|
|
#1171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziecko sobie w balonie z wodami pływa, nic mu się na pewno nie stało.Lenova, Wisienka przytulam mocno Paskudna pogoda. Nastawiłam pranie dzieciowych rzeczy, znów będzie pięknie pachnieć O 17 ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Ciekawe jak mąż sobie z kąpielą poradzi ![]() Miłego dnia dziewczyny. |
|||
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, właśnie jem kaszę manną
(eff8 ). Zaraz lecę na małe zakupki do Biedry, a potem siostra zostawia u nas swoją córcię i będziemy musieli się nią zająć - tak w zasadzie to mój TŻ się zajmie, a ja będę robić obiad. Mitabe - co do cesarki, to można sobie gdybać i mówić, że dzieci się obracają do ostatniej chwili, ale to nie jest pierwszy przypadek tego typu w mojej najbliższej rodzinie (nie mówię tu tylko o mamie), że dziecko się nie chce obrócić, a moja mała właśnie nie ma już zbyt dużo miejsca, bo ja nie mam gigantycznego brzucha, dlatego lekarz twierdzi, że jest małe prawdopodobieństwo na przekręcenie się, ale wciąż jest. Czekamy do 13.12., jak mówiłam. Jestem dobrej myśli.
|
|
|
|
#1173 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Smętnej pogody ciąg dalszy. Ja też jestem w dzień zaspana, ale nie kładę się, bo inaczej nocki bym miała bezsenne. Tej nocy pierwszy raz testowałam tą poduszkę kojec Motherhood (koleżanka mi pożyczyłą) i powiem, że szału nie było. Na pewno jest lepsza niż ta z Lidla, ale i tak budziłam się z 5 razy - więc standardowo. Cytat:
![]() Ja na obiad robię śledzie w śmietanie z ziemniakami. Dziś odpuściłąm sobie dietę z rybką, nie tyję, więc nie będę się męczyć. Zmierzyłam się w pasie i mam 112 cm ! Brzuch rośnie w niesamowitym tempie. |
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Suzi, nigdy w życiu takiej komibinacji nie jadłam...
Ja mam w brzusiu 97 cm- pomiar z wczorajszej wizyty. Bosze, cisnienie leci na łeb na szyję, zapałkami powieki podpieram bo juz bym zaryła brodą w klawiaturę... |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 33 tygodniu
Zmierzyłam brzuch i ma 112 cm! Ciekawe do ilu dojdzie ![]() eff śliczny brzuszek ![]() U mnie noc jak zwykle - kręciłam się z boku na bok, budziłam, ale o dziwo biodra mnie nie bolały ![]() Lenova, Wisienka przytulam Was mocno
|
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, myślę, że nie powinnaś rzucać studiów... Poradzisz sobie z nimi, dojdziesz spokojnie do końca, a jeśli rzucisz, to może być tak, że będziesz tego żałować - że straciłaś tyle czasu i pieniędzy na nie. Myślę, że to hormonki ciążowe szaleją tak mocno u Ciebie.
Wisienka, no cóż... Może porozmawiaj z rodzicami, by coś poradzili na to zachowanie brata?
|
|
|
|
#1177 |
|
Rozeznanie
|
Przez tą pogodę zaraz złapię mega doła, czuję się jakbym miała 70 lat. już nie mogę się doczekać lekkiego mroziku i .... słoneczka....
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadłam śniadanie, banana i nie wiem chyba trochę posprzątam, chociaż przez tę pogodę to najchętniej bym przeleżała w łóżku cały dzień
|
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Black a z czym Ty jesz ta manne ?
ja w tym tygodniu troche jej zjadlam wiec dzis juz byly platki z mlekiem zmierzylam dzis brzucha i w ciagu tygodnia urosl mi 2 cm takze na dzien dzisiejszy mam 92 cm Ja właśnie coś poprasowałam, jeszcze troche zostalo ale za duzo bylo jak na 1 raz
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37886691]ja mam brodzik z siedzeniem od razu
![]() Ooo ładna waga Słonko, isoptin osłonowo do fenoterolu jest, musisz go brać bo inaczej łapy ci się będą trzęsły jak starej pijaczynie a serducho wyskoczy. Nijak, to nie ma najmniejszego znaczenia. Ot, pobożne życzenia ![]() Też ![]() Łapki i nóżki, jak mniemam. Ewulka, ja ci dam 2 namiary - w obu przypadkach to są profesjonalni muzycy z wykształceniem muzycznym, obu znam prywatnie - tzn. Kasię Bochenek bardziej, bo z nią pracowałam i studiowałam, Darka... dobry kumpel mojego niedoszłego męża, kontaktowy, i miałam okazję być na weselu gdzie grali Dariusz Bartosiewicz: http://dariuszbartosiewicz.pl/ tu akurat strona foto, bo też robi. Kasia Bochenek (ona w ogóle jeździ na festiwale muzyki country i nawet wygrywa ): http://www.muzaband.pl/ Zaznaczam: nie mam pojęcia, ile biorą, nie miałam potrzeby pytać [/QUOTE]Ooo to dziekuje za info bo wlasnie patrzalam w ulotce ze na nadcisnienie i mysle sobie ze nic nie mam takiego... a potem wzielam fenoterol i jakas taka rozdygotana bylam.... dziekuje ![]() Lenova.... wiesz ja kiedys mialam podobna sytuacje.... i zrezygnowalam, czego teraz zaluje doskonale cie rozumiem ale naprawde nie jest to najlepsze wyjscie! Wisienko, twoj brat jest jeszcze dosc mlody, mieszka z rodzicami i strasznie latwo mu krytykowac tymbardziej wlasna siostre, nie przejmuj sie nim ! Praca na razie tez... wszystko sie ulozy, ja tez coraz czesciej mam dola finansowego ale trzeba wziac sie w garsc i nie popadac w marazm nie moge sie doczekac wiosny, jak nasze dzieci beda juz takie fajniutkie my dojdziemy do siebie, za oknem sloneczko i piekna pogoda te mysli jakos mnie trzymaja... bo tez nie raz mam dosc bolow krzyza niewygodnych pozycji do spania i tego wszystkiego.... nie uwazam ze to objaw egoizmu, tylko zmeczenia organizmu, tymbardziej teraz jesienia....Damy rade noski i cycki i brzuszki do gory ![]() ![]() Zmieniajac smętny temat zarzuccie przepisem na farsz do ruskich pierogow, nigdy nie robilam a chcialam mezowi zrobic przyjemnosc bo lubi
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam humor do ![]() Wczoraj strasznie z Tż się pokłóciliśmy Ehh szkoda gadac. Poszedł do pracy i 3 dni teraz pracuje. A mi smutno i źle Doła jakiegoś mam. Ciągle sobie wmawiam że jakaś beznadziejna jestem...---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- eff-brzusio śliczny ![]() _mArFiL_-widzę że początki u Was nie były latwe ale ważne że teraz się cieszycie z dzidziusia z tego że zostaniecie rodzicami.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-11-30 o 11:12 |
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
dla wszystkich majacych zle humory!
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie. Dopiero wstalam i glodna jak diabli jestem, tz spi i nie ma kto po bulki isc. Zaraz bedzie chyba awantura.
Na dworze sniegu po kostki, a ja dalej na letnich oponach jezdze. Moj pies za kazdym razem jak widzi snieg, to cieszy sie jak maoe dziecko, a dzisiaj nawet na dwor nie chce isc, znowu musze go na sile wygonic. Na obiad ogorkowa z wczoraj i pewnie do jutra bedziemy ja jeszcze jedli, a na 18 do mojego ojca na imieniny idziemy.
|
#1184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu ni ma,nic a nic.
|
|
#1185 |
|
Rozeznanie
|
co myślicie o takim bujaku? dodam że tylko w różowym kolorze
http://allegro.pl/lezaczki-coneco-lu...811786469.html normalna cena ok 190zł
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
hej, haj heloł!
Bylam dzis w poradni, wyniki perfekto, jak u zdrowej osoby ![]() pobrali mi mocz i krew i jesli wyniki beda ok to juz mam sie u nich nie pokazywac a jesli cos bedzie nie tak no to jeszcze jedna wizyta przed samymi swietami. ale pani doktor raczej nie przewiduje takiej sytuacji ![]() pytalam sie czy ta duza waga dzidziusia moze byc spowodowana ta moja "cukrzycą" to powiedziala ze absolutnie NIE, bo ja cukrzycy nie mam ![]() to jest sprawa genetyczna - czyli po mamuni i tatusiu ![]() po lekarzu poszłam do apteki wykupic paski i poprosilam o jakis syrop dla ciezarowek, na suchy, duszący kaszel. Pani dała mi Dexa piko czy jakos tak bo stwierdzila ze to jest dla malych dzieci wiec i dla mnie bedzie ok. no to wzielam, ale cos mnie tknelo zeby jeszcze sparwdzic na ulotce czy moge go brac a tam jak byk - Nie stosowac w ciąży ![]() No to wyczłapałam sie z tego samochodu i ide znow do niej i mowie co i jak no to dała mi jakis homeopatyczny - DROSETUX. moge go stosować? profilaktycznie syropek z cebulki tez sie robi ![]() a tak w ogole wchodze do tej apteki , jeszcze nie zdazylam dobrze zamknac drzwi a facet taki ok 50 - prosze bardzo, i mnie przepuszcza ja mowie ze dziekuje, nie trzeba, poczekam. a ten nie nie, nalegam ![]() na koniec podziekowalam mu jeszcze raz a ten ze nie ma za co - a ja ze oj, w dzisiejszych czasach to jest za co dziekowac a on - no wie pani, ja jestem jeszcze tej starej daty....Mój Boze, w jakim kierunku zmierza dzisiejszy świat skoro, uprzejmosc, kultura ososbista i dobre wychowanie jest rownorzedne z byciem "starej daty" ![]() a ze obok apteki jest biedra no to grzech nie wstapic mandarynek nie było, wzielam zielonego grejfruta. generalnie nie moglam przyszalec za specjalnie bo w portfelu 50 złociszy ale na obiad starczyło kupiłam jeszcze taka lampeczke z czujnikiem ruchu, jakas przecena była na 8.99 wiec wzielam. bedzie idealna na moje nocne wstawanie do wc
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
bokeh, co za perwersja
Cytat:
u mnie leje, wieje, szkoda za drzwi wychodzic mam nadzieje, że jutr bedzie ładniejsza pogoda bo wybieramy sie z mężem na ostatnie zakupy dla małego, do tego bazarek i biedronka. a ja zimna nie lubie ![]() ide nastawic pomidorową, z nalesników zrezygnuje bo truskawek w sklepie nie było
|
|
|
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My tez dzis wieczor mamy imprezke ciutkie spoźnione imieniny teścia
|
||
|
|
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ale nam dziś dziewczyny zesmutniały Od rana piszecie, ze zimno,wieje, pada, az w koncu sie przekonalam na wlasnej skorze, że jest paskudnie brrr... Właśnie wrocilam z poczty odebrać awizo. Zamawialam stanik do karmienia i drugi taki sportowy u jednego sprzedawcy na all i przyslal mi tylko jeden!! Ale na szczescie nie robili problemow i juz przyslali ten drugi. Ja chyba dzis bede rybke po grecku tworzyc, bo juz mi sie przejadla zwykla panierowana. A po ostatnich zajeciach z SR calkowicie odstawiam kurczaka a przestawiam sie na indyka. Nawet podczas karmienia dziecka jedynie indyk jest polecany. Eeh tez bym wolala lekki mrozik i snieg niz taka wichure. Ale juz wkrotce sie doczekamy ![]() Odnośnie ciśnienia, ja na swojej pierwszej wizycie, chyba w 6 tyg ciazy, mialam cisnienie 85/48, az babka sie dziwila, jak ja funkcjonuje ale juz mi sie ostatnio utrzymuje w normie na szczescie
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-11-30 o 12:12 |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ruchy małej zaczynaja byc nieprzyjemne..... już pal licho te zebra, ale jak mi gmera raczkami na dole to az slabo mi sie robi... jeszcze uciska mi chyba zoladek i ciagle mi jakos tak niedobrze......
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
sylwietta z Dolnego Slaska, jakies 70 km na zachod od Jeleniej Gory, ale u mnie nie ma juz gor. Przy granicy z Niemcami mieszkam. Spacerkiem mam do nich jakies 15 minut. Na kulig zapraszam, a potem ognisko i pieczenie kielbasek.
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaa uwielbiam
|
|
#1193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kupiłam tą lampkę z czujnikiem ruchu mam ją w przedpokoju na półeczce i jak wstaję w nocy po 4 razy na siku to przynajmniej nie idę po ciemku ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
to dlatego już śnieg u Ciebie jest zazdroszcze
|
|
#1194 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 34 tygodniu. Choć wg niektórych kalkulatorów w internecie to już 35, ale ja liczę tak jak moja ginka.
No i nadrobiłam was i zapomniałam cytować. Z tego co zapamiętałam: Lenova i Wisienka nie martwcie się zobaczycie, że jak dzieciaczki się urodzą to wszystko się ułoży. Musi być dobrze brzuszki do góry. Chyba każda z nas ma już dość tych ciągłych bóli żeber, nie wygodnych pozycji, itd. Zostało jeszcze kilka tygodni także na pewno damy radę. Co do koloru wózka to mi podoba się bardziej pomarańczowy. Jeżeli chodzi o ustępowanie w kolejce to mi raz ustąpił pan w biedronce bo była naprawdę duża kolejka a ja miałam kilka produktów, ale fakt to był starszy pan. Ja nie wiem jak ułożona jest moja mała. USG będę miała po weekendzie. Ale też nie mam takich obaw że SN muszę rodzić bo to lepiej itd. Dla mnie bez różnicy czy to SN czy CC ważne żeby Sara urodziła się zdrowa. Misia ten leżaczek bardzo fajnie wygląda. Podoba mi się bardzo. Marfil witam. Co do orkiestry to ja miałam za 1600zł 2 chłopaków. Generalnie byliśmy zdecydowani na inną za 4 tys, ale wcześniej byliśmy na weselu gdzie grali właśnie chłopaki i bardzo nam się podobało i zrezygnowaliśmy z tamtej kapeli i całe szczęście bo byliśmy na zabawie andrzejkowej i oni grali i taka masakra była że chyba bym się pocieła jakby mi tak grali na weselu. Jak my braliśmy nasz zespół to chłopaki dopiero co zaczynali więc temu tak tanio teraz wiem że biorą 2500 za 1 dzień 3000zł za 2 dni. Co do obiadu to ja dziś nic nie robię, TŻ wróci z pracy i jedziemy do rodziców na weekend, także u mamy coś zjemy. Wczoraj się koszmarnie czułam ale to chyba wina ciśnienia. TŻ już chciał mnie na pogotowie wieźć bo blada byłam jak ściana, ale położyłam się i przeszło. A TŻ zrobił wczoraj torcik czekoladowy. Pycha. Właśnie zjadłam kawałek, zabierzemy do rodziców mama znów powie że ją tuczymy U nas też zimno. Przez 3 dni padał deszcz, dziś trochę się uspokoiło, ale zapowiadali śnieg, więc lipa i tak. Nie lubię zimy. Tylko lubię ogniska nad jeziorem i kuligi, ale w tym roku mogę pomarzyć tylko. A tak co roku jeździmy. W zeszłym roku 4 pary sanek poszły do spalenia bo się połamały
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Byl listonosz, przywiozl mi koszule ciazowe, uzywki a zll.
kurka, calkiem luksio te koszule, chodzi mi o stan. za 2 koszule z przesylka zaplacilam 18 zl ta "gorsza" bedzie do porodu, ta "lepsiejsza" bedzie do szpitala na najwieksze krwawienie. czekam jeszcze na nowe koszule i 2 staniki. cos im sie dluzy to wysylanie. eh, osattnio cos nie mam szczescia do szybkich przesylek kurierskich albo moze ja taka niecierpliwa sie zrobiłam i wszystko (wszelakie dzieciowo-ciążowe zakupy) chcialabym najlepiej na wczoraj
|
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka smieszna antenka
![]() Witam sie i ja ![]() TZ wybyl juz do pracy, wczesniej zdazylismy pojsc na gigantyczne zakupy, zebym potem sama nie musiala tego dzwigac. Duzo roboty dzis przede mna - chcialam posprzatac cale mieszkanie, poukladac swoje ciuchy w szafkach, a potem jeszcze zrobic salatke dla TZ. Zastanawiam sie co by tu zrobic na obiad... Macie jakis pomysl na sos? Mam piers z kurczaka i ryz, ale nie wiem jaki sos do tego zrobic... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-11-30 o 12:50 |
|
|
|
#1197 |
|
Wtajemniczenie
|
rano pisałam, żeby się nie denerwować itd. a teraz sama mam doła strasznego, bo tak mnie wku**** mój szwagier, któremu się wydaje, ze wszystko sie mu należy
i nie szanuje czyjejś własności... Nie będę tutaj pisać co myślę w tym momencie na jego temat, bo by mnie od razu zablokowali... Najchętniej to bym wcisła taki guzik DELETE żeby zniknął... na poprawę humoru upiekłam http://www.mojewypieki.com/przepis/l...chami-wloskimi pachnie pięknie, jak wystygnie to zobaczymy jak smakuje... |
|
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny dziękuję Wam za wszystkie słowa otuchy! Jesteście niezastąpione Mąż też musiał mnie cały wieczór pocieszać, i trochę przywrócić do pionu. Postanowiłam że będę dalej studiować, tyle ile dam radę , jeśli na koniec roku się okaże że nie podołałam to trudno , ale zrobię wszsytko by było dobrze. Niestety dziekanki wziąć nie mogę bo u nas jest system roczny i nie dostałabym zwrotu kasy którą już zapłaciłam a odrabiać bym i tak musała od początku roku także to odpada ;/ muszę jeszcze wiele spraw przemyśleć i się trochę zrelaksować , także wybaczcie jeśli mnie kilka dni nie będzie. Jeszcze raz bardzo dziękuję |
|
|
|
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis zrobie pierogi ruskie mam nadzieje ze mi wyjda. Poki co pojde zaraz po jakies lekkie zakupy ![]() Chociaz zas po tym fenoterolu drgam, Lady tez tak masz?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

chociaz chodzą za mna nalesniki z dzemem truskawowym/truskawkami i bitą smietaną

dla wszystkich majacych zle humory!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no to dała mi jakis homeopatyczny - DROSETUX. moge go stosować? profilaktycznie syropek z cebulki tez sie robi 
mam nadzieje, że jutr bedzie ładniejsza pogoda bo wybieramy sie z mężem na ostatnie zakupy dla małego, do tego bazarek i biedronka. a ja zimna nie lubie
i nie szanuje czyjejś własności... Nie będę tutaj pisać co myślę w tym momencie na jego temat, bo by mnie od razu zablokowali... Najchętniej to bym wcisła taki guzik DELETE żeby zniknął...