|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ania zdjęcie z daleka i brzuszka nie widać bardzo, ale Ty wyglądasz kwitnąco, to Twój naturalny kolor włosów? ładny
widać że sobota, pustki ..
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() Ale jesteś szczuplutka A paśnik - rany
|
|
#3663 |
|
Rozeznanie
|
Witam
|
|
|
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
My po spotkaniu. Co tu dużo pisać, było bosko- Hania początkowo onieśmielona bo cały lokal był zapełniony po brzegi, ale jak się rozkręciła to nie chciała wracać do domu. Chłopcy czarowali uśmiechami, z Jaśka fajna gaduła, Bruno jak zwykle pogodny-oaza spokoju,Teliki ach... nie będę już słodzić. Szkoda, że Piwnooka nie dotarła z Helenką... Jak przejrzę zdjęcia to zdam fotorelacje. Blondynko, mam pozwolenie na umieszczenie zdjęć Twoich chłopców? ![]() Carmela, na drugim zdjęciu po prostu siostry. Cudna jest. Madziulka, teraz to Szymek i Tymek mogą uchodzić za forumowe bliźniaki. ![]() DDewik, zdrówka dla Boryska. ![]() Patik, moim zdaniem to całkiem ładnie pije, jak systematycznie sika to nie jest źle. Niech Sarka szybko wraca do zdrowa. Aania, półmetek?? A gdzie Twój brzuszek się schował? Czego to ludzie nie wymyślą. ![]() Oliweczka, o matko, ale długo ich trzymają. Biedna Oliweczka i biedna Julka- pewnie tęskni. Mam nadzieję, że jednak jutro wyjdą.Brumku, jeeeest wysypka Marina, tulę (jakby czegoś Wam brakowało to pisz koniecznie... )
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena czekam z niecierpliwością na foty
Wróciła moja stara dobra Sara I przebiły się wszystkie 3 naraz ( może dlatego była gorączka?) Wypiła mleko na noc i usnęła w sekundę.
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Patik, no to super, bardzo się cieszę, że z Sarką lepiej.
![]() Wstawiam obiecane zdjęcia. (proszę nie komentować tych na których jestem, muszę tż wysłać na kurs fotografii Jak Blondynka się zgodzi to dorzucę później resztę.
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko no i wybił Ci 1000 post
![]() Zdjęcia jak zwykle, jest co pooglądac i się popodniecać. ( tż musiałam pokazac jakie śliczne dzieci mamy ). Marzena znowu tą samą część garderoby mamy, bluzka z pepco Telik Johny ma włosy jak moja Sara, tylko kolor inny.
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze, że Jasio tak pięknie chciał Hani robić "cacy, cacy", przytulać
, najchętniej by wskoczyła jej do torebki i z nią wróciła do domu.![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Patik, faktycznie, nawet nie zauważyłam. Bluzka jakaś magiczna, bo rozmiar 80, a moje niemałe dziewczę nadal się mieści. |
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niestety poplamiła ją czymś mocno i nie dało się odprać. Widze z Telik dobra ciocia
|
|
#3670 |
|
Rozeznanie
|
Dla Wszystkich chorwitkow duzo zdrowia.
My po wizycie w pl .Dermatolog zrobil na nas pozytywne wrazenie , powiedzial ze juz mial I takich malych krasnali I dobrze sie wszystko skonczylo , ale moze to trawl do roku czasu. Okazalo sie ze Sophie jest uczulona dodatkowo na marchew , brokul I kalafior. Mam troche pracy z jej posilkami ale dzieki internetowi jest to wykonalne. Dieta I duzo cierpliwosci , no I oczywiscie pierwsze co to odrobaczenie.
|
|
|
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I gorączka i niechęć do jedzenia i picia ![]() Cytat:
Hania ma buzię aniołka, zawsze to mówię ![]() Jasiek to mi wygląda na takiego luzaka. O tak, spokojny, pewny siebie i na luzie I uśmiecha się, robi taką minę jakąś, jak Telik-Mama ![]() Gdzie jest Pan Telik, ja się pytam Brakuje go do kompletu.A Ty Marzenko-Kokietko wyszłaś tak ślicznie, że chyba ucałować powinnaś męża, a nie psioczyć na niego! Aha, a do torebki Telika to i ja bym chętnie wskoczyła
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, Telik przegrzebując torebkę mówiła, że ma w niej wszystko, więc może jeszcze z Hanią byście się zmieściły (skoro taka pojemna).
![]() Pan Telik z ukrycia filmy nagrywał i przez to się jakoś na zdjęcie nie załapał, Blondynka też się maskowała.
|
|
|
|
#3673 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik jak dobrze, że już lepiej
![]() to może ten gastrolit niepotrzebny. Jak coś to w aptece coś polecą, bo konkretnie GASTROLIT to nie wiem czy dla dzieci się nada. My mieliśmy coś innego, nie pamiętam nazwy, ale smakowe, bananowe, bo to samo to paskudztwo :/ fajne zdjęcia, chociaż mi ciężko ogarnąć kto jest kto ![]() biedna Oliweczka oby jak najszybciej ich puścili...
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Aniu, brzuszka nie widać, chudzino jedna W przyszłym tygodniu zobaczę na żywo domek fasolkiBrumku, tak czułam że u Tymka to trzydniówka. Cieszę się, że już nie cierpi bidul ![]() Patik, więc chyba to wszystko wina zębów Dobrze, że Sarci już lepiej![]() Marzenko, zdjęcia cudaśne ![]() Carmela, Sarenka zaszalała na zakupach hihi Słodki ten Twój kruszonMadziulka, Szymonowe oczy są zarąbiste! |
|
|
|
#3675 |
|
Wtajemniczenie
|
witam wieczorowo
szymek Aaniu ja się tez pytam gdzie ten Twój brzuszek sie ukrył?? cudnie wyglądasz Sara i psiapsióła urocze ale musialo byc fajnie na spotkaniu. piekne zdjęcia!!! cudne dzieciaki, śliczne mamy Brumku no to fantastycznie, że się wyjaśniło! Patik co za ulga, że Sara już lepiej się miewa! DDewik zdrówka dla Boryska!! a ja wykończona. najpierw sprzątałam pobojowisko pół dnia, a potem pojechaliśmy z TŻ na małe mikołajkowe zakupy. Hania była w odwidzinach u cioci w tym czasie chwalę się; nabyłam spodnie, kieckę, a dla Hanki kredki (takie nietoksyczne, juz od 1 roku) i dwie książki.z jedną właśnie tatuś i Hani się zapoznali. było czytanie do snu. mała padła. a ja lecę robić kolację
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że Oliweczka szybko wyjdzie z Mateuszkiem ze szpitala
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Chooodź posprzątać też do mnie pobojowisko, które zastałam po powrocie do domu, po całym dniu nieobecności |
|
|
|
#3677 |
|
Raczkowanie
|
Czuję się jak zombie, chyba ciśnienie jest chyba masakrycznie niskie, albo coś
cały dzień się zabieram za odpowiedź i nie mogę myśli zebrać :/patik87, super, że Sara wraca do zdrowia! szczęśliwe, łobuzjące dziecko to jest to ![]() brumek, zatem trzydniówkę możecie odhaczyć (chociaż podobno wcale nie jest "jednorazową" chorobą) madziaranew, dobrze, że już wiecie, co stanowi problem, teraz będzie z górki trzymam kciuki, żeby Oliweczka i Mateuszek jak najszybciej wyszli ze szpitala ![]() ślicznie Dzieci wątkowe wpatruję się bezsensownie w monitor... |
|
|
|
#3678 |
|
Wtajemniczenie
|
Nateczko pozwól tylko, że zjem kolację i już do Ciebie pędzę
![]() mme_audrey no wygląda na to, że trzydniówka nie jest jednal jednorazowa. Hania moja miała już dwa razy!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-12-01 o 22:03 |
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Madziara, trafienie na odpowiedniego lekarza to już połowa sukcesu. Widać, że jesteś zadowolona z wizyty i masz już obraz tego jak postępować, żeby wszystko wróciło do normy. Oby leczenie szybko dało rezultaty.
![]() Ela, świeżaku już Ci tłumaczę. ![]() Pieleszko, jednym słowem zakupy udane, pochwal się co to za nowa lektura dla Hani. ![]() I nie zawstydzajcie mnie już babole.
|
|
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko udane częściowo. bo muszę jeszcze upolować coś na chrzciny (będę chrzestną w Święta
|
|
|
|
#3681 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale meczyły go te okropne trojki, na dwóch sa krwiaki , malo jadl i byl troszeczke marudny ale to nic-w porównaniu z dniem wczorajszym było super .---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Śliczny chłopczyk Cytat:
Niech juz te zęby wyjdą! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez dzisiaj robiłam zakupy książkowe, ale przez internet (większość oczywicie dla Boryska![]() Cytat:
)
|
|||||||
|
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadlam paczke piernikow i mi niedobrze.... U nas mrozny dzien, nie moge sie rozgrzac, Szymonowi tez sie nie podobal. zakupilam bilety do pl, jedziemy autobusem, mam nadzieje, ze moj bohater to wytrzyma.
|
|
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet mężowi pokazałam, bo naprawdę podobni chłopcy są Nawet cerę mają podobną. Przynajmniej na zdjęciach.- Pracowity dzień, pewnie nosem podłogę zamiatasz ![]() kredki mamy chyba te same ![]() Cytat:
Ale na jakiś czas na pewno z głowy Strasznie się cieszę, ze to było to. Cytat:
![]() Cytat:
U nas też krwiak na tej ostatniej trójce i też cały dzień przepłakany. Gorączka minęła, to teraz to go męczy. Ech, ciężkie życie mają te maluchy.No i koniecznie tytuły książeczek podaj!!!
|
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Oby te potwory szybko wyszly!Dobrze ze Tymkowi ostatnia 3 została, Borysowi jeszcze trzy -3 i dwie -2![]() A książeczki dla Borysa to takie: Bardzo głodna gąsienica Katar Kapryśna myszka Tupcio Chrupcio Gdzie idziemy? Od stóp do głów CZY CHCESZ BYĆ MOIM PRZYJACIELEM Gdzie jest moja czapeczka? Lisek Rudi Kaczuszka Wiki Kotek Apsik Te 3 ostatnie to z wydawinictwa Buchmanna, Borys ma kilka z tej seri i je uwielbia.Ja np mówie mu fragment tekstu(bo juz znam je na pamięć ), a on szuka ksizeczki w ktorej jest ten fragment, np."Chodzi kurczak za kogutem i tak pytam go z wyrzutem:Czemu kury nie lataj..."-Borysek zaraz odnajduje książeczke pt."Kurczaczek Koko"
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-01 o 23:25 |
|
|
|
|
#3686 |
|
Raczkowanie
|
A to mój Czytelnik pare dni temu z rana
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, nie śpię bo @ nadeszła. Nie zasnę, bo brzuch boli. Nienawidzę @.
Oglądałam z M. właśnie płytę z wesela na którym byliśmy i co? I jesteśmy może z 2 razy na 3 h. filmu . Nie żebym lubiła na siebie patrzeć, ale nie ma nas wcale.Ale chłopy mi chrapią, o masakra. Duży i mały. Dewik ale masz fajnego chłopca. I książki. Fajne spotkanie dziewczyny! Aniu aleś Ty chudzinka! Wrrr, boli paskudny brzuch. Dzisiaj teście byli. Za tydzień już będziemy w "nowym domu". Pewnie nie będę pisać, bo nie ma tam netu jeszcze. ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- na dodatek auto nam się zepsuło. Pewnie naprawimy za sto lat. Superrrr...Nie dość taki trup co ledwo jezdzi, to się musiał zepsuć. Nawet nie wiem, jak się to moje auto nazywa
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-12-01 o 23:34 |
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie jest moja czapeczka zrobiła na mnie wrażenie ![]() To Borysek ma już 4 a 2 nie? Śmiesznie. Ale to lepiej, bo - przynajmniej u nas - u nas dwójki były najmniej bolesne ![]() Znajomy obrazek ![]() Mały czytelnik ![]() Choć wcale nie mały, bo całkiem duży się na tym zdjęciu wydaje. I jak zwykle bardzo do Ciebie podobny
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy snieg. Wczoraj inauguracja starych sanek i jednak dwojka dzieci ciezko sie na nich miesci. Za to po szalenstwach kinga w nocy troche kaszlala... |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zadomowienie
|
cześć
ja tylko się melduję, u nas wszytsko dobrze ruszyłam z porządkami, mały gorzej śpi ostatnio, wczoraj do 23 nie mógł zasnąć, w nocy się wybudza, ach te zęby.. poznanianki, świetne spotkanie, oglądałam zdjęcia i tak sobie myślałam że moje dziecię to prawie wcale się nie spotyka z rówieśnikami :/ aania, gdzie ty masz brzuszek??????? ja mam spory... oliweczka nadal w spzitalu? za szybkie wyjście do domku ![]() patik, za Sarcie trzymam , dobrze że obyło się bez szpitala
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:31.

Co tu dużo pisać, było bosko- Hania początkowo onieśmielona bo cały lokal był zapełniony po brzegi, ale jak się rozkręciła to nie chciała wracać do domu.
Szkoda, że Piwnooka nie dotarła z Helenką...
Jak przejrzę zdjęcia to zdam fotorelacje. 

Brakuje go do kompletu.