|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
fajne galoty ![]() a z tym jajkiem to super
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Pawie oczko co do tych punktów shell, my już mamy blender a teraz zastanawiamy się nad leżaczkiem uspokajającym dla dzidziusia
![]() https://www.shellsmart.com/smart/cat...611061&pType=c jak myślicie warto? mój kuzyn miał podobny, nie wiem czy nie ten sam i maleństwo ciagle w nim leżało, usypiali w nim córeczkę, która uwielbiała ten leżaczek |
|
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
Colorblue no to sytuacja lipna, ale przecież w końcu jakoś się ułoży
Wiem, że łatwo się mówi, ale nerwy Ci nie pomogą, a dzidziuś czuje to. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Colorblue na pocieszenie Ci powiem, że wczoraj kumpela urodziła drugie dziecko w godzinę!!! To Ty z trzecim to w ogóle nie poczujesz
|
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak chcesz uniknąć "uprzejmie donoszę" to zrób to dodatkowym dokumentem, żeby Ci dały gotówkę, a nie potrącenia z wypłaty.
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Xal gdzie byłaś przed kontrolą z PIPu?
teraz to juz jestem mądrzejsza (ale dzięki, napenwo dużo jeszcze nie wiem |
|
|
|
#3936 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro dziewczyny, ale jak jest pod górkę to i w końcu musi być z górki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję wizyty ![]() U mnie dziś też bardzo kiepski dzień. Odbija mi jak nie ma mojego TŻ i dostaję nerwów, a wiadomo przeciez najlepiej się pokłócic przez telefon, o brak sms z 3 rano (był ze starymi kolegami na piwie u siebie w mieście, a ledwo co gadał), bo tylko zadzwonił, a nie napisał. Normalnie psychiczna jestem. Jego kara: chodzić po wałczańskich lumpach i szukać mi spodni ciążowych Później pojechałam do cioci do szpitala do następnego miasta jakieś 30 km i w drodze powrotnej znów przeboje z autem i znów odstawiony do mechanika. Tak ryczałam, że makijaż mi płynął... I brzuch mnie bolał z nerwów... Chyba muszę jakieś leki na uspokojenie zacząć brać.
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze jest mieć komu się wygadać...Chociaż w takiej sytuacji jak ta to jestem totalnie przerażona..Nic miłego nie wiedzieć co nas czeka jutro...Mam nadzieję,że sytuacja się szybko zmieni..Swoje już dzisiaj wypłakałam,aż oczy mnie pieką i spać mi się teraz chce..Zwyłam się za wszystkie czasy..Bo ja to ogólnie twarda jestem i ze wszystkim sobie radze i wogóle...Ale już chyba za dużo jak na mnie.. To nie jest jedyny nasz problem więc po drodze nazbierało się tego cała masa...Zawsze wychodziło na nasze, ale chyba limit dzielność mi się tym razem wyczerpał.. Było dobrze przez jakiś spory czas i w momencie podejmowania decyzji o maluszku...Teraz zaczęło się sypać, a ja? A ja się zastanawiam co teraz z nami będzie ![]() Co do tego porodu to wiesz może coś w tym jest bo 2 syna rodziłam o wiele szybciej niż pierwszego, bez nacinania, ale boleśnie bardzo ![]() Także mam nadzieję,że tym razem będzie jeszcze szybciej i ekspresowo.. Moja mama skolei szybko bardzo rodziła mnie i mojego rok młodszego rata, a za to 3 dziecko ( mój najmłodszy brat 9,5l) rodziła 13,5 godziny w strasznych bólach,mękach, z obracaniem małego w środku, z tonami kroplówek...Mało nie zeszła na tamten świat:/
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek hormony
![]() a kara dla TŻ wspaniała ![]() jak mój coś rpzeskrobie to wyślę go po body ja się wczorja rozryczałam w CH i nie mogłam uspokoić.. normalnie mi się to nie zdarza
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro rano wraca TŻ.. już się ciesze, co prawda za dużo się nim nie naciesze bo mamy najazd moje przyjaciółki i jednej facet zostają u nas z soboty na niedziele, no ale tak czy siak zawsze razem
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja teraz ryczę o wszystko co się da, tylko głowa mi pęka, nawet na jeżdzącą karetkę ryczę ... Cytat:
Kochana, ale jak już tyle przeszliście i dawaliście radę, to teraz nie może być inaczej, musicie wyjść na prostą, macie dla kogo. Rodzina, rodzeństwo, teściowie Wam nie pomogą?
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek 1/2 mózgu + hormonu naprawde robią swoje
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
hormony babeczki, hormony
ja często mam meeega atak płaczu o nic.. o wywrócony pionek w grze, o jadącą karetkę, o "ale słodki kot... ![]() eh.. jutro jadę na seans do groty solnej, powiem szczerze,że chyba nigdy nie byłam a podobno to zbawienie dla alergików, nerwusów, babek w ciąży i osób z azs'em ![]() warto spróbować ![]() więc jak co to jutro się nie martwcie.. nie będzie mnie caały dzień ![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
ja właśnie to napisałam, nie jestem jedyna..jak dobrze.. |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Spoko u mnie awantura o nic, albo napady płaczu bez powodu to norma..
![]() Lepsze jest to co mi się śni.. po prostu masakra.. mój syn to mi się śni i wiem dokładnie już jak wygląda, kilka razy go widziałam we śnie..zawsze tak samo wygląda.. już nawet mi się śniło że ważył 3,400 a dziś to się okazało, że urodziłam przyjeżdżam do domu a tam nie ma nic.. zupełnie nawet jednego pampersa.. ani wanieniki ani nic.. a akurat jest jakieś święto i wszystkie sklepy zamknięte.. masakra jaka byłam przerażona
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja po wizycie.Wszystko w porządku. Następna wizyta 17.12.2012
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
a usg jakieś było? Wiesz coś więcej?
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w moich tracę prace, krew leci po nogach, wszyscy umierają.. mój tż już na wszystkie sposoby myśli jak to zwalczyć ale nie pomaga nic a nic.. ![]() i przez to nie chce spać, kładę się nad ranem, jestem nie wyspana i rano budzę się puszką coli ![]() od prawie dwóch tygodni tak mam.. okropnie realistyczne sny, pamiętam nawet liczby, kolory,zapachy.. nawet 183pln zapomogi po stracie bejbi,które "dostałam"dziś w nocy.. eh..liczę,że minie..że w końcu któraś noc przyniesie spokojny sen.. a jak nie to u gina postaram się o jakieś rady.. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- siemka widziałaś bejbi?
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
muszę Wam napisać bo normalnie nie mogę się dziś pogodzić z niesprawiedliwością na świecie
Mój znajomy nie żyje. Miał wypadek na motocyklu, niewinny, jechał powoli główną drogą a najechał na niego z podporządkowanej samochód. Świetny facet, ojciec, mąż, młody człowiek. Zawsze uśmiechnięty i serdeczny. Nie mogę się pogodzić z tym, płakałam kupę czasu bo dotknęło mnie to bardzo zwłaszcza ze wiem co znaczy miłość do moto bo sama jestem motocyklistką. Ale jak ktoś jedzie 300 i rozbija się ze swojej winy to łatwiej to sobie wytłumaczyć bo niestety ale podejmuje okropne ryzyko. A jak ktoś jedzie 70 na drodze szerokiej E4 i niczego się nie spodziewając dzieje się coś takiego to jak to zrozumieć?Jak zrozumie to jego dziecko, żona? Jak ciężki czas przed nimi. Kazdy ma swoje zmartwienia mniejsze czy większe, dziś np temat kasy krąży (też to znam dobrze) a tu takie coś zatrzymuje człowieka i mówi doceniaj co masz bo to wszystko potrafi być tak ulotne. Ciągle widzę jak spotkaliśmy się na moto na drodze i śmialiśmy się, tak niedawno a teraz przypuszczalnie jego narządy ratują właśnie komuś życie bo miał taką wolę podpisaną.... ja sama wiele razy miałam zajechaną drogę przez samochód ale moja ostrożność aż przesadna względem tego że tak być może sprawiła że udało się do tej pory ale kierowcy wyjeżdzają często przed motocykle widząc je, nie rozumim tego zupełnie, co się wtedy dzieje, dlaczego, przecież nikt specjalnie nie chce takich rzeczy a tak często jest ten sam scenariusz, tylko ten kierowca wychodzi z auta bez szwnaku a ten motocyklista często ginie, czy jazda na motocyklu to zbrodnia? czy jadąc wg przepisów, użytkując droge jak inni można tak często ginąć tylko dlatego że to motocykl? sorry za smęcenie i te wynurzenia nie na temat ale nie moge opanować żalu, a w garażu mam motocykl.. |
|
|
|
#3949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mnie ostatnio na szczęście rpzestały męczyć złe sny ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- katherine przykre..
|
||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet sobie nie próbuje wyobrazić co teraz czuje jego żona i dziecko![]() Wyrazy współczucia dla Ciebie i Jego rodziny[*]
|
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, u mnie w przychodni nie ma USG i muszę chodzić do drugiej, Tzn. na razie byłam raz. Ale ten debilny lekarz co tam przyjmuje jest idiotą i chamem i dziś z położną go obgadałyśmy
Siedziałam z nią około 50 minut i się śmiałyśmy U samego lekarza byłam z 10 min. Uwielbiam mojego lekarza i położną, a tamten od USG to jakiś idiota.
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiele razy chciałam zrobić prawko na motor, ale właśnie brak kultury jazdy aut względem motocykli był "przeciw".. możesz się ku*wa całe życie zachowywać prawidłowo a jakiś ☠☠☠☠zielec Cie zabije..ale i tak powiedza,że to motocyklista zawinił.. stereotyp potwierdzony kilkoma bezmozgimi egzemplarzami ![]() tak mi cholernie przykro.. niewinni ludzie giną a po***ańce chodzą po świecie |
|
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
USG nie, ale robimy prywatnie po świętach z TŻ.
Aha, a mi się pomyliło, bo ja mam już 17 tydzień!!!!!!!!!!
"Je suis Saint Esprit Je suis sain d'esprit." Edytowane przez vvgh Czas edycji: 2012-11-30 o 19:04 |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Katherine to smutne
![]() ![]() ja się strasznie bałam latem o mojego brata bo pożyczył skuter i wracał w środku nocy z pracy do domu... jeździł spokojnie ale właśnie... kto wie na jakiego debila na drodze się trafi |
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cieszymy się
![]() Cytat:
Znałam się z dziewczyną, niedługo, ale znalazłyśmy wspólny język, ona młodsza ode mnie o 4 lata, odeszła z domu bo było źle, wpakowała się w związek z zajętym facetem, którego kobieta była psychiczna. On jej narobił długu na 2 tys, tamtego kobita nasłała na nią jakiś zbirów, którzy dźgnęli ją nożem, sprawa ucichła, a ona podupadała na zdrowiu psychicznym i mówiła, krzyczała, że się zabije, ale jak to większość jej mówiła, będzie dobrze, dasz radę, a ona już nie dawała. 1 czerwca rozmawiałam z nią 4 godziny... 2 czerwca zadzwoniła do mnie o 14 z pytaniem co robię, a ja, że idę do pracy i że mi się nie chce, a ona na to " to dobrze" a ja tak średnio dobrze, bo gorąco jest, i ona, ok to narazie. Wysłała jednego sms o 17, że żegna się z życiem do dziewczyny, która nie znała nikogo z jej otoczenia a sama była 5o km od miejsca. O 17 dzwonili już jej współlokatorzy, a moi dobrzy znajomi, że Patrycja to chyba się powiesiła, bo nie mogli wejść do domu, w łazience paliło się światło a drzwi były zamknięte, dobiegłam z pracy tak szybko jak szybko przyjechała policja, straż, karetka. Nie dało się jej uratować. Wybrała sobie najgorszą ze śmierci z utratą świadomości a czuciem bólu z możliwością samopomocy sobie bo to klamka, a ona się nie ratowała. Pogrzeb był straszny... Długo nie potrafiłam sobie z tym poradzić, że nie zrobiłam wszystkiego co mogłam, dlatego teraz staram się pomagać jak mogę i komu mogę z mojego otoczenia bo po prostu się boję...
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-30 o 19:13 |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci że tak miałam przez pierwsze 8 tygodni.. też takie sny.. ten też nie był bardzo optymistyczny bo kąpałam kilku dniowe dziecko pod prysznicem za każdym razem gdy zrobiło.. wolałabym być bardziej przygotowana jak już się urodzi ![]() Aczkolwiek w porównaniu do wcześniejszyc snów to mogę codziennie synka oglądać we śnie.. gorzej jak potem się urodzi i będzie nie podobny do tego co mi się śni.. i powiem że nie mój ![]() Co do wypadku bardzo mi przykro.. powiem tak ja mam taką manie że ciągle oglądam wiadomości i czytam i jak tylko usłyszę o wypadku jakiejś ciężarówki to dzwonie do TŻ.. nie wyobrażam sobie, że mogłabym żyć bez niego.. że cokolwiek mogłoby mu się stać.. A co do sprawiedliwości to fakt, ja też miałam wypadek co prawda prowadziłam auto koleś mnie zahaczył przy zmianie pasa i uciekł.. ja ledwo uszłam z życiem dobrze że auto było duże.. ale 3miesiące z życia wyjęte.. a policja po pół roku umorzyła sprawę mimo że miała zeznania moje i świadka.. a szkoda mówić.. dobrze że tak się skończyło i mam to już za sobą.
http://www.suwaczki.com/tickers/ckaigox17w6sv7ks.png Aniołek 8t[*] 13.01.2012 Powietrze pachniało jak malinowa mamba.. http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html Edytowane przez ancys_krakow Czas edycji: 2012-11-30 o 19:21 |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo biedna
![]() Dziewczyny czy poznałabym twardnienie brzucha? Wiedziałabym, że to to i że to coś złego? czy mogę to jednak przeoczyć?
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek
bardzo smutne ![]() co do twardnienia brzucha to wczoraj miałam strasznie napięty z nerwów, jak kamień.. więc to chyba da się wyczuć ;> podejrzewam, ze gdyby nie minęłolo to zadzwoniłabym do ginki.. peirwszy raz mi się tak zrobiło |
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie wiem czy on twardnieje czy on taki jest, bo to nie jest tak, że to mnie łapie i trzyma, on po prostu jest zupełnie inny niż rano, Rano jest bardziej hmm rozlaźły, a wieczorem bardziej spięty?! Może to od jedzenia. Zaczęłam wymyślać i chyba do 17.12 nie wytrzymam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

Ale dobrze, że już po, mam nadzieję, że pierwszy i ostatni raz
. Moja dentystka śmiała się ze mnie, że to, że ząb zatruł się dobrze, to swoją drogą, ale, że mam też wysoki próg bólu, od razu pomyślałam, że mam nadzieję, że przy porodzie też tak będzie
11 godzin snu, ale wstaliśmy mega wyspani