Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 08:31   #4141
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Linka, za przewroty mała spryciara

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:38   #4142
nadalka
Zakorzenienie

My o małą się staraliśmy 9mc , przez 8 się spinałam robiłam po 3 testy, 9mc odpuściłam mimo że byłam na usg i był pęcherzyk ow i nie było pewności czy to ten właściwy. Nawet nie brałam do głowy tego że w końcu się uda. A tu zaskoczenie

Bebe, rozumiem że bardzo wam zależy na drugim dziecku, ale to jest nawet trochę przykre, macie ładnego zdrowego dzidziolka, trzeba się tym cieszyć a nie obwiniać siebie za to że nie się nie udało. Trzymam kciuki. Odpuśc trochę a na pewno nie długo się uda.

Solka trochę Ci zazdroszę, powodzenia

U gina ok, wymacał mnie z każdej strony, a jak bolało... :/ więc moje małe bolączki nie mają według niego żadnej przyczyny:/

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-11-30 o 08:39
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:49   #4143
prince_polo
Zakorzenienie

hej
mała spała 12 godzin
i terzaz dalej zasneła

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Dostałam okres... Cholera... Nici z dzidźki
Mam doła.......
przykro mi z enie jest po Twojej mysli, 3mam kciuki za dalsze starania

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 08:50   #4144
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

O Gosię staraliśmy się prawie rok a teraz już tak napaliłam się na drugą ciążę i nic... Czuję, że zawiodłam męża i córeczkę... Może powinnam odpuścić i wtedy lepiej pójdzie? Kochamy się codziennie, żeby nie przeoczyć tego dnia i dupa blada!
Odpuść, odpuść. my wprawdzie tak długo się nie staraliśmy, ale jak się staraliśmy to miałam takiego stresa, że hej, w dodatku obciążenie chorobowe, a jak się przestaliśmy starać to zaraz w następnym miesiącu były 2 kreseczki.

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Hej

Nadrobiłam troszkę

U nas to samo. Dziś w nocy też próbowałam zmienić kciuk na smoczka, ale wtedy budził się na dobre więc szybko zrezygnowałam co by trochę pospać

Kurczę ja jak patrzę w lustro to też mam wrażenie przez cycki, że jestem ze 2 rozmiary co najmniej większa :/

Nie ma co wciskać tego smoczka jak wypluwa i nie chce. My nie używamy wcale. Chociaż był moment, że w desperacji próbowałam małemu dać, głownie za namową mamy. Płakał wtedy o coś i nie wiedziałam o co. Teraz myślę, że to już zębiska mu szły. Mojej siostrze koleżanka stomatolożka mówiła, ze od smoczków to są gorsze wady zgryzu niż od kciuka. Antek jak ni zaśnie przy piersi wieczorem to też czasem śsie rączkę i idzie spać.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

widzę że się mnożymy, jeśli dobrze naliczyłam to witam 4 nowe śnieżynki udzielajcie sie więcej chyba że się boicie że Was sekta wciągnie
Ja się chętnie poudzielam w wolnej chwili, ale księciunio wymaga ciągłej atencji, poza tym z wprawy dawno wyszłam.

Co do tych fotelików to my mamy pożyczony, taki do 10 kilo i sama w głowę zachodzę, czy już zmieniać i na jaki, bo mały waży już 7300 i ledwo się mieści. Jeśli już gdzieś jedziemy to w dalszą podróż, bo teściowie daleko mieszkają. Na takie miejscowe podwózki to jeszcze nam starcza.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Hejka
w końcu nocka przespana z tylko jedną pobudką
Gratulacje!
My już od jakiegoś czasu śpimy prawie cała noc. A na karmienie to ja się budzę i przystawiam małego na śpiąco.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:06   #4145
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Gratulacje!
My już od jakiegoś czasu śpimy prawie cała noc. A na karmienie to ja się budzę i przystawiam małego na śpiąco.
ach tak pięknie też u nas kiedyś było... aż się małej coś poprzestawiało, zaczęła spać bardzo niespokojnie, często się budzić. Ale chyba wracamy do normalności, ufff

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:07   #4146
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ach tak pięknie też u nas kiedyś było... aż się małej coś poprzestawiało, zaczęła spać bardzo niespokojnie, często się budzić. Ale chyba wracamy do normalności, ufff
to tak jak u naas, Juz spała cale noce a ostatnio budzila sie o 2 . Ale dzis spała do 6

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-30, 09:16   #4147
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
to tak jak u naas, Juz spała cale noce a ostatnio budzila sie o 2 . Ale dzis spała do 6
a od której?
A i Ciastek dziękuję za podanie licytacji z lalką, Igi uwielbia Emilkę
Stary 2012-11-30, 09:17   #4148
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
niespokojnie to mój też czasem śpi. Ostatnio przystawiłam go na śpiąco do piersi i już spal dobrze, a poza tym rosnące ząbki swoje robią, więc może się wam ząbkowanie zaczyna...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-11-30, 09:18   #4149
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Ja mam jedne, te klasyczne chyba, lubię bardzo.
fajne są
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki
Dziecię moje zasnęło wczoraj po 21, a pobudka ok 6. Nie wiem dokładnie o której się obudziła, bo jak poszłam po nią do łóżeczka to już miała szeroko otwarte oczy i bawiła się zabawkami.

Zapomniałam się pochwalić, że w końcu złożyłam wniosek o becikowe

Poza tym jak byliśmy w środę u teściów to teściowa delikatnie mi zasugerowała, że nie powinnam łaskotać małej, bo takie małe dziecko nie może się obronić i że na pewno jej się to nie podoba.
Jak małą przebieram to zawsze robię jej pierdzioszki w udziorki - na ogół bardzo się przy tym cieszy, więc gadanie teściowej mam w

Hmm miałam jeszcze jakie newsy dotyczące teściowej, ale zapomniałam Jak sobie przypomnę to się pochwalę
phii ja tez gilam Jasia, wiadomo że nie długo, ale troszkę

hello, cos mnie oko boli, dziwnie tak gałka oczna
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:21   #4150
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
niespokojnie to mój też czasem śpi. Ostatnio przystawiłam go na śpiąco do piersi i już spal dobrze, a poza tym rosnące ząbki swoje robią, więc może się wam ząbkowanie zaczyna...
ząbkowanie na pewno nie, trzech pediatrów jej w ostatnim czasie oglądało dziąsełka i nic się nie dzieje
ja stawiam na jakiś skok rozwojowy znowu, bo w tym czasie Luśka nabywała pełno nowych umiejętności

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:25   #4151
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kobietki
Dziecię moje zasnęło wczoraj po 21, a pobudka ok 6. Nie wiem dokładnie o której się obudziła, bo jak poszłam po nią do łóżeczka to już miała szeroko otwarte oczy i bawiła się zabawkami.

Zapomniałam się pochwalić, że w końcu złożyłam wniosek o becikowe

Poza tym jak byliśmy w środę u teściów to teściowa delikatnie mi zasugerowała, że nie powinnam łaskotać małej, bo takie małe dziecko nie może się obronić i że na pewno jej się to nie podoba.
Jak małą przebieram to zawsze robię jej pierdzioszki w udziorki - na ogół bardzo się przy tym cieszy, więc gadanie teściowej mam w

Hmm miałam jeszcze jakie newsy dotyczące teściowej, ale zapomniałam Jak sobie przypomnę to się pochwalę

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Super, że zaś masz avka Jak czytałam Twoje posty to najpierw myślałam, że to wvictoria, która też przez jakiś czas nie miała avka.
Tylko pisałaś o F i to mi nie pasowało, więc musiałam zerkać na nicka, żeby się upewnić kto pisze

Super, że z bioderkami taka rewelacja. Gratuluję nowej umiejętności

Ostatnio na kawałek spotkania załapał się mój małż - sam stwierdził, że jest tylko jeden chłop i to nieco ponad 3 miesięczny więc będzie miał branie
No, ale mimo to bardziej byłyśmy zainteresowane małym mężczyzną

Będzie z Ciebie doskonały materiał na teściową

Też ostatnio o tym myślałam, bo planujemy z małżem jeszcze weekend we Wrocku, ale z tego co kojarzę to Wrocławianek brak. KarolinaPW kawałek od Wrocławia ma rodzinę, Dep chyba też. Kto jeszcze, nie wiem
delikatnie zasugeruję byś zakneblowała teściową
mój się pierwszy raz zaśmiał przy gilgotkach
a pierdzoszki robię mu wszędzie i to już od dawna
wygląda na zadowolonego, inaczej by płakał przecież.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-11-30 o 09:30
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:33   #4152
pumas
Zakorzenienie

Witam sie znam tostow i herbatki
Noc spoko, pobudka dopiero o 5, ale malpka zasnac nie chciala i piszczala sama w pokoju do 7 po czym padla :p aktualnie sue wydziera w lozeczku a ja czuwam

Bebe, nie tym razem to nastepnym, badz dobrej mysli.

Wczorajsze usypianie malej dalo mi w kosc. Nosilam ja ponad 2h a ta byla tak padnieta ale oczy jak piatki.

Wanilka w dodatku zjazd jest kolo nas, zyc nie umierac

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-11-30 o 09:36
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:39   #4153
Mandragorrka
Zakorzenienie

Małż właśnie tłumaczy małej jak się gra w pokera

Linka dla małej

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć
Nie chcę nic mówić, ale miał silną konkurencję w postaci mojego młodego
Ano miał I mały zdecydowanie był lepszy w tej konkurencji.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
delikatnie zasugeruję byś zakneblowała teściową
mój się pierwszy raz zaśmiał przy gilgotkach
a pierdzoszki robię mu wszędzie i to już od dawna
wygląda na zadowolonego, inaczej by płakał przecież.
Żeby tak się dało Już dawno bym to zrobiła, a tak to takie pierdoły puszczam mimo uszu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 09:58   #4154
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
a od której?
A i Ciastek dziękuję za podanie licytacji z lalką, Igi uwielbia Emilkę
wsumie to od 19
niema za co moja tez ja lubi

jakie macie plany na dzis na wieczor Andrzejkowy?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-30, 09:58   #4155
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
ząbkowanie na pewno nie, trzech pediatrów jej w ostatnim czasie oglądało dziąsełka i nic się nie dzieje
ja stawiam na jakiś skok rozwojowy znowu, bo w tym czasie Luśka nabywała pełno nowych umiejętności
Skok rozwojowy może być a co do ząbkowania, mojego na tydzień przed wyjściem ząbków też pediatra oglądał i mówił, ze to ślinienie się to porostu rozwój ślinianek,a tu buch 2 zęby.

Z innej beczki. Jaki zabawki dla 5 miesięcznego dziecka?... bo mnie już wszyscy pytają co młodemu na mikołaja kupić a ja ni w ząb nie wiem co odpowiedzieć...

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-11-30, 10:10   #4156
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

znowu noc z

Blue ja mam ten http://allegro.pl/listing.php/search...string=msm7700 wydaje mi się że to może zależeć od blendera. ten mój ma 750w więc może dlatego tak ładnie blenduje
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:20   #4157
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
My o małą się staraliśmy 9mc , przez 8 się spinałam robiłam po 3 testy, 9mc odpuściłam mimo że byłam na usg i był pęcherzyk ow i nie było pewności czy to ten właściwy. Nawet nie brałam do głowy tego że w końcu się uda. A tu zaskoczenie

Bebe, rozumiem że bardzo wam zależy na drugim dziecku, ale to jest nawet trochę przykre, macie ładnego zdrowego dzidziolka, trzeba się tym cieszyć a nie obwiniać siebie za to że nie się nie udało. Trzymam kciuki. Odpuśc trochę a na pewno nie długo się uda.

Solka trochę Ci zazdroszę, powodzenia

U gina ok, wymacał mnie z każdej strony, a jak bolało... :/ więc moje małe bolączki nie mają według niego żadnej przyczyny:/

Cytat:
Małż właśnie tłumaczy małej jak się gra w pokera

Linka dla małej

Ano miał I mały zdecydowanie był lepszy w tej konkurencji.

Żeby tak się dało Już dawno bym to zrobiła, a tak to takie pierdoły puszczam mimo uszu
Będzie Mały Szu

i bardzo dobrze, że puszczasz mimo uszu. Nie warto się przejmować

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
wsumie to od 19
niema za co moja tez ja lubi

Wieczór andrzejkowy powiadasz? A, to z tej okazji pójdę wcześniej spać

I jak Ty to robisz, że dziecko tyle śpi? U mnie pobudka o 2 to mus.

Cytat:
Skok rozwojowy może być a co do ząbkowania, mojego na tydzień przed wyjściem ząbków też pediatra oglądał i mówił, ze to ślinienie się to porostu rozwój ślinianek,a tu buch 2 zęby.

Z innej beczki. Jaki zabawki dla 5 miesięcznego dziecka?... bo mnie już wszyscy pytają co młodemu na mikołaja kupić a ja ni w ząb nie wiem co odpowiedzieć...
wspominany tu już szczeniaczek uczniaczek (młody go też dostanie, wiem to od jakiegoś miesiąca). Ja jeszcze więcej nic nie przeglądałam Będę się musiała za to zabrać. Wiem jeszcze, że od moich rodziców dostanie kostkę Lamaze (szczeniaczek od chrzestnej). A od nas to jeszcze nie wiem

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:24   #4158
chmielinka
Zadomowienie

Hej

my znowu niedługo na rehabilitację , a właśnie przed chwilą H. sobie zdjęła śliniak i sie nim bawi

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Chmielinka ja wysłałam TŻ ta do tesco po szczeniaczka FP bo okazało sie że jedzie do klientów do poznania i to akurat w dzielnice gdzie ejst to tesco

Dziewczyny dające mm, jaką wode podgrzewacie-mineralna czy kranówke? i w czym grzejecie? nie boicie sie że będzie tam osad jakis, kamień cyz cos?
to super
ja daje kranówkę, ale u nas jest bardzo dobra woda
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
ciekawe czy to samo przejdzie, czy trzeba będzie wdrążyć jakieś środki
oby przeszło
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Chyba moje
U nas i tak wiercenie jest, ale już nie tak często. Niestety noce są nieciekawe.
a to przepraszam
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
My mamy wprawdzie fotelik Recaro nie MC, ale jest już ewidentnie za wąski dla M, mały ma ściśnięte ramionka i właściwie go tam wtłaczam a nie wkładam, co nie jest dobre zwłaszcza przy jego problemach z napięciem i nie wiem co robić, bo większe są dla dzieci już siedzących
my też mamy ten fotelik i wiesz coeszę sie ze nie kupiliśmy MC bo na moją już dawno byłby za krótki. Co do szerokości, to spróbuj bardziej wydłużyć fotelik, to wtedy ta węższa część pójdzie w górę i Marcinek będzie miał więcej miejsca. Moja Hania ma w nim jeszcze sporo miejsca ale ja ją też ubieram do fotelika tak jak jest ubrana w domu, nakrywam ją ciepłym kocykiem + czapeczka
Cytat:
Mam doła.......
ggłowa do gory!
i nie możesz sie nakręcać, ja też w ciążę zaszłam dopiero jak przestaliśmy sie starać... im bardziej się chce tym jest trudniej, a codzienne współżycie osłabia plemniki... więc spokojnie a na pewno sie uda

edit: jeśli któraś chce 2 próbki mleka HIPP 2 to chętnie wyślę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:45   #4159
ewka5891
Zakorzenienie

Witam
mały lezy sobie na macie i coś skrzeczy
a ja popijam zbożówkę, od porodu pijam codziennie, czasami 2-3 i na nowo bardzo mi zasmakowała
dzisiaj muszę wyskoczyć do miasta aby kupic jakiś drobiazg dla Tzta na mikołaki i coś małemu muszę kupić

na dworzu znów mroźnie aż nie chce mi się tyłka za drzwi wychylać
no i jeszcze się wkurzyłam, bo młody obudził się o 8.30 po 9 szłam umyć głowę i patrzę a w drzwiach awizo od listonosza, aby obecbrać pocztę na poczcie głownej, bo nikogo nie było w domu jak nie było skoro byłam nawet nie pofatygował się aby zapukać w drzwi, p.alant jeden!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:56   #4160
wanilllka82
Wtajemniczenie

witajcie
agunia mi sie wydaje że to może być skok, u mnie też to obstawiam, opis pasuje, gorzej śpi, gorzej je i budzi się z płaczem jakby miał koszmary senne no i 23 tydz więc wszystko się zgadza

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

edit: jeśli któraś chce 2 próbki mleka HIPP 2 to chętnie wyślę
ja chętnie przyjmę
Cytat:

czy ja wiem, może to co zwykle czyli wizazowanie

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Przecież pisałaś, że chcesz mieć jeszcze córeczkę.

Ale teraz Ci życzę, żeby napierw wyzdrowiał synek, a później Ty.
kobieto jaka Ty masz pamięć no tak chce ale za 3 lata teraz marzy mi sie powrót do pracy w przyszłym roku, nie myślałam ze tak szybko to napisze

dziekuje
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 10:58   #4161
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja chętnie przyjmę
to napisz mi dane adresowe na PW i w poniedziałek Ci wyślę, bo dziś jedziemy na rehabilitację i nie da rady

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:00   #4162
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam doła.......
nie stresuj sie tym tak, przecież to nie oznacza ze już nigdy nie będziesz w ciąży, ciesz sie maleństwem a niedługo kolejna fasolka zamieszka w Twoim brzuszku
Stary 2012-11-30, 11:16   #4163
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
:
Wieczór andrzejkowy powiadasz? A, to z tej okazji pójdę wcześniej spać

I jak Ty to robisz, że dziecko tyle śpi? U mnie pobudka o 2 to mus.
nie wiem ona od poczatku od kad była malutka soała po 5 godzin pierwsze. Nie budzila sie. DFopiero potem . Teraz moze potrzebuje tyle?>
a moze to to ze zjadła wczoraj przed snem 210? nie wiem

ja dzis na Abdrzejki bede małej cykac smieszne zdjęcia
nawet przyszedł mi pajac szkieletor

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-30, 11:32   #4164
ajka89
Zadomowienie

Hejka! Nie mam czasu nadrabiać, wybaczcie
Tylko wpadłam się przywitać i śmigam robić ciasto na pizze
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:37   #4165
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Hejka! Nie mam czasu nadrabiać, wybaczcie
Tylko wpadłam się przywitać i śmigam robić ciasto na pizze
pizza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-30, 11:39   #4166
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

a to dziś te Andrzejki czy jutro?
Stary 2012-11-30, 11:47   #4167
Maciejka__
Zakorzenienie

Listonosz przyniósł http://allegro.pl/nuby-ustnik-niekap...806933026.html . Potwierdzam, że można go założyć zamiast smoczków TT. Córci jeszcze nie daję.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 11:59   #4168
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Listonosz przyniósł http://allegro.pl/nuby-ustnik-niekap...806933026.html . Potwierdzam, że można go założyć zamiast smoczków TT. Córci jeszcze nie daję.
oooo napisz koniecznie jak się sprawuje!

wiem że tego nie lubicie ale zmieniłam avka na bardziej sekciarskiego
Stary 2012-11-30, 12:00   #4169
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem że tego nie lubicie ale zmieniłam avka na bardziej sekciarskiego
Stary 2012-11-30, 12:03   #4170
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:

Wejdź na allegro, zaznacz wiek dziecka 6+ i będziesz miała listę zabawek dla dziecka półrocznego. Długą listę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości