|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- byle pełnymi (humor mi sie wyostrza...)
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]()
|
|
#3363 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich Katarzyn najlepsze życzonka, chociaż zaległe
![]() Cytat:
Ależ mamy wysyp brzuszków Cytat:
A co do reszty ![]() Cytat:
U mnie w 12 tygodniu jeszcze nic nie było widać .. A Martynka pod stołem cudo Cytat:
) Teliku, podasz przepis na te muffiny? Wlasnie chodza za mną, i mam ochotę je upiec ale szukam sprawdzonego przepisu Cytat:
Cytat:
BTW, widziałam Was na spacerze w niedzielę, jak jechaliśmy do teściów na obiad Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena dobry filmik. Uśmiałam się trochę, aczkolwiek jakby mnie takie coś spotkało to bym na zawał zeszła wcześniej robiąc w gacie
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ha ha ha
Agawoo myślałam że coś długo cie nie ma własnie ( p.s bo ja nadal nie mogę skumać że mama nie pozwala do kompa ci siadać. no nie ogarniam) Alibany zakupy boskie, czaję sie na jeansową koszulę ale 100 zł to niestety nie na moją kieszeń. I tą w strad kiedyś widziałam.. I zdrugiej strony włącza mi się czerwona lampka: gdzie ja w tym wyjdę? do pracy nie chodze, a po domu w byle czym.
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam ich już trochę (w dziąsłach, głowie na brzuchu) to mogę potwierdzić 2. A co ja mam powiedzieć? Ja to juz się chyba do wyrodnych matek kwalifikuję, zostawiłam małe dziecko na prawie miesiąc i pojechałam za granicę Cytat:
Siedzi, czyta, aha - i TV ma na komputerze (zamieniliśmy się pokojami jak się Amelka urodziła i duży TV został u mamy /czyli teraz u nas/ w pokoju). I nie da go tknąć, bo ona też musi przeczytać. Teraz ma drugą zmianę, więc teoretycznie komputer wolny, ale za to TZ jest w domu i kręci nosem, że przy kompie siedzę). Ale mam w planie kupić tableta (tylko najpier muszę na niego kasę odlożyć) - przyda sie i w domu, i w podrózy (bo możliwe, że jeszcze mnie gdzieś wyślą) ... Zbieram się do domu ![]() Zaczynam się obawiać, że moje dziecko będzie miało jakąś nerwicę/ lęki albo jeszcze inne cuś ..Przez teściową I zastanawiam się jak to rozwiązać ... Zapałeczko - Natanek jeszcze chodzi do złobka?
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Niby chodzi, ale nie był tam już od ponad 2 tygodni
Nie możemy go doleczyć z choroby, łazimy po lekarzach w kółko tylko prywatnie, więc nie chce go dawać do żłobka póki co
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
tęsknił ktokolwiek? Shira Marinko, Patik ![]() Nie pisałam nic bo jakoś wypadłam z obiegu, nie miałam nic interesującego do napisania. Tyle co pamiętam: Oliweczko, wieeeeelkie gratulacje!!!!! Mateuszek piękne ma wymiary. ![]() klaski :![]() Brumeczku, Bartesso, Brunetko, spóźnione życzenia imieninowe! ![]() Myha, śliczny brzuszek! Madziaranew, gratuluję! ![]() Brunetko, gratulacje dla męża! ![]() Shira, pierniczek dojrzewa Marina, u nas „na gwiazdkę” znaczy pod choinkę. Mikołaj to Mikołaj ale u nas na Mikołaja zwykle kupujemy najwyżej jakiś drobiazg, dopiero pod choinkę konkretniejsze prezenty.Patik, zdjęcie zrobię i wstawię w najbliższym czasie. Wczoraj założyłam dość obcisłą bluzkę i na ćwiczeniach studentki się tak czaiły, widziałam że chcą coś spytać ale nie wiedzą jak, w końcu jedna stwierdziła że one tak ciut podejrzewały ale nie wiedziały jak zapytać ![]() Kolina, Ty chyba pytałaś o zastawę? My dostaliśmy w prezencie ślubnym komplet Lubiana, bardzo go sobie chwalę. Prosty ale ładny, bez żadnych zdobień więc pasuje do wszystkiego. No i dokupić w razie czego łatwo. Isiaok, trzymam kciuki za mamę! Eveewe, a przy Marysi mąż był? Ja myślę że nie ma co zmuszać, jak nie chce to lepiej niech nie idzie.. Teraz trochę prywaty: W niedzielę byliśmy u mojej kuzynki – chrzestnej Adasia. Też jest w ciąży, jakieś 2 miesiące po mnie ma termin. Ale śmieje się że chyba bliźniaki będą bo usg nie miała jeszcze a brzuch już ma spory. Córeczkę ma 3 letnią, bawili się ładnie, Adaś za nią biegał, gonili się po domu, przytulał się do niej i całował ![]() Mały się cwaniak zrobił jak nie wiem. Kiedyś mu pokazałam palcem „nie wolno” i teraz wystarczy że powiem „Adaś!” a ten mi paluszkiem macha mówiąc „no no no” A najlepszy numer (wiem, niepedagogiczny)– pytają go „Adaś, jak mama krzyczy na tatę?” a ten piskliwym głosem wrzeszczy „TATATATA!”, po czym na pytanie „a tata na mamę jak”? słyszę cichutkim głosikiem ”mamo…..” A najlepsza wiadomość – TŻ wreszcie podpisał rozkaz przeniesienia, więc od stycznia będzie w Krakowie. Zjadłam słodkie owoce i mały wariuje ![]()
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy
![]() Mąż od 2010r w pracy ma umowę na czas nieokreślony. Teraz ma trochę jaja w pracy bo przez te wyjazdy do niemiec ma za dużo urlopu wybranego. Pracuje w prywatnej firmie. Czy w takich też przysługuje urlop tacierzyński? Jak długo taki urlop jest ważny? Tzn do kiedy go można wykorzystać i ile trwa? Nie znam się a na internecie pełno różności pisze. Edit: Już znalazłam, że do roku może wykorzystać. To lipa. ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Dostałam wpłatę za Oballa ![]() Aania wreszcie ![]() Brakowało Ciebie i zielonej czcionki Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-11-27 o 17:10 |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Lili nie pomogę, nie znam sie na tym kompletnie
Czekam na moich panów, tż zostaje z Lilką, a my z bratem jedziemy do Ikei
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga: jestem w domu, przy komputerze
Ale to dlatego, że zgrywam zdjęcia Tztowi, więc nie marudzi Cytat:
Własnie się zastanawiam, czy nie dać Amelki od stycznia, bo przy teściowej to ona mi się wykończy nerwowo Ale nie mam też gwarancji, że w żłobku będzie lepiej ...
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie można wejść, popatrzeć, nic.
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i mowil ze zaluje itd, wiec myslalam ze teraz bedzie chcial Brumku juz chyba znalazlam przyczyne tych krostek, bo juz wysychaja. Witam sie, nie mam sily pisac i nie mam o czym - marudzic mi sie nawet nie chce.
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo a co nie tak z teściową?
Chore to jest, że rodzic nie wie co się z dzieckiem dzieje w żłobku , nie może zobaczyć, pobyć z dzieckiem na czas aklimatyzacji itp. Tak mnie kręcą kolana, jak starą reumatyczkę - i ta przypadłośc u mnie napewno na starość się zagości. Ta dolegliwość często/ gęsto mnie męczy ![]() Kto mi streści co wczoraj " w lekarzach" było? usnęłam na pierwszej przerwie rekamowej obudziłam się na koniec. Dzisiaj Agaty chyba nie doczekam.
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-27 o 20:15 |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
U nas decyzja postanowiona... do 10 grudnia wyprowadzamy się do teściów. Nie ma innej opcji.Nie stać nas na czynsz, na opłaty, na wszystko. Nawet na głupi szampon do włosów. M. dalej nie chodzi do pracy, nie wychodzi w ogóle dalej od bloku ( agawoo no, byliśmy w jubilatce akurat, zaraz za rogiem - pewnie wiesz gdzie ). Tylko ciężko, bo tam rodzice M. , dziadkowie jego (babka i dziadek ) no i brat. Wszystko w 3 pokojach siedzi. Tyle, że brat pojechał na studia teraz. W międzyczasie będziemy remontowali jakoś tą szopę o której nie raz Wam pisałam. Nie ma innego wyjścia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3376 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
duży chłopak
super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak chodzimy na taki normalny basen, sami, to trzeba oddzielnie. No i właśnie wydawało mi się, że tylko w damskiej jest przewijak... muszę spytać tż Cytat:
ja dziś odważyłam się pójść do chirurga na zdjęcie szwów i co? i chirurg był do 13, nie zdążyłam idę jutro z rana.... ![]() i jutro jadę znowu do lekarza z małym, już okrągły tydzień ma ten katar i to w takim samym natężeniu chyba będzie antybiotyk znowu...tyle chociaż, że dziś sam zasnął czyli może jednak wraca do siebie doszłam do wniosku, że to na pewno przez chorobę, po prostu może kojarzy, że jak się kładzie to go zatyka, nie moze oddychać, to broni się przed tym. Coś w tym jest nie?ja też ledwo dyszę, słaba jestem, nie mam apetytu, blada jak śmierć. Masakra jakaś. Też chora jestem, Chyba dobrze by było też wybrać się do lekarza, ale jakoś tak... nie spieszy mi się... co z tym zdjęciem Mateuszka...?
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Może jakoś to będzie. W gardle mnie ściska tylko, jak patrzę na to mieszkanko - uwielbiałam je. No ale co z tego, jak jest nie moje i nigdy i tak nie mogłabym go mieć. Tak naprawdę to iluzja na chwilę.
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- A ja też mam zdjęcie mateuszka ! przesłodki, przepiękny. Ale nie wrzucę, bo kabel zaginął i nie prześlę, bo na koncie 14 groszy. Ale jest przesłodki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba to był ostatni odcinek, to Różdżka może być dawcą i na koniec stan Leona się pogarsza. I cholera nie apmiętam już... tydzien temu oglądałam. AA bzyknęli się w pracy Orda z Sylwią. A małaszyński wariuje trochęCytat:
strasznie mi przykro... a Ty jak z pracą, bo nie jestem w temacie, pracujesz, szukasz, nie szukasz?
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Ela ja nie pracuję, nigdy nie pracowałam jeszcze, zaraz po szkole wzięłam ślub i zaszłam w ciąże. Sami jesteśmy i nie mam co z dzieckiem zrobić. Żadnej babci nie mam ( w sensie mam, ale obie zabiegane, zalatane i daleeeko ), do pomocy a do już 2 żłobków dziecko się nie dostało, bo ja nie pracuję.
Nie mam co z małym zrobić. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- M. pracuje całe dnie od 6 do 6, ale ostatnie ponad 2 tyg. siedzi w domu, bo ma silną nerwicę, i nie jest w stanie sam zostać z dzieckiem, ale na pewno wróci do pracy jak leki zaczną działać.
|
|
|
|
#3380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zawsze jak jest źle to w końcu przychodzi to dobre także musicie to przetrzymać dacie radę na pewno!my wzięliśmy ślub w trakcie mojej szkoły, a urodziłam chwilkę po jej skończeniu, także ja też nie pracowałam jeszcze tak naprawdę. Tyle co tam na studiach dorywczo. I mimo, że mam z kim małego zostawić, to nie mogę znaleźć tej pieprz.... roboty...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-27 o 20:32 |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko tule i sciskam. Mam nadzieje ze Wam sie jakos sytuacja wyklaruje, lipa troszke, ale mysle ze bedzie lepiej.
