Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 14:01   #2641
cotka
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37896184]ja chciałam te http://www.massimodutti.com/webapp/w...BSKORY%2BNAPPA ale nie ma już mojego rozmiaru, do mojej spódnicy by pasowały mam oprócz tego czarne botki na wysokim obcasie, ale nie są zbyt wygodne do biegania, więc noszę spódnicę rzadko (mam tylko jedną w tym momencie) [/QUOTE]
aa zapomnialam dodac, ze chodzi mi o obcas max 6 cm
Stary 2012-11-30, 14:46   #2642
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część II

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

Pory są bardzo oczyszczone! Chyba jeszcze nigdy nie miałam takich Generalnie buzia jest ładna, wypoczęta, taka zdrowa. Z pewnością będzie u mnie stałym punktem

Link do kwc: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-ghassoul.html

Ale używasz systematycznie? ja polecam duet szampon + lotion do wcierania. Poza tym, polecam też wcierkę czarna rzepa z joanny.
Polecam najpierw podciąć włosy (długie są ciężkie a jak są osłabione do tego to lecą jak szalone).
Ja borykałam się kiedyś z bardzo mocnym wypadaniem włosów. Do tego stopnia, że zapchałam rurę w łazience :| Teraz jak myję głowę do nakładam sitko i później zbieram włosy z tego sitka, ale jest to naprawdę minimalna ilość. Wcierałam seboradin i rzepę - pomogło.
Jak jeszcze sobie coś przypomnę to napiszę, bo naprawdę wielu rzeczy próbowałam (z różnym skutkiem), ale teraz cieszę się naprawdę ładnymi włosami

ja też zamierzam robić rozsądne zakupy nie rzucać się na co popradnie tylko dlatego, że jest przecenione Bo później mi tylko stosy nienoszonych ubrań zalegają w szafie.
Chciałabym jakaś marynarkę (białą lub granatową), koszulę (tych nigdy dość , jakaś bluzkę do pracy i sukienkę

Ja swoją puchówkę kupiłam na wyprzedaży w Stradim 2 lata temu. Jest bardzo ładna, ciepła i wygodna Mam beżową, teraz chciałam kupić czarną (najchętniej kupiłabym taki sam model ale widziałam,że bardzo marnie w tym roku jeśli chodzi o puchówki. Wszystko jest brzydkie i jakieś takie cienkie :|
Na codzień noszę kurtkę puchową, zdecydowanie stawiam na ciepło i wygodę. Płaszcz ubieram tylko na specjalne okazje (i marznę Może w tym roku rozejrzę się za jakimś cieplejszym

Bardzo chcę to przeczytać, lubię takie grube książki które przyjemnie się czyta. Nudzę się właśnie ostatnio wieczorami bo nie mam jeszcze nauki (a coś nie mogę usiąść do pracy) a wszystko co miałam już przeczytałam i tak się błąkam po domu nie wiedząc co mam ze sobą zrobić

Jantar bardzo lubię Choć teraz mam przerwę i wcieram wodę brzozową z isany

Woda termanla też może być. Ja mam różaną która solo mi nie służy więc będę dolewać ją do maseczek.
Też zawsze upapram łazienkę. Ostatnio robiłam maseczkę i wskoczyłam pod prysznic. Cała kabina była umazana błotem, ja nie wiem jak ta glinka się przemieszcza
Niedawno dokupiłam rękawicę Kessę i teraz zmywam wszystko właśnie tą rękawicą. Efekty są jeszcze lepsze i zmywa się łatwiej, nie robi się bałagan także polecam Kupiłam kjessę w oragniquję za ok. 23 zł.
Używam systematycznie tj. miałam teraz te przerwę o której z resztą mówi producent, ale dziś odebrałam nowy zapas. Vitapil biorę już prawie 2 miesiące, też mam już nowe opakowanie. Nie szarpię włosów, staram się ich mocno nie związywać, zazwyczaj mam rozpuszczone.., mam baby hair, które teraz już sporo podrosły, ale wypadanie moim zdaniem jest za duże
czarną rzepę joanny chyba też kiedyś stosowałam, jantar też (tu nie zauważyłam raczej efektów, ale zużyłam 1 opakowanie).
No i podcinam je regularnie, co 2 miesiące, bo chcę pozbyć się całkiem rozdwojonych końcowek (u mnie to chyba niemożliwe ). Jak Ci się coś przypomni, co Ci pomogło, to chętnie jeszcze przeczytam

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Kupiłam zestaw szampon i lotion do włosów osłabionych. Zobaczymy jakie będą efekty.

Wypadanie to duży problem. Na pewno warto uzbroić się w cierpliwość i sprawdzić czy przerzedzanie się włosów nie jest objawem problemów zdrowotnych.
Dermatolog stawia na stres. Mam się wyciszyć, brać magnez. Biorę go dopiero 1,5 tygodnia, więc na efekty będę musiała poczekać...

Cytat:
Napisane przez Lena1209 Pokaż wiadomość
Ag4 jeszcze raz dziękuję W weekend zabieram się za czytanie Moje plany na weekend to wyjazd do SPA,czytanie Greya a po powrocie do domu pieczenie pierniczków
Ale Ci dobrze udanego wyjazdu

ja tak chciałam białą marynarkę, że na letniej wyprzedaży kupiłam dwie - z czego jedną miałam raz na weselu, a druga tylko wisi w szafie i nie mam do czego ich nosić
jestem strasznie podatna na wyprzedaże, promocje, obniżki... mimo, że wiem jak to działa

zapomniałam jeszcze zapytać Was o czarne mydło - zawsze nakładałam suchą ręką a wczoraj otworzyłam opakowanie i wylałam z niego odrobinę wody, konsystencja zrobiła się rzadsza podejrzewałam byłego chłopaka, że może chciał użyć i włożył mokrą dłoń, ale mówi, że nie ruszał... przeterminowane? było niedomknięte i dostała się wilgoć? jest już bezużyteczne?

Edytowane przez Olcia
Czas edycji: 2012-11-30 o 14:49
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 15:05   #2643
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

Dermatolog stawia na stres. Mam się wyciszyć, brać magnez. Biorę go dopiero 1,5 tygodnia, więc na efekty będę musiała poczekać...

Ahh ten stres :| Pamietam, że używałam też waxa. Też dobrze działał
Dziś cały dzień zbieram komplementy nt. swoich włosów. Nie przywykłam do tego bo zawsze miałam cienkie pióra
Teraz mam zdrowe i dość długie Spałam w koku więc mam ładnie pofalowane dziś. Nie jestem typem który nieustannie przegląda się w lustrze, ale dziś sprawia mi to wyjątkową przyjemność

Cytat:
jestem strasznie podatna na wyprzedaże, promocje, obniżki... mimo, że wiem jak to działa
Przybij 5 ! Ja też jestem podatna :/ choć za każdym razem obiecuję sobie, że nei dam się wrobić i nie nakupuję sterty rzeczy. W tym roku określoną kwotę przeznaczam na wyprzedaże i zamierzam kupować z głową. Tylko to, co faktycznie się przyda

Co do czarnego mydła to nie mam pojęcia
Mi się tak nigdy nie zdarzyło Obstawiam, że jednak ktoś tą wodę musiał tam wlać, sama się nie dostała

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 15:09   #2644
Lena1209
Wtajemniczenie

Cytat:
Używam systematycznie tj. miałam teraz te przerwę o której z resztą mówi producent, ale dziś odebrałam nowy zapas. Vitapil biorę już prawie 2 miesiące, też mam już nowe opakowanie. Nie szarpię włosów, staram się ich mocno nie związywać, zazwyczaj mam rozpuszczone.., mam baby hair, które teraz już sporo podrosły, ale wypadanie moim zdaniem jest za duże
czarną rzepę joanny chyba też kiedyś stosowałam, jantar też (tu nie zauważyłam raczej efektów, ale zużyłam 1 opakowanie).
No i podcinam je regularnie, co 2 miesiące, bo chcę pozbyć się całkiem rozdwojonych końcowek (u mnie to chyba niemożliwe ). Jak Ci się coś przypomni, co Ci pomogło, to chętnie jeszcze przeczytam

Polecam Vitapil Zrobiłam sobie w tym roku 2 x 2miesięczne kuracje Vitapilem. Dzięki niemu włosy się wzmocniły i szybciej rosły

Ale Ci dobrze udanego wyjazdu

Dziękuję Już tylko niecała godzina w pracy
Z mydłem chyba wszystko w porządku,może po prostu zebrała się woda
Lena1209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 15:15   #2645
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
świetny sweterek
Dziękuję
Cytat:
Fajny! Chciałabym taki tylko w innym kolorze, ale znając życie w moim Re nie będzie :|

Z dostepnością ubrań w re często jest problem, niektóre rzeczy nie pojawiają się w ogóle.
Cytat:
Napisane przez cotka Pokaż wiadomość
Jakie botki nosicie do spódnic? Zawsze mam problem jesienia i zima z butami do spodnic lekko przed kolano albo takich do polowy uda, moze mi cos rozjasnicie zdjecia mile widziane
Ja kozaki, botki mi nie pasują do spódnic, za to kozaki

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 16:26   #2646
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
My mieliśmy jechać do Berlina (tż chciał mi zrobić niespodziankę mikołajkową), no ale pogoda straszna więc strach jechać. A już miałam zamiar obkupić się w balee i alverde No, ale mam nadzieję, że nic straconego i pojedziemy jak aura będzie bardziej sprzyjająca

cotko ja najczęsciej noszę muszkieterki zimą, na jesień mam wysokie botki z zary więc na suche dni zakładam właśnie te. Z tym, że ja zaraz po przyjściu do pracy wskakuję w szpilki więc w zasadzie to obojętnie mi jakie buty ubiorę.
Dziś na przykład mam kalosze bo rano straszna ulewa była :/

Ja dzisiaj również maszeruję w kaloszach
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 16:59   #2647
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość

Moja lista zakupów na wyprzedaże rośnie. Na pewno musi się na niej znaleźć:
-śmietankowa marynarka
-czarne porządne skórzane baleriny
-karmelowe kozaki lub botki
-biała koszula
-czarna spódnica rozkloszowana
-czarne spodnie z wyższym stanem, które spełnią moje oczekiwania w 100%
Do mojej listy też regularnie dochodzą nowe pozycje . Najważniejsze rzeczy to:
- puchowy płaszczyk - Mango, zlituj się oby z 500zł cena upatrzonego spadła tak do 350-400zł
- czarne kozaki skórzane na obcasie - klasyczne, bez ozdób, porządne i na wysokim obcasie. Te które mi się teraz podobają są za 500-600zł, z kasą u mnie cienko więc muszę poczekać do wyprzedaży
- karmelowe oficerki
- śmietankowa bluzka z baskinką
- marynarka, najchętniej Zarowa z bufkami ale to tylko jeśli spadnie z 399zł do 200zł - marzenia ściętej głowy, że XS się wtedy uchowa
- rozkloszowana spódnica
- 348349574985 innych rzeczy

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Bodaj dwa sezony temu kupiłam w zarze płaszczyk puchowy (nie wyglądam w nim jak ludzik bibendum ), cztery stówki kosztował, ale muszę przyznać, ze oczekiwania spełnił super. Jedyny minus to taki, ze dosyć intensywnie gubi pióra w końcówce rękawów i na samym dole po bokach, ale nie zauważyłam, żeby mi było zimniej. Za to jak go teraz z szafy wyciągnęłam, to TŻ się śmieje że sezon na obieranie foteli samochodowych z piór rozpoczęty
A w LO też wymarzłam, jakoś dwa lata temu znienacka dojrzałam do sensownego ubierania się jak jest zimno i fakt, od dwóch lat zimą nie pochorowałam się ani razu (za to rozchorowałam się w środku minionego lata).
Ja innego niż puchowy nie kupię. Mam wełniany z Zary, który sprawdza się świetnie w temperaturach powyżej 0 stopni ale jak jest na minusie to marznąć nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
tak, mam w pdf'ie poproszę o adres na priv
Czy ja też mogę prosić o Gray'a w pdf?

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37893000]my z tż idziemy do znajomych, a juro ja planuję babski wieczór, a tż męski [/QUOTE]

A ja mam zjazd Mąż pracuje więc ogólnie weekend będzie do kitu.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:54   #2648
Maqua
Zakorzenienie

Ja bym chciałam na wyprzedaży upolować jakąś marynarkę, chętnie "dresową", na co dzień i prostą spódnicę ołówkową. Bo nie mam

Caarolaaa bardzo dziękuję
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:59   #2649
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dziewczyny - skąd ten sweterek?
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1354221582
i ten: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...4&d=1354221582

Dla mnie Grey to badziew wszech czasów

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 19:43   #2650
cotka
Zadomowienie

wydaje mi sie, ze oba sa z H&M
Stary 2012-11-30, 20:55   #2651
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotka Pokaż wiadomość
wydaje mi sie, ze oba sa z H&M
Czy to dla mnie odpowiedź? Dziękuję! a czy to aktualna kolekcja i czy dział zwykły czy trend?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 21:09   #2652
cotka
Zadomowienie

Ten jasny kremowy widziałam jakies 2 tyg temu (albo jakis b. podobny ) 'zwykly' dział damski. Ten różowy to chyba z kolekcji Lany del Rey?
http://uk.eonline.com/eol_images/Ent....mh.071712.jpg
nie wiem czy jeszcze sa, nie moja kolorystyka to jakos mi umknely,a le moze ktos inny wie
Stary 2012-11-30, 21:25   #2653
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh ten stres :| Pamietam, że używałam też waxa. Też dobrze działał
Dziś cały dzień zbieram komplementy nt. swoich włosów. Nie przywykłam do tego bo zawsze miałam cienkie pióra
Teraz mam zdrowe i dość długie Spałam w koku więc mam ładnie pofalowane dziś. Nie jestem typem który nieustannie przegląda się w lustrze, ale dziś sprawia mi to wyjątkową przyjemność

Przybij 5 ! Ja też jestem podatna :/ choć za każdym razem obiecuję sobie, że nei dam się wrobić i nie nakupuję sterty rzeczy. W tym roku określoną kwotę przeznaczam na wyprzedaże i zamierzam kupować z głową. Tylko to, co faktycznie się przyda

Co do czarnego mydła to nie mam pojęcia
Mi się tak nigdy nie zdarzyło Obstawiam, że jednak ktoś tą wodę musiał tam wlać, sama się nie dostała
A co stosujesz teraz do pielęgnacji włosów? Też łykasz jakieś tabletki?
Dzisiaj sobie zrobię laminowanie żelatyną, bo jutro znów pobudka o 5 i nie będzie mi się chciało rano myć, suszyć miałam też jakiegoś waxa, ale nie przypadł mi do gustu mimo wielu pochlebnych opinii...

Chyba też wyznaczę sobie jakąś kwotę i ani grosza więcej na wyprzedaży
Cytat:
Z mydłem chyba wszystko w porządku,może po prostu zebrała się woda
oby

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Do mojej listy też regularnie dochodzą nowe pozycje . Najważniejsze rzeczy to:
- puchowy płaszczyk - Mango, zlituj się oby z 500zł cena upatrzonego spadła tak do 350-400zł
- czarne kozaki skórzane na obcasie - klasyczne, bez ozdób, porządne i na wysokim obcasie. Te które mi się teraz podobają są za 500-600zł, z kasą u mnie cienko więc muszę poczekać do wyprzedaży
- karmelowe oficerki
- śmietankowa bluzka z baskinką
- marynarka, najchętniej Zarowa z bufkami ale to tylko jeśli spadnie z 399zł do 200zł - marzenia ściętej głowy, że XS się wtedy uchowa
- rozkloszowana spódnica
- 348349574985 innych rzeczy

Ja innego niż puchowy nie kupię. Mam wełniany z Zary, który sprawdza się świetnie w temperaturach powyżej 0 stopni ale jak jest na minusie to marznąć nie zamierzam

A ja mam zjazd Mąż pracuje więc ogólnie weekend będzie do kitu.
Nie wiem o jakiej dokładnie marynarce mówisz, ale ja kupiłam na wyprzedaży marynarki XS już za 99-129zł czasem się udaje
Stary 2012-11-30, 21:45   #2654
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co
Ja dziękuję karoli

Cytat:
Oj tak,caarolaaa dziękujemy
nie ma za co, cieszę się, że mogłam pomóc

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
oczywiście, podaj tylko e-mail na priv
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 00:07   #2655
emely
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Rossmannie, w sumie nic nie potrzebuję ale myślałam by może skusić się na tusz MaxFactor; niestety wszystkie pootwierane W ogóle ludzi pełno a to co zostało jakieś takie "wymacane", nic nie wzięłam
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Ja jak takie cosik widzę, to od razu idę z malutkim donosem Później się człowiek dziwi, czemu tusz się szybko osypuje, ale jak ma się nie osypywać, skoro ludzie mimo, że teraz można zobaczyć także, jak wygląda szczoteczka, to otwierają tusz, żeby chyba zobaczyć, czy czerń jest odpowiednio czarna

Dziewczyny ale pędzicie, nie mogę Was nadgonić .

Czyli tusze powinny być zaklejone ?, do tej pory każdy kupiony w Rossmanie przeze mnie egzemplarz nie był zaklejony .

Chciałam jeszcze zapytać o Wasze opinie na temat kremów przeciwzmarszczkowych, uważacie, że powinno się je stosować dopiero po 25 roku życia ?. Ostatnio zauważyłam u siebie drobne zmarszczki i noszę się z zamiarem zakupu, jednak zupełnie nie mam w tym rozeznania. Może znacie jakiś sprawdzony i godny polecenia krem ?
Stary 2012-12-01, 09:57   #2656
Madzia_M77
Zadomowienie

Dziewczyny które mają olejek arganowy (np.Botanique) nie wiecie przypadkiem jak należy go przechowywać? Bo na opakowaniu nie ma informacji

Wreszcie się wyspałam, ciężki tydzień za mną. Mam ochotę na kupno dwóch sukienek, ale jakoś nigdzie nie mogę trafić na właściwą, albo moje wymagania wzrosły

BTW, gdzie się podziały weteranki? LadyI, blekitne-niebo,?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:31   #2657
lola23
Wtajemniczenie

Hej
Dziewczyny, chciałabym kupić sobie jakiś sprzęt aby układać włosy jak dziewczyna w tym filmiku, co mogłybyście polecić?

http://www.collagevintage.com/

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:56   #2658
LadyI
Zakorzenienie

Cytat:
moja lista jest identyczna, z wyjątkiem rozkloszowanej spódnicy
Ale się dobrałyśmy!

Cytat:
Oj tak,caarolaaa dziękujemy

Wprawdzie planowałam wybrać się na zakupy w weekend a tutaj nagle okazało się,że jedziemy do SPA Zakupy poczekają,będzie większy budżet na wyprzedaże Już odliczam godziny do końca pracy a wieczorem zjem moje ukochane sushi
Uwielbiam sushi i ostatnio sama nawet robiłam . Dopiero się uczę, ale wychodzi mi co raz lepiej. Zazdroszczę SPA!. Ja zaraz lecę do fryzjera i kosmetyczki

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37896184]ja chciałam te http://www.massimodutti.com/webapp/w...BSKORY%2BNAPPA ale nie ma już mojego rozmiaru, do mojej spódnicy by pasowały mam oprócz tego czarne botki na wysokim obcasie, ale nie są zbyt wygodne do biegania, więc noszę spódnicę rzadko (mam tylko jedną w tym momencie) [/QUOTE]

Taka zgrabna dziewczyna, a nie nosi spódnic!

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które mają olejek arganowy (np.Botanique) nie wiecie przypadkiem jak należy go przechowywać? Bo na opakowaniu nie ma informacji

Wreszcie się wyspałam, ciężki tydzień za mną. Mam ochotę na kupno dwóch sukienek, ale jakoś nigdzie nie mogę trafić na właściwą, albo moje wymagania wzrosły

BTW, gdzie się podziały weteranki? LadyI, blekitne-niebo,?
Dziękuję Kochana w swoim i błekitne-niebo imieniu. Mnie wciągnęły studia, codziennie siedzę w instytucie od rana do nocy, śpię po 4-5 godzin i ogólnie jestem nieprzytomna. Dzisiaj mam tylko 'dzień odpoczynku', przynajmniej do ok 17.

Trzymajcie kciuki, bo zaraz idę do krawcowej odebrać sukienkę i spódnicę, bardzo jestem ciekawa, co z tego wyszło.

Jeśli chodzi o lokówkę, mam taką firmy Fox http://www.meble24h.com.pl/product-p...ima-33-mm.html i mogę polecić
LadyI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:31   #2659
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
tak, mam w pdf'ie poproszę o adres na priv
Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale pędzicie, nie mogę Was nadgonić .

Czyli tusze powinny być zaklejone ?, do tej pory każdy kupiony w Rossmanie przeze mnie egzemplarz nie był zaklejony .

Chciałam jeszcze zapytać o Wasze opinie na temat kremów przeciwzmarszczkowych, uważacie, że powinno się je stosować dopiero po 25 roku życia ?. Ostatnio zauważyłam u siebie drobne zmarszczki i noszę się z zamiarem zakupu, jednak zupełnie nie mam w tym rozeznania. Może znacie jakiś sprawdzony i godny polecenia krem ?

Z tego co wiem, i czego się dowiedziałam na temat zmarszczek, to gdy już się pojawią to już nie zniknął. Chyba, że botoksem lub specjalistycznymi zabiegami. Takie działania rzeczywiście likwidują zmarszczki, przynajmniej na jakiś czas. Jednak żaden krem ich nie usunie, może jedynie lekko spłycić, ujędrnić skórę.
Kosmetyczki/ farmaceutki gadają bzdury gdy mówią, że młode osoby nie powinny stosować takich "bogatych" kremów, bo potem w dojrzałym wieku żaden na nie nie będzie działał. Błąd. Należy stosować taki krem lub inną pielęgnację, aby zapewnić skórze tego czego jej brakuje. Zmarszczkom należy zapobiegać, a dobra pielęgnacja i ochrona to właśnie robi. Także przede wszystkim należy używać krem z filtrem (to jest ponoć najlepsze na zmarszczki, a raczej na to aby nie powstawały zbyt szybko, tych istniejących już nie zniweluje), krem silnie nawilżający, ujędrniający. Ważna jest dieta bogata w tłuszcze omega -3. Warto spożywać też kolagen najlepiej w naturalnej postaci, lub spożywać suplementy, co ostatnio jest hitem. Po 25 roku życia kolagen już nie jest produkowany przez organizm i powoli zanika.
Ja się dorobiłam bruzd na czole i kurzych łapek przez zbyt żywą mimikę (geny) i przez brak regularnego stosowania filtra. Zdaję sobie sprawę, że żaden krem tego nie usunie. Dobry krem ma Eucerin Hyaluron-Filler na dzień. Koszt ok. 90-110 zł, są często promocje na Eucerin w SP. Polecam

Cytat:
Napisane przez lola23 Pokaż wiadomość
Hej
Dziewczyny, chciałabym kupić sobie jakiś sprzęt aby układać włosy jak dziewczyna w tym filmiku, co mogłybyście polecić?

http://www.collagevintage.com/
Polecam prostownicę Remington Sleek & Curl
Dobre są też lokówki, ale jeśli nie masz włosów o długości 60 cm, to kup lepiej węższą niż 33 mm. Przy średniej długości włosów taka duża lokówka zrobi tylko lekkie podkręcenie, a nie fale czy delikatne loki. Polecam taką 26 mm.

Edytowane przez mm111111
Czas edycji: 2012-12-01 o 11:35
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:57   #2660
aniser
Zakorzenienie

Dziewczyny,kilka dni mnie nie bylo,a tutaj tyle stron do nadrabiania!
Dzien dobry weekendowo i....biore sie za czytanie
Stary 2012-12-01, 12:04   #2661
Marzena17
Rozeznanie

Cześć dziewczyny rzadko się udzielam bo na razie, jako bezrobotna, muszę odłożyć przebudowę szafy (powoli zaczynam i już nie kupuję pierdółek tylko rzeczywiście to, co jest mi potrzebne, a Wy mi w tym pomagacie - już stworzyłam listę rzeczy, które muszę kupić )
Odnośnie zmarszczek, rzeczywiście jak już się pojawią ciężko coś z nimi zrobić, ale można. Zainteresujcie się retinoidami - naukowo udowodniono, że działają na zmarszczki. Jedyny problem z nimi jest taki, że trzeba mieć receptę (chociaż są apteki, które dają bez) a na dzień koniecznie trzeba stosować filtry (50+) plus oczywiście, jeśli nie szkodzi i nie podrażnia to serum z witaminą c
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:35   #2662
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Dobry krem ma Eucerin Hyaluron-Filler na dzień. Koszt ok. 90-110 zł, są często promocje na Eucerin w SP. Polecam

No wlasnie ja tez sie naczytalam o tych za bogatych kremach dla mlodych skor... ale ja mam 20 lat i naprawde widoczne linie na czole! i nie wiem czego mam uzywac kremy nawilzajace bardzo malo pomagaja..
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:49   #2663
Maqua
Zakorzenienie

Nie ma czegoś takiego jak "za bogaty" krem. Skóra wyciąga z kremu to co potrzebuje, a to całe "rozleniwienie cery na starość" to mit taki sam jak niemycie włosów przez miesiąc, żeby przestały się przetłuszczać. Nie dostosowuje się kremu do swojego wieku tylko do wieku skóry, który może być bardzo różny od naszego I także do potrzeb. Ja dopiero skończyłam 20 lat, a już prawie 2 wcześniej miałam na czole dość wyraźną poziomą zmarszczkę od marszczenia. Używałam regularnie kwasu hialuronowego, który dodawałam do kremu lub oleju i zniknęła. Potem niestety przestałam go nakładać i teraz znów się pojawiła w tym samym miejscu Ale dzielnie z nią walczę.
W ogóle polecam zapoznanie się ze składami kosmetyków (wizaż to prawdziwa skarbnica wiedzy). Ja już w ogóle nie czytam górnej części opakowania, czyli obietnic producenta, a jedynie rozszyfrowuję skład. A dziś po raz pierwszy zrobiłam swój własny krem na noc na bazie kremowej

Edytowane przez Maqua
Czas edycji: 2012-12-01 o 14:50
Stary 2012-12-01, 15:09   #2664
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez sie naczytalam o tych za bogatych kremach dla mlodych skor... ale ja mam 20 lat i naprawde widoczne linie na czole! i nie wiem czego mam uzywac kremy nawilzajace bardzo malo pomagaja..
Ja jestem tylko rok starsza, ale też już boję się o zmarszczki. Na czole praktycznie nie widać nic, za to pod oczami się tworzą

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem, i czego się dowiedziałam na temat zmarszczek, to gdy już się pojawią to już nie zniknął. Chyba, że botoksem lub specjalistycznymi zabiegami. Takie działania rzeczywiście likwidują zmarszczki, przynajmniej na jakiś czas. Jednak żaden krem ich nie usunie, może jedynie lekko spłycić, ujędrnić skórę.
Kosmetyczki/ farmaceutki gadają bzdury gdy mówią, że młode osoby nie powinny stosować takich "bogatych" kremów, bo potem w dojrzałym wieku żaden na nie nie będzie działał. Błąd. Należy stosować taki krem lub inną pielęgnację, aby zapewnić skórze tego czego jej brakuje. Zmarszczkom należy zapobiegać, a dobra pielęgnacja i ochrona to właśnie robi. Także przede wszystkim należy używać krem z filtrem (to jest ponoć najlepsze na zmarszczki, a raczej na to aby nie powstawały zbyt szybko, tych istniejących już nie zniweluje), krem silnie nawilżający, ujędrniający. Ważna jest dieta bogata w tłuszcze omega -3. Warto spożywać też kolagen najlepiej w naturalnej postaci, lub spożywać suplementy, co ostatnio jest hitem. Po 25 roku życia kolagen już nie jest produkowany przez organizm i powoli zanika.
Ja się dorobiłam bruzd na czole i kurzych łapek przez zbyt żywą mimikę (geny) i przez brak regularnego stosowania filtra. Zdaję sobie sprawę, że żaden krem tego nie usunie. Dobry krem ma Eucerin Hyaluron-Filler na dzień. Koszt ok. 90-110 zł, są często promocje na Eucerin w SP. Polecam
właśnie w tv obejrzałam reklamę tego kremu szkoda, że taka cena, no ale za piękno sie płaci botoks droższy

Maqua, rozumiem, że kwas hialuronowy, który używasz to nie to samo co żel hialuronowy dostępny np. w BU?

Edytowane przez Olcia
Czas edycji: 2012-12-01 o 15:23
Stary 2012-12-01, 15:22   #2665
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyI Pokaż wiadomość
Taka zgrabna dziewczyna, a nie nosi spódnic!
nie umiem kupować spódnic
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:33   #2666
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Maqua, rozumiem, że kwas hialuronowy, który używasz to nie to samo co żel hialuronowy dostępny np. w BU?
Dokładnie tego używam W żelu jest bardzo wygodny, miałam kiedyś w proszku i strasznie się z nim męczyłam, bo zanim nałożyłam go na twarz zamieniał się w kisiel.
Stary 2012-12-01, 16:34   #2667
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;37913414]nie umiem kupować spódnic [/QUOTE]
Ja za to uwielbiam kupować spódnice, mam ich całą masę, ale ciągle mi mało. To taki mój nałóg Mam niestety niewiele sukienek, dlatego postanowiłam to nadrobić. Dziś kupiłam czarną kieckę w zarze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1494003800_1_1_3.jpg (49,0 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0551.jpg (90,6 KB, 194 załadowań)

Stary 2012-12-01, 16:38   #2668
cosma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja za to uwielbiam kupować spódnice, mam ich całą masę, ale ciągle mi mało. To taki mój nałóg Mam niestety niewiele sukienek, dlatego postanowiłam to nadrobić. Dziś kupiłam czarną kieckę w zarze.
Kiecka bardzo fajna Lubię sukienki i spódnice. Więcej mam ich w wersji letniej.
cosma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:42   #2669
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
bardzo ładna
Stary 2012-12-01, 16:43   #2670
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosma Pokaż wiadomość
Kiecka bardzo fajna Lubię sukienki i spódnice. Więcej mam ich w wersji letniej.
Ja mam i w letniej i w zimowej sporo. Chociaż zimą bardziej pasują mi ciemne spódnice, dlatego jak znajdę jakąś fajną, to biorę. Teraz w zarze było sporo fajnych spódnic, mam jeszcze jedną na oku. Podoba mi się też ta kiecka w paski, którą dziś kupiłaś.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
bardzo ładna

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości