Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 09:33   #4741
Malpka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz. III

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Oglądam sobie właśnie DDTVN i ciągle mówią o audiobookach. Mam wrażenie jakby ludzie uważali, że odkryli Amerykę mówiąc o czytanych książkach. Gdy byłam mała razem z bratem mieliśmy pełno kaset magnetofonowych i płyt do adapteru z bajkami. Były one różne- o chłopaku, któremu smoki porwały siostry; o braciach zamienionych w łabędzie; do tego bajki Andersena czy braci Grimm. Chyba, że tylko ja je miałam, a reszta świata na nie dopiero teraz wpadła...
.
tak piszesz o tym i mi się przypomniała Julka wczorajsza. Bo na dobranoc zawsze ktoś jej czyta 1 bajke albo ja albo tż no albo włączamy jej telefon (bo tż ma zgrane na telefonie bajki czytane przez kogoś tam)
I wczoraj po kapaniu Julka pyta "kto mi dziś czyta bajke mama, tata czy telefon"
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 09:40   #4742
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
co do koszul, miałam taką..
http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...807932291.html
i byłam baaardzo zadowolona..
O proszę kupiłam identyczną wczoraj, tylko na takim rynku.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 09:41   #4743
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Kurde... zwolnili u mnie w zespole 2 z 5 osób a do tego jeszcze w całej firmie 2 osoby... w sumie 4... masakra... popłakałam się
teraz w nerwach jeszcze mnie całą dygota
Ooo to dobrze, że jesteś w ochronnym i Ci mogą... no ale wiadomo kryzy w branży... a w sumie smutne tak przed świętami.. A dużo osób u Ciebie pracuje ?
Stary 2012-11-29, 09:46   #4744
klementyna1
Zakorzenienie

Witam się. Wczoraj na szkole rodzenia yło super Fajna połózna i fajni ludzie jest nas 6 par. Dowiedziałam się sporo rzeczy, dostałam troche próbek i liste z wyprawką SPytałam sie o te ochraniacze na łóżeczko i połóżna mówiła, że wg niej pzrez pierwsze miesiace sa niepptzrebne, bo zabierają dziecku powietrze, widocznośc i głos jest stłumiony, ale decyzja nalezy do nas. SPotkałam koleżankę z gimnazjum, z którą spotkałyśmy się tez na lubelskich pannych młodach w 2009 Mówiłam, zeby wpadła do nas w wolnej chwili na wątek bo tez ma termin na marzec.

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...też to już słyszałam....

dobra idę spać -chyba....- bo od jaaakiegoś czasu nie czuję brzdąca - mam nadzieję ,że nie oszczędza sił na noc....
buziaczki ,pa,pa .
Mój ostanio jakis ospały...Zaczynam się martwić, czuję go niby kilka razy na dobę, ale najczęsciej tylko jak leżę, a przedtem to nawet jak siedziałam to brzuch falował...Nie wiem moze inaczej jest ułóżóny? myslicie, ze konsultowac to z lekarzem? Czy jesli się rusza, tylko słabiej i rzadziej to nic groźnego -po prostu zmienił ułóżenie i me senne ostatnie 2 dni? słodkosci go nie ruszają ide się napić zimnej coli zaraz....

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

a teraz będę czekać na wizyty joanny i klementyny i będę udawać, że mój synek waży tyle co ich

właśnie joanna i klementyna kiedy macie wizyty?
Ja miałam w zeszłą sobotę USg i było 660 gram. zrostu na tym etapie sie podobno już nie podaje. Teraz mam 11. XII
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 09:55   #4745
monicca1989
Zakorzenienie

Umówiłam się na połówkowe na 5 grudnia
Tylko, że lekarz przyjmuję tylko do 14 i jestem zapisana na 10 i pójdę bez TŻ a miał wkońcu pójść ze mna
Stary 2012-11-29, 09:58   #4746
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
co do koszul, miałam taką..
http://allegro.pl/s-m-koszula-nocna-...807932291.html
i byłam baaardzo zadowolona..
o mam taką, ale koszulę nie pidżamkę

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
wróciliśmy z usg i na 99% będzie DZIEWCZYNKA!!!

Mała jest zdrowa jak rydz! waży już 500g wszystkie obwody, pomiary długości itd itd ma dokładnie odpowiednie co do wieku tj. zakończonego 22tc (u nas już 22tyg i 5 dni ). Oczka, uszka, noski, rączki, serducha wszystkie narządy wewnątrzne itd itd bez zastrzeżeń mamusia też się trzyma, łożysko ok - sypać się nie będę

ha wiedziałam, znaczy obstawiałam
no i za wizytę

Cytat:
Napisane przez gosia831 Pokaż wiadomość
Mam na imię Gosia, 28 marca ma przyjść na świat moje pierwsze dziecko - córeczka Julka . Ogólne czujemy się dobrze. Mała fika sobie koziołki i kopie mamę w najmniej spodziewanych momentach.
witamy

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Gratuluje płeć na pewno się nie zmieni
co do imion to Emilka i Agatka śliczne, reszte też zresztą ale ja bym z tego wybrała Agatkę bo najmniej spotykana
Tak Agatka ładne imię i na te czasy mało spotykane

Cytat:

No i relacja z wtorkowej wizyty: oczywiście zapomniałam powiedzieć o połowie rzeczy teraz już naprawdę spisuję sobie wszystko na kartkę i biorę ją na następną wizytę.
Na początek musiałam się zważyć. Zdjęłam buty, wchodzę na wagę a gin z uśmiechem: i co przekroczyliśmy już 60-tkę? szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś między 58 a 59 a tu waga wskazała 59,1 i w ostatniej chwili doskoczyło jeszcze 300g więc ważę już 59,4kg przytyłam 2kg w ciągu 4 tygodni i jestem już 3,3kg na plusie. Lekarz mnie uświadomił, że to ostatni raz kiedy widzę wagę poniżej 60kg (jakbym sama tego nie wiedziała...)

poszliśmy na usg i miałam wbite w pamięci żeby zapytać o rączki. no i na szczęście są 2 piękne rączki z paluszkami przy okazji zobaczyłam, że nasz chłopaczek ma jakieś straszne problemy na głowie bo się zawzięcie za nią trzymał jedną łapką poza tym chłopak zdrowy, serduszko ładnie pika i chyba obrósł trochę tłuszczykiem bo już dookoła kostek widać jakieś "obicie" że tak powiem już taki mały bobasek znowu nie dostałam zdjęcia ale następnym razem nie daruję, bo ostatnie mam z 17 tygodnia
lekarz spytał jeszcze jak tam upławy i czy nic nie swędzi albo piecze, zmierzył ciśnienie (teraz już pokazało), zlecił glukozę 75 i mocz na następną wizytę i do widzenia

wyszłam i od razu pomyślałam jadę do męża pochwalić się i wtedy sobie uświadomiłam, że nie bardzo mam czym zdjęcia nie mam ale już mniejsza z tym. Najgorsze że mi nie powiedział ile malutki waży a ja dopiero sobie to uświadomiłam cały wieczór nie mogłam sobie tego darować aż się poryczałam z tej złości. tak byłam zaaferowana rączkami i porodem że nawet o tym nie pomyślałam, z resztą nie przyszło mi do głowy że on może tego nie powiedzieć... nawet niewiadomo kto wygrał zakład o wagę, nie wiem ile z tej mojej wagi to rośnięcie małego i w ogóle kiszka Nie wytrzymam do następnej wizyty a to dopiero po końcu świata. 28 grudnia

Zastanawiam się teraz poważnie czy nie pojechać gdzieś na usg 3d. Inaczej zwiariuje przez te 4,5tygodnia. Znalazłam w jednej klinice za 160zł i chyba zrezygnuję z jakiegokolwiek prezentu na święta, trochę dołożę i te pieniądze przeznaczę na podejrzenie dzidziusia.
ważne że maluch się odpowiednio rozwija, na pewno jest wszystko w porządku inaczej by lekarz coś powiedział.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a ja pierwszy raz od dawien dawna jestem na nogach o tej porze eh zaraz trzeba leciec do dentysty, przy okazji oddac do badania siku a o 14.30 czyli za 7 godzin wizyta
tak tak znowu bede was zameczac odliczaniem i proszem o kciuki
i niech sie synuś potwierdzi (choć niby dala nam 100% ostatnio) bo chcemy już wszystkich o imieniu informować

noi zapomiałam wg was zaczynam 28 tydzień czyli zaczyna 7 miesiac czyli witam się w
III TRYMESTRZE
za wizytę
za 7 mc

Cytat:
Dziś pełne 24tygodnie!

Mąż zabrał mnie wczoraj na kolację do lokalu gdzie mieliśmy wesele. Objadłam się jak głupia, hehe A potem oglądaliśmy Niezniszczalnych 2 Jak ja lubię takie filmy! Sławuś z wrażenia non stop kopał

Oby ten dzień jakoś przeleciał....
za tygodnie
i dla męża wiedział jak poprawić ci nastrój

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

mloda sie wczoraj poryczala bo przyszla do mnie i Emilka powiedziec dobranoc.
to mowie jej, polz sie obok daj rece na brzuch. akurat zle sie ulozylam i bylo mi nie wygodnie, maly chyba wyczul zaczol ruszac sie kopac a mloda 'och ach czuje o boshe czuje, ale fajnie' i no ale fajnie fajnie bylo.

ależ siostra przywiązana do małego, ale to miłe że tak więź jest między wami

oczywiście mi też ucięło cytaty
Witam się i zmykam na kawkę apotem do miasta
miłego dnia wszystkim będę po południu koło wieczora
Stary 2012-11-29, 10:04   #4747
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
hm w sumie w szpitalu byłam 3 razy w życiu:
-jak się u rodziłam
-jak miałam 6m-cy rodzice mnie zabrali w góry i miałam zapalenie płuc
-jak byłam w okresie dojrzewania to mi się mdlało i byłam tydzień na obserwacjach
heh u mnie podobnie, tylko bez tego środkowego. A tak to też mi się mdlało koniec podstawówki/początek gimnazjum. Pamiętam, że aż bałam się przez to chodzić do szkoły, bo nigdy nie było wiadomo kiedy złapie. W końcu jak zemdlałam na chodniku w mieście, trafiłam do szpitala.

współczuję sytuacji w pracy. dobrze, że Ciebie nie mogą tknąć. to duża firma? bo sporo osób na raz zwalniają...

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ja miałam w zeszłą sobotę USg i było 660 gram. zrostu na tym etapie sie podobno już nie podaje. Teraz mam 11. XII
ok czyli joanna 10.12 a Ty 11.12 będę czekać na wieści

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:10   #4748
bmma
Zadomowienie

Witam
Dzisiaj mój ostatni dzień z L4. Jutro do pracy. Ale te 14 dni przeleciało z Wami

Cytat:

Poszliśmy na usg i miałam wbite w pamięci żeby zapytać o rączki. no i na szczęście są 2 piękne rączki z paluszkami przy okazji zobaczyłam, że nasz chłopaczek ma jakieś straszne problemy na głowie bo się zawzięcie za nią trzymał jedną łapką poza tym chłopak zdrowy, serduszko ładnie pika i chyba obrósł trochę tłuszczykiem bo już dookoła kostek widać jakieś "obicie" że tak powiem już taki mały bobasek znowu nie dostałam zdjęcia ale następnym razem nie daruję, bo ostatnie mam z 17 tygodnia
lekarz spytał jeszcze jak tam upławy i czy nic nie swędzi albo piecze, zmierzył ciśnienie (teraz już pokazało), zlecił glukozę 75 i mocz na następną wizytę i do widzenia

