Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 240 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-29, 22:35   #7171
belseno
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
O poważnie- ale super promocja. Ja już swoje stare sprzed operacji wyrzuciłam- ale jeśli ktoś ma to można je wymienić hi hi chyba nie ważne jaki rozmiar się oddaje?
a wiecie, że ja jeszcze mam stare pushapy całąąą reklamówe, część wywaliłam a te co ładniejsze zostawiłam i miałam dać siostrzenicy, myślałam, że jakoś szybciej te moje siostry się domyślą, że miałam op. a tu nic nikt nie zauważył hihihii i tak leżą już 5 miesiąc ale faktycznie ile to miejsca zajmuje a i mam dylemat bo ta promocja w triumphie taka fajna a w moim sklepie zrobili na mikołaja 30% rabatu a tam są Panache Cleo i Fauve Emmanuell te modele z mojego albumu, które wygrały i są w kolejce do zakupu no i Panache sport wychodzi za 150 zł.
Dziewczynki zapytam jeszcze raz, wiecie może który model lepszy? Panache sport czt triaction z triumpha?

aa i rozszyfrowałam marki biustonoszy, które kiedyś tam przymierzałam to podpisałam je w albumie - jak by któryś szczególnie przypadł komuś do gustu

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-29 o 22:55
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:40   #7172
iloona79
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cześc Dziewczątka
Ja jestem też i tak podczytuje jednym okiem,a drugim Gesslerową oglądam...heh i po tych wczesniejszych opiniach o niej co pisałyście to już nie wiem co myslec,a dzis ostatni odcinek tej serii-juz tez mi sie to chyba przejadło

Lauren,
Kochaniutka jak ja Ci wspólczuję tego rzyganka...ja bardzo to przezywałam na poczatku ciązy-miałam wrazenie,ze z łazienki nie wychodzę....trzymaj się,z każdym dniem będzie lepiej...mam nadzieję,ze te kilo co nabyłaś w trakcie to niedługo znikną.
Ja w ogóle gdzieś czytalam,ze brzuch puchnie po operacji,nie wiem czy to od narkozy,czy jak-możliwe że to woda "stoi"....a najgorsza ta ochota na czekoladki co dziewczyny pisza...nie ma co robić to się podjada a ćwiczyć nie mozna...i jak tu się utrzymać w formie

belseno,
a ta rura w gardzieli też mnie przeraża-ponoć potrafi po tym nieźle krtan boleć a jeszcze jak dojdą te wymioty po..brrr
Wolę chyba skupić się na pozytywnych aspektach tej operacji

Amorcio,
podoba mi się,żeś taka czujna Faktycznie,różne rzeczy się słyszy i może pojawić się ktoś cichociemny
ale i tak witam Nowe Dziewczynki wśród nas
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:47   #7173
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
belseno,
a ta rura w gardzieli też mnie przeraża-ponoć potrafi po tym nieźle krtan boleć a jeszcze jak dojdą te wymioty po..brrr
Wolę chyba skupić się na pozytywnych aspektach tej operacji
eee tam... gdybym nie wyczytała na forum, że każdej wkładają to bym nie wiedziała, ja nie miałam żadnych efektów ubocznych w gardle, czasami dziewczynki mówią, że je troszkę gardło drapie ale to naprawdę pikuś w porównaniu z bólem w klacie Wymioty to tez bardzo indywidualna sprawa. Mi powiedzieli żebym nie jadła, nie piła to będzie dobrze i było zero odruchu wymiotnego.
A miałaś już kiedyś jakąs operacje w narkozie? Ja kilkanaście lat temu miałam wyrostek i tez dobrze narkoze zniosłam i wówczas też byłam przekonana, że ani rury mi nie wkładali ani nawet maski, usnęłam odrazu po zastrzyku

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-11-29 o 22:53
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:53   #7174
Kwiatuszekldn
Raczkowanie

Belseno oraz MyaDiva - dziekuje za wskazowki, juz sie tym zajmuje..Uwaga uwaga .. nie chce zebyscie mialy koszmary w nocy po tym co zobaczycie... tak tak to moj biust.s tercza na boki jeden wiekszy drugi mniejszy ...
Mysle , ze wstrzymam sie z informowaniem rodzicow , to bedzie taki moj maly sekret do czasu jak nie bedzie rzucal sie w oczy haha Chcialabym powiekszyc piersi moze nawet do miseczki duze C - zaszalalam no wlasnie nie mam wyobrazenia jak to by moglo wygladac:rolley es:... napewno apetycznie ale czy do takiej drobinki jak ja pasowal by ten rozmiar? mam 158 wzrostu a cycuszki jak widac na zalaczonych zdjeciach.
Poprawie sie MyaDiva ! i bede bardziej cierpliwa bo juz myslalam, ze cos nie tak z moim komputerem jest albo automatycznie zostawalam odrzucana .. ale juz sie wszystko wyjasnilo
Tak sie w to wkrecilam , wiec szybko sobie nie odpuszcze !Sporo czasu przede mna zanim zabieg zostanie wykonany ale wole byc pewna doktora i nie robic wszystkiego w biegu - bo jednak jest to operacja, ingerencja w moje cialo .
Saba08 - tez tak wlasnie myslalam , co lekarz to inna wizja na zabieg oraz ciecie wykonywane na wstawienie implantow .Wazne zebym cala z tego wyszla ) ale Wy dalyscie sobie rade wiec czemu ja mialabym nie ?
Kwiatuszekldn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 22:53   #7175
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggga1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, który oglądały moje zdjęcia i wiedzą o co chodzi z "zezowatymi sutkami"
Oto co odpisał mi doktor na pytanie czy mój "defekt sutków zerkających na przeciwne strony świata" nie powiększy się po operacji:

"Witam,
Pani obawy są poniekąd uzasadnione, ale przy mniejszych protezach efekt mobilności piersi się poprawi i będzie można regulować to biustonoszem."

Co to znaczy regulowac to biustonoszem? Że zaraz po operacji jakieś inne biustonosze będę nosić żeby to zmienić?

Poza tym, chciałam Wam bardzo podziękować za przemiłe słowa. Ja osobiście nie uważam, że moje piersi już teraz wyglądają jak po operacji więc jeśli jest jakaś szansa na ich zaokrąglenie i wyprostowanie sutków - podejmę się operacji.

Jakie Wy macie doświadczenia? Czy po włożeniu implantów sutki schodziły na środek piersi czy raczej jeszcze bardziej na zewnątrz?
Witam.
Mam takie spostrzeżenia.
Po pierwsze patrząc na Twoje zdjęcie głowę bym dała że Ty już jesteś po niezbyt udanej operacji- przepraszam że tak to ujęłam, ale to jest pierwsze co mi się nasunęło na myśl.
Kolejna sprawa -wymiary 75 pod i 91 w biuście wiesz to są super wymiarki , ja mam prawie takie po operacji Moim skromnym zdaniem- rozważyłabym raczej plastykę piersi a nie powiększanie . No bo po co? po co powiększać coś co małe nie jest?- masz na prawdę super piersi. Choć mają deformację rozmiarowo są super- i ja bym się skupiła na usunięciu deformacji a nie powiększeniu.
I teraz czemu- a no temu że wkładając tam implanty nie pozbędziesz się tego co Cie trapi najbardziej. Piersi będą większe ale będą bardziej patrzeć w boki- podniesiesz do góry brodawki i jednocześnie je oddalisz jeszcze bardziej (no bo idą na boki).
I jeszcze odniosę się do tego co napisał Pan dr. A więc po pierwsze szkoda że na konsultacji sam Pan nie zwrócił uwagi na boczne ułożenie brodawek (co wydaje mi się dziwne) i nie wytłumaczył Ci na jaki efekt możesz liczyć z taką deformacją jaką masz. Dalej-"ale przy mniejszych protezach efekt mobilności piersi się poprawi i będzie można regulować to biustonoszem."- ja to rozumiem że będziesz mogła sobie zbliżyć piersi biustonoszem a nie że zmieni się/ będzie można zmienić położenie brodawek na piersiach. To jest odpowiedz na pytanie- "czy piersi będą mi nadal uciekać na boki?". Napisz jeszcze raz do Pana dr bo chyba się nie zrozumieliście- spytaj o to czy po operacjo brodawki nadal będą skierowane skrajnie na boki bo to jest Twoim największym problemem który chcesz skorygować.

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-29 o 23:08
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:04   #7176
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Udało się, dziękuję

Dzisiaj go założyłam i na maxa opina piersi, nawet o 1mm się nie ruszą Bo trophy praktycznie ich nie ściska, tylko podtrzymuje.
Ciężko mi dobrze ocenić, który lepszy, bo bandaż/pas jeszcze mi piersi uciska od góry.

Pas też jeszcze noszę, ale nie wiem jak to jest z tym triaction, bo nie ma regulowanych ramiączek, a poza tym to staniki w końcu mają uciskać te piersi czy narazie je podtrzymywać?
Już sama nie wiem.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

MyaDiva wyłałam Ci zaproszenie, mogę liczyć na przyjęcie? Mam jeszcze pytanie czy to normalne, że w lewej piersi jak się położę (przed snem) pojawia się dziwny ból, jakby mięsień i tak trzyma przez małą chwilkę. Nawet jak głową ruszę na bok to coś tam czuję. I zauważyłam, że implant w prawej piersi jest wyżej niż w lewej, gdzie wszystko się ładnie układa, czy przez te jeszcze 2 miesiące implant zejdzie?
I jeszcze jedno czy będąc prawie 2 miesiące po zabiegu będę mogła na godzinkę zdjąć pas uciskający piersi od góry?

Pozdrawiam.
Stary 2012-11-29, 23:05   #7177
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania 31 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was tez tak swedzialy piersi po operacji?kiedy mogę zacząć smarowac cycochy i nawilzac blizny?i powiedzie mi ja mam stanik pooperacyjny rozmiar 75c czy taki już mi rozmiar zostanie ???czy to się jeszcze zmieni ? Bo zamówiłam sobie stanik tropy n rozmiar 75 d i boje się ze będzie za duży co o tym myślicie?
Rozmiar może się jeszcze zmienić- ale głowy nie dam w którą stronę Cycuchy jeśli swędzą - już smaruj , najbezpieczniej będzie czymś na rozstępy dla mam karmiących. Ale blizny omijaj na razie- blizny na początku muszą być suche i sterylne i nic więcej.

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2012-11-29, 23:10   #7178
klaudeczka2010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronicabobbi Pokaż wiadomość
poniewaz jetem nowa, czy mozżecie mi powiedzieć, jak mam założyźć album, aby moc wstawiac i igladac zdjecia innych dziewczyn? z góry dzięki, bo jestem w kwestii forów zupełnie nowa...
hejkawitamy..zdjęci a wstawiasz w ustawieniach konta,tam wejdziesz i po lewej masz zdjęcia i albumy i już tam łatwo,krok po kroku...a zeby oglądać nasze to musisz kliknąć pod naszym avatarkiem i masz tam wyślij zaproszenie itd...a przyjmujemy zaproszenia jak się lepiej poznamy no albo na specjalną prośbęi dobrze żebyś miała zdjątka w albumie tym samym będziesz bardziej wiarygodna
Stary 2012-11-29, 23:11   #7179
aggga1987
Przyczajenie

Cytat:
Witam.
Mam takie spostrzeżenia.
Po pierwsze patrząc na Twoje zdjęcie głowę bym dała że Ty już jesteś po niezbyt udanej operacji- przepraszam że tak to ujęłam, ale to jest pierwsze co mi się nasunęło na myśl.
Kolejna sprawa -wymiary 75 pod i 91 w biuście wiesz to są super wymiarki , ja mam prawie takie po operacji Moim skromnym zdaniem- rozważyłabym raczej plastykę piersi a nie powiększanie . No bo po co? po co powiększać coś co małe nie jest?- masz na prawdę super piersi. Choć mają deformację rozmiarowo są super- i ja bym się skupiła na usunięciu deformacji a nie powiększeniu.
I teraz czemu- a no temu że wkładając tam implanty nie pozbędziesz się tego co Cie trapi najbardziej. Piersi będą większe ale będą bardziej patrzeć w boki- podniesiesz do góry brodawki i jednocześnie je oddalisz jeszcze bardziej (no bo idą na boki).
I jeszcze odniosę się do tego co napisał Pan dr. A więc po pierwsze szkoda że na konsultacji sam Pan nie zwrócił uwagi na boczne ułożenie brodawek (co wydaje mi się dziwne) i nie wytłumaczył Ci na jaki efekt możesz liczyć z taką deformacją jaką masz. Dalej-"ale przy mniejszych protezach efekt mobilności piersi się poprawi i będzie można regulować to biustonoszem."- ja to rozumiem że będziesz mogła sobie zbliżyć piersi biustonoszem a nie że zmieni się/ będzie można zmienić położenie brodawek na piersiach. To jest odpowiedz na pytanie- czy piersi nie będą nadal uciekać na boki? Napisz jeszcze raz do Pana dr bo chyba się nie zrozumieliście- spytaj o to czy po operacjo brodawki nadal będą skierowane skrajnie na boki bo to jest Twoim największym problemem który chcesz skorygować.
Nie miałam jeszcze żadnej operacji - mogą tak wyglądać bo małe nie są dlatego też chodzi mi tylko o brodawki i bardziej okrągły kształt, aczkolwiek na NIEWIELKIE ich zwiększenie wcale bym się nie obraziła -dr zaproponował 275, dał jeszcze 300ml ale to już stanowczo za duzo. Ja sama myślę o max 250ml.

Faktycznie - dr MW nie zwrócił w ogóle uwagi na ich ułozenie a ja sama zapomniałam się zapytać mimo, że to było moje najważniejsze pytanie - byłam baaaardzo zestresowana.

Właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym biustonoszem - zależy mi by piersi ładnie wyglądały nago a nie w biustonoszu.

Plastyka piersi - jak to poważnie brzmi. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Poza tym plastyka to chyba więcej cięć? Raczej bym się na to nie zdecydowała.

Czyli podsumowując - włożenie implantu może tylko pogorszyć sprawę ułożenia brodawek, nie ma szans, że skieruje je do środka?
aggga1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:19   #7180
klaudeczka2010
Zadomowienie

AGGGA nooo wymiarki masz imponujące..kurcze ja też bym ich nie ruszała..ale rozumiem że masz problem i że to twój kompleks,,..kurcze ale one są takie ładne....nie żebym Ci odradzała..bo zrobisz co chcesz..wiadomo ale niektóre po operacji nawet tak nie wyglądają..i jak MAYA ci napisała,zapytaj go jeszcze raz a dokładnie
Stary 2012-11-29, 23:20   #7181
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niezadowolencja Pokaż wiadomość
Pas też jeszcze noszę, ale nie wiem jak to jest z tym triaction, bo nie ma regulowanych ramiączek, a poza tym to staniki w końcu mają uciskać te piersi czy narazie je podtrzymywać?
Już sama nie wiem.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

MyaDiva wyłałam Ci zaproszenie, mogę liczyć na przyjęcie? Mam jeszcze pytanie czy to normalne, że w lewej piersi jak się położę (przed snem) pojawia się dziwny ból, jakby mięsień i tak trzyma przez małą chwilkę. Nawet jak głową ruszę na bok to coś tam czuję. I zauważyłam, że implant w prawej piersi jest wyżej niż w lewej, gdzie wszystko się ładnie układa, czy przez te jeszcze 2 miesiące implant zejdzie?
I jeszcze jedno czy będąc prawie 2 miesiące po zabiegu będę mogła na godzinkę zdjąć pas uciskający piersi od góry?

Pozdrawiam.
A jaki stanik dostałaś z pasem? Stanik po operacji musi mieć elstyczną miskę- a więc ma uciskać na pierś i ją podtrzymywać. Nie ma być za mały- ma być dobry.
Zaproszenie - zaraz zobaczę co i jak i odpisze na priv
Jak się kładziesz to Cię coś boli? ale na implancie czy pod nim? piszesz dalej że jak głową kręcisz to Cię boli- no to wygląda, że Cię boli jak ciągniesz mięsień ( no wiek ze to śmiesznie brzmi że głową ruszamy mięsień na piersi , ale tak jest ) .
A piersi będą Ci się wyrównywać jeszcze przez parę tygodni-na razie mogą być krzywe. Jedna jest jedną, a druga drugą-i w swoim tempie będą się układać. Mięśnie masz różne z obu stron, tkankę też inną , prawą ręką ruszasz inaczej niż lewą-i temu obie piersi są teraz inne i różnie do siebie dochodzą. Ale daj im czas a z pewnością się wyrównają.
Po 2msc po operacji, na godzinką? :roll eyes: hihi a na koniu nie będziesz wtedy jeździć albo nie będziesz skakać na spadochronie?

Stary 2012-11-29, 23:26   #7182
Niezadowolencja
Raczkowanie

Cytat:
A jaki stanik dostałaś z pasem? Stanik po operacji musi mieć elstyczną miskę- a więc ma uciskać na pierś i ją podtrzymywać. Nie ma być za mały- ma być dobry.
Zaproszenie - zaraz zobaczę co i jak i odpisze na priv
Jak się kładziesz to Cię coś boli? ale na implancie czy pod nim? piszesz dalej że jak głową kręcisz to Cię boli- no to wygląda, że Cię boli jak ciągniesz mięsień ( no wiek ze to śmiesznie brzmi że głową ruszamy mięsień na piersi , ale tak jest ) .
A piersi będą Ci się wyrównywać jeszcze przez parę tygodni-na razie mogą być krzywe. Jedna jest jedną, a druga drugą-i w swoim tempie będą się układać. Mięśnie masz różne z obu stron, tkankę też inną , prawą ręką ruszasz inaczej niż lewą-i temu obie piersi są teraz inne i różnie do siebie dochodzą. Ale daj im czas a z pewnością się wyrównają.
Po 2msc po operacji, na godzinką? :roll eyes: hihi a na koniu nie będziesz wtedy jeździć albo nie będziesz skakać na spadochronie?

Na koniu nie będę jeździć, ale chcę "miło przyjąć" pewną osobę i wiem, że dodatkowy atut mógłby poprawić mój wizerunek. Trochę to prymitywne z mojej strony, ale mając w pamięci ostatnie 12 lat, to miło być taką prymitywną babą i pokazać się z jak "największej" strony

Co do stanika, to pooperacyjny już zamieniłam na trophy N, ale dostępny był tylko 1! więc szukam dalej innych na zmianę, dlatego pytałam o ten triaction. Akurat z nim nie byłoby problemu, bo jest dostępny w moim rozmiarze, ale podobno ściska piersi. I teraz nie wiem, czy biustonosz sportowy ma je ściskać czy podtrzymywać. Jeżeli podtrzymywać to zmuszona będę dalej szukać trophyN.
Stary 2012-11-29, 23:29   #7183
iloona79
Zadomowienie

aggga,
dziewczyny tak chwalą te Twoje piersiątka,że chyba też wpadnę je zobaczyć)
Tutaj Celinka miała robione piersi bez implantów-moze pogadajcie?
A Ty jestes po jakichs porodach/karmieniach??
Do Ci Mya pisze-dokładnie opisz doktoraowi o co Ci chodzi,
lepiej wszystko powyjasniać przed niż się kroić niepotrzebnie.
A jesli nie jesteś w stanie tego mu wytłumaczyć,to może dołącz do
maila zdjęcie,bo moż emu się też mylą te wszystkie cycki
W ostateczności idź na kolejną konsultację....
Pozdrawiam
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-29, 23:30   #7184
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam jeszcze żadnej operacji - mogą tak wyglądać bo małe nie są dlatego też chodzi mi tylko o brodawki i bardziej okrągły kształt, aczkolwiek na NIEWIELKIE ich zwiększenie wcale bym się nie obraziła -dr zaproponował 275, dał jeszcze 300ml ale to już stanowczo za duzo. Ja sama myślę o max 250ml.

Faktycznie - dr MW nie zwrócił w ogóle uwagi na ich ułozenie a ja sama zapomniałam się zapytać mimo, że to było moje najważniejsze pytanie - byłam baaaardzo zestresowana.

Właśnie nie rozumiem o co chodzi z tym biustonoszem - zależy mi by piersi ładnie wyglądały nago a nie w biustonoszu.

Plastyka piersi - jak to poważnie brzmi. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Poza tym plastyka to chyba więcej cięć? Raczej bym się na to nie zdecydowała.

Czyli podsumowując - włożenie implantu może tylko pogorszyć sprawę ułożenia brodawek, nie ma szans, że skieruje je do środka?
A te implanty okrągłe czy anatomki? jeśli anatomki to jaki model?

Plastyka piersi - no tak , brzmi poważnie ale u Ciebie byłoby to tylko cięcie z jednej strony otoczki (półksiężycowo od strony mostka na linii otoczki). I tyle- w ten sposób by było można je przesunąć do środka- no tak mi się przynajmniej wydaje .

Teraz wkładając implanty ułożenia brodawek nie zmienisz-nie będą patrzeć do środka. Mało tego- jeśli to będzie mały implant to nie zmniejszyć nawet przerwy między piersiami. A więc będziesz mieć piersi bardziej wypełnione, które będziesz mogła zebrać stanikiem- ale będą patrzeć na boki . Jaka będzie przerwa - to trzeba by zmierzyć (znać szerokość implantu, projekcję i rozstaw Twoich brodawek)

Stary 2012-11-29, 23:38   #7185
tasha2
Raczkowanie

Jestesmy podobnego gabarytu Czekolada sie nie martw. Ja jadlam wszystko co mi w rece wpadlo w az do 4 tyg po operacji i przytylam 3 kg. 1 kg zrzucilam na cycki a reszte zgubilam jak zaczelam chodzic na basen o 5 go tygodnia Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez angelangel Pokaż wiadomość
hejprzede mna znowu kolejna wygodna nocka.. zaraz wezme sobie ketonal i chyba przespie ból..stanik juz mnie denerwuje.. ja wazac sie u lekarza przed op mialam 54kg..teraz nawet nie staje na wage..ja tyleeee jem po op ze szok!!!najwieksza ochota na czekolade..nie wiem czemu ;P jestem zadowolona z rozmiaru..czuje ze z mniejszych bylabym zawiedziona
Stary 2012-11-29, 23:38   #7186
Niezadowolencja
Raczkowanie

Internet tak mi się muli, że nie wytrzymam. Jutro się odezwę. Miłej nocy Wam życzę.

Zerknę jeszcze jak moje bąble śpią, są takie kochane wtedy Poza snem też oczywiście są słodkie

Ps. Piszcie, piszcie miło się "Was czyta".
Stary 2012-11-29, 23:39   #7187
tasha2
Raczkowanie

5 ty dzien jest przelomowy (przynajmniej w moim wypadku a i ogolnie chyba dziewczyny zauwazyly tu taki trend dnia 5 go) i zaczelam sie lepiej czuc. Masz spory implant tak jak ja a to podono bardziej boli ale przejdzie i juz niedlugo staniesz na nogi

Cytat:
dziewczyny kiedy ten ból przejdzie?
Stary 2012-11-29, 23:40   #7188
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Na koniu nie będę jeździć, ale chcę "miło przyjąć" pewną osobę i wiem, że dodatkowy atut mógłby poprawić mój wizerunek. Trochę to prymitywne z mojej strony, ale mając w pamięci ostatnie 12 lat, to miło być taką prymitywną babą i pokazać się z jak "największej" strony

Co do stanika, to pooperacyjny już zamieniłam na trophy N, ale dostępny był tylko 1! więc szukam dalej innych na zmianę, dlatego pytałam o ten triaction. Akurat z nim nie byłoby problemu, bo jest dostępny w moim rozmiarze, ale podobno ściska piersi. I teraz nie wiem, czy biustonosz sportowy ma je ściskać czy podtrzymywać. Jeżeli podtrzymywać to zmuszona będę dalej szukać trophyN.
http://www.glori.pl/biustonosze/bius...tonosz-triumph -ten staniczek kupiłaś? Jeśli tak to ten i owszem ściska tak duże żelki - ale tylko uciskając na otoczkę i górę piersi. A więc płaszczy pierś- nie polecam tego robić . Mniej szkody by zrobił stanik który równo uciska całą pierś na około - a nie tylko uciska jej profil. Zdeformujesz sobie pierś- wróć do stanika pooperacyjnego i poszukaj pierwszego z naszej listy.
Hihi a na przywitanie możesz na godzinkę pas zdjąć po dwóch miesiącach nic się piersią przez godzinkę nie stanie

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-11-29 o 23:42
Stary 2012-11-29, 23:45   #7189
aggga1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iloona79 Pokaż wiadomość
aggga,
dziewczyny tak chwalą te Twoje piersiątka,że chyba też wpadnę je zobaczyć)
Tutaj Celinka miała robione piersi bez implantów-moze pogadajcie?
A Ty jestes po jakichs porodach/karmieniach??
Do Ci Mya pisze-dokładnie opisz doktoraowi o co Ci chodzi,
lepiej wszystko powyjasniać przed niż się kroić niepotrzebnie.
A jesli nie jesteś w stanie tego mu wytłumaczyć,to może dołącz do
maila zdjęcie,bo moż emu się też mylą te wszystkie cycki
W ostateczności idź na kolejną konsultację....
Pozdrawiam
Dodałam Cię do kontaktów
Nie-nie byłam w ciąży i raczej dzieci nie planuje. Mam 25 lat.
Niestety miałam wrażenie, że dr spieszył się i nie zadałam wszystkich pytań. Ale przemiły facet, na pewno oddałabym mu swoje piersi do zrobienia. Poza tym nie odradzał tej operacji więc chyba faktycznie coś z nimi jest nie tak. Myślę, czy w pon nie pojechać na konsultacje do J.S. (Bielsko-Biała) - jestem ze Śląska, do M.W. (Wro) mam daleko. Chciałabym zapytać jeszcze innego lekarza o zdanie.

A zdjęcie już mu wysłałam tego samego dnia w którym miałam konsultację - wczoraj :P

A co do operacji bez implantu - no takie małe powiększenie chyba im nie zaszkodzi... I byłyby bardziej okrągłe

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
A te implanty okrągłe czy anatomki? jeśli anatomki to jaki model?

Plastyka piersi - no tak , brzmi poważnie ale u Ciebie byłoby to tylko cięcie z jednej strony otoczki (półksiężycowo od strony mostka na linii otoczki). I tyle- w ten sposób by było można je przesunąć do środka- no tak mi się przynajmniej wydaje .

Teraz wkładając implanty ułożenia brodawek nie zmienisz-nie będą patrzeć do środka. Mało tego- jeśli to będzie mały implant to nie zmniejszyć nawet przerwy między piersiami. A więc będziesz mieć piersi bardziej wypełnione, które będziesz mogła zebrać stanikiem- ale będą patrzeć na boki . Jaka będzie przerwa - to trzeba by zmierzyć (znać szerokość implantu, projekcję i rozstaw Twoich brodawek)
Przed konsultacją myślałam tylko o anatomicznych ale on mówił, że u mnie to nie ma większego sensu i że doradza okrągłe. NIC nie powiedział o modelu-NIC. Mówił tylko, że doradza mentory i coś na N - OD 275ml , ale jeśli nie chce znacznego powiększenia to 275 lub 300ml.

Aaaaa, cięcie przy brodawce - nie... tego bym się nie podjęła.

Teraz to ja Wam zazdroszcze - miałyście zazwyczaj mniejsze ale po op. są piękne. A z moimi to nie wiadomo co to wyjdzie

Edytowane przez aggga1987
Czas edycji: 2012-11-29 o 23:50
aggga1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 00:08   #7190
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Dodałam Cię do kontaktów
Nie-nie byłam w ciąży i raczej dzieci nie planuje. Mam 25 lat.
Niestety miałam wrażenie, że dr spieszył się i nie zadałam wszystkich pytań. Ale przemiły facet, na pewno oddałabym mu swoje piersi do zrobienia. Poza tym nie odradzał tej operacji więc chyba faktycznie coś z nimi jest nie tak. Myślę, czy w pon nie pojechać na konsultacje do J.S. (Bielsko-Biała) - jestem ze Śląska, do M.W. (Wro) mam daleko. Chciałabym zapytać jeszcze innego lekarza o zdanie.

A zdjęcie już mu wysłałam tego samego dnia w którym miałam konsultację - wczoraj :P

A co do operacji bez implantu - no takie małe powiększenie chyba im nie zaszkodzi... I byłyby bardziej okrągłe

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Przed konsultacją myślałam tylko o anatomicznych ale on mówił, że u mnie to nie ma większego sensu i że doradza okrągłe. NIC nie powiedział o modelu-NIC. Mówił tylko, że doradza mentory i coś na N - OD 275ml , ale jeśli nie chce znacznego powiększenia to 275 lub 300ml.

Aaaaa, cięcie przy brodawce - nie... tego bym się nie podjęła.

Teraz to ja Wam zazdroszcze - miałyście zazwyczaj mniejsze ale po op. są piękne. A z moimi to nie wiadomo co to wyjdzie
Koniecznie napisz jeszcze raz do Pana dr i wyjaśnij dokładnie wszystko To ważne byś wiedziała czego możesz oczekiwać po operacji A takich szczęściar z zerową wyjściówką bez asymetrii jest bardzo malutko- hihi i nie wiedzą jakimi są szczęściarami

A teraz mykam pomruczeć do Al Pacino Życie Carlita leci na czwórce

Stary 2012-11-30, 00:56   #7191
Kwiatuszekldn
Raczkowanie

Wstawilam zdjecia mojego biustu - ustawilam na priv .Mam nadzieje ze dobrze to zrobilam i widac zdjecia . Lekarz zaproponowal mi implanty okragle 0 roznej wielkosci. Ciekawe jak moje piersi by wtedy wygladaly ?

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Baardzo ciekawi mnie dziewczyny jak wygladaja wasze piersi po operacji ..yy.. bo jeszcze pomyslicie ze jakims zboczencem jestem haha . Nie nie ja tylko zastanawiam sie czy ktoras z was miala podobne piersi do mnie wygladem i rozmiarem i jaki efekt koncowy uzyskalyscie ale tak wogole to na mnie juz chyba czas .. Dobrej Nocki zycze Wam wszystkim!
Stary 2012-11-30, 08:17   #7192
katarzynka00
Zakorzenienie

zasiadłam z kubkiem kawy,powysyłałam zaproszenia, zaległości mam jeszcze w galeriach,ale wolny week przede mną i mąż w domu

miłego dnia
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:30   #7193
rodzynki
Raczkowanie

Ja również sie witam z wszystkimi:ro za:
mam wolne bo chora jestem
BELSEN -widze że ci dziewczyny odpisały a ja nawet teraz słyszałam w radiu te reklamę z triumfa,
U mnie pada i ti dość mocno
Stary 2012-11-30, 08:34   #7194
horo_2
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki
A u mnie pada. Snieg od wczoraj. Maluchy pytaja, czy Mikolaj już jedzie

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:46   #7195
Amorcio
Wtajemniczenie

Witam się z ranka, chyba znowu jestem pierwsza ale cóż gdy mój bąbelek wstaje z kurami to i o tej godzinie mam trochę czasu dla siebie. Tak więc nadrobiłam wczorajszy dzień bo przez choroby nie mam kiedy brać udziału w rozmowach ale jak mi się uda to szukam różnych interesujących mnie informacji
Kobitki powiedzcie mi proszę czy któraś ma taki model allergana /McGhan (bo to chyba ta sama firma) 510 Dual Gel ? Nie chodzi mi o rozmiary itd tylko o sam model bo ma ciekawy opis

Edytowane przez Amorcio
Czas edycji: 2012-11-30 o 08:48
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:54   #7196
angelangel
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny, że wszystko wyjaśniacie jestescie naprawde bardzo pomocne, fajnie tak sobie pogadac z kims kto tez wlasnie to przechodzi lub juz przeszedl:") Ja mysle, ze i tak calkiem dobrze znosze operacje bo wychodze normalnie z domu, chodze do sklepu/na poczte itp. Oczywiscie z osoba towarzyszaca haha w razie czego. Ból jak to ból..ale znośny...milion razy gorzej wspominam poród)....Właśnie tak mysle jak tam wasze blizny? Ja zdjecie szwow mam dopiero w srode, wiec pewnie wtedy lekarz mi powie czym smarować itp, bo jak narazie jeszcze o tym nie rozmawiałam..a wy co polecacie?
Stary 2012-11-30, 08:59   #7197
Kwiatuszekldn
Raczkowanie

Dzien doberek za moment wybieram sie do pracy az ciezko odlepic sie od cieplej pierzynki ktora jestem otulona..W moich rejonach jak narazie nie pada ale bez czapki i rekawiczek ani rusz ! To ja zycze Dziewczynkom milego dnia
Stary 2012-11-30, 09:15   #7198
klaudeczka2010
Zadomowienie

hejka dziewczyneczki

KWIATUSZEK..ja z południa ale nie ma śniegu aczkolwiek czapa musi być

ANGELANGEL tak tak..to forum jest niezastąpionea ty i tak śmigasz..ja pierwszy tydzień to nie było mowy o wyjściu z domu,ale u mnie 5 doba przełomowa była i już wtedy z górki!!!

AMORCIO nie znam tych żelków i nie obiło mi się że ktoś takie tu ma,ale pytaj,pytaj może ktoś ma

RODZYNECZKU zdróweczka kochanie życzę

HORO noo powiedz im że jedziemój 9letni syn już nie wierzy w mikołaja...chyba że w samego siebie bo tak ma na imięale ja mu wciskam że niby nie ma,a jest..ja też wierzę,że mikołaj jest w każdym z nas i takie tam bajery..i on niby nie wierzy a jak mikołaj w tamtym roku do nas przyszedł to był oczarowany!!!

dziewczynki ja wczoraj byłam wieczorkiem u koleżanki na babskich pogaduchach...z koleżankami starszymi trochę ode mnie...i oczywiście musiałam pokazać biust..nie razwymacały mnie i podziwiały....kasę już zbierają...i nie mogły się nadziwić że ''silikony''mogą być takie
prawdziwe....a jednak

KATARZYNKO ja też kawkę wchłaniam i pożarłam piankę w czekoladzie,takiego ciepłego loda..to mój rytuał z rana..po śniadanku,kawka i coś do kawkibo później już nie powinno się jeść słodyczy...a to spalę 5 razy w ciągu dnia..i tym sposobem żrę codziennie coś słodkiego...chyba trochę przesadzam,nie mogę juz się bez tego obejść,uzależniłam się

Edytowane przez klaudeczka2010
Czas edycji: 2012-11-30 o 09:19
klaudeczka2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:36   #7199
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, że wszystko wyjaśniacie jestescie naprawde bardzo pomocne, fajnie tak sobie pogadac z kims kto tez wlasnie to przechodzi lub juz przeszedl:") Ja mysle, ze i tak calkiem dobrze znosze operacje bo wychodze normalnie z domu, chodze do sklepu/na poczte itp. Oczywiscie z osoba towarzyszaca haha w razie czego. Ból jak to ból..ale znośny...milion razy gorzej wspominam poród)....Właśnie tak mysle jak tam wasze blizny? Ja zdjecie szwow mam dopiero w srode, wiec pewnie wtedy lekarz mi powie czym smarować itp, bo jak narazie jeszcze o tym nie rozmawiałam..a wy co polecacie?
No kochana jak Ty w pierwszym tygodniu już śmigasz do skelepu to naprawdę ewenement, ja przez pierwszy tydz. nie ruszyłam się z domu a o ubieraniu mowy nie było a po zdjęciu szwów miałam smarować blizny maścią alantan i osłaniać gazikam do czasu odpadnięcia strupkówi a potem po całkowitym wygojeniu silicon w żelu i tyle. Ale lekarze mają swoje zalecenia wiec wysłuchaj swojego i daj znać co Ci zalecił

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
a możesz już w sportowych chodzić? Ja musiałam przez 3 miesiące w doktorkowym i tylko na czas prania zakładałam Trophy N
Stary 2012-11-30, 09:38   #7200
Bett2006
Raczkowanie

Forum jest niezastąpione. Mój mąż (co znaczy skrót TŻ, którego używacie?) też już nie może słuchać o piersiach, nie ma co przeginać, żeby nie miał przesytu. A tutaj proszę, skarbnica wiedzy i nikt nie marudzi, że w kółko o tym samym. Reasumując, najbardziej standardowo jest mieć w piersiach tyle co w biodrach? Może trzeba to lekarzowi powiedzieć na konsultacji, a wtedy on dobierze rozmiar implantów, czy tak myślicie?

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości