|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
|
|
|
|
#4682 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Moje dziecko zasnęło o 20!!! I obudziło się o 22 Także noc zaczęłam się 15 min przed pierwszą. Pobudki na żarełko o 3 i 8, do tego wołanie o smoczek o 4. Dla mnie to super nockaCytat:
Cytat:
![]() Święto wizażu ![]() Cytat:
Na szczęście mój nie godzinami. Ogarnął wczoraj Małą po spacerze, podgrzał i podał obiad. I tak jak wszystko położyć w salonie, tak leżało rozpier***lone. Trochę wytrzymałam - on kombinował co zrobić, żeby 3D wyglądało lepiej. Zwykle czekam, a jak już nie mam sił, to się wkurzam i mu to wyrzucam albo zaczynam sprzątać. Zwykle kończy się krótką wymiana zdań - on zły, że tak nagle itp. No więc wczoraj powiedziałam, że ostrzegam, że zaraz się wkurzę Wyłączył tv, łądnie posprzątał i poszedł pozmywać, zrobił sobie od razu kanapki do pracy
|
|||
|
|
|
#4683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój ma fajne filtry i mam już go hmm 3 lata,ALE jest w PL i używamy go sporadycznie, więc nie wiadomo co by było przy codziennym użytkowaniu![]() a produkty Miele-to racja, są niemal nieśmiertelne ![]() Agunia-pewnie się znasz-jakie pieski polecasz do dzieci-najlepiej takie bez sierści, a z włosami, średniej wielkości
|
|
#4684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
ale jak to ma być piesek rodzinny, z włosem, kanapowiec i przy dziecku, to chyba najlepiej maltańczyk. Tylko jak dla mnie to koniecznie z dobrej hodowli (z rodowodem) i takiej, w której psy socjalizują z małymi dziećmiodradzam za to yorka i pekińczyki, bo to wbrew pozorom psy niesamowicie aktywne i wymagające, a do tego najczęściej bardzo szczekliwe
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-03 o 12:18 |
||
|
|
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękujemy
![]() no i taka refleksja mnie naszła, bo mieliśmy w tej chorobie dwa razy pogorszenie i oba zbiegły się z próba podania kaszki z glutenem, pewnie to nie ma nic do rzeczy nie znam sie jak Wam się wydaje? ![]() ![]() ciociu dep dziękujemy za linka |
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślę, że to może mieć związek. Bo jednak wprowadzenie glutenu to jest pewien wysiłek dla organizmu, który już i tak był osłabiony chorobą
|
|
#4687 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że wcześniej nie kupowałam (a przecież mam do tego skłonności )(moimi ulubionymi były "Daktyle" i "Wyładunek z przeszkodami" )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się chyba nigdy nie doczekam takiej zażyłości. Moje córki traktują się nawzajem z chłodną obojętnością, każda udaje, że nawet nie widzi tej drugiej ![]() Cytat:
A w nosidle butki muszą być, bo nawet najcieplejsze skarpetki czy kapcioszki tak nie zabezpieczą zwisających kopyt przed zimnem ![]() ale czad! Cytat:
) wyszłam z podobnego założenia - i tak sporo dostanie od jednych dziadków, drugich dziadków, siostry i brata męża i od prababci. Kto wie, czy nie od kogoś jeszcze. Więc od nas będzie jedna, najwyżej dwie rzeczy ![]() a czemu się wahasz? ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Wanillka
Cytat:
|
|
#4689 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże daj mi cierpliwość
od rana jest jeden wielki RYK. płacze bo jest głodny(nie jadł nic od 8.00) a jak próbuję dać mleko jest wrzask (z bólu). Z głodu nie potrafi zasnąć a nie nakarmię go zanim nie zaśnie
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten maltańczyk śliczny, ale czy one są tylko białe mi się podoba, ale takiego to mój Małż nie zaakceptuje marzy mi się labradorek, jemu też, ale boimy się tej sierści....
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym jeszcze polecała cavaliera, no ale one mają sierść labrador czy golden retriever? Przy tych psach trzeba pamiętać, że to są psy pracujące, więc potrzebują dużo uwagi i ruchu, to absolutnie nie są kanapowce! I niestety ostatnio coraz częściej spotykam agresywne goldeny... labradory i goldeny obrosły mitem, że to takie fajne, łagodne zwierzątka, ale wystarczy zły dobór hodowli, złe wychowanie i za mało ruchu i niestety efekty widać
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-03 o 12:54 |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny apropos serii 'poczytaj mi mamo' jest aukcja kompletu tych książek gdzie chyba wyjdzie taniej niż w Merlinie
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-12-03 o 12:58 |
|
|
|
|
#4693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 |
|
Zadomowienie
|
![]() a ja szukam na ich stronce i widzę tylko pojedyncze książki z czego każda za 35,26 zł
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale nas zasypało Jak wstawałam o 5 rano robić jedzenie młodemu to uwierzyć nie mogłam.U nas noc REWELACJA!!! Mody zasnął przed 20. Obudził się o 00.20, pojadł i poszedł spać. O 2.30 coś marudził, kręcił się. Zrobiłam mu herbaty. Wypił 60ml na śpiocha i spał dalej. O 5.20 pojadł i poszedł spać. Obudził się ok. 6.40, pobawiliśmy się do 8.00. Pojadł i poszedł spać do 11.20, a ja razem z nim ![]() No i stawiam winko bo rok temu się dowiedziałam o moim skarbie w brzuszku Linka, zapomniałam o ubraniach Więc porównałam body 74 z C&A z body 68 z H&M i są identycznej wielkości Tak na szerokość jak i na długość. Ja mam trochę ubrań z C&A dla młodego to jak chcesz to jeszcze Ci coś zmierzę tylko powiedz co
|
|
|
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo widzę, że już wykupili wszystkie zestawy
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wtedy pomyślimy na serio....cavalier mi się coś nie podoba....sama nie wiem czego szukam....![]() strasznie też podobają mi sie te pieski co w filmach czesto graja-kurcze zapomniałam nazwe-takie małe pimpkowate, białe w łatki
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas wszystkiego naj dla córeczki
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu terriery nie??moja siostra miała cudownego wprost sznaucerka miniaturowego-to był piesek.....po prostu przekochany.....niestety zmarło mu się na skutek uderzenia kamienie w łeb przez pewnego idiotę-płakałam za nim jak głupia....ale to chyba był jakiś wyjątek, bo inne pieski tej rasy takie cudne nie są jak dojdzie do wyboru, to ciężko będzie....
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakoś blisko się do małego nie zbliżała....
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sznaucer to też myśliwski, a jednak ten był wyjątkowym jedynym w swoim rodzaju egzemplarzem
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wykupiŁYŚMY! A ja właśnie zamówiłam to. Jakoś trzeba uświęcić dzień darmowej przesyłki, nie? ![]() Karolka - a może jamnik? Wychowywałam się z jamnikami, ostatni odszedł jak już miałam 26 lat, mam jak najlepsze wspomnienia - serdeczne, kochane, oddane, nieagresywne, "uczłowieczone" psy . I każdy żył po 16-17 lat
|
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubi dzieci - takich większych bo ciągają ją za uszy a wtedy ona potrafi pokazać zęby. Może dlatego że od małego nie była z dziećmi. Ale dla dorosłych jest bardzo oddana, potrafi tęsknić. Sika jak się cieszy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

wszystkiego najlepszego!!!

Także noc zaczęłam się 15 min przed pierwszą.
Pobudki na żarełko o 3 i 8, do tego wołanie o smoczek o 4. Dla mnie to super nocka
mały ma zapalenie tchawicy, jeśli będzie dalej tak w nocy kaszlał to mamy dać antybiotyk ale i tak pójdę jutro do "mojego" pediatry, dotychczasowe leczenie/postępowanie mamy utrzymać bo jest dobre
ale jak to ma być piesek rodzinny, z włosem, kanapowiec i przy dziecku, to chyba najlepiej maltańczyk. Tylko jak dla mnie to koniecznie z dobrej hodowli (z rodowodem) i takiej, w której psy socjalizują z małymi dziećmi
oczywiście buciczki sa słodkie.. ale jakoś jeszcze się powstrzymuję....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)