|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Moja cyca je po zupie i na kolację. Po deserku staram się nie dawać bo potem nie chce jeść po kąpaniu. W nocy najczęściej dwa razy ale bywa że i trzy
|
|
|
|
#4982 |
|
Raczkowanie
|
my cycamy też kilka dobrych razy:
rano przed dzrzemka kolo 10 i przed drzemka po poludniu jak zasypia w domu a potem po kapieli wyjada obie cycki, czasem nawet po 2 razy idopiero idzie spac, w nocy bywa różnie, ale ogolnie to bylo kolo 22-24, potem kolo 2-3 i kolo 5-6 a ostatnie dwa dni (odpukać w niemalowane) ostatni raz przed 22 i potem ok 5.30. a potem spi ze mna do ok 7.30 i ciumka troszke jeszcze ale to juz nie zawsze |
|
|
|
#4983 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Olaf jeszcze nie śpi
dałam tacie do uśpienia to co - zaraz obaj raczkowali po całym mieszkaniu dopiero zaczyna go zmulać...Cytat:
![]() oooo zasnął mi na rękach jak pisze
|
|
#4984 |
|
Zakorzenienie
|
żeby to drzwi ścisły.. zostawiłam tatusia z dzieckiem ....1, 2,....9, 10 sie sturlało dziecko z koca.... i ryk... 15... 16.. jestem oaząspokoju nic sie nie stalo tylko krzyk..... 19, 20 zabije tego chłopa ..26, 27... noż k.ur.w.a na pol godziny .. ich zostawilam......
|
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce mi małpa spać kręci się od 2 godzin w łóżeczku, śpiewa, kopie, gada. Pełen repertuar normalnie. Teraz z prędkością światła kopie w szczebelki i śmieje się do baldachimu ![]() Wcześniej ciągnęła obrazek z piżamki, na siedząco podnosiła nogi i pchała stopy do buzi, dziwiła się, że się przewraca.
|
|
#4986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
o rety, o rety <panika> Nowa część
gdzie jest tytuł
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. To u mnie jest podobnie jak u Was z tym karmieniem. Bo bardzo się martwiłam, że za krótko ssie.
A jaki to smoczek? Ja nauczyłaś picia z butelki?
|
|
#4989 |
|
Gang Iren
|
Eryk nie spi
Kolejny wieczor to samo. Teraz juz nie placze,ale zasnac nie chce. A wczesniej dlugi czas byl placz i nie moglam go uspokoic. No nie wiem co jest z nim!
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, Ewelinka też jeszcze nie śpi
|
#4991 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i wtedy obie piersi.Cytat:
![]() Powodzenia życzę w pracy! oby się udało te poniedziałki jakoś dogadać ![]() Cytat:
![]() Piotruś tak max 15 minut w nocy... Cytat:
![]() A dziś próbował wstać na nóżki i prawie mu się udało ![]() Męczyliśmy się dziś z usypianiem na noc... Nie chciał zjeść kleiku i dałam mu pierś...a przed spaniem nocnym już było za mało mleka i Piotruś zdziwiony przestawał ssać, odsuwał głowę i zdziwiony patrzył czy to na pewno cucuś no ale później jak zaczął płakać przy tym to już mi nie było do śmiechu. Zrobiłam mu mm ale oczywiście przez smoczek nie chciał pić, przelałam do niekapka, który mi się przewrócił i połowa mleka się wylała na panele no ale ten zrobił parę łyków i nie chce...włożyłam go do wózka i zaczął zasypiać ale nie mógł zasnąć całkiem więc już go na rękach ululałam i śpi...Tzn przed chwilą musiałam znowu do niego lecieć i dałam cycka...już się zdążył napełnić więc wypił i odłożyłam odwrócił się na boczek i śpi....oby nocka była taka jak dwie poprzednie ![]() idę spać dobranoc!
|
|
#4992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Moja od 20 śpi ale niedługo jeść zechce. Do tej pory 2 pobudki na smoka. Pewnie po północy nadrobi
|
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy pelni zle spie. no i Ewelina nie chce spac :/
|
#4995 |
|
Raczkowanie
|
ja kiedys lunatykowalam jak bylam mala a teraz mąż ma taki sen ze nawet jakbym po nim lazila to on nic nie pamieta rano więc nie wiem czy nadal tego nie robie bo nikt nie widzi
wrzucilam swoje pierwsze zdjecia na poczte ;p Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2012-11-28 o 23:10 |
|
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ... hmmmm wielka wojna napoleonska przy mojej walce to pikus.... a powaznie... probowalam zwykle butelki ze zwyklymi smokami, butelki z niekapkami ...a jak po prostu podawlam podawalam .. poczatkowo gryzl ten smoczek ale w koncu cos mu samo zatrybilo i tak jakos powoli powoli pije sam Wyciaga raczki jak mu pokazuje butle i sam sobie trzyma... ale tylko jak lezy w lezaczku bo tak jak siedzi to ja mu trzymam... Czasem w wozku (na zakupach czy spacerze) dostaje... po prostu cos mu zatrybilo zupelnie bez mojej ingenercji ,, jedynie troche uporu i wytrwalosci ![]() Nooo moj maly spi od 15 minut wiec i ja ide dobranoc |
|
|
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
Ja walczyłam dwa tygodnie i zrezygnowalam. Teraz m 8 miesięcy i nie widzę już sensu butelkowania i niekapków.
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Dziecie zasneło z jakieś 15-20 minut temu.Tatusiek go uśpił.A poprzednia nocka była pt mam owsiki w małym zadku,tzn kręcił się jak niewiem co-wsza w gatkach. ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Witam nowe mamy Madziula,my też mamy turystyczne-dostaliśmy od małego babci i dziadka jak miał z 5,5 miesiąca i tak spi w nim obecnie w nocy w sumie ze mną.
|
|
|
|
#4999 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy wątek założę jutro popołudniu. Odszukajcie tytuły, wybiorę jeden
|
#5000 |
|
Gang Iren
|
O a ja myslalam,ze bedzie juz nowy watek
![]() Eryk zasnal,ide spac i ja zaraz.
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,to dobrze że Eryk wkońcu zasnął
Idz,idz i się wyśpij ![]() Emigra,to super że macie nową bryke dla Juli A i pytałaś co się małemu ostatnio stało,aahh spadł mi z łóżka :/ Naszczęście nie jest wysokie i nic się nie stało.---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
bo mój pomimo,że bywa i jest śpiący to wstaje,raczkuje,łazi i tak wkółko ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- karo,brawo dla synka za wstawanie Noi niexle z tym karmieniem,to oby nocka była udana tzn spokojna ![]() No właśnie Flower,coś cię niewidać ale zrozumiałe że po pracy padasz i w dodatku jeszcze synkiem chcesz się nacieszyć ![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Witaj ponownie |
|
|
|
|
#5002 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh... chyba się wpakowałam w niezłe bagienko
Dobra, zmykam spać i nie będę się dołować, bo jeszcze zrezygnuję z tego powrotu...i zostanę z Hanią w domu.. Moje Maleństwo coś zaczyna popiskiwać przez sen mam nadzieję, że nic złego Jej się nie śni... Przytuliłam i się troszkę uspokoiła.Dobrej nocki |
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zrezygnowałam. Poddałam się szybciej niż ty. Moja rzadką kaszkę pije z Doidy a wodę łyżeczką. Jak jej się chce to raczy z niekapka ale bardziej go traktuje chyba jak gryzak i zabawkę
|
|
|
|
#5004 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No własnie tfu,tfu
i dobrze,że macie mniej więcej stałe pory ![]() Cytat:
Cytat:
U nas jak mały słyszy,że tata wchodzi to zastyga i słucha i zaraz leci do drzwi.Jak np mowie,a gdzie tata??A ten yma yma-nie ma oraz jak mówie gdzie tata ponownie to albo patrzy się w strony drzwi a jak mówi idz zobacz czy idzie tata,to "idzie" pod drzwi i czeka ![]() Cytat:
Cytat:
Życze powodzenia i apropo najazdu teściów, że się nie dałaś ![]() Dobranoc. |
||||
|
|
|
#5005 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki...
Emigra zdaj szynko relację z użytkowania wózeczka jak już trochę pojeździcie.. Gkatarzynka na pewno ogarniesz w pracy ![]() Karinio obiecuję, ze od nowego wątku postaram się chociaz raz dziennie wpaść na dłużej popisać coś a ni tylko ponadrabiać wasze wpisy.. teraz to wygląda tak że ja po pracy wracam karmię go, bawimy się tak do 19-20, kąpię go i razem z nim się kładę, karmię i odlatujemy i tak przytulając się śpię z nim godzinkę, dwie, wstaję koło 22 to coś jeszcze zjem, ogarnę w chałupce, pogadam z M i o 24-1 się kładę a o 5 rano znów wstaję.. Mraveczka mam nadzieję że wyniki Roba się poprawiły i będziecie odstawiać żelastwo ![]() Morfik chyba zadowolony z siedzenia z babcią |
|
|
|
#5006 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nocka nie taka zła. Jedzenie było dopiero po północy Wczoraj myślałam o Aguśce. Ciekawe co tam u niej |
|
|
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
gosia, karolca moj zasnal o 22 jesli to jakies pocieszenie ostatnio tylko w hustawce usypia :/
|
|
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
Napisze do niej smsa... Bo mysle o niej codziennie juz.
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
Karinio, zdaza sie
wazne ze nic sie nie stalo ![]() Flower, zdam zdam, narazie tylko po domu jezdzilam hehe ale dzisiaj mykniemy na jakies zakupy to wyprobuje. Ten wozek ma plastikowe kolka - wiec naprawde tylko do galerii na zakupy, a nie na spacerki ![]() Nasza nocka taka sobie, zauwazylam ze jak nie dam Julci o 19 kaszki to pozniej przesuwa sobie calkiem jedzenie nocne... nasz chemat jest taki po poludniu ze o 17 je owocek lub jogurt i o 19 kasza - jak jest zmeczona to daje mleko, no ale mleka nie zawsze wypije. Wtedy jak zasnie to budzi sie kolo 21 na mleko i kolo 00:00, potem 2-3 tez chce jesc a jak wstanie rano to dopiero 7-8. Moja kolezanka wlasnie rodzi wieczorem odeszly jej wody, miala skurcze, pojechali do szpitala ale szyjka zamknieta. Kazali chodzic, ale to nic nie pomoglo, wiec dali jej zastrzyk homeopatyczny zeby pospala, no ale nie dalo sie, skurcze o 6 miala co 4 min a po calej nocy szyjka rozwarla sie na 2cm. Teraz czekam na wiesci - mam nadzieje ze za chwile bedzie po wszystkim ! Wrocily mi wspomnienia jak mi odeszly wody... tak jak ta kolezanka (bo dzwonila do mnie czy to to ) niewiedzialam czy smiac sie czy plakac z jednej strony radosc ze to juz, a z drugiej strach
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#5010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i właśnei dziś jadł po 10 - 15 minut tylko z jednego cycka i usypiał więc nie dokarmiałam z drugiego i pobudki były co 3 godziny, tak się zastanawiam czy nie dlatego, że za mało jadł... Wciąż słyszę mądrości że dzieci w tym wieku nie powinny już jeść w nocy - ale waszym maluchom też burczy w brzuszku jak karmicie? Jak mogłabym go głodzić.... Cytat:
Te smoczki aventa ostatnio się w rossmannie pojawiły ![]() U mnie tak samo przebiegało uczenie picia z butli, nagle sam załapał - tyle że to było w wakacje, ciepło i też lepiej bo częściej spragniony. Teraz najwyżej pociumka dwa łyczki i tyle:p Za to bratanek na mm chlipie jak szalony - 4 butle rozcieńczanego soczku dziennie ![]() A my mamy butle Lovi i na niej załapał. I na rozcieńczanym soku, bo wcześniej próbowałam z herbatkami i chyba dlatego w ogóle nie chciał :p A masakra była jak kilkudniowowego musiałam przepijać glukozą - za chiny nie szło - mieliśmy żółtaczkę do 3-4 miesiąca bo cyc, bo konflikt RH
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

dałam tacie do uśpienia to co - zaraz obaj raczkowali po całym mieszkaniu
dopiero zaczyna go zmulać...

kręci się od 2 godzin w łóżeczku, śpiewa, kopie, gada. Pełen repertuar normalnie. Teraz z prędkością światła kopie w szczebelki i śmieje się do baldachimu 

no ale ten zrobił parę łyków i nie chce...włożyłam go do wózka i zaczął zasypiać ale nie mógł zasnąć całkiem więc już go na rękach ululałam i śpi...

Noi niexle z tym karmieniem,to oby nocka była udana tzn spokojna 
wazne ze nic sie nie stalo