Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 09:02   #931
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
co do siary to ja mam.
Miałam juz dawno potem cisza a dzisiaj tyle mi wyleciało że aż prześcieradło zamoczyłam.Tylko że zawsze z tego lewego cycka (który zrobił się całkiem sporo większy-aż boję się że już mi taka dysproporcja zostanie )
Będzie mnie przeginać w lewą stronę i na prawo chodzić nie będę mogła.
mi też więcej leci z lewego chyba dlatego że przeważnie śpię na lewym boku
Stary 2012-11-29, 09:04   #932
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hej
Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość

A teraz takie pytanko, w sumie do tych, które będą mamami po raz drugi, ale jeśli którakolwiek wie..
Otóż, leci sobie ta siara z cycków już.. To jeśli z jednego wypływa jej dużo więcej, to znaczy, że tą piersią będzie się lepiej i łatwiej karmiło? Czy to nie ma znaczenia?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Nie ma to zadnego znaczenia, tak samo wielkosc piersi nic a nic
potwierdzam ja normalnie mam małe piersi, siara mi nie ciekła przed porodem, a później miałam cyce jak Pamela i pokarmu na kilka takich żarłoków jak Gabi

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:10   #933
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej.
ja juz po sniadanku, pranie sie pierze. zaraz sie biore za prasowanie wczorajszych ciuszkow bo trzeba zrobic miejsce dla nastepnych

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł, my dzisiaj śmigamy na usg na 11, trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa debilka ze mnie, nastawilam jakis dziki program w pralce i pranie mi bedzie chodzilo ponad 3 godziny!!! Na dodatek sie zorientowalam po 1,5h jak mi cos nie pasowalo, ze to dalej pierze, aaaaaaaaaa!!! teraz musze czekac do polnocy, wrrrrr
o matko....
a nie mogłaś wlaczyc pauzy i zmienic na inny program?

Ale dzis mialam noc, budzilam sie caly czas
a ile snow mialam
jeden był mega
sniło mi się ze byłam na pierwszym spacerku z Kubusiem , on byl taki piekniutki, taki malutki. lezał sobie tylko grzecznie, rozgladal sie na boki, nic nie płakał, tylko od czasu do czasu sobie ciumkał
a jak juz wracalismy to sobie siedził w spacerówce i powiedział ze spacer bardzo mu sie podobał i w ramach jutrzejszego spaceru mozemy isć na rynek/targ tylko musze wziąć dodatkowy wózek co bym miala gdzie zapakowac zabawki które mu tam kupie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:15   #934
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo, by zrobić ktg jak przyjedziesz że nie czujesz ruchów, to musisz się na oddział przyjąć.
U mnie w szpitalu robią po godz 15 koszt 23zł
Stary 2012-11-29, 09:34   #935
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej.
ja juz po sniadanku, pranie sie pierze. zaraz sie biore za prasowanie wczorajszych ciuszkow bo trzeba zrobic miejsce dla nastepnych

o matko....
a nie mogłaś wlaczyc pauzy i zmienic na inny program?

a ile snow mialam
jeden był mega
sniło mi się ze byłam na pierwszym spacerku z Kubusiem , on byl taki piekniutki, taki malutki. lezał sobie tylko grzecznie, rozgladal sie na boki, nic nie płakał, tylko od czasu do czasu sobie ciumkał
a jak juz wracalismy to sobie siedził w spacerówce i powiedział ze spacer bardzo mu sie podobał i w ramach jutrzejszego spaceru mozemy isć na rynek/targ tylko musze wziąć dodatkowy wózek co bym miala gdzie zapakowac zabawki które mu tam kupie
Fajny sen. Mnie ostatnio dopadają sny przed porodowe. Juz się nie mogę doczekać kiedy Ola będzie z nami.
A mi zostało 24 dni nie licząc dzisiejszego "To GO" A dopiero teścik robiłam. Dzis jedziemy po wózeki fotelik to już ostatnie zakupy dla Oli. Potem jeszcze kupię karuzelę na łóżeczko

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
W szpitalu u mnie to jest koszt 10 zł. Pobierają dopiero po badaniu, bo jak coś żle wyjdzie to wyedy już z kasy chorych pokywają. Tyle, że to szpital sprywatyzowany.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:41   #936
misia1505
Rozeznanie

DO DZIEWCZYN KTÓRE PODPISAŁY PETYCJĘ?
Czy dostałyście e mail-a w celu weryfikacji danych? bo ja jeszcze nie.
Stary 2012-11-29, 09:49   #937
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja tylko przywitać sie i zaraz ruszam do szkoły
Dziś TŻ wraca z Rumunii
A co on tak daleko robi?

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja już nie śpię od 6 mąż pojechał do szwagra aby mu pomóc na parkingu, ja nie mogę zasnąć bo pozycji wygodnej nie umiem sobie znaleźć Chcę tez pojechać do rossmana po pampersy i mam nadzieję dostać te małe pojemniczki o których pisałyście za 1,99 oblukam też kosmetyki dla maluszka bo czas najwyższy skompletować wyprawkę
Czytam SZWAGIERA i nie mogę połapać o co chodzi

Cytat:
A jak rpzed 15 się coś dzieje to co, w dupie mają?

Cytat:
Nie dostałam, chociaż kilka dni temu podpisywałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 09:50   #938
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
to wlacz sobie tvp 2 fajna komedia leci
my oglądalismy wczoraj "Psy 2" jej, Boguś ajlawiu żadnego filmu nie przegapie z nim- nie ma takiej mozliwosci....

i znowu kolejna noc nie spana do 3 nad ranem....... dzis ide do gienia na 16 to musze mu powiedziec, zeby mi cos przpisał, może ziołowego?

widzę, że zamiast erotycznych załączyły sie nam sny dzidziusiowe
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:23   #939
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja tam na razie mam ciągle tylko erotyczne

Zjadłam śniadanko i siadam do pisania pracy mgr, jeżeli moja kruszynka w ciągu godziny mnie nie skopie to dzwonie do gin żeby mnie dzisiaj przyjeła najwyżej wyjdę na panikarę. Nad ranem poczułam tylko dwa leciutkie kopnięcia.

Co myślicie o baldachimach nad łóżeczkiem? Będziecie miały?
Stary 2012-11-29, 10:30   #940
bishonka
Raczkowanie

Hejo

Zaczynamy dziś 30 TYDZIEŃ
Moja Klinka bryka i kopie mamę po jajnikach aż czasami przykucam.

Gdzieś wyczytałam ze po 30 tyg powinno się juz mieć torbę do szpitala spakowaną.
Wydaje się mi że ciut za wcześnie.
No ale znajomej synek urodził się w 31 tyg (ale miała od początku problemy z donoszeniem)

Macie też takie bóle (jak naciągnięte mięśnia) w pachwinach>?
Ja aż nie mogę rano chodzić bo mnie boli

Cytat:
my oglądalismy wczoraj "Psy 2" jej, Boguś ajlawiu żadnego filmu nie przegapie z nim- nie ma takiej mozliwosci....

i znowu kolejna noc nie spana do 3 nad ranem....... dzis ide do gienia na 16 to musze mu powiedziec, zeby mi cos przpisał, może ziołowego?

Hi hi myślałam że tylko ja się tak nim zachwycam.Najbardziej lubie go w Sarze.
Koleżanki się śmieją że jaram się takim dionozaurem i jak on zaczynał grać to ja w pieluchach śmigałam po domu.
No ale wiek nie odebrał mu ...tego czegoś.
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:30   #941
Basia_Bogusia
Rozeznanie

cześć dziewczyny, u nas dziś leje deszcz.
Wczoraj miałam wizytę u mojej gin. Mój Krzyś waży około 2,3kg, ma się dobrze. Pozycję nadal utrzymuje taką jak powinien czyli główką w dół, ale doktorka stwierdziła przy badaniu, że od ostatniej wizyty bardzo się obniżył i jak na ten etap to jest za nisko tą główką. Wyraźnie stwierdziła, że obawia się, że nie dotrwa do terminu styczniowego, nooo.. byle nie był dużo za wcześnie. W związku z tym mam zalecone wypoczywanie, wypoczywanie i jeszcze raz wypoczywanie, bez żadnych szaleństw sprzątaniowych, wysiłku, jak najmniej pozycji siedzącej,
wolno mi chodzić i jak najwięcej wypoczywać w pozycji leżącej.
Taki ten mój Krzyś, tak mu śpieszno na ten świat, a cały czas mu powtarzam, że abonament w brzuchu ma na pełne 9 miesięcy
No nic muszę się zatem dostosować do zaleceń. Następną wizytę mam jeszcze przed świętami 19 grudnia. Ojj u mnie ten grudzień będzie gorący coś czuje.
Stary 2012-11-29, 10:36   #942
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Śniadanko zjedzone,teraz trochę posprzątam. Znowu jakiś ponury dzień jest. A od soboty śnieg zapowiadają Ja tam się cieszę Lubię zime,
Tż ma dziś wolne więc pewnie nie będzie mnie tu za bardzo dzisiaj.Musze to wykorzystać bo potem pt,sob i niedz pracuje

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Dziś TŻ wraca z Rumunii
no to będzie się działoooooooooo

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
helloł, my dzisiaj śmigamy na usg na 11, trzymajcie kciuki
Trzymamy kciuki Powodzenia.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej witam się w 33 tygodniu z wagą 58kg (9 na plusie) i z obwodem 98 cm w brzuszku, w ciągu ostatnich kilku dni rosłam ok 0,5-1 cm, mierzyłam codziennie hehe to TZ się śmiał, w sumie 4 cm w 5 dni hehe
za 33 tydz. ja wczoraj 33 tc zaczęłam

Cytat:
mi też więcej leci z lewego chyba dlatego że przeważnie śpię na lewym boku
Mi leci tylko z lewego cyca z prawego ani raz nie leciało.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a ile snow mialam
jeden był mega

Cytat:
Ja dostałam
Stary 2012-11-29, 10:37   #943
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ufff, mam już jedną koszulę do szpitala - mamie udało się kupić w lumpku za 2 zł Wypatrzyła jeszcze jedną i jutro ją kupi
Ja przez nagly wypad do szpitala mam juz dwie jedna kupil maz druga mama hehe

No i dziewczyny nareszcie wychodze!!!! Pobrali mi rano krew o 5.....

Wyszla ok, spytali tylko czy niedaleko mieszkam i przepisali fenoterol na te skurcze ale jestem szczesliwa a no i musze ograniczyc cukier i kontrolowac mocz....

W ogole smutne tez jedno bo byla tu babeczka ktora na prenatalnych miala podejrzenie trisomi, na pappe sie nie zgodzila i amniopunkcji tez nie chciala, potem wyszla jakas dziurka w serduszku i tak ja trzymali raz dawali na wstrzymanie raz na pobudzenie w koncu dzis urodzila dziewczynke z podejrzeniem downa
Stary 2012-11-29, 10:40   #944
marsi11
Zakorzenienie

hej laski
wczoraj nie miam już siły pisać bo mój syn o 19 przypomniał sobie,że rano ma olimpiadę z historii myślałam,że go udusze

dziś obchodzimy z TZ 16 rocznicę od naszej pierwszej randki
od rana zdążyłam zrobić rybkę po grecku, którą mój TZ kocha i upiekłam biszkopt pod banofee myślałam,że wysiądę, tak się zziajałam,że sapałam głośniej od mojej teściowej
Cytat:
też go kocham, a przy tekście "myślę,że jesteś fajna dupa i chcesz mnie bardzo" dostaje orgazmu
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Jutro poczytam Was więcej, ale......
teraz przyszlam się wyżalić, że odebrałam wyniki i mam liczne bakterie w moczu poprzednie wyniki moczu wszystkie były okej, a teraz..... d.paaa..
mi ostatnio pielęgniarka powiedziała,że przy lekkiej infekcji, przeziębieniu mogą wyjsc bakterie, najważniejsze żeby nie było cukru i białka w moczu
a normy wyników krwi masz na pierwszej stronie podklejone
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:47   #945
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

Zaczynamy dziś 30 TYDZIEŃ
Moja Klinka bryka i kopie mamę po jajnikach aż czasami przykucam
Mam tak samo.Moja Daria ułożona jest głowka w dół więc chyba rączkami mnie boksuje po jajnikach,najcześciej po prawym.Ale jest to taki ból ze tez kucnąć muszę.

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, u nas dziś leje deszcz.
Wczoraj miałam wizytę u mojej gin. Mój Krzyś waży około 2,3kg, ma się dobrze. Pozycję nadal utrzymuje taką jak powinien czyli główką w dół, ale doktorka stwierdziła przy badaniu, że od ostatniej wizyty bardzo się obniżył i jak na ten etap to jest za nisko tą główką. Wyraźnie stwierdziła, że obawia się, że nie dotrwa do terminu styczniowego, nooo.. byle nie był dużo za wcześnie. W związku z tym mam zalecone wypoczywanie, wypoczywanie i jeszcze raz wypoczywanie, bez żadnych szaleństw sprzątaniowych, wysiłku, jak najmniej pozycji siedzącej,
wolno mi chodzić i jak najwięcej wypoczywać w pozycji leżącej.
Taki ten mój Krzyś, tak mu śpieszno na ten świat, a cały czas mu powtarzam, że abonament w brzuchu ma na pełne 9 miesięcy
No nic muszę się zatem dostosować do zaleceń. Następną wizytę mam jeszcze przed świętami 19 grudnia. Ojj u mnie ten grudzień będzie gorący coś czuje.
No to teraz nic tylko leżeć,odpoczywać.Musisz się oszczędzać.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja przez nagly wypad do szpitala mam juz dwie jedna kupil maz druga mama hehe

No i dziewczyny nareszcie wychodze!!!! Pobrali mi rano krew o 5.....

Wyszla ok, spytali tylko czy niedaleko mieszkam i przepisali fenoterol na te skurcze ale jestem szczesliwa a no i musze ograniczyc cukier i kontrolowac mocz....

W ogole smutne tez jedno bo byla tu babeczka ktora na prenatalnych miala podejrzenie trisomi, na pappe sie nie zgodzila i amniopunkcji tez nie chciala, potem wyszla jakas dziurka w serduszku i tak ja trzymali raz dawali na wstrzymanie raz na pobudzenie w koncu dzis urodzila dziewczynke z podejrzeniem downa
nooo wreszcie Cie wypuszczają MUSISZ sie oszczedzać teraz.

A co do tej dziewczyny to strasznie smutne Kurcze aż się prawie popłakałam
Stary 2012-11-29, 10:55   #946
bokeh
Zakorzenienie

No smutne przyszedl jej maz i my takie ze ii co urodzila? A on taki smutny ze no ale jest podejrzenie trisomi tak jakos sie dziwnie zrobilo....

A na wypisie mam ze partus pramaturus, ze niby zagrozenie porodem przedwczesnym.....

Marsi gratuluje rocznicy!!!
Stary 2012-11-29, 10:55   #947
bishonka
Raczkowanie

bokeh gratulejszyn.
Mam nadzieje że już na takich przebojach się zakończy i teraz pojedziesz do szpitala tylko się rozpakować z dziecka (w terminie oczywiście).

Dziewczyny a czy wy zabieracie własne kosmetyki do szpitala dla dzidziusia np kremy,płyny itp? Szpital chyba ma takie rzeczy co?
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 10:58   #948
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi nic nie leci, ani nie leciało.
U mnie się pojawiło ostatnio trochę siary, ale to nie tak, żeby strasznie leciało, tylko na biustonoszu zauważyłam takie żółte plamy i to tyle.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ja startuję od "najniższej" półki, czyli właśnie dady, jak nie będą ok to się będę przenosiła na wyższe. Boję się, że jak pupę małej przyzwyczaję do pampersów to dady już nie wprowadzę, bo będzie za słaba... ale nie wiem czy to dobre rozumowanie
Ja mam podobne rozumowanie do Twojego w sprawie pieluch dlatego nie kupowałam pieluch pampersów tylko kupiłam pieluchy z Happy. Po za tym pampersy są dośc drogie w porównaniu z innymi firmami pieluch, a jak zaczniemy ich na dobre używać to zaczniemy po czasie też liczyć kase.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

I UWAGA spakowałam dzis torbe mam 2 jedna dla siebie musze jeszcze szczoteczkę, kubek itd wziąść a reszta jest
druga dzidziusiowa jeszcze jak skończe prasowanie to moze coś wymienie wziełam komplety ciuszków na 3 dni recznik z kapturkiem kocyk rożek i cała torba pieluchy są osobno ale to w reklaówke się wrzuci
Moja torba już czeka spakowana. Też mam dwie. Jedną dla siebie, drugą mniejszą dla Krzysia. W tej Krzysiowej mam pieluchy, chusteczki do pupy, ubranka, rożek i kocyk.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Pisalam Wam wczoraj o tym, ze slabo czuje malucha.
Dzis poczulam doslownie 2 ruchy do godziny 16, wiec spekalam i pojechalam do lekarza.
Zrobil mi bardzo dokladne usg (rozne pomiary tetnicy, serduszka, itp) i wyszlo na to, ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Poza tym powiedzial, ze on na usg dokladnie widzi ruchy.
Uff, co za ulga. Przyznam szczerze, ze juz zaczynalam fiksowac.
Powiedzial, ze byc moze to, ze tak slabo czuje ruchy wynika z ulozenia (nadal miednicowe - 29tc) albo po prostu maluch ma gorszy dzien i mu sie nie chce. Hehhe, jeszcze sie nie urodzil, a juz foszki stroi

Z tej radosci pojechalam do Rossa i kupilam paczke pampersow
Bardzo dobrze, że sprawdziłaś to u lekarza, lepiej wiedzieć co i jak niż się zastanawiać czy jest ok czy nie. Po co się zamartwiać, a tak uspokoiłaś się i zaoszczędziłaś sobie niepotrzebnej myślenicy.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie chciclam wyjsc na panikare, ale, kurcze, 2 ruchy przez polowe dnia to naprawde wydawalo mi sie niewiele
Na szczescie wszystko gra

Wcale nie panikarę, po prostu się martwiłaś, to zrozumiałe. Zresztą nawet gdyby ktoś tak pomyślał, to co Ciebie to ma obchodzić. Ty się troszczysz o maluszka i dlatego to sprawdziłaś.
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Ja w poniedziałek prawie wcale nie czułam maluszka, wczoraj było ok a dzisiaj znowu prawie nic przez cały dzień jakieś 2 mało wyraźne ruchy. Następną wizytę mam dopiero 11 grudnia, może zadzwonić i poprosić o szybką wizytę. Sama już nie wiem
Gdybym nie czuła ruchów maluszka lub tak na prawdę sporadycznie jak piszesz to chyba bym sfiksowała siedząc w domu do 11 grudnia. Zawsze lepiej sprawdzić.
Stary 2012-11-29, 11:07   #949
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
bokeh gratulejszyn.
Mam nadzieje że już na takich przebojach się zakończy i teraz pojedziesz do szpitala tylko się rozpakować z dziecka (w terminie oczywiście).

Dziewczyny a czy wy zabieracie własne kosmetyki do szpitala dla dzidziusia np kremy,płyny itp? Szpital chyba ma takie rzeczy co?
Ja zabieram krem do pupy( mam próbki mało miejsca zajmują) i chusteczki i to tyle.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:09   #950
maluchna30
Zadomowienie

misiaja tez wlasnie nie dostalam maila.

Dopiero wstalam i zjadlam sniadanie. Leje jak cholera. Spac sie tylko chce.
Dzis na obiad zaplanowalam ogorkowa i placki ziemniaczane.

A, i dobra wiadomosc. Wczoraj odebralam wyniki Basterka i sa ujemne , nie ma lamblii.

bokeh dobrze, ze do domku juz wracasz.
Stary 2012-11-29, 11:09   #951
mitabe
Rozeznanie

bokeh fajnie, że cię ie już wypuszczą, ja ten lek też ostatnio dostałam jak byłam na IP, mam brać dodatkowo oprócz nospę jakby coś niepokojącego sie działo.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:09   #952
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
bokeh gratulejszyn.

Nie, ja nie zabieram nic dla dziecka na czas pobytu w szpitalu, tylko dla siebie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:16   #953
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nie spałam do 2:30 później usnęłam, ale i tak co chwilę się przebudzałam. Wstałam o 6 bo głooooooooodna strasznie byłam
i położyłam się i przespałam 2 godzinki. Ale czuję się całkiem dobrze , tylko brzuch trochę twardy, ale to z nerwów na mojego męża. ehhh szkoda nawet pisać o nim
Nic dziś nie robię, kotlety już usmażone, jeszcze tylko ziemniaki i palcem więcej nie ruszam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:17   #954
bokeh
Zakorzenienie

To od szpitala zalezy.... tu gdzie jestem teraz tylko pieluszki ew. Sudocrem mo o ciuszki na wyjscie a tak to leza w szpitalnych a tam gdzie niby mam rodzic chyba trzeba jakies ubrranka.
Najlepiej zadzwonic albo podjechac i zapytac wczoraj widzialam tu dziewczyne byla z mama i wypytywaly polozna co i jak
Stary 2012-11-29, 11:20   #955
marsi11
Zakorzenienie

Bokeh- super,ze Cie wypisują, musisz się oszczędzać teraz, może remont dal Ci popalić, co?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:21   #956
laurka23
Zakorzenienie

Wreszcie was nadrobiłam. Wczoraj w południe mi net siadł i dopiero dzisiaj włączyli. Skończyliśmy malowanie! pochwalę się efektem Jeszcze obrazki i półeczkę powiesić zostało
Kończy mi się pranie pierwszej partii dzidziusiowych rzeczy, na razie prześcieradełka i kocyki. Zaraz będę wieszać i napawać się zapachem
Wy tu o słodkościach a ja już 3 dzień bez słodyczy i jestem z siebie dumna już mnie nawet nie ciągnie za bardzo. Muszę pilnować wagi bo za dużo ciałka mam niestety, a potem będzie ciężko.
Marsi uduszę Cię za tę rybę po grecku! Męża chyba po rybki dziś do sklepu pogonię.
Bokeh dobrze że już w domku
Co do torby, to ja jeszcze nie mam Nie mam też jeszcze wszystkiego kupionego. Jakichś drobiazgów mi brakuje. Torbę musi mi mąż przywieźć od rodziców. Ciągle zapomina. A licznik mi pokazuje 47 dni do porodu
Co do ktg że przyjmują na oddział, to ja nie widzę problemu. Przyjmą na oddział, zrobią i wypisuję się na własne żądanie. Nawet położna ze sr nam mówiła, że jak za wcześnie przyjedziemy do porodu, okaże się że to przepowiadacze i na oddział nas wezmą na wszelki wypadek, zawsze można się wypisać bez żadnych konsekwencji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9153.jpg (21,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9154.jpg (22,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9156.jpg (25,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9158.jpg (27,2 KB, 50 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:21   #957
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Czytałam ten artykuł, to jak w tej petecji podział na gorszych i lepszych, jedni zasługują drudzy nie.

Ja też słyszałam takie historie, zresztą teraz to już mnie przestają dziwić takie rzeczy.

My dostajemy z racji ubezpieczenia, i to trzeba zgłośić do ubezpieczyciela i wtedy przelewają kasę.

Nie wiem czy to jeszcze obowiązuje ale przy rozliczaniu pitu dostaje się kasę za samotne wychowywanie dziecka, przynajmnie tak było jeszcze rok temu.

Mój Tż od dawna sam robi wszelkiego rodzaju meble, wychodzi taniej i wg mojego projektu . Tylko łózko mamy kupione a reszta hand made

Kurde dziewczyny co to za koniki bo mnie umknęło?? Może tez bym się załapała

Ja też takie właśnie planuje
A powiedz mi fronty zamawiacie jakies lepsze typu laminowane itd bo chciałam szafe z drzwiami na wysoki połysk a ta płyta meblowa na boki itd to raczej jest taki pół mat ??
Koniki fisher price

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
U mnie się pojawiło ostatnio trochę siary, ale to nie tak, żeby strasznie leciało, tylko na biustonoszu zauważyłam takie żółte plamy i to tyle.

Moja torba już czeka spakowana. Też mam dwie. Jedną dla siebie, drugą mniejszą dla Krzysia. W tej Krzysiowej mam pieluchy, chusteczki do pupy, ubranka, rożek i kocyk.

.
Własnie moja strasznie wypchana a jeszcze kosmetyki takie codzienne musze dołożyć chyba zmienie na większa albo w jakiejś siatce zabiore zobaczymy jak wybije TA godzina
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 11:30   #958
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wreszcie was nadrobiłam. Wczoraj w południe mi net siadł i dopiero dzisiaj włączyli. Skończyliśmy malowanie! pochwalę się efektem Jeszcze obrazki i półeczkę powiesić zostało
Kończy mi się pranie pierwszej partii dzidziusiowych rzeczy, na razie prześcieradełka i kocyki. Zaraz będę wieszać i napawać się zapachem
Wy tu o słodkościach a ja już 3 dzień bez słodyczy i jestem z siebie dumna już mnie nawet nie ciągnie za bardzo. Muszę pilnować wagi bo za dużo ciałka mam niestety, a potem będzie ciężko.
Marsi uduszę Cię za tę rybę po grecku! Męża chyba po rybki dziś do sklepu pogonię.
Bokeh dobrze że już w domku
Co do torby, to ja jeszcze nie mam Nie mam też jeszcze wszystkiego kupionego. Jakichś drobiazgów mi brakuje. Torbę musi mi mąż przywieźć od rodziców. Ciągle zapomina. A licznik mi pokazuje 47 dni do porodu
Co do ktg że przyjmują na oddział, to ja nie widzę problemu. Przyjmą na oddział, zrobią i wypisuję się na własne żądanie. Nawet położna ze sr nam mówiła, że jak za wcześnie przyjedziemy do porodu, okaże się że to przepowiadacze i na oddział nas wezmą na wszelki wypadek, zawsze można się wypisać bez żadnych konsekwencji.
Nono super to wyglada
Moze remont dal mi popalic chyba bede musiala bardziej odpoczywac....
Stary 2012-11-29, 11:32   #959
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny...mam pile i szybkie pytanie...ostatnio miałam jakies bakterie w moczu...dostałam do brania urospet...no i jutro jadę zawieźć mocz na badanie..ale zobaczyłam że z tyłu tej karteczki zleconych badań....mam zzaznaczona toxoplazmoze....to oznacza...że mam badanie moczu pod tym kontem czy jak?? bo wyczytałam, że na toxoplazmoze badanie robi się z krwi.... czyli oznaczałoby że jutro mam zawiźć mocz oraz pobiorą mi krew...może głupie pytania..ale ja poprostu nie wiem.... e
Na toxoplazmozę będziesz mieć pobierane z krwi.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mialam wymazu, na nastepna wizyte mi wpisala ale mam co drugi dzien brac nystatyne (czy jakos tak).. nie mowila nic o infekcji wiec zastanawiam sie dlaczego..
Ja wymaz z pochwy wczoraj miałam robiony na wizycie. Ja nystatynę brałam jak miałam infekcję grzybiczną. Bez powodu Ci raczej tego nie przepisano, może dopytaj jeszcze.

Cytat:

Ja kosmetyków dla maluszka nie muszę zabierać, w szpitalu gdzie będę rodzić zapewniają to. Ale w różnych szpitalach może być różnie więc warto się dowiedzieć co i jak.
Stary 2012-11-29, 11:33   #960
adusia1554
Rozeznanie

Witam. Wstałam pół godziny temu. Tyle co zjadłam śniadanie. Matko ile ja śpię ostatnio. No nic lecę nadrabiać. 4 strony nawet nie tak dużo

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości