Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-30, 17:48   #4231
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

phdwao przez ciebie chcę kocyk la millou. pomyślałam że kupię pod choinkę ale już od miesiąca jest niedostępny na ich stronie nie wiesz czy tak bywa i czy się jeszcze pojawi?
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:50   #4232
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
u nas wszystko w miarę w porządku, poza tym że Jaśkowi kręcz się pogłębia, barki się podniosły przez co w lewo nie może się tak bardzo przekręcić. przychodzi do nas 2 razy w tyg. kobietka od rehabilitacji, ćwiczy z nim chociaż mu się to bardzo nie podoba ... zmieniony sposób noszenia, karmienia itp.
za rehabilitacje

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jasna chole_ra co za dzień usnął bo zawinęłam go ciasno w rożku (jak podpowiada Harvey Karp a nie te szurnięte przedszkolanki) i chwilę na rękach trzymałam.
Ja myślałam że w związku z tym że mieszkamy z moimi rodzicami w jednym domu to mogę na moją mamę liczyć. A tu figa z makiem nawet mi ziemniaków nie obierze a robię obiad również dla nich ojcu to ja nawet nic nie mówię bo zasugeruje swoją gadką że nieudacznik jestem, znam jego hasła na pamięć.
za lepszy wieczor niz dzien.
Szkoda, ze rodzice nie pomagaja.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a jeszcze Wam nie mówiłam że Emiś elegancko chwyta zabawki, ulubiona jest pacynka sówka z ikei (najczęściej kładę mu na klacie a on jś chwyta łapkami i ściska i smakuje ) i grzechotka którą dziś sam sobie złapał jak leżała obok niego

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kurczę my zaczelismy 5ty miesiąc, chyba musiałabym zaczac podawac ten gluten, bo czuję się w tyle dzis próbowąłam podac butlę z mlekiem i były płacze i tragedia pokarmu dziś za wiele nie mam, bo jak mały ulała to prawie samą wodą ostatnio mam spadek nastroju
Ja jeszcze glutenu nie daje, moze jak mala skonczy 5 miesiecy.

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Melduję się, że żyjemy ale nie mam czasu wogole na wizaż. Nie wiem co wstpiło w mojego potworka, marudzi cały czas, a bawi się tylko ze mną. Ma trudności z zasypianiem, w nocy budzi się co chwila.
Na dodatek odrzuciła butelkę!Masakra, obecnie całkowicie jest na piersi i je tylko na leżąco na naszym lóżku. Moje dziecko jest dziwne!
Kończę bo już się drze
Ostatnio o Tobie myslalam, tak a propos dziewczyn ze Slaska
Zeby dziecie dalo Ci nieco wytchnienia

Cytat:
dziewczyny pochwale się, mały obraca sie na brzuch i z brzucha na plecy juz na 100% celowo

Moja na razie z brzuszka na plecy

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej gadułki
Byliśmy na zakupach-kupiłam buty Pierwszy raz w życiu będę mieć zimowe buty do kolan, bo do tej pory żadne wysokie nie dopinały się na moich łydkach Jestem przeszczęśliwa, bo pasują i mi się podobają A do tego kupiłam je w pierwszym sklepie do którego weszliśmy

Dokładnie te kupiłam: http://garageshoes.co.uk/womens/emily-2.html
Gratuluje zakupu Super uczucie kupic sobie takie kozaczki

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
ale mi pizza dobra wyszła..ze szpinakiem. Aż musiałam się sama pochwalić
Mniam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 17:50   #4233
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
phdwao przez ciebie chcę kocyk la millou. pomyślałam że kupię pod choinkę ale już od miesiąca jest niedostępny na ich stronie nie wiesz czy tak bywa i czy się jeszcze pojawi?
musisz poszukac w innych sklepach: mamissima.pl, mamoo.pl, planetadziecka.pl czasem w tych sklepach sa kocyki których nie ma na stronie la millou
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:03   #4234
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
musisz poszukac w innych sklepach: mamissima.pl, mamoo.pl, planetadziecka.pl czasem w tych sklepach sa kocyki których nie ma na stronie la millou
jest na mamoo. a Jaś ma apaszkę czy bandankę na szyję? i czy się sprawdza?

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

jest jeszcze chustka
Stary 2012-11-30, 18:06   #4235
Kasik_12
Zadomowienie

Właśnie kupiłam blender do robienia zupek dla Nadii, polecam bo miałam pożyczony i super się sprawdził, moment wszystko rozdrabnia
http://allegro.pl/blender-mikser-phi...829590966.html
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:09   #4236
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja też! Jednak przypisałabym do tego inną minkę: .

Cytat:
dla Jasia. To bardzo szybko zaczął się przekręcać na plecy. Ostatnio jak się chwaliłam neurologowi na rehabilitacji że Oskar się tak przekręca to stwierdził że na brzuch owszem ale na plecy to na pewno przez przypadek i że dzieci celowo zaczynają przekręcać się na plecy w granicach 7/8 m-ca, wcześniej to "przeturlanie się"
Mi też to rehabilitantka powiedziała że to przypadek wynikający z nadmiernego napięcia a nie celowe przewracanie
Cytat:
Hej gadułki
Byliśmy na zakupach-kupiłam buty Pierwszy raz w życiu będę mieć zimowe buty do kolan, bo do tej pory żadne wysokie nie dopinały się na moich łydkach Jestem przeszczęśliwa, bo pasują i mi się podobają A do tego kupiłam je w pierwszym sklepie do którego weszliśmy

Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Dla M. Super, ze jest w porzadku
Dziękuję
Cytat:
Polecam takie http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=25106717
mamy go- jest super i tańszy od la millou a bardzo podobny
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:14   #4237
depoison
Zadomowienie

Hello
Przyszła dziś mata i jeszcze jedna paczka. Już niczego się nie spodziewaliśmy, jak nagle dzwonek - kurier z paczką. Konsternacja. Otwieramy i okazuje się, że pewien generał, dla którego mąż dwa lata temu tłumaczył, nie tylko z okazji narodzin Zosi przysłał nam skrzynkę szampana (co już nas wtedy niezwykle miło zaskoczyło), ale i teraz, na Gwiazdkę, przesłał metalową skrzynię (wielkości mikrofalówki ) pełną najrozmaitszych pudełek z piernikami norymberskimi (tak jak w PL toruńskie są tymi najsłynniejszymi, tak w DE norymberskie uważane są za najlepsze ). Ale miło

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że te badania uspokoją Twoją przyjaciółkę.
dzięki Też mam taką nadzieję. Martwię się, nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie jej nerwów.
Przeczucia mam dobre, ale że nie jestem specjalistką od przeczuć, to wolę na nich się nie opierać.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Depoison, kibicuję Twojej koleżance i kotkowi - choć o tym nie wspomniałam
dzięki
Łapka wygląda jakby odrobinę lepiej, choć kołnierza nie byliśmy w stanie założyć. Tzn. założyliśmy, przez pierwsze 3 minuty śmialiśmy się z kota do łez, potem miny nam zrzedły, serca pękły z głuchym łomotem i zdjęliśmy.

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Biedna kicia! a to ona nie ma zębów?!
nie ma, straciła wszystkie, jak miała rok z hakiem. Autoimmunologiczne zapalenie dziąseł (organizm odrzucił stałe zęby) - 4 miesiące bujania się po lekarzach, badań, walki, wiecznie ropa z krwią z pyszczka, węzły chłonne jak dwie czereśnie, koszmar... Weterynarze bezradni, w końcu trafiliśmy do takiego, który robił doktorat z chorób dziąseł u kotów.
Ostatecznie ekstrakcja (w dwóch turach, bo stan był za poważny, by robić naraz) i happy end, choć wyglądało to w pewnym momencie fatalnie
Stąd taka jestem potwornie przewrażliwiona na punkcie tego kota. Z najdrobniejszą nieprawidłowością lecę zaraz do weta i spać przez kolejne noce nie mogę z nerwów.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
depoison-gdzie są do kupienia te lale??może gdzieś w necie??jak się nazywają??i ile kosztują???zdradź pliiiiissss
ja kupiłam oczywiście w TK Maxxie
Robi to firma Trousselier, na necie widzę np. tu http://www.noeuf.fr/catalogsearch/re...&submitSearch=.
(kochana, sorry, że nie odpisałam, ale znów wypstrykałam się z całego Guthaben na komórce )

Cytat:
Będzie z Ciebie doskonały materiał na teściową

Cytat:
hello, cos mnie oko boli, dziwnie tak gałka oczna
wciąż boli? też tak czasem mam, ale to chyba nic groźnego, bo zawsze już następnego dnia przechodzi

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jakie macie plany na dzis na wieczor Andrzejkowy?
siedzieć na dupie z Zosią, bo mąż znów (pół godziny temu) wyjechał na konferencję.
Możemy sobie jakoś tu online wspólnie powróżyć, jak coś

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Z innej beczki. Jaki zabawki dla 5 miesięcznego dziecka?... bo mnie już wszyscy pytają co młodemu na mikołaja kupić a ja ni w ząb nie wiem co odpowiedzieć...
może odrobinę na wyrost - jakieś drewniane sortery, klocki? np. Eichhorn robi naprawdę fajne i porządne

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ostatnio obserwuje że moje dziecko przygląda się wszystkim metkom w zabawkach i jednak to nie jest takie dziwne bo patrzcie co znalazłam http://planetadziecka.pl/zabawki-z-metkami może już takie macie a dla mnie to duże odkrycie, tak czy siak zamówię coś
tak to się mnie czyta

Jakiś czas temu pokazywałam kocyki tej firmy i zasięgałam u was rady, czy kupować. Ostetecznie nie wzięłam, ale mam tę szmatkę z metkami i zastanawiam się ostatnio nad książeczką, bo ją macałam i ma mnóstwo rozmaitego dobra w środku, nie tylko metki

KarolinaPW - strasznie się cieszę, że z Marcinkiem ok!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:17   #4238
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Haniu chciałam podobne kupić ale skusiłam się na te http://www.venezia.pl/kozaki-ociepla....17.18.28.html
Też bardzo ładne

Cytat:
Gratuluje zakupu Super uczucie kupic sobie takie kozaczki
W szoku jestem do tej pory że mi się udało A w ogóle nie chciałam ich mierzyć, bo byłam pewna, że ich nie dopnę Z tej radości nawet cena mnie nie zszokowała
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:19   #4239
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
jest na mamoo. a Jaś ma apaszkę czy bandankę na szyję? i czy się sprawdza?

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

jest jeszcze chustka
tak ma apaszkę-dostał od chrzestnej, sprawdza się swietnie, jest ciepła, mięciutka, nie kotłuje się pod szyjka jak szalik, polecam jaki wzór bierzecie?
Stary 2012-11-30, 18:21   #4240
ewka5891
Zakorzenienie

Karolina super, że z synkiem wszystko ok

Cytat:
Hej gadułki

tez sie nad nimi ostatnio zastanawiałam

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Hello
Przyszła dziś mata i jeszcze jedna paczka. Już niczego się nie spodziewaliśmy, jak nagle dzwonek - kurier z paczką. Konsternacja. Otwieramy i okazuje się, że pewien generał, dla którego mąż dwa lata temu tłumaczył, nie tylko z okazji narodzin Zosi przysłał nam skrzynkę szampana (co już nas wtedy niezwykle miło zaskoczyło), ale i teraz, na Gwiazdkę, przesłał metalową skrzynię (wielkości mikrofalówki ) pełną najrozmaitszych pudełek z piernikami norymberskimi (tak jak w PL toruńskie są tymi najsłynniejszymi, tak w DE norymberskie uważane są za najlepsze ). Ale miło
wow, miłe to, ale macie wtyki

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:24   #4241
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
dziękiale mi chodzi o konkretny wzór-małpki,którego tam nie mają

Cytat:
tak ma apaszkę-dostał od chrzestnej, sprawdza się swietnie, jest ciepła, mięciutka, nie kotłuje się pod szyjka jak szalik, polecam jaki wzór bierzecie?
małpki chabrowe,ten większy 100*80a jakie ma Jaś?

dla dziewczynki wzór w truskaweczki jest słodki
Stary 2012-11-30, 18:34   #4242
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

wciąż boli? też tak czasem mam, ale to chyba nic groźnego, bo zawsze już następnego dnia przechodzi
ale super, to fajny pan generał

juz nie boli

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
dziękiale mi chodzi o konkretny wzór-małpki,którego tam nie mają

małpki chabrowe,ten większy 100*80a jakie ma Jaś?

dla dziewczynki wzór w truskaweczki jest słodki
sliczne małpeczki my mamy cudne sówki zielone 70x80, lesne sówki turkus 80x100, Wally granat 80x100, letni kocyk samoloty, no i 2 poduchy Sleepy Johnny i apaszka
Stary 2012-11-30, 18:35   #4243
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Polecam takie http://allegro.pl/listing/user.php/r...us_id=25106717
ale świetne! Podobają mi się nawet bardziej, niż la millou
Szczególnie wzór z cerkiewnymi kopułkami - bliski sercu

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
wow, miłe to, ale macie wtyki
miłe bardzo, ale wtyki... tego, tam Generał ma 80 lat
Dawno na emeryturce, rozkoszuje się podróżami i... interesuje najnowszą techniką (np. ipadami ). Odjechany dziadek

Stary 2012-11-30, 18:35   #4244
kazia112
Przyczajenie

Witam,

jak teraz ujawnia się tyle nowych mamuś to ujawnię się i ja
Jestem mamą sierpniową, moja córeczka Ola urodziła się 20 sierpnia przez CC miała 48cm i ważyła 2890g teraz ma 57cm i waga 5700 karmię kp chociaż na początku dostawała czasami mm. Czytam Was również prawie od początku bez żadnych złych zamiarów dzięki czytaniu forum mamy konika FP, kilka zabawek Lamaze, kupioną niemiecką herbatkę Milupy, i teraz zastanawiam sie nad matą
Jestem również reprezentantką Wrocławia no teraz akurat od porodu mieszkam 30 km od Wrocka u mojej mamy ale za kilka miesięcy wracamy do Wro.
Dzięki Wam mam czuję się o wiele lepiej czytając o podobnych problemach jak moje.
W załączniku moja Ola jak miała 2 dni ( kiedy to było...) i kilka dni temu.

Edytowane przez kazia112
Czas edycji: 2012-12-01 o 15:21
kazia112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 18:41   #4245
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Hello

KarolinaPW - strasznie się cieszę, że z Marcinkiem ok!
Jak miło, najlepsze są takie niespodziewane prezenty
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Karolina super, że z synkiem wszystko ok
Dziękuję
Cytat:
ale świetne! Podobają mi się nawet bardziej, niż la millou
Szczególnie wzór z cerkiewnymi kopułkami - bliski sercu
Hehe, mamy właśnie brązowy w cerkwie - o taki:
http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-c...726462297.html
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-11-30, 18:42   #4246
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
sliczne małpeczki my mamy cudne sówki zielone 70x80, lesne sówki turkus 80x100, Wally granat 80x100, letni kocyk samoloty, no i 2 poduchy Sleepy Johnny i apaszka
o rany to Was chyba nikt nie przebije
Stary 2012-11-30, 18:52   #4247
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
o rany to Was chyba nikt nie przebije
zestaw wally był od chrzestnej i to przypadkiem bo nie wiedziała że mamy la millou, reszta mam szalała
Stary 2012-11-30, 19:19   #4248
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za radę!
nie pomyślałąm, że można go wydłużyć zaraz wypróbuję
nie ma za co daj znać czy to pomogło
Cytat:
Młoda zasypia w łóżeczku. Dzisiaj śmiała się parę razy w głos, a od momentu jak pierwszy raz to zrobiła minęło trochę czasu.
moja pierwszy raz zasmiała się dokładnie 16 listopada a od wczoraj już się tak śmieje częściej

kazia112 witaj Oleńka jest śliczna!

Linka dostałam te rajstopki ze smyka i ta gumeczka jest świetna, nie uciska i jest delikatna i mają super wymodelowane stópki jedyne co może w nich przeszkadzać to to, że mają wysoki stan, ale ja to uważam za zaletę

I dołączyłam do sekty alumowców zamówiłam 2 dla dziadków na święta

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 19:21   #4249
chce_byc_mama
Zakorzenienie

chyba mi szlag trafil pralke na dobre...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 19:38   #4250
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, mamy właśnie brązowy w cerkwie - o taki:
http://allegro.pl/dwustronny-kocyk-c...726462297.html
wow, rewelacja!
nie dość, że w cerkwie, to jeszcze brązowy

Zosia mi właśnie marudzi na macie (zamiast się cieszyć, że ją dostała ). Plac zabaw się zrobił z naszego dużego pokoju, naprawdę
W jednym rogu leżaczek, w drugim huśtawka, w trzecim mata Lamaze (w kącie jeszcze ta druga, wciąż nie została oddana koleżance), pod ścianą "przyrząd gimnastyczny", na środku mata piankowa a na niej dzidziuś (skrzeczący), otoczony kilkoma zabawkami.
Chyba powinniśmy pozbyć się stołu i kanapy, bo tylko zawadzają

Stary 2012-11-30, 19:40   #4251
wvictoria
Wtajemniczenie

Kto mi dziecko podmienił?? Popołudniu masakra. Cały czas marudzenie, rączki, marudzenie, rączki, chcę spać, nie mogę zasnąć, marudzenie, ryk, rączki, odkurzacz, marudzenie, rączki, ryk... i tak przez 2h

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ostatnio obserwuje że moje dziecko przygląda się wszystkim metkom w zabawkach i jednak to nie jest takie dziwne bo patrzcie co znalazłam http://planetadziecka.pl/zabawki-z-metkami może już takie macie a dla mnie to duże odkrycie, tak czy siak zamówię coś
Ten tego, kolejna sekta???

Cytat:
chyba nie mamy jeszcze z metkami, w tym sklepie kupiłam mate

dziewczyny pochwale się, mały obraca sie na brzuch i z brzucha na plecy juz na 100% celowo a wczoraj i dziś dostał gruszki williamsa i pięknie jadł, wczoraj nie było po nich zadnych sensacji

Cytat:
Hej gadułki

ładne butki

Cytat:
ale mi pizza dobra wyszła..ze szpinakiem. Aż musiałam się sama pochwalić

Młoda zasypia w łóżeczku. Dzisiaj śmiała się parę razy w głos, a od momentu jak pierwszy raz to zrobiła minęło trochę czasu.

Moja na brzuchu poleży jak ma dobry humor,ale to też nie trwa za długo, bo jak już nie ma siły głowy trzymać, to jest najpierw marudzenie, a potem płacz wielki, więc ją podnoszę. Ale staram się ją tak parę razy dziennie kłaść.
Nie kuś tą pizzą

za śmiech

Cytat:
A mój Antoś to dzisiaj zaskakujące inteligentna rzecz zrobił...
Otóż po karmieniu zaczął machać rączką, tak jakby chciał mojej twarzy dotknąć. no to obniżyłam głowę, a on mi wsadził rękę do buzi i po zębach mnie maca Maca, maca, zdziwiono skupioną minę robi, po czym wyciąga rączkę i sobie do buzi wkłada i siebie po ząbkach maca a na koniec oburzone spojrzenie i gaworzenie...Normalnie jakby się skarżył...
rośnie mały dentysta
Skąd jesteś?

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Haniu chciałam podobne kupić ale skusiłam się na te http://www.venezia.pl/kozaki-ociepla....17.18.28.html
śliczne

Cytat:
ale super, to fajny pan generał

juz nie boli

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

wykupiłaś cały asortyment sklepu?

Cytat:
Napisane przez kazia112 Pokaż wiadomość
Witam,

Jestem mamą sierpniową, moja córeczka Ola urodziła się 20 sierpnia przez CC miała 48cm i ważyła 2890g teraz ma 57cm i waga 5700 karmię kp chociaż na początku dostawała czasami mm. Czytam Was również prawie od początku bez żadnych złych zamiarów dzięki czytaniu forum mamy konika FP, kilka zabawek Lamaze, kupioną niemiecką herbatkę Milupy, i teraz zastanawiam sie nad matą
Jestem również reprezentantką Wrocławia no teraz akurat od porodu mieszkam 30 km od Wrocka u mojej mamy ale za kilka miesięcy wracamy do Wro.
Dzięki Wam mam czuję się o wiele lepiej czytając o podobnych problemach jak moje.
Witam
Śliczna Oleńka

sekta rulez

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

moja pierwszy raz zasmiała się dokładnie 16 listopada a od wczoraj już się tak śmieje częściej

kazia112 witaj Oleńka jest śliczna!

Linka dostałam te rajstopki ze smyka i ta gumeczka jest świetna, nie uciska i jest delikatna i mają super wymodelowane stópki jedyne co może w nich przeszkadzać to to, że mają wysoki stan, ale ja to uważam za zaletę

I dołączyłam do sekty alumowców zamówiłam 2 dla dziadków na święta
Matko, ale jestem tępa. Zanim wmyśliłam, że chodzi o albumy to trochę czasu minęło...

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
chyba mi szlag trafil pralke na dobre...
Kopnij ją, na kompa stacjonarnego czasem działało

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 19:44   #4252
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Kopnij ją, na kompa stacjonarnego czasem działało
ruszyla ale na reczny zaped
bez kitu beben nie chce sie krecic...

kurde nie stac mnie teraz na nowa pralke swieta ida..
niech jeszcze pochodzi z miesiac..
w najgirszym wypadku pod nosem mam pralnie ale same wiecie ile jest prania przy dziecku...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 19:45   #4253
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Witam,

Witaj!
Ja też się młodym pochwalę, a co
Zdjęcie 1 jak miał 2 miesiące
Zdjęcie 2 jakoś sprzed 2 tygodni

Cytat:

rośnie mały dentysta
Skąd jesteś?
Przynajmniej by dobrze zarabiał w takim fachu
Obecnie z Podkarpacia, ale trochę po Polsce wędrowałam- Śląsk, Warszawa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0439.jpg (114,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3551.jpg (153,5 KB, 37 załadowań)

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2012-11-30 o 19:49
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 19:48   #4254
LadyMagnolia
Rozeznanie

kurcze posta nie mogę osunąć..

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Edytowane przez LadyMagnolia
Czas edycji: 2012-11-30 o 19:50
LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 19:58   #4255
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wow, rewelacja!

Zosia mi właśnie marudzi na macie (zamiast się cieszyć, że ją dostała ). Plac zabaw się zrobił z naszego dużego pokoju, naprawdę
W jednym rogu leżaczek, w drugim huśtawka, w trzecim mata Lamaze (w kącie jeszcze ta druga, wciąż nie została oddana koleżance), pod ścianą "przyrząd gimnastyczny", na środku mata piankowa a na niej dzidziuś (skrzeczący), otoczony kilkoma zabawkami.
Miałam Ci napisać, że fajny generała

Ta kanapa i stół rzeczywiście brużdżą w tym salonie
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ruszyla ale na reczny zaped
bez kitu beben nie chce sie krecic...

kurde nie stac mnie teraz na nowa pralke swieta ida..
niech jeszcze pochodzi z miesiac..
w najgirszym wypadku pod nosem mam pralnie ale same wiecie ile jest prania przy dziecku...
no sobie wybrała moment na zepsucie się...

Cytat:
Witaj!

Przynajmniej by dobrze zarabiał w takim fachu
Obecnie z Podkarpacia, ale trochę po Polsce wędrowałam- Śląsk, Warszawa...
Pytałam bo kojarzę dziewczynę, która tak jak Ty 2 lipca urodziła Antosia Ale to byłby zbyt duży przypadek

A dentysta to dobry fach

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png

Edytowane przez wvictoria
Czas edycji: 2012-11-30 o 20:00
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 20:02   #4256
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Już rozsunęłam małego jeszcze nie wkładałam, bo dziś cosik marudny jest i na bank by ryczał ale już widzę że będzie miał więcej miejsca jeszcze raz dzieki
Cytat:
wow, rewelacja!

U nas też tak by to wygladało, ale staram się zwijać wszystko zaraz po zabawie/ćwiczeniach. Stałymi elementami są łóżeczko turystyczne i huśtawka
Cytat:
Witam,

WitajZapraszamy do pisania
Masz słodziutką córunię
Cytat:
Witaj!
.
Super kawaler
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-11-30, 20:07   #4257
DolinaNocy
Rozeznanie

Hej

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Dostałam okres... Cholera... Nici z dzidźki
Mam doła.......
jeszcze chwila i zobaczysz na pewno kolejne II kreski

Cytat:
Hej gadułki
Widzę, że mamy ten sam problem z butami. Ile ja się zawsze naszukam żeby znaleźć coś co się na moich łydkach dopnie to mi ręce opadają po prostu :/

Cytat:
A mój Antoś to dzisiaj zaskakujące inteligentna rzecz zrobił...
Otóż po karmieniu zaczął machać rączką, tak jakby chciał mojej twarzy dotknąć. no to obniżyłam głowę, a on mi wsadził rękę do buzi i po zębach mnie maca Maca, maca, zdziwiono skupioną minę robi, po czym wyciąga rączkę i sobie do buzi wkłada i siebie po ząbkach maca a na koniec oburzone spojrzenie i gaworzenie...Normalnie jakby się skarżył...
Ooo to musiało super wyglądać
Mój ostatnio często po jedzeniu wypluwa cycka i tą swoją malutką rączką zaczyna go głaskać śmiejemy się, że mówi w ten sposób "dobry cycuś, dobre mleczko" heheh

Cytat:
(...)my mamy cudne sówki zielone 70x80, lesne sówki turkus 80x100, Wally granat 80x100, letni kocyk samoloty, no i 2 poduchy Sleepy Johnny i apaszka
O kurczę! niezła kolekcja

Hmmm .... tyle pocytowałam a tu tylko kilka się pokazało :/

My dziś byliśmy na szczepieniu ...
Jedyny plus tej wyprawy jest taki, że wiem, że rośnie jak na drożdżach, bo waży już 6920, czyli średnio przybiera 1kg na miesiąc (urodził się mając 3800)
Stary 2012-11-30, 20:07   #4258
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
wykupiłaś cały asortyment sklepu?
yyy jeszcze nie
Stary 2012-11-30, 20:13   #4259
Maciejka__
Zakorzenienie

Mamy szczeniaczka uczniaczka z Tesco!

Poza tym wybranym były jeszcze dwa, ale chyba uszkodzone, albo bez baterii, czyli mój był ostatnim działającym. To prezent gwiazdkowy od mojej mamy, ale po co ma przepłacać.

I tyle dobrego.

A! Jeszcze kupiłam kolejne pudełko cukierków Celebrations i książeczkę grającą kolędę.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-30, 20:16   #4260
pumas
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Mam dość, dziecko mi nie spało cały dzień, dopiero o 17 postanowiła dać koncert i mieć wolę uśnięcia, co skończyło się szarpaniną, rykiem itd. Teraz usypiałam ją 1,5h. Podmienili mi dziecko, nie wiem, co się stało. Jestem wykończona, na serio. Jakbym tak miała codziennie to bym oszalała. Dlatego łudzę się, że to chwilowe i mam jeszcze trochę cierpliwości
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości