|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Polecam jeszcze raz zapoznać się z FAQ
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074 |
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz kurza stopa! Kuchenka mi sie zepsuła
jak na złość z koncem roku!Nie dość, że straciłam pracę i ciężko mi teraz znależć jakąkolwiek w godzinach 7-15/8-16, to jeszcze to.. grrrrrrr Jade zaraz wziąć jakąś na raty :/ ehh Sorki za offtop, ale sie strasznie wkurzylam ![]() Moja szpara prawie się zeszła, fajnie też ze kolejny raz po wizycie nie czułam tkliwosci zebow
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam haczyka na szóstkach,tylko pierścień. Cytat:
eeeee nic,a nic nie podobają mi się te wyciągi
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-12-01 o 10:56 |
||
|
|
|
#484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pewnie niedługo już dostanę
|
||
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję pomocy! W ogóle się na tym nie znam. A praktycznie nie mam do kogo się w tym zwrócić. Muszę poczekać do poniedziałku
Mam aparat bezligaturowy, od lipca temu roku. Jakiś miesiąc temu ortodontka założyła mi takie... gumki? Po obu stronach. Zaczynające się na trójkach gumki? Powiedziała, że mają mi one zepchnąć trochę te zęby "do środka". Wczoraj jednak po prawej stronie...coś się poprzesuwało, nie wygląda już jak jego "bliźniana lewa wersja".Orientujecie się czy może to być poważne? Nic się nie stanie, jeśli poczekam z tym do poniedziałku?
|
|
|
|
#486 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
? W każdym razie wnioskuję, że skoro masz na górze haczyki to gdzieś na dole też będą ![]() Cytat:
.Trzymaj się .Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
? Nie muszą przecież przestawiać się w jednakowym tempie.
|
|||||
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
CHyba źle się wyraziłam. Te gumeczki jeśli chodzi o ząb, na którym zostały założone - bez zmian. Nadal trójeczka. Jednak wcześniej wyglądało to jak kilka nitek ułożonych równo.. Teraz jakoś wszystko się poplątało, poprzesuwało. Nachodzi na ząb, wcześniej jedynie na zamek.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję! Ej zazdroszczę! j jestem już 3 dzień i jak pisalam wcześniej szczęka mi się nie zamyka przez jednego zęba dlatego mam kłopoty z mówieniem i boli Jetem na trzecim dniu i każdej nocy budził mnie ból, musiałam stuknąc tym jednym zębem przez sen bo to boli :c nadal nie ogę jeść nic innego niż papki a nawet jakbym chciała to ta niedomykająca się szczeka by mi nie dała. Niewyraźnie mówię wyglądam nie za dobrze bo mam bardzo duże usta a aparat mi je powieksza no i boli ten jeden ząb. gdyby nie on już bym powili jadła... ech.. przepraszam za narzekanie trzeba sie pogodzić że moje zęby to nie zwykłe skrzywienie na 2 lata aparatu...
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zakorzenienie
|
Pixie,aaa, chodzi o materiał, który Ci założyła, nie o zęba... Wybacz, źle zrozumiałam
![]() Kurczę, nie mam pojęcia . A Twoja ortodontka przyjmuje w soboty? Wiesz, do poniedziałku niedaleko, ale może w razie czego zadzwoń i się jej po prostu spytaj czy powinnaś z tym przyjść 'na już' czy możesz poczekać te 2 dni.Sama nie dasz rady tego 'poprawić'? Edytowane przez Aria93 Czas edycji: 2012-12-01 o 11:33 |
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) przesunęła się z zamka -> pod zamek. Ale chyba to nie taka prosta sprawa. Poczekam do poniedziałku. Innego wyjścia nie mam Dzwoniłam do orto 859865734 razy, nie odbierają |
|
|
|
|
#491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaraz umyję zęby to jeszcze tam poszperam![]() Cytat:
i łączę się w bólu...ja też jem tylko papki,własnie wciągam swoj zielony krem ![]() a tak marzę o naleśnikach,o plackach ziemniaczanych,o spagetti.... pamietacje jak wam pisałam,że mi ta jedynka rusza?wczoraj spanikowana trochę powiedziałam o tym orto i jednak od separacji
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
anakazar no był hardkor. Potem przez tydzień jadłam same kopytka, pierożki i żadnego mięsa smażonego
Co do kłów to na pewno Ci się wsuną, bo ja miałam mocno wystającego i praktycznie jest już równy
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie!
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Bez obaw, dziewczyny! My aparatki jemy orzechy, mordoklejki, gumy i co tylko! Spaghetti to żaden strach, dewolaje, schabowe, zapiekanki, nadziewane pieczarki & jajka, snickersy, chipsy - ja dzisiaj wybieram się na pizzę
![]() Jedyne co mnie denerwuje, to .... Banan ![]() Pamiętamy te czasy, gdy po założeniu nie można było ugryźć kanapki! Ja swej radości nie opiszę, gdy po dwóch tygodniach nie potrzebowałam nożyka do pokrojenia CZEGOKOLWIEK na małe kawałki
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sobie przed chwilą myślałam o tym,że snickersa to zjem za jakieś dwa lata i płakać mi się chciało ![]() ja tu walczę ze sobą,żeby rozpuścić sobie w ustach kostkę mlecznej czekolady i nie wiem czy powinnam. Pędzicie myć zęby po czekoladzie?bo ja wolę jej nie zjeść jak mam zaraz znowu się męczyć z tym myciem
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Tak, wsunął mi się po zmianie drucika na grubszy, a wizytę miałam 5.11 i efekty są widoczne od czasu tej wizyty. Wysunęła mi się też 2 mocno do przodu i ma prawidłowe ułożenie. Czekam już na kolejną zmianę drucika. Wizyta po Świętach
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli też masz chyba tak jak i ja,dwójki ściśnięte przez jedynki i trójki,gdzie te ostatnie to kły? znaczy u Ciebie jeden kieł...
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
Tzn. ja mam z jednej strony problem, bo 2 miałam wsuniętą do środka trochę, a 3 mi wystawała i była lekko bokiem jakby obrócona. Do tego układ zębów mam generalnie do środka lekko i trzeba je wysunąć pod odpowiednim kątem.
|
#499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nosi się je wg zaleceń orto: czasami cały czas, czasami tylko kilka godzin na dobę. Dla mnie noszenie wyciągów nie należało do przyjemności ale było do przeżycia. Z wyciągami da się mówić, ale głównie od konfiguracji wyciągów zależy na ile dobrze to mówienie wychodzi
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Nie, tam, przeżywacie ;-) wyciągi nie są straszne, ja je noszę od kwietnia jakoś, się przyzwyczaiłam i ich W OGÓLE nie czuję ;-) zakłada się je raz-dwa, ściąga do jedzenia i do mycia, potem zakłada.. Na początku mogą zęby boleć, ale nieznaczenie - najważniejsze, by nosić je ciągle, bez żadnych przerw, bo zęby się mogą odzwyczaić ;-)
Aha, mi podczas np ziewania często strzelały albo podczas jedzenia, gdy chciałam się wycwanić i ich nie ściągać ;-)To naprawdę nic strasznego! Mówić też się z nimi da, chociaż pierwsze kilka godzin to jakiś koszmar, ja nie mogłam w ogóle buzi otworzyć, tak mnie te wyciągi ciągnęły za zębiska ale kilka dni i zapomnicie ;-). Ja je teraz muszę nosić 25 godzin na dobę, 8 dni w tygodniu - od nich zależy kiedy ściągnę aparat ;P
|
#502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#503 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Po pierwszym tygodniu będzie znacznie lepiej. U mnie mijają prawie dwie i jeszcze jakaś tam tkliwość jest. Oczywiście dużo mniejsza niż wcześniej. Wydaje mi się, że przez najbliższe dwa lata nie będzie normalnego jedzenia :P Ból, dyskomfort i strach przed uszkodzeniem aparatu będą nam pewnie towarzyszyć. Tak mi się wydaje, aczkolwiek może jakieś bardziej doświadczone aparatki nas pocieszą, że nie będzie tak źle
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 |
|
BAN stały
|
Wiem już czemu na mojej nitce dentystycznej nigdy nie było żadnych resztek-używałam jej po myciu zębów
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale w takim razie mam dobrą szczoteczkę (zwykłą) i płyn . Jak dla mnie to nitkowanie jest po to żeby doczyścić te przestrzenie, do których nie dotarła szczotka i nie ma sensu robić tego przed myciem zębów
|
|
|
|
|
#507 |
|
BAN stały
|
Też tak myślałam, ale wszędzie są informacje, że należy czyścic przed.
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze wiedzieć
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Oho, to nie Ty jedna Amerykę odkryłaś
ja też zawsze PO brałam nić i nie rozumiałam, co niektóre za brudy wyciągają, jak moja nić zawsze wygląda tak samo ![]() Hahah, @KinkyGirl, pamiętam, też tak miałam... Boże! Jak w tym jeść! A jak zamki się odkleją? A jak aparat się zepsuje? A jak zeby uszkodzę? ale naprawdę! Zapomnicie, że macie coś na zębach, a jeszcze szybciej zapomnicie, jak to było bez aparatu ;P i przestaniecie czuć te uczucie pełności w ustach, jaką daje aparat
|
#510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I pamiętam jak zaraz po założeniu jadłam go całkiem normalnie, ale zaraz potem pobiegłam do mcdonaldowej toalety umyć zęby - ależ baby na mnie dziwnie patrzyły!! ![]() Cytat:
![]() A co do wyciągów - ja je nosiłam bardzo krótko i jakoś bardzo mi życia nie utrudniały. Jedyne co właśnie lubiły pękać przy ziewaniu, albo jak się bardzo śmiałam. Wówczas śmiali się moi znajomi, zwłaszcza ci płci męskiej, bo zazwyczaj reagowałam hasłem: "Ooo, gumka mi pękła..."
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

jak na złość z koncem roku!
ja pewnie niedługo już dostanę
Powiedziała, że mają mi one zepchnąć trochę te zęby "do środka". Wczoraj jednak po prawej stronie...coś się poprzesuwało, nie wygląda już jak jego "bliźniana lewa wersja".Orientujecie się czy może to być poważne?
Nic się nie stanie, jeśli poczekam z tym do poniedziałku?
? W każdym razie wnioskuję, że skoro masz na górze haczyki to gdzieś na dole też będą
.
? Nie muszą przecież przestawiać się w jednakowym tempie.

pięknie!

ale naprawdę! Zapomnicie, że macie coś na zębach, a jeszcze szybciej zapomnicie, jak to było bez aparatu ;P i przestaniecie czuć te uczucie pełności w ustach, jaką daje aparat