Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-28, 15:52   #4081
kasiaj85
Moderator

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Też chodziłam d psychologa, ale trafiłam na pipę i nic mi nie pomogła.
no własnie tego się boję...
Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Pamiętasz, gdy pisałaś kiedyś na Wizażu, że kiedyś na imprezie podrywał Cię jakiś facet? Twój mąż ma takie same powody, by czuć się niepewnie jak Ty Poza tym skoro inni faceci się Tobą interesują, to znaczy, że coś jest na rzeczy i jesteś bardzo atrakcyjną babką Kolekcjonuj takie wspomnienia, bo w chwili zwątpienia pomagają poczuć się lepiej
doskonale pamiętam i niełatwo mi zapomnieć
Ale jak wróciłam i opowidziałam o tym mężowi (tak, jestem walnięta ale szczerość to szczerość.. poza tym - wiem z doświadczenia że kłamstwo ma krótkie nogi... no i wolałam mu powiedzieć niż miałby się od życzliwych dowiedzieć) to reakcja była taka... "ooo no no uważaj mi tam". Wszystko. więc tak troche dziwnie.

Cytat:
Ja też wtedy czuję się strasznie pasztetowato. Wtedy zawsze jestem opryszczona, spuchnięta i obolała. Teraz zbliża mi się @, a już czuję się fatalnie, ale pocieszam się, że skoro mój facet i moi kumple jakoś ze mną wytrzymują, to nie ma tragedii W końcu gdybyśmy się naszym facetom nie podobały, to już dawno by nas zostawili, skoro jest tyle chętnych
dokładnie... ja póki jeszcze walnę makijaż to jest nieźle ale tak jak teraz. chora, z okresem, to już w ogóle kaszana... i słodkie. jadłabym tonami. O dziwo, cały miesiąc mogę nie jeść. A te dwa dni w mies to jak szatan...

Cytat:
Rozumiem Twoje obawy. Niektóre kobiety nie szanują siebie, a co dopiero mówić o cudzym związku... Znam dziewczynę, która każdemu zajętemu facetowi siada na kolana i zaczyna się wdzięczyć. Na szczęście mam rozsądnych kumpli, którzy szanują swoje partnerki i ustępują tej pannie miejsca Druga panna nie ma żadnych skrupułów, żeby dotykać intymnych części ciała przypadkowych facetów,.. To jest wręcz obrzydliwe. Gdy je widzę, to mam ochotę wysłać je w kosmos. Jedną miałam ochotę kiedyś rozszarpać, gdy wdzięczyła się do mojego byłego i to na moich oczach. On od razu powiedział jej, co myśli. I zrobił to wprost. Było jej tak głupio, że nigdy więcej tego nie zrobiła. Faceci jeśli chcą, to umieją reagować. Jeśli tego nie robią, to znaczy, ze im takie wdzięczenie odpowiada.
no właśnie o takich typach mówię... jakbym zobaczyła przy barze, że zagaduje mojego męża, to bym tak w szczenę dała że by się nie pozbierała...
dokładnie koniec końców wszystko zależy od faceta choć... ja nie wiem, miewam opory, bo np mój mąz ma strasznie słabą głowę i boję się, że po 4 piwach nie wiedziałby co robi

Cytat:
Dziewczyny, czy jeśli od 3 h pod moim domem dzwoni alarm od czyjegoś samochodu, to mam prawo zadzwonić na policję albo straż miejską? Tak się nie da normalnie funkcjonować...

myśle, że spokojnie można dzwonić. qidocznie nikogo ten samochód nie obchodzi...

Cytat:
Ja na niego weszłam dopiero w poniedziałek i cała ta sytuacja wydawała mi się tak absurdalna, że aż niewiarygodna. Dla mnie autorka tego bloga nie jest wiarygodna... Czekam, aż zamieści post o tym, że wysłano jej meteoryty Guerlain do testów
odniosłam wrażenie, że ona sobie kupiła i napisała, że MAC jej wysłał. żeby inne firmy pomyślaly "ooo MAC jej wysłał, my tez musimy".