wyszłam i od razu pomyślałam jadę do męża pochwalić się i wtedy sobie uświadomiłam, że nie bardzo mam czym zdjęcia nie mam ale już mniejsza z tym. Najgorsze że mi nie powiedział ile malutki waży a ja dopiero sobie to uświadomiłam cały wieczór nie mogłam sobie tego darować aż się poryczałam z tej złości. tak byłam zaaferowana rączkami i porodem że nawet o tym nie pomyślałam, z resztą nie przyszło mi do głowy że on może tego nie powiedzieć... nawet niewiadomo kto wygrał zakład o wagę, nie wiem ile z tej mojej wagi to rośnięcie małego i w ogóle kiszka Nie wytrzymam do następnej wizyty a to dopiero po końcu świata. 28 grudnia

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:

a ja pierwszy raz od dawien dawna jestem na nogach o tej porze eh zaraz trzeba leciec do dentysty, przy okazji oddac do badania siku a o 14.30 czyli za 7 godzin wizyta
tak tak znowu bede was zameczac odliczaniem i proszem o kciuki
i niech sie synuś potwierdzi (choć niby dala nam 100% ostatnio) bo chcemy już wszystkich o imieniu informować

noi zapomiałam wg was zaczynam 28 tydzień czyli zaczyna 7 miesiac czyli witam się w
III TRYMESTRZE
Gratuluję tygodnia
na życzenie

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość

wczoraj dla jaj robiłam sobie wróżbę z obrączką i jak nic wychodzi pierwszy chłopak druga dziewczynka a przy trzecim się waha chyba mam zepsutą obrączkę

miłego ranka wszystkim życzymy!!!
za poczucie humoru
Mój mąż miał wywróżonego syna (jest już) i dwie córki ... pierwsza w brzuszku. Druga to już chyba nie ze mną ... podobno łatwo wpaść, hihi
Ile on się mnie uprosił o to drugie dziecko tylko 15 lat.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:10   #4749
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ostanio jakis ospały...Zaczynam się martwić, czuję go niby kilka razy na dobę, ale najczęsciej tylko jak leżę, a przedtem to nawet jak siedziałam to brzuch falował...Nie wiem moze inaczej jest ułóżóny? myslicie, ze konsultowac to z lekarzem? Czy jesli się rusza, tylko słabiej i rzadziej to nic groźnego -po prostu zmienił ułóżenie i me senne ostatnie 2 dni? słodkosci go nie ruszają ide się napić zimnej coli zaraz....
mój dziś taki ospały wczoraj szalał caly dzień w pracy a dziś raz rano poczułam jakby sie przekręcił na drugi bok i poszedł dalej spać eh stresujące to jest
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png

Edytowane przez Malpka
Czas edycji: 2012-11-29 o 10:37
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:10   #4750
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
brzydka pogoda , leje ... ale i tak mam dobry humor !!!! wyspałam się .... i teraz wiem już na 100 % ,że te wczorajsze wariowanie brzdąca w nocy było spowodowane skonsumowaniem na noc słodkości ... i już nigdy więcej nie zjem słodyczy ..... na noc oczywiście .

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jaki koszmar wstawać rano do pracy. Zwłaszcza, że muszę teoretycznie podnieść się o 5 rano! A mój Igor chodzi spać w okolicach 22giej.
o współczuje wstawać o takiej godzinie - to naprawdę koszmar !!!!
a igor strasznie póżno chodzi spać .... ile on teraz ma?
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

ehhh dzisiaj w zlym humorze... przez faceta

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
heheh mój TZ też co chwile coś gada na temat brzucha, pupy jak przyczepka, dodatkowych kilogramów, ale ja się nie przejmuje
no ja też się nie przejmuję i wiem ,że to głupie żarty .... ale troszkę ostatnio przegina z ilością tych żarcików ....
tym bardziej ,że ćwiczy na siłce , w domu mamy orbitrek i bieżnię i przy mnie też z tego korzysta .... a ja zazdroszczę i się lenię ...
Cytat:
Ja takie uwielbiam! Mój tata zawsze z nami oglądał Szklaną pułapkę, Rocky`ego, Gwiezdne Wojny ( ). Mam z synkiem tyle filmów do zobaczenia, że szok, hehe. Mój mąż czuje się bezpieczny, bo wie, że nie wyciągnę go do kina na komedię romantyczną czy babski film- my chodzimy na kino akcji. A na Walentynki wręcz musi mnie zabrać na Szklaną Pułapkę 5, już mu od miesiąca o tym mówię Nawet seriale takie oglądy- Spartacus albo Walking Dead
ja też lubię akcję zwłaszcza "rockiego" ale "niezniszczalnych" - no nie dałam rady powiedzmy
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Raaaany ale się dziś nie wyspałam, zrobiłam sobie zupę grzybową i po spacerku jeszcze wczoraj wciągnęłam 1,5 talerza, choć Mąż prorokował, że na noc tyle grzybów a na to jeszcze klementynki to się dobrze nie skończy, całą noc mi się śniły jakieś głupoty, z prawa na lewo i ogólnie nieprzytomna jestem ale pyszne było
klementynki i grzyby - mieszanka "ciążowa"...
Cytat:
Napisane przez gosia831 Pokaż wiadomość
Dzień dobry witam się w zaczętym 24 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
jak to nie można można wode pić coś cię oszukały pielęgniarki

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
tak piszesz o tym i mi się przypomniała Julka wczorajsza. Bo na dobranoc zawsze ktoś jej czyta 1 bajke albo ja albo tż no albo włączamy jej telefon (bo tż ma zgrane na telefonie bajki czytane przez kogoś tam)
I wczoraj po kapaniu Julka pyta "kto mi dziś czyta bajke mama, tata czy telefon"

Cytat:
u mnie jest też różnie z tym ,że jednego dnia parę razy popuka tylko a bardziej na noc się rozkręci a drugiego dnia odwrotnie ...
Stary 2012-11-29, 10:11   #4751
Sorceresss
Wtajemniczenie

ja miałam bajki na płytach winylowych

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ooo to dobrze, że jesteś w ochronnym i Ci mogą... no ale wiadomo kryzy w branży... a w sumie smutne tak przed świętami.. A dużo osób u Ciebie pracuje ?
prawdę mówiąc zwolnili 2 osoby, tkóre obiektywnie były pierwsze do odstrzału... tylko, że to bardzo przykre...
jak przyjmowałam się do pracy w styczniu 2010 pracowało nas 65 osób... teraz zostało 25... w tym 3 ciężarne

pieprzony kryzys i rządy naszych ciołków... a tu trzeba przeczekać do 2014, żeby zaczęli ogłaszać nowe przetargi za unijną forsę...
ale co tam! mamy autostrady! ciul, że połowa nie przejezdnych... a ile to kasy kosztuje? miliardy!

powiem Wam, że była ostatnio afera o ekrany akustyczne - że mamy najbardziej wyśrubowane przepisy w UE, że stawiamy tego badziewia bardzo dużo, w szczerym polu...a wiecie ile to kosztuje? 500m takiego ekranu o wys. 4m to są 2 mln złotych! Tych ekranów są u nas kilometry... a 2 mln to sporo pieniędzy na remont dróg gminnych, gdzie urywamy zawieszenie na dziurach...

eh, wyżaliłam się

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:19   #4752
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
W poniedziałek stwierdziliśmy, że zrobimy nowe meble, szafę przesuwną na całą ścianę więc wystawiłam stare na sprzedaż i we wtorek sprzedałam szok hehe i na szybko wszystko musiałam wyrzucać z szaf i szafek i teraz tak leży sterta w pokoju. No ale wczoraj już mierzyli wymiary nowej więc mam nadzieję że szybko ją będę miała
my oddaliśmy część mebli bo akurat ktoś w rodzinie chciał i będziemy zamawiać szafę przesuwną, tylko teraz mamy pusty kąt i nie mamy co z gratami zrobić. ale mam nadzieję, że już niedługo..
marzy mi się jeszcze taka szafa na całą ścianę w dużym pokoju, ale regał tam mamy i właśnie zastanawiałam się czy dałoby radę go sprzedać. możesz napisać gdzie ty wystawiłaś swoje meble? no i jeszcze koszty, szafy przesuwne drogo strasznie wychodzą. ale będę myśleć intensywnie.

Cytat:
http://moda.allegro.pl/s-m-koszula-n...807932291.html zamówiłam tą na próbę jak przyjdzie to powiem co o niej myślę
macałam takie koszule na targu kiedyś, ale droższe tam są, więc jak kupować to tylko allegro. wg mnie są w porządku. mam jakieś bardzo podobne (tyle, że nie do karmienia) i jestem z nich zadowolona.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:22   #4753
Dragusia88
Zakorzenienie

melduje ze mamusia zakupiła mandarynki w kauflandzie i właśnie testuje
no jeszcze 3 godz 10 minut ;p

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:23   #4754
monicca1989
Zakorzenienie

Zadzwoniłam wkońcu do położnej środowiskowej do której dostałam numer od położnej z przychodni gdzie chodzę do gin. I umówiła się ze mną na poniedziałek, przyjedzie do domu hmm mówiła o jakichś dokumentach do wypełnienia i ciekawe co jeszcze
Stary 2012-11-29, 10:23   #4755
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
haha wczoraj mi mloda zamowila z tego samego sprzedawacy - szlafrok i koszule, inne model - razem dalam 51,50 wiec zaszalalam, ale bylam u nas na halach i za sama nocna bym musiala wybulic 30 zeta jak wiecej

noc minela spokojnie, nie liczac nocnej wyprawy na male ale to pewnie przez tego makowca co u cioci w dowiedzinach zjadlam w zbyt duzej ilosci nie umialam sie opanowac TAKI BYL PYSZNY

mloda sie wczoraj poryczala bo przyszla do mnie i Emilka powiedziec dobranoc.
to mowie jej, polz sie obok daj rece na brzuch. akurat zle sie ulozylam i bylo mi nie wygodnie, maly chyba wyczul zaczol ruszac sie kopac a mloda 'och ach czuje o boshe czuje, ale fajnie' i no ale fajnie fajnie bylo.

wiec ja dzis tez za reszte wizyt - lece do kolezanki na pogaduchy

Lenikowa tak jak mowie pasuje mi tylko miedzy pon 3.12 a sroda 5.12 na spotkanko
fajnie... ja ciage meza terroryzuje, zeby trzymal reke, no maly czasem kopie prosto w jego dlon, ale on nie czuje, gruboskorny jakis
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:27   #4756
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
o! to super długość!

ja mam ze 2 piżamki z tej firmy -jakieś z targu nawet, i trzymają się dobrze po kilku latach... nie porozciągały się, kolorki trzymają...
to może strzelę sobie też taką koszulkę nocną...
no właśnie ta moja jest super.. nic się nie rozciągła, kolory nie wyblakły.. jak nówka.. warto..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:29   #4757
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my oddaliśmy część mebli bo akurat ktoś w rodzinie chciał i będziemy zamawiać szafę przesuwną, tylko teraz mamy pusty kąt i nie mamy co z gratami zrobić. ale mam nadzieję, że już niedługo..
marzy mi się jeszcze taka szafa na całą ścianę w dużym pokoju, ale regał tam mamy i właśnie zastanawiałam się czy dałoby radę go sprzedać. możesz napisać gdzie ty wystawiłaś swoje meble? no i jeszcze koszty, szafy przesuwne drogo strasznie wychodzą. ale będę myśleć intensywnie.
Wystawiłam na takim darmowym, regionalnym portalu z ogłoszeniami. W szoku byłam, że po pierwsze tak szybko a po drugie że bez targowania
A szafę będę miała taką na 3 drzwi, na jednych lustro. w środku różne półki, kosze wysuwane, i nawet szuflady. Taką sobie wymyśliłam. Mam nadzieję że tak strasznie dużo nas nie wyjdzie bo to rodzina TŻ robi i płacimy tylko za materiał.
Stary 2012-11-29, 10:31   #4758
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
cześć ,

no ja też się nie przejmuję i wiem ,że to głupie żarty .... ale troszkę ostatnio przegina z ilością tych żarcików ....
tym bardziej ,że ćwiczy na siłce , w domu mamy orbitrek i bieżnię i przy mnie też z tego korzysta .... a ja zazdroszczę i się lenię ...
ale o ile jestes zdrowa, to mozna na orbitreku cwiczyc chyba ja na swoim cwicze na najmniejszym obciazeniu i tak pol h (tzn nie codziennie, ale planuje czesciej ). Tzn ja mam taki, ktory symuluje chodzenie z tymi kijkami tam, zapomnialam jak to sie nazywa, tak, ze masz pedaly i patyki do rak jezu nie wiem, czy ktos mnie zrozumie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:36   #4759
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem w szpitalu, nic się nie dzieje ale zostawili mnie na obserwacje dostałam zastrzyk. W du.pe i leze pod kroplowka . Napisze później

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:39   #4760
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
ale o ile jestes zdrowa, to mozna na orbitreku cwiczyc chyba ja na swoim cwicze na najmniejszym obciazeniu i tak pol h (tzn nie codziennie, ale planuje czesciej ). Tzn ja mam taki, ktory symuluje chodzenie z tymi kijkami tam, zapomnialam jak to sie nazywa, tak, ze masz pedaly i patyki do rak jezu nie wiem, czy ktos mnie zrozumie
wiem o co chodzi .... też taki mam - taki profesjonalny -ćwiczenia nóg i rąk.
I wiem ,że mogę ćwiczyć i na tym i na bieżni (spacerkiem)tylko mi się nie chce...... ....... w tym jest prawdziwy problem ....
a ćwiczyłam zawsze .
Stary 2012-11-29, 10:39   #4761
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Umówiłam się na połówkowe na 5 grudnia
Tylko, że lekarz przyjmuję tylko do 14 i jestem zapisana na 10 i pójdę bez TŻ a miał wkońcu pójść ze mna

hej i do jakiego lekarza idziesz??? do któregoś z Rycerskiej?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:40   #4762
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jestem w szpitalu, nic się nie dzieje ale zostawili mnie na obserwacje dostałam zastrzyk. W du.pe i leze pod kroplowka . Napisze później
trzymaj sie a pojechałaś z tymi brązowym plamieniem po badaniu tak? czy coś jeszcze się działo?
Stary 2012-11-29, 10:41   #4763
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:43   #4764
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

pieprzony kryzys i rządy naszych ciołków... a tu trzeba przeczekać do 2014, żeby zaczęli ogłaszać nowe przetargi za unijną forsę...
ale co tam! mamy autostrady! ciul, że połowa nie przejezdnych... a ile to kasy kosztuje? miliardy!
No a budowlanka i kryzysy, to jakaś masakra, ciągle jakieś, no nic trzeba doczekać spokojnie i może jak wrócisz po rocznym macierzyńskim akurat będzie po kryzysie

Cytat:

ooo zastrzyk w pupę, miałam kiedyś, bolało ! no i dobrze, przynajmniej się przyjrzą sprawie dokładnie i jutro wypuszczą do domku
Stary 2012-11-29, 10:43   #4765
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

jeśli chodzi o preferencje to mi 27 luty odpowiada albo pasuje mi tak żeby w piatek wyjść do domu hihi
haha to ja wybieram 18 luty lub jakiś weekend w tym okresie bo tylko na weekend TZ jest w domu

Cytat:
Witam się. Wczoraj na szkole rodzenia yło super Fajna połózna i fajni ludzie jest nas 6 par. Dowiedziałam się sporo rzeczy, dostałam troche próbek i liste z wyprawką SPytałam sie o te ochraniacze na łóżeczko i połóżna mówiła, że wg niej pzrez pierwsze miesiace sa niepptzrebne, bo zabierają dziecku powietrze, widocznośc i głos jest stłumiony, ale decyzja nalezy do nas. SPotkałam koleżankę z gimnazjum, z którą spotkałyśmy się tez na lubelskich pannych młodach w 2009 Mówiłam, zeby wpadła do nas w wolnej chwili na wątek bo tez ma termin na marzec.

Fajnie, że zajęcia ciekawe w szkole rodzenia zdawaj nam na bieżąco relacje! a co do ruchów to leży inaczej po prostu jakby się w ogóle nie ruszał to bym się denerwowała. Pewnie ma już swoje stałe godziny aktywności i wtedy poobserwuj jak tam fika

Cytat:

powiem Wam, że była ostatnio afera o ekrany akustyczne - że mamy najbardziej wyśrubowane przepisy w UE, że stawiamy tego badziewia bardzo dużo, w szczerym polu...a wiecie ile to kosztuje? 500m takiego ekranu o wys. 4m to są 2 mln złotych! Tych ekranów są u nas kilometry... a 2 mln to sporo pieniędzy na remont dróg gminnych, gdzie urywamy zawieszenie na dziurach...

eh, wyżaliłam się
No co Ty mówisz, przecieć te ekrany są takie ładne! chciałabym mieszkać w domu i mieć za oknem taki widok porazka!

Cytat:
ufff! nie strasz!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:43   #4766
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jejku ..... , to aby wszystko było dobrze .
Może to i lepiej .... tak to byś się denerwowała dalej i nie wiedziała o co chodzi a w szpitalu na pewno zorientują sie co i jak i się o Ciebię i maleństwo zatroszczą .
Stary 2012-11-29, 10:44   #4767
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem o co chodzi .... też taki mam - taki profesjonalny -ćwiczenia nóg i rąk.
I wiem ,że mogę ćwiczyć i na tym i na bieżni (spacerkiem)tylko mi się nie chce...... ....... w tym jest prawdziwy problem ....
a ćwiczyłam zawsze .
A poza tym musi być jakaś odmiana, jak się normalnie ćwiczy i pilnuje co się je, to przez te kilka miesięcy... można jakoś sobie odpuścić w końcu jakieś rozróżnienie musi być, o !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 10:45   #4768
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
no i dobrze, przynajmniej bedziesz wiedziała, ze wszystko ok i nie bedziesz się tak zamartwiać i pewnie niedługo Cie wypuszczą także uszy do góry

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 10:47   #4769
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
haha to ja wybieram 18 luty lub jakiś weekend w tym okresie bo tylko na weekend TZ jest w domu
ciekawe co na to nasze maluszki

a zastanawiałyście się jak się ubierzecie na święta? bo ja raczej nie mam pola do popisu

Stary 2012-11-29, 10:51   #4770
Sorceresss
Wtajemniczenie

Luna, trzymaj się... przynajmniej się uspokoiłaś, że jest ok!

Cytat:
No co Ty mówisz, przecieć te ekrany są takie ładne! chciałabym mieszkać w domu i mieć za oknem taki widok porazka!
no możesz mieć przezroczyste ciule jeszcze droższe!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości