|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7351 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
A do aktywności fizycznej możesz powoli wracać od 3-go miesiąca po op.---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ---------- Cytat:
iloona do zdjęcia szwów nie wolno wogóle dźwigać, potem przez pierwszy miesiąc mogłam do 3 kg, ale ja miałam troszkę bardziej skomplikowany zabieg więc może przy samych implantach można o 1-2 kg więcej aaa i do 3 miesiąca po miałam pozwolenia na max 5kg.
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-12-02 o 01:12 |
|||||||
|
|
|
#7352 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
a tu znowu cisza
|
|
|
|
#7353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Niestety nie ma go w PL. Mają bardzo dobre ceny i świetne przeceny, uwielbiam ich sexi majciochy , niewidoczne pod obcisłymi ubraniami ale nie stringi---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Wklejam cos nt latania samolotem Nie można latać samolotami mając protezy piersi. Nieprawda Mit o pękaniu protez piersi podczas podróży samolotowych to chyba najczęściej powtarzana nieprawdziwa pogłoska na temat operacji estetycznych. Trudno dociec skąd ta popularność tak sprzecznej z prawdą, a nawet zdrowym rozsądkiem tezy. Protezy piersi to bardzo wytrzymałe mechanicznie urządzenia. Nie ulegają one uszkodzeniu ani podczas podróży samolotowych ani nawet podczas nurkowania na duże głębokości. Ich obecność nie wyklucza czynnego uprawiania żadnego sportu z wyczynową kulturystyką włącznie. Na marginesie w jednym z popularnych "zwariowanych" programów The Jackas, prowadzący zajęli się sprawdzeniem tego mitu. Mimo dosyć karkołomnych metod jakie zastosowali protezy nie doznały żadnego uszczerbku. |
|
|
|
|
#7354 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Cytat:
Cytat:
. U mnie dopiero po tygodniu zaczęły się konkretniejsze dolegliwości, ale też nie z piersiami, tylko z ręką i gdyby nie to, to przeszłabym ten okres zupełnie lajtowo . Ból piersi był, owszem, zwłaszcza przy porannym wstawaniu, ale nie jakiś strasznie dokuczliwy. A już na pewno nie płakałam z bólu Dziewczyny, co do mitów - ostatnio byłam u radiolożki - pani była uprzejma wyrazić swoje zdanie na temat implantów i wiecie co powiedziała? Że jest w stanie zrozumieć kobiety, które już rodziły, ale zupełnie nie rozumie nieródek, ponieważ podczas karmienia implanty przecież mogą pęknąć!!! No taką wiedzę ma ta Pani . Oczywiście powiedziałam jej, że to niemożliwe, ale raczej jej nie przekonałam
|
|
#7355 | |
|
Zadomowienie
|
hejka dziewczynki kochane,gaduły
Cytat:
i uważasz że jest ok czy ze za dużo???ja chudsza wyglądałabym brzydko..jedynie co to udko bym o 1cm zmniejszyła...idę do koleżanki która ma salon kosmetyczny na bańki...mam w domu ale sama nie umiem sobie tym robić bo się odsysają,a słyszałam że jak się tak konkretnie z nimi zadziała to dają efekt rewelacyjny..a że to nie drogo to i tak w razie czego nie zaszkodzi...teraz mam 2 miesiące do wakacji więc dbam jak na wiosnę o swój ''tył''![]() ŻABO stanik rewelka...też chcę taki i ten gorset..serio serio gdzie ja tu w polandii mam szukać czegoś takiego :rolleye s:kto to pytał o ten SAMOLOT.lubuss???już AMORCIO wkleiła co i jak...a ja leciałam i niejedna z nas tu i nic a nic sie nie dzieje..nie ma to jedno z drugim nic wspólnego
|
|
#7356 |
|
Zadomowienie
|
Z tym pękaniem implantów w samolocie coś kiedyś było... Jakiejś zagranicznej gwiazdce podobno pękł implant w samolocie, ale ona miała te słynne PIP-y
|
#7357 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ale naskrobalyscie...nie mam czasu nadrobic ...przydaloby się krotkie streszczenie podsumowujace kazdy dzien ![]() No moje implanty nie pekly przy karmieniu ale czasem mam takie strasznie dziwne uczucie jakby w srodku cos się dzialo..dziwny bol, pieczenie...taki ogolny dyskomfort.
|
|
#7358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() : D niezła orka z Ciebie![]()
|
|
#7359 |
|
Zadomowienie
|
kicia_nh 07.12- 5 ![]() Matti 14.12- 12 ![]() przedpo 28.12- 26 ![]() Paularetka 03.01- 32 ![]() malina986 05.02- 65![]() Cześć cycolinki ![]() Miłego dnia
|
#7360 |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim
Zaraz się biorę za czytanie![]() Ja znowu po baletach Aaa się wytańczyłaaaam .
|
#7361 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę statystyk z ranka
dla tych obawiających się bóluPowiększenie piersi jest jedną z najbardziej satysfakcjonujących pacjentki operacji. Z danych statystycznych wynika, że 92% pacjentek pacjentek jest szczęśliwa z podjętej o operacji decyzji, a 94% poleciłoby powiększenie piersi przyjaciółce lub krewnej. 91% ankietowanych kobiet chce wyglądać lepiej bez ubrania 84% chce wyglądać lepiej w ubraniu 84% chce mieć po prostu pełniejszy biust 81% chce mieć lepsze samopoczucie 79% chce mieć większe poczucie pewności siebie 74% chce być mniej zażenowana swoimi piersiami w sytuacjach intymnych. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- I ewentualne pytania zebrane do "kupy" dla tych co dopiero wybierają się na konsulatację. Jeżeli czegoś nie ma to dodawajcie od siebie ![]() Kwestie do wyjaśnienia na konsultacji 1. Czy przed operacją trzeba będzie wykonać badania piersi, jeżeli tak to jakie? 2. Jakie istnieją metody powiększenia piersi, czy są sposoby na powiększenie piersi bez operacji? 3. Czy można przed zabiegiem dokładnie ustalić do jakiej wielkości zostaną powiększone piersi (rozmiar stanika), czy można skorygować asymetrię w wielkości piersi jeżeli istnieje ona przed operacją, czy można powiększyć piersi do dowolnej wielkości niezależnie od warunków anatomicznych pacjentki, czy założenie większych protez wiąże się z dodatkowym ryzykiem? 4. Czy luźna skóra na piersiach (obwisłość piersi) stanowi jakąś przeszkodę w uzyskaniu dobrego efektu operacji, czy każdy nadmiar skóry na piersiach da się wypełnić protezami, czy też w pewnych przypadkach zachodzi konieczność połączenia powiększenia piesi z plastyką (uniesieniem) piersi? Jakie jest optymalne rozwiązanie w Twoim przypadku? 5. Jak trwałe są efekty tego rodzaju operacji, jakie czynniki mogą na to wpłynąć, czy protezy piersi są na całe życie czy też kiedyś trzeba je będzie wymienić? 6. Czy obecność protez piersiowych zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi lub jakąkolwiek inną chorobę, czy może utrudnić diagnostykę chorób gruczołu piersiowego? 7. Czy obecność implantów piersiowych stanowi przeszkodę w karmieniu piersią? 8. Jak często dochodzi do powstania obkurczającej się na protezach torebki, w jakim czasie po operacji może mieć to miejsce, jakie są tego konsekwencje? 9. Jakie są rodzaje protez, czym się między sobą różnią, czy protezy różnych firm poza ceną różnią się także jakością? 10. Czym charakteryzują się protezy anatomiczne i protezy z zagęszczonym żelem, jakie są ich zalety w porównaniu z innymi protezami, czy ich założenie jest obarczone dodatkowym ryzykiem, jeżeli tak to jakim? Czy w związku z tym ich założenie w Twoim przypadku jest celowe, czy przyniesie Ci to jakąkolwiek dodatkową korzyść? 11. Czym charakteryzują sie protezy teksturowane, czym charakteryzują się protezy tzw. solne jakie mają zalety i wady? 12. W jakim znieczuleniu będzie wykonywana operacja i ile potrwa? 13. Jakie są wady i zalety poszczególnych dostępów do założenia protez (przez pachę, przez otoczkę, przez fałd podsutkowy, endoskopowo przez pępek), który z nich będzie najwłaściwszy dla Ciebie? 14. Jakie są wady i zalety związane z założeniem protez pod gruczoł piersiowy bądź pod mięsień piersiowy, co będzie lepsze dla Ciebie? 15. Jak wygląda opatrunek po operacji, czy będą założone dreny, jeżeli tak to na jak długo, kiedy będą zdjęte szwy, jak długo po zabiegu trzeba nosić stanik? 16. Czy po operacji występuję dolegliwości bólowe, jeśli tak to jak długo i jak im zaradzić, kiedy po zabiegu będzie można wrócić do normalnej aktywności życiowej (praca, seks, sport), kiedy będzie można podjąć stosunki seksualne, kiedy będzie można opalać piersi na słońcu lub w solarium? 17. Jak często po operacji dochodzi do zaburzeń czucia w obrębie brodawek, kiedy następuje jego powrót, czy może ono nie powrócić? 18. Jak często zdarzają się powikłania (np. infekcja czy krwiak) po tego typu operacjach, jakie mogą być ich konsekwencje? |
|
|
|
#7362 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!!
Jeśli chodzi o to latanie samolotem to mi akurat chodziło o uczucie jakiegoś dyskomfortu,dlatego pytałam ile po operacji można spokojnie się wybrac na wakacje. Ja wiem,że to mit z tym pękaniem,wiec zupełnie nie o to mi chodziło ![]() No ale u mnie klamaka już zapadła-odwołałam swój zabieg w styczniu ![]() Muszę się z córcią położć do szpitala na początku lutego,bo musi mieć zrobiony szereg róznych badań,no a ona nie chodzi wiec wiadomo,że będę musiała ją nosić....także zupełnie odpadałoby abym była zaledwie miesiąc po zabiegu No i przyklepaliśmy ten wyjazd na weeekend majowy-tak bardzo żałuję,że nie będę miała nowych cycorków na plażę no ale 4 miesiącepo zabiegu, gdzie jednak będę potrzebowała tej sprawności-dośc aktywnie spędzamy wczasy-to boję się,że jednak coś mi się mogłoby stać. I zamiast cieszyc się wyjazdem to "wsłuchiwałabym" się w swoje cycki Dlatego wybralam wrzesień na op.-to chyba najlepsza opcja, tylko muszę "psychicznie" przetrwać kolejne wakacje
|
|
|
|
#7363 |
|
Raczkowanie
|
Ła witam cycolinki ale żeście na tworzyły nie było mnie tylko 3 dni a tu czytania na pół dnia ale doczytałam i pozdrawiam wszystkie za oknem słonko świeci i drobny śnieg prószy prześlicznie to wygląda
|
|
|
|
#7364 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#7365 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- A ja czytałam pod jakimś artykułem że kobieta widziała jak podczas lotu innej pękł implant, ale to może jakas prowokacja albo tylko przypuszczenie ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- kicia to Twój ostatni weekend z małymi ![]() Ja 7 idę na zdjęcie szwów
|
|
#7366 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=klaudeczka2010;3792 2547]hejka dziewczynki kochane,gaduły
kasiik to mamy identyczne wymiarki,..163 i 53 i uważasz że jest ok czy ze za dużo???ja chudsza wyglądałabym brzydko..jedynie co to udko bym o 1cm zmniejszyła...idę do koleżanki która ma salon kosmetyczny na bańki...mam w domu ale sama nie umiem sobie tym robić bo się odsysają,a słyszałam że jak się tak konkretnie z nimi zadziała to dają efekt rewelacyjny..a że to nie drogo to i tak w razie czego nie zaszkodzi...teraz mam 2 miesiące do wakacji więc dbam jak na wiosnę o swój ''tył''![]() klaudek ja Ci powiem tak kiedys wazylam ok 56 oj to juz bylo przegiecie przed sama operacja wazylam w koncu upragnione 5o i bylo ok ale 3 miesiace siedzenia w domu zrobilo swoje![]() teraz mam wiecej i nie podoba mi sie to ja mam b,duzy obwod w pasie i nie tylko i to mnie wkurza ![]() a poza tym wiesz jak jest osoby o tym samym wzroscie i wadze moga wygladac zupelnie inaczej wiec waga to jedno ale wymiary sie bardziej licza ja sie czuje super jak waze odrobine mniej![]() czekam az bede mogla normalnie cwiczyc ![]() bo jesc uwielbiam ![]() balseno a te postrzeganie siebie w oczach roznych osob jest inne wiem to po sobie i po kolezankach![]() niektore szczuple twierdza ze sa grube ja tak nie mam ale pewne rzeczy bym zmienila chocby cwiczeniami![]() do dzis pamietam pewna kolezanke ktora chyba jako jedyna z wielu osob ktore znam nie miala ani grama tluszcu no naprawdeeeee i byla wysoka i szczupla po prostu chyba ideal bo nie byla tyczką bo za chudą byc to tez nie fajnie wg mnie i ona twierdzila ze musi schudnac ,ze jest gruba itp![]() ![]() postawcie jedna kobiete ![]() i kilka osob jakiegos faceta,kolezanke on ci powie ze dobrze wygladasz,inny by Ci powiedzial ze mozesz ciutke schudnac ,ona ci powie ze mozesz odrobine przytyc --zazdrosc hehhe a ktos inny ze normalnie wygladasz hehe ile osob tyle opini najwazniejsze to czuc sie ok i tak myslec o sobie bo wszystkim sie nie dogodzi![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- oj orka od razu ![]() no drobinka mi sie kojarzy z chudzina bez tluszczu a ja nia nie jestem ![]()
|
|
|
|
#7367 |
|
Zakorzenienie
|
angelangel to tylko Ci pozazdrościć tak szybkiego powracania do zdrowia ![]() lauren25 a Ty jak się czujesz? W styczniu planuję swoją pierwszą wizytę konsultacyjną, tylko zostało wybrac lekarza i miasto
|
|
#7368 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęłam dzisiaj 5 dobę i czuję poprawę
Dzisiaj tylko imuprom wzięłam i wystarcza. Opuchlizna chyba mało zeszła bo sanik nadal strasznie ciśnie. Musze jeszcze tylko opatentować lepszy sposób na spanie bo po dzisiejszej nocy do tej pory boli mnie tyłek, kość ogonowa i plecy ![]() Wrzuciłam zdjęcia!!! Zapraszam do albumiku
|
#7369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kicia, wrzuć do albumu zdjęcie swojego avatarka , bo słabo widać, a seksapilem aż kipi
Szamanka Edytowane przez anika75 Czas edycji: 2012-12-02 o 14:10 |
|
|
|
|
#7370 |
|
Zadomowienie
|
Lauren,
ja też mam taką nadzieję że podjęłam słuszną decyzję Co prawda doktorek jeszcze nie odpisał,no ale chyba problemu żadnego nie będzie?Tym bardziej,że nic nie wpłacałam... ![]() Ja też tak myślę i próbuję się nastawić,że dam radę przeżyć jeszcze kolejne wakacje bez cycków Ostatnio poinwestowałam w dość dobre stroje kąpielowe to będą jeszcze jak znalazł. Doinwestuję w stanikii jakoś dam radę.... A fotki masz super-nawet w tym "sexi" staniku wyglądasz super ![]() Chyba też zostanę przy tym rozmiarze...do września jeszcze popatrzę jak Ci będzie się zmieniał biuścik
|
|
|
|
#7371 |
|
Zakorzenienie
|
iloona,podjęłaś bardzo rozsądną decyzję
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#7372 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#7373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np od operacji nie sprzątam, nie piorę, nie prasuje, nawet naczyń do zmywarki nie odkładam... Ehhh ciekawe jak długo mi się tak uda
|
|
#7374 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny
)ilona tak ja mam nagory
|
#7375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#7376 |
|
Zadomowienie
|
Saba,belseno,
dziekuję za ciepłe słowa ja tak własnie myślę,że wszytko sobie poukładam-nawet mąż mi mówił,że ze swoim zmiennikiem pogada i cos uda mu się poprzestawiać,zeby byc ze mną jak najdłużej po op...ciekawe jak to oboje zniesiemy,pewnie to też jakiś dla nas sprawdzian będzie. Też mam zamiar-jak Saba-robić wielkie nic i jak niezadowolencja,pozaliczać dawno nieczytane książki ![]() Belsenko, a czemuż to Ci lekarz powiedział za pierwszym razem,ze nici z operacji?? Miałaś jakieś problemy zdrowotne,czy po prostu on stwierdził ze z piersi nic się nie da "wyrzeźbić"?? To dziwne,bo wydawało mi się że przy każdych piersiach da się pogmerać ![]() Olivko, ja myślę,że ta miękkość piersi to niewątpliwie ich duży atut i tylko powinnaś się cieszyć,jeśli będą ładnie się zbliżać do siebie, wtedy będa się ładnie układać i dopasowywć do stroju/bielizny no i w sprawach intymnych też chyba lepiej jak są takie mięciutkie
|
|
|
|
#7377 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie dziewczyny a ja dzisiaj się doliczyłam, że moja mają 4 lata i 4 dni - przegapiłam taką rocznicę
|
|
|
|
#7378 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
chwile mnie nie bylo a tutaj tyle sie dzialo czas nadrobic zaleglosci ![]() Amorcio - dziekuje za zebranie wszystkich istotnych pytan w calosc na konsultacje .Bardzo mi to pomoze, przynajmniej nie omine zadnych istotnych kwesti dotyczacych zabiegu. iloona79 - zastanawiam sie nad trzecim lekarzem , nadal szukam ale nie moge podjac decyzji ..jest ciezko bo sugeruje sie tylko pozytywnymi opiniami ze stron internetowych .
|
|
#7379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam dwóch lekarzy z polecenia od koleżanek, które sobie robiły u tychże lekarzy,a potem zaś zaczęłam czytać na forum. Trzeciego znalazłam sama własnie z forum-nie widząc na żywo jego roboty
|
|
|
|
|
#7380 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

że to już druga a przed samą op.pewnie i 3 konsultacja będzie.
A jak nie to najwyżej taki drugi jak mam wezmę, tylko kolorek inny

Poza tym to dźwiganie...?
aaa i do 3 miesiąca po miałam pozwolenia na max 5kg.

. Oczywiście powiedziałam jej, że to niemożliwe, ale raczej jej nie przekonałam

kicia_nh 07.12- 5 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)