|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iv-pflege.html
|
|
#75392 |
|
Zadomowienie
|
siedzę właśnie z olejem palmowym na głowie, planowo jako pierwsze O, dalej w planach BD i AiK lub Kallos, ew. samo AiK - zobaczę, na co mnie najdzie pod prysznicem
|
|
|
|
#75393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#75394 |
|
Zakorzenienie
|
Kamona - tak, ta pierwsza
Czy któraś ze znawczyń skladów powie czy te dwie sa cos warte? Olejek gliss kur - czy mogę go zostawić na zime jako ochronę/ Skład: Cyclomethicone, Trisiloxane, Dimethiconol, Helianthus Annuus Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limomene, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyllonone, Citral, CI 40800. pantene Nutri fusion, serum wzmacniające Skład: Aqua, Dimethicone, Cethyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Benzyl Alcohol, PEG-2M, DMDM Hydantoin, Parfum, Cetearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Glyceryl Stearate, Oleyl Alcohol, Polysorbate 60, Citric Acid, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Cassia Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Propylene Glycol, Alpha-Isomethyl Ionone, Persea Gratissima Oil, Linalool, Citronellol, Geraniol, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, BHT, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Vitis Vinifera Seed Extract, Potassium Sorbate. (08. 06. 2010.) Tu chyba nic ciekawego? Dorka, świetnie
|
|
#75395 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to następnym razem ![]() Co do olei to pokuszę się na ten sezam z Lida, słyszałam o nim wiele opinii i mam nadzieję, że jeszcze go dopadnę ![]() Dziękuję za opinie Cytat:
Właśnie z tego co wyczytałam (ale oczywiście mogę się mylić), to właśnie Biovaxy są emolientowe. I właśnie wzięłabym jednego, tego do suchych, Artiste i jednego Bingacza, nie wszystkie tylko po prostu wymieniłam te, bo nie jestem pewna, który najlepszy ![]() Garniera AiK mam, od dawna, stosuję i ubóstwiam ale nie pisałam, bo w sumie zalicza się do tych moich must have, które zawsze są obecne w mojej łazience ( wypisałam same nowości ). Jeszcze muszę też rzepę kupić do wcierania ![]() Ale chyba jednak nie sprawdził by się do mycia u mnie, czasem mnie Potters obciąży ![]() Miodek i sok aloesowy na pewno też się znajdzie ale to już chyba przy następnych włosowych zakupach ![]() Konspiracja w takim razie, chyba będę musiała dorzucić ją do mojej listy zakupów
Edytowane przez ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe Czas edycji: 2012-12-02 o 14:57 |
||
|
|
|
#75396 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ja właśnie ze zgrozą czekam na zmycie farby z głowy i ręce same mi wpisały w wyszukiwarce "jak URATOWAĆ spalone /zniszczone włosy"
![]() Oto kilka przykładów (skopiowane cytaty bez poprawek): - "Musisz zakupic serum Advance Techniues Avonu na końcówki - Żeby Ci się nie rozdwajały" - "Przy myciu włosów musisz je Opuszkami palców porządnie masowac" - "jeść dużo owoców, główie banany, mandarynki, pomarańcze, winogrona" - "jedynym ratunkiem jest teraz jedwab polecam Farouk z Allegro" - "są specjalne odżywki. poszykaj w jakiś drogeriach czy coś, np Pantene" - "nic nie zrobisz... zaciśnij zęby i obetnij na krótko" - "zafarbuj natychmiast na ciemny brąz albo czarny, to jedyny sposób" - "stosuj jedwabie i odżywki w sprayu" - "nakładź na głowe maske lub odzywke może być też szmpon do wlosów odzywiający i załuz reklamówke na głowe" - "zmień prostowanie żelazkiem na profesjonalna prostownice" A tak na poważnie to używałyście produktów Seboradin? Bardzo podobają mi się balsam i lotion regenerujące, ale czy są warte swojej ceny?
|
|
#75397 |
|
Konto usunięte
|
Mój brat miał ten lotion z rzepy i po cyklu wcierania 3 tyg,1 tyg przerwy, 3 tygodnie wcierania, przyrost miał spory! Nie wiem ile dokładnie w cm ale różnica w długości była
|
|
|
|
#75398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do seboradinu moja mam stosowała chyba wszystko i teraz zachwala wszystkim wkoło, jaki to cudowny wynalazek. jej włosy reagują na wszystko natychmiast, najczęściej wypadaniem, a po tym była zadowolona
|
|
#75399 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#75400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm, mój mąż miał rację, kora dębu nadała moim włosom blond refleksy
Słyszałam, że siemię lniane daje się psom na piękną sierść ![]() Cytat:
Maska do suchych bardzo dobrze działa, odżywia, nabłyszcza, wygładza
|
|
#75401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
Może da się coś zrobić z tym skrętem ;/
|
||
|
|
|
#75402 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37927246]Mój brat miał ten lotion z rzepy i po cyklu wcierania 3 tyg,1 tyg przerwy, 3 tygodnie wcierania, przyrost miał spory! Nie wiem ile dokładnie w cm ale różnica w długości była
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Jeszcze schną, ale na razie wyglądają super
|
|
|
#75403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
smutne jest to, że niektórzy w takie rady wierzą.Też jestem ciekawa efektu! ![]() Aktualnie kończę balsam seboradin z żeń-szeniem, jest cudowny, poprawił kondycje włosów, ale straszny śmierdziuch, mi to nie przeszkadza ale wiem, że niektórzy są wrażliwi na takie zapachy
|
|
|
#75404 |
|
Rozeznanie
|
Też mam ten seboradin do wcierania, ale nigdy nie używałam go regularnie więc nie wypowiem się na temat działania. Z opini które czytam wnioskuje że warto do niego wrócić. Tylko on jest strasznie nieekonomiczny, przy regularnym stosowaniu za chwile się skończy :/
|
#75405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie ostatnio też Koło września/paździerika moje włosy zaczęły dziwnie reagować na dotychczasową pielęgnacje, były klapnięte i ulizane. Szukając przyczyny doszłam do wniosku, że może w końcu po roku świadomej pielęgnacji, stopniowym ścinaniu najbardziej zniszczonej partii i hennowaniu zmieniły porowatość z wysokiej na średnią/normalną?Kiedyś podstawą były mocno emolientowe maski stosowane po myciu, mycie odżywką, wzbogacanie każdej maski nawilżaczami, proteinami i emolientami i ogólnie wszytko "na bogato". Teraz jakbym sobie takie coś zafundowała po myciu to byłby total przyliz Nawet mycie odżywką poszło do lamusa, a kiedyś uwielbiałam tą metodę. Teraz stosuje co mycie szampony alterrowe z SCS, lekką odżywkę na 2 min po myciu, b/s w końce, żel lniany i włosy szczęśliwe. Maski tylko przed myciem
|
|
|
|
|
#75406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2012-12-02 o 19:40 |
|
|
|
|
#75407 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#75408 |
|
Raczkowanie
|
to ja mam inny problem. ostatnio jak chciałam dobrać na DOZ coś, żeby mieć te 20 zł, to nie miałam co i zrezgnowałam.
|
#75409 |
|
Zakorzenienie
|
Zastosowałam sie do waszych rad z ta maseczka z żółtka.
Przed umyciem nałożyłam maseczke : żółtko, łyżka mleka, trochę olejku BD. Po 30 min zmyłam facelle i na jakieś 2 min garnier aik (bo gdzies mnie bardzo splątało dziś po tym facelle) Zdjęcie sprzed chwili włosy prawie już suche, po ugniataniu i plukingu. Jak widać żyją własnym życiem. A wracając do protein to w sumie mam kallosa latte i sleek line, a według tego linku kilka postów wstecz wynika że jakieś tam maja, więc już jestem bezradna wobec mej czupryny
|
|
|
|
#75410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam po weekendowej przerwie, wyjechałam do Kazimierza i jak się okazało nie miałam internetu... zajrzałam po drodze do Tesco, ale z BingoSpa był tylko jakiś szampon, zero masek! Znalazłam też te tescowe balsamy, co ostatnio o nich głośno - malinowe, borówkowe - ale niestety dwa mocne silikony a u mnie pusz jak zwykle, z braku kosmetyków pod ręką myte tylko Pottersem po godzinnym trzymaniu olejku BD
|
|
#75411 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam wczoraj pottersa, ale nie było tego co zawsze... kupiłam taki:
![]() I powiedzcie mi, czy to się nada? Do mycia? Jak nie to oddam mamie ![]() Skład: Aqua, cetterayl alcohol, cetrimonium chloride, behentrimonium chloride, isopropyl myristate, dimethicone copolyol, aloe barbadensis, hydrolyzed silk, parfum, isopropyl alcohol, magnesium nitrate, magnesium chloride, methylchloroisothiasolino ne, methylisothiazolinone, citric acid, limonene, linalool, citronellol, butylphenyl, methylpropional, geraniol
|
#75412 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agulaaaa;37913263]
Cytat:
i jako pierwsze 'O' też a tu moje włosy umyte tylko Pottersem, gdybym dała d/s pewnie byłoby lepiej, ale cóż... swoją drogą, ja mam chyba największe jazdy z tymi włosami z Was wszystkich, pielęgnuję, pielęgnuję i nic jakby co to odrost jest winą aparatu, kolor jest jednolity ![]() przynajmniej pierwszy raz w życiu nie mam ogona!
|
|
#75413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któraś z was miała może tą maskę: Beauty Formulas, Honey Treatment Wax ![]() Skład ma bardzo prościutki i przyjemny, powinna być lekka, wydaje się być najfajniejsza z pozostałych jej sióstr (henna wax, avocado wax), tania 20zł/500ml. Miała któraś? Sprawdziła się? Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-12-02 o 22:23 |
|
|
|
|
#75414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam Wax do blondu i z czystym sumieniem mogę Ci polecić, aczkolwiek uważaj, bo one tylko wydają się lekkie mnie któregoś razu nieźle obciążyła ![]() a, sorry, już się wyświetliło
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2012-12-02 o 22:12 |
|
|
|
|
#75415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Inne waxy są faktycznie cięższe przez oleje, miałam kilka z nich. Tą widzę pierwszy raz
|
|
|
|
|
#75416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko możliwe! inna sprawa, że wówczas sowicie ją sobie podlałam sezamem, hehe.
|
|
#75417 |
|
Raczkowanie
|
a ja po fryzjerze nie mogę zupełnie doprowadzić włosów do jakiegokolwiek sensownego stanu. puszą się i tworzą jedną zbitą masę, taki filc. nie mam pojęcie czego to kwestia. możliwe, że to przez to, że na Mazowszu, gdzie teraz jestem jest suchsze powietrze niż w Gdańsku?
czasem mam tak dosyć moich włosów, że najchętniej bym je obcięła tak na długość 5 cm od skóry.
|
#75418 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#75419 |
|
Zakorzenienie
|
no wiem, wiem
inna sprawa, że zazwyczaj tuningowałam sobie maski różnymi olejami, tylko ta tak dziwnie zareagowała... anyway, używała któraś Isany kakaowej w roli d/s? czy za ciężka?
|
#75420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po efekt był fajny ale szybciej zrobiły się nieświeże zdecydowanie wole ją przed myciem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)