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale powiedzcie, nawet jakby i były te pieniądze to jaki sens takiego wynajmu na dłuższą metę, no jaki... ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
. Ja w sumie ślub wzięłam po rok po średniej, a z Igorem w brzuchu na pierwszym roku i całe studia jakoś sobie radziłam, no i skończyłam lic. w czerwcu. Teraz już robiłam mgr, ale z biedy oczywiście musiałam zakończyć mgr, ale muszę go zrobić i tak kiedyś.
|
||
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinka
Eveewe Moj tz tez sie zapieral rekami i nogami przed byciem przy porodzie. Do samego konca. nastawiona byłam ze bede sama. Zycie jednak lubi platac psikusy i tak sie złożyło ze był ze mną od samego poczatku az do konca. I dzielny był. Po fakcie przyznał mi sie ze cieszy sie ze był. Moj poród był długi i skomplikowany do tego bariera językowa. Duzo mi pomógł ( myślał logicznie Chociaz on) |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
marinko pomysl ze teraz ta kasa co szla na wynajem pojdzie na remont na wasz kat. Dla mnie wynajem to niestety kiepska sprawa, choc wiem ze jak nie ma wyjscia to tak musi byc. Bedzie dobrze.
stronczku w PL zeby miec porod rodzinny trzeba odbyc kurs (platny) wiec niestety jak sie nie zdecyduje, to pozniej juz nei ma odwrotu. a dla TZ za to ze dzielny byl.
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
eve no u nas też nie trzeba kursu, pani położna pytała, czy poprosić męża na poród, gdy już rodziłam. Z tym, że ja nie chciałam. U nas za darmo.
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to my chyba teraz będziemy szukać jakiegoś fajnego miejsca dla Sarenki, bo w poniedziałek idę chyba na próbny dzień do pracy... |
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Marinko, strasznie mi przykro, że tak dostajecie po tyłku od życia.
Jednak wierzę,że jeszcze staniecie na nogi, skończysz szkołę i będziecie mieć własny kąt - zobaczysz. ![]() Carmela, i nic się nie chwalisz? Co to za praca? I kto z Sarenką zostanie? Na dłuższą metę planujecie żłobek, tak?Alibany, chciałam pisać to samo co Monia, jak już Cię puści z torbami to przynajmniej pełnymi świetnych zakupów. Naprawdę fajne rzeczy. Agawoo,a co teściowa takiego robi, że boisz się o Amelkę? ![]() Stronczku, masz rację, że los bywa przewrotny. Mój tż od początku chciał być przy porodzie, a niestety nie mógł... Eve, może Twój tż jeszcze zmieni zdanie.
|
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak tam sytuacja? właśnie się zastanawiam jak to kiedyś będzie w drugiej ciąży (oby się zdażyła kiedyś). Z Jaśkiem miałam takie mdłości przez chyba 2 miesiące jak nie lepiej, że najlepiej mi było w pozycji poziomej, pamiętam, że wracałam tylko z uczelni i od razu padałam do łóżka, a obiad na 3 razy robiłam, bo nie byłam w stanie dłużej wytrzymać. A jak już jedno dzieciatko jest, to nie ma przeproś, trzeba się nim zająć...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

(humor mi sie wyostrza...)

Ależ mamy wysyp brzuszków
i wracac. Nie chce aby moje dzieci tutaj dorastaly. Na szczescie chyba Tz wyniosl z tego lekcje, ze nigdzie nie jest rozowo, wiec moze w koncu gdzies osiadziemy na stale, bo szczerze nie wyobrazam sobie kolejny raz zaczynac wszystko od zera. Najbardziej boli to, ze w Pl zostawilam mieszkanie, gdzie wszystko juz bylo, a tutaj pustka, wszystko trzeba kupowac od nowa.

Mam nadzieję, że taki maluszek nie bedzie tego później pamietał?

Marinko, Patik
klaski :

Zakończone: 2

i mowil ze zaluje itd, wiec myslalam ze teraz bedzie chcial
12.06.2010
zębole