|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4112 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet nie będę próbować ![]() Cytat:
![]() To trzymam za badania przyjaciółki
|
|||
|
|
|
#4113 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Nadrobiłam troszkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wprawdzie pytanie nie do mnie było, ale i ja w sekcie stacjonuję Mam bobra czy co to tam dokładnie nie wiem i smoka My dawaliśmy 100. Cytat:
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
dobre, dobre Ja bym jednak chciała mieć też córeczkę
|
|
#4116 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nic nie płaciłam - proboszcz nie chciał, ale nas zna - to dlatego. Myślę, że to zależy od parafii. Cytat:
![]() Przy okazji, witamy wszystkie ŚWIEŻYNKI!!!
|
||||
|
|
|
#4117 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie żebym reklamowała męża, ale dzieci robi ładne i grzeczne
|
|||
|
|
|
#4118 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A na serio to moja teściowa ma taki sposób,m że kruszy tabletki na pył i miesza z masłem na taką pastę i nakłada kotu pod nosem i kot sam to zlizuje Cytat:
i nie wiem co robić, bo większe są dla dzieci już siedzących ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rodzinka nam się powiększa Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (choć też chyba niezupełnie - jakbym miała zero opanowania i więcej kasy, to Zosia miałaby nie 26 par spodni w jednym rozmiarze, a pewnie z 80 )o tym samym pomyślałam ![]() nie wiem przypadkiem, czy nie tata Linki ![]() Cytat:
, choć mi to niewiele mówi, zatrzymałam się na PAPPA ( )Ale powiem jej, jasne, niech dopyta. Wiem, że chciano jej też robić biopsję kosmówki, ale okazało się, że jest jakieś wyjątkowo trudne dojście do jej łożyska, woleli nie ryzykować |
||
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Depoison, kibicuję Twojej koleżance i kotkowi - choć o tym nie wspomniałam ![]() Cytat:
![]() A propos podczytujących, a nieudzielających się... Ja nie dałabym rady nie wtrącić swoich trzech groszy, jak tak bym czytała
|
||
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4122 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A swoją drogą co do spotkań to ja się jeszcze piszę na spotkanie we Wrocławiu jeżeli są jakieś dziewczyny, które są z okolicy często tam bywamy.
|
|||
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Blue u mnie ten moj blender sie sprawdza ale chce jeszcze inny i chyba wezme tez z payback
![]() Dep ano ja sie szczypie mimo wszystko, znam umiar i u siebie i dla dziecka. Widze ilu rzeczy prawie w ogole nie ubrala... Przykra sprawa z ta kolezanka ![]() Phdwao obczaje te Twoje ciekawe jak mi sie sprawdza. Karolina, od dawna wiedzialam ze ona pracuje przy lotnisku ale nigdy sie nie zgadalysmy nt kosmetykow a tu taka niespodzianka. Jestem w swoim zywiole
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
ja dziś tylko na chwile, jak to w sekcie dziś zajęta byłam robieniem fotoksiążki dla teściów, ciekawa jestem jak wyjdzie jak ładnie to zrobię jeszcze dla nas tylko większą![]() u nas lepiej, młody nadal ma duży katar ale choroba zaczyna ustępować za to życzenie Maciejki, to o porządnym katarze dla mnie się spełniło dobra z Ciebie koleżanka, proszę nie życz mi ciaży widzę że się mnożymy, jeśli dobrze naliczyłam to witam 4 nowe śnieżynki Dep lalka wypisz wymaluj jak Ty dla kotka i jeszcze większe dla przyjaciółki, 26 par spodni nawet ja tyle nie mampumcia małż jechał nową drogą, ponoć super, mam do Was jeszcze bliżej
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną parę swoich spodni, jakby co
![]() Powiedzcie, w czym robicie te fotoksiążki? Nie podobaja mi się narzędzia, które dotychczas wypróbowałam. |
|
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny! Dostałam okres... Cholera... Nici z dzidźki
![]() Mam doła....... |
|
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
. Dziękuję za odpowiedzi dotyczące chrztu. . Wiktoria - czytałam kiedyś inny opis podawania kotu tabletki. Lepszy, bo bez punktów podobnych do 13. Reszta była podobna ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
Wielu parom udaje się po kilku miesiącach, więc bądź cierpliwa. Może przynajmniej załapiesz się na roczny macierzyński. |
||
|
|
|
#4129 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Padam. Jak późno już
Mała zasnęła dopiero o 23 i mi rozregulowała zegar Mieliśmy gości i chyba była zbyt podekscytowana by zasnąć. Ale cały dzień aniołeczek, tylko się uśmiechała i bawiła.. Dziś niezdarnie przewracała się z plecków na brzuszek ![]() Os girl mieszkasz w Łodzi? Cytat:
![]() Cytat:
Następnego dnia rano po zdanym egzaminie za oknem zobaczyłam mnóstwo śniegu ![]() Cytat:
![]() Ja mam jedne, te klasyczne chyba, lubię bardzo. Cytat:
przeczytałam kiedyś, ze pokarmu z piersi dzieci zjadają objetościowo mniej niż mm (zależy jeszcze którego mm) Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała była trochę cieplejsza, marudziła, ulewała, a ponieważ nie wiedziałam, czego chce, to piła herbatkę i mleko na zmianę. W końcu położyłam ją obok siebie, łaskawie wypiła mleczko i zasnęła. To było ok. 23.
Przed chwilą się obudziła, przewróciła na brzuszek, postękuje, głośno ziewa i miętoli lwa Lamaze (ze starszej kolekcji, z szeleszczącą książeczką na brzuchu i zamiast plastiku ma rzep, więc wisi na stałe na brzegu łóżeczka). ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Ale teraz Ci życzę, żeby napierw wyzdrowiał synek, a później Ty. Linka, kathrinaaaaa - gratuluję przewrotów na brzuszek. ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Zasnęła! |
|
|
|
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Maciejko dziękuję!
![]() Pora iść spać. Dziś sprzątałam, gotowałam i robiłam mnóstwo innych pożytecznych rzeczy, zupełnie jak nie ja à propos - wczoraj gotuję obiad, a mój TZ rozmawia z moim ojcem przez telefon. Mój tata zapytał chyba co robię. A mój TŻ: "Paula gotuje. Nie przeszkadzajmy jej w tej czynności ". Złośliwa bestia z niego! No, do jutra! Właściwie, to już jest jutro ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- nawet tak nie mów!!!
|
|
|
|
#4133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój bezsmoczkowy smok, zaakceptował kubeczek doidy. Byłam w szoku i wszyscy wkoło, ale chłepce mleczko jak wprawiony zawodnik. Teraz to sam łapie za uszy i przechyla, trzeba tylko lekko asekurować. |
|
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
jestem z Wami na bieżąco, ale nie piszę, bo mi net muuuuuuli.... jednak chyba nikomu mnie, aż tak bardzo nie brakuje ![]() witam Nowe Mamusie depoison-gdzie są do kupienia te lale??może gdzieś w necie??jak się nazywają??i ile kosztują???zdradź pliiiiissss ok wracam do spania ![]() buźkaaa
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
![]() Dziecię moje zasnęło wczoraj po 21, a pobudka ok 6. Nie wiem dokładnie o której się obudziła, bo jak poszłam po nią do łóżeczka to już miała szeroko otwarte oczy i bawiła się zabawkami. Zapomniałam się pochwalić, że w końcu złożyłam wniosek o becikowe Poza tym jak byliśmy w środę u teściów to teściowa delikatnie mi zasugerowała, że nie powinnam łaskotać małej, bo takie małe dziecko nie może się obronić i że na pewno jej się to nie podoba. Jak małą przebieram to zawsze robię jej pierdzioszki w udziorki - na ogół bardzo się przy tym cieszy, więc gadanie teściowej mam w Hmm miałam jeszcze jakie newsy dotyczące teściowej, ale zapomniałam Jak sobie przypomnę to się pochwalę ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Super, że zaś masz avka Jak czytałam Twoje posty to najpierw myślałam, że to wvictoria, która też przez jakiś czas nie miała avka.Tylko pisałaś o F i to mi nie pasowało, więc musiałam zerkać na nicka, żeby się upewnić kto pisze ![]() Super, że z bioderkami taka rewelacja. Gratuluję nowej umiejętności Ostatnio na kawałek spotkania załapał się mój małż - sam stwierdził, że jest tylko jeden chłop i to nieco ponad 3 miesięczny więc będzie miał branie No, ale mimo to bardziej byłyśmy zainteresowane małym mężczyzną ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-11-30 o 07:30 |
||
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Linka, my mamy taką samą butelkę do herbatki. Mandi, co do avka katriny to myślałam że wróciła Cynamonowy Deser bo ona taki miała
|
|
|
|
#4137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sekty, może w następnej części umieścimy gdzieś w tytule hasło sekta? Przy alei gwiazd, albo zamiast niej? Cytat:
. Cytat:
Cytat:
Kochana wiesz, że to może trochę potrwać. Nie myśl tak bardzo o następnym dziecku. Skup się na swoim maleństwie - odciągnie to Twoje myśli od drugiego dzieciątka, kochaj się z mężem i jestem pewna, że w najbliższym czasie zawita do Was kolejna kruszynka."Czuję, że zawiodłam męża i córeczkę... " - nie myśl tak. Takie myślenie na pewno nie będzie sprzyjać poczęciu nowej kruszynki. Cytat:
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-11-30 o 07:40 |
|||||
|
|
|
#4138 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ale fajna noc. Niby jak zwykle ale jednak wyspałam się jak nigdy Mąż poszedł do pracy (jak mawia pewna 4latka - zarabia na pampersy i duperele). Dzieć śpi. Królik śpi. Ja wizażuje.Czyli wszystko jak ma być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miałam Ci napisać w sprawie kp. Ty się tak martwiłaś, że mała nie dojadała i była głodna. Ja wczoraj spotkałam się z koleżanką, która była w takiej samej sytuacji jak Ty. Z tym, że ona nie używała kapturków. Mały był płaczliwy, zdenerwowany, nie sypiał. Myślała, że ma takie dziecko. Aż dostała uczulenia, pojechała do szpitala i jej powiedzieli, że bez leków na sterydach się nie obędzie. Siłą rzeczy musiała zacząć karmić mm. I okazało się, ze nagle, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki dzieciak zaczął mniej płakać, być radosny, śpi. Ją zmyliło dodatkowo to, że przybierał. Niby nie za dużo ale przybierał i wydawało się, że jest wszystko dobrze. Ona teraz już karmi tylko mm bo jeszcze po drodze przyplądało się jakieś zapalenie zęba czy coś, miała ropę i musiała dostać antybiotyk. Jak widzisz wcale nie tak łatwo poznać kiedy dziecko dojada, a kiedy nie... Cytat:
Jakie zawiodłaś? A córcię to niby kto urodził? Po prostu czasem o dziecko trzeba się dłużej starać i tyle Cytat:
nie doceniasz nas!!!Cytat:
![]() Nie chcę nic mówić, ale miał silną konkurencję w postaci mojego młodego
|
|||||
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() w końcu nocka przespana z tylko jedną pobudką Cytat:
![]() Cytat:
I jakbym mogła coś doradzić - kochanie się codziennie nie zwiększa szans, a wręcz je zmniejsza, bo osłabia plemniki. Najlepiej jest kochać się co 2-3 dni
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fabi dokucza od rana. A ja sobie zrobiłam sama owsiankę i o dziwo wyszła dobra ![]() Zaraz odciągam mleczko i lecę zanieść malucha do babci, bo mam jazdę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Które masz? Ja będę mieć najnowsze z regularnej kolekcji.
. Bo coś mi się zdaje, że np. rzucanie w kąt świeżo zrobionych zakupów (czyli kupiłam nie po to, by zaraz używać, tylko żeby mieć, wieszam na klamce albo rzucam w otchłań szafy z metkami i w reklamówce) o takiej właśnie jednostce chorobowej też świadczy 

- witam wszystkie nowe na naszym wątku mamusie! 
za badania przyjaciółki

Eh... Tylko dobry ciuch może mnie uratować 

Pewnie stąd ta różnica w cenie. Myślałam, że chodzi tylko o "oddychającą" tapicerkę.

, choć mi to niewiele mówi, zatrzymałam się na PAPPA (![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja dziś tylko na chwile, jak to w sekcie dziś zajęta byłam robieniem fotoksiążki dla teściów, ciekawa jestem jak wyjdzie
dobra z Ciebie koleżanka, proszę nie życz mi ciaży 
Kochana wiesz, że to może trochę potrwać. Nie myśl tak bardzo o następnym dziecku. Skup się na swoim maleństwie - odciągnie to Twoje myśli od drugiego dzieciątka, kochaj się z mężem i jestem pewna, że w najbliższym czasie zawita do Was kolejna kruszynka.