Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 12:52   #541
colds
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Dziewczyny.
Chciałam Wam polecić sprzedawcę z zabawkami: http://allegro.pl/show_user.php?uid=17207628
My zamówiliśmy matę i konika w środę po 20. Wczoraj po 18 napisali, że kurier otrzymał paczkę, a dzisiaj około 10 już dostaliśmy zamówienie. Ekspres!!!
Stary 2012-11-30, 12:54   #542
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

iwa
tylko na buzi. wez Twoja mała i zrob jej z tego wymaz u mnie to kosztuje 25zl i z wynikami wtedy idz do lekarza zeby wiedzial jaka masc przepisac bo tak to bedzie zgadywal co jej moze byc. Ja tak mialam ze starszym,włuczylam sie pol wakacji od lekarza do lekarza,zmiany byly tragiczne i nikt mi nie umial pomoc. Stawiali rozne diagnozy od tego ze go poparzylam po liszajca,pelno masci,antybiotkow,kasa w błoto.Zrobilam wymaz i od razu bylo wiadomo ze to gronkowiec.A wygladalo to naprawde tragicznie,do teraz plakac mi sie chce...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0615.jpg (101,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0616.jpg (88,5 KB, 24 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:55   #543
zielona1911
Zakorzenienie

kurde chcialam sie umowic do ginekologa w koncu zrobic cytologie i po tabletki anty i na ten rok juz nie przyjmuje...
Stary 2012-11-30, 12:55   #544
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dobra, ja chyba oszaleję

Dwa karmienia miał z butli - jedno z moim pokarmem z zapasów, drugie z mm.

I nadal zachowuje się tak samo!

I zauważyłam jedną rzecz - leżąc na macie przestał głużyć i w ogóle zachowuje się jakby się cofnął w rozwoju(nie łapie zabawki, a już łapał) i dużo płacze... Częściej chce się przytulać i jeść...

Nie brzmi bardziej jak skok rozwojowy, a nie problemy z brzuchem...? Zwłaszcza, że po mm nie przeszło.

Daję mu właśnie cyca i wreszcie jest zadowolony.

Ale zdążyłam ściągnąć 110 ml z lewej i 130 z prawej piersi I wylałam
Mozliwe, ze to skok
Melcia też od kilku dni przestała rzucać się w bujaczku A rzucała się, bo zauważyła, że wtedy się bujak rusza.. Więc nasze siedzenie w bujaczku wygląda tak, że posadzam Ją, a po niecałych 2minutach jest ryk, bo bujaczek się nie rusza, a Ona nie wie, co robić żeby się ruszał

Spróbuj może do końca dnia dawać Mu mleko zapasowe bądź mm. Jeżeli się nie poprawi do wieczora to wróć na mleczko prosto z piersi.

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-11-30 o 13:01
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 12:58   #545
sandra23s
Zadomowienie

moje dziecko mnie znienawidzi przez tą szyne.od niedawna zaczela jej przeszkadzac.ilekroc chce jej zalozyc to ta prostuje nogi,placze i patrzy na mnie blagalnym wzrokiem

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:00   #546
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
No nie wiem, może to wina konkretnej paczki pampersów, ale walą strasznie. Nie jestem w stanie ich uzywac.
A może w ciąży jesteś

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a tak wogole jakie mam prawdopodobienstwo zajscia w ciaze teraz? karmie na zadanie co 3 godz-nawet w nocy.Okresu jeszcze nie dostałam. a jak jestem w szkole i nie moge karmic to odciągam.
też jestem ciekawa. Karmie tylko piersią, chociaż nie tak reguralnie jak Ty.

Zresztą nasze życie erotyczne ma przerwę bo mała nie chce spać wieczorem... robie za smoczka nawet do 1, a potem już nie daje rady i zasypiam. Od 2 dni Aleńka nie spała u siebie w łóżku. Nie wiem co się dzieje z tym jej spaniem. W nocy cyc i gazy... Za to odsypia rano jeżeli gazy ją jeszcze nie męczą. Dzisiaj spała do jakiejś 11.30.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
weź nic mi nie mów na ten temat ja jestem 10 tyg po porodzie, nie karmię i nadal okresu brak ... ostatnio miałam ochotę na tatar i potem mi się przypomniało że moją pierwszą zachcianką w ciąży też był tatar, kilka dni temu czułam na dworze spaleniznę a to ponoć też objaw ... wczoraj zrobiłam nawet test jedna krecha więc się uspokoiłam .
Hehe to będzie jak któraś z nasz zaciąży znowu

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

w ogóle jestem straszną żoną!!!
dziś mężul ma urodziny, a ja zapomniałam mu złożyć życzenia z tego pod jarania się ilością ściągniętego pokarmu i tym, że niunia nadal śpi, bo nei ukrywam jak wychodził do pracy o 8 to byłam jeszcze półprzytomna
przypomniałam sobie jak szedł po korytarzy i krzyknęłam wszystkiego najlepszego, to odpowiedział, szybko sobie przypomniałaś...

w dodatku nie mam kasy, żeby mu zrobic torta i kupic szampana- o prezencie nie wspomnę;( mam 20zł i siedzę i kminie co zrobic ;(
Powinien to zrozumieć. Faceci często w ogóle zapominają o naszych świętach. Co do prezentu, nie wiem jak Twój. Mój ucieszyłby się z piwa, czekolady i sexu, także 20zł by wystarczyło

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za kciuki!!! Nie zrobili mi zabiegu! Lekarz stwierdził że skoro polip zaczął się wchłaniac to nie sensu go ruszać bo to jest zmiana dynamiczna i może się wchłonąć do zera. Dostałam 2 preparaty do psikania i smarowania i mam sie pokazać po nowym roku do kontroli i wtedy zdecydują co ewentualnie dalej. Jestem happy A na dokładkę jesteśmy dziś w trójeczkę w domu bo TŻ wziął urlop żeby być z niunią

I na dzień dobry poranna Alicja
Cudownie, że nie będzie zabiegu a Alicja śliczna!

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Moje dziecko urosło w przeciągu trzech dni chyba 2cm bo chcialam mu ubrać pajaca co mial 3 dni temu na sobie i guzik...
Czyli jest jeszcze szansa, że ubranko na chrzest będzie dobre za te 9 dni

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
moje dziecko mnie znienawidzi przez tą szyne.od niedawna zaczela jej przeszkadzac.ilekroc chce jej zalozyc to ta prostuje nogi,placze i patrzy na mnie blagalnym wzrokiem
A ile ma w tym jeszcze chodzić?
Nie martw się, nie będzie pamiętała, ale współczuje. Też bym się z tym źle czuła.
Stary 2012-11-30, 13:01   #547
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mozliwe, ze to skok
Melcia też od kilku dni przestała rzucać się w bujaczku A rzucała się, bo zauważyła, że wtedy się bujak rusza.. Więc nasze siedzenie w bujaczku wygląda tak, że posadzam Ją, a po niecałych 2minutach jest ryk, bo bujaczek się nie rusza, a Ona nie wie, co robić żeby się ruszał

Spróbuj może do końca dnia dawać Mu mleko zapasowe bądź mm. Jeżeli się nie poprawi do wieczora to wróć na mleczko prosto z piersi.
I nie bucz!!!
Najgorsze jest to, że on nie chce ode mnie butli... Odwraca się do cyca ciągle
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:04   #548
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
A ile ma w tym jeszcze chodzić?
Nie martw się, nie będzie pamiętała, ale współczuje. Też bym się z tym źle czuła.
za tydzien kontrola usg

Stary 2012-11-30, 13:04   #549
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoras z Was szukala projektora, wpadl mi taki: http://allegro.pl/smoby-lampka-proje...810189235.html
Stary 2012-11-30, 13:05   #550
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Dobra, ja chyba oszaleję

I zauważyłam jedną rzecz - leżąc na macie przestał głużyć i w ogóle zachowuje się jakby się cofnął w rozwoju(nie łapie zabawki, a już łapał) i dużo płacze... Częściej chce się przytulać i jeść...

Nie brzmi bardziej jak skok rozwojowy, a nie problemy z brzuchem...? Zwłaszcza, że po mm nie przeszło.

na pewno skok. czytałam ze wlasnie tak sie" objawia". jakby sie dziecko cofneło w rozwoju.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:06   #551
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
moja tez butelki nie chciala i szukala cyca jak ją karmilam na rekach,wiec wkladalam ja do bujaczka i tam karmilam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 13:12   #552
zielona1911
Zakorzenienie

angel
moze zrob mu noc rozkoszy ubierz sie sexownie i wskocz na niego moj by uciekł ale Twoj napewno bedzie zadowolony,zrob cos innego niz zawsze.

ja nie bede miec problemu z urodznami tzeta bo on zapomnial o moich wiec ja niebede pamietac o jego prosteee
Stary 2012-11-30, 13:19   #553
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ale mnie dołek ogarnia. Siedzę cały dzień sama z dzieckiem w domu i ani gęby otworzyć nie ma do kogo ani nic. Tż z pracy wróci to mnie tylko wkurza swoim zmęczeniem bo niby ja na wakacjach z dzieckiem jestem a w domu samo się robi a on zmęczony niesamowicie

Nikt nie ma czasu do mnie przyjechać, sama na spacery chodzę w obrzydliwej szarej Wawie gdzie mieszkając w centrum chodzę na spacery cały czas koło ulicy

Do centrum handlowego nie mogę pójść choćbym chciała na chwilę bo nie mogę się dostać wózkiem bo nie ma przejazdu dla wózków a targać po schodach nie będę. O matulko jaki mam podły humor dzisiaj, oczy mi zaraz wyjdą jak jeszcze trochę poryczę i wogóle będzie suuper.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Do ortopedy się nie mogę zapisać. Jak dzwoniłam miesiąc temu babka powiedziała mi, że spokojnie jak załatwie skierowanie to będą u nich miejsca. A teraz dzwonie to mówi żebym w grudniu zadzwoniła na styczeń się umówić Chyba będę musiała iść prywatnie ale nie wiem gdzie co i jak i za ile. Jakoś mało ogarnięta się nagle zrobiłam.
W takich warunkach to dół gwarantowany. Pozostaje udzielać się na wizażu

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
A z niemiłych rzeczy - w jednym miejscu rana po cc mi się rozeszła Ale to moja wina bo chodziłam na zakupy i dzwigałam, tak, że lepiej nie dzwigać bo nie wiadomo jak organizm zareaguje. Mam psikać Octaniseptem i smarować Mupiroxem aż się zagoi.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Mój TŻ też co środe chodzi na kosza, ale na tyle się zgodziłam
No lepiej uważać, bo rana po cc to nie tylko to co widać. Kto wie co dzieje się z nią w środku.

A mojego męża chętnie bym puściła na jakiś trening bo przytyło mu się sporo od naszego ślubu... zawsze był kawał chłopa, ale teraz to już się niezdrowo zrobiło.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Ktoras z Was szukala projektora, wpadl mi taki: http://allegro.pl/smoby-lampka-proje...810189235.html
Ale fajny projektor

Cytat:
To dawaj cycusia, może chodzi głównie o bliskość. Jak jest zadowolony podczas ssania to po co mu tego żałować.
A wybacz. Nie chcesz dawać bo szkodzi mu coś co zjadłaś... hmmm

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
za tydzien kontrola usg
O to oby już wszystko było dobrze.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
angel
moze zrob mu noc rozkoszy ubierz sie sexownie i wskocz na niego moj by uciekł ale Twoj napewno bedzie zadowolony,zrob cos innego niz zawsze.

ja nie bede miec problemu z urodznami tzeta bo on zapomnial o moich wiec ja niebede pamietac o jego prosteee
I nie przypomnialo mu się wcale??

Edytowane przez Agnus21
Czas edycji: 2012-11-30 o 13:22
Agnus21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:21   #554
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, ja chyba oszaleję

brzmi

Cytat:
iwa
tylko na buzi. wez Twoja mała i zrob jej z tego wymaz u mnie to kosztuje 25zl i z wynikami wtedy idz do lekarza zeby wiedzial jaka masc przepisac bo tak to bedzie zgadywal co jej moze byc. Ja tak mialam ze starszym,włuczylam sie pol wakacji od lekarza do lekarza,zmiany byly tragiczne i nikt mi nie umial pomoc. Stawiali rozne diagnozy od tego ze go poparzylam po liszajca,pelno masci,antybiotkow,kasa w błoto.Zrobilam wymaz i od razu bylo wiadomo ze to gronkowiec.A wygladalo to naprawde tragicznie,do teraz plakac mi sie chce...
to po prostu trzeba iść i poprosić o wymaz w kierunku gronkowca? W przychodni czy w laboratorium? Wymaz się robi z gardła? Narazie jeszcze poczekam, bo to nie wygląda bardzo źle, w dzień te zmiany sa prawie w kolorze skóry, tylko takie szorstkie, zaczerwieniają się po kąpieli. Do końca tygodnia jeszcze kąpię w krochmalu, potem wprowadzę emolient i zobaczymy.
Stary 2012-11-30, 13:21   #555
sandra23s
Zadomowienie

wzielam Pole do karmienia o ona zamiast jesc to gada do mojego cycka

Stary 2012-11-30, 13:27   #556
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Raczej po równo. Ale moja to jest taki kangur, że macha obiema nogami jakby miała skakać. Może Melcia będzie leworęczna? Podobno leworęczni są inteligentniejsi. Mój chrzestny jest leworęczny jest jednym z najlepszych prawników w Polsce

Albo partia. W sumie to już na jakimś innym forum czytałam że ktoś miał z nimi taki sam problem

Mam tym samym zestawem traktować polipa

O kurcze... brzydko to wygląda... tylko na buzi coś takiego wychodzi?
Bo powiem Ci ze mojej córze wyłażą jakieś zmiany na kolanach, łokciach i ramionach, taka sucha skóra i żółtawe łuski, podobnie to wygląda do ciemieniuchy. I nie wiem co to jest... obstawiam uczulenie na płyn do kąpieli bo się pojawiło jak zmieniliśmy. Teraz kąpię w krochmalu, smaruję na zmianę emoilentem i bepanthenem narazie poprawy nie widać, ale nowe się nie pojawiają więc może to ten płyn faktycznie? Wizytę u lekarza mamy dopiero 12 grudnia, nie chcę jej wcześniej z tym ciągać po przychodniach żeby jakiegoś wirusa nie podłapała...
Pierwsze co jak przeczytałam Twój opis pomyślałam o łuszczycy. Właśnie łuszczyca wychodzi w takich miejscach, i tak jak później piszesz zaczerwieniają się po kąpieli. Masz kogoś w rodzinie z łuszczycą?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:27   #557
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
ja bym mu w takim razie cyca dała.to musi być dla niego stresujące
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:29   #558
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Angel pozazdrościć takiego śpiocha Zośka wstała godzinke temu a teraz sobie dosypia
Zaraz trzeba sobie wziąć prysznic i się ogarnąć jak to Zuzia Asi mawia

Gda może faktycznie podawaj dzis małemu mm niech te Twoje wszystkie "grzeszki" z pokarmu się ulotnią

Weronika spróbuj dziś Jasiowi zmieszać więcej kleiku jeśli nie było żadnej reakcji nie porządanej w nocy, bo pół łyżeczki to jednak jest tyle co i nic więc mały miał prawo się porządnie nie najeść.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Angel co do urodzin tżta- weź te dwie dychy idź kupić jakieś świeczki a wieczorem jak mała zaśnie zabunkruj się w łazience, rozstaw je po kątach, zapal i zaproś do wspólnej kąpieli a jak się taka kąpiel skończy to chyba każdy wie
świeczki mam kupilam za te dwie dychy mu słodkie winko, bo wytrawnego nie lubi , q reszta prezentu tak jak mówisz^^

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:32   #559
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Pierwsze co jak przeczytałam Twój opis pomyślałam o łuszczycy. Właśnie łuszczyca wychodzi w takich miejscach, i tak jak później piszesz zaczerwieniają się po kąpieli. Masz kogoś w rodzinie z łuszczycą?
Nie mamy nikogo takiego w rodzinie. Nie strasz mnie Narazie czekamy.... zobaczymy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 13:33   #560
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
świeczki mam kupilam za te dwie dychy mu słodkie winko, bo wytrawnego nie lubi , q reszta prezentu tak jak mówisz^^
koniecznie daj znac czy sie podobało

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:35   #561
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Cudnie, sama bym chciała taki prezent
Stary 2012-11-30, 13:36   #562
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Nie mówię, że to coś złego, broń Boże!
Tylko zastanawia mnie czy jeszcze Jej się odmieni.. Czy to po prostu normalne

Tak, prawą ręką i nogą też operuje, aczkolwiek właśnie mniej.

Melci też się zdarzy obiema czy też samą prawą, aczkolwiek tak jak pisałam.. Więcej i częściej robi lewą stroną.

lidka0308 - Słyszałam, że dobry jest żel na wrastające paznokcie. Może póki co tego spróbujcie?
http: //www .doz. pl/ apteka /p45981-Zel_do_wrastajacych_pazno kci_2020_9_ml

Moja mama właśnie też tak ma, no ale to genetyczne chyba nie jest?

Nogą tak, rączką nie . Zaparła się kobiecina i prawą rączką ni chu chu . A grzechotki trzyma prawą, ale słabiej.

Główkę moczymy, Melcia to uwielbia. Zdarzy się, że woda do uszek się dostanie, ale jakoś bez paniki. Choć jak moja mama o tym usłyszała to o mało orła nie wywinęła.. A więc, woda nie powinna dostawać się do uszek?

Ojj, tak. Cudowna sprawa.
Melcia też wygina się w C. Tzn. odpycha się na nóżkach i robi tak jakby.. hmm.. mostek, tylko na rączkach się nie podnosi. I takim sposobem wędruje.. Z jednego miejsca na drugie Cwanizna mała, po mamie
moja Baśka już od miesiąca podnosi pupkę w górę! najchętniej robi to na przewijaku pewnie dlatego że tam jest dość twardo

Cytat:
Dziewczyny dzięki za kciuki!!! Nie zrobili mi zabiegu! Lekarz stwierdził że skoro polip zaczął się wchłaniac to nie sensu go ruszać bo to jest zmiana dynamiczna i może się wchłonąć do zera. Dostałam 2 preparaty do psikania i smarowania i mam sie pokazać po nowym roku do kontroli i wtedy zdecydują co ewentualnie dalej. Jestem happy A na dokładkę jesteśmy dziś w trójeczkę w domu bo TŻ wziął urlop żeby być z niunią

Ja bym podała. Od jednego dnia z mm nic mu się nie stanie. Szkoda męczyć dziecia. A poza tym muszę Wam powiedzieć że od kiedy Ala dostaje raz na dobę butelkę mm to robi znacznie lepsze kupki - bez śluzu, bez grudek, żółciutkie jak jajecznica Tylko że dajemy Bebiko ha

Ja też chcę takie urodziny

I na dzień dobry poranna Alicja

jaka ślicznota
a jakie ma fajne brwi
jestem na tym punkcie przewrażliwiona, bo u mojej córeczki brewki są jaśniutki - ledwie widoczne

Witamy się!
Moje dziecię zasnęło dziś przed 3 dopiero!!!
wstała po 8 - dostała jedzonko i dała mamie odespać do 12.15
nie wiem co bym zrobiła jak rano przyszłoby gdzieś wstać

Marzenko moja Basia jest MEGA podobna do Twojego Maksia!!!
jak TŻ zobaczył zdjęcie z wanny to stwierdził że to Basia... ale ona tak przecież nie umie
Stary 2012-11-30, 13:38   #563
zielona1911
Zakorzenienie

Agnus
kapnąl sie na drugi dzien po zyczeniach na fb

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 13:39   #564
angel166
Zakorzenienie

choco ją okresu jeszcze tnie dostalam, ciekawe czy do końca roku dostane hmm
m
n
co do małej to wstała po 9 i koniec spania, ma dzień mega glodomora zjadła 120 mojego, i dwa razy po 90 sztucznego, o 11 i o 14 i nie ma zamiaru spac. a na spacer nie pojedziemy, bo cały czas pada śnieg. już wolę jak wstajw o 7, bo wtedy o 12 zasypia na dwie godziny. lezymy zatem w łóżku z wywalonym cycem i czekan az zasnie

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 13:44   #565
zielona1911
Zakorzenienie

Iwa
napewno macie w miescie jakies labolatorium. np.fryda. i pokazujesz im lokcie i oni tam patyczkiem zbiora jej troche tego z tej zmiany tylko nie mozesz jej dzien wczesniej myc ani niczym smarowac,zeby bylo widac co to za bakterie. powiesz po prosyu ze chcesz sie dowiedzeiec co to i na co jest to odporne a na co wrazliwe.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=ubc0WKv3F7E stare ale znowu sie uśmiałam swietne te dzieci

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=jcC34N8rftE ;D

http://www.youtube.com/watch?v=BQOds0kCgOk

no dzieci są super
Stary 2012-11-30, 13:46   #566
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość

jaka ślicznota
a jakie ma fajne brwi
jestem na tym punkcie przewrażliwiona, bo u mojej córeczki brewki są jaśniutki - ledwie widoczne
Jak się urodziła to tych brwi nie było prawie widać. Potem się zrobiły rudawe a teraz są już fajne. No ale ja mam naturalnie ciemne, tż też to raczej się spodziewałam że tak będzie

Cytat:
Iwa
napewno macie w miescie jakies labolatorium. np.fryda. i pokazujesz im lokcie i oni tam patyczkiem zbiora jej troche tego z tej zmiany tylko nie mozesz jej dzien wczesniej myc ani niczym smarowac,zeby bylo widac co to za bakterie. powiesz po prosyu ze chcesz sie dowiedzeiec co to i na co jest to odporne a na co wrazliwe.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=ubc0WKv3F7E stare ale znowu sie uśmiałam swietne te dzieci

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=jcC34N8rftE ;D
Dzięki Jak to nie przejdzie to na pewno tak zrobię
Stary 2012-11-30, 13:46   #567
colds
Zakorzenienie

Dodałam kilka linków w drugim poście na pierwszej stronie!
Jak macie coś ciekawego to przesyłać!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-30, 13:54   #568
sandra23s
Zadomowienie

zielona ale sie usmiałm z blizniaków,az mi łzy pociekły

Stary 2012-11-30, 13:56   #569
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Agnus
kapnąl sie na drugi dzien po zyczeniach na fb
Nie było mu głupio? Jakiś prezent, przeprosiny?

Zabieram się za zakupy. Kupuje dziecku matę i projektor. Długo sie zastanawiałam nad matą. Mała księżniczka jest super, ale znowu same róże, zresztą bujaczek ma z tej serii więc uznałam, że wezmę tę http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...818740245.html
Stary 2012-11-30, 14:03   #570
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Nie było mu głupio? Jakiś prezent, przeprosiny?

Zabieram się za zakupy. Kupuje dziecku matę i projektor. Długo sie zastanawiałam nad matą. Mała księżniczka jest super, ale znowu same róże, zresztą bujaczek ma z tej serii więc uznałam, że wezmę tę http://allegro.pl/mata-edukacyjna-ti...818740245.html
Ja zamówiłam w środę tę: http://allegro.pl/fisher-price-mata-...798016264.html
Dzisiaj Melcia już na niej wariowała

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości