Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 13:12   #3991
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
phdwao wcale nie tak daleko!!!wpadajcie, o nocleg się nie martw
kurczę zachęcasz pogadam z TŻ, może go wyciagnę do stolicy

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Z tej radości pokażę Wam Fabisia, reszta fotek będzie na blogu, jakby ktoś reflektował
ślliczny misiaczek z Niego fajnie, że TŻ się udało
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:18   #3992
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kurczę zachęcasz pogadam z TŻ, może go wyciagnę do stolicy
gadaj gadaj najlepiej wieczorem w koronkowej bieliźnie a serio to mamy znajomych z Poznania, poznaliśmy się 3 lata temu na wczasach i odwiedzają nas regularnie raz na 3 m-ce

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

aaa Fabiś jaki słodziak
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:19   #3993
pumas
Zakorzenienie

Sol, gratki dla tż Mam nadzieję, że się wszystko poukłada! Fabiś śliczny miś!
Phdwao, my już od miesiąca
Fajne spotkanko wam się szykuje!
Mamka, u nas może nie obraza na butlę, bo wręcz przeciwnie, szczerzy się jak tylko butla nadchodzi, ale co z tego, skoro zje 30 ml i nie jest głodna. Więc karmię ją na raty. A jeszcze parę dni temu jadła na raz 150 ml i spokój, tak teraz wszystko ją rozprasza i chce się bawić a nie jeść.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:20   #3994
wvictoria
Wtajemniczenie

Byłam na spacerku i małych zakupach w Rossmannie. Kupiłam sobie cienie do powiek, podklad, kredkę do oczu, mężowi żel pod prysznic i deserek jabłko (będzie czekał do 17 grudnia). Wróciliśmy, mały zjadł i teraz śpi. A po 14 idę znowu na spacer z koleżanką.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wczoraj po 2 udanych próbach podałam kolejny raz butelkę, to było z pół godz. po karmieniu piersią więc wypiła tylko 30 ml bo była najedzona, ale co najważniejsze odbyło się to bez cyrków, normalnie. Także myślę, że jesteśmy "w domu". Martynka pije z butelki z wolnym przepływem, którą trzeba "ssać" - tylko taką lubi Co za dziecko
Jakim smoczkiem ją karmisz? Ale super, że się przekonała Swoją drogę obie jesteście uparte - Ty w kwestii "nauczenia" jedzenia butelką, a Mała w kwestii "nie nauczenia się" tego

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
właśnie miałam iść z małą na spacer do lidla ale pogoda do bani zadzwoniłam do chrzestnej i już kupiła nam grające kluczyki FP kazałam wziąć jej 2 sztuki to da koleżance

u nas już o tygodnia tak jest z ty wierceniem na śnie... trochę pomogly nam porady (chyba pumci) żeby nie zapinać jej w spiworek i przy przykrrywaniu kołderką jest trochę lepiej ale i tak się wierci. chyba trzeba to pzeczekac
Może nadal Hani jest za gorąco? U mnie jak Mlody się kreci to najpierw go odkrywam - zwykle pomaga.

Cytat:
Napisane przez kajjja Pokaż wiadomość
Ja miałam tp na 19 lipca. W czwartek jeszcze nic nawet nie zapowiadało ze urodzę. Położyłam się spać jak zwykle i o 23:40 odeszły mi wody. Po 2 godzinach zaczeły mi się dopiero skurcze a w piątek o 10:25 juz urodziłam
Bardzo nie chciałam urodzić 13 w piątek mimo że nie wierze w to

Trzymam za oczko Fabisia.

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Tak w ogóle to Dzień dobry
Mój mały obudził sie z katarkiem
Piszecie o spaniu waszych dzieci.... my nie mamy takiego problemu. Mój mały na początku budził się 3 razy w nocy na jedzenie, później raz a jakoś jak skończył 2 miesiące nie budzi się wcale. Kąpiemy go przed 19, później mleko i zasypia a budzi się tak między 7 a 8 rano. Ale za to w dzień śpi tylko 3 razy po pół godziny.
Jak Ty to robisz, że się nie budzi? Mój nadal ma nocną pobudkę i to bez względu na to ile zje - zawsze w okolicach 2 w nocy chce jeść.

