|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
pogadam z TŻ, może go wyciagnę do stolicy---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
gadaj gadaj
najlepiej wieczorem w koronkowej bieliźnie![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- aaa Fabiś jaki słodziak |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Sol, gratki dla tż
Mam nadzieję, że się wszystko poukłada! Fabiś śliczny miś!Phdwao, my już od miesiąca Fajne spotkanko wam się szykuje! Mamka, u nas może nie obraza na butlę, bo wręcz przeciwnie, szczerzy się jak tylko butla nadchodzi, ale co z tego, skoro zje 30 ml i nie jest głodna. Więc karmię ją na raty. A jeszcze parę dni temu jadła na raz 150 ml i spokój, tak teraz wszystko ją rozprasza i chce się bawić a nie jeść. |
|
|
|
#3994 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na spacerku i małych zakupach w Rossmannie. Kupiłam sobie cienie do powiek, podklad, kredkę do oczu, mężowi żel pod prysznic i deserek jabłko (będzie czekał do 17 grudnia). Wróciliśmy, mały zjadł i teraz śpi. A po 14 idę znowu na spacer z koleżanką.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A z 13 to ja jestem Tylko, że sierpnia. No i nie w piątek urodzona tylko w środę (o ile dobrze pamiętam).Tak w ogóle to ciotka mojej przyjaciółki zaczęła rodzić właśnie 13. Ale za nic nie chciała urodzić a lekarze chcieli jej "pomóc". Nie zgodziła się na to i urodziła tuż po północy ale 14. Niestety przez to, że się nie zgodziła na pomoc dziecko urodziło się niedotlenione. Teraz dziewczyna ma 15 lat, problemy z nauką, adaptacją w nowym towarzystwie. Chodzi do szkoły specjalnej. I prawdopodobnie to przez to niedotlenienie którego można było uniknąć gdyby dziecko urodziło się wcześniej (czyli tego 13). Cytat:
Super, że pije ze smoczka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie autostrada to nie jest jakos daleko![]() ale sie ciesze TŻ dorwał sie do tesco i kupił szczeniaczka, 2 paczki pampersów po 132 sztuki ale tanio tam i teraz szuka worków na zużyte pampki ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
może mi sie kiedys uda![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa dla tz ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- u nas okno wstawiaja wlasnie i mała zasypia przy wierceniu
|
|
#3997 | |||
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Dziś mamy kontrolę u weta - trzymajcie kciuki ![]() Łapka wygląda trochę lepiej, ale wciąż szału nie robi. Rano dobrze - wieczorami znów jakby bardziej zaognione. nie giga przypadkiem? ![]() Cytat:
), kocyk też się cały rusza i problem podobny. A mata ma większą przyczepność ![]() Cytat:
Strasznie ostra zima wtedy była, śniegu po pas, ja w tym maluchu ubrana w kożuch (wtedy były modne ) ledwo byłam w stanie się ruszać (w maluchu, bo do wyboru miałam jeszcze tylko poloneza - to było 17 lat temu), pasów na jezdniach w ogóle nie było widać, tak było wszystko zasypane . Ale uparłam się, by robić to prawo jazdy od razu po moich urodzinach, od razu, gdy prawo pozwalało wsiąść za kółko. No i w sumie na dobre wyszło - skoro nauczyłam się jeździć przy takich warunkach, to potem już była tylko bułka z masłem ![]() Cytat:
(np. dzieciom w przedszkolach do posiłku podaje się nieprzegotowaną wodę z kranu - wiem od przyjaciółki ) Niestety problem z kamieniem jest ![]() oj tam, zaraz chłopięce ![]() Patrząc w ten sposób - Zosia ma 99% ubrań chłopięcych ![]() Kurde no! ![]() Cały czas liczę na to, że w końcu do Gdańska dotrę i spotkam się z Maciejką, ale kiedy to nastąpi - diabli wiedzą
|
|||
|
|
|
#3998 |
|
Przyczajenie
|
1
Edytowane przez kajjja Czas edycji: 2012-11-30 o 22:30 |
|
|
|
#3999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie też nie Ale może robi się inne przerwy między kolejnymi dawkami? Zapytaj przy szczepieniu to się wyjaśni ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Eeee, to mój nigdy tyle nie zjadł. 150ml to max. Od wielkiego dzwonu więcej ale rzadko Edytowane przez wvictoria Czas edycji: 2012-11-29 o 13:52 |
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4001 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak ![]() przyszła mi lalka Emilka. Jak wsadze ją do pralki i wypiore to cos sie jej stanie?
|
|
#4003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie na kocu zauwazyłam że jest kiepsko to co dopiero na kołdrze, czekam na moja matę ![]() ja na punkcie kamienia ma świra, patrze i szukam w każdej zagotowanej wodzie, mimo brity on sie pojawia ![]() Cytat:
przed nami chore dziecko... i tam pomyslalam ze mzoe ktos cos namieszal i teraz sciemniaja zebysmy mieli we wtorek, bo mozliwe ze we wtorek jest dzien dzieci zdrowych
|
||
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Dep, wielkie kciuki
za kicię. Ode mnie i Mariana, który odzyskał wigor i podgryza mi paprotkę
|
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
Sol nie mogę dawać komentarzy na blogu więc napiszę tu- piękny ostatni wpis
![]() CIASTEK ZNOWU MI NIE ODPOWIEDZIAŁAŚ
|
|
|
|
#4008 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gotuję mineralkę lub kranówę z Brity Mój mąż właśnie dzwoniło że kupił szczeniaczka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciastuś zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
)i oczywiscie gratki dla tż ![]() Cytat:
i byś zaoszczędziłaCytat:
|
||||||||
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Może to dotyczy przychodni, w której przy pierwszym szczepieniu dostaje się listę z datami kolejnych, a jeśli jedno będzie przesunięte, to datę kolejnego też trzeba przesunąć, żeby zachować przerwę 6 tygodni.
Ja nie mam kalendarza szczepień z datami, tylko tabelę w książeczce zdrowia, a po szczepieniu dostaję karteczkę, od kiedy mogę przyjść na kolejne. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-29 o 15:40 |
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy jak cos jest zlicytowane. I w trakcie licytacji pisze o wycofanie mnie. dwa razy to ktos musi to zrobic czy nie musi? Podałam powod ze buty za małe bedą. W ogóle rozmiar 16 to w rzeczywistosci jaka ma wkładke?
baba nie wycofała mojej licytacji bo napsiąła ze nie umie tego zrobic. W takiej sytuacji musze jej za nie zaplacic czy nie musze skoro pisałam w trakcje licytacji prosbe o wycofanie? jak to jest?
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko prosiłam o wycofanie korzystając z linku "prośba o wycofanie" i kiedyś mi facet wycofał, a innym razem babka nie zareagowała. Wtedy na szczęście mnie przebili. Chyba nie musi wycofać nawet w trakcie, a żeby wycofać po zakończeniu aukcji i odzyskać prowizję, to musiałaby Ci wystawić negatywa. Może się z nią dogadasz, że zapłacisz prowizję, a ona wystawi jeszcze raz. Ja ostatnio myślalam, że licytuję jeden sweterek, a to były dwa identyczne od tej samej osoby.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-11-29 o 15:40 |
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Była u nas hv. Marysia waży 5930g, w 4 tygodnie przybrała 440g. Przyniosła prezenty dla dziewczynek
Marysi dostała się już szczoteczka i pasta do zębów oraz kubek niekapek. A Dorotka dostała książeczki
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja niewiem krokodylki maja rozmiar 14 a wkladke 11,5. Ate http://allegro.pl/buty-adiads-i2795496034.html które moj tz zlicytował bezmyslnie mają 16. Myslalam ze beda wieksze. A ze wygladaja na małe to napisałam do niej podała 10 wiec posiłam o wycofanie. NIE WYCoFAŁA nawet nie zareagowała. A napisałam jesczze raz po wygraniu a ona z enie bo nie umie. Powiedziałam nawet ze prowizje jej zalace a ona ze nie zebym sobie je wystawiła sama. CO za ... Rozumiem ze nie musi, ale moze przeciez mnie zrozumiec skoro jej zaplace prowizje to nie bedzie stratna. ALe nie. tak wiec 40 zł sobie w plecy jestem i jak teraz licze to małz za zakupy które zlicytował i wygrał (tyle ze tamte fajne i dobre beda) juz 120 zapłaciłc musi razem z tymi butami wyszło.. A jeszcze aukcje trwaja ja wicej go chyba z dostepem do all nie zostawie
|
|
#4014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
wyprałam Emilke
jest jak nowa
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic sie jej nie stało![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- mam ochote cos jesczze z lamaze zamowic ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Wygrałam ![]() tyle ze zlicytowąłam przedwczoraj. Przed ta która tz kupił. Bedzie miała miała 2 które przyjda jeszcze jedna w licytacji i 2 w domu juz ma ![]() http://allegro.pl/kurtka-nike-i2805998136.html
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
Też wypiorę. Ale kupujecie kurtek... Ja zrobiłam przegląd szafy Młodego. Schowałam mnóstwo ciuchów na 62 i kilka na 68 (tych mniejszych). Teraz ubieramy 74 I młody ma 12 par dżinsów, jakieś 10 par spodni dresowych, 8 par spodni typu bojówki Bluz jeszcze nie policzyłam ale też ich będzie mnóstwo. I to wszystko ubrania na teraz rozmiar 74, 80, 86 - różne wielkości ale generalnie tak do lata ubrania. A nie liczę spodni, które już pochowałam.
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Sol brawa dla TŻ-ta
![]() Ciastek ta kobieta nie ma obowiązku anulowania Twojej oferty Ja zabawki Lamaze prałam już kilka razy, nawet i w 40 stopniach i na wirowaniu 1000 i było ok
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Co za dziecko 
zadzwoniłam do chrzestnej i już kupiła nam grające kluczyki FP
za oczko Fabisia.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

już smoka praktycznie nie chce wcale tylko dulda tego palucha 
Nieliczne fajne ciuchy sprzed ciąży są za małe w biuście
A już niedługo chrzest małej, obiecywałam sobie, że będę na nim wyglądać super ale przestaję wierzyć, że to realne. Moje włosy to porażka, tak wypadają, a przez te wielkie cyce wydaję się jakaś gruba chociaż ważę 54 kg