Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 22:14   #4111
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Phdwao, ja nie mam żadnych, a zawsze chciałam mieć, jednak cena powala, nie stać mnie Które masz? Ja będę mieć najnowsze z regularnej kolekcji.
o to te też mam, mam imperiale i jeszcze któres, musiałabym przeczytać bo dawno nie używałam, z resztą imperiali tez nie bo mocno błyszczczą
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
a żebyś wiedziała, że tak to chyba mogę nazwać . Bo coś mi się zdaje, że np. rzucanie w kąt świeżo zrobionych zakupów (czyli kupiłam nie po to, by zaraz używać, tylko żeby mieć, wieszam na klamce albo rzucam w otchłań szafy z metkami i w reklamówce) o takiej właśnie jednostce chorobowej też świadczy
a to taka fajna choroba
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:17   #4112
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Wvictoria przeczytałam tekst o kotach Boski

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Znalazłam https://www.facebook.com/blogimampl?ref=stream
Wpadnę później, bo Fabi jeszcze nie śpi

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
czy to oznacza, że żeby mieć córeczkę muszę zmienić chłopa na lepszy model?
E tam, ja zaryzykuję z mężem bo ładne dzieci robi

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mój chłop to zuch-ojciec córek dwóch Kto mnie przebije
Nawet nie będę próbować

Cytat:
a żebyś wiedziała, że tak to chyba mogę nazwać . Bo coś mi się zdaje, że np. rzucanie w kąt świeżo zrobionych zakupów (czyli kupiłam nie po to, by zaraz używać, tylko żeby mieć, wieszam na klamce albo rzucam w otchłań szafy z metkami i w reklamówce) o takiej właśnie jednostce chorobowej też świadczy

A właśnie, zapomniałam - witam wszystkie nowe na naszym wątku mamusie!

Jak ruszyłam z tą moją fotoksiążką z kopyta kilka dni temu, i zmachałam w 2 popołudnia 23 stronice, tak się teraz nie mogę zabrać za tych ostatnich kilka
A już chciałabym mieć to gotowe, bo bardzo ciekawa jestem, jak wyjdzie - odebrałam dziś kalendarz dla prababci i wygląda całkiem-całkiem

Ech, gadałam z przyjaciółką - zdecydowała się najpierw na testy PAPPA, za 3 dni powtórzy usg i dopiero potem ewentualnie amniopunkcja
Podobno przyznanie się do nałogu to pierwszy krok w terapii

To trzymam za badania przyjaciółki

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:22   #4113
DolinaNocy
Rozeznanie

Hej

Nadrobiłam troszkę

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Wiecie co moja córa robi przy zasypianiu? Wypluwa smoczek i ssie kciuka. Jak jej wyjmę i wsadzę smoczek to za chwilę to samo...i tak aż zaśnie na amen
U nas to samo. Dziś w nocy też próbowałam zmienić kciuk na smoczka, ale wtedy budził się na dobre więc szybko zrezygnowałam co by trochę pospać

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
... Moje włosy to porażka, tak wypadają, a przez te wielkie cyce wydaję się jakaś gruba chociaż ważę 54 kg Eh... Tylko dobry ciuch może mnie uratować
Kurczę ja jak patrzę w lustro to też mam wrażenie przez cycki, że jestem ze 2 rozmiary co najmniej większa :/

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Heja!
Nadrabiam...
Jak myślicie, co bardziej się nada do robienia papek Małej?
http://www.payback.pl/pb/id/45954/index.html
czy
http://www.payback.pl/pb/id/13510/index.html
Wydaje mi się, że 2. Nie jestem pewna, czy rozdrabniacz dałby radę rozdrobnić na papkę.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Wy od tych zawieszek lamaze odcinacie te plastikowe do zawieszania? czy nie? bo mała moja bierze to do buzi.
Nie odcinam. U nas jest tak samo

Cytat:
Hm, ja tam mogę się bawić, tylko chciałabym tak idealną papkę, jak w słoiczkach.
Ja właśnie ostatnio robiłam jabłuszka w słoiczki i blenderem na papkę zmiażdżyłam. Ale swoją drogą też gotowałam je i one przy gotowaniu się trochę same rozpadły.

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
A z Lamaze masz coś? Bo wiesz, my tu to sekta
Wprawdzie pytanie nie do mnie było, ale i ja w sekcie stacjonuję Mam bobra czy co to tam dokładnie nie wiem i smoka

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Ile się płaci za chrzest?
My dawaliśmy 100.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Wvictoria już kilka razy to o kocie czytałam, ale za każdym ryczę ze śmiechu
a co do podawania psu tabletki - mój się wycwanił, potrafi połknąć samą szyneczkę a tabletkę wypluć...
To i nasz taki cwaniak
Stary 2012-11-29, 22:22   #4114
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Blue ja mam blender który robi idealną papkę,taką jak w słoiczkach. wypróbowane na dyni,jabłku i marchewce.
A powiedz, jaki? To pewnie w takim razie zależy od jakości blendera...

Cytat:
Blender bardziej uniwersalny. ale mój nie zrobił papki z jabluszka więc nie wiem...
Nie zależy mi na uniwersalności, tylko na papkach
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:25   #4115
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby trzeba było zrobić wizażową wymiankę?
to chyba musimy zacząć organizować spotkania koedukacyjne

Cytat:

Cytat:
Ech, gadałam z przyjaciółką - zdecydowała się najpierw na testy PAPPA, za 3 dni powtórzy usg i dopiero potem ewentualnie amniopunkcja
mam nadzieję, że te badania uspokoją Twoją przyjaciółkę.

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Dziękuję...
E to nie masz się czym martwic, porostu miał gorszy dzień. Dziecko tez człowiek jak mówi moja laktacyjna.
Tak sobie to tłumaczę

Cytat:
E tam, ja zaryzykuję z mężem bo ładne dzieci robi
dobre, dobre Ja bym jednak chciała mieć też córeczkę
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:35   #4116
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Moja mama dzwoniła i kupiła małej szczeniaczka uczniaczka i dwie maty piankowe w tesco nie ma tak jak mama ciekawe co kupi malej na święta bo to prezent na mikołajki
Jaką matę i za ile?

Cytat:
Napisane przez os_girl Pokaż wiadomość

Ja przez Was kupiłam matę piankową, chociaż mój M. pukał się w głowę. Po co takiemu małemu mata skoro klocków nie układa (hehe)? Teraz sam rano rozkłada i turla się z małym.

Cytat:
Szkoda. Pewnie stąd ta różnica w cenie. Myślałam, że chodzi tylko o "oddychającą" tapicerkę.
.
Blue - zwróć uwagę na to, które zamawiasz!
.
Na pocieszenie napiszę Ci, że i tak karmię ją na siedząco. To rozkładanie oparcie może się przydać do podania mleka, czy herbatki w butli, albo w niekapku. Ewentualnie do spania po jedzeniu.
.

Swoją drogą darowałam sobie załatwianie chrztu w innej parafii, więc będzie w mojej. Prawdopodobie w drugi dzień Świąt BN. Do kuzyna napisałam w piątek wieczorem, a we wtorek miałam w skrzynce zaświadczenie (pracuje w DE i przyjeżdża tylko w niektóre weekendy), a od chrzestnej niestety niczego nie dostałam. To oczywiście nie wina chrzestnej, tylko tż.
Spróbuję załatwić chrzest bez tego i później donieść, ale babka w mojej parafii na pewno będzie robić problemy. A ja chcę załatwić knajpę (w święto... cudownie po prostu), zamówić zaproszenia, świecę i szatkę.

Ile się płaci za chrzest?
Dzięki za informację! Tata chyba i tak kupi stacjonarnie. W poniedziałek jeszcze się z nim przejdę do sklepu podjąć ostateczną decyzję
Ja nic nie płaciłam - proboszcz nie chciał, ale nas zna - to dlatego. Myślę, że to zależy od parafii.

Cytat:
a co do podawania psu tabletki - mój się wycwanił, potrafi połknąć samą szyneczkę a tabletkę wypluć...
Mój też

Cytat:
a wszystko przez Twoją rzekomą ciążę

Przy okazji, witamy wszystkie ŚWIEŻYNKI!!!
Stary 2012-11-29, 22:35   #4117
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Wprawdzie pytanie nie do mnie było, ale i ja w sekcie stacjonuję Mam bobra czy co to tam dokładnie nie wiem i smoka

Cytat:
A powiedz, jaki? To pewnie w takim razie zależy od jakości blendera...

Nie zależy mi na uniwersalności, tylko na papkach
No wiem Ja blendowałam i takiej papki jak w słoiczku nie ma. Niemniej jednak jest to ładne starte.

Cytat:

dobre, dobre Ja bym jednak chciała mieć też córeczkę
Tylko wtajemniczać facetów czy nie? Ale spotkania to dobry pomysł

Nie żebym reklamowała męża, ale dzieci robi ładne i grzeczne

Stary 2012-11-29, 22:37   #4118
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Super! moj mąż już zaczał snuc plany co on bedzie robił jak ja pójde na spotkanie. i mówi do mnie: a może na noc zostaniecie wszystkie a ja odkopie swoje rzetony do pokera?

Cytat:
Ja śpiochy tylko na noc Już się tak przyzwycziliśmy i jest dobrze. Ale dżinsy to jak wychdzimy bo normalnie to dresowe

Jak dać kotu tabletkę
  1. Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej reki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostalych palcach prawej reki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwol kotu zamknąć pysk i przełknąć.
  2. Podnieś tabletkę z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz caly proces jeszcze raz.
  3. Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmamlaną już tabletkę.
  4. Wyjmij nową tabletkę z opakowania, otocz kota lewym ramieniem jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne nogi. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko, jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.
  5. Wyciągnij tabletkę z akwarium a kota z garderoby. Zawołaj żonę do pomocy.
  6. Przyduś kota do podłogi klinując go między kolanami jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylnie łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie warczące odgłosy wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma głowę kota jednocześnie wpychajac mu drewnianą linijkę między zęby. Następnie wsuń tabletkę wzdłuż linijki między rozwarte zęby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle co skłoni go do przełknięcia.
  7. Wyciągnij kota siedzącego na karniszach i rozpakuj nową tabletkę. Zanotuj sobie, żeby wymienic firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je posklejać później.
  8. Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, żeby tylko jego głowa wystawała spod jej pachy. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę między rozwarte zęby mocno wdmuchnij tabletkę do środka.
  9. Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi, a następnie wypij jedną butelkę piwa, żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie rozdrapane ramię, a następnie przy pomocy wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.
  10. Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następną tabletkę. Przygotuj następną butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach od kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała tylko jego glowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i przy pomocy gumki recepturki strzel tabletką miedzy rozwarte zęby.
  11. Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek na swoje miejsce. Wypij piwo. Weź butelkę wódki. Nalej do kieliszka i wypij. Przyłóż zimny kompres do policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek aby ukoic ból. Podartą koszulę możesz już wyrzucić.
  12. Zadzwoń po straż pożarną, żeby sciągnęli tego pier… kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w płot próbując ominąć kota przebiegającego przez ulicę. Wyjmij kolejną tabletkę z opakowania.
  13. Skrępuj tego drania przy pomocy sznurka od bielizny zwiazujac razem przednie i tylnie łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube, skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij tabletkę kotu do gardła popychając dużym kawałkiem polędwicy wieprzowej. Już nie musisz być delikatny. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła, żeby spłukać tabletkę.
  14. Wypij pozostałą wódkę z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zaszyć ci ramię i wyjać resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.
  15. Zadzwoń do schroniska dla zwierząt, żeby zabrali tego mutanta z piekła rodem i sprawdź, czy w pobliskim sklepie zoologicznym nie mają chomików.
JAK ZAAPLIKOWAĆ PSU TABLETKĘ
Zawiń tabletkę w plaster szynki i zawołaj psa.
Rewelacja

A na serio to moja teściowa ma taki sposób,m że kruszy tabletki na pył i miesza z masłem na taką pastę i nakłada kotu pod nosem i kot sam to zlizuje
Cytat:
.
Tak przy okazji:
Czy Waszym zdaniem foteliki MaxiCosi CabrioFix nadają się dla dzieci do 13 kg? Rozumiałam, że mojej było ciasno w płaszczyku, ale ostatnio była w body i bluzie welurowej, a też na styk. Rozważałam zakup kolejnego fotelika po roczku, ale chyba jednak będzie po chrzcinach i przesiądzie się do niego jak zacznie siedzieć. Swoją drogą ciekawe, co mam zrobić przed chrztem, żeby nie miała pogniecionej pasami sukienki. W kościele będzie w śpiworku, a do kościoła i na imprezę chyba powinnam dojechać wózkiem.
My mamy wprawdzie fotelik Recaro nie MC, ale jest już ewidentnie za wąski dla M, mały ma ściśnięte ramionka i właściwie go tam wtłaczam a nie wkładam, co nie jest dobre zwłaszcza przy jego problemach z napięciem i nie wiem co robić, bo większe są dla dzieci już siedzących
Cytat:
Hejka

Leon zrobił dziś strajk głodowy Zjadł w sumie 440 ml, 2 razy pierś i stołową łyżkę kaszki. Nie wiem o co kaman Nic mu nie dolega, jest wesoły, teraz normalnie poszedł spać. Mam nadzieję, że jutro będzie już jadł jak zwykle
Pewnie to jednorazowe nie martw się. U nas też są różne dni, coraz częściej się zdarzają dni z gorszym apetytem ale dopóki jest wesoły i przybiera to się nie martwię
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Chciałbym się przyłączyć do waszego wątku Dawno mnie na wizażu nie było i dopiero ostatnio znalazłam chwilę, żeby powrócić...
Antoś urodził się 2 lipca, w 38 tyg. drogami natury. Ważył 3080g i mierzył 5cm. Dziś ma prawie 5 miesięcy, wykańcza ubranka w 68 i waży ponad 7 kilo. Karmimy się tylko piersią i jestem z tego strasznie dumna, bo mieliśmy sporo problemów i wiele razy chciałam zrezygnować. W naszym przypadku gluten do 1 roku życia jest bee, więc dopiero po 6 miesiącu będziemy dietę rozszerzać. Trochę mnie to przeraża.
Mamy już dwa ząbki i właśnie zaczęliśmy się przewracać na wszystkie strony. Z tego też jestem dumna, bo mały bardzo ulewał i pediatra kazała mi go ciągle pionizować i kłaść pod skosem. Myślałam, że się długo nie nauczy.
Mam nadzieje, że trochę uda mi się nadrobić to co do tej pory działo się wątku, bo szczerze potrzebuje niektórych informacji i rozmowy o niektórych sprawach.
Witaj
Rodzinka nam się powiększa
Cytat:

Apropo kuszenia, dowiedziałam się po kilku latach, że moja koleżanka ma zniżkę w sklepie bezcłowym na lotnisku 40%. Normalnie mnie wgięło, bo załatwiła mi meteoryty guerlain za 100 zł
Zaje.biaszczo!!! zazdroszczę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:37   #4119
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Dep, rozumiem i wiem, jak silne to uczucie, ale umiem nad nim zapanować. Może, jakbym była milionerką, to bym się kusiła za każdym razem, a tak?
całe życie też jakoś umiałam się jednak uszczypnąć w portfel i nie szaleć, ale przy ubrankach dziecięcych jestem całkowicie bezradna

(choć też chyba niezupełnie - jakbym miała zero opanowania i więcej kasy, to Zosia miałaby nie 26 par spodni w jednym rozmiarze, a pewnie z 80 )

Cytat:
Czyżby trzeba było zrobić wizażową wymiankę?
o tym samym pomyślałam

Cytat:
nie wiem przypadkiem, czy nie tata Linki

Cytat:
Depoison, nie wiem czy w Niemczech są takie badania, ale niech jeszcze przyjaciółka zrobi kryptor, ja to robiłam plus pappa i usg i nie było szansy się pomylić.
pewnie i są , choć mi to niewiele mówi, zatrzymałam się na PAPPA ()
Ale powiem jej, jasne, niech dopyta.
Wiem, że chciano jej też robić biopsję kosmówki, ale okazało się, że jest jakieś wyjątkowo trudne dojście do jej łożyska, woleli nie ryzykować

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:41   #4120
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że 2. Nie jestem pewna, czy rozdrabniacz dałby radę rozdrobnić na papkę.
Dzięki za odpowiedź

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Depoison, kibicuję Twojej koleżance i kotkowi - choć o tym nie wspomniałam

Cytat:

No wiem Ja blendowałam i takiej papki jak w słoiczku nie ma. Niemniej jednak jest to ładne starte.
Chciałabym po prostu czasem iść na łatwiznę i podać zupkę z butli, a nie łyżeczką

A propos podczytujących, a nieudzielających się... Ja nie dałabym rady nie wtrącić swoich trzech groszy, jak tak bym czytała
Stary 2012-11-29, 22:43   #4121
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem przypadkiem, czy nie tata Linki
A to zwracam honor
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:51   #4122
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
J

Jak dać kotu tabletkę
[LIST=1][*]Weź kota na ręce i otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej reki po obu stronach pyska i naciśnij lekko trzymając tabletkę w pozostalych palcach prawej reki. Gdy kot otworzy pysk wpuść tabletkę, pozwol kotu zamknąć pysk i przełknąć.
[
A z Lamaze masz coś? Bo wiesz, my tu to sekta
Znamy znamy ten tekst. i ,mniej więcej tak to u nas wygląda. dlatego ja rozpuszcam tabletki i strzykawką zawiesinę wstrzykuję w samo przełyk
Cytat:
Wvictoria już kilka razy to o kocie czytałam, ale za każdym ryczę ze śmiechu
ha! no proszę!
Cytat:

jakiś stan zapalny na opuszku palca lewej łapki. Spuchnięty jest, leciutko krwawił, diabli wiedzą, co to, ale lekarka podejrzewa, że to przez spadek odporności, spowodowany długotrwałym stresem (po przybyciu Zosi), albo uraz techniczny (np wlazła na kuchenkę, gdy ta była jeszcze gorąca), który sobie pogorszyła namiętnym wylizywaniem.
Lekarstw w swoim niedługim życiu nasz kot dostał niestety mnóstwo, więc opracowaliśmy strategię, która u nas się sprawdza:
tabletkę kroję na 4 części (jeśli to dość małe tabletki - jak większe, to na więcej).
Biorę surową mieloną wołowinę, robię około 6 kulek wielkości ziaren cieciorki. W 4 wbijam tabletkę i miejsce wbicia zalepiam mięsem. Najpierw daję jedną kulkę - tę bez tabletki. Potem 4 z tabletkami. Jeśli z którejś kulki tabletka "wypadnie" (mięso zostanie zeżarte, lekarstwo przypadeczkiem kot wypluje) - wbijam ją w kolejną. Jeśli coś nie zostanie mimo to zjedzone - nie daję karmy dopóki nie uda mi się lekarstwa opchnąć. Jak nasz kot jest głodny, to łyka bez gryzienia.
Zastrzegam, że to jest sposób na kota bez zębów, który nawet jeśli gryzie, to bardzo powierzchownie i połyka zanim się zorientuje, że w środku mięsnej kulki była milimetrowej wielkości cząstka tabletki
Biedna kicia! a to ona nie ma zębów?!

A swoją drogą co do spotkań to ja się jeszcze piszę na spotkanie we Wrocławiu jeżeli są jakieś dziewczyny, które są z okolicy często tam bywamy.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:52   #4123
pumas
Zakorzenienie

Blue u mnie ten moj blender sie sprawdza ale chce jeszcze inny i chyba wezme tez z payback
Dep ano ja sie szczypie mimo wszystko, znam umiar i u siebie i dla dziecka. Widze ilu rzeczy prawie w ogole nie ubrala... Przykra sprawa z ta kolezanka
Phdwao obczaje te Twoje ciekawe jak mi sie sprawdza.
Karolina, od dawna wiedzialam ze ona pracuje przy lotnisku ale nigdy sie nie zgadalysmy nt kosmetykow a tu taka niespodzianka. Jestem w swoim zywiole
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:03   #4124
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Blue u mnie ten moj blender sie sprawdza ale chce jeszcze inny i chyba wezme tez z payback
Mam już stamtąd parowar i zestaw Aventu
Stary 2012-11-29, 23:07   #4125
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witajcie ja dziś tylko na chwile, jak to w sekcie dziś zajęta byłam robieniem fotoksiążki dla teściów, ciekawa jestem jak wyjdzie jak ładnie to zrobię jeszcze dla nas tylko większą

u nas lepiej, młody nadal ma duży katar ale choroba zaczyna ustępować za to życzenie Maciejki, to o porządnym katarze dla mnie się spełniło dobra z Ciebie koleżanka, proszę nie życz mi ciaży

widzę że się mnożymy, jeśli dobrze naliczyłam to witam 4 nowe śnieżynki udzielajcie sie więcej chyba że się boicie że Was sekta wciągnie

Dep lalka wypisz wymaluj jak Ty dla kotka i jeszcze większe dla przyjaciółki, 26 par spodni nawet ja tyle nie mam

pumcia małż jechał nową drogą, ponoć super, mam do Was jeszcze bliżej
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:16   #4126
blueberry88
Zakorzenienie

Ja mam jedną parę swoich spodni, jakby co

Powiedzcie, w czym robicie te fotoksiążki? Nie podobaja mi się narzędzia, które dotychczas wypróbowałam.
Stary 2012-11-29, 23:30   #4127
bebe1987
Rozeznanie

Dziewczyny! Dostałam okres... Cholera... Nici z dzidźki
Mam doła.......
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:55   #4128
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Marysia właśnie na macie obróciła się z brzuszka na plecy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Wy od tych zawieszek lamaze odcinacie te plastikowe do zawieszania? czy nie? bo mała moja bierze to do buzi.
Moja też, ale czasem za to łapie, więc (jeszcze) nie obcięłam. Tylko od kaczki BabyOno odprułam, bo tam były szczypce.
.
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące chrztu.
.
Wiktoria - czytałam kiedyś inny opis podawania kotu tabletki. Lepszy, bo bez punktów podobnych do 13. Reszta była podobna i niestety prawdziwa.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Mam doła.......
Jak można mieć doła z kruszynką obok! Wielu parom udaje się po kilku miesiącach, więc bądź cierpliwa. Może przynajmniej załapiesz się na roczny macierzyński.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:58   #4129
Linka25
Zakorzenienie

Padam. Jak późno już Mała zasnęła dopiero o 23 i mi rozregulowała zegar Mieliśmy gości i chyba była zbyt podekscytowana by zasnąć. Ale cały dzień aniołeczek, tylko się uśmiechała i bawiła.. Dziś niezdarnie przewracała się z plecków na brzuszek

Os girl mieszkasz w Łodzi?

Cytat:
Jakim smoczkiem ją karmisz? Ale super, że się przekonała Swoją drogę obie jesteście uparte - Ty w kwestii "nauczenia" jedzenia butelką, a Mała w kwestii "nie nauczenia się" tego
Toleruje tylko butelkę dr Browns'a taką. Ona jest chyba przeznaczona dla dzieci młodszych od niej, ale co zrobię

Cytat:
miałam podobnie Strasznie ostra zima wtedy była, śniegu po pas, ja w tym maluchu ubrana w kożuch (wtedy były modne ) ledwo byłam w stanie się ruszać (w maluchu, bo do wyboru miałam jeszcze tylko poloneza - to było 17 lat temu), pasów na jezdniach w ogóle nie było widać, tak było wszystko zasypane . Ale uparłam się, by robić to prawo jazdy od razu po moich urodzinach, od razu, gdy prawo pozwalało wsiąść za kółko. No i w sumie na dobre wyszło - skoro nauczyłam się jeździć przy takich warunkach, to potem już była tylko bułka z masłem
Ja robiłam prawko w grudniu, nie było śniegu co mnie cieszyło tym bardziej, że w czasie gdy robiłam kurs ani razu nie było zimowych warunków. Zdałam za pierwszym razem Następnego dnia rano po zdanym egzaminie za oknem zobaczyłam mnóstwo śniegu

Cytat:

Apropo kuszenia, dowiedziałam się po kilku latach, że moja koleżanka ma zniżkę w sklepie bezcłowym na lotnisku 40%. Normalnie mnie wgięło, bo załatwiła mi meteoryty guerlain za 100 zł
taka koleżanka to skarb!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
super, które meteory? ja mam kilka lubię limitowanki
Ja mam jedne, te klasyczne chyba, lubię bardzo.

Cytat:

mam nadzieje, że okaże się, ze wszystko jest dobrze i przyjaciółka będzie mogła spać spokojnie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
przeczytałam kiedyś, ze pokarmu z piersi dzieci zjadają objetościowo mniej niż mm (zależy jeszcze którego mm)

Cytat:
Mam doła.......
następnym razem się uda
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 00:21   #4130
Maciejka__
Zakorzenienie

Mała była trochę cieplejsza, marudziła, ulewała, a ponieważ nie wiedziałam, czego chce, to piła herbatkę i mleko na zmianę. W końcu położyłam ją obok siebie, łaskawie wypiła mleczko i zasnęła. To było ok. 23.
Przed chwilą się obudziła, przewróciła na brzuszek, postękuje, głośno ziewa i miętoli lwa Lamaze (ze starszej kolekcji, z szeleszczącą książeczką na brzuchu i zamiast plastiku ma rzep, więc wisi na stałe na brzegu łóżeczka).

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
u nas lepiej, młody nadal ma duży katar ale choroba zaczyna ustępować za to życzenie Maciejki, to o porządnym katarze dla mnie się spełniło dobra z Ciebie koleżanka, proszę nie życz mi ciaży
Przecież pisałaś, że chcesz mieć jeszcze córeczkę.

Ale teraz Ci życzę, żeby napierw wyzdrowiał synek, a później Ty.

Linka, kathrinaaaaa - gratuluję przewrotów na brzuszek.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Zasnęła!
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 00:28   #4131
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
następnym razem się uda

Cytat:

Jak można mieć doła z kruszynką obok! Wielu parom udaje się po kilku miesiącach, więc bądź cierpliwa. Może przynajmniej załapiesz się na roczny macierzyński.
O Gosię staraliśmy się prawie rok a teraz już tak napaliłam się na drugą ciążę i nic... Czuję, że zawiodłam męża i córeczkę... Może powinnam odpuścić i wtedy lepiej pójdzie? Kochamy się codziennie, żeby nie przeoczyć tego dnia i dupa blada!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 00:34   #4132
Linka25
Zakorzenienie

Maciejko dziękuję!

Pora iść spać. Dziś sprzątałam, gotowałam i robiłam mnóstwo innych pożytecznych rzeczy, zupełnie jak nie ja
à propos - wczoraj gotuję obiad, a mój TZ rozmawia z moim ojcem przez telefon. Mój tata zapytał chyba co robię. A mój TŻ: "Paula gotuje. Nie przeszkadzajmy jej w tej czynności ".
Złośliwa bestia z niego!

No, do jutra! Właściwie, to już jest jutro

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Czuję, że zawiodłam męża i córeczkę...
nawet tak nie mów!!!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 01:02   #4133
os_girl
Raczkowanie

Cytat:
Os girl mieszkasz w Łodzi?
Toleruje tylko butelkę dr Browns'a taką. Ona jest chyba przeznaczona dla dzieci młodszych od niej, ale co zrobię
no prawie, obecnie w Pabianicach.

Mój bezsmoczkowy smok, zaakceptował kubeczek doidy. Byłam w szoku i wszyscy wkoło, ale chłepce mleczko jak wprawiony zawodnik. Teraz to sam łapie za uszy i przechyla, trzeba tylko lekko asekurować.
os_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 07:00   #4134
karolka110
Wtajemniczenie

Hejka
jestem z Wami na bieżąco, ale nie piszę, bo mi net muuuuuuli....
jednak chyba nikomu mnie, aż tak bardzo nie brakuje

witam Nowe Mamusie-proszę się teraz udzielać regularnie

depoison-gdzie są do kupienia te lale??może gdzieś w necie??jak się nazywają??i ile kosztują???zdradź pliiiiissss

ok wracam do spania

buźkaaa
Stary 2012-11-30, 07:21   #4135
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Kobietki
Dziecię moje zasnęło wczoraj po 21, a pobudka ok 6. Nie wiem dokładnie o której się obudziła, bo jak poszłam po nią do łóżeczka to już miała szeroko otwarte oczy i bawiła się zabawkami.

Zapomniałam się pochwalić, że w końcu złożyłam wniosek o becikowe

Poza tym jak byliśmy w środę u teściów to teściowa delikatnie mi zasugerowała, że nie powinnam łaskotać małej, bo takie małe dziecko nie może się obronić i że na pewno jej się to nie podoba.
Jak małą przebieram to zawsze robię jej pierdzioszki w udziorki - na ogół bardzo się przy tym cieszy, więc gadanie teściowej mam w

Hmm miałam jeszcze jakie newsy dotyczące teściowej, ale zapomniałam Jak sobie przypomnę to się pochwalę

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Super, że zaś masz avka Jak czytałam Twoje posty to najpierw myślałam, że to wvictoria, która też przez jakiś czas nie miała avka.
Tylko pisałaś o F i to mi nie pasowało, więc musiałam zerkać na nicka, żeby się upewnić kto pisze

Super, że z bioderkami taka rewelacja. Gratuluję nowej umiejętności

Cytat:
Ostatnio na kawałek spotkania załapał się mój małż - sam stwierdził, że jest tylko jeden chłop i to nieco ponad 3 miesięczny więc będzie miał branie
No, ale mimo to bardziej byłyśmy zainteresowane małym mężczyzną

Cytat:
A propos podczytujących, a nieudzielających się... Ja nie dałabym rady nie wtrącić swoich trzech groszy, jak tak bym czytała
Będzie z Ciebie doskonały materiał na teściową

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A swoją drogą co do spotkań to ja się jeszcze piszę na spotkanie we Wrocławiu jeżeli są jakieś dziewczyny, które są z okolicy często tam bywamy.
Też ostatnio o tym myślałam, bo planujemy z małżem jeszcze weekend we Wrocku, ale z tego co kojarzę to Wrocławianek brak. KarolinaPW kawałek od Wrocławia ma rodzinę, Dep chyba też. Kto jeszcze, nie wiem

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-11-30 o 07:30
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 07:27   #4136
nadalka
Zakorzenienie

Hejo

Linka, my mamy taką samą butelkę do herbatki.

Mandi, co do avka katriny to myślałam że wróciła Cynamonowy Deser bo ona taki miała
Stary 2012-11-30, 07:39   #4137
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

widzę że się mnożymy, jeśli dobrze naliczyłam to witam 4 nowe śnieżynki udzielajcie sie więcej chyba że się boicie że Was sekta wciągnie
Super, że zaczynacie zdrowieć.

A co do sekty, może w następnej części umieścimy gdzieś w tytule hasło sekta? Przy alei gwiazd, albo zamiast niej?

Cytat:
Powiedzcie, w czym robicie te fotoksiążki? Nie podobaja mi się narzędzia, które dotychczas wypróbowałam.
Robiłam w fotojokerze - program mi się podobał, był taki intuicyjny. I miałam książki z grupona - program do układania straszenie dupiaty. Trzeba było się namęczyć, żeby zrobić książkę

.
Cytat:
Mam doła.......
Cytat:
O Gosię staraliśmy się prawie rok a teraz już tak napaliłam się na drugą ciążę i nic... Czuję, że zawiodłam męża i córeczkę... Może powinnam odpuścić i wtedy lepiej pójdzie? Kochamy się codziennie, żeby nie przeoczyć tego dnia i dupa blada!
Kochana wiesz, że to może trochę potrwać. Nie myśl tak bardzo o następnym dziecku. Skup się na swoim maleństwie - odciągnie to Twoje myśli od drugiego dzieciątka, kochaj się z mężem i jestem pewna, że w najbliższym czasie zawita do Was kolejna kruszynka.
"Czuję, że zawiodłam męża i córeczkę... " - nie myśl tak. Takie myślenie na pewno nie będzie sprzyjać poczęciu nowej kruszynki.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mandi, co do avka katriny to myślałam że wróciła Cynamonowy Deser bo ona taki miała
O tym nie pomyślałam, ucieszyłam się tylko, że widzę avka

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-11-30 o 07:40
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:09   #4138
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć
Ale fajna noc. Niby jak zwykle ale jednak wyspałam się jak nigdy Mąż poszedł do pracy (jak mawia pewna 4latka - zarabia na pampersy i duperele). Dzieć śpi. Królik śpi. Ja wizażuje.Czyli wszystko jak ma być

Cytat:
Mam doła.......
Nie dołuj się. Spokojnie. Przestań tak się skupiać na poczęciu dziecia i na pewno szybko będziesz w ciąży

Cytat:

przeczytałam kiedyś, ze pokarmu z piersi dzieci zjadają objetościowo mniej niż mm (zależy jeszcze którego mm)
Pytałam z ciekawości o tą butelkę. Dzięki Wam poznałam tyle różnych rodzajów butelek, że nawet nei wiedziałam, że tyle może być

Miałam Ci napisać w sprawie kp. Ty się tak martwiłaś, że mała nie dojadała i była głodna. Ja wczoraj spotkałam się z koleżanką, która była w takiej samej sytuacji jak Ty. Z tym, że ona nie używała kapturków. Mały był płaczliwy, zdenerwowany, nie sypiał. Myślała, że ma takie dziecko. Aż dostała uczulenia, pojechała do szpitala i jej powiedzieli, że bez leków na sterydach się nie obędzie. Siłą rzeczy musiała zacząć karmić mm. I okazało się, ze nagle, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki dzieciak zaczął mniej płakać, być radosny, śpi. Ją zmyliło dodatkowo to, że przybierał. Niby nie za dużo ale przybierał i wydawało się, że jest wszystko dobrze. Ona teraz już karmi tylko mm bo jeszcze po drodze przyplądało się jakieś zapalenie zęba czy coś, miała ropę i musiała dostać antybiotyk. Jak widzisz wcale nie tak łatwo poznać kiedy dziecko dojada, a kiedy nie...

Cytat:

Nawet tak nie myśl Jakie zawiodłaś? A córcię to niby kto urodził? Po prostu czasem o dziecko trzeba się dłużej starać i tyle

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hejka
jestem z Wami na bieżąco, ale nie piszę, bo mi net muuuuuuli....
jednak chyba nikomu mnie, aż tak bardzo nie brakuje
nie doceniasz nas!!!

Cytat:
Hej Kobietki
Dziecię moje zasnęło wczoraj po 21, a pobudka ok 6. Nie wiem dokładnie o której się obudziła, bo jak poszłam po nią do łóżeczka to już miała szeroko otwarte oczy i bawiła się zabawkami.

Zapomniałam się pochwalić, że w końcu złożyłam wniosek o becikowe

Poza tym jak byliśmy w środę u teściów to teściowa delikatnie mi zasugerowała, że nie powinnam łaskotać małej, bo takie małe dziecko nie może się obronić i że na pewno jej się to nie podoba.
Jak małą przebieram to zawsze robię jej pierdzioszki w udziorki - na ogół bardzo się przy tym cieszy, więc gadanie teściowej mam w

Hmm miałam jeszcze jakie newsy dotyczące teściowej, ale zapomniałam Jak sobie przypomnę to się pochwalę

Ostatnio na kawałek spotkania załapał się mój małż - sam stwierdził, że jest tylko jeden chłop i to nieco ponad 3 miesięczny więc będzie miał branie
No, ale mimo to bardziej byłyśmy zainteresowane małym mężczyzną
Oj tam, teściowa... włącz bullshit deflektory i po sprawie

Nie chcę nic mówić, ale miał silną konkurencję w postaci mojego młodego

Stary 2012-11-30, 08:24   #4139
agunia82
Zakorzenienie

Hejka
w końcu nocka przespana z tylko jedną pobudką

Cytat:
Mam doła.......
kochana, spokojnie, za pierwszym razem rzadko się udaje, nie smutaj się

Cytat:
Dziś niezdarnie przewracała się z plecków na brzuszek

Cytat:

zdecydowanie odpuścić! Takie mega nakręcanie się zazwyczaj powoduje blokadę i trudności z zajściem.
I jakbym mogła coś doradzić - kochanie się codziennie nie zwiększa szans, a wręcz je zmniejsza, bo osłabia plemniki. Najlepiej jest kochać się co 2-3 dni

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:31   #4140
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Fabi dokucza od rana. A ja sobie zrobiłam sama owsiankę i o dziwo wyszła dobra
Zaraz odciągam mleczko i lecę zanieść malucha do babci, bo mam jazdę

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości