Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 12:55   #3721
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

nadalka dzięki za odpowiedźa ile tych porcji dziennie zjadała??
Stary 2012-11-28, 12:59   #3722
pumas
Zakorzenienie

Jupi! Net naprawiony ! No i to jest to... 30 mb, a nie marnych kilka.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:02   #3723
wanilllka82
Wtajemniczenie

Młody zaraził mnie katarem pierwszy raz ciesze się że mam katar,mam nadzieje że dzięki temu mój organizm produkuje przeciwciała które wędrują do mleczka

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wanillka na śmierć zapomniałam Ci napisać co do tych zaleceń pielęgnacyjnych. Tylko ja nie wiem, czy to coś pomoże, bo u nas problem był głównie z tym, że mała kładła główkę niemalże tylko na prawą stronę i mieliśmy aktywować też lewą. Przede wszystkim noszenie tak, żeby wszystko co ciekawe było z lewej strony, noszenie pionowo przodem do świata, ale koniecznie kolanka powyżej dupki, noszenie dziecka ułożonego brzuszkiem na przedramieniu.
Ale co do przekrzywiania w jedną stronę, to załatwiliśmy to tak, że przede wszystkim nie kładziemy już w bujaczku a jak leży na płasko i tylko przekrzywi ciałko od razu ją prostujemy. Kilka dni non stop siedzieliśmy przy niej i korygowaliśmy postawę, po tych kilku dniach sama zaczęła się prostować, nawet jak najpierw leżała krzywo.
Ale najlepiej, żeby małego obejrzał lekarz i Wam dał odpowiednie zalecenia, bo nie wiadomo, czy u Was to ten sam problem
dzięki jutro mamy się pokazać w związku z wynikami moczu to pokaże lekarce, wczoraj mi się zapomniało;/

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
plastry mi odradziła, a doradziła krążek, który zakłada się na 3tyg.-stosuje któraś??
ja nie
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
trwalo to ja wiem 15 minut? hehe najpierw ze mna pogadala pozniej zaznaczyla mi krzyzykiem miejsce na rece, dostalam zastrzyk znieczulajacy, po 2 minutach otworzyla implant z opakowania byl on umieszczony w takim plastikowym pierd.olniku przycisnela do tego miejsca co ten krzyzyk spytala czy czuje mowie ze nie zrobila klik i implant w rece # plasterek bandaz dziekuje do widzenia

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

mi tez plastry odradzala ciekawe czemu.. tzn mi mowila ze sie odklejaja :P
:0 a mnie się to kojarzyło z czymś dużym, sama nie wiem dlaczego
amelcia słodka, jak zawsze
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:11   #3724
phdwao
Zakorzenienie

Wanilka rozwalasz mnie ale dobrze kombinujesz
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:17   #3725
pumas
Zakorzenienie

Poczytałam co u was i widzę, że Wanilko łamiesz się w związku z matą Powiem Ci, że nie jest to żaden must have, uważam, że jest bardzo droga i można się bez niej obejść lub kupić kilka tańszych, pozłączać ze sobą i też gra gitara.

Nie mniej jednak polecam ją, jeśli masz luźne pieniądze albo masz możliwość przyoszczędzenia na czymś innym Bo wydaje mi się, że będzie w użytku dużo dłużej niż maty z pałąkami, a też tanie nie są, niż karuzelki, duperelki.

U nas np. maty z pałąkami już się prawie nie używa. I nie dlatego, że mamy skip hop, ale dlatego, że mała chciałaby na brzuszku poleżeć, a na tej macie łapie się tego materiały, mata idzie w górę razem z nią i męczy się bidula. No a poza wszystkim, ja się pod tymi pałąkami nie mieszczę, więc mała szybko się nudzi

Depoison, strasznie mi przykro z powodu Twojej przyjaciółki. Wyobrażam sobie, jak fatalnie się czuje. Ja mimo wszystko zrobiłabym te dodatkowe badania, by mieć pewność, o ile one taką pewność dają. Lepiej za wczasu się nastawić, niż żyć w strachu, nie daj boże jeszcze bardziej komplikując sobie ciążę. Ciąża powinna być okresem odpoczynku, a nie stresu Nie zazdroszczę, naprawdę.

Nela, z tymi zdjęciami to jakieś przegięcie, wpadłabym w niezły szał. Nie wiem, co da się zrobić. Chyba tylko zadzwonić i *&^%$# !!!!!!
Wszystkiego najlepszego dla Jubilata!!

Dziewczyny z Polski, które robiły foto książki - czy możecie polecić jakąś konkretną firmę? Planuję kilka takich prezentów, ale zabranie się do tego... to nie lada wyczyn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U nas spokojnie, tż przechodzi wewnętrzną przemianę i wstaje do małej w nocy - zrywa się biedny nawet, jak jej smoczek wypadnie W sobotę wyjeżdżamy do dziadków i będę miała okazję wypróbować nową drogę - już widzę te korki hihi mimo wszystko
Poza tym mam gości wieczorem, a nie mam jak iść na zakupy i nie wiem, co przygotuję do jedzenia
Stary 2012-11-28, 13:19   #3726
Maciejka__
Zakorzenienie

Hej!
Noc po szczepieniu spokojna.
Od rana też jak zwykle - je, trochę marudzi, ćwiczy i się bawi. Dzisiaj najlepszą zabawką jest smoczek. Jest trochę cieplejsza, ale skoro głośno się śmieje, to chyba czuje się nieźle.
.
I całe szczęśce, bo głowa mi pęka nawet po niebieskiej tabletce.
.

Agunia - koniecznie zostaw tą abstrakcję! Pokażesz wnukom.
dla Emila.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:29   #3727
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Bierzesz viagrę?

Tak Fabisiowi podobała się sesja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1011.jpg (35,9 KB, 58 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:46   #3728
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
nadalka dzięki za odpowiedźa ile tych porcji dziennie zjadała??
6-7

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Polski, które robiły foto książki - czy możecie polecić jakąś konkretną firmę? Planuję kilka takich prezentów, ale zabranie się do tego... to nie lada wyczyn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.alboom.pl/
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Bierzesz viagrę?

Stary 2012-11-28, 13:47   #3729
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
moj też
wszystkiego najlepszego dla naszych małych solenizantów

dziś mąż wszedł na wagę z małym i wyszło nam że Emil waży 7kg

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:50   #3730
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Hej!
Noc po szczepieniu spokojna.
Od rana też jak zwykle - je, trochę marudzi, ćwiczy i się bawi. Dzisiaj najlepszą zabawką jest smoczek. Jest trochę cieplejsza, ale skoro głośno się śmieje, to chyba czuje się nieźle.
.
super, że córcia dobrze zniosła nockę
a ja ciagle czekam na list z przychodni z wezwaniem na szczepienie.... niby w przyszłym tygodniu powinniśmy mieć ale znając ich pewnie nie zmienili nam jeszcze adresu na nowy... na wszystko mają czas tam

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

wszystkiego najlepszego dla Filipka

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 13:52   #3731
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Poczytałam co u was i widzę, że Wanilko łamiesz się w związku z matą Powiem Ci, że nie jest to żaden must have, uważam, że jest bardzo droga i można się bez niej obejść lub kupić kilka tańszych, pozłączać ze sobą i też gra gitara.

Nie mniej jednak polecam ją, jeśli masz luźne pieniądze albo masz możliwość przyoszczędzenia na czymś innym Bo wydaje mi się, że będzie w użytku dużo dłużej niż maty z pałąkami, a też tanie nie są, niż karuzelki, duperelki.

U nas np. maty z pałąkami już się prawie nie używa. I nie dlatego, że mamy skip hop, ale dlatego, że mała chciałaby na brzuszku poleżeć, a na tej macie łapie się tego materiały, mata idzie w górę razem z nią i męczy się bidula. No a poza wszystkim, ja się pod tymi pałąkami nie mieszczę, więc mała szybko się nudzi
kobieta i luźne pieniądze haha to jest dopiero wyczyn dla mnie nierealne, jak mam to wydaje u nas mata z pałakami jeszcze w użyciu ale fakt niedługo można ją będzie sprzedać

to nowa droga już hula? zaskoczyłaś mnie
Stary 2012-11-28, 14:02   #3732
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Filipek pięknie rośnie i najlepszego

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:27   #3733
hanjah
Zakorzenienie

Hej, ja tak na moment w biegu
Byliśmy z Dorotką na kontroli w szpitalu. Wszystko na szczęście ok Było trochę płaczu bo pobierali jej krew, jak nic złego nie wyjdzie to nawet nie będą nas powiadamiać. Następna kontrola w sierpniu

Teraz mąż odsypia, ja piekę ciasto bananowe a poytem idziemy do znajomych.

Pogoda piękna Oby cała zima była taka
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:41   #3734
agunia82
Zakorzenienie

Dziewczyny mam możliwość odkupić takie krzesełko za 50zł (używane, jeszcze musimy zobaczyć w jakim stanie jest). Ten model chyba jest ok?

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 14:53   #3735
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
dostałam paczkę z bebilonu i bebiko
Też niedawno dostałam

Cytat:
Dziecko miało spać...
Jaka zadowolona! Słodziak

Cytat:
Ja pamiętam swoje jazdy, pierwsza w środku zimy, śniegu full, wsiadam do auta, kiedy nigdy wcześniej nie siedziałam za kierownicą, koleś kazał mi pojechać do przodu i do tyłu i myślałam że to wszystko. A on do mnie że na miasto

Potem pojechaliśmy za miasto i kazał mi cofnąć w jakąś drogę, robiłam to na ślepo bo nie umiałam cofać z wykręceniem kierownicy
Też za pierwszym razem pojechałam na miasto, co więcej za miasto i kazał mi jechać 90km/h
A tż na pierwszej jeździe jechać 30 km za miasto. Wsiada do samochodu, a koleś mówi, że szybko ma jechać do R..., bo jemu się spieszy

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Emiś kończy dziś 3 miesiące
stawiam wszystkim po faworku
Tylko po jednym?

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ja pier.....
szlag mnie chyba zaraz trafi!!!!!!!!!!

24.10 zamówiłam zdjęcia, swoje prywatne. Zapłaciliśmy za nie 2.11, 15.11 dzwoni do mnie facet że do nich dotarło 1 zdjęcie a ja się dopytuję o zdjęcia. Szybko kur. 2 tyg a czas realizacji miał być 5 dni tydzień temu dostałam paczkę a w niej nie moje zamówienie - tam próbki okładek albumów. Dzwonie tam, facet miły mówi że nie wie co się stało ale zagadkę rozwikła. Cisza. Pisałam 3 mail. Wielce przepraszają i wczoraj dostałam info że paczka już do mnie ciśnie. Dostaję dziś, otwieram z wypiekami na buzi a tam co?!!!!!!!!!!!!!!!! To samo co tydzień temu

edit:

Dzięki dziewczyny
Jaka masakra!!!

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
własnie sprawdziłam że promocja jest od jutra i szczeniaczek kosztuje 89,99 zł tutaj jest gazetka

najlepiej tam wprowadzić miasto w różnych miastach sa rróżne produkty. U mnie jest małe tesco i sa te szczeniaczki
U mnie nie ma. Mimo, że Tesco Extra.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:29   #3736
Linka25
Zakorzenienie

Hej
Ja miałam dziś mega ból głowy + mdłości z tego bólu, ale już mi przeszło.
Chciałam ogłosić sukces: mała wypiła z butelki wczoraj raz i dziś raz Czyli jednak cierpliwość popłaca, złamał się brzdąc Podam dla pewności jeszcze parę razy i wreszcie zostawię TZta na trochę samego z małą Oczywiscie rewolucji nie wprowadzam, nadal cycek będzie rządził, ale raz dziennie podam butlę codziennie. Oczywiscie butelka może zaburzać ssanie piersi bleble, ale nie obawiam się

Nal_a wszystkiego naj dla Emila!!!

kathrinaaaaa najlepsze życzenia dla Filipka

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej, ja tak na moment w biegu
Byliśmy z Dorotką na kontroli w szpitalu. Wszystko na szczęście ok Było trochę płaczu bo pobierali jej krew, jak nic złego nie wyjdzie to nawet nie będą nas powiadamiać. Następna kontrola w sierpniu
super!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:52   #3737
prince_polo
Zakorzenienie

hej
dzis mam zabiegany dzien.
najpierw wizyta u okulisty ktora tyrwala 1 minute
wg lekarki ma jakies zapalenie. Dostala antybiotyk...

przed chwila wrocilam od gina. BYlam na usg. Wizyta ok, w srodku tez ok. nawet za bardzo ok bo chyba znowu jestem w ciązy....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 15:52   #3738
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Młody zaraził mnie katarem pierwszy raz ciesze się że mam katar,mam nadzieje że dzięki temu mój organizm produkuje przeciwciała które wędrują do mleczka

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

biedny, matka sadystka
Stary 2012-11-28, 15:55   #3739
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej

przed chwila wrocilam od gina. BYlam na usg. Wizyta ok, w srodku tez ok. nawet za bardzo ok bo chyba znowu jestem w ciązy....
że jak? ale jak to "chyba", pisz więcej!

Stary 2012-11-28, 15:55   #3740
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Hej
Ja miałam dziś mega ból głowy + mdłości z tego bólu, ale już mi przeszło.
Chciałam ogłosić sukces: mała wypiła z butelki wczoraj raz i dziś raz Czyli jednak cierpliwość popłaca, złamał się brzdąc Podam dla pewności jeszcze parę razy i wreszcie zostawię TZta na trochę samego z małą Oczywiscie rewolucji nie wprowadzam, nadal cycek będzie rządził, ale raz dziennie podam butlę codziennie. Oczywiscie butelka może zaburzać ssanie piersi bleble, ale nie obawiam się
Rewelacja!

Cytat:
hej

Jak to? Mów coś więcej!!!

Coś mi zeżarło Na pewno chciałam napisać Mamuśce, że Mała to słodziak!!! Wygląda jakby bardzo spokojnie spała! Też chcę tak
Stary 2012-11-28, 15:56   #3741
pumas
Zakorzenienie

Agunia, ja bym brała, 50 zł jest i nie ma, a krzesełko jak się okaże niewypałem, to je opchniesz dalej

Wanilka, hula od jutra !!!! Normalnie szok Zdam Ci relację w sobotę, jak poszło.
A co do pieniędzy - masz racje, co ja gadam, luźne pieniądze, sztojeto, nie znam

Linka, ogromne gratulacje, tak się cieszę !!!! Cierpliwość popłaca! W końcu będziesz mogła się na trochę wyrwać i odetchnąć Jak to się stało ?? Maluch się złamał ?? Wie, kto tu rządzi...

Podmienili mi tż, keeee??? Zadzwoniłam do niego z informacją (pytającą rzecz jasna, ale wciąż informacją), że nie mam jak iść do sklepu, że pogoda do bani, że brakuje mi 2 rzeczy. No i tż domyślny nie kazał mi się produkować i go prosić, tylko wsiadł do auta i przyjechał na 10 min pobawić małą, a ja w tym czasie skok do sklepu i dzięki temu mam już gotowe danie na kolację z koleżanką - makaron ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami. Mniam!
Stary 2012-11-28, 15:57   #3742
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia no brawo dla TŻ-ta!

Stary 2012-11-28, 16:00   #3743
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
że jak? ale jak to "chyba", pisz więcej!
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Jak to? Mów coś więcej!!!
no. BO jest pecherzyk. WIdziałam kropeczke na usg gin wprost sie zpaytal czy wspolzyje mowie z etak. I pwoedzial ze nie jest pewien czy w cizy nie jestem. BO moze to wczesna ciąza. A okresu niemam 2 dni(całkiem zapomnialam o okresie i nieczuje ze mam go dostac/... )

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-28, 16:02   #3744
blueberry88
Zakorzenienie

Robiłam filmik Malej na macie i oczywiście, jak odłożyłam aparat, to obróciła się na brzuszek

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
no. BO jest pecherzyk. WIdziałam kropeczke na usg gin wprost sie zpaytal czy wspolzyje mowie z etak. I pwoedzial ze nie jest pewien czy w cizy nie jestem. BO moze to wczesna ciąza. A okresu niemam 2 dni(całkiem zapomnialam o okresie i nieczuje ze mam go dostac/... )
A jak się zabezpieczaliście?
Stary 2012-11-28, 16:03   #3745
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
hej

ja za tydzień lub 2 robię test bo coś ten mój mąż napsocił znów

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:05   #3746
agunia82
Zakorzenienie

Ciastek ale jaja!

Stary 2012-11-28, 16:09   #3747
prince_polo
Zakorzenienie

zabezpieczalismy sie gumką. Ale gin mowil ze z gumki ma kilka ciezarnych....

mam nadz ze jednak okres dostane

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-28, 16:10   #3748
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
zabezpieczalismy sie gumką. Ale gin mowil ze z gumki ma kilka ciezarnych....

mam nadz ze jednak okres dostane
Zrób test
Stary 2012-11-28, 16:13   #3749
wanilllka82
Wtajemniczenie

wchodzę i czytam, że ciastek w ciąży, jeszcze nie pozbierałam szczęki z podłogi i teraz nie wiem za co mam trzymać kciuki za pęcherzyk czy jego brak

pumcia dla tż, może podsłuchał Twoje narzekania czy jak, taka odmiana, albo zakończył depresje poporodową

linka ogromnie się cieszę!! co najmniej jakby to mój miał taki problem, czyli witaj wolności!!!! trzeba przyznać że córcia uparciuszek
Stary 2012-11-28, 16:15   #3750
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zrób test
o nie nie. Czekam na okres

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości