|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
ale to chyba niemożliwe.. Po tych wszystkich radach normalnie się udzielała, a ostatnio nie było żadnych takich akcji ![]() Może net jej padł, albo coś... Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Dziewczyny, kochane jesteście. Też mi się podoba moja piłeczka, choć nie wiem czy nie jest za duża jak na tak wczesną ciążę.. oby nie rosła tak szybko całą ciążę. Bo teraz to mi się podoba, ale jeśli dalej będę tak "rosła" to pewnie przed 30 tygodniem będę już miała dość tego brzucha, a Tż będzie mnie taczką woził |
||||
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
Ale smaruj się smaruj idę pod prysznic i się kładę, chciałam jutro pójść z M. do kościoła bo rano jest msza w intencji górników ale powiedział, że mam zostać w domu bo będzie bardzo dużo ludzi i pewnie nawet nie usiądę ![]() dobranoc |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna vilka no ale szczęście w nieszczęściu, że jednak do tego szpitala się wybrali i będą w dobrych rękach chyba już spać idę...
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może powinnam poszukać jakichś lepszych specyfików ????? tylko co tu wybrać ![]() Co do Mszy to Twój Tż ma rację, w tym stanie lepiej nie idz, pomódl sie w domu albo idź na mszę jak będzie mniej ludzi. Ja teraz ledwo wytrzymuję w Kościele.. jakaś taka słaba się zrobiłam i muszę mieć miejsce siedzące Dobrej nocy
|
|
|
|
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoje ciuchy tez pokaz!!! Cytat:
bardzo polecaja, wiec i Wam pokazuje.
|
||
|
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponadrabiam potem w domu, bo mi na kom niewygodnie sie strasznie czyta, zajrzalam sie tylko wyzalic ze daja mi konskie dawki lekow rozkurczowych. Plus te hormony co biore, dziecko bedzie nacpane :/ a jeszcze jak sie lekarz dowiedzial ze srednio co drugi dzien mnie boli to stwierdzil ze bede musiala je brac codziennie :/
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli dziewczynka to tez od znajomej sporo tez dostane. na strychu u siostry sa dwa lozeczka (a 3 dostalismy od cioci mojego tz, bo kupila dla swojej wnuczki, ktora mieszka w Anglii i spedzala tu wakacje. w lozeczku spedzila moze 2 noce, bo wolala spac z mama. materacyk jest wiec nowy, nigdy nie posikany). podobnie z wozkami, siostra ze swoja szwagierka maja 2 spacerowki, jeden 3w1, jeden typowo gleboki...do wyboru do koloru naprawde sporo wydatkow nam odpada, wiec chociaz tu los sie do mnie usmiecha ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokój najważniejszy! Lekarze wiedzą co robią.
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam już iść spać ale skorzystałam jeszcze z dzisiejszego dnia darmowej dostawy i pozamawiałam sobie maseczki do włosó http://www.fryzjerskie.com/2314,coll...fect-care.html
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
ale spokojnie, lekarze wiedzą co robią, na pewno to dla dobra dziecka
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a termin mamy ten sam.nadrobilam, wiec moge isc spac do jutra!
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uciekam spać, znowu się zasiedziałam. Dobranoc |
|
|
|
|
#4692 |
|
siedzę i myślę
|
Hejka
U mnie i malucha wszystko dobrze, jutro zaczynamy 15 tydzień Już od 4 dni żadnych mdłości i pawików Lady piękny brzuszek Pozdrawiamy mamuśki
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-04 o 00:53 |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
mialam isc spac, ale zglodnialam
najpierw pochlonelam pomidorowke, a teraz jeszcze wcisnelam kotleta i przegryzlam ogorkiem mamooo nie wiem co sie ze mna dzieje! chyba nadrabiam ten okres wiecznego rzygania lekarz sie zalamie jak stane na wadze.teraz juz naprawde dobranoc, ide bo jeszcze za mna chodzi budyn |
|
|
|
#4694 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia i podziel się linkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz zauważyłam |
||||||
|
|
|
#4695 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie też ciut lepiej Cytat:
|
|||
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie moge spac, mecze sie a swiatla zapalic nie moge wwrr. A maluch po usg kopie jak szalony od kilku godzin
ciesze sie bo kilka dni Znow nic nie czulam ![]() Widze ze Meli nadal nie ma
|
|
|
|
#4697 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jak widać są zarówno imiona popularne jak i starsze jak np. Antoni, Jan ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
![]() Mi nam podobają się: Dla chłopczyka: Wiktor, Cezary, Mateusz, Antoś, Nikoś, Ignaś Dla dziewczynki: Marta, Pola, Emilia Cytat:
, a i w rodzinie się go mało co je ![]() ![]() U nas wczoraj (pon) była ogórkowa ![]() Cytat:
![]() Może jeszcze Ci przyjdą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
![]() A znacie już może płeć ?? ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- --- Mąż w tym tygodniu znowu ma nocki, a ja póki co nie umiem spać, ale kompa zaraz wyłączam. Dobranoc |
|||||||||
|
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski
![]() Widze ,że wszytkie smacznie jeszcze śpicie ja niestety tą noc to prawie nieprzespałam, bo Tż w środku nocy w delegacji wyjeżdzał i mnie obudził![]() Niedługo mykam na badania, musze dziś awidność toksoplazmozy zrobić- kolejne 80 zł |
|
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze, maluszek zadowolony bryka, a lekarze wiedzą co robiąCytat:
dzień dobry
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
piekny brzuszek
![]() czmeu mój sié zaczyna pod pępkiem;( dzisiaj zaczynamy 13-ty tydzień dziecko mi utyło trochę :P
|
|
#4701 | |||
|
Raczkowanie
|
brzuszek jednoznacznie ciążowy
ale masz piękne włosy.. ![]() Cytat:
)Cytat:
gratuluję, mam nadzieję, że te 4 dni się już przedłużą do końca ![]() właśnie sobie uświadomiłam, że zaczynam dziś 19 tc, jak to leci Cytat:
trzymam kciuki, żeby nie trzeba było Was długo trzymać a u mnie ostatnio jakiś spadek nastroju, stąd tak przycichłam. Jeszcze mi się śnią koszmary "emocjonalne" (dziś: że mąż się przytulał do kobiety, która kiedyś była mu bliska). Nie wiem. Jakoś mi smutno. Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-04 o 07:51 |
|||
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kocham Cię już posmarowałam tobą chleb
|
#4703 |
|
Zakorzenienie
|
niech maleństwo przybiera masy i rośnie w siłę ![]() pearl za 19t ![]() a ja jestem zła. teściostwo mnie znów wkurzyło . mąż ma w sobotę urodziny - zaprosiliśmy ich, zaplanowaliśmy że przygotuję tort etc. ja już od 2 tygodni o tym myślę, bo tortu nigdy nie robiłam a ci dzwonią wczoraj późnym wieczorem, że im nie pasuje termin urodzin męża, bo wtedy jego kuzynka robi imieniny na wsi
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ustąpiły mi objawy łącznie z nocnym podjadaniem od soboty jak ręką odjął... aż się martwie... no niby wdg Ug w sobote zaczęłam 13 tydzień... ale...ech
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Się przywitam tylko i lecę dalej pracować, tym razem w teren. Za oknem nowa dostawa śniegu, znowu będzie odśnieżanie
![]() Vil nie martw się, lekarze wiedzą co dobre dla Ciebie i dzidziusia ![]() A ja dzisiaj 16tc/16tc1d według ... moich wspomnień wakacyjnych ![]() Jak ja bym chciała tak czuć maluszka i wiedzieć, że to ono a nie jelita
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
)) przed 12 tygodniem miałam tak, że sto razy dziennie mi się wydawało, że zniknęły objawy ciąży, a potem się okazywało, że bebe się ładnie rozwija. Doszłam szybko do wniosku, że rozmyślanie nad objawami potrafi być bardzo nakręcające i uwierz mi, że trzeba je po prostu wyłączyć. Jakoś.
|
#4707 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 15 tydzień i brak mdłościCytat:
![]() Właśnie to nie było na allegro, trafiłam na nie przypadkiem, na pasażu w hipermarkecie, nawet nie pamiętam nazwy sklepu.Były już ostatnie i kosztowały 39,99 ![]() Cytat:
za 13 tydzieńCytat:
![]() 2.No właśnie poluję na tą oliwkę dla mam i nie mogę jej dostać.. mam tylko dla niemowląt 3. ja też mam takie gorsze dni, ale staram się szybko jakoś poprawić humor. No i sny też mam takie, nawet dzisiaj taki miałam Dzień dobry ale o co chodzi z tym chlebem ![]() Cytat:
to zjedzcie im w sobotę prawie całego torta i niech w niedzielę przyjdą na resztki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Dzień dobry witam się wtorkowo jutro już mam wizytę u gina |
||||||
|
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie też uwiódł widok Twojego brzusia chichi a co do wielkości, to od trzeciego miesiąca mój rośnie jak na drożdżach i mama twierdzi, że ona miała taki w szóstym miesiącu od początku 3 miesiąca noszę spodnie z gumą ;-)
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
była taka głupia piosenka;/ nie cierpialam jej a tekst się szybko wbijał w pamięć...
macie racje... w końcu kurcze za chwile drugi trymestr....
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj się !
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

ale to chyba niemożliwe.. Po tych wszystkich radach normalnie się udzielała, a ostatnio nie było żadnych takich akcji 

Ale smaruj się smaruj
no ale szczęście w nieszczęściu, że jednak do tego szpitala się wybrali i będą w dobrych rękach 
BTW kolekcja A. Muchy jest ochydna nawet za darmo bym nie wzięła

ale spokojnie, lekarze wiedzą co robią, na pewno to dla dobra dziecka

Już od 4 dni żadnych mdłości i pawików

i podziel się linkiem
i wyszła pyszna!