|
|
#5011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Ewelinka z kolei pieknie pila z butelki od urodzenia przez okolo 2 tygodnie. Potem dostala piers i nawet mojego mleka z butelki nie hciala. Jak tylko poczula gume na ustach byl krzyk.
Dzis ide odebrac butelke avent ze smokiem natural. Ciekawa jestem czy dziala tak jak o tym pisza a skoczki do butelek mam i silikonowe i zolte gumowe. Male dziurki, wielkie dziury. Nawet jak samo leci to i tak tylko go gryzie. Czasem zassie ale to nie to. Z lyzeczki tez lasnie je i pije.Poza tym u mojej mamy nie chce pic z doidy. W domu za to bardzo hetnie.
|
#5012 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
wczoraj mnie nie było bo byłam na szkoleniu trochę się rozerwałam a moja mama była z Anią. Antek dzisiaj obudził się z temperaturą tak więc mam go na stanie w domu. Pogoda masakryczna wieje pada masakra jakaś |
|
|
|
#5013 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrowka dla Antka!
|
|
#5014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałam zdjęcia - masz przekochanego chłopczyka! WoW! już nowy wątek a niedawno ten zakładałyśmy. Nie mam talentu do wymyślenia tytułu.. myślę i myślę i nic ![]() Co co łóżeczka, to muszę zrobić zdjęcie naszemu bo nikt nie uwierzy wygląda to jak wygląda ale pewnie jest nieprzyjemne. Więc jak ktoś spojrzy na łóżeczko Zosi w widzi sterte szmat i pluszaków co niesie za sobą pytanie jak ktokolwiek może tam się jeszcze zmieścić ? A i może, Zosia się zakupuje w tych szmatach i koniecznie musi spać NA kołderce ![]() Taka moja małą dziwaczka kochana |
|
|
|
|
#5015 |
|
Zakorzenienie
|
Mama D az jestem ciekawa jak to wyglada
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#5016 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5017 |
|
Zakorzenienie
|
A my nowego wątku nie mamy czy coś przegapiłam
|
|
|
|
#5018 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5019 |
|
Zakorzenienie
|
|
#5020 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się tylko pochwalić a raczej Anię pochwalić że ostatnie dwie noce były super przespane
Cytat:
po prostu wiem co to jest nosić dziecko w tą i z powrotem bo tak była nauczona moja siostrzenica a że mieszkali wtedy z nami to dostaliśmy wszyscy w tyłek z jej noszeniem![]() Cytat:
a rytuał wygląda tak kolacja kapiel i idziemy spać i nie ma mowy żeby było inaczej![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#5021 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Nocka na szczęście trzecia z rzędu fajna bo z 2 pobudkami na amciu i pospaliśmy do 8.30jej jak ja mogłam na takie nocki narzekać parę m-cy temu! ![]() Teraz młody śpi od pół godziny. dziś zrobił parę kroczków na czworaka! ale jak coś zauważy co mu się bardzo spodoba to żeby szybciej do tego dobiec to się rozpłaszcza i czołga, ale i tak postępy robi szybko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kubusewa - przystojniak ten Twój Gabryś! ale fajna minka na zdjęciu na basenie!Furczak - mieliście ślub i chrzciny w tym samym dniu? faje zdjęcia
|
|
#5022 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken, ale sa dzieci co nie pojda spac, mimo rytualu, itp
|
|
|
#5023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzienkujem za komplement Dzien dobry all ![]() hej ja nei wiedzialam ze jestescie na fejsbooku.. a gdzie ?? jesli mozna wiedziec?
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-11-29 o 11:42 |
|
|
|
|
#5024 |
|
Zakorzenienie
|
:hej:
![]() A ja mam takie pytanie czy Wasze maluchy Was ciągną za włosy albo próbują? Biją tzn klepią albo wsadzają sobie waszą rękę - palce i chcą gryźć? |
|
|
|
#5025 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() witajcie zagubione Mamusie ![]() Kubusewa alez mialas express porod o rany a ja parlam 3h (nastepstwo chyba 48h skurczow) i juz krzyczalam ze chce cc miec bo juz nie dam rady, skonczylo sie na kleszczach, bo Hania przekrecila glowke tak ze nie mogla wyjsc.u nas karmienie piersia jest czasami rano po obudzeniu, pozniej dopiero po 16-17 i przed pojsciem spac, no i w nocy jak juz spi z nami to kilka razy, ale ostatnio tylko ciumka cycusia jak smoczek, pije moze 2x. krotko pije. w dzien juz nie daje, bo pije wode i ma sniadanko 7:30,male drugie sniadanko czasem jesli wstanie wczesnie z pierwszej drzemki 10 - 10:30, obiadek 12 , deserek 15i kolacjo-podwieczorek po 17 i ten ostatni posilek jest najwiekszy (zupka z owsianka, potrafi zjesc cala miseczke, pozostale posilki sa mniejsze).wczesniej nie dawalam jej drugiego sniadania i deserku i mi marudzila, bo ona woli jesc czesciej ale mniej. ja w pelnie slabo sypiam, ale Hania chyba troche lepiej. u nas swiatlo palilo sie od poczatku w korytarzyku wiec byl taki polmrok w sypialni, pozniej gasilismy bo Hania i tak spala ciagle na cycu z nami w lozku, ale teraz znow zapalamy na dole swiatlo i na gorze widze gdzie ona jest - bo sie przemieszcza u nas w lozku i spi czasami na poduszcze, w poprzek, czasami mam jej nozki przy swojej twarzy, wiec wole widziec gdzie ona jest. gkatarzynka abys miala opieke w poeniedzialki lub szefowa pozwolila zabierac Hanie do przedszkola. |
|
|
|
#5026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mam kitke to tez jej szuka a palce probuje gryzc odkad pamietam ....
|
|
|
|
#5027 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka ja nie raz mam powyrywane wlosy i dostaje z placka niespodziewanie albo jestem podrapana, ale wtedy mowie Hani ze tak nie mozna i to mamusie boli i jestem wtedy powazna i sie nie usmiecham do niej - aby jej sie nie zakodowalo ze to fajna zabawa.
|
|
|
|
#5028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michaś niestety nie dość, że późno chodzi spać to budzi się tyle razy, że już nawet nie chce mi się liczyć I tak wstaje przytulam uśpie i zaraz znowu to samo i tak w kółko a nad ranem to łóżeczko jest beeeeeee i tylko bujaczek a jak mąż wychodzi do pracy to biorę Michasia do siebie i śpimy razem dziś od 6 do 10 ![]() Ja nie wiem czemu on nie chce spać w tym łóżeczku. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- dokładnie np mój szatan
|
|
|
|
|
#5029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5030 | |
|
Zakorzenienie
|
Michaś czasami próbuję mnie ciągnąć za włosy i te place wsadzać do buzi ale mówię, że nie wolno, do tego czasem jak macha rączką jak go trzymam na rękach to zdarza mu się mnie pacnąć nie wiem czy to celowo czy nie.
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
albo w łokcia
|
|
|
|
|
#5031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5032 |
|
Wtajemniczenie
|
Kubusewa Hanka tez kapcie uwielbia, jak bede w tesco to chyba wkoncu kupie jej kapcie jakies to bedzie miala jako zabawke - bo lepsze niechodzone
|
|
|
|
#5033 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jest noc to jest noc - karmie już po kąpieli po ciemku tak, ze musze pomacać gdzie ma buzie :PCytat:
|
||
|
|
|
#5034 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelince leci woda z nosa
albo bedzie chora (i ja i maz mielismy chore gardlo) albo wreszcie przebije sie druga gorna jedynka. Chyba tylko przy jednym zebie nie miala kataru.
|
#5035 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też kapcie są lubiane.
A Michałkowi jak się nudzi rzuca wszystkim zabawkami i to specjalnie widać to. A jeszcze mam pytanko co do jajka choć już było o tym na FB ![]() Zawsze dodawałam do zupki - obiadku a myślicie, że mogę podać same pół żółtka od razu do buzi? |
|
|
|
#5036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, jakie kaszki dajecie swoim dzieciom?
|
|
|
#5037 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co się witam
|
|
|
|
#5038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#5039 |
|
Zakorzenienie
|
Apropos kaszek,ostatnio kazałam mężowi kupić owocową,kupiła kaszke ale jakąś pszenno coś tam-zdrowy brzuszek,robi się na mleku mm.No to następnym razem kupił ale z mlekiem i mały na drugi dzień dostał placków na policzkach. :/
Mam kasze manną ale niewiem czy mm można zagotowywać raz robiłam owsianke z przepisu jakiegoś bloga,ale potem wyczytałam że mm nie można zagotowywać.Wolałabym robić na mleku mm,niż na wodzie np kasze manną.I nie mam pomysłu co mu robić na drugie śniadania Musze potem poczytać w necie
|
|
|
|
#5040 | |
|
Zakorzenienie
|
bobovity, nestle różne smaki.
ostatnio dostaliśmy milupy kaszki i grysik to też będziemy próbować ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

a skoczki do butelek mam i silikonowe i zolte gumowe. Male dziurki, wielkie dziury. Nawet jak samo leci to i tak tylko go gryzie. Czasem zassie ale to nie to. Z lyzeczki tez lasnie je i pije.

wygląda to jak wygląda ale pewnie jest nieprzyjemne. Więc jak ktoś spojrzy na łóżeczko Zosi w widzi sterte szmat i pluszaków co niesie za sobą pytanie jak ktokolwiek może tam się jeszcze zmieścić ? A i może, Zosia się zakupuje w tych szmatach i koniecznie musi spać NA kołderce
Ale zamysł jest

i pospaliśmy do 8.30
mam nadzieję, że nic złego Jej się nie śni... Przytuliłam i się troszkę uspokoiła.

raz robiłam owsianke z przepisu jakiegoś bloga,ale potem wyczytałam że mm nie można zagotowywać.Wolałabym robić na mleku mm,niż na wodzie np kasze manną.