Mój beauty blog
kasiaj85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:03   #4082
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Wiesz Patalus, ja też jestem takim "wieszakiem" I co prawda na blogi modowe zaglądam rzadko, ale czasami zaglądam.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:18   #4083
Malwina_89
Zakorzenienie

Karolcia gratuluję

Selfish gratulacje dla TŻ

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:28   #4084
lele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Winona Pokaż wiadomość

Czy mówisz o tej z błonnikiem, bo innej nie widziałam
Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
O, a jaka jest na ten rok? Zeszłoroczna korzenna tak średnio im wyszła. Za to bardzo lubię tą z karmelem
Hmm, o korzennej. Myślałam, że to tegoroczna nowość. Ale jak widać nie. Mi smakuje, chociaż liczyłam, że przyprawy będą bardziej wyraźne.

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
właśnie widzisz, tu też jest pies pogrzebany... no ja czasem mam wrażenie, że nie chodzi nawet o brak zaufania do mojego męza... ale o to, że dzisiaj kobiety nie mają skrupułów, nie szanuje się instytucji małżeństwa, ba, nie szanuje się nawet czyjegoś związku. i taka jedna z drugą lalunie sobie nic nie robią z tego, że facet zajęty, ba, nawet ciekawiej i bardziej intrygująco zapowiada się podryw zajętego faceta, prawda? dlatego o ile wiem, że mój mąż dialogu raczej nie zacznie o tyle boję się że on taki grzeczny i uprzejmy nie będzie umiał wyczuć w odpowiednim momencie podrywu... :/
...
... ...
od początku go tego uczę. jednak mam wrażenie, że dla facetów kłamstwo "w dobrej wierze" (jak im się wydaje) jest całkowicie uzasadnione...
trzymam kciuki za zdrówko, oby było dobrze!
No tak, ale wiesz, kobieta sama też nic nie zdziała. Chęci muszą być z obu stron. Z tym kłamstwem to też od osoby zależy u nas to Tż jest bardziej zły niż ja gdy powiem mu o czymś nie od razu, bo np. zapomnę. Jedynie w kwestii prezentów kłamiemy jak najęci :P
[QUOTE=Sondrina;37859828]Pamiętasz, gdy pisałaś kiedyś na Wizażu, że kiedyś na imprezie podrywał Cię jakiś facet? Twój mąż ma takie same powody, by czuć się niepewnie jak Ty Poza tym skoro inni faceci się Tobą interesują, to znaczy, że coś jest na rzeczy i jesteś bardzo atrakcyjną babką Kolekcjonuj takie wspomnienia, bo w chwili zwątpienia pomagają poczuć się lepiej

No i kolejne zakupy w rossie poczyniłam. Dobrze, że to już koniec. No ale jedną rzecz kupiłam bratowej w prezencie :P
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 16:32   #4085
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Wiesz Patalus, ja też jestem takim "wieszakiem" I co prawda na blogi modowe zaglądam rzadko, ale czasami zaglądam.
ale nie masz bloga modowego i nie będę się czuć jak baleron oglądając Cię w ciuchach, których nigdy nie założę
Stary 2012-11-28, 16:42   #4086
kasiaj85
Moderator

lele - no tak, prezenty rządzą się swoimi prawami...

słyszałyście że dziś w nocy zmarła Gonia Wielocha? znana w Polsce i nie tylko wizażystka... pierwsze takie słynne nazwisko w naszej rodzimej branży makeupowej...

Mój beauty blog
Stary 2012-11-28, 17:45   #4087
_polly_
Zakorzenienie

Ale pyszne piwo jest w tesco.
W małych puszkach, Frumalt.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:04   #4088
summerisgone
Zakorzenienie

Pomożecie? Na nowym lapie nie działają mi niektóre rzeczy na facebooku. Rozwijanie postów (czytaj dalej), przełączanie użytkownika. Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, co próbować aktualizować ;/ Dodam że tylko w chrome, w ie działa a nic innego tu nie mam.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:10   #4089
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Zarejestrowałam się do dentysty prywatnie, poczytałam o babce i ma dobre opinie wśród pacjentów w necie, ale i tak mam stracha i trzęsawkę...
Szkoda tylko, że na tego prywatnego będą musieli wyłożyć rodzice, bo ja takiej kwoty nie wyłuskam...

Dziś po tej wizycie kupiłam sobie trzy świeczki zapachowe i mi ciutkę lepiej
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:13   #4090
asiaasia58
Wolę prosto!

Cytat:
Ale pyszne piwo jest w tesco.
W małych puszkach, Frumalt.
Aj smak mi przyszedł, coś dawno piwka nie piłam (jakiś...tydzień )

Orlica- no niestety, ale u prywatnego dentysty kupę kasy się zostawia...ja się też muszę wybrać bo mam jeszcze dwa zęby do zrobienia, ale coś się zebrać nie mogę...
Stary 2012-11-28, 18:17   #4091
maffash
Zakorzenienie

Ja dzisiaj się poddałam i kupiłam 3 pomadki w Rossmannie
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:21   #4092
Patalus
Zakorzenienie

działają Wam filmy na tvn playerze?
chcę obejrzeć Julkę i nie mogę ;(
Stary 2012-11-28, 18:23   #4093
Myszołapka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Z ciekawości wysłałam mejla do MACa z ciekawości, czy wysyłają produkty do recenzji blogerkom, dostałam odpowiedź, że nie
Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Wysyłają, ale naprawdę tej "elicie" i są to głównie blogerki modowe - nie spotkałam się jeszcze z blogerką urodową, która dostałaby od nich kosmetyki.
Oczywiście, że wysyłają I to nie tylko modowym, ale urodowym też

Chociaż natknęłam się na taki blog (Kasia wie jaki ) gdzie dziewczyna recenzowała szminką rzekomo otrzymaną od MACa. Piszę rzekomo, bo reszta bloga pokazywała, że raczej nie należy ona do targetu firmy

Polityka tej firmy w Polsce mnie w ogóle dziwi, ale to osobna kwestia

Dzień dobry tak w ogóle Pędzicie z tymi postami, coraz to nowe tematy się pojawiają a człowiek zalatany to i nie nadążą
Dumna z siebie jestem, bo nie dokupiłam kolejnej Kaśki, ale za to wzięłam fioletowy liner z MF i osławioną pomadkę Airy Fairy, ale za to polazłam do Natury i tam zostawiłam trochę grosza

Edytowane przez Myszołapka
Czas edycji: 2012-11-28 o 18:25
Myszołapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:24   #4094
asiaasia58
Wolę prosto!

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
działają Wam filmy na tvn playerze?
chcę obejrzeć Julkę i nie mogę ;(
Mi nie działa, tzn. ciągle się ładuje film i te kółeczka latają w kółko :P
Stary 2012-11-28, 18:25   #4095
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dziś 4 czyli razem 6 oszalałam
W Naturze by się taka promocja przydała

Edytowane przez karolcia198506
Czas edycji: 2012-11-28 o 18:27
karolcia198506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 18:27   #4096
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dziś 4 czyli razem 6 oszalałam
przetestowałam teraz i nie podobają mi się one
Stary 2012-11-28, 18:28   #4097
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
Mi nie działa, tzn. ciągle się ładuje film i te kółeczka latają w kółko :P
no właśnie mam tak samo i nie wiem co jest nie tak 15 minut temu mi działało, nawet flasha zaktualizowałam i nic
Stary 2012-11-28, 18:33   #4098
Llorandare
Raczkowanie

kasiaj85, mysle, ze powinnas najpierw sobie porzadek zrobic w glowie To jest troche tak, ze jak czlowiek sie nakreca, to nawet jesli druga strona chodzi jak w zegarku, to i tak sobie znajdziemy jakis problem. Wazne, zebyc TY sie dobrze czula. Ja kiedys mialam tak, ze wydawalo mi sie, ze moje dobre samopoczucie zalezy od konkretnych czynnikow, a to nie do konca tak jest. Nie doceniamy chyba tego, jak duzo siedzi po prostu w nas.
Miewam podobne strachy, jak Ty - tez sie martwie o meza. Odkad mamy dziecko, nawet jeszcze bardziej. Instynkt rodzinny
Probow troche afirmowac i pozytywnie sie nastawiac. Jak ja sie czasem zagalopuje, zaczynam sie sama straszyc tzw. samospelniajaca sie przepowiednia i to mi troche pomaga

Dziewczyny, jeszcze 10 dni I wlasnie sobie zdalam sprawe z tego, ze tym razem w samolocie nie bedzie tak latwo. Jak lecialam do Polski pierwszy raz, maluszek mial 7 miesiecy. Teraz ma prawie 14
Stary 2012-11-28, 18:37   #4099
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaasia58 Pokaż wiadomość
Aj smak mi przyszedł, coś dawno piwka nie piłam (jakiś...tydzień )
Ja też z tydzień.
Cytat:
Jakie, jakie?
Ja się skusiłam tylko na najciemniejszą z wibo, jest piękna.

Stary 2012-11-28, 18:41   #4100
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie, jakie?
wibo 09, lovely czerwona i miss sporty 054
Stary 2012-11-28, 18:47   #4101
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
wibo 09, lovely czerwona i miss sporty 054
Mam Miss Sporty, ładnie pachnie.
I Wibo też mam, podoba mi się strasznie.
Gdybym mogła się mocniej malować do pracy, to bym ją nosiła na ustach codziennie.

Kupiłam ostatnio lip tint z Bell, taka niby fuksja, myślałam, że będzie ciemniejszy.

Stary 2012-11-28, 18:50   #4102
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Miss Sporty, ładnie pachnie.
I Wibo też mam, podoba mi się strasznie.
Gdybym mogła się mocniej malować do pracy, to bym ją nosiła na ustach codziennie.

Kupiłam ostatnio lip tint z Bell, taka niby fuksja, myślałam, że będzie ciemniejszy.
a którą z Wibo masz? Ta MS pachnie arbuzowo
Stary 2012-11-28, 18:54   #4103
kasiaj85
Moderator

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość
Oczywiście, że wysyłają I to nie tylko modowym, ale urodowym też

Chociaż natknęłam się na taki blog (Kasia wie jaki ) gdzie dziewczyna recenzowała szminką rzekomo otrzymaną od MACa. Piszę rzekomo, bo reszta bloga pokazywała, że raczej nie należy ona do targetu firmy

Polityka tej firmy w Polsce mnie w ogóle dziwi, ale to osobna kwestia

no to właśnie o tej dziewczynie tu mówimy Kochana

Cytat:
Napisane przez Llorandare Pokaż wiadomość
kasiaj85, mysle, ze powinnas najpierw sobie porzadek zrobic w glowie To jest troche tak, ze jak czlowiek sie nakreca, to nawet jesli druga strona chodzi jak w zegarku, to i tak sobie znajdziemy jakis problem. Wazne, zebyc TY sie dobrze czula. Ja kiedys mialam tak, ze wydawalo mi sie, ze moje dobre samopoczucie zalezy od konkretnych czynnikow, a to nie do konca tak jest. Nie doceniamy chyba tego, jak duzo siedzi po prostu w nas.
Miewam podobne strachy, jak Ty - tez sie martwie o meza. Odkad mamy dziecko, nawet jeszcze bardziej. Instynkt rodzinny
Probow troche afirmowac i pozytywnie sie nastawiac. Jak ja sie czasem zagalopuje, zaczynam sie sama straszyc tzw. samospelniajaca sie przepowiednia i to mi troche pomaga
jak byś mi jeszcze powiedziała jak ten porządek zrobić... myślę że muszę nad sobą trochę popracować... chyba muszę zacząć myśleć pozytywniej... bo nie mogę żyć w ciągłym strachu...

Jezu jaki mnie kaszel męczy :/ płuca sobie wypluję chyba... :/

Mój beauty blog
Stary 2012-11-28, 19:01   #4104
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
(...)

Dowiedziałam się, że jej znajoma pracuje na dość wysokim stanowisku w Zusie i jak kogoś nowego poznaje to zapisuje nazwisko i sprawdza historyjke w swoim komputerze i potem opowiada na prawo i lewo KTO ILE ZARABIA. O_o
Kolezanka chyba nie wie, a dziwne, bo mają to z tego co wiem w regulaminie, że za to może z pracy wylecieć. Uświadomiłabym ją

Sondrina i Kasiaj85 faceci naprawdę nie są lepsi. Pracowałam ponad 4 lata w dużej firmie budowlanej i miałam cały czas kontakt z kierownikami budów/kontraktów itp, w większości żonaci i wydawałoby się z klasą, i wierzcie mi, tyle ile razy byłam zapraszana na jakiejś kawy/obiady//kolacje/wypady to nie zliczę. Wyznań miłości/zauroczenia/fascynacji/itpitd nie zliczę także, gdzie ja naprawdę mam cięty język i najmilsza na świecie na pewno nie jestem, ani też bóg wie jaką seksbombą, na widok której każdy dyszy z pożądania. Nie wspomnę, że bardzo dobry kolega mojego Tżeta z czasów studiów sugerował mi ostatnio, że powinniśmy się wymienić partnerami, chodziło rzecz jasna o sex. Podsumowując - ja bym była ostrożna z ocenianiem, kto chętniejszy do zdrady

ps. co to za blog z tym mackiem, dajcie cynk
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:04   #4105
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
a którą z Wibo masz? Ta MS pachnie arbuzowo
9.
Nooo, czasami sobie ją wyciągam i po prostu wącham. Takie małe zboczenie.

Stary 2012-11-28, 19:10   #4106
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
9.
Nooo, czasami sobie ją wyciągam i po prostu wącham. Takie małe zboczenie.
aadla mnie 9 delikatna
Stary 2012-11-28, 19:14   #4107
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
przetestowałam teraz i nie podobają mi się one

Cytat:
Jakie, jakie?
Ta ciemna mnie strasznie kusi dziś zastanawiałam się nad nią z pół godziny i w końcu wzięłam 7i8
Stary 2012-11-28, 19:15   #4108
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Kolezanka chyba nie wie, a dziwne, bo mają to z tego co wiem w regulaminie, że za to może z pracy wylecieć. Uświadomiłabym ją
Jak stare babsko ma stołeczek kierownika to widocznie stwierdza, że ją regulamin nie obowiązuje. Z tego co wiem to sprawdzała nawet 'swojego' zięcia i jak dostał podwyżke to od razu strzeliła mu tekstem "Dostałeś podwyżke a nawet się nie pochwaliłeś' i ponoć wtedy jej powiedział, że jak jeszcze raz będzie go sprawdzała to ją zamknie na amen.
W 100 % jestem pewna, że nadal robi akcje 'szukamy' ale informacje zostawia dla siebie ...
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-28, 19:16   #4109
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość

Ta ciemna mnie strasznie kusi dziś zastanawiałam się nad nią z pół godziny i w końcu wzięłam 7i8
U mnie została tylko jedna pomadka 9, dlatego ją wzięłam
Stary 2012-11-28, 19:20   #4110
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie została tylko jedna pomadka 9, dlatego ją wzięłam
Magia ostatniej sztuki

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości