Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-03, 12:10   #4681
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Moje malenstwo konczy dzis 5 miesiecy, wiec z tej okazji stawiam ciacho

wszystkiego najlepszego!!!
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:10   #4682
blueberry88
Zakorzenienie

Heeej!
Moje dziecko zasnęło o 20!!! I obudziło się o 22 Także noc zaczęłam się 15 min przed pierwszą. Pobudki na żarełko o 3 i 8, do tego wołanie o smoczek o 4. Dla mnie to super nocka

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Olcia - niech CI nie będzie przykro , bo nie wiadomo, czy będzie można pomóc teraz. Ja też słyszę, że dziecko musi z tego wyrosnąć.

Wprowadzenie Infacolu skonsultowałam, o stosowaniu Delicolu przez kilka tygodni i zagęszczacza od dłuższego czasu poinformowałam.Nie dostałam na to żadnych leków, ani nawet skierowania na USG.
W czasie wysiłku (i chyba też stresu jak nawet na chwilę wychodzę z pokoju) ulewa bardziej, więc diagnoza, którą usłyszałaś ma sens.
Dziecku mojej koleżanki pomógł Enfamil AR.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
maciejko byliśmy mały ma zapalenie tchawicy, jeśli będzie dalej tak w nocy kaszlał to mamy dać antybiotyk ale i tak pójdę jutro do "mojego" pediatry, dotychczasowe leczenie/postępowanie mamy utrzymać bo jest dobre
Ojej, oby obyło się bez antybiotyku

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

dziewczyny gwoli przypomnienia- jutro dzień darmowej wysyłki
Święto wizażu

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wyjaśniło się dlaczego młody tak marudzi bez powodu, śpi nie za spokojnie i generalnie zachowuje się jakby mi dziecko ktoś podmienił. Otóż swędzą go dziąsła. Dziś po kąpieli nie mógł zassać butelki a był głodny na 100%. W końcu palcem zaczęłam mu masować dziąsła i był tym zachwycony. Później posmarowałam mu dziąsła dentinoxem i od razu dobrze chwycił butelkę i zjadł prawie 200ml.

U mnie jest to samo Godzinami się bawi ustawieniami.

Dobrze, że znalazłaś przyczynę.
Na szczęście mój nie godzinami. Ogarnął wczoraj Małą po spacerze, podgrzał i podał obiad. I tak jak wszystko położyć w salonie, tak leżało rozpier***lone. Trochę wytrzymałam - on kombinował co zrobić, żeby 3D wyglądało lepiej. Zwykle czekam, a jak już nie mam sił, to się wkurzam i mu to wyrzucam albo zaczynam sprzątać. Zwykle kończy się krótką wymiana zdań - on zły, że tak nagle itp. No więc wczoraj powiedziałam, że ostrzegam, że zaraz się wkurzę Wyłączył tv, łądnie posprzątał i poszedł pozmywać, zrobił sobie od razu kanapki do pracy
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:11   #4683
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no właśnie z tymi tańszymi jest problem, bo okazuje się, że niemal w każdym moc deklarowana ma się nijak do rzeczywistej. I tak np. ktoś porównywał odkurzacz zelmera (1800W) do swojego starego odkurzacza (1100W) i stwierdził, że moc ssania mają identyczną... A nam na mocy ssania akurat bardzo zależy, przy naszym psie słaby odkurzacz się po prostu nie sprawdzi
Ja mam nadzieję, że ten miele naprawdę będzie nieawaryjny i na lata, bo te wszystkie zelmery, electrluxy, philipsy itp. to najczęściej okazuje się, że to odkurzacz na jakieś 2-3 lata i pada... A do tego niektóre zelmery mają niby gwarancję na 4 lata, ale nie obejmuje ona wszystkich plastikowych części, a jakaś jedna przy rurze lubi sobie często popękać. Więc stwierdziliśmy, że lepiej wydać więcej i mieć odkurzacz na dłużej, niż za 2-3 lata kupować kolejny
ja mam Zalmerka, małego, ale o mocy 1800W i jestem bardzo zadowolona, no ale nie wiem jak by sobie radził z psią sierścią...mój ma fajne filtry i mam już go hmm 3 lata,ALE jest w PL i używamy go sporadycznie, więc nie wiadomo co by było przy codziennym użytkowaniu
a produkty Miele-to racja, są niemal nieśmiertelnedrogie , ale na wiele, wiele lat

Agunia-pewnie się znasz-jakie pieski polecasz do dzieci-najlepiej takie bez sierści, a z włosami, średniej wielkości
Stary 2012-12-03, 12:15   #4684
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

Agunia-pewnie się znasz-jakie pieski polecasz do dzieci-najlepiej takie bez sierści, a z włosami, średniej wielkości
hmmm na małych i średnich psam znam się średnio, bo ja jestem miłośniczką dużych psów ale jak to ma być piesek rodzinny, z włosem, kanapowiec i przy dziecku, to chyba najlepiej maltańczyk. Tylko jak dla mnie to koniecznie z dobrej hodowli (z rodowodem) i takiej, w której psy socjalizują z małymi dziećmi
odradzam za to yorka i pekińczyki, bo to wbrew pozorom psy niesamowicie aktywne i wymagające, a do tego najczęściej bardzo szczekliwe

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-03 o 12:18
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:20   #4685
wanilllka82
Wtajemniczenie

dziękujemy za wszystkie miłe słowa i kciuki odnośnie zdrowia mojej pociechy bo podziałało!!! noc spokojna, przespana, dziś jest o niebo lepiej katarek i mały kaszel jest nadal ale nie ma porównania, dzieć wesoły i chętny do zabawy
no i taka refleksja mnie naszła, bo mieliśmy w tej chorobie dwa razy pogorszenie i oba zbiegły się z próba podania kaszki z glutenem, pewnie to nie ma nic do rzeczy nie znam sie jak Wam się wydaje?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Fabiś kończy dziś 5 miesięcy

Cytat:

ciociu dep dziękujemy za linka już się kilka razy przymierzałam do tej serii ale ta cena...
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:23   #4686
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziękujemy za wszystkie miłe słowa i kciuki odnośnie zdrowia mojej pociechy bo podziałało!!! noc spokojna, przespana, dziś jest o niebo lepiej katarek i mały kaszel jest nadal ale nie ma porównania, dzieć wesoły i chętny do zabawy
no i taka refleksja mnie naszła, bo mieliśmy w tej chorobie dwa razy pogorszenie i oba zbiegły się z próba podania kaszki z glutenem, pewnie to nie ma nic do rzeczy nie znam sie jak Wam się wydaje?
super, że jest lepiej
a ja myślę, że to może mieć związek. Bo jednak wprowadzenie glutenu to jest pewien wysiłek dla organizmu, który już i tak był osłabiony chorobą

Stary 2012-12-03, 12:23   #4687
depoison
Zadomowienie

Cytat:
dzięki Ci złota kobieto za tę informację jestem bardzo napalona na tą serię, bo też jako dziecko miałam milion książeczek z tej kolekcji i uwielbiałam je i sama czytać i jak mi mama czytała i byłam zdecydowana na 100% kupić je małej. A za taką cenę grzech nie brać!
no właśnie, ja też miałam te książeczki, więc napaliłam się na tę serię jak tylko zaszłam w ciążę Dobrze, że wcześniej nie kupowałam (a przecież mam do tego skłonności )
(moimi ulubionymi były "Daktyle" i "Wyładunek z przeszkodami" )

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Z tego wydawnictwa są też inne: http://www.nk.com.pl/z-biblioteki-wy...171/seria.html
Ja się napaliłam na wszystkie na razie mamy dwie pierwsze poczytaj mi mamo pięknie wydane
, świetne są. Też bym chciała wszystkie, a ponieważ wychodzi to w sporych nakładach, to pewnie sukcesywnie skompletujemy

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
takie te ubranka
zapomniałam o takim śmiesznym pajacu z królikiem - mąż wybrał i tym czerwonym reniferowym szlafroczku

a na jednej focie jest mój pies, ze śmiechu ostrość mi poszła
świetne! bardzo męskie

Cytat:
rany jak mnie mój psiur rozczula, jak kładę małą do ćwiczeń na brzuszku to on do niej podchodzi i kładzie się przy niej, i pozwala się tarmosić za łapy, pysk, uszy bez cienia złości czy zniecierpliwienia. Jak już ma dość to odchodzi, ale za chwilę znowu wraca i znowu się przy niej kładzie
fajnie
Ja się chyba nigdy nie doczekam takiej zażyłości. Moje córki traktują się nawzajem z chłodną obojętnością, każda udaje, że nawet nie widzi tej drugiej

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
niektóre z was pisały o bucikach dla dzieci... nie boicie się tego? bo ja wychodzę z założenia że dopóki Hania bucików nie potrzebuje to używamy takich mięciutkich paputków (cieplejszych lub cieńszych) jakoś wydaje mi się że lepiej będzie dla maleńkiej stópki jak jeszcze nie będzie krępowana bucikiem oczywiście buciczki sa słodkie.. ale jakoś jeszcze się powstrzymuję....
ja się nie boję o tyle, że zakładam wyłącznie do nosidła, po domu śmiga boso A w nosidle butki muszą być, bo nawet najcieplejsze skarpetki czy kapcioszki tak nie zabezpieczą zwisających kopyt przed zimnem

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
boszz siedze obok niej, ona 15sek i taka pozycja
ale czad! obłędna jest

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
A sprawę prezentów gwiazdkowych przemyślałam patrząc na ILOŚĆ WOLNEGO MIEJSCA, a właściwie jego brak, zabawki, które już mamy w domu, zdjęcie wylicytowanego zestawu FP (odebrać ma tż, więc jeszcze go nie widziałam, ale część wydaje dźwięki) i myśląc o stanie konta. Od mojej mamy będzie szczeniaczek-uczniaczek, a ode mnie na pewno jakaś lalka, książeczka z kolędą, może "Poczytaj mi mamo" i sorter.
Na Mikołaja chyba dostanie kupione wcześniej miękkie klocki i tekturową książeczkę (o smoku, tylko gdzieś ją schowałam).
Sądzę, że od reszty rodzinki też coś dostanie, więc tyle wystarczy.
ja wyjątkowo (bo wiecie, że mam skłonności do przesady w kwestii kupowania rzeczy Zosieńce ) wyszłam z podobnego założenia - i tak sporo dostanie od jednych dziadków, drugich dziadków, siostry i brata męża i od prababci. Kto wie, czy nie od kogoś jeszcze. Więc od nas będzie jedna, najwyżej dwie rzeczy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Już jestem na stronie Merlina i się waham...
a czemu się wahasz?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
też wczoraj oglądałam te klocki w toys r us ale wydawało mi się, ze mały jeszcze nie 'skuma ' o co chodzi z nimi i nie wzięłam ich...
bo chyba faktycznie nie skuma. My mamy dwa takie komplety - jeden materiałowy (jeszcze schowany), drugi ostatnio przyniosła "ciocia" (ta, co teraz w ciąży jest) - ceratkowy. Rozpakowałam i zaczęła się nimi bawić jej trzyletnia córka. Zosia olała kompletnie

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:28   #4688
agunia82
Zakorzenienie

Wanillka
Cytat:
Nowe dania należy wprowadzać do diety dziecka pojedynczo.
PRAWDA: Powinno się zacząć od podawania nowości w małych ilościach (3-4 łyżeczek), a następnie po odczekaniu kilku dni można podać większą ilość. W między czasie nie wprowadzamy już innego nowego produktu, ten czas przerwy ustalono po to aby móc zaobserwować ewentualną reakcję alergiczną dziecka na dany produkt, może to być wysypka, ból brzuszka, śluzowate stolce, katar czy kaszel bez innych objawów przeziębienia.
Pamiętaj najczęściej uczulają: owoce cytrusowe w tym banany; z owoców krajowych truskawki następie ryby; pomidory, gluten, przy wprowadzaniu tych produktów należy zachować czujność.
więc albo w jedną albo w drugą stronę podanie glutenu mogło nasilić objawy choroby

Stary 2012-12-03, 12:43   #4689
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Boże daj mi cierpliwość
od rana jest jeden wielki RYK. płacze bo jest głodny(nie jadł nic od 8.00) a jak próbuję dać mleko jest wrzask (z bólu). Z głodu nie potrafi zasnąć a nie nakarmię go zanim nie zaśnie
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:47   #4690
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm na małych i średnich psam znam się średnio, bo ja jestem miłośniczką dużych psów ale jak to ma być piesek rodzinny, z włosem, kanapowiec i przy dziecku, to chyba najlepiej maltańczyk. Tylko jak dla mnie to koniecznie z dobrej hodowli (z rodowodem) i takiej, w której psy socjalizują z małymi dziećmi
odradzam za to yorka i pekińczyki, bo to wbrew pozorom psy niesamowicie aktywne i wymagające, a do tego najczęściej bardzo szczekliwe
york, ani pekińczyk to nieeeee.....za małe i za szczekliwe....
ten maltańczyk śliczny, ale czy one są tylko białemi się podoba, ale takiego to mój Małż nie zaakceptujemarzy mi się labradorek, jemu też, ale boimy się tej sierści....
Stary 2012-12-03, 12:52   #4691
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
york, ani pekińczyk to nieeeee.....za małe i za szczekliwe....
ten maltańczyk śliczny, ale czy one są tylko białemi się podoba, ale takiego to mój Małż nie zaakceptujemarzy mi się labradorek, jemu też, ale boimy się tej sierści....
tak, one są tylko białe
ja bym jeszcze polecała cavaliera, no ale one mają sierść
labrador czy golden retriever? Przy tych psach trzeba pamiętać, że to są psy pracujące, więc potrzebują dużo uwagi i ruchu, to absolutnie nie są kanapowce! I niestety ostatnio coraz częściej spotykam agresywne goldeny... labradory i goldeny obrosły mitem, że to takie fajne, łagodne zwierzątka, ale wystarczy zły dobór hodowli, złe wychowanie i za mało ruchu i niestety efekty widać

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-03 o 12:54
Stary 2012-12-03, 12:52   #4692
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie

Dziewczyny apropos serii 'poczytaj mi mamo' jest aukcja kompletu tych książek gdzie chyba wyjdzie taniej niż w Merlinie

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-12-03 o 12:58
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 12:53   #4693
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
więc albo w jedną albo w drugą stronę podanie glutenu mogło nasilić objawy choroby
czyli jednak... przy pierwszym podaniu był zdrowy, od tego się zaczęło, i tak już postanowiłam poczekać z glutenem jakieś dwa miesiące, teraz to mnie nawet teściowa nie przekona

dziękuje
Stary 2012-12-03, 12:56   #4694
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny apropos serii 'poczytaj mi mamo' jest aukcja kompletu tych książek gdzie chyba wyjdzie raniej niż w Merlinie
nie wyjdzie w merlinie już z dostawą cena 75,4zł

Stary 2012-12-03, 12:56   #4695
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny apropos serii 'poczytaj mi mamo' jest aukcja kompletu tych książek gdzie chyba wyjdzie raniej niż w Merlinie
jednak na all wychodzi drożej
Stary 2012-12-03, 13:00   #4696
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
nie wyjdzie w merlinie już z dostawą cena 75,4zł

a ja szukam na ich stronce i widzę tylko pojedyncze książki z czego każda za 35,26 zł

Franuś
Stary 2012-12-03, 13:00   #4697
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Ale nas zasypało Jak wstawałam o 5 rano robić jedzenie młodemu to uwierzyć nie mogłam.
U nas noc REWELACJA!!! Mody zasnął przed 20. Obudził się o 00.20, pojadł i poszedł spać. O 2.30 coś marudził, kręcił się. Zrobiłam mu herbaty. Wypił 60ml na śpiocha i spał dalej. O 5.20 pojadł i poszedł spać. Obudził się ok. 6.40, pobawiliśmy się do 8.00. Pojadł i poszedł spać do 11.20, a ja razem z nim Tym sposobem jestem wyspana jak nigdy

No i stawiam winko bo rok temu się dowiedziałam o moim skarbie w brzuszku

Linka, zapomniałam o ubraniach Więc porównałam body 74 z C&A z body 68 z H&M i są identycznej wielkości Tak na szerokość jak i na długość. Ja mam trochę ubrań z C&A dla młodego to jak chcesz to jeszcze Ci coś zmierzę tylko powiedz co

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:02   #4698
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

a ja szukam na ich stronce i widzę tylko pojedyncze książki z czego każda za 35,26 zł
http://merlin.pl/Poczytaj-mi-Mamo-Ko...1,1161680.html

ooo widzę, że już wykupili wszystkie zestawy

Stary 2012-12-03, 13:05   #4699
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

a już się tak napaliłam

Franuś
Stary 2012-12-03, 13:06   #4700
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, one są tylko białe
ja bym jeszcze polecała cavaliera, no ale one mają sierść
labrador czy golden retriever? Przy tych psach trzeba pamiętać, że to są psy pracujące, więc potrzebują dużo uwagi i ruchu, to absolutnie nie są kanapowce! I niestety ostatnio coraz częściej spotykam agresywne goldeny... labradory i goldeny obrosły mitem, że to takie fajne, łagodne zwierzątka, ale wystarczy zły dobór hodowli, złe wychowanie i za mało ruchu i niestety efekty widać
chodzi nam o labradora, ale to dopiero kiedy uda nam się znaleźć albo dom, albo mieszkanie przy jakimś parku i wtedy pomyślimy na serio....cavalier mi się coś nie podoba....sama nie wiem czego szukam....
strasznie też podobają mi sie te pieski co w filmach czesto graja-kurcze zapomniałam nazwe-takie małe pimpkowate, białe w łatki
Stary 2012-12-03, 13:07   #4701
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Wanilka, jestem do srody wieczora.
Victoria, od mojego donu do rodzicow jechalam 45min wiec oszczednosc ogromna. A co dopiero jak puszcza dwa pasy
Pozwól że wypiję za to
Stary 2012-12-03, 13:08   #4702
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi nam o labradora, ale to dopiero kiedy uda nam się znaleźć albo dom, albo mieszkanie przy jakimś parku i wtedy pomyślimy na serio....cavalier mi się coś nie podoba....sama nie wiem czego szukam....
strasznie też podobają mi sie te pieski co w filmach czesto graja-kurcze zapomniałam nazwe-takie małe pimpkowate, białe w łatki
te? http://pl.wikipedia.org/wiki/Jack_Russell_terrier przy dziecku nie polecam terrierów

Stary 2012-12-03, 13:15   #4703
ewka5891
Zakorzenienie

Pumas wszystkiego naj dla córeczki

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:16   #4704
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
te? http://pl.wikipedia.org/wiki/Jack_Russell_terrier przy dziecku nie polecam terrierów
tak to tena czemu terriery nie??
moja siostra miała cudownego wprost sznaucerka miniaturowego-to był piesek.....po prostu przekochany.....niestety zmarło mu się na skutek uderzenia kamienie w łeb przez pewnego idiotę-płakałam za nim jak głupia....ale to chyba był jakiś wyjątek, bo inne pieski tej rasy takie cudne nie są
jak dojdzie do wyboru, to ciężko będzie....
Stary 2012-12-03, 13:20   #4705
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
znajomi mają tego psiaka - sukę. Jak raz spotkaliśmy się i mały strasznie płakał, bo go brzuszek bolał to ona tak zaczeła na mnie szczekać, że masakra. Dopiero jak właścicielka wzięła ją na ręce i poszła dalej to się uspokoiła. Chyba poczuła instynkt ale jakoś blisko się do małego nie zbliżała....

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:27   #4706
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
tak to tena czemu terriery nie??
moja siostra miała cudownego wprost sznaucerka miniaturowego-to był piesek.....po prostu przekochany.....niestety zmarło mu się na skutek uderzenia kamienie w łeb przez pewnego idiotę-płakałam za nim jak głupia....ale to chyba był jakiś wyjątek, bo inne pieski tej rasy takie cudne nie są
jak dojdzie do wyboru, to ciężko będzie....
terriery to ciężkie psy, energiczne, zacięte, często hałaśliwe. Nie, do dziecka zdecydowanie się nie nadają. W ogóle jak dla mnie przy malutkim dziecku psy myśliwskie odpadają, terriery w szczególności (yorki to też terriery)

Stary 2012-12-03, 13:29   #4707
nadalka
Zakorzenienie

Iga zjadła mi cały słoik brokułów
Stary 2012-12-03, 13:32   #4708
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
terriery to ciężkie psy, energiczne, zacięte, często hałaśliwe. Nie, do dziecka zdecydowanie się nie nadają. W ogóle jak dla mnie przy malutkim dziecku psy myśliwskie odpadają, terriery w szczególności (yorki to też terriery)
rozumiemi dziękuję
sznaucer to też myśliwski, a jednak ten był wyjątkowym jedynym w swoim rodzaju egzemplarzem
Stary 2012-12-03, 13:32   #4709
depoison
Zadomowienie

Cytat:

wykupili?
wykupiŁYŚMY!

A ja właśnie zamówiłam to. Jakoś trzeba uświęcić dzień darmowej przesyłki, nie?

Karolka - a może jamnik? Wychowywałam się z jamnikami, ostatni odszedł jak już miałam 26 lat, mam jak najlepsze wspomnienia - serdeczne, kochane, oddane, nieagresywne, "uczłowieczone" psy . I każdy żył po 16-17 lat

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-03, 13:35   #4710
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
wykupili?
wykupiŁYŚMY!

A ja właśnie zamówiłam to. Jakoś trzeba uświęcić dzień darmowej przesyłki, nie?

Karolka - a może jamnik? Wychowywałam się z jamnikami, ostatni odszedł jak już miałam 26 lat, mam jak najlepsze wspomnienia - serdeczne, kochane, oddane, nieagresywne, "uczłowieczone" psy . I każdy żył po 16-17 lat
my mamy jamnika, ale Mimi ma w pupie małą i woli cały dzień spać.

Nie lubi dzieci - takich większych bo ciągają ją za uszy a wtedy ona potrafi pokazać zęby.

Może dlatego że od małego nie była z dziećmi.
Ale dla dorosłych jest bardzo oddana, potrafi tęsknić.

Sika jak się cieszy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości