Glinki i maseczki algowe

Organique Glinka Ghassoul

messsy
    20 marca 2020 o 23:10
    Nie dla mnie
    Zawsze bardzo lubiłam glinki i różne maseczki do mieszania, ale z ta się nie polubiłam. Myslę, że nie nadaje się do cery wrażliwej bo może podrażniać. Jest też dość problematyczna w stosowaniu. Bardzo szybko zasycha.
    Zalety:
    • brak sztucznych dodatków
    Wady:
    • plastikowe opakowane
    • nie zauważyłam efektów po stosowaniu
  • 28 stycznia 2020 o 14:17
    Nie jestem zadowolona
    Kupiłam sobie tą glinkę mając na uwadze jej wspaniałe właściwości, niestety już pierwsze użycie spowodowało zderzenie z rzeczywistością. Nie miałam pojęcia, jak bardzo upierdliwe jest stosowanie takiego proszku. Za pierwszym razem zmieszałam to z wodą i nałożyłam na buzię. Glinka zatygała a jej kawałki odpadały mi z twarzy zostając wszędzie. Kolejnym razem zmieszałam ją z tonikiem i już było nieco lepiej, ale wciąż cząstki odpadały wszędzie. Niekomfortowe było dla mnie też noszenie jej, bo po zmieszaniu z czymkolwiek kiedy jest jeszcze mokra nakładamy ją na buzię i spoko, ale ona po chwili zastyga tworząc taką nieprzyjemną warstwę ciągnącą skórę i dla mnie to jest o tyle niekomfortowe, że musiałam się dosłownie zmuszać, żeby ją nakładać na buzię. Same efekty są fajne, skóra jest oczyszczona i napięta, jednak nie jest to długotrwałe działanie, znika po kilku godzinach, także nie wiem, czy mam ochotę bawić się w glinki. Opakowanie jest mega wydajne, starczyło mi na kilka miesięcy regularnego używania (a raczej niestety męczenia się z tą konsystencją). Za działanie jestem na tak, za formę jestem na nie, nie pprzypadł mi do gustu ten produkt.
  • 7 lutego 2019 o 11:20
    Porażka
    Mam skórę skłonną do alergii i podrażnień, jednak naturalne glinki nigdy mi nie szkodziły, do czasu. Glinka Ghassoul sprawiła, że paru minutach skóra zaczęła mnie niesamowicie piec, po zmyciu moja skóra była czerwona, wyglądała jak poparzona. Biorąc pod uwagę, że firma Organique lansuje się jako hypoalergiczna, myślałam, że mogę jej zaufać, niestety grubo się myliłam.
  • 4 czerwca 2018 o 14:06
    Ocena po 4 latach używania
    daje niemal od razu bardzo zauważalne efekty: rozjaśniona,pełna blasku cera, zmniejszone pory i odrobinę mniej widoczne zaskórniki. Tyle,że ten efekt jest bardzo krótkotrwały następnego dnia nie jest już takie wow,a naprawdę szkoda. Natomiast ciekawą kwestia jest to,ze podczas używania glinki ogółem przez dłuższy czas w ciągu cera była w lepszej kondycji i solo prezentowała się bardziej niz do przyjęcia.Trzeba używać regularnie by zobaczyć całe spectrum działania. Po nieciekawej przygodzie z zieloną glinką,ta to cudo. Ze wszystkich używanych przez mnie glinek ta najlepiej sie sprawdza (używałam białej,niebieskiej,zielonej )
    Zalety:
    • naturalność składu
    • działanie zwłaszcza regularne
    • ta konkretna z tej marki ma taki leciutki miły zapach
    Wady:
    • brudzi
  • 11 listopada 2017 o 0:56
    Polecam
    Kosmetyki organique bardzo lubię, często używam, nigdy sie nie zawiodłam. Super glinka dla oczyszczenia skory, dokładnie oczyszcza i odświeża skore, zaczerwienienia sa mniejsze i mniej widoczne