Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2514 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-02, 11:46   #75391
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
A znacie jeszcze jakąś proteinową odżywkę godna polecenia??
Niestety, na moje nieszczęście nie spotkałam jeszcze natury w okolicy
Nie używałam Artiste, ale tą mogę spokojnie polecić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iv-pflege.html
Stary 2012-12-02, 13:52   #75392
southern comfort
Zadomowienie

siedzę właśnie z olejem palmowym na głowie, planowo jako pierwsze O, dalej w planach BD i AiK lub Kallos, ew. samo AiK - zobaczę, na co mnie najdzie pod prysznicem
southern comfort jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:02   #75393
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość

Dziękuje To siemie też się pije? A jaki przepis?
Ja biorę całą mieszankę witamin, pije pokrzywę i ciągle poszukuje nowych sposobów, bo nie jest bardzo źle, ale może być lepiej
Tak, siemie lniane się pije, na opakowaniu jest przepis by gotować jak glutka, ale ja z lenistwa zalewam wrzątkiem, inne wizażanki też tak robią

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:48   #75394
konspiracja
Zakorzenienie

Kamona - tak, ta pierwsza

Czy któraś ze znawczyń skladów powie czy te dwie sa cos warte?

Olejek gliss kur - czy mogę go zostawić na zime jako ochronę/

Skład: Cyclomethicone, Trisiloxane, Dimethiconol, Helianthus Annuus Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limomene, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyllonone, Citral, CI 40800.

pantene Nutri fusion, serum wzmacniające
Skład: Aqua, Dimethicone, Cethyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Benzyl Alcohol, PEG-2M, DMDM Hydantoin, Parfum, Cetearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Glyceryl Stearate, Oleyl Alcohol, Polysorbate 60, Citric Acid, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, EDTA, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Cassia Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Propylene Glycol, Alpha-Isomethyl Ionone, Persea Gratissima Oil, Linalool, Citronellol, Geraniol, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, BHT, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Vitis Vinifera Seed Extract, Potassium Sorbate. (08. 06. 2010.)

Tu chyba nic ciekawego?

Dorka, świetnie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 14:56   #75395
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
2 - Biovax do suchych wymiata :P
4 - Jeżeli Ci to pomoże - dla mnie z pestek winogron działa źle, BDFM średnio - sezam super, o.włoskie źlee, migdały średnio.
Tak właśnie myślalam, że ten do suchych będzie najlepszy, ale w sumie miałam nadzieję na przyciemnienie włosów ale to następnym razem
Co do olei to pokuszę się na ten sezam z Lida, słyszałam o nim wiele opinii i mam nadzieję, że jeszcze go dopadnę
Dziękuję za opinie

Cytat:
Napisane przez jusik Pokaż wiadomość

Kamona
- masz 4 odżywki proteinowe(albo i więcej, bo ja nie znam biowaxów, coś mi się kołacze, że jednak któryś jest całkiem proteiniasty) - artiste i bingówki - może stykną dwie - np artiste i jedna bingówka z mlekiem - będzie bardziej "codzienna", "większe" proteinki.
Chyba, ze zamawiasz bingówki i tak płacisz za przesyłkę i robisz zapas to oki

Ja bym dołożyła kochany Garnier AiK - ja tym robię wszystko - myję sobie i dziecku, używam jako ds i bs i stylizatora. Widziałam, że dziewczyny piszą, że on nie ma czym myć, ale u nas się sprawdza najlepiej - duuużo fajniej niż hegron, który jest polecany<jest ok i tyle> - zmywa oleje, a włosy się mniej przetłuszczają<a są czyste>

Z pianką uważaj - ja mam starą wersję, ale mi się rzuciło, że zmienili skład - popatrz czy ma alko -jeśli ma to kiedyś nie miała pianka z nivei diamon gloss - tu trzeba poczytać jednak
Z działaniem - hm na moich mizernych falkach jest ok, ale delikatna - kręcone włosy dziecka natomiast reanimuje mistrzowsko i blyskawicznie - więc zależy od osobnika i włosów. W ogóle u nas do reanimacji.

I dorzuciłabym słoik miodu - daję niemal do każdej odżywki - czy to do mycia czy maski.

Pewnie resztę dziewczyny podpowiedzą, bo są głębiej z zakręconym temacie
Dziękuję za odpowiedź
Właśnie z tego co wyczytałam (ale oczywiście mogę się mylić), to właśnie Biovaxy są emolientowe. I właśnie wzięłabym jednego, tego do suchych, Artiste i jednego Bingacza, nie wszystkie tylko po prostu wymieniłam te, bo nie jestem pewna, który najlepszy

Garniera AiK mam, od dawna, stosuję i ubóstwiam ale nie pisałam, bo w sumie zalicza się do tych moich must have, które zawsze są obecne w mojej łazience ( wypisałam same nowości ). Jeszcze muszę też rzepę kupić do wcierania
Ale chyba jednak nie sprawdził by się do mycia u mnie, czasem mnie Potters obciąży
Miodek i sok aloesowy na pewno też się znajdzie ale to już chyba przy następnych włosowych zakupach

Konspiracja w takim razie, chyba będę musiała dorzucić ją do mojej listy zakupów

Edytowane przez ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Czas edycji: 2012-12-02 o 14:57
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 15:02   #75396
margitta
Zakorzenienie

hej, ja właśnie ze zgrozą czekam na zmycie farby z głowy i ręce same mi wpisały w wyszukiwarce "jak URATOWAĆ spalone /zniszczone włosy" Nie jestem żadnym ekspertem, ale to bardzo ciekawe jakie ludzie dają sobie rady w internecie

Oto kilka przykładów (skopiowane cytaty bez poprawek):
- "Musisz zakupic serum Advance Techniues Avonu na końcówki - Żeby Ci się nie rozdwajały"
- "Przy myciu włosów musisz je Opuszkami palców porządnie masowac"
- "jeść dużo owoców, główie banany, mandarynki, pomarańcze, winogrona"
- "jedynym ratunkiem jest teraz jedwab polecam Farouk z Allegro"
- "są specjalne odżywki. poszykaj w jakiś drogeriach czy coś, np Pantene"
- "nic nie zrobisz... zaciśnij zęby i obetnij na krótko"
- "zafarbuj natychmiast na ciemny brąz albo czarny, to jedyny sposób"
- "stosuj jedwabie i odżywki w sprayu"
- "nakładź na głowe maske lub odzywke może być też szmpon do wlosów odzywiający i załuz reklamówke na głowe"
- "zmień prostowanie żelazkiem na profesjonalna prostownice"

A tak na poważnie to używałyście produktów Seboradin? Bardzo podobają mi się balsam i lotion regenerujące, ale czy są warte swojej ceny?
Stary 2012-12-02, 15:08   #75397
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Mój brat miał ten lotion z rzepy i po cyklu wcierania 3 tyg,1 tyg przerwy, 3 tygodnie wcierania, przyrost miał spory! Nie wiem ile dokładnie w cm ale różnica w długości była
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 15:13   #75398
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
hej, ja właśnie ze zgrozą czekam na zmycie farby z głowy i ręce same mi wpisały w wyszukiwarce "jak URATOWAĆ spalone /zniszczone włosy" Nie jestem żadnym ekspertem, ale to bardzo ciekawe jakie ludzie dają sobie rady w internecie

- "Musisz zakupic serum Advance Techniues Avonu na końcówki - Żeby Ci się nie rozdwajały"
- "nakładź na głowe maske lub odzywke może być też szmpon do wlosów odzywiający i załuz reklamówke na głowe"

A tak na poważnie to używałyście produktów Seboradin? Bardzo podobają mi się balsam i lotion regenerujące, ale czy są warte swojej ceny?
ostatnie the best!

a co do seboradinu moja mam stosowała chyba wszystko i teraz zachwala wszystkim wkoło, jaki to cudowny wynalazek. jej włosy reagują na wszystko natychmiast, najczęściej wypadaniem, a po tym była zadowolona

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 15:48   #75399
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
A znacie jeszcze jakąś proteinową odżywkę godna polecenia??
Niestety, na moje nieszczęście nie spotkałam jeszcze natury w okolicy
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...roteinami.html - caaaały spis, możesz śmiało coś wybrać

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Ona proteinowa jakoś szczególnie raczej nie jest, proteina pszenicy daleko w składzie, po zapachu.

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Czy któraś ze znawczyń skladów powie czy te dwie sa cos warte?

Olejek gliss kur - czy mogę go zostawić na zime jako ochronę/

Skład: Cyclomethicone, Trisiloxane, Dimethiconol, Helianthus Annuus Seed Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Benzyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limomene, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyllonone, Citral, CI 40800.
Silikony, dwa olejki przed zapachem jeszcze. Jak ci zalega to ja bym korzystała raz na jakiś czas . Wiadomo, zgodne z CG nie jest ale wystarczy pamietać o SLS.

Cytat:
I jak wyszło, i jak wyszło? Rady genialne
Stary 2012-12-02, 16:03   #75400
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Hmmm, mój mąż miał rację, kora dębu nadała moim włosom blond refleksy

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
no raczej nie ma
Słyszałam, że siemię lniane daje się psom na piękną sierść
Cytat:

Używałam i używam, Seboradin to jedna z moich najulubieńszych marek Maska do suchych bardzo dobrze działa, odżywia, nabłyszcza, wygładza Lotion z czarną rzepą produkuje babyhair, balsam z czarną rzepą jest dosyć lekki i trochę może puszyć przez zioła. Lotion regenerujący używałam pod oleje - też fajny.
Stary 2012-12-02, 16:15   #75401
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Dziękuje, muszę się wybrać do drogerii i będe próbować

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...roteinami.html - caaaały spis, możesz śmiało coś wybrać

Ona proteinowa jakoś szczególnie raczej nie jest, proteina pszenicy daleko w składzie, po zapachu.

Silikony, dwa olejki przed zapachem jeszcze. Jak ci zalega to ja bym korzystała raz na jakiś czas . Wiadomo, zgodne z CG nie jest ale wystarczy pamietać o SLS.

Dziękuje ;* będe próbować Może da się coś zrobić z tym skrętem ;/
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 17:16   #75402
margitta
Zakorzenienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;37927246]Mój brat miał ten lotion z rzepy i po cyklu wcierania 3 tyg,1 tyg przerwy, 3 tygodnie wcierania, przyrost miał spory! Nie wiem ile dokładnie w cm ale różnica w długości była [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
a co do seboradinu moja mam stosowała chyba wszystko i teraz zachwala wszystkim wkoło, jaki to cudowny wynalazek. jej włosy reagują na wszystko natychmiast, najczęściej wypadaniem, a po tym była zadowolona
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Używałam i używam, Seboradin to jedna z moich najulubieńszych marek Maska do suchych bardzo dobrze działa, odżywia, nabłyszcza, wygładza Lotion z czarną rzepą produkuje babyhair, balsam z czarną rzepą jest dosyć lekki i trochę może puszyć przez zioła. Lotion regenerujący używałam pod oleje - też fajny.
dzięki W takim razie próbuję, od dawna mnie kusiło, ale jakoś się nie mogłam zdecydować

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Jeszcze schną, ale na razie wyglądają super Wreszcie, wreszcie po 4 miesiącach prób i błędów i wiecznej załamki nad kolorem Wkleję zdjęcie jak będę miała jak robić
Stary 2012-12-02, 17:47   #75403
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:

ahahahaha smutne jest to, że niektórzy w takie rady wierzą.

Też jestem ciekawa efektu!

Aktualnie kończę balsam seboradin z żeń-szeniem, jest cudowny, poprawił kondycje włosów, ale straszny śmierdziuch, mi to nie przeszkadza ale wiem, że niektórzy są wrażliwi na takie zapachy

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:41   #75404
dorka_tw
Rozeznanie

Też mam ten seboradin do wcierania, ale nigdy nie używałam go regularnie więc nie wypowiem się na temat działania. Z opini które czytam wnioskuje że warto do niego wrócić. Tylko on jest strasznie nieekonomiczny, przy regularnym stosowaniu za chwile się skończy :/

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 18:49   #75405
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
kurcze z tymi zakupami to i jak mam problem wchodze po jedną rzecz wychodzę... pełna reklamówka.
Ja mam to samo...ale przy zakupach internetowych. Ostatnio stwierdziłam, że jako prezent choinkowy zrobię sobie zamówienie na kalinie i helfach, poklikałam co mi się podobało i stwierdziłam, że muszę mieć koniecznie bo czytam same dobre recenzje, a przecież przez neta jest taniej. Po klikaniu zaglądam w koszyki i łącznie wyszło ponad 300zł Więc musiałam zweryfikować i co nieco powywalać.

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
u mnie bardzo dobrze sprawdza się takie zestawienie..
U mnie ostatnio też Koło września/paździerika moje włosy zaczęły dziwnie reagować na dotychczasową pielęgnacje, były klapnięte i ulizane. Szukając przyczyny doszłam do wniosku, że może w końcu po roku świadomej pielęgnacji, stopniowym ścinaniu najbardziej zniszczonej partii i hennowaniu zmieniły porowatość z wysokiej na średnią/normalną?
Kiedyś podstawą były mocno emolientowe maski stosowane po myciu, mycie odżywką, wzbogacanie każdej maski nawilżaczami, proteinami i emolientami i ogólnie wszytko "na bogato". Teraz jakbym sobie takie coś zafundowała po myciu to byłby total przyliz Nawet mycie odżywką poszło do lamusa, a kiedyś uwielbiałam tą metodę. Teraz stosuje co mycie szampony alterrowe z SCS, lekką odżywkę na 2 min po myciu, b/s w końce, żel lniany i włosy szczęśliwe. Maski tylko przed myciem
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 19:29   #75406
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
Ja mam to samo...ale przy zakupach internetowych. Ostatnio stwierdziłam, że jako prezent choinkowy zrobię sobie zamówienie na kalinie i helfach, poklikałam co mi się podobało i stwierdziłam, że muszę mieć koniecznie bo czytam same dobre recenzje, a przecież przez neta jest taniej. Po klikaniu zaglądam w koszyki i łącznie wyszło ponad 300zł Więc musiałam zweryfikować i co nieco powywalać.

U mnie ostatnio też Koło września/paździerika moje włosy zaczęły dziwnie reagować na dotychczasową pielęgnacje, były klapnięte i ulizane. Szukając przyczyny doszłam do wniosku, że może w końcu po roku świadomej pielęgnacji, stopniowym ścinaniu najbardziej zniszczonej partii i hennowaniu zmieniły porowatość z wysokiej na średnią/normalną?
Kiedyś podstawą były mocno emolientowe maski stosowane po myciu, mycie odżywką, wzbogacanie każdej maski nawilżaczami, proteinami i emolientami i ogólnie wszytko "na bogato". Teraz jakbym sobie takie coś zafundowała po myciu to byłby total przyliz Nawet mycie odżywką poszło do lamusa, a kiedyś uwielbiałam tą metodę. Teraz stosuje co mycie szampony alterrowe z SCS, lekką odżywkę na 2 min po myciu, b/s w końce, żel lniany i włosy szczęśliwe. Maski tylko przed myciem
Boszz już czytać nie potrafię przecież nazwa szamponu podana,..

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2012-12-02 o 19:40
Stary 2012-12-02, 19:36   #75407
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Ja ostatnio zamawiałam na zsk bo była darmowa wysyłka. Miałam zamówić ok 70 zł, a nagle się okazało że mam w koszyku produktów za 250 zł

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:05   #75408
PannaLokowana
Raczkowanie

to ja mam inny problem. ostatnio jak chciałam dobrać na DOZ coś, żeby mieć te 20 zł, to nie miałam co i zrezgnowałam.

Stary 2012-12-02, 20:07   #75409
izaa29
Zakorzenienie

Zastosowałam sie do waszych rad z ta maseczka z żółtka.
Przed umyciem nałożyłam maseczke : żółtko, łyżka mleka, trochę olejku BD.
Po 30 min zmyłam facelle i na jakieś 2 min garnier aik (bo gdzies mnie bardzo splątało dziś po tym facelle)
Zdjęcie sprzed chwili włosy prawie już suche, po ugniataniu i plukingu. Jak widać żyją własnym życiem.
A wracając do protein to w sumie mam kallosa latte i sleek line, a według tego linku kilka postów wstecz wynika że jakieś tam maja, więc już jestem bezradna wobec mej czupryny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2853-crop.jpg (130,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-12-02, 20:19   #75410
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
hej powoli wychodzę na prostą z moimi włosami rok temu w wakacje wyglądały koszmarnie.. podcięcie dużo im dało, teraz cel zapuszczanie za wcięcie w talii, marzę o długich włosach \od października sporo mi wypadło, ale walczę dalej i zamierzam łykać Cp i może kozieradkę ( wypróbuję sposób Anwen) no i dalej walka o przysrost,
Dołączam zdjęcie, wczoraj myte, bez flesza

edit. są obcięte na prosto, bez cieniowania, myślę, że wtedy bardziej by się kręciły, bo teraz są cięśki, kiedyś zaszaleję i pocieniuję, ale teraz łatwiejsze są w pielęgnacji
życie jest niesprawiedliwe

witam po weekendowej przerwie, wyjechałam do Kazimierza i jak się okazało nie miałam internetu... zajrzałam po drodze do Tesco, ale z BingoSpa był tylko jakiś szampon, zero masek! Znalazłam też te tescowe balsamy, co ostatnio o nich głośno - malinowe, borówkowe - ale niestety dwa mocne silikony a u mnie pusz jak zwykle, z braku kosmetyków pod ręką myte tylko Pottersem po godzinnym trzymaniu olejku BD

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:47   #75411
Szotta
Zakorzenienie

Kupiłam wczoraj pottersa, ale nie było tego co zawsze... kupiłam taki:

I powiedzcie mi, czy to się nada? Do mycia?
Jak nie to oddam mamie

Skład:
Aqua, cetterayl alcohol, cetrimonium chloride, behentrimonium chloride, isopropyl myristate, dimethicone copolyol, aloe barbadensis, hydrolyzed silk, parfum, isopropyl alcohol, magnesium nitrate, magnesium chloride, methylchloroisothiasolino ne, methylisothiazolinone, citric acid, limonene, linalool, citronellol, butylphenyl, methylpropional, geraniol

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 20:59   #75412
deszczowypies
Zakorzenienie

[QUOTE=agulaaaa;37913263]

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Kupiłam wczoraj pottersa, ale nie było tego co zawsze... kupiłam taki:

I powiedzcie mi, czy to się nada? Do mycia?
Jak nie to oddam mamie

Skład:
Aqua, cetterayl alcohol, cetrimonium chloride, behentrimonium chloride, isopropyl myristate, dimethicone copolyol, aloe barbadensis, hydrolyzed silk, parfum, isopropyl alcohol, magnesium nitrate, magnesium chloride, methylchloroisothiasolino ne, methylisothiazolinone, citric acid, limonene, linalool, citronellol, butylphenyl, methylpropional, geraniol
to mój Potters, myję nim, jest spoko i jako pierwsze 'O' też

a tu moje włosy umyte tylko Pottersem, gdybym dała d/s pewnie byłoby lepiej, ale cóż... swoją drogą, ja mam chyba największe jazdy z tymi włosami z Was wszystkich, pielęgnuję, pielęgnuję i nic
jakby co to odrost jest winą aparatu, kolor jest jednolity
przynajmniej pierwszy raz w życiu nie mam ogona!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-02.jpg (123,0 KB, 35 załadowań)

Stary 2012-12-02, 22:05   #75413
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zamawiałam na zsk bo była darmowa wysyłka. Miałam zamówić ok 70 zł, a nagle się okazało że mam w koszyku produktów za 250 zł
To też nieźle

Dziewczyny, czy któraś z was miała może tą maskę: Beauty Formulas, Honey Treatment Wax

Skład ma bardzo prościutki i przyjemny, powinna być lekka, wydaje się być najfajniejsza z pozostałych jej sióstr (henna wax, avocado wax), tania 20zł/500ml. Miała któraś? Sprawdziła się?

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-12-02 o 22:23
Stary 2012-12-02, 22:11   #75414
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
To też nieźle

Dziewczyny, czy któraś z was miała może tą maskę:

Skład ma bardzo prościutki i przyjemny, powinna być lekka, wydaje się być najfajniejsza z pozostałych jej sióstr (henna wax, avocado wax), tania 20zł/500ml. Miała któraś? Sprawdziła się?
zdjęcie się nie wyświetla ale ja mam Wax do blondu i z czystym sumieniem mogę Ci polecić, aczkolwiek uważaj, bo one tylko wydają się lekkie mnie któregoś razu nieźle obciążyła

a, sorry, już się wyświetliło

Edytowane przez deszczowypies
Czas edycji: 2012-12-02 o 22:12
Stary 2012-12-02, 22:22   #75415
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
zdjęcie się nie wyświetla ale ja mam Wax do blondu i z czystym sumieniem mogę Ci polecić, aczkolwiek uważaj, bo one tylko wydają się lekkie mnie któregoś razu nieźle obciążyła

a, sorry, już się wyświetliło
Właśnie ta wydaje się być lekka ma tylko 2 emolienty, antystatyk i miód przed zapachem, reszta konserwanty.
Inne waxy są faktycznie cięższe przez oleje, miałam kilka z nich. Tą widzę pierwszy raz
Stary 2012-12-02, 22:25   #75416
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ta wydaje się być lekka ma tylko 2 emolienty, antystatyk i miód przed zapachem, reszta konserwanty.
Inne waxy są faktycznie cięższe przez oleje, miałam kilka z nich. Tą widzę pierwszy raz
mnie obciążyła wersja z jednym emolientem przed zapachem, więc wiesz... wszystko możliwe! inna sprawa, że wówczas sowicie ją sobie podlałam sezamem, hehe.

Stary 2012-12-02, 22:34   #75417
PannaLokowana
Raczkowanie

a ja po fryzjerze nie mogę zupełnie doprowadzić włosów do jakiegokolwiek sensownego stanu. puszą się i tworzą jedną zbitą masę, taki filc. nie mam pojęcie czego to kwestia. możliwe, że to przez to, że na Mazowszu, gdzie teraz jestem jest suchsze powietrze niż w Gdańsku?

czasem mam tak dosyć moich włosów, że najchętniej bym je obcięła tak na długość 5 cm od skóry.

Stary 2012-12-02, 22:36   #75418
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
mnie obciążyła wersja z jednym emolientem przed zapachem, więc wiesz... wszystko możliwe! inna sprawa, że wówczas sowicie ją sobie podlałam sezamem, hehe.
I tu masz sprawcę
Stary 2012-12-02, 23:06   #75419
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
I tu masz sprawcę
no wiem, wiem inna sprawa, że zazwyczaj tuningowałam sobie maski różnymi olejami, tylko ta tak dziwnie zareagowała... anyway, używała któraś Isany kakaowej w roli d/s? czy za ciężka?

Stary 2012-12-02, 23:54   #75420
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
no wiem, wiem inna sprawa, że zazwyczaj tuningowałam sobie maski różnymi olejami, tylko ta tak dziwnie zareagowała... anyway, używała któraś Isany kakaowej w roli d/s? czy za ciężka?
Ja używałam, cieżko to to zmyć po efekt był fajny ale szybciej zrobiły się nieświeże zdecydowanie wole ją przed myciem

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości