|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
Gdzie można zakupić kosmetyki Balea? Znacie jakieś sklepy gdzie są ich kosmetyki?
|
#4053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sztuka to sztuka Cytat:
Zapewne miałaś perłową czy jakoś tam ![]() Tzn. dla mnie są super bo nie mają alkoholu, już same zioła wysuszają włosy a co dopiero alkohol. Są tanie, ładnie pachną, przynajmniej wiem, że psikam skórę głowy ziółkami a nie alkoholem i cudami na kiju ![]() Cytat:
ja też doznałam oczopląsu Cytat:
)Dzięki dziewuszki za porady ![]() Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2012-12-01 o 21:50 |
||||
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od kilku miesięcy lecą mi garściami - jak byłam 3 tygodnie temu u fryzjera, to aż mi głupio było, jak po każdym przeczesaniu fryzjerka ściągała garść z grzebienia. Poza tym szybko się przetłuszczają i grzywka nie chce ze mną współpracować, a jak w akcie rozpaczy pospinam ją do góry, to czuję dyskomfort, bo mam wysokie czoło i nie lubię go odsłaniać. ![]() Dzięki za opinię o pudrze. Cytat:
za zużycia, ładne rozpoczęcie miesiąca. Maseczki wpisuję zawsze jako pełnowymiarowy produkt zarówno w bilansie in jak i out. ![]() Cytat:
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
a to nie zamówię... Jakoś mnie teraz odpycha od zakupów zarówno w drogerii jak i poprzez net. 3.12 jest dniem darmowej wysyłki w wielu miejscach i najpierw się zastanawiałam czy nie skorzystać, ale mam tyle kosmetyków że nie chcę nic kupować. Za to patrzę coraz częściej na suwaczek - już ponad 3 tygodnie nie kupuję kosmetyków
|
#4057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpisuję jako pełnowymiarowy Cytat:
Cytat:
To ładny wynik. Po wymiankach jak się przedstawia mniej więcej Twój bilans? ![]() Czy darmowa przesyłka jest i na Allegro wtedy ? Mam olejek herbaciany z BU ale mam wrażenie że mnie zapchał :/ Hydrolat oczarowy nie robi dla mnie nic. Edytowane przez zywieczdroj Czas edycji: 2012-12-01 o 22:17 |
|||
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Poszła 1 próbka kremu na noc.
Dziewczyny macie juz pomysły na prezenty dla TZ/mezów? Świeta za pasem, a moj TZ ma dodatkowo urodziny w Sylwestra wiec musze wymyslec 2 prezenty. Mam juz pewne pomysły ale moze podzielcie się co Wy planujecie kupic. Moze coś jeszcze mi wpadnie do głowy.
|
#4060 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedziałam, że Ci się spodobają ![]() Cytat:
![]() Jak oceniasz ten szampon? Super ![]() Czemu Ci ubyły 2 kosmetyki w wymiance, a nic nie doszło? Cytat:
Choć lewy ciut większy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy siemię lniane można jeść samo? Ile dziennie powinno się jeść? Do tej pory dodawałam łyżkę do jogurtu, ale nie jem go codziennie. Cytat:
![]() Dobrze Ci poszło Pięknie, widzę że posiadanie dziecka Ci służy odwykowo ![]() Na wypadające włosy
|
|||||||
|
|
|
#4061 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś i tak te produkty musiałaś wpisać, a przecież nie poszło Ci tak źle ![]() Cytat:
I jak się udała impreza? ![]() Dobrze Ci poszło ![]() Dzięki Ja początkowo chciała z dżetami/ćwiekami, ale jakoś nie mogłam znaleźć żadnych fajnych, a potem zobaczyłam te i mi się spodobały ![]() Ja mam tak samo Jak mi się jeden krem skończył, to akurat doszło mi ok. pół z wymianki i teraz czekam, aż ten mi się skończy Cytat:
Fajna na oliwka? Doczytałam dalej, ile poszło na same perfumy... Oj, poszalałaś Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety nie miałam ich kosmetyków, więc nie pomogę.Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że w Rossie są ich kosmetyki (chyba mało jeszcze wiem ![]() Pytanie nie do mnie, ale też go mam i jestem nawet zadowolona. Mam cerę mieszaną i po kilku godzinach się świecę na czole, ale chyba nie ma pudru, który by utrzymywał mat cały dzień . Jednak przy tym efekt jest dłuższy niż przy poprzednich pudrach, jakie miałam.Cytat:
![]() Ja też nie miałam problemów z bieleniem ![]() Cytat:
No to za Hanię Cytat:
Ok, teraz mój bilans: Wyszło (26): - zużycia: 1) Avon, Płyn do kąpieli Śnieżna róża, 1000 ml 2) Biały Jeleń, Hipoalergiczny żel do higieny intymnej Aloes, 500 ml – z mamą 3) Listerine, Coolmint, Ochronny płyn do płukania jamy ustnej, 250 ml 4) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Żel pod prysznic i do kąpieli Brzoskwinia, 50 ml 5) Bielenda, Czarna oliwka, Nawilżająca 2-fazowa oliwka do demakijażu oczu i ust, 125 ml 6) Avon, Senses, Żel pod prysznic Spirit, 250 ml 7) Schwarzkopf, Gliss Kur, Total Repair 19, Ekspresowa odżywka regeneracyjna, 200 ml 8) Rimmel, Lash Accelerator, Wydłużająco-odżywczy tusz do rzęs (003 Extreme Black), 7 ml 9) Rossmann, Isana, Migdałowy zmywacz do paznokci, 250 ml 10) Ziaja, Sopot Spa, Płyn micelarny, 200 ml 11) Biosilk, Silk Therapy, Jedwab do włosów, 15 ml 12) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka matująco-regenerująca, 5 ml 13) AA, Skuteczna Pielęgnacja, Maseczka błyskawicznie nawilżająca, 5 ml 14) Vipera Cosmetics, Creation Professional, Lakier do paznokci (512), 10 ml – oddany koleżance 15) Essence, Crazy About Colour, Lakier do paznokci (02 Lilac Forever), 8 ml – oddany koleżance 16) Sensique, Exotic Flower, Lakier do paznokci (249), 7 ml – oddany koleżance 17) L’Oreal, Color Riche, Lakier do paznokci (208. So Chic Pink), 5 ml – oddany koleżance 18) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 19) Bourjois, Healthy Mix, Podkład nawilżający (51 Light vanilla), 30 ml 20) Avon, Senses, Żel pod prysznic Serenity, 250 ml 21) Maybelline, SuperStay 24h, Długotrwały podkład (020 Cameo), 30 ml – oddałam mamie (miałam z wymianki, ale okazał się dla mnie za różowy) 22) Lirene, MaXSlim, Ujędrniający peeling myjący, 200 ml 23) Oriflame, Silk Beauty, Antyperspiracyjny dezodorant, 50 ml 24) Yves Rocher, Couleurs Nature, Błyszczyk do ust (Pomarańcz), 5 ml – dałam mamie na Mikołaja (w tym roku u nas był wcześniej ![]() - wymianka: 1) Avon, Color Trend, Połyskujący tusz do kresek (Sparkling Silver), 3,5 ml 2) Oriflame, Enigma, Krem do ciała, 250 ml + Clinique, Superbalanced Makeup, Podkład (05 Vanilla), 1,5 ml x5 Przyszło (22): - zakupy: 1) Inglot, Freedom System, Cień do powiek Shine (127), 1,8 g – 10,00 zł 2) Inglot, Freedom System, Cień do powiek Pearl (446), 1,8 g – 10,00 zł 3) Inglot, Freedom System, Cień do powiek Pearl (418), 1,8 g – 10,00 zł 4) Inglot, Freedom System, Cień do powiek Matte (382), 1,8 g – 10,00 zł 5) Sephora, Puder rozświetlający (Pink), 11 g – 45,00 zł 6) Schwarzkopf, Gliss Kur, Hair Repair, Ekspresowa odżywka regeneracyjna, 200 ml – 14,99 zł 7) Yves Rocher, Odżywcze mleczko do ciała 3 w 1, 150 ml – 25,90 zł 8) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Ziarna kakao z Afryki, 200 ml – 7,90 zł 9) Yves Rocher, Jardins du Monde, Kremowy żel pod prysznic Fioletowy ryż z Laosu, 200 ml – 7,90 zł 10) Rimmel, Stay Matte, Korektor do twarzy (010 Ivory), 18 g – 16,19 zł 11) Świt Pharma, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml – 5,29 zł 12) Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów zniszczonych i wypadających, 200 ml – 7,99 zł 13) Gosh, X-Ceptional Wear, Podkład kryjący (11 Porcelain), 35 ml – 29,99 zł - wymianka: 1) Salvador Dali, Little Kiss, Perfumowane mleczko do ciała, 100 ml 2) P2, Perfect Face! Anti-Red Base, Baza pod makijaż neutralizująca zaczerwienienia, 30 ml 3) Bell, Glam Wear, Lakier do paznokci (404), 10 g 4) Essence, Sun Club (Blondes), Puder nabłyszczający, 11 g 5) ArtDeco, Magnetyczny cień do powiek (19), 0,8 g - prezent / gratis: 1) Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Mleczko do ciała Malina, 50 ml 2-4) Nivea, Szampon Diamentowy Blask, 50 ml – od TŻ-a - próbki: 1) Clarins, Extra-Firming Day, Wrinkle lifting cream 2) Clarins, Extra-Firming Night, Rejuvenating cream Wydane: 201,15 zł Na czerwono niekoniecznie potrzebne. Do tego w wymiance poszła jeszcze woda toaletowa i roll-on perfumowany. Jestem średnio zadowolona, bo wydałam sporo, no ale wyszłam na plus. Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-12-01 o 23:33 |
|||||||||
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Noty w KWC ma kiepskie, ale wg mnie jest całkiem fajny.
Dobrze się pienił, ładnie oczyszczał włosy nie plątając ich, do tego świeży i energetyczny zapach. Cytat:
Co do bilansu - listopadowe wydatki rzeczywiście spore (chociaż ja swoich nie zapisywałam, więc może nie powinnam się w tej kwestii wypowiadać
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie moich studiów napisalam w klubie
![]() ganimedea piękny bilans Jak się sprawował ten peeling z Perfecty?Lynn nie jest żle Jak się sprawuje olejek myjący z BU? Bo ilekroć jakieś zamówienie zbiorowe jest z BU to mnie kusi wypróbowanie...Zamawiacie gdzieś coś z damowej dostawy? Bo tak sama nie wiem z czego warto
|
#4064 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zamawiam jutro z darmowej dostawy i to dość sporo, ale nic z kosmetyków, żeby była jasność
|
|||||||
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są wreszcie dostępne jedne z moich upatrzonych perfum więc z czegoś muszę zrezygnować. ![]() Patrząc na Wasze bilanse będę niekwestionowaną królową zakupów listopada.
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co planujesz kupić?
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam mini krem Normaderm Vichy tubka 3ml
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ta seria kokosowa nie obciążała włosów. Miałam szampon oraz 2 minutową maskę. [/QUOTE] Lynn, dziękuję za opinię
|
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze to ogarniam.
![]() Perfumy, zieloną herbatę, orientalne przyprawy, zapas past do zębów i linery Golden rose. ![]() Miał być jeszcze puder Jadwiga i maseczka kaolinowa ale na all są z wysyłką w podobnej cenie albo tańsze więc się nie spieszy.
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjmujesz zamówienia?
|
#4073 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() miałam ten puder i zużyłam do samiutkiego końca LISTOPAD: przybyło: 3 ubyło: 8 przybyło: * Yves Rocher, Pur Bleuet, Cleansing Water Face & Eyes (Woda do demakijażu) z wymianki: * TREsemme, Heat Defence, Smooth Styling Spray (Spray termoochronny) * Marion, Natura Silk, `Jedwabna kuracja` wydane: 15 zł róże miss sporty + 20,10 golden rose + 14,70 YR ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUŻYCIA: * The Body Shop, Love Etc... Body Wash 50ml * Avene - Płyn micelarny do oczyszczania i demakijażu skóry wrażliwej/ 50ml * LUSH - Herbalism 50g * Reipinola - Strawberry Mask Re-Hydrating * Colgate-Palmolive, Lady Speed Stick, Antyperspirant w żelu * burt's bees coconut creme * Farmona, Radical, Mgiełka wzmacniająca do włosów * rozjaśniająca i rewitalizująca maska na twarz w formie bawełnianego płatu z rumiankiem REIPINOL'A ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- a w tym miesiącu zużyłam już Lush, Ultimate Shine (Szampon w kostce nabłyszczający) ![]() wkręciłam się w zakupy Yankee Candle (ich wosków zapachowych) więc kosmetyki póki co idą w odstawkę (jak widać na przykładzie listopadowego bilansu) :P
|
|
#4074 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze, że dodałaś zdanie o wersji dla blondynek, bo ja jestem blondynką i mogłabym przez przypadek kupić ![]() Mam nadzieję, że u Ciebie również będzie się dobrze spisywał A jaką masz cerę?I prawie nic niepotrzebnego Ale i tak w grudniu bardziej się postaram. Tym bardziej, że zużyć przewiduję tylko 9 Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pochwal się, co fajnego wzięłaś dla siebie ![]() Cytat:
Dawaj bilans ![]() Kiedy jedziesz? ![]() Cytat:
W końcu poszłam i kupiłam ![]() Gratuluję bilansu, super Ci poszło ![]() I co, zamawiasz na All dużą wersję Avene? ![]() Słyszałam kiedyś, jakie tam są ceny - więc chyba chcąc nie chcąc musiałabyś zrezygnować z kupna kosmetyków EDIT: Szukałam, gdzie najtaniej dostanę tej olejek Sesa i chyba wezmę jednak z All. Wprawdzie wysyłka do 14 dni, bo z Indii, ale 0 zł kosztów wysyłki, więc w sumie dam tylko 24 zł
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-12-02 o 13:13 |
|||||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=Nusia7;37925508]
To 3 w 1? Aż z ciekawości właśnie powąchałam i dla mnie ma zapach kosmetyków do opalania ![]() A pochwal się, co fajnego wzięłaś dla siebie ![]() [/QUOTE] a mnie pachnie starodawnym kremem ![]() Biorę 3 plakaty na ściany (miałam kupować na allegro,a akurat jeden sklep ma ten sam asortyment), książki, herbatki ziołowe na żołądek, kiełki, kilka artykułów papierniczych, pasty do zębów (i tak miałam kupować), pasek do spodni i możliwe, że nowe szelki dla psa, bo z obecnych 'wyrósł'. Jeszcze Koshatka mnie skusiła golden rose, więc może jednak się skuszę na coś kosmetycznego
|
|
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko powiedzieć.
Jeszcze nad tym wyjazdem nie myślałam i nie wiem, jak będzie wyglądał mój bagaż, ile będzie w nim wolnego miejsca, ile rzeczy będę chciała kupić dla siebie itd. Pewnie jakoś w okolicy świąt zrobię listę i będę wiedziała na czym stoję. ![]() Cytat:
Od kilku (kilkunastu?) myć używam właśnie szampon Timotei dla blondynek+odżywka z tej samej serii. ![]() Cerę mam mieszaną - tłusty nos, broda i szczyty policzków, a ostatnio zupełny przesusz na czole. Mam nadzieję, że bambusowy puder ładnie zmatowi błyszczące partie.Wyjeżdżamy w ostatni weekend grudnia i wracamy po Nowym Roku, w sumie 5 dni. , zwłaszcza, że teraz spędzamy ze sobą niewiele czasu.
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Ruszam od samego początku grudnia pełną parą.
Zużycia:
wymiana Planowanych jeszcze 16 ![]() My też planujemy z TŻ gdzieś wyjechać po świętach i na sylwestra, najchętniej gdzieś gdzie będzie ciepło, tylko bilety trochę drogie ;/ |
|
|
|
#4078 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
jak na razie mam parę innych rzeczy do demakijażu, np olejek śliwka-kokos z ZSK i muszę go wykończyć zanim się przeterminuje, potem może się skuszę na Avene, bo naprawdę dobry był.Co do Yankee Candle to ja biorę woski, nie świece. Jeden wosk kosztuje ok 6zł i go się stapia w kominku (takim jak do olejków eterycznych, że pod spód stawiasz podgrzewacz a na miseczkę na górę kładziesz trochę wosku (ok 1/3 z tej "tarty" woskowej za 6zł) i ten wosk jak się roztapia i podgrzewa to pachnie
|
|
#4079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też mam mieszaną Ładnie matuje, ale oczywiście po kilku godzinach potrzebne są poprawki.Zazdroszczę Wam tego wyjazdu, ale może nam się uda w przyszłym roku wreszcie zawitać w Czechach ![]() Cytat:
![]() Aha, no ja od razu pomyślałam, że bierzesz świeczki Ale pewnie niedługo się i tak skusisz, jak Ci się spodobają zapachy ![]() Zachciało mi się dzisiaj obfocić zbiór, jak ktoś jest ciekawy, to zapraszam do oglądania ![]() PIELĘGNACJA 1. Kremy i sera do twarzy i pod oczy 2. Maseczki do twarzy 3. Peelingi do twarzy, żele do mycia twarzy i produkty do demakijażu 4. Toniki i wody termalne (ta buteleczka bez etykiety do tonik oczyszczający Iwostin Purritin) 5. Kosmetyki do włosów 6. Balsamy, mleczka i masła do ciała 7. Perfumowane balsamy, mleczko samoopalające i produkty antycellulitowe oraz modelujące ciało 8. Peelingi do ciała i żele pod prysznic 9. Żele do higieny intymnej i dezodoranty 10. Pielęgnacja dłoni [na czerwono zaznaczone zapasy] Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-12-02 o 19:29 |
|||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
11. Pielęgnacja stóp
12. Pielęgnacja stóp cz. 2 13. Żele do golenia, balsamy do ust i pielęgnacja jamy ustnej 14. Inne 15. Próbki KOLORÓWKA 1. Podkłady i pudry 2. Róże, bronzery i rozświetlacze 3. Bazy i korektory 4. Cienie do powiek 5. Cienie do powiek (otwarte) - przepraszam za marną jakość... Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-12-02 o 19:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

sztuka to sztuka 

ja też doznałam oczopląsu 
Poza tym szybko się przetłuszczają i grzywka nie chce ze mną współpracować, a jak w akcie rozpaczy pospinam ją do góry, to czuję dyskomfort, bo mam wysokie czoło i nie lubię go odsłaniać. 

, czym mnie zaskoczył, bo generalnie najchętniej w ogóle nie używałby żadnych kremów.

Są wreszcie dostępne jedne z moich upatrzonych perfum więc z czegoś muszę zrezygnować. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jeszcze nad tym wyjazdem nie myślałam i nie wiem, jak będzie wyglądał mój bagaż, ile będzie w nim wolnego miejsca, ile rzeczy będę chciała kupić dla siebie itd.
Od kilku (kilkunastu?) myć używam właśnie szampon Timotei dla blondynek+odżywka z tej samej serii.