|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
heloł,
coś słaba produkcja postów dzis ![]() znalazłam takie cuś do porodu, oczywiscie ja bym zalozyła stanik pod to, grosze kosztuje: http://allegro.pl/koszula-jednorazow...784703472.html Lenova głowa do góry, odczekaj z decyzja o studiach, teraz tyle rzeczy szybko sie zmienia w naszym zyciu, ze trzeba sobie dac troszke czasu. Ellmi i Laurka, ciesze sie sie, ze nie jestem sama jesli chodzi o białe mebelki, ja juz zamowiłam białe łóżeczko, ale dostawa moze zajac do 4 tyg nie doczekam sie jeszcze ta pościel, myslałam o zeby wziac taką 90x120 do łóżeczka 60x120, dobrze mysle?
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez staram sie unikac tych sosow z proszku (chociaz ostatnio Knorr bardzo poprawil sklady - nie ma juz glutaminianu i innych swinstw). Dlatego wlasnie prosze Was, bardziej doswiadczone kucharki, o pomoc ![]() Pierogi ruskie |
|
|
|
|
#1203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale mnie głowa napierdziela, nad ranem zaczęła i już 4 tabletki wzięłam i nic nie puszcza nie mam pojęcia z tą pościelą, bo nie zamawiam na razie i jakoś się tym nie interesowałam; a patrzyłaś na te aukcje z łóżeczkami?
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz 95% aukcji z poscielą jest wlasnie na lozeczko 60x120. sama jestem na etapie wyboru poscieli ![]() pisalam do tego swojego od koszulo - stanika i paczka ma dojsc w pon-wt. alez to sie wszystko dłuży ![]() kolejna porcja ciuszkow wyprana, a poprzednia sterta czeka na prasowańsko. ale dzis chyba nie dam rady, jakas taka słaba jestem. zapewne przez cisnienie ![]() jeszcze ze 2 pralki i finito ![]() musze zaczac robic obiad a najchetniej to bym poszła w kimę ![]() co do tej koszuli z linka to ja bym sie źle w takiej czuła, czuła bym sie poprostu goła ![]() a i cena bez rewelacji bo z przesylka wychodzi juz 11zl, to w lumpku porzadną koszulę kupisz za grosze. ja kupilam 2 uzywki z all i też nie załuje. jak masz mozliwosc to tak jak pisaly dziewczyny, wez jakas mega xl koszulke tz-ta. to jest najtansza opcja
|
|
|
|
|
#1206 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)Lenova, a Ty kochanie nie rezygnuj, dasz radę! Ja 2 razy rezygnowałam - ja niestety nie miałam wyjścia - i żałuję strasznie, chociaż żadnego wpływu na to nie miałam..... Jak mam doła to wyję mężowi, że skończę pracując w mięsnym na weekendy.... Cytat:
gratulacje i jaka antenka jeee ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wpadaj na herbatkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak, ale ja nie biorę isoptinu - za dużo leków by już było, jakoś daję radę generalnie biorę o 7 rano tabletki - wtedy śpię do 12 i nie czuję nic, potem o 15 - tu jest najgorzej bo środek dnia - i o 23 - idę spać więc znowu nic nie czuję taki mały system heh---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- aaaaaaaaaaaaaaaaaa 34 tydzieeeeeeeeeeeń!!! Wiecie, że jeszcze 3tygodnie i Mały będzie donoszony?! Jezu, najpierw w ogóle nie było szansy, że zajdę w ciążę, potem mało jej nie straciłam....... jeszcze trochę, jeszcze tylko trochę, oby wszystko było ok przy porodzie......
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Ta koszula do porodu fajna i praktyczna, ale wiem, ze zle bym sie w niej czula. Poki co do porodu planuje wziac jakas stara koszule, a potem sie przebiore, zaloze taka do karmienia i majty poporodowe na dupsko.
bokeh zamorduje za te pierogi. Ja bym mogla je wcinac na sniadanie, obiad i kolacje az do smierci. Moge sie wprosic na obiad??? Poza tym moja droga czy ty nie mialas lezec i odpoczywac???
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zaraz zupke wlewam |
|
|
|
|
#1209 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, kilka dni i się unormuje
|
|
|
|
#1210 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku - zrobiłam spaghetti.
Musiałam dzisiaj trochę wcześniej ugotować, bo TŻ na 15:00 do pracy - właśnie pojechał. Dziś robi 16stkę, czyli będzie dopiero jutro po 7:00 w domu. Cytat:
Od czasu do czasu dodaję soku malinowego albo truskawkowego mamowej roboty. Kiedyś też z czekoladą robiłam - jak już przełożyłam kaszkę do miski, to dodawałam do tego kostkę czekolady, wciskałam w środek i czekałam, aż się rozpuści. ![]() Cytat:
), dzieci coraz większe i coraz silniejsze. Moja praktycznie już nie kopie, tylko właśnie wbija mi się w różne narządy, zazwyczaj w pęcherz - to boli. Cytat:
Wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że się udało - i z zajściem, i z utrzymaniem, a maluch jest już praktycznie gotowy do wyjścia, także nie martw się. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-30 o 14:21 |
|||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam podzielić się informacją,że podpisana umowa na prąd i załatwiony gość od przyłączy wodno kanalizacyjnych
i jeszcze dzis w gowno wdepnełam.... to chyba na szczescie |
|
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, to kiedy przeprowadzka?
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez miałam problemy z zajściem w ciąże i tez nie mogę uwierzyć że to już prawie końcówka i nasze dzieciaczki będą z nami
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż zaraz wróci z pracy, jedziemy na jakieś zakupy a potem sr. Pogoda tragiczna! Mąż mi też wczoraj mandarynki kupił Dziś 4 dzień bez słodyczy. Jem jak wcześniej i mam kilo mniej niż kilka dni temu. Na pewno się nie głodzę i nie odchudzam. Poza tym bardzo mnie po żelazie boli brzuch.
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja wreszcie się pozbierałam. Przyszłam ze sklepu i zrobię pomidorową zupkę. Najchętniej bym przeleżała dzisiaj cały dzień.
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
#1217 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
wyszorowałam łazienkę i wc i jestem padnięta. Jeszcze Majeczka się malutko rusza, pewnie dlatego, że i ja słaba jestem. Chyba sobie zrobię małą kawkę moze mi się ciśnienie podniesie... A ciacho wyszło całkiem całkiem, szału nie ma, ale jak na taką prościznę i minimalizm składników to dobre
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- ale tutaj dziś cicho... widać, że niskie ciśnienie bo nikt nawet nie ma sił pisać ;p |
|
|
|
#1221 |
|
BAN stały
|
ja Was tylko dzisiaj głównie podczytuję, bo padam na pyszczek tak mi się spać chce
wieczorem jedziemy do Bartka czytałam o Waszych dołkach i faktycznie, nie wiem co to za zbieg okoliczności, ale ja się czuję podobnie do Was od 2 dni. Chyba jakaś zbiorowa depresja czy jak Dzisiaj staram się o tym nie myśleć i za bardzo nie nakręcać...ale ogólnie 2 dni temu napadły mnie takie czarne myśli, że właśnie ja tego po porodzie wszystkiego nie ogarnę. Że kompletnie nie poradzę sobie z maleństwem...z domem...do tego zaczęłam myśleć co z pracą...z jednej strony muszę/chcę wrócić jak najszybciej (uroki prowadzenia własnej formy), ale z drugiej...co ja zrobię z malutką Emilką? Niania do takiego maleństwa? Kompletnie tego nie widzę .... i tak bym mogła wymieniać i wymieniać...
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ty sobie jakies relanium zaaplikuj co by ci sie cisnionko za bardzo nie podniosło po tej wizycie...... ![]() lejdis, co za beznadziejny dzien.... cisnienie do dupy, ciemno, zimno- dobrze przynajmniej, że w domu siedze a nie musze latac z jakimis zalatewieniami... posprzatałam sobie dzis prawie na cacy- jutro tylko łązienke ogarne i kwaitki pomyje. uciekam bo sie małż wykłóca o dostęp do neta
|
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też Was podczytuję... przede wszystkim Lenova i Wisienka trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło.. Noc ciężka, bo nos zapchany to co ja biedna pośpię Poszliśmy z TŻem po zakupy, potem zrobił pyszny obiad, poleżeliśmy i wyszedł do pracy A ja się będę męczyć do 22 sama. Jakoś jak on jest przy mnie to i katar jakoś tak nie przeszkadza i w ogóle mi lepiej.Wyobraźcie sobie, że T-mobile w ciągu dwóch miesięcy naciągnęło go na 200 zł! przychodzą do niego smsy, za które doliczają mu do rachunku po 3,69! No i każdy panika i co się okazało? jego ojcu co miesiąc po cichu doliczają 9zł, a babci też wysłali kilka smsów! złodzieje! ![]() Posprzątałam kuchnię i zasapałam sie jak stare pudło, a muszę jeszcze poodkurzać i pomyć podłogi Te koszule na poród to moze i nie głupie, bo cżłowiek się zapoci a one takie przewiewne, ale ja raczej wezmę jakiś stylowy t-shirt
|
|
|
|
|
#1225 |
|
Zadomowienie
|
Wykapalam sie, ogolilam krystyne i ide sie malowac. Potem imprezka
Wpadne pozniej kochane, 3majcie sie.
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba obejrzę Madagaskar
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=9y3nhI2YW2c
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeee. Z takim brzuchem to mi się nawet chodzić nie chce, a co dopiero balować. Ale jutro moja siostra urządza u nas w domu 2. urodziny swojej córeczki, więc impreza będzie. ![]() Aaa, zapomniałam Wam powiedzieć - mój TŻ tak się zaangażował w temat chusteczek dla Oliwki, że postanowił sam przetestować te z BD i stwierdził, że skoro mają najmniej konserwantów, to będziemy używać właśnie ich. No dobra, skoro on tak chce... Tylko tej różowej wersji, bo jest bezzapachowa.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-11-30 o 17:27 |
|
|
|
#1229 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dużo szczęścia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście wszystkie toasty to soczek owocowy Tak bo mężulek wraca o 23 do domu ale jutro mamy nadzieję to nadrobić
ślub 28.04.2012 Wojciech 22.02.2013 ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png Bartuś ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-11-30 o 17:24 |
||||
|
|
|
#1230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ze w koncu pozwoli sie wykorzystac, bo juz mi sie po nocach swinstwa snia z tej posuchy ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

nie doczekam sie
jeszcze ta pościel, myslałam o zeby wziac taką 90x120 do łóżeczka 60x120, dobrze mysle?

jeszcze trochę, jeszcze tylko trochę, oby wszystko było ok przy porodzie...... 

i dużo szczęścia
ślub 28.04.2012