|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Witam się z zaśnieżonej i zasypanej śniegiem wichury i zombolandii.
Wczoraj poszła spać przed 21, W nocy duuuużo pobudek, 3 razy jadła, koopa, kwęki., wstała.... 4.30 Litości Nie udało się złapać moczu, zaczęliśmy o 6.30 bo nie chciała szybko nasikać i kwękała na spanie . Więc narazie odpuściliśmy, mam nadzieję że potem się uda. Tyłek odparzony po antybiotykowej kopie. ![]() Ania co za baba. ![]() Ela dzięki, napisałam wyżej. My bez spacerów do czwartku conajmniej
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
hej ho
dziewczyny błagam nie straszcie śniegiem! nie cierpię!!! minimalna ilość na święta wystarczyłaby mi w zupełności! na szczęście u mnie na zachodnich rubieżach o śnieg nie tak łatwo ![]() Patiku współczuję takiej nocki nie wiem o co kamanja do listy książeczek dorzuciłabym "Moje Polskie Rymowanki" |
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
mamy snieg
Juz mi przeszly nerwy. O 5 pobudka - zeby Marysi, wszystkei na raz sie pchaja. A do paszczy nie da zajrzec. Do zlobka poszla chetnie. Zdrowka dla chorowitkow a dla reszty soczyste caluski
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
w wielkopolsce śniegu brak. zimno...
zuza od kilku dni jest nieznośna. ma straszne humory, do tego nie śpi w dzień ani minuty. ledwo żyje momentami, ale położyć się nie da. od 8.00 do 20.00 ani minuty spokoju. wysiadam
|
|
#3725 |
|
Zadomowienie
|
hej
u nas też śnieg marinko, strasznie mi was szkoda, ale jakoś musi być, byle do wiosny, potem zajmiecie się tą przybudówką i będzie już dobrze, a jak tz na tę zmianę? iustyna, Dawidek śpi w dzien, ale trzy ostatnie noce ciągle się budził, płacz, przewalanie się z prawej na lewą, raz uciekł z łóżka (!), nie wiem co jest grane ![]() ela_86, mieliśmy podobny problem z oczkiem, zanka mnie uspokajałą ze jej Filip tak miał i się naprawiło, my w czerwcu byliśmy u okulisty w tej sprawie, było badanie takie nie dogłębne (nie na tej maszynie), okulista mówił że to ma czas jeszcze się skorygować i nie będzie go męczył kroplami itp, mówił żeby przyjść za jakiś czas jeśli się nie unormuje wierzył moim słowom że tak się dzieje, bo ani razu na wizycie oczko nie uciekło a ja od dłuższego czasu nie widzę uciekającego oczka, samo się naprawiło ![]() patik, nie wywala mnie, jestem zalogowana cały czas za mocz
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/polskie-sanki-duo-...html?source=oo Monia to dla Ciebie ![]() Dzieki za sprawdzenie, a ładna jest na zywo ?Cytat:
Nad morzem też bez śniegu i 0 stopni za oknem ![]() Kupiłam kawe MILICANO, naciągnęli mnie reklamami dobra nawet, ale sypanej raczej nie przypomina w smaku.
|
||
|
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od 1.00 do 2.00 nie spała, przewalała się, kopała, płakała, nie wiedziała gdzie sobie znaleźć miejsce.
|
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela proszę to te książeczki. mega słodkie cukierkowo-różowe. ale Hania przegląda
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki.
U nas też śnieg. Moje biedne auto stoi pod balkonem, nie dość, że zepsute, to jeszcze bez paliwa i na dodatek najbardziej przysypane z wszystkich aut przed blokiem. Biedactwo. Kolina, Brumek - jak tż? hmm. No nie wiem, dalej siedzi w domu, wygląda jak borsuk, zarósł mi chłopina, taki się zrobiła zaniedbany.Chyba się cieszy w głębi serca, że się przeprowadzamy, i że skończy się wywalanie kasy w błoto. Tak mi się wydaje. Ja trochę gorzej, tym bardziej, ze z 7 osób w 3 pokojach nagle zrobi się 9, bo na święta zjeżdza siostra M. i brat. Także nie wiem jak się pomieścimy. Ale patrzcie jaka ironia losu, u mnie w rodzinnym jest 8 pokoi, 2 łazienki i inne pierdoły. A ojciec sztywny chodzi od tygodni. ( sztywny w sensie mega % ). Justyna igor też nieznośny jest. Nie wiem co mu się dzieje. Jutro idziemy na szczepienie. Eve dzięki kochana moja, odezwę się na priv potem. Tabletki od gościa doszły już jakiś czas temu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka napisała że wychodzą
Marina no telepie mną że twoja matka się do tego przykłada. Gdyby nie stary moglibyście mieszakać u ciebie, bez ciasnoty i wywalania kasy na wynajem. U nas tyle śnegu, z 5 cm napewno. I ciągle pada.
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem patik. Kiedyś była u mamy moja kuzynka, i mama opowiadała jej, że przez niego nie możemy mieszkać w domu. Strasznie to dziwne, że przez jedną osobę nie da się żyć w spokoju. Ale uwierzcie mi na słowo- nie da się. Oczywiście według niego my jesteśmy zli, on jest kryształowy ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- dobra, idę się pakować, póki mały śpi. Teraz leki segreguję.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina tez wczoraj o tym pomyślałam. Że masz dom, duży dom, mogłabyś żyć spokojnie... Nie ma sprawiedliwości
Kiedy się ostatecznie przenosicie? Pakiety internetowe play na kartę http://www.play.pl/pl/promocja/play-...netowe-w-play/ Ps. wyślesz mi na priv swój nr? ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- chyba pokręciłam z tym internetem. Patik poszukasz pakiety internetowe dla play? wkleisz linka?
|
|
#3733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No i stało się - śnieg za oknem Gorzej, że nie tylko leży, ale i pada. Ale mi się nie chce na spacer iść w taką pogodę...Cytat:
Cytat:
Powinno się go gdzieś zamknąć na jakimś odwyku i byłby spokój. Na wiele miesięcy. To nienormalne, kiedy człowiek nie tylko nie pomaga własnym dzieciom, ale wręcza niszczy im życie. Cytat:
Chyba taki model, ze nigdy nie dotrze.
|
|
#3734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu cała rodzina w komplecie ![]() Cytat:
moja siostra założyła i długo była szefem komisji antyalkoholowej (pomoc rodzinom z problemem alkoholowym, a przede wszystkim dzieciom z takich rodzin - organizacja corocznych darmowych kolonii nad morzem, paczek świątecznych, przyborów szkolnych, czy ubrań), wiele się nasłuchałam, każda sytuacja taka sama, gdy jeden pije, drugi z nim trwa, nie zgadza się z sytuacją ale nie potrafi nic zrobić w tym kierunku by to zmienić to bardzo trudne i skomplikowane ogromnie współczuję tz odśnieża, na dzisiaj ma wolne, ale mi się upiekło, bo zwykle w niedziele wyjeżdża, akurat w nocy spadł śnieg i musiałabym jakoś sama to odgarnąć, moja mama wraca jutro z uk, więc od jutra będę już miała pomoc ![]() szperam za dywanikami łazienkowymi, takimi grubymi ręcznikami frotte, jak są w hotelach (łatwe pranie), kurcze ciężko znaleźć ![]() na allegro znalazłam tylko 3 takie aukcje ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Dawidek zasnął ok północy, a później pół nocy walczył - teraz jeszcze śpi.... nie położę go po południu, może tym sposobem wcześniej dzisiaj zaśnie
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
justyna mi sie link otwiera
o co dokładnie ci chodzi? zże nie ten wstawiłąś?
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka chyba to z tym netem, zaraz poobczajam. Dzięx.
Kolina lepiej tego nie mogłaś ująć. Sama prawda. Mądra z Ciebie kobieta. Piszę i pakuję na zmianę.
|
|
|
|
#3737 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ania - ale zgrabna jesteś!!! Ciąża zdecydowanie Ci służy Cytat:
A ile będzie trwała podróż? W autobusie to dzicko siedzi w foteliku, czy tak normalnie tylko przypięte pasami. Jakoś nie wyobrażam sobie jechać z dzieckiem autobusem i to domyślam się że kilka ładnych godzin.. Cytat:
Chciałabym mieć ten problem.... Ddewik - Borysek wygląda bardzo dziewczęco, ma takie delikatne rysy... Marinka - baaardzo współczuję sytuacji..... Nie pamietam do końca jak to się stało, że ojciec Cię wyżucił z domu, ale czy na pewno nie ma opcji żeby tam wrócić - chociaż na jakiś czas Ty z małym? Jak jest pod względem prawnym, czy Twoja mama jest współwłaścicielką nieruchomości, czy nie mogło by ti zostać załatwione jakoś formalnie? Jedyn co mi przyszło do głowy (nie obraź się ale czekać aż Twój ojciec się zapije, wybacz że tak napisałam a i jeszcze jedno czy nie możan sądowo spróbować go ubezwlasnowolnić i wysłać na leczenie) Marinko -- Poznanianki + telik - ale zazdroszczę spotkania.....Ja wrociłam ze szkolenia w sobote o 18 i prosto pojechaliśmy do teściów do małego. Mały był na mnie obrażóny, wcale do mnie nie chciał się przytulić, nawet nie mogłam go wziąć na rękę, tylko tata go mógł trzymać, było mi strasznie smutno Na szczęście w niedziele już było ok Byliśmy na spacerze, przytulaliśmy się itp. Zrobiłam kilak zdjęć więc się ujawnię..Ale niestety około 19 musieliśmy z mężem wrócić, a mały został, bo teśiowa ma zabiegi i nie może do nas przyjechać - ja mam dzisiaj urlop i zaraz siadam do nauki, a jutro i środa w pracy ![]() A potem znowu do 13.12 nauka i po egzaminei jadę po małego i w końu się z nim nie będę rozstawać.... Mam doła i czasami się zastanawiam, czy ja na pewno powinnam wracać do pracy.... |
|||
|
|
|
#3738 |
|
Raczkowanie
|
Czy wiecie, co ja takiego przez przypadek wcisnęłam, że mam przy tytule ikonkę?
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-03 o 12:00 |
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Anka ale masz ładnego synka... Fajny!
To dłuuuuga historia. A stary wywalił mnie z domu, bo wróciłam z dzieckiem od lekarza po zmierzchu i mnie zwyzywał od najgorszych i tak dalej. M. akurat wrócił z pracy i od razu pojechaliśmy do niego. Nie chce tam wracać, wolę już tłuc się w kupie a bezpiecznie i spokojnie. W ogóle jeśli chodzi o mojego ojca to on nie był ot takim sobie żulem nigdy spod sklepu. Miał firmę, hurtownię, duuużo sklepów. Wygląd - nie było kobiety ( poważnie ), która by się za nim nie oglądała, na której nie robiłby wrażenia. Był tak cholernie przystojny. Mówię Wam - miał wszystko. Ale zawsze lubił pić, i zawsze był agresywny. To stanowiło mieszankę. Zawsze pił. Od kiedy pamiętam. I bił. Za zewnątrz przystojny biznesmen. W domu tyran. A potem przepił wszystko. Wszystko. Został jedynie dom. Ale ja mam w dupie ten dom. Poza tym M. by mnie tam w życiu nie puścił.
|
|
|
|
#3740 |
|
Raczkowanie
|
Teraz zdjęcia...
Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-04 o 00:29 |
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
A, i on przeszedł leczenie już 3 lata. Mam go woziła, nawet i pijanego. I mu się udawało zawsze wykaraskać z zajęć, a mama nie oponowała, a nawet go kryła. Ja interweniowałam jak coś się działo( swoimi telefonami na policję, niebieską kartą, zeznaniami itd ). A mama odpuszczała. Zmieniała zeznania w sądzie, na policji, bala się.
Naprawdę nie mam tam już nic do roboty. Próbowałam jej pomóc, ale nie da się.
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak mi przykro czytać Twoją historię....W sumie to racja, lepiej spokojniej, a ciaśniej dla Ciebie i męża, a przede wszystkim dla Igiego! Teraz już wiem po kim jesteś taka śliczna... ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Edytowane przez anka_1984 Czas edycji: 2012-12-03 o 12:14 |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny czterozebny chłopczyk
A jak teściowa sobie z nim radzi? Normalnie się u niej zachowuje, przyzwyczaił się?Cytat:
![]() Takie zachowanie mamy pomaga ojcu trwać w nałogu. Taka jest prawda.
|
|
#3744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mały bardzo szybko się przystosowuje, ja często z nim jeżdziłam - w sumie to od 5 tż. pomieszkiwałam trochę u rodziców. A teściowa się nim zajmuje więc ją zna. Pierwszy dzień jest rozkojarzony, a potem wszystko normalnie. Ma swój pokój (męża pokój), łóżeczko, zabawki zawsze zabieramy. On jest bardzo towarzyski, nie boi się nowych osób. Teściowe są dla niego bardzo dobrzy, wręcz może za dobrzy więc i ja się nie martwię, że coś złego się dzieje.![]() Co do drugiej części wypowiedzi to chyba masz rację....niestety. |
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Anka ślicznego masz synka
![]() Daleko teście od was mieszkają? Nie wiem jak to ująć żeby Cię nie urazić, może mnie znielubisz po tym co napiszę. Jak Ci źle że go nie ma to dlaczego go oddajesz? jak pracujesz to kto się nim opiekuje? Rozumiem., że dużo nauki. Może wystarczy jakoś się spiąć, lepiej zorganizowac, zrezygnować z niektórych rzeczy, zarwać parę nocy? a małego ewentualnie podrzucać w weekendy? A te egzaminy są konieczne do pracy? czy to twoj ambicja żeby mieć jakieś dodatkowe uprawnienia? Ja Cię podziwiam, ja bym tak nie potrafiła. Na ostatnim roku studiów pisałam magisterkę po nocach, uczyłam się do egzaminów, mimo że na dole teściowa to nie korzystałam zbytnio z jej pomocy. odświeżam i nic, żadnego posta od 2 h? co Wy, bałwany lepicie?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-12-03 o 15:05 |
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka, Audrey ( chyba wy pytałyście - mam nadzieję, że nie pomyliłam ) - mały coraz częściej zaczął odmawiać przekąsek w aucie ( chrupki itp. ), a wczoraj zwymiotował pierwszy raz.. mam nadzieję, że na tym jednym razie się skończy.
Anka - ja podobnie jak Patik nie potrafiłabym zostawić dziecka u teściowej. Parę godzin to max, napewno już nie na noc.. uczyłabym się wieczorami, nocami.. Chyba nawet nie potrafiłabym skupić się na nauce z tęsknoty, ale nie gniewaj się każdy postępuje tak co uważa za słuszne
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Anka, ślicznego masz synka, taki czterozębny śmieszek ![]() Marinko, Twój ojciec to okropny człowiek Jak Twój brat to znosi? Żali Ci się? Macie kontakt?
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Natko a nie, on młody jest 10 lat, nie mam z nim kontaktu, bo dla mnie to dziecko. Nie wiem jak to opisać, ale ja i on to dwa światy.
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
ania, zaraz pod okienkiem wiadomości są ikonki wiadomości, zwykle jest zaznacozne "bez ikony", musiałaś przypadkowo kliknąć na jedną z nich i masz łapkę w dół
![]() synek uroczy, miło się na was patrzy Cytat:
![]() współuzależnienie szeroko opisuje psychologia, trudna rzecz wróciłam z Żywca, masakra na drodze, spadło u nas może 5-10cm śniegu, nocą i co? samochody ubiły, trochę rozjeździły teraz zamarzło i jedzie się jak po kamieniach, 30-40km/h szlag mnie trafia, taka strrrrrrrraszna zima a już paraliż, nie widziałam ani jednej piaskarki czy innego wehikułu drogowego
|
|
#3750 |
|
Zadomowienie
|
nie kazdego stac na samolot, nie kazdy ma samochod.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

12.06.2010

dobra nawet, ale sypanej raczej nie przypomina w smaku.
zębole

Gorzej, że nie tylko leży, ale i pada. Ale mi się nie chce na spacer iść w taką pogodę...
Jak Twój brat to znosi? Żali Ci się? Macie kontakt?