|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
tyle to my płacimy za dom 2 piętrowy i mamy 20 stopni:/ masakra
|
|
#4502 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Ja mam też już bym chciała czuć mleństwo a nie jelita swoje
|
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4504 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może w nowym roku jakoś się odbijemy i poszaleję z wyprawką ![]() za brzuszek jejuuu.. 5 miesiąc, jak to brzmi a ile kg przytyłaś, bo coś mi się kojarzy, że Ty wcale nie tyłaś mam rację?pokaż brzusio !!!! ![]() Cytat:
kochanyyyy ![]() Cytat:
co do spotkania, skoro to Twój przyjaciel to mogłaś mu powiedzieć jaką masz sytuację i spotkać się tak po prostu, na pewno by zrozumiał.. |
|||
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Axella jak idzie przelewem z innego banku to poczekaj na wieczorne księgowanie i może dojdzie.
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do budżetu dla maluszka. Plany mam takie: 1. Ciuchy oraz wszystko co się jeszcze da zebrać od rodzeństwa (obaj bracia mają po po 2-letnim dziecku). Obie płcie więc coś się da wybrać. 2. Wózek odkupić od brata, mam nadzieje, że wyjdzie ok. 500 zł. 3. Rzeczy stałe - Wannienki, przewijaki tu już normalnie musze kupić 4. Pieluchy itp także, może się uda nie wszystkie najlepszych firm.. Ale przy pierwszym dziecku to różnie może człowiekowi na mózg padać 5. Łóżeczko - myśle o czymś z ikei za 200-300 zł, może używane?? 6. Innych Mebli nie kupuje- nie mam ich gdzie postawić, dostosuje to co mam. 7. Zabawek nie kupujemy. Mam tak wielką rodzinę, że na pewno coś nam naznoszą i tak nie będzie gdzie tego trzymać potem..Mam nadzieje, że się wyrobie w 2500-3500 tys. zł. Niedługo planuje zrobić formatkę w Excelu co trzeba kupić i ile to mniej więcej będzie kosztować, to Wam podeśle jak mi się to uda stworzyć
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że tak miło spędziliście czas ![]() u mnie w rodzinie dwie kuzynki rodzą w maju, czyli w maju dziadkowie wzbogacą się o troje nowych prawnucząt ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo chętnie podglądnę, bo ja jestem na etapie planowania wózka, a reszta ... mężuś twierdzi, że jeszcze czas. Jak się nie wyrobimy to sam będzie najwyżej latać i szukać.
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w mieście też był Ariel. Nigdy go nie poznałam osobiście, ale że mial tak na imię to wszyscy wiedzieli..
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w zus-ie mają 1.5 miesiąca na przelanie zasiłku od dnia dostarczenia zwolnienia do zus-u (także to tez zależy kiedy pracodawca zaniesie...) |
|
|
|
|
#4512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh.. pierniczki chcialam ozdabiac.. |
|
|
|
|
#4513 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby mężul mógł być ze mną Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak Jenny nie dojdzie to mogę założyć wątek choć wątpię, że dziś będzie nowy
|
||||||
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
BYŁAM U GINA!
Kuło mnie w szyjce od wczoraj, do tego ten dziwny brzuch i rozwolnienie od piątku. Nie wytrzymałam chyba psychicznie. Wsiadłam w auto i pojechałam. No więc szyjka i macica piękne. Malucha nie oglądaliśmy na USG, ale słyszałam serduszko i tak strasznie płakałam, bo zszedł ze mnie stres, że biedny pan doktor mnie pocieszał i że jak mi ktoś powiedział, że ciąża to taki super okres to mnie kłamał. Kazał pić melisę no i że stres nie służy dziecku, a pod wpływem stresu wydziela się czegoś za dużo a czegoś za mało dostałam luteinę pod język na wszelki wypadek.
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugi był szefem mojego ojczyma.---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle będziemy miały tą samą część co mamy marcowo-kwietniowe
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
witamy witamy
mamusie lipcowo sierpniowe też są, ale jak najbardziej zapraszamy do nas ![]() Cytat:
i na technice babka kazała mu się przedstawić, no i on wstaje i mówi "mam na imię Ariel" na co babka "ta jasne, a ja Omo" to było jak weszły an polski rynek proszki do prania Ariel i Omo ![]() U mnie był też Mieszko a u mojej siostry Ziemowit i Bożydar (rodzeństwo )a z takich dziwniejszych nazwisk to miałam w szkole chłopaka który się nazywał Ec i też była dziewczyna która miała na imię Magdalena a na nazwisko Magda (dla mnie głupota rodziców) a tu gdzie mieszkam jest dużo osób z nazwiskiem Fiut, Fiutkowski axella mojemu TŻtowi też jeszcze nie doszła wypłata (a ma na 1go). A przyjacielowi to może powiedz prawdę? i przykro mi z powodu szczurka Atena to gdzie zanosisz zwolnienie zależy od tego ile osób zatrudnia pracodawca. Jeśli powyżej (chyba) 10 (albo 20, nie pamiętam) to zanosisz do pracodawcy, on Ci płaci za L4 a potem zwraca mu to ZUS. A jak pracodawca zatrudnia mało osób to sama załatwiasz wszystko z ZUSem |
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek dobrze, że wszystko w porządku.
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo widzisz zapomniałam o tym napisać. Zapłaciłam 50 zł (normalnie 80zł). Ale ten spokój chyba wart jest każdej ceny...
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
6cio miesieczny płód wylądował w oczyszczalni ścieków..
jak można!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw dobrze zrobiłaś że pojechałaś do lekarza, przynajmniej będziesz spokojniejsza.
|
|
|
|
#4522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Axella łojesos, może ktoś poronił, ale takie duże dziecko
|
|
#4524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
||
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
w wiadomościach właśnie było.. w częstochowie..
dojdą do tego czy urodziło się martwe, czy ktoś usunął.. boże,mały aniołek. |
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jak dam wyprane spodnie jeans ze streczem na kaloryfer, żeby się szybciej wysuszyły to mi się z nimi nic nie stanie, tzn nie skurczą się?
Niby nic się nie powinno stać, ale muszę wyprać jedyne galotki ciążowe i tak kombinuję jak je jutro móc ubrać znowu, a ostatnio moje myślenie wysiada. Już wiem, że wełny się nie suszy "na szybko"
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek no i najważniejsze że wszystko w porządku
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam umowy miesieczne (agencja pracy tymczasowej), wiec nie mieli obowiazku jej przedluzania do porodu. umowa po prostu wygasla i obowiazek przejal zus. dlatego L4 tam musze nosic o pieniadze od nich tez sie martwilam. pierwsze dostalam 10go, tak jak wczesniejsze wyplaty. pytalam jak to wyglada, mowili, ze od momentu dostarczenia wszystich dokumentow maja 30 dni. kolejne pieniadze dostalam 23go (tego samego miesiaca!), bo wyplacili mi juz za nastepne L4. teraz pewnie znow 10go dostane za ostatni okres. takie to jakies pokrecone. sporo czytalam w tym temacie i jesli ktos ma normalna umowe, to pieniadze dostaje tak jak wyplate wiec raczej nie zostawia Cie bez kasy na swieta. moze przedzwon do zusu i zapytaj kiedy zlecaja przelewy.---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- ja pierwsze zwolnienie zanioslam pracodawcy, on przesylal je dalej. zus wezwal mnie zebym dostarczyla zaswiadczenie o terminie porodu. w miedzy czasie dostalam pisemko, ze pracodawca nadal nie dostarczyl im jakiegos tam druku i tego L4, a ja juz zlozylam kolejne...ale to bylo pismo poganiajace pracodawce, a tylko do mojej wiadomosci, ze w tej sprawie juz dzialaja. martwilam sie, ze bede musiala czekac na kase, a byla 10go jak zwykle. mnie tlumaczyli, ze zus ma 30 dni. |
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiało
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- jesli ktoras "choruje" na kocyki la millou, ale jednak rozsadek zwycieza i ceny okazuja sie za wysokie to warto zajrzec na facebooku na profil Fabryka Słoni sliczne kocyki, bardzo zblizone do tych firmowych, a ceny nizsze. od dawna ich podgladam i mysle, ze warto.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

my myśleliśmy o gazowym ale poszlibyśmy z torbami, mieszkamy na parterze, nasze mieszkanie jest zewnętrzne a blok nieocieplony
znajomi, którzy mają środkowe mieszkanie na parterze i całą zimę dość chłodno płacą po 700-800zł, zupełnie bez sensu 

ot jeden gryzak może), a tak to ciuszki pokupuje dla przyjemności, jakiś kocyk do wózka z La Millou, takie tam słodkości
może w nowym roku jakoś się odbijemy i poszaleję z wyprawką 
za brzuszek
a ile kg przytyłaś, bo coś mi się kojarzy, że Ty wcale nie tyłaś
mam rację?
W końcu odebrał po 15 i mi mówi, że został dzisiaj dłużej, do 15, żeby jutro wyjść o 14, bo na 15 idziemy podglądać maluszka.
nie mam nawet kasy by z przyjacielem gdzieś wyjść a tak się cieszyłam,tyle czasu