Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-01, 20:47   #2041
blackberry8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 770
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
£adny zbiór. Zw³aszcza Garniera Fructisa zazdraszczam. Zdawaj relacje jak siê sprawuje
A i co to za Gliss Kur z kokosem? Nowo¶æ czy kupione za granic±?
Dziêki
Jutro pierwsze testy fructisa, na razie niucham co chwilê bo piêknie pachnie.
Gliss Kur dosta³am, 4 takie buteleczki Chyba z niemiec, na razie fajnie siê spisuje. Moim w³osom potrzeba trochê silikonów, zw³aszcza zim±.
blackberry8 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:47   #2042
kasiakasia666
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 175

gdyby¶cie mia³y poleciæ do olejowania jeden produkt z tych :

*Który¶ olejek Alterra
*Olejek Babydream fur Mama

który by to by³?
Stary 2012-12-01, 20:48   #2043
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 906

Cytat:
Napisane przez moooniek Poka¿ wiadomo¶æ
a mnie siê zapach Sesy podoba i w³osy tak¿e by³y baardzo miêkkie
no mnie w sumie te¿, ale jak mia³am olej na w³osach, bo po myciu zostawa³ na nich taki dziwny nieprzyjemny zapaszek

Siedzê ze scandiciem bananowym ciekawe jak wypadnie nasz pierwszy raz
SoBitterSoSweet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:49   #2044
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Misiu mój kolorowy, ale SLS naprawdê jest rzadko spotykane. Tylko tradycyjny WAX go ma ze znanych mi od¿ywko-masek. H&S ma SLES, nie SLS, wiêc mo¿e po jego sk³adzie szukaj innego czego¶?
W tym szamponie, co u¿ywasz sól jest pod koniec sk³adu. A w H&S i Timotei w pierwszej po³owie - wiêc nie odrzuca³abym go.
Haha! Do misia kolorowego to chyba mi niestety daleko bo z wygl±du nic misiowego w sobie niestety albo stety nie mam.
Mo¿e. Ja SLS czêsto widzê na pocz±tku etykiet wszelkich kosmetyków myj±cych, i do cia³a i do w³osów. SLES spotykam rzadziej i to w kosmetykach tych firm, kóre wrêcz chwal± siê ³agodno¶ci± sk³adu danej serii jak np. Farmona swoj± seri± Herbal.
Ciekawi mnie na ile chemicznie Ammonium Lauryl Sulfate odbiega od SLS bo przewa¿a w sk³adach kosmetyków dla dzieci i mnie szkód nie wyrz±dza. wiêc ciekawi mnie specyfika tego zwi±zku.
Co do SLS- jest nawet w szamponie Bambino, który mam w ³azience (mój T¯ upar³ siê, ¿e bêdzie go u¿ywa³ jako ¿elu pod prysznic). Pod koniec sk³adu tu¿ przed mieszank± zapachow±, ale jest. Wiêc z mojego punktu widzenia jest raczej do¶æ powszechnie wystêpuj±cym zwi±zkiem.
Co d masek- w ró¿nych go widzia³am. bardzo czêsto np. w maskach Wella czy profesjonalnego L'oreal'a.
MissChievousTess jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:56   #2045
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Poka¿ wiadomo¶æ
Haha! Do misia kolorowego to chyba mi niestety daleko bo z wygl±du nic misiowego w sobie niestety albo stety nie mam.
Mo¿e. Ja SLS czêsto widzê na pocz±tku etykiet wszelkich kosmetyków myj±cych, i do cia³a i do w³osów. SLES spotykam rzadziej i to w kosmetykach tych firm, kóre wrêcz chwal± siê ³agodno¶ci± sk³adu danej serii jak np. Farmona swoj± seri± Herbal.
Ciekawi mnie na ile chemicznie Ammonium Lauryl Sulfate odbiega od SLS bo przewa¿a w sk³adach kosmetyków dla dzieci i mnie szkód nie wyrz±dza. wiêc ciekawi mnie specyfika tego zwi±zku.
Co do SLS- jest nawet w szamponie Bambino, który mam w ³azience (mój T¯ upar³ siê, ¿e bêdzie go u¿ywa³ jako ¿elu pod prysznic). Pod koniec sk³adu tu¿ przed mieszank± zapachow±, ale jest. Wiêc z mojego punktu widzenia jest raczej do¶æ powszechnie wystêpuj±cym zwi±zkiem.
Co d masek- w ró¿nych go widzia³am. bardzo czêsto np. w maskach Wella czy profesjonalnego L'oreal'a.
No i mam b³±d, po tym, jak powiedzia³a¶ o szamponie Bambino

Wg sk³adu z dozu (taka ró¿owa butelka), pod koniec sk³adu ma on SLES: Sodium Laureth Sulfate. Chyba, ¿e jest jaki¶ inny szampon Bambino?

ALS jak ju¿ mówi³am od SLS ró¿ni siê kationem (zamiana Na+ na NH4+). Czym to skutkuje? NH4+ jest s³absz± zasad± ni¿ kation sodowy, wiêc: SLS ma odczyn bardziej zasadowy, a ALS bardziej przyjazny dla skóry. Anion odpowiedzialny za mycie jest taki sam.

Pewnie temu nie widzia³am, bo te firmy z grubsza nie s± w granicach moich zainteresowañ

Myjesz naczynia w rêkawiczkach?
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:56   #2046
CleoDuquesne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 029

Cytat:
Napisane przez CrimsonGhost Poka¿ wiadomo¶æ

A! Ogoli³am zacn± ³ysinê, ma oko³o 2-3mm i oceniê przyrost. A na kaloryferze roztapia siê Vatika

Jak to ogoli³a¶ ?!
CleoDuquesne jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:58   #2047
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Terminator. Wrzuæ na luz kobieto, bo ¿aden facet nie dogoni takiego terminatora
Dogoni. Dla ch³opa zawsze mam czas i nie mêczê go swoim naukowym ¿yciem. Tylko Ci, którymi jestem zainteresowana nie chc± mnie z jaki¶ innych powodów

Miss
, dziêki za typy mazide³ do ust
Stary 2012-12-01, 20:58   #2048
CleoDuquesne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 029

Cytat:

te¿ do wiêkszo¶ci prac, w których stosujê ¶rodki chemiczne, zak³adam rêkawiczki.
Trzeba dbaæ o d³onie
CleoDuquesne jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:01   #2049
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
te¿ do wiêkszo¶ci prac, w których stosujê ¶rodki chemiczne, zak³adam rêkawiczki.
Trzeba dbaæ o d³onie
Ja nie zak³adam, nawet do pracy z kwasami stê¿onymi, nie lubiê

A pytanie by³o po to, ¿e: wiêkszo¶æ p³ynów do mycia ma SLS. Chcia³am wiedzieæ, jak skóra Miss reaguje na nie (no ale je¶li s± rêkawiczki to nie ma pytania)
Stary 2012-12-01, 21:03   #2050
blackberry8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 770

Cytat:
Napisane przez kasiakasia666 Poka¿ wiadomo¶æ
gdyby¶cie mia³y poleciæ do olejowania jeden produkt z tych :

*Który¶ olejek Alterra
*Olejek Babydream fur Mama

który by to by³?
Babydream bo alterry s± ju¿ nie do zdobycia.
Na mnie oba dzia³a³y podobnie, zapach alterrowych mnie dra¿ni³.
blackberry8 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:09   #2051
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, w zmywarce.
Ilekroæ próbujê myæ rêcznie to nie mogê potem wygoiæ r±k.
Mia³am z tym takie problemy, ¿e zmywa³ za mnie T¯, a potem mu siê odechcia³o i kupili¶my zmywarkê ku uciesze obojga.
A rêce to mi pierzchn± nawet od wiatru. W rêkawiczkach muszê chodziæ ju¿ od wczesnej jesieni.
To mo¿liwe, ¿e ¼le u¿ywam okre¶lenia SLS niemniej jednak jestem pewna, ze tym co mi podra¿nia skalp jest raczej na pewno Sodium Laureth Sulfate.
I to jest w tym szamponie Bambino. Je¶li chodzi o skrót, dziêkuje za skorygowanie b³êdnego u¿ycia. Natomiast co do dzia³ania tego sk³adnika na moj± skórê g³owy i okolice g³owy to raczej siê nie lubimy.
Natomiast s³u¿± mi szampony z Ammonium Lauryl Sulfate i Cocoamidopropyl Betaine w sk³adzie. Przetestowa³am kilka ró¿nych i czu³am siê po nich dobrze. Mo¿e to kwestia pH skóry? Kuzynka ze storny mojego taty ma cerê atopow±, ja mam bardzo such±- niska produkcja lipidów, sk³onna do alergii na metale ( dziedziczna pokarmowa alergia na nikiel) i jak ju¿ wspomnia³am nie lubiê sulfatów.
To czy mam racjê czy nie mniej mnie interesuje ni¿ znalezienie takich kosmetyków, które nie bêd± podra¿niaæ mojej skóry, ewentualnie skóry moich dzieci je¶li bêdê je kiedy¶ mieæ i je¶li ich skóra bêdzie tak wra¿liwa jak moja.
Stary 2012-12-01, 21:09   #2052
moooniek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 793

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
Siedzê ze scandiciem bananowym ciekawe jak wypadnie nasz pierwszy raz
u mnie nie by³o WOW, taki ¶redniaczek...
moooniek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:11   #2053
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zak³adam, nawet do pracy z kwasami stê¿onymi, nie lubiê

A pytanie by³o po to, ¿e: wiêkszo¶æ p³ynów do mycia ma SLS. Chcia³am wiedzieæ, jak skóra Miss reaguje na nie (no ale je¶li s± rêkawiczki to nie ma pytania)
Reaguje w¶ciek³ym zaczerwieniem jakbym siê poparzy³a albo jakbym trzyma³a rêce w wrz±tku a potem w³o¿y³a je do lodowatej wody- raz tak zrobi³am i st±d wiem ,¿e efekt koñcowy jest identyczny.
Stary 2012-12-01, 21:11   #2054
pluskotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 508

Cytat:
Dogoni. Dla ch³opa zawsze mam czas i nie mêczê go swoim naukowym ¿yciem. Tylko Ci, którymi jestem zainteresowana nie chc± mnie z jaki¶ innych powodów

Miss
, dziêki za typy mazide³ do ust
No to dziewczyna do tañca i do ró¿añca

A propos kolorowych smarowide³ do ust- sama niedawno krêci³am siê w sklepie ko³o Eveline Aqua Platinum. Du¿o dobrego o nich czyta³am. Troche kolorków do wyboru, a widz±c je na ¿ywo rzeczywi¶cie miêkkie, ale mog± siê topiæ pod wp³ywem ciep³a. I cena ok 10 z³.
Swoj± drog± przypomnia³am sobie o nich teraz i pewnie znów siê przy nich zakrêcê
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
pluskotka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:13   #2055
moooniek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 793

Cytat:
Nie, w zmywarce.
Mia³am z tym takie problemy, ¿e zmywa³ za mnie T¯, a potem mu siê odechcia³o i kupili¶my zmywarkê ku uciesze obojga.
A rêce to mi pierzchn± nawet od wiatru. W rêkawiczkach muszê chodziæ ju¿ od wczesnej jesieni.
To mo¿liwe, ¿e ¼le u¿ywam okre¶lenia SLS niemniej jednak jestem pewna, ze tym co mi podra¿nia skalp jest raczej na pewno Sodium Laureth Sulfate.
I to jest w tym szamponie Bambino. Je¶li chodzi o skrót, dziêkuje za skorygowanie b³êdnego u¿ycia. Natomiast co do dzia³ania tego sk³adnika na moj± skórê g³owy i okolice g³owy to raczej siê nie lubimy.
Natomiast s³u¿± mi szampony z Ammonium Lauryl Sulfate i Cocoamidopropyl Betaine w sk³adzie. Przetestowa³am kilka ró¿nych i czu³am siê po nich dobrze. Mo¿e to kwestia pH skóry? Kuzynka ze storny mojego taty ma cerê atopow±, ja mam bardzo such±- niska produkcja lipidów, sk³onna do alergii na metale ( dziedziczna pokarmowa alergia na nikiel) i jak ju¿ wspomnia³am nie lubiê sulfatów.
To czy mam racjê czy nie mniej mnie interesuje ni¿ znalezienie takich kosmetyków, które nie bêd± podra¿niaæ mojej skóry, ewentualnie skóry moich dzieci je¶li bêdê je kiedy¶ mieæ i je¶li ich skóra bêdzie tak wra¿liwa jak moja.
to jest SLeS, SLS to Sodium Lauryl Sulfate i ten detergent jest naprawe rzadko spotykany w kosmetykach
moooniek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:15   #2056
CrimsonGhost
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 453

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
Jak to ogoli³a¶ ?!
Oj no boczek Bo ju¿ ze 3cm mia³ i mnie denerwowa³, to wziê³am maszynkê i nie ma Od razu inaczej wygl±dam. Kiedy¶ na zero obciê³am. Te kilka mm lepiej wygl±da

Nowy blog
CrimsonGhost jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:17   #2057
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, w zmywarce.
Przepraszam, ¿e jeszcze raz podwa¿am Twoje zdanie o alergii, tym razem na SLES, ale w Nivei, Pantenie i Glisskurze on wystêpuje nawet na pocz±tku sk³adu, a mówi³a¶, ¿e one by³y ok.
A Aqua Light wed³ug netowego sk³adu to ma nawet SLS (mam pierwszy szampon z tym sk³adnikiem, yeah).
Eh, nie lubisz sulfatów, ale w ka¿dym szamponie, ³±cznie z tym YR, one s±, i to na pocz±tku sk³adu

Uwa¿am, ¿e nie powinna¶ akurat patrzeæ na te sk³adniki, bo na podstawie tego co powiedzia³a¶ i zgrubnej analizie sk³adów tych szamponów, które u¿ywa³a¶ raczej nie masz alergii na sulfaty. Za to na szereg innych sk³adników mo¿esz.

A co do mycia naczyñ - tam s± jeszcze fosforanowe ¶rodki powierzchniowo czynne, wiêc i tak ca³± miarodajno¶æ tego testu szlaban trafi³ xD

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-12-01 o 21:19
Stary 2012-12-01, 21:20   #2058
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Oj no boczek Bo ju¿ ze 3cm mia³ i mnie denerwowa³, to wziê³am maszynkê i nie ma Od razu inaczej wygl±dam. Kiedy¶ na zero obciê³am. Te kilka mm lepiej wygl±da
Crimson, undercut jaki¶ sobie robisz?
Ot, ciekawa jestem
Stary 2012-12-01, 21:27   #2059
bleedingsun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 271

S³ucham szwedzkiego radia, chocia¿ nic nie rozumiem i zastanawiam siê czy potraktowaæ jutro w³osiska. Chyba muszê wstaæ wcze¶nie je¶li chcê ¿eby same zd±¿y³y wyschn±æ.

W³osy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Dro¿d¿e: 6/30
bleedingsun jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:29   #2060
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ¿e jeszcze raz podwa¿am Twoje zdanie o alergii, tym razem na SLES, ale w Nivei, Pantenie i Glisskurze on wystêpuje nawet na pocz±tku sk³adu, a mówi³a¶, ¿e one by³y ok.
A Aqua Light wed³ug netowego sk³adu to ma nawet SLS (mam pierwszy szampon z tym sk³adnikiem, yeah).
Eh, nie lubisz sulfatów, ale w ka¿dym szamponie, ³±cznie z tym YR, one s±, i to na pocz±tku sk³adu

Uwa¿am, ¿e nie powinna¶ akurat patrzeæ na te sk³adniki, bo na podstawie tego co powiedzia³a¶ i zgrubnej analizie sk³adów tych szamponów, które u¿ywa³a¶ raczej nie masz alergii na sulfaty. Za to na szereg innych sk³adników mo¿esz.

A co do mycia naczyñ - tam s± jeszcze fosforanowe ¶rodki powierzchniowo czynne, wiêc i tak ca³± miarodajno¶æ tego testu szlaban trafi³ xD
Hmmm... chemikiem nie jestem wiêc mogê szukaæ metod± prób i b³êdów.
Szereg innych mówisz? To gdzie widzisz potencjalnych winowajców?
Bo przyznam, ¿e jestem ciekawa.
Aqua Light by³o ok, to znaczy nie zrobi³o mi spustoszenia, ale dla mnie "ok" to szampon, którego niestety nie mogê u¿ywaæ regularnie czyli co¶ mi w nich nie pasowa³o- jakie¶ lekkie swêdzenie skalpu albo za szybkie przet³uszczanie itd. Najbardziej pamiêtam szampony, które by³y masakryczne i po których musia³am skórê leczyæ 2 miesi±ce. Te najmocniej pamiêtam.
Co do sulfatów - na to akurat mam papier. Wewnêtrznie- w lekach, pokarmowo muszê unikaæ.
Aqua Light- zu¿y³am 1 butelkê i da³am sobie spokój bo przeczyta³am sk³ad ( kto¶ mi go kupi³) i zapali³a mi siê czerwona lampka. Choæ krzywdy nie zd±¿y³ mi zrobiæ.
Nivea- mia³am kilka razy, ale na zmianê z malw± z YR, g³ównie latem na wyjazdach. Gliss Kur, oj to by³o dawno. Niestety obci±¿a³y mnie wiêc siê z nimi rozsta³am. Mo¿e podra¿nia³y a ja nie zwróci³am uwagi bo mia³am wtedy problemy z intensywnym wypadaniem z powodu endo.
Stary 2012-12-01, 21:30   #2061
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:
Crimson, undercut jaki¶ sobie robisz?
Ot, ciekawa jestem
Tak, ju¿ ponad rok mam i przycinam regularnie

Nowy blog
Stary 2012-12-01, 21:34   #2062
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Poka¿ wiadomo¶æ
S³ucham szwedzkiego radia, chocia¿ nic nie rozumiem i zastanawiam siê czy potraktowaæ jutro w³osiska. Chyba muszê wstaæ wcze¶nie je¶li chcê ¿eby same zd±¿y³y wyschn±æ.
S³uchaj, s³uchaj. Z melodi± jêzyka siê os³uchasz. Jak by³am w Szwecji kole¿anka s³ucha³a szwedzkiego radia przez miesi±c i potem co¶ nawet rozumia³a. Zazdroszczê ci tych studiów, ja staram siê nadal uczyæ szwedzkiego w Polsce, ale nie jest to ³atwe. Trudno o materia³y do nauki.
Co do w³osów- powiedz co masz ciekawego w zbiorach to mo¿e podpowiemy ci czym dopie¶ciæ jutro Twoje kude³ki.

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Tak, ju¿ ponad rok mam i przycinam regularnie
Kurcze, a na zdjêciach jako¶ nie zauwa¿y³am.
Podziwiam odwagê. Fajne s± takie fryzurki, z pazurem.
Widaæ, ¿e rockandrollowa z Ciebie dziewczyna.
Mo¿e dziêki temu masz tak± objêto¶æ? Bo przy undercut chyba jest taki efekt uniesienia, prawda?
Stary 2012-12-01, 21:37   #2063
CrimsonGhost
Zadomowienie

Cytat:

Kurcze, a na zdjêciach jako¶ nie zauwa¿y³am.
Podziwiam odwagê. Fajne s± takie fryzurki, z pazurem.
Widaæ, ¿e rockandrollowa z Ciebie dziewczyna.
Mo¿e dziêki temu masz tak± objêto¶æ? Bo przy undercut chyba jest taki efekt uniesienia, prawda?
Na blogu w po¶cie dotycz±cym siemienia widaæ. W³a¶nie nie wiem od czego ta objêto¶æ - mo¿e bejbiki unosz± resztê bo s± mocniejsze bo uros³y z suplementacj±? Nie mam pojêcia. Jedyny problem to grzywka. Chcia³abym ¿eby by³a taka jak na zdjêciu ale nie wiem jak j± unie¶æ ¿eby siê trzyma³a...

Nowy blog
Stary 2012-12-01, 21:37   #2064
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... chemikiem nie jestem wiêc mogê szukaæ metod± prób i b³êdów.
Szereg innych mówisz? To gdzie widzisz potencjalnych winowajców?
Bo przyznam, ¿e jestem ciekawa.
Aqua Light by³o ok, to znaczy nie zrobi³o mi spustoszenia, ale dla mnie "ok" to szampon, którego niestety nie mogê u¿ywaæ regularnie czyli co¶ mi w nich nie pasowa³o- jakie¶ lekkie swêdzenie skalpu albo za szybkie przet³uszczanie itd. Najbardziej pamiêtam szampony, które by³y masakryczne i po których musia³am skórê leczyæ 2 miesi±ce. Te najmocniej pamiêtam.
Co do sulfatów - na to akurat mam papier. Wewnêtrznie- w lekach, pokarmowo muszê unikaæ.
Aqua Light- zu¿y³am 1 butelkê i da³am sobie spokój bo przeczyta³am sk³ad ( kto¶ mi go kupi³) i zapali³a mi siê czerwona lampka. Choæ krzywdy nie zd±¿y³ mi zrobiæ.
Nivea- mia³am kilka razy, ale na zmianê z malw± z YR, g³ównie latem na wyjazdach. Gliss Kur, oj to by³o dawno. Niestety obci±¿a³y mnie wiêc siê z nimi rozsta³am. Mo¿e podra¿nia³y a ja nie zwróci³am uwagi bo mia³am wtedy problemy z intensywnym wypadaniem z powodu endo.
Wewnêtrzne uczulenie na aloes te¿ mam, a zewnêtrznie to mogê siê nim nacieraæ od stóp do g³ów

Jedno jest pewne - gdyby chodzi³o o uczulenie na sulfaty w Twoich problemach ze skalpem to po ka¿dym z tych szamponów, które wymieni³a¶, ³±czne z YR powinna¶ wyskoczyæ ze skóry Bo nie stosujesz innych szamponów jak te z siarczanami.

Co Ciê mo¿e podra¿niæ pytasz? Sodium Benzoate, Tetrasodium EDTA, Sodium Chloride, Benzyl Alcohol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Magnesium Nitrate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Fumaric Acid

Przyk³ady najbardziej prawdopodobne skopiowane z pierwszego z brzegu sk³adu szamponu.
Stary 2012-12-01, 21:40   #2065
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
S³uchaj, s³uchaj. Z melodi± jêzyka siê os³uchasz. Jak by³am w Szwecji kole¿anka s³ucha³a szwedzkiego radia przez miesi±c i potem co¶ nawet rozumia³a. Zazdroszczê ci tych studiów, ja staram siê nadal uczyæ szwedzkiego w Polsce, ale nie jest to ³atwe. Trudno o materia³y do nauki.
Co do w³osów- powiedz co masz ciekawego w zbiorach to mo¿e podpowiemy ci czym dopie¶ciæ jutro Twoje kude³ki.
Studia mo¿e i fajne, ale obawiam siê o pracê pó¼niej
Materia³y do nauki mam kserowane, korzystam póki co z ksi±¿ek Svenska utifrån i Mål 1. W domu mam jeszcze Trolla

W³a¶nie nic ciekawego, bo jestem w domu, a ca³y zbiór mam w mieszkaniu. Tutaj mam maskê Biovax do blond (dzisiaj u¿ywa³am), maskê Pat&Rub, maskê Yes To Carrots, od¿ywkê Alterra morela i pszenica, naftê kosmetyczn± i w³a¶ciwie tyle Aaa, jeszcze mieszankê olejów Olisana i ocet jab³kowy

Stary 2012-12-01, 21:43   #2066
MissChievousTess
Zakorzenienie

Ok, kopiujê/zapisujê , zrobiê klasyczny dziennik alergika i bêdê testowaæ. Mo¿e to który¶ z tych sk³adników. Z szamponów YR u¿ywam tylko malwy albo tego do br±zowych- ale tylko od czasu do czasu i g³ównie latem. Inne nie bardzo mi pasuj±, lubi³am My Planet- ten ekologiczny, ale nawet on przy stosowaniu d³u¿szym ni¿ miesi±c trochê mnie podra¿nia³. Teraz zastanawiam siê czym on siê ró¿ni od tego z malw±, ¿e ten mi le¿y a tamten jednak dra¿ni?
Stary 2012-12-01, 21:43   #2067
Kaveri
Spaceroholiczka

Wiadomo¶ci: 27 522

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
³adna kolekcja

Cytat:
Na przysz³o¶æ jak czego¶ nie domyjesz to od razu bierz rypacza.
Zima idzie, typowe
Potwierdzam
Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
W ogóle to cze¶æ dziewczyny, dawno mnie tu nie by³o
nie mam w ogóle czasu tu zagl±daæ
No czeeee¶æ
Cytat:
Reaguje w¶ciek³ym zaczerwieniem jakbym siê poparzy³a albo jakbym trzyma³a rêce w wrz±tku a potem w³o¿y³a je do lodowatej wody- raz tak zrobi³am i st±d wiem ,¿e efekt koñcowy jest identyczny.
Te¿ tak mam

My¶lê czy nie na³o¿yæ mase³ka Isany i oliwki BD na noc, pod mój turban...
Kaveri jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:46   #2068
MissChievousTess
Zakorzenienie

bleedingsun, ja jestem za yes to carrots, morel± i pszenic± i pod koniec p³ukank± z letniej wody z octem jab³kowym (sama te¿ tak± jutro zrobiê po olejowaniu).
O pracê siê nie martw. Jak bêdziesz naprawdê dobrze znaæ jêzyk to znajdziesz robotê.
Mo¿esz jak ja zrobiæ uprawnienia t³umacza przysiêg³ego- ja robiê za rok z angielskiego.
Ciê¿ki egzamin ale moim zdaniem warto.
Stary 2012-12-01, 21:48   #2069
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
bleedingsun, ja jestem za yes to carrots, morel± i pszenic± i pod koniec p³ukank± z letniej wody z octem jab³kowym (sama te¿ tak± jutro zrobiê po olejowaniu).
O pracê siê nie martw. Jak bêdziesz naprawdê dobrze znaæ jêzyk to znajdziesz robotê.
Mo¿esz jak ja zrobiæ uprawnienia t³umacza przysiêg³ego- ja robiê za rok z angielskiego.
Ciê¿ki egzamin ale moim zdaniem warto.
Na pewno bêdê próbowaæ zdaæ takich egzamin.

Wypróbujê jutro zestaw, który zaproponowa³a¶ I pozwolê w³oskom wyschn±æ bez suszarki.

Stary 2012-12-01, 21:53   #2070
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, kopiujê/zapisujê , zrobiê klasyczny dziennik alergika i bêdê testowaæ. Mo¿e to który¶ z tych sk³adników. Z szamponów YR u¿ywam tylko malwy albo tego do br±zowych- ale tylko od czasu do czasu i g³ównie latem. Inne nie bardzo mi pasuj±, lubi³am My Planet- ten ekologiczny, ale nawet on przy stosowaniu d³u¿szym ni¿ miesi±c trochê mnie podra¿nia³. Teraz zastanawiam siê czym on siê ró¿ni od tego z malw±, ¿e ten mi le¿y a tamten jednak dra¿ni?
Mog± siê ró¿niæ stê¿eniami.

W koñcu u¿y³am jedwabiu na koñce Bo do tej pory zapomina³am wzi±æ go do ³azienki
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.