A z 13 to ja jestem Tylko, że sierpnia. No i nie w piątek urodzona tylko w środę (o ile dobrze pamiętam).
Tak w ogóle to ciotka mojej przyjaciółki zaczęła rodzić właśnie 13. Ale za nic nie chciała urodzić a lekarze chcieli jej "pomóc". Nie zgodziła się na to i urodziła tuż po północy ale 14. Niestety przez to, że się nie zgodziła na pomoc dziecko urodziło się niedotlenione. Teraz dziewczyna ma 15 lat, problemy z nauką, adaptacją w nowym towarzystwie. Chodzi do szkoły specjalnej. I prawdopodobnie to przez to niedotlenienie którego można było uniknąć gdyby dziecko urodziło się wcześniej (czyli tego 13).

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
mój mąż śmieje się że jakieś wczasy chce wyrwać i symuluje tak jak te stare babcie

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Moja wczoraj pierwszy raz wypiła herbatkę z butelki jestem z niej dumna ( smoczek najprostszy z campolu w dodatku kauczukowy, dla wszystkich innych mówi nie, po co ja tyle kasy wydawał na butelki i smoczki jak ja mam po prostu tanie dziecko w utrzymaniu). Więc moje starania nie poszły na marne.

Linka dla twojej też gratki za to że pogodziła się z butelką.

A i w siedem dni przybrała 170 g a ostatnio w trzy tygodnie 200
Pomysł z wczasami

Super, że pije ze smoczka

Cytat:
Linka gratuluję! ja mam nieco gorzej bo muszam mu gorzkie mleko HA
Chmielinka ja wysłałam TŻ ta do tesco po szczeniaczka FP bo okazało sie że jedzie do klientów do poznania i to akurat w dzielnice gdzie ejst to tesco

Dziewczyny dające mm, jaką wode podgrzewacie-mineralna czy kranówke? i w czym grzejecie? nie boicie sie że będzie tam osad jakis, kamień cyz cos?

Jasiu se znalazł zabawe- nakrywanie twarzy kocykiem, bardzo mu sie to podoba:/
Ja daję przegotowaną kranówę. Zawsze ją dawałam. Z tym, że używam filtra Brita i nie ma ani grama kamienia.

Cytat:
a wiadomo jak długo można przełożyc takie szczepienie? istnieje jakies zagrożenie?

Mamka dzięki, tez mam brite.

A mi się udalo wcisnąc teraz mleczko jasiowi z butli mam- 65ml co prawda marudził sporo przy tym i przerywał, ale w ciągu 5 minut udało mu sie podac, więcej już nie chcial dodam jeszcze że ejst niezwykle spokojny po tym mleku, sam sie bawi!
Nie wiem ile (ale Maciejka już odpisała) ale później szczepienia się kontynuuje wg. nowo ustalonego kalendarza szczepień. Tak jest napisane u mnie w przychodni.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

widzę , że sporo mamuś się ujawniło

Prince ciuszki świetne i w jakiej dobrej cenie no no postarał się tatuś
Też ogarnęła mnie mania kupowania
http://allegro.pl/next-bluzeczka-pie...806851992.html
http://allegro.pl/sliczne-bluzeczki-...796422041.html
http://allegro.pl/bluzeczka-z-bufkam...795315394.html

Polecam miseczkę cudo
http://allegro.pl/as26-miska-niekape...786620111.html
Fajne zakupy

Cytat:
To unisex!

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

TŻtowi przedłużyli umowę do końca grudnia, ale zawsze to coś
mam nadzieję, że to dobra wróżba

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a u mnie strajk na butle!
mala w nocy wstala o 3.30 do 4.30 wciskalam w nia na sile 120 ml, nie chciala spac w brzuszku burczalo w koncu jak wypila to zasnela, i dopiero jadla o 9.40 100 ml, teraz nie wiem o ktorej jej dac...................... ........... wrrrrrrrrrrrrrrrr
Znowu bunt? Ale uparta mała.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:28   #3995
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
gadaj gadaj najlepiej wieczorem w koronkowej bieliźnie a serio to mamy znajomych z Poznania, poznaliśmy się 3 lata temu na wczasach i odwiedzają nas regularnie raz na 3 m-ce
ale fajnie w sumie autostrada to nie jest jakos daleko

ale sie ciesze TŻ dorwał sie do tesco i kupił szczeniaczka, 2 paczki pampersów po 132 sztuki ale tanio tam i teraz szuka worków na zużyte pampki

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Sol, gratki dla tż Mam nadzieję, że się wszystko poukłada! Fabiś śliczny miś!
Phdwao, my już od miesiąca
Fajne spotkanko wam się szykuje!
Mamka, u nas może nie obraza na butlę, bo wręcz przeciwnie, szczerzy się jak tylko butla nadchodzi, ale co z tego, skoro zje 30 ml i nie jest głodna. Więc karmię ją na raty. A jeszcze parę dni temu jadła na raz 150 ml i spokój, tak teraz wszystko ją rozprasza i chce się bawić a nie jeść.
fajnie może mi sie kiedys uda
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Ja daję przegotowaną kranówę. Zawsze ją dawałam. Z tym, że używam filtra Brita i nie ma ani grama kamienia.

Nie wiem ile (ale Maciejka już odpisała) ale później szczepienia się kontynuuje wg. nowo ustalonego kalendarza szczepień. Tak jest napisane u mnie w przychodni.

AHA nic mi to nie mówi
Stary 2012-11-29, 13:32   #3996
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
To unisex!

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

TŻtowi przedłużyli umowę do końca grudnia, ale zawsze to coś
teraz juz tak
brawa dla tz

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

u nas okno wstawiaja wlasnie i mała zasypia przy wierceniu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:40   #3997
depoison
Zadomowienie

Hello
Dziś mamy kontrolę u weta - trzymajcie kciuki
Łapka wygląda trochę lepiej, ale wciąż szału nie robi. Rano dobrze - wieczorami znów jakby bardziej zaognione.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Jupi! Net naprawiony ! No i to jest to... 30 mb, a nie marnych kilka.
nie giga przypadkiem?

Cytat:
ja się przekonałam że potrzebuję jak mały walnąłby głowa w podłoge, w sumie tej maty będzie dłuugo uzywał, bo jest duża. Mama mi mówiła, a możeswz rozłozyć koc, czy kołdre kolorową pościel na kołdrę, tak się robiło. Ok tak się robiło, ale wtedy nie było mat, nie było wielu rzeczy. Skoro możemy dac dzieciom komfort i bezpieczenstwo to czemu nie. Wiem że to wydatek spory, ale idą święta, pewnie wydamy sporo na inne duperele, czy jedzenie które potem "trzeba zmęczyć" bo wszyscy przeżarci. Także lepiej kupic matę a zahamowac wydatki na niepotrzebne rzeczy
no właśnie, tak się robiło, jak nie było mat, a poza tym u nas - już wiem - w ogóle się to nie sprawdza. Mała leżąc na brzuszku na macie Lamaze po prostu się ślizga (przebiera tymi kolankami i ruszyć nie może, jak na lodowisku ), kocyk też się cały rusza i problem podobny. A mata ma większą przyczepność

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja pamiętam swoje jazdy, pierwsza w środku zimy, śniegu full, wsiadam do auta, kiedy nigdy wcześniej nie siedziałam za kierownicą, koleś kazał mi pojechać do przodu i do tyłu i myślałam że to wszystko. A on do mnie że na miasto
miałam podobnie Strasznie ostra zima wtedy była, śniegu po pas, ja w tym maluchu ubrana w kożuch (wtedy były modne ) ledwo byłam w stanie się ruszać (w maluchu, bo do wyboru miałam jeszcze tylko poloneza - to było 17 lat temu), pasów na jezdniach w ogóle nie było widać, tak było wszystko zasypane . Ale uparłam się, by robić to prawo jazdy od razu po moich urodzinach, od razu, gdy prawo pozwalało wsiąść za kółko. No i w sumie na dobre wyszło - skoro nauczyłam się jeździć przy takich warunkach, to potem już była tylko bułka z masłem

Cytat:
Dziewczyny dające mm, jaką wode podgrzewacie-mineralna czy kranówke? i w czym grzejecie? nie boicie sie że będzie tam osad jakis, kamień cyz cos?
ja daję kranówkę, ale Berlin ma ponoć najczystszą wodę ze wszystkich stolic europejskich (np. dzieciom w przedszkolach do posiłku podaje się nieprzegotowaną wodę z kranu - wiem od przyjaciółki ) Niestety problem z kamieniem jest

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hehe ale numer
mowilam mu ze to chlopiece
oj tam, zaraz chłopięce
Patrząc w ten sposób - Zosia ma 99% ubrań chłopięcych

Kurde no! Ja też się chcę z wami spotkać! Naprawdę żadna z was nie ma żadnych interesów w Berlinie?
Cały czas liczę na to, że w końcu do Gdańska dotrę i spotkam się z Maciejką, ale kiedy to nastąpi - diabli wiedzą

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:42   #3998
kajjja
Przyczajenie

1

Edytowane przez kajjja
Czas edycji: 2012-11-30 o 22:30
kajjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:51   #3999
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
, też tak uważam

Z tej radości pokażę Wam Fabisia, reszta fotek będzie na blogu, jakby ktoś reflektował
Ale cudny I bardziej zadowolony niż na zdjęciu z wczoraj

Cytat:
AHA nic mi to nie mówi
Mnie też nie Ale może robi się inne przerwy między kolejnymi dawkami? Zapytaj przy szczepieniu to się wyjaśni

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kajjja Pokaż wiadomość

wvictoria
sama sie czasem zastanawiam jak to z nim jest bo w dzień jak w zegarku co 3 godziny je zawsze 210 ml a noc potrafi całą przespać bez jedzenia.
Je 5 x 210 na dobę. Jak czytam ile jedzą wasze dzieciaczki to wydaje mi się że mój je bardzo dużo
Eeee, to mój nigdy tyle nie zjadł. 150ml to max. Od wielkiego dzwonu więcej ale rzadko

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-11-29 o 13:52
Stary 2012-11-29, 13:51   #4000
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
, też tak uważam

piękna fota

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:53   #4001
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Hej! Ale fajną datę porodu miałaś Mój i Maciejki tp

"Plaster powinien być zawsze przyklejany na czystą, suchą, nieowłosioną skórę.
Należy przykleić plaster na skórze pośladków, brzucha, zewnętrznej górnej części ramienia lub górnej części pleców – w miejscach, w których ciasna odzież nie będzie ocierała plastra. "

Hej Koniecznie się udzielaj!

Ale fajnie, że nowe mamusie dołączyły
Dzięki

Cytat:
Hej. Tż dzisiaj zaspał więc mam w domu -dzięki mnie - niańkę , wyłączyłam budzik i go nie obudziłam

Dzisiaj jadę do gina

Witam nowe mamusie!

czemu do pupy? U nas tylko to się nadaje do picia bo po samej wodzie strasznie ulewała
W sensie, że nie widzę ich działania uspkakającego czy też pomocnego w trawieniu
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Hej

nie miałam wczoraj czasu tu wejść po południu i teraz widzę jakie emocje mnie ominęły

witam nowe mamusie

Przyszły do mnie paczuszki z nestle (2x kaszka mleczno-ryżowa bananowa) i z bobovity (poradnik żywienia i zupka jarzynowa po 4. m-cu)

moja robi to samo już smoka praktycznie nie chce wcale tylko dulda tego palucha
ciekawe czy to samo przejdzie, czy trzeba będzie wdrążyć jakieś środki
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 13:53   #4002
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
oj tam, zaraz chłopięce
Patrząc w ten sposób - Zosia ma 99% ubrań chłopięcych
:
no tak

przyszła mi lalka Emilka.
Jak wsadze ją do pralki i wypiore to cos sie jej stanie?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-29, 13:53   #4003
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hello
Łapka wygląda trochę lepiej, ale wciąż szału nie robi. Rano dobrze - wieczorami znów jakby bardziej zaognione.

no właśnie, tak się robiło, jak nie było mat, a poza tym u nas - już wiem - w ogóle się to nie sprawdza. Mała leżąc na brzuszku na macie Lamaze po prostu się ślizga (przebiera tymi kolankami i ruszyć nie może, jak na lodowisku ), kocyk też się cały rusza i problem podobny. A mata ma większą przyczepność

ja daję kranówkę, ale Berlin ma ponoć najczystszą wodę ze wszystkich stolic europejskich (np. dzieciom w przedszkolach do posiłku podaje się nieprzegotowaną wodę z kranu - wiem od przyjaciółki ) Niestety problem z kamieniem jest
za kotka

dokładnie na kocu zauwazyłam że jest kiepsko to co dopiero na kołdrze, czekam na moja matę
ja na punkcie kamienia ma świra, patrze i szukam w każdej zagotowanej wodzie, mimo brity on sie pojawia
Cytat:

Mnie też nie Ale może robi się inne przerwy między kolejnymi dawkami? Zapytaj przy szczepieniu to się wyjaśni
że tez musiała sie ta baba rochorować choc ja więsze spisek-ostatnio jak bylismy na szczepieniu to był czwartek i nie było wogóle szczepien tylko my przed nami chore dziecko... i tam pomyslalam ze mzoe ktos cos namieszal i teraz sciemniaja zebysmy mieli we wtorek, bo mozliwe ze we wtorek jest dzien dzieci zdrowych
Stary 2012-11-29, 13:57   #4004
wvictoria
Wtajemniczenie

Dep, wielkie kciuki za kicię. Ode mnie i Mariana, który odzyskał wigor i podgryza mi paprotkę

Stary 2012-11-29, 14:11   #4005
nadalka
Zakorzenienie

dziewczyny jak wprowadzic ekspozycje na gluten na zwykłej kaszy mannej?
Stary 2012-11-29, 14:14   #4006
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jak wprowadzic ekspozycje na gluten na zwykłej kaszy mannej?
Dorotce gotowałam troszkę kaszki mannej na wodzie i dodawałam do zupki (małą łyżeczkę).
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 14:27   #4007
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Sol nie mogę dawać komentarzy na blogu więc napiszę tu- piękny ostatni wpis strasznie się wzruszyłam

CIASTEK ZNOWU MI NIE ODPOWIEDZIAŁAŚ do tego okulisty to Ty powinnaś iść
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:04   #4008
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Pewnie! tylko kiedy?? ja teraz mam niedługo chrzciny i ogólnie do świąt kociokwik bo rodzina z USA przyjeżdża....
Coś wymyślimy żeby i Tobie pasowało, może po świętach lub Nowym Roku
Cytat:
Linka gratuluję! ja mam nieco gorzej bo muszam mu gorzkie mleko HA
Chmielinka ja wysłałam TŻ ta do tesco po szczeniaczka FP bo okazało sie że jedzie do klientów do poznania i to akurat w dzielnice gdzie ejst to tesco

U nas będzie chyba jeszcze gorzej bo Bebilon Pepti to dopiero npasudny w smaku jest
Gotuję mineralkę lub kranówę z Brity
Mój mąż właśnie dzwoniło że kupił szczeniaczka
Cytat:
phdwao czyli u Ciebie też progres z butlą? cieszę się!!!

dziewczyny czyli po nowym roku się spotykamy?
Jak wszystkim pasuje to jak najbardziej
Cytat:
Modnisia dzięki

hehe dzięki
I jakbyś zgadła! Nie mam już niczego sensownego w szafie, zapuściłam się przez ciążę Nieliczne fajne ciuchy sprzed ciąży są za małe w biuście mimo że ogólnie rozmiar mam ten sam A już niedługo chrzest małej, obiecywałam sobie, że będę na nim wyglądać super ale przestaję wierzyć, że to realne. Moje włosy to porażka, tak wypadają, a przez te wielkie cyce wydaję się jakaś gruba chociaż ważę 54 kg Eh... Tylko dobry ciuch może mnie uratować
54 i grubo????? ja ważę 65-66 a przed ciążą 55 i co mam powiedzieć
Cytat:
super
właśnie doczytałam że Karolina proponuje spotkanie u niej,więc teraz spotkamy się u Karoli a następnym razem chętnie u mnie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

M to facet!
mąż już mu opowiada jak będą razem na laski chodzić
Cytat:
Olcia ładnie to tak sie spotykac za moimi plecami??
Ciastuś zapraszam

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
, też tak uważam

śliczny i słodki(choć o chłocpc chyba nie powinno się tak pisać)
i oczywiscie gratki dla tż
Cytat:
Byłam na spacerku i małych zakupach w Rossmannie. Kupiłam sobie cienie do powiek, podklad, kredkę do oczu, mężowi żel pod prysznic i deserek jabłko (będzie czekał do 17 grudnia). Wróciliśmy, mały zjadł i teraz śpi. A po 14 idę znowu na spacer z koleżanką.
A pisałam, że do wczoraj że kolorówka w Rossmanie -40% i byś zaoszczędziła
Cytat:
Hello
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:25   #4009
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
AHA nic mi to nie mówi
Może to dotyczy przychodni, w której przy pierwszym szczepieniu dostaje się listę z datami kolejnych, a jeśli jedno będzie przesunięte, to datę kolejnego też trzeba przesunąć, żeby zachować przerwę 6 tygodni.

Ja nie mam kalendarza szczepień z datami, tylko tabelę w książeczce zdrowia, a po szczepieniu dostaję karteczkę, od kiedy mogę przyjść na kolejne.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-29 o 15:40
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:28   #4010
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny czy jak cos jest zlicytowane. I w trakcie licytacji pisze o wycofanie mnie. dwa razy to ktos musi to zrobic czy nie musi? Podałam powod ze buty za małe bedą. W ogóle rozmiar 16 to w rzeczywistosci jaka ma wkładke?
baba nie wycofała mojej licytacji bo napsiąła ze nie umie tego zrobic.
W takiej sytuacji musze jej za nie zaplacic czy nie musze skoro pisałam w trakcje licytacji prosbe o wycofanie? jak to jest?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-29, 15:39   #4011
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny czy jak cos jest zlicytowane. I w trakcie licytacji pisze o wycofanie mnie. dwa razy to ktos musi to zrobic czy nie musi? Podałam powod ze buty za małe bedą. W ogóle rozmiar 16 to w rzeczywistosci jaka ma wkładke?
baba nie wycofała mojej licytacji bo napsiąła ze nie umie tego zrobic.
W takiej sytuacji musze jej za nie zaplacic czy nie musze skoro pisałam w trakcje licytacji prosbe o wycofanie? jak to jest?
Rozmiar 18 na ogół ma wkładkę 11 cm, więc 16 pewnie 10 cm.
Ja tylko prosiłam o wycofanie korzystając z linku "prośba o wycofanie" i kiedyś mi facet wycofał, a innym razem babka nie zareagowała. Wtedy na szczęście mnie przebili.

Chyba nie musi wycofać nawet w trakcie, a żeby wycofać po zakończeniu aukcji i odzyskać prowizję, to musiałaby Ci wystawić negatywa. Może się z nią dogadasz, że zapłacisz prowizję, a ona wystawi jeszcze raz. Ja ostatnio myślalam, że licytuję jeden sweterek, a to były dwa identyczne od tej samej osoby. I babka napisała, że może odwłać, ale przez allegro, co jak wiadomo wiąże się z pewnymi konsekwencjami. Także mam dwa identyczne białe sweterki next. Pewnie na wypadek ulania na jeden mam założyć drugi.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-11-29 o 15:40
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 15:55   #4012
hanjah
Zakorzenienie

Była u nas hv. Marysia waży 5930g, w 4 tygodnie przybrała 440g. Przyniosła prezenty dla dziewczynek Marysi dostała się już szczoteczka i pasta do zębów oraz kubek niekapek. A Dorotka dostała książeczki
Stary 2012-11-29, 16:00   #4013
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmiar 18 na ogół ma wkładkę 11 cm, więc 16 pewnie 10 cm.
Ja tylko prosiłam o wycofanie korzystając z linku "prośba o wycofanie" i kiedyś mi facet wycofał, a innym razem babka nie zareagowała. Wtedy na szczęście mnie przebili.

Chyba nie musi wycofać nawet w trakcie, a żeby wycofać po zakończeniu aukcji i odzyskać prowizję, to musiałaby Ci wystawić negatywa. Może się z nią dogadasz, że zapłacisz prowizję, a ona wystawi jeszcze raz. Ja ostatnio myślalam, że licytuję jeden sweterek, a to były dwa identyczne od tej samej osoby. I babka napisała, że może odwłać, ale przez allegro, co jak wiadomo wiąże się z pewnymi konsekwencjami. Także mam dwa identyczne białe sweterki next. Pewnie na wypadek ulania na jeden mam założyć drugi.
acha.
To ja niewiem krokodylki maja rozmiar 14 a wkladke 11,5.
Ate

http://allegro.pl/buty-adiads-i2795496034.html
które moj tz zlicytował bezmyslnie mają 16. Myslalam ze beda wieksze. A ze wygladaja na małe to napisałam do niej podała 10 wiec posiłam o wycofanie. NIE WYCoFAŁA nawet nie zareagowała. A napisałam jesczze raz po wygraniu a ona z enie bo nie umie.
Powiedziałam nawet ze prowizje jej zalace a ona ze nie zebym sobie je wystawiła sama. CO za ... Rozumiem ze nie musi, ale moze przeciez mnie zrozumiec skoro jej zaplace prowizje to nie bedzie stratna. ALe nie.

tak wiec 40 zł sobie w plecy jestem

i jak teraz licze to małz za zakupy które zlicytował i wygrał (tyle ze tamte fajne i dobre beda) juz 120 zapłaciłc musi razem z tymi butami wyszło.. A jeszcze aukcje trwaja ja wicej go chyba z dostepem do all nie zostawie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-29, 16:13   #4014
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A pisałam, że do wczoraj że kolorówka w Rossmanie -40% i byś zaoszczędziła

Ale to były spontaniczne zakupy, nic planowanego. Weszłam i mnie natknęło

Cytat:
Może to dotyczy przychodni, w której przy pierwszym szczepieniu dostaje się listę z datami kolejnych, a jeśli jedno będzie przesunięte, to datę kolejnego też trzeba przesunąć, żeby zachować przerwę 6 tygodni.

Ja nie mam kalendarza szczepień z datami, tylko tabelę w książeczce zdrowia, a po szczepieniu dostaję karteczkę, od kiedy mogę przyjść na kolejne.
Ja też nie mam z góry ustalonych terminów tylko tak jak Ty dostaję karteczkę kiedy mogę sie zgłosić następnym razem.

Stary 2012-11-29, 16:13   #4015
prince_polo
Zakorzenienie

wyprałam Emilke jest jak nowa

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-29, 16:15   #4016
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
wyprałam Emilke jest jak nowa
W jakiej temperaturze i czy na dużym wirowaniu? Moją też przydałoby się odświeżyć
Stary 2012-11-29, 16:27   #4017
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
W jakiej temperaturze i czy na dużym wirowaniu? Moją też przydałoby się odświeżyć
Dałam program 15 minutowy tylko. temp 30 stopni a wirowanie 800. nic sie jej nie stało

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

mam ochote cos jesczze z lamaze zamowic

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Wygrałam
tyle ze zlicytowąłam przedwczoraj. Przed ta która tz kupił. Bedzie miała miała 2 które przyjda jeszcze jedna w licytacji i 2 w domu juz ma
http://allegro.pl/kurtka-nike-i2805998136.html

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-29, 16:34   #4018
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam program 15 minutowy tylko. temp 30 stopni a wirowanie 800. nic sie jej nie stało
Teraz nastawiłam dzieciowe Muszę zobaczyć czy mam w ogóle taki szybki program w pralce, bo nigdy na takim nie prałam
Stary 2012-11-29, 16:48   #4019
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Podpinam się pod pytanie. Nasze zabawki też wymagają odświeżenia

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

mam ochote cos jesczze z lamaze zamowic

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Wygrałam
tyle ze zlicytowąłam przedwczoraj. Przed ta która tz kupił. Bedzie miała miała 2 które przyjda jeszcze jedna w licytacji i 2 w domu juz ma
http://allegro.pl/kurtka-nike-i2805998136.html
Dziękuję Też wypiorę.

Ale kupujecie kurtek... Ja zrobiłam przegląd szafy Młodego. Schowałam mnóstwo ciuchów na 62 i kilka na 68 (tych mniejszych). Teraz ubieramy 74 I młody ma 12 par dżinsów, jakieś 10 par spodni dresowych, 8 par spodni typu bojówki Bluz jeszcze nie policzyłam ale też ich będzie mnóstwo. I to wszystko ubrania na teraz rozmiar 74, 80, 86 - różne wielkości ale generalnie tak do lata ubrania. A nie liczę spodni, które już pochowałam.

Stary 2012-11-29, 16:55   #4020
agunia82
Zakorzenienie

Sol brawa dla TŻ-ta

Ciastek ta kobieta nie ma obowiązku anulowania Twojej oferty

Ja zabawki Lamaze prałam już kilka razy, nawet i w 40 stopniach i na wirowaniu 1000 i było ok

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości