|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Juu Twoja też Cie tak chamsko ignoruje?
|
|
|
|
#3992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
mój kot na początku ciąży, jak wylądowałam w szpitalu, był totalnie zdegustowany moim zachowaniem... bo co to ma być, że siedzę cały czas w domu, a nie bawię się, nie ganiam za nią po całym mieszkaniu ... bo uwielbia ganianki ... no i teraz się przestawiła, że do mnie przychodzi spać i się przytulić, a męża goni do zabawy
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-30 o 20:40 |
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może wytresowałaś.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2012-11-30 o 20:40 |
|
|
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
to kot wychowuje nas
![]() zwłaszcza w weekendy, o 4.30, jak jest jej pora śniadaniowa deszcz ze śniegiem za oknem :/ Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-11-30 o 20:42 |
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
chamsko to nie ale zazwyczaj wybiera M. do pieszczot
Cytat:
no ale ja nie byłam w niedyspozycji, więc nie poczuła różnicy
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze nic nie pada.
Chciałam rodzinkę.pl ale mężuś, który twierdzi, że go nie ma i pracuje uparł się kolejny raz na Bourna
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej Lonely |
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łojesos też tak mam Pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja jestem taka psychiczna ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też nie baluję, siedzę sama z psem, który jak co wieczór jest obrażony na mnie i siedzimy i się nudzimy....
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, ale zaraz chyba i tak lecę spać ...
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
super!
Cytat:
Cytat:
my też się nie bawimy, nie chce nam się. jutro mieli przyjść rodzice, ale dzwoniła mama że coś chyba zaczyna ich przeziębienie brać, tak więc jutro też będziemy odpoczywać leniwie Justi ej wiecie czy jak mam mieć badania na czczo to mogę sobie szklankę wody wypić wcześniej, czy zaburzy mi to wyniki? bo nie chcę jutro uschnąć z pragnienia..
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm a czy Meli się coś odzywała od wczoraj ?
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie zazwyczaj była aktywna na forum codziennie a teraz cisza kompletna..
MELI???????
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja idę spać.. bo mnie
jak kota.. nawet zauważyłam coś jakby krew przy końcu.. mam nadzieje, że to nic z dzidzią.. masakra dość mam.. a jutro wczas muszę TŻ odebrać z pracy.
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze pierwszy odcinek był o świętach. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Aha! DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE ŻYCZONKA!!
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że wodę można. Kiedyś coś mi się obiło o uszy, że nawet słabą herbatę niesłodzoną można.. ale z tym już nie ryzykowałam. |
|
|
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam na efekty pracy
|
|
#4009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chce cos takiego kupic ja mam 14.12 nastepną wizytke Cytat:
przykro miCytat:
|
|
#4010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
miłość z przedszkola- ale się uśmiałam |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze zaczęłam czytać relacje mam listopadowo-grudniowych z porodów. I to był chyba błąd..
Dziewczyny ja się tam strasznie boje tego porodu. Im bardziej realny wydaje mi sie poród tym mam większego pietra.. Liczę tylko na to, ze pójdzie jak po lini mojej mamy. Prababcia twierdzi ze poród to nic strasznego, że trochę boli ale da sie wytrzymać, a mama w ogole nie pamięta za bardzo nic strasznego zwiazanego z porodem. Jedyne na co się skarżyła to, że położne jej nie powiedziały jak ma karmić i ze dziecko się darło a ona mleka nie miała i nie wiedziała co ma robic. Mam nadzieje ze będzie dobrze.. Czy wy tez się tego tak strasznie boicie?? |
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
no tez wczesniej pytalam.. co z Meli
![]() ja na chwilę :P ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
nie wiem,może sie zmieni ale tak jak kiedyś mówiłam-nie mam stresa przed porodem.. i tak będzie i tak będzie :Ehem: nie amm stresika i nie chcę mieć! a położne-wiadomo,że można trafić na paskudy.. dlatego ja nie myślę dużo na ten temat-będzie co ma być, lepiej czy gorzej ale być musi więc myślenie nic nie da |
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytam te relacje i się wzruszam
kiedyś mdlałam na samą myśl o porodzie ale jakoś mi przeszło
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
ani grama was nie przeczytałam, po 10tej wróciłam z pracy... melduję tylko, że żyję, i idę spać!
|
#4016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny, lżej się wygadać, żal mi strasznie żony i synka, wiem że ciężko jej to przeżyć a mały nic nie wie jeszcze, to są straszne chwile ale mam nadzieję że kiedyś wyjdzie światło i podniosą się z tego choć na pewno długo to potrwa.. |
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na 115 stronie, ale gonie Was!!! jutro juz powinnam nadrobic zaleglosci (dzisiaj czytalam od 82!) tylko blagam nie plotkujcie za duzo, bo nie wyrobie
z nowinek, lekarz wzial urlop 12.12, wiec wizyte przelozyli mi na 06.12 z jednej strony fajnie, bo szybciej, a z drugiej jakos pewnie za wiele nowosci nie powie, skoro tak czesto sie widzimy moze chociaz pozaglada dzidzi miedzy nogi...W czwartek miałam nalot pan z zusu...kontrola. takze uwazajcie :P niby mam l4 chodzace, a jednak panie wpadly. masakra, a ja pierwszy raz od 4 miesiecy wyszlam z domu (umowilam sie z kolezanka na ciazowe zakupy - bo ona ma termin 3 dni po mnie i tez chciala spodnie z golfem i jazda. baby stwierdzily, ze nie wejda na gore skoro mnie nie ma (powiedzial, ze wyszlam do sklepu i bede do 10 min) i ze zostawiaja w skrzynce wezwanie zeby zlozyc wyjasnienia. pierwsza mysl, wejde do apteki i cos kupie, ale nie bo na paragonie bedzie godzina...dzwonie do tej kolezanki zeby trzymala paragon, ze mi go pozyczy jakbym jednak musiala isc do zusu sie tlumaczyc, powiem ze kupowalam spodnie ciazowe babka ze sklepu ciazowego podpowiedziala zebym jechala do laboratorium zrobic sobie jakies badanie, cukier, bo mi slabo od rana i wybralam sie skontrolowac - bedzie podkladka hehe. wpadlam do domu, dzwonie na tel podany na tym wezwaniu...i pytam czy moglyby sie kolezanki tej pani wrocic hehe, czy mi poda do nich tel albo cos...bo ja tylko na moment wyszlam z domu. one tu musialy byc kilka minut temu. w koncu sama do nich zadzwonila i stwierdzila, ze przyjda, ale nie poda mi godziny, bo nie moze. wiec znow tel do kolezanki "przywoz paragon" a tu domofon, no i ida baby..hehehehehehe koszmar. wiecie jakie kur*** sie sypaly? wyszlam po bulki tylko, a tu pismo w skrzynce. kazaly sie uspokoic podpisac liste i poszly stwierdzily, ze nawet chodzace l4 kontroluja i ze trzeba wyjasnic, co sie robilo...koszmar umowilysmy sie na lody...i nic z tego nie wyszlo
|
|
|
|
#4018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się z łóżka, oglądam kobietę na krańcu swiata, jest o kobiecie która ma kilku mężów zaraz muszę wstać i ogarnąć.---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No to miałaś przygodę i stresa.. Ja na razie nie jestem na l4, ale słyszałam że często kontrolują ciężarne, robią nawet wywiad z pracodawcą czy zatrudnienie nie jest fikcyjne itp. Myślę, że jeśli masz chodzące l4 to nie musisz się tak stresować. Przecież zawsze mogłaś wyjść na spacer, do sklepu, do położnej, lekarza, do koleżanki (po książkę czy ciuszki) a nawet do kościoła
|
|||
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
Co do L4 to moja szybka kalkulacja, czy w tym roku miałam L4 i ile ... 2 dni
więc jak wezmę przed świętami to jeszcze od pracodawcy idzie, a tam nawet jak będzie kontrola to się jakoś wytłumaczę, bo chcę jechać do rodziców. No przecież jak się słabo czuję i mam L4 to chyba mąż może bać się mnie zostawić samą w domu i wywiezie do rodziców, gdzie zawsze ktoś jest?Tylko się zastanawiam, jak później bym chciała pod koniec pojechać, a to jest 60 km to mam to zgłosić w ZUSie? ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Dzisiaj śmigamy do moich rodziców, może pojawię się w niedzielę a może dopiero w poniedziałek. Nie pisać za duzo, bo nie będę nadrabiać Pewnie wrócę na nowy wątek ?
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
diabli jak masz l4 chodzące to możesz chodzić. najwyżej wezwą cię na wyjaśnienia, ale nie maja szans podważyć tego zwolnienia bo wiadomo że w ciąży raz jest lepszy dzień a raz totalna klapa
dzień dobry ja już po badaniach, mam cieplutkie bułeczki z lidla i zaraz zabieram się za pyszne śniadanko ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

a może wytresowałaś.

jak kota.. nawet zauważyłam coś jakby krew przy końcu.. mam nadzieje, że to nic z dzidzią.. masakra dość mam.. a jutro wczas muszę TŻ odebrać z pracy.

ja mam 14.12 nastepną wizytke 
kiedyś mdlałam na samą myśl o porodzie ale jakoś mi przeszło
i jazda. baby stwierdzily, ze nie wejda na gore skoro mnie nie ma (powiedzial, ze wyszlam do sklepu i bede do 10 min) i ze zostawiaja w skrzynce wezwanie zeby zlozyc wyjasnienia. pierwsza mysl, wejde do apteki i cos kupie, ale nie bo na paragonie bedzie godzina...dzwonie do tej kolezanki zeby trzymala paragon, ze mi go pozyczy jakbym jednak musiala isc do zusu sie tlumaczyc, powiem ze kupowalam spodnie ciazowe