|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
odkurzacz już zamówiony. I co najlepsze, dzień darmowej wysyłki koniec końców nie miał tu nic do rzeczy, bo kupiliśmy przez sklep internetowy miele a tam powyżej 300zł dostawa kurierem gratis a kupiliśmy z ich strony, bo w gratisie dodawali 16 worków plus filtry, i wyszło taniej niż kupować osobno odkurzacz i workiwłaściwie pomiar pod pachą jest chyba najmniej miarodajny
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś a dlaczego??
Ja mam kupiony termometr do czoła i ucha z BabyOno i jest do tyłka:/ Miałam gorączkę ponad 38 a wskazywał ledwo 36,2 :/ Możesz polecić jakiś termometr??
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
ale miałam dzien ![]() co do psów my mamy ze schroniska zaadoptowanego kudłatego kundelka chociaz weterynarz twierdzi ze to rasa mysliwska(tzn zmieszana). Hmm ciekawe , bo nawet muchy sie boi
|
#4744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa zapomnuialam napisac. Dzis sie przewrócił mój klocek wkoncu z brzucha na plecy i była w pierwszym momencie taka zszokowana ze masakra ale zaraz zaczeła sie smiac
|
#4746 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas też ostatnie nocki byłby kiepskie pobudka co godzinę i zjadał dosłownie kilka łyków z piersi i na szczęscie zasypiał. A dziś pobudek było troszkę mniej bo o 00,30, 2,25, 4,20, 5, 6, 7.30 i wstaliśmy dopiero o 9.30 nie pamiętam kiedy tak późno wstaliśmy. Swoją drogą to jak rózne są nasze dzieci widać po opisach nocek. Jedne z nas są załamane bo były "aż" 2 pobudki w nocy a inne np. ja byłby takimi nockami zachwycone no ale u nas tylko 3 razy się jak dotąd takie udały. dziewczyny które jechały nową drogą do Tarnowa czy są jakieś zjazdy w Bochni lub Brzesku? A my mamy katarek ale taki głęboko bo furczy a fridą nic nie schodzi i wydawało mi się ze kaszel ale teraz już sama nie wiem bo to było rano ze 2 razy zakasłał a może to było zakrztuszenie sama już nie wiem. No i podobnie jak u Victorii mały wszystko pcha do buzi i zażarcie gryzie ale nie jest przy tym marudny więc chyba wszystko przed nami. Czy mogłybyście w miarę jasno opisać jak wykonać masaż oczka? Bo chyba bez tego się nie obędzie cały czas łzawi. |
|||
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
ja masuje kacik kolo noska tak od dolu do gory. z pod oczka ale kolo noska do kacika. nie wiem czy wiez o co mi chodzi
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
A propo 5 10 15 jeszcze...
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
ona ma rozmiar 44 wiec myslisz ze mala?
---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- cm mx dxfgbfffffff
|
#4753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Znów zostałam z Małym sama na placu boju Moja mama pojechała do Cieszyna coś tam pozałatwiać, a małż w pracy do rana. Ech, już zapomniałam jak to jest być samą z maluchem przez kilkanaście godzin na dobę. Na szczęście już zasnął![]() Leon zazwyczaj ładnie sam zasypia wieczorem. W dzień ma czasem problem i trzeba go trochę pobujać w wózku. Cytat:
![]() Sto lat! My zapinamy Małego od początku, więc jest przyzwyczajony i nie protestuje. Cytat:
Cytat:
ojej, to niebezpieczne
|
|
#4754 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hehe,tak was dzis podczytuje i mysle ze mala miala 9.11 sie urodzic a ma juz 3 msc,powoli bierze sie za obracanie a dzis slysalam pierwsze guuu i sie poryczałam ...nie moge czasem uwierzyc ze ona juz tyle z nami jest.Przez te 2,5 msc jezdzilam codziennie do szpitala ale to jakos bylo inaczej,teraz mam wrazenie ze dopiero co ją urodzilam i przyszlysmy do domu.... kiedy wasze dzieci calkiem same zaczely sie obracac?? |
|||
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Rano wlazłam na wizaż i przeczytałam posta od Dep, że na stronie merlin.pl jest seria "Poczytaj mi mamo" w super cenie. Jednak rano nie miałam czasu tego kupić, bo jechałam do mamy. Przed chwilą weszłam i już wszystko wykupione Widzę, kochane że wykupiłyście nakład ![]() Mam nadzieję, że jeszcze będzie promocja i się na nią załapię. Dzisiaj też byłyśmy na usg bioderek, jest ok. Kontrola za 3 miesiące. Poza tym coś mi szwankuje net Mam nadzieję, że uda mi się coś poczytać i popisać.
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Fajnie, że z bioderkami wszystko ok. * Przed chwilą dziecko dało mi powód do radości... taki brokułowy , oczekiwany od przedwczoraj, więc bardzo ważny. |
||
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam wezwanie do stawienia się w Straży Miejskiej za parkowanie na terenie zielonym (nigdy nie widziałam, żeby był zielony). Dostałam je 28.11, czas na stawienie się miałam do 29.11, a zobaczyłam kartkę dzisiaj... Za wycieraczką. Znowu będziemy szczuplejsi o niemałą kasę, a pensję w tym miesiącu dostanę po raz ostatni. Nie miałam pojęcia, że te kawałek piaszczystego terenu to teren zielony. Załamka. |
|
|
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Muminek moja ma 4.5 i jeszcze sie nie przekreca.
Blue to ja mialam tak z rachunkiem w zeszlym miesiacu, platny do 3.11, przyszedl 1.11 i byl bardzo duzy... |
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie wywołujesz (chyba wstawiałaś - możesz jeszcze raz? )Jeszcze nie dostałam mandatu. Mam nadzieję, że to jeszcze nie poszło do sądu - wolałabym się nie targać z tym. Ciekawe ile mi jutro rzucą - najgłupsze jest to, że zależy to od strażnika. |
|
|
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
super!
Cytat:
![]() Cytat:
mój 11-go skończy 5 miesięcy i się nie obraca ![]() Cytat:
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
http://m.allegro.pl/przedmiot,odbitk...815575811.html
Nie pisałam chyba o tym, ale na ok 3 zdjęciach były pojedyncze małe plamki od tuszu. Ale myślę że jak za taką cenę to na prawdę warto. Dobrze że u nas nie ma straży miejskiej. |
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, ot był teren spółdzielni i nic nie mogli, a podobno (nie zwróciłam uwagi) postawili teraz znak, ze jest strefa ruchu, czy coś. Poza tym dostali przykaz, żeby wystawiać mandaty, bo kasa jest potrzebna Koledzy tż, którzy mieszkają w naszym mieście też za coś tam dostali...---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Zostaw - strzelisz z czymś innym jutro
|
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu najdokładniejszy jest zawsze pomiar temperatury w odbycie, tak też się zaleca mierzyć u małych dzieci. Na upartego można też mierzyć pod paszką, ale tam powinno się mierzyć dłużej a dziecko też ciężko, żeby swobodnie wyleżało z rączką dobrze dociśniętą do ciała.
Poza tym poczytaj tutaj o temperaturze u niemowlaka http://parenting.pl/portal/temperatura-u-niemowlat dopiero temperaturę powyżej 37,5 stopnia uważa się za zbyt wysoką ja polecam termometry microlife, znajoma sprawdzała ich dokładność z termometrami rtęciowymi i zwracały dokładnie taką samą temperaturę. My mamy taki http://www.ceneo.pl/9696852 mierzy temp błyskawicznie więc pomiar w pupci nie jest problemowy Blue współczuje mandatu
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
to jest na jutro wlasnie he he
![]() tzn jeszcze nie rozsmarowalam, czekam az mi wystygna pieczarki itd zebym mogla mozzarelle wrzucic i bede smarowac ![]() czy myslisz ze polaczenie szpinak, pieczarki, cebulka, czosnek(1zabek) i do tego jakbym dala majonez? kurde nie mam smietany, smietana bylaby lepsza i byloby troche wiecej tego farszu wrrrr ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
To ja muszę sobie sprawić chyba taki termometr, bo swojemu jakoś nie ufam.
U nas dzisiaj mała tragedia- gąsienica Zuzia się psuje i Antek jest jeszcze bardziej markotny niż zwykle. Zwłaszcza jak mu muszę jego ulubioną zabawkę zabrać. Definitywnie z TŻtem stwierdziliśmy ,że mu górne jedynki idą, bo popłakuje przez sen i wciąż by na cycu wisiał. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

a kupiliśmy z ich strony, bo w gratisie dodawali 16 worków plus filtry, i wyszło taniej niż kupować osobno odkurzacz i worki

Moja mama pojechała do Cieszyna coś tam pozałatwiać, a małż w pracy do rana. Ech, już zapomniałam jak to jest być samą z maluchem przez kilkanaście godzin na dobę. Na szczęście już zasnął
tzn ma podwyższoną temperature 37,0 - 37,3 . Niech te zęby wychodzą szybciej 

oczywiście buciczki sa słodkie.. ale jakoś jeszcze się powstrzymuję....
Mam nadzieję, że uda mi się coś poczytać i popisać.
Koledzy tż, którzy mieszkają w naszym mieście też za coś tam dostali...