|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Mój mąż był przy porodzie bez kursu, ale pewnie zależy to od miasta.
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Praca jako asystentka stom. u nas w miasteczku, więc o tyle fajnie że dojazdy by odpadły. Pójdę w poniedziałek i obadam (a może i nie pójdę, bo dentystka miała jeszcze raz dzwonić i potwierdzić). Jakby coś wyszło to jest jeden fajny, mały, domowy żłobek, ale nie wiem czy mają jeszcze wolne miejsca. Generalnie nie napalam się, na spokojnie zobaczę co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
u nas nic nie trzeba było, płatny też nie był. TŻ był, ale nie zmuszałam go, zresztą do końca nie wiedzieliśmy jak będzie miał z pracą. Teraz też nie wiem jak będzie. Mało że poród bezpłatny to jeszcze go położna w trakcie dopytywała czy mu może herbaty zrobić do kanapek ![]() Marinko głowa mi pęka A mój łobuz mały nauczył się że jak się uderzy i go coś boli to podstawia żeby podmuchać i pocałować. Teraz położyłam się na chwilę i mówię mu że głowa mnie boli, a on przychodził co chwilę dmuchać i całować
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-11-27 o 21:43 Powód: zdublowany post |
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
najważniejsze zapomniałam w poprzednim poście:
Marinka Cytat:
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela
za pracę!
|
|
#3396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak kupię zwykłe. Cytat:
Cytat:
Ostatki to przed Wielkim Postem A teraz dopiero adwent się zbliża. Ale to tez dopiero od niedzieli.Cytat:
jeszcze się z czymś takim nie spotkałam, więc chyba Wasz szpital jakiś naciągający po prostu jest ![]() Cytat:
Nie wypadaj z obiegu Pisz choćby "dzień dobry", jak zawsze bladym świtem ![]() Ale się cieszę, że mąż ma to przeniesienie Czyli teraz codziennie na noc będzie w domu, tak? A w dzień ile w pracy? Tak normalnie, 8 godzin?I dzięki za życzonka Cytat:
![]() Tymek dziś pierwszy raz pił kawę Zbożową oczywiście. I bardzo smakowała Zamierzałam mu podać już jakiś czas temu, ale ciągle zapominałam, a ona jest polecana już od 11 miesiąca. teraz sobie czasem razem poranną kawkę będziemy strzelać ![]() No a wieczorem, jak go rozbierałam do kąpieli, wydało mi się że jakiś ciepły. Zmierzyłam mu temperaturę (chyba 3 raz w życiu ) i wyszło 37,8. Dziwne... Mam nadzieję, że od jakiejś głupoty i rano będzie ok.
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo musze kupić! A jaka dokładnie dałaś? Anatola? Sypanego czy z torebki? |
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Codziennie w domu ![]() Mam nadzieję że u Tymusia to nic poważnego ![]()
|
|
|
#3399 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Może kiedyś uda się na żywo przedstawić
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() agawoo, a co teściowa robi, że masz takie obawy? aania_20, super, że mąż będzie blisko! Cytat:
znajomi ze żłobka państwowego też byli z synkiem, więc pewnie to wszystko od danej placówki zależy...Marina1, trzymam kciuki, żeby się w końcu wszystko ułożyło! ![]() Cytat:
![]() może w końcu zbierzemy się na basen, to zobaczę, jak to wygląda Cytat:
u nas za darmo i bez żadnych kursów
|
||||||
|
|
|
#3400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3401 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i trzymam kciuki, żeby ta gorączka nie była niczym groźnym
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Chwilowo nie mam dla Was czasu, ale jeszcze tylko chwila W wielkim skrócie napiszę tylko, że mamy chwilowy zawrót głowy, troszkę problemów na nas spało, ale mam najwspanialszego męża na świecie, który ma łeb na karku i dajemy radę. OLIWECZKO KOCHANIE, GRATULUJE CI SYNKA!!! ![]() ![]() Obejrzałam filmiki dzieciaków Pokażę Wam mojego syna i jego "porządek" ![]() http://www.youtube.com/watch?v=D3lRG...ature=youtu.be Evewe, u nas też nie trzeba płacić na poród rodzinny, ani nie trzeba przechodzić żadnego kursu. Madziara, GRATULUJĘ BRZUSZKA!!!! Alibany, świetne zakupy ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Marinko, kurcze strasznie mi przykro, że musicie opuścić mieszkanko Wierzę, że w końcu staniecie na nogi i życie Wam zacznie się układaćAniu, cieszę się że mąż w końcu będzie z Wami )Adaś dba o mamusie i braciszka, a co!
|
|
|
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamole
Oliweczko ogromne gratulacje Czekam na zdjęcie Mateuszka Kajoolku aczemu teletubisie ![]() Szymula zna sie na sztuce abstrakcyjnej ![]() Marzenko- Hania grzecznie odpowiada co mama zada, no ale widzę ze w zamian kanapeczka musi być. A tak wogole to już tak ładnie jej włoski odrosły, będzie miała ciocia co tarmosic Aniu no w końcu jestes ![]() W końcu będzie żołnierz u boku swej dziewczyny ![]() Żanetko mało tu Ciebie why![]() Jachu dziś miał gorączkę 37,7( Brumciu telepatia gorączkowa) Śpiąco-marudząco- tulący był bidulek mój słodki Nie mam pojęcia od czego w południe gorączka, kaszlu katarku brak Po jednej dawce syropku przeszło Ale strachu sie najadlam jak mama zadzwoniła, rzucilam prace i pognalam do niego. Aha obiecany przepis na muffinki http://kuchnianaplazy.blox.pl/2012/1...-karmelem.html
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-27 o 22:57 |
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek, Telik, mam nadzieję że to tylko takie jednorazowe i nic nie znaczące incydenty z gorączkami chłopców
|
|
|
|
#3405 |
|
Raczkowanie
|
telik,
![]() my ostatnio zajadamy się muffinami z białym serem - smakują jak małe serniczki
|
|
|
|
#3406 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dzioba wyciągał po więcej A ja pamiętam, że tak do ok. 15 roku życia nienawidziłam smaku kawy. Ale on widocznie ma to wrodzone, bo i w ciąży i w czasie karmienia kawką raczyliśmy się codziennie ![]() Cytat:
Cytat:
Zaintrygowałaś mnie tym dzielnym mężem, miło takie rzeczy czytać Mam nadzieję, że te problemy się już kończą i że wrócisz na stałe! A budowa jak?Domek - znajomy widok U mnie taki sam niszczyciel i bałaganiarz mieszka Natko, a Domek lubi to krzesełko Mamut? Bo wiedzę, ze macie... A Tymuś ostatnio chętnie się sadowi na różnych rzeczach, jak na krześle i myślę, czy by mu nie kupić...Cytat:
Mam nadzieję, ze to od zęba (choć do tej pory przy żadnym tak nie miał, a przeciez 15 już za nim ). Nic nie dałam na razie. Zajrzę do niego o północy i zobaczę, czy bardzo ciepły.Zdrówka dla Jasieńka
|
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale Sarenka bardzo lubi swojego różowego Mammuta. Codziennie sie gramoli na krzesło, siada, puzzle poukłada czy tam coś. I dzieki za odpowiedz w sprawie kawy, zapomniałam zupełni o Ince |
||
|
|
|
#3408 |
|
Wtajemniczenie
|
mój też tyłeczkiem sobie mości wszędzie jakby na krzesło siadał no i też myslę o jakimś tronie dla niego. Może na gwiazdkę mu coś sprawimy.
Idę spać. Jutro z rana jak śmietana ==> zdjęcie szwów i lekarz Johnego.... pomyślcie o nas... spokojnej nocki
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-27 o 23:19 |
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
teliku, teletubisie, bo post zaczynalas od hejo, jak teletubisie i mi sie skojarzylo :P
|
|
#3410 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Właśnie dzięki mojemu mężowi powoli wychodzimy z tego wszystkiego. Mój teść przez swoją głupotę i niewiedzę (choć nie specjalnie) wpakował nas w takie bagno, że nie wiedzieliśmy za co się zabrać. Było gorąco, bo to mogłoby zrujnować to co mój mąż budował i na co pracował przez 10 lat. Ja już po nocach nie spałam, widziałam że mąż też był bardzo nerwowy i strasznie zmartwiony całą sytuacją, ale mój mąż to chyba jakiś czarodziej... Budowa idzie cały czas do przodu, w sobotę stawialiśmy z moim tatą ścianki działowe u góry. Dalej czekamy na okna, bo okazało się, że na ten kolor rolet,który wybraliśmy trochę trzeba dłużej poczekać. Na początku grudnia mają już być na pewno, razem z bramą garażową. Trochę działa nam na nerwy facet od dachu, bo brzydko wykończył nam daszki lukarn. Wygląda to jakby w ogóle tego nie skończył... W tym tygodniu ma przyjechać i poprawiać. No i okien dachowych dalej nie ma, bo... no właśnie nie wiadomo czemu Chciał nas oszukać, przywiózł jakieś okna, które twierdził jedno kosztuje 2000 zł, a okazało się że 1000 zł. Niby sie tlumaczył, że się pomylił, ale jakoś mu nie wierzę![]() - A mamuta Dominik uwielbia. Odkąd go mamy, nie chce jeść na foteliku do karmienia. Je normalnie siedząc na krzesełku przy stoliku. Nawet jak ja jem przy tym stoliku w salonie to on przysuwa tego swojego mamuta i zasiada się, żeby mu też dać Ogólnie dużo rzeczy na nim robi. Oczywiście najlepszą zabawa jest wchodzenie na krzesełko a później na stolik...---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() Aaa ostatnio byłam z Dominikiem na tym ostatnim szczepieniu. Dostał zastrzyk w dwie nóżki, 6w1 i pneumokoki. Płacz okropny był przy tym, ale szybko zapomniał i żadnych skutków nie było. Jedynie przez 3 dni miał zaczerwienienie na jednej nóżce, a teraz czuć zrost i ma siniaka... Chyba mu źle pielęgniarka zastrzyk zrobiła. Teraz krztusi się przez sen śliną, chyba znowu zęby... ![]() No i witam nową mamusię, miłośniczkę Audrey |
||
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
Telik, przecież wiadomo,że najedzony człowiek lepiej myśli.
Muffinki wyglądają obłędnie! Biedny Jasiek, może to ząbki? ![]() Brumku, oby u Tymka to tylko chwilowe -może ostatnia trójka chce tak spektakularnie wyjść w duecie z podwyższoną temperaturą? Inka (tak wabiła się moja czarna kotka )Natko, Domek ma istny plac zabaw w pokoju. Widok ujeżdżanej krówki jest mi znajomy, tylko moja księżniczka każe mi się na nią wsadzić.![]() Carmela, trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśli i czekam na relację z poniedziałku. Patik, i co z tym zdjęciem? ![]() |
|
|
|
#3412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3413 | |
|
Raczkowanie
|
http://www.mojewypieki.com/przepis/m...z-bialym-serem
tylko rzeczywiście czas pieczenia to bardziej na oko ![]() Cytat:
![]() i ja witam PS Święta się zbliżają, najwyższy czas na opowiadanie: Magazyn niechcianych prezentów Pamiętajcie - pies pod choinkę? Tylko pluszowy!
|
|
|
|
|
#3414 |
|
Wtajemniczenie
|
39,2 daje czopek
Jechać do szpitala jak nie spadnie chyba?!
|
#3415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() -Dobrze, że chociaż woła, bo ten mój kaskader sam złazi, a raczej zeskakuje z niego, albo po prostu spada... ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() A ospa nam odpadła, bo Domek już przeszedł ją jak miał 7 m-cy, ale gdyby nie to, to pewnie też bym go szczepiła Biedny Jasiu ![]() Ja się niestety nie znam, bo Domek nigdy nie miał gorączki... |
|||
|
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
Telik, a naprzemiennie dałaś leki, tak? (Paracetamol z Ibuprofenem) Jeśli po obydwu lekach temperatura nie spadnie (u Nas przy wysokiej temp spadała po około 30 minutach) to jedźcie na IP.
Pamiętam, że dziewczyny radziły jeszcze okłady, lub kąpiel. (tylko woda ma być w takiej normalnej temperaturze ciała 36,6, lub o jeden stopień niższa) Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-11-28 o 00:31 |
|
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mamucika w takim razie kupujemy! ![]() Cytat:
A, jeszcze co do mleka, to chyba kilka dziewczyn podaje zwykłe mleko, prawda? I jest wszystko ok. I co? Jak teraz? Cytat:
![]() Ostatnie dwie godziny spędziłam tuląc Tymka. Rozbudziałm go niechcący mierzeniem temperatury (diabelny termometr ![]() A w ogóle to mam problem z tym termometrem Na różnych miejscach na czole pokazuje różną temperaturę. Najgoręcej na skroniach. Ja rozumiem, że mogą być pewne wahania w odczycie, ale tu są takie, że nie wiem, jak jest naprawdę. Bo na środku czoła pokazuje np. 37,8, a na boku: 38,4. I tak za każdym razem. Więc ile ma?
|
|
#3418 |
|
Raczkowanie
|
Codziennie obiecuję sobie, że pójdę wcześniej spać, ale coś mi nie wychodzi...
mam nadzieję, że temperatura Jasia spadła! i że Tymek spokojnie prześpi noc i oby Heluta dziś gorączki nie miała - dalej nie wiem, czy to zębiska, czy dziwne nocne "coś" ![]() Brumku, ja, chociaż to opowiadanie znam już praktycznie na pamięć, ciągle mam łzy w oczach. Chciałabym, aby kiedyś zmieniło się podejście do zwierząt, chociaż, niestety, długa droga przed nami... ![]() Kolorowych snów Wam życzę, do zobaczenia za kilka godzin ![]() ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:31 ---------- jeśli chodzi o termometr to nie pomogę ![]() naszym, aby zmierzyć temperaturę na czole trzeba przejechać po całym - już łatwiej w uchu zmierzyć
|
|
|
|
#3419 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
pomyślałam sobie, że teraz juz nie będzie mnie męczył o tą kawę, ale po chwili Emil zaczął jęczeć że chce więcej.![]() kupie mu zbożową. zresztą jak rozmawiałam ostatnio z pediatrą, to mówił mi, że jego syn juz w tym wieku pił kawę zbożową, a kakao nie znosił. a dałaś mu z mlekiem, czy zwykłą? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
wreszcie jesteś! Zmartwiłaś mnie tym co napisałaś, ale dobrze że już ok! Planuję w przyszłym tygodniu się wybrać ![]() ![]() Biedny Jaś, jak dzisiaj? Lepiej? Co do krzesełek, my nie mamy mammuta, ale inne dziecięce, też Ikea. Fajne są, mały je lubi, ale i tak największa radocha to wdrapanie się na duże krzesło lub fotel. Fotel już sobie przywłaszczył, jak zobaczy że ktoś na nim siedzi, to podchodzi, ciągnie za rękę i każe zejść a sam się dumny rozsiada ![]() Patik, zdjęcie Mateuszka ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

za to ze dzielny byl.
Mój mąż był przy porodzie bez kursu, ale pewnie zależy to od miasta.

Co to za praca?
zębole

A mój łobuz mały nauczył się że jak się uderzy i go coś boli to podstawia żeby podmuchać i pocałować. Teraz położyłam się na chwilę i mówię mu że głowa mnie boli, a on przychodził co chwilę dmuchać i całować
za pracę!
Ostatki to przed Wielkim Postem
jeszcze się z czymś takim nie spotkałam, więc chyba Wasz szpital jakiś naciągający po prostu jest
Pisz choćby "dzień dobry", jak zawsze bladym świtem
Zbożową oczywiście. I bardzo smakowała