Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 08:54   #4711
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

wi
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Pisze ze szpitala po poludniu bolal mnie troche brzuch, tak przeszywajaco mocno kilka sekund, a potem ponad godzine tak dziwnie bolal. Mbie ciagle cos pobolewa, ale dzis jakos inaczej. Pojechalismy z mezem do szpitala sprawdzic, zeby nie panikowac do czwartku, i zostawili mnie na obserwacje lekarz stwierdzil ze moja ciaza kjest bardzo problematyczna i musze zostac. Ale mam nadzieje na szybkie wyjscie. Z malenstwem wszystko ok, fikalo jak szalone. Wazy 366 gr a mnie dalej pobolewa

ja wierzę, że jak ciąża problematyczna, to poród będzie lekki i bebe najgrzeczniejsze ze wszystkich! dziewczyno, jesteś mega mega dzielna! wracaj do nas szybko!
Stary 2012-12-04, 08:55   #4712
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
mi tylko wzdęcia zostały i czuję się lepiej niż wcześniej, kończymy pierwszy trymestr w końcu nie denerwuj się !
macie racje bylam tydzień temu i wdg dzidzi był to 12 tydzień i serce biło dzidzia się ruszała a największe zagrożenie jest podobno do 10 tyg a potem spada prawda??(trzeba się pocieszać)
Stary 2012-12-04, 08:58   #4713
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
mnie też uwiódł widok Twojego brzusia chichi a co do wielkości, to od trzeciego miesiąca mój rośnie jak na drożdżach i mama twierdzi, że ona miała taki w szóstym miesiącu od początku 3 miesiąca noszę spodnie z gumą ;-)
to pochwal się też swoim brzuszkiem, z chęcią popatrzymy

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
była taka głupia piosenka;/ nie cierpialam jej a tekst się szybko wbijał w pamięć...

macie racje... w końcu kurcze za chwile drugi trymestr....
aaa, tak myślałam że to jakiś tekst piosenki ale nie kojarzyłam
pewnie, że mamy rację ja całą ciążę nie mam jakiś ewidentnych objawów, nie wymiotowałam ani razu, czasem tylko mdłości i problemy żołądkowe

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:15   #4714
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
piekny brzuszek

czmeu mój sié zaczyna pod pępkiem;(

dzisiaj zaczynamy 13-ty tydzień dziecko mi utyło trochę :P
Mój to też zaczyna się pod pępkiem.. Jak w ogóle dotykam się skróry przy pępku to pod spodem czuje jakiś nowy organ którego wcześniej tam nie bylo. I chyba to moja macica jest... Ale własnie tak wysoko jakby od pępka w górę.

Cytat:
dzień dobry kocham Cię już posmarowałam tobą chleb
strachami na lachy pojechałas z rana

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
niech maleństwo przybiera masy i rośnie w siłę

pearl za 19t

nuna

a ja jestem zła. teściostwo mnie znów wkurzyło . mąż ma w sobotę urodziny - zaprosiliśmy ich, zaplanowaliśmy że przygotuję tort etc. ja już od 2 tygodni o tym myślę, bo tortu nigdy nie robiłam a ci dzwonią wczoraj późnym wieczorem, że im nie pasuje termin urodzin męża, bo wtedy jego kuzynka robi imieniny na wsi i do nas mogą przyjść w niedzielę - szkoda tylko że my i moi rodzice pracują w poniedziałek od rana i niedziela nie jest dla nas dobrym terminem znowu mi podpadli
to może niech ciotka przesunie swoją imprezę... Też nie lubie takich sytuacji... Ja też nie cierpię jak mi się ktoś chce zwalić w niedziele, bo ja już powoli myślę o poniedziałku i muszę się na niego psychicznie przygotować, a nie zapiep.rz.ać w kuchni.. Zwłaszcza, że wcześniej ustaliliście termin...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:27   #4715
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Pisze ze szpitala po poludniu bolal mnie troche brzuch, tak przeszywajaco mocno kilka sekund, a potem ponad godzine tak dziwnie bolal. Mbie ciagle cos pobolewa, ale dzis jakos inaczej. Pojechalismy z mezem do szpitala sprawdzic, zeby nie panikowac do czwartku, i zostawili mnie na obserwacje lekarz stwierdzil ze moja ciaza kjest bardzo problematyczna i musze zostac. Ale mam nadzieje na szybkie wyjscie. Z malenstwem wszystko ok, fikalo jak szalone. Wazy 366 gr a mnie dalej pobolewa
Grunt, że z maluchem wszystko ok! Wszystko będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Z najnowszych wieści.. Jakby ten dzień nie mógł się juz skończyć..

Ogrzewania w pracy nie ma i nie bedzie.
bo tak.
bo koszta.
mamy farelke,musi starczyc. siedze przy automatycznie rozsuwanych drzwiach,wyspa. jest non stop przeciąg.

musialam sama programowac kase,bo koles ktory mial to robic nie dojechal.
nabilam paragon. 50pln kary za jego nabicie mimo tlumaczen.

kwestionariusz miałam uaktualnić-drukara w pudłach jeszcze, nie przywiozła mi, na jutro mam oddać. chyba wysram :/

wisi nad nami zwolnienie bo ją denerwujemy.
to nic,że utarg 2razy taki jak powinien być,duuuużo ponad progiem i chyba to ją boli-że za dużo zarabiamy.
więc jesteśmy teraz non stop obserwowane. wpadka=wylot.

dobijcie
Nie dobijemy, bo nie po to tutaj jesteśmy. Głowa do góry! Po każdej burzy wychodzi słońce!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
To prawda Chorwacja jest piękna
Byliśmy tam w podróży poślubnej i ja wcześniej kilkanaście razy z rodzinką.

W sumie to naszej rodzinie bardziej opłaca się jechać tam (+/- dołożyć jakieś 100-300km zależy od miejscowości) i mieć pewną pogodę

A w przyszłym roku na pewno gdzieś pojedziemy , bo w tym roku byliśmy tylko w Paryżu a mi się marzy słonko i gorąca plaża . Jeśli nie do końca marca to na pewno we wrześniu/październiku ale to chyba autem do Chorwacji/Włoch, bo samolotem z takim maleństwem to bym jednak nie chciała
My mieliśmy w tym roku kijowo urlop bo koniec sierpnia/początek września. Chcieliśmy nad nasze morze pojechać, a że pogoda była gorzej niż zła, w sobotę popołudniu Mąż rzucił tym szalonym pomysłem, a we wtorek rano już siedzieliśmy w aucie I nie żałujemy!
Też byśmy chcieli gdzieś jeszcze się wybrać, ale w ciąży raczej nie wypali, bo być może czeka nas kupno mieszkania (ewentualnie zmiana stancji) no i kupno wyprawki, a to raczej nie małe koszta. Po narodzeniu maluszka też raczej odpada, bo podróż z malutką dzidzią autem może być uciążliwa, a Mężu nie wsiądzie do samolotu Tak więc w tym roku wakacji niet!

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Powodzenia

Nie wiem jaki budżet mamy na wyprawkę , bo jeszcze tego dokładnie nie omawialiśmy; ale na pewno chcemy sobie koszty rozłożyć i co miesiąc coś kupować - póki co się udaje
Dokładnie. Moim zadaniem tak właśnie jest najlepiej. My po nowym roku zaczniemy coś patrzeć.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Namówiłaś mnie
cudowny brzuszek!

Cytat:
piekny brzuszek

czmeu mój sié zaczyna pod pępkiem;(
Spokojnie, mój też zaczyna się pod pępkiem i wygląda jak przeżarty brzuszek, a nie ciążowy.

Cytat:
dziewczyny ustąpiły mi objawy łącznie z nocnym podjadaniem od soboty jak ręką odjął... aż się martwie... no niby wdg Ug w sobote zaczęłam 13 tydzień... ale...ech
Mi też ustąpiły, tak więc chyba taka kolej rzeczy (ja jestem w 12t6d).

Cytat:

Dzień dobry ale o co chodzi z tym chlebem
http://www.youtube.com/watch?v=_EdZbopNeS8

Dzień dobry!
Nadrobiłam. Ufff
Nie rozpisuję się, żeby nie zamulić tyłka przed kompem. Muszę jakoś wypełnić sobie czas do 17:30, bo zaraz osiwieję! Jakby było mało, to Mąż przypomniał teściom, że ma dzisiaj imieniny, więc Ci się wprosili. A ja nie mam ochoty na gości. Nie dzisiaj. Nie po wizycie, bo nie wiadomo co usłyszę. I w dodatku dałam Mu wczoraj prezent, bo nie mogłam się doczekać Jego reakcji no i mnie rozczarował. "O, książka?!? Przecież ja nie lubię czytać" Kutfa. Edycja limitowana, tylko w Empiku, którego nie mamy w mieście, o Jego ukochanym Messim... Obiadu dzisiaj nie będzie! I nie zrobię kopca kreta!

Taki jakiś dzień na NIE mam dzisiaj...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:53   #4716
nuna2
Zakorzenienie

szprotka o co chodzi z tym,,nie po wizycie"???
Stary 2012-12-04, 09:55   #4717
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
to pochwal się też swoim brzuszkiem, z chęcią popatrzymy

może jak Tatuś wróci to poproszę o fotkę ;-)
Stary 2012-12-04, 09:58   #4718
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
szprotka o co chodzi z tym,,nie po wizycie"???
Teściowa wymyśliła, że mamy zadzwonić jak będziemy wychodzić z gabinetu i wtedy Oni od razu przyjdą.
A ja nie chcę tak. Potrzebuję chwili dla siebie i Męża. Nie wiadomo co usłyszymy- to wizyta z badaniem a'la genetycznym. Jeden wynik krwi mam chyba nieprawidłowy i stąd moje obawy.
A gdyby tego było mało to chyba przyciągną ze sobą jakąś ciotkę mojego Męża, której ja nawet nie znam, a Mężu to chyba z dwa lata nie widział...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-04, 10:05   #4719
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
cudowny brzuszek!
Dzękuję

Cytat:
Ooo.. dzięki za oświecenie

Cytat:
Dzień dobry!
Nadrobiłam. Ufff
Nie rozpisuję się, żeby nie zamulić tyłka przed kompem. Muszę jakoś wypełnić sobie czas do 17:30, bo zaraz osiwieję! Jakby było mało, to Mąż przypomniał teściom, że ma dzisiaj imieniny, więc Ci się wprosili. A ja nie mam ochoty na gości. Nie dzisiaj. Nie po wizycie, bo nie wiadomo co usłyszę. I w dodatku dałam Mu wczoraj prezent, bo nie mogłam się doczekać Jego reakcji no i mnie rozczarował. "O, książka?!? Przecież ja nie lubię czytać" Kutfa. Edycja limitowana, tylko w Empiku, którego nie mamy w mieście, o Jego ukochanym Messim... Obiadu dzisiaj nie będzie! I nie zrobię kopca kreta!

Mój też ma dzisiaj imieniny Nie mam dla niego prezentu wczoraj tylko upiekłam karpatkę... On jest strasznie wybredny co do prezentów, więc wolałam nie ryzykować, sam powiedział żebym nic nie kupowała. Czekamy na kurtkę ktora idzie z Wawy, bo ostatnio we Wrocławiu nie było rozmiaru i zamówiliśmy. Kosztuje tysiaczka więc mu sprezentuję i na imieniny i na Święta

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
może jak Tatuś wróci to poproszę o fotkę ;-)
Zrób sama do lustra tak jak ja albo ustaw samowyzwalacz

Stary 2012-12-04, 10:10   #4720
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój też ma dzisiaj imieniny Nie mam dla niego prezentu wczoraj tylko upiekłam karpatkę... On jest strasznie wybredny co do prezentów, więc wolałam nie ryzykować, sam powiedział żebym nic nie kupowała. Czekamy na kurtkę ktora idzie z Wawy, bo ostatnio we Wrocławiu nie było rozmiaru i zamówiliśmy. Kosztuje tysiaczka więc mu sprezentuję i na imieniny i na Święta
Krystian?!?

Ja kupiłam ostatnio wypasioną maszynkę do golenia i to ma być na imieniny, mikołajki i święta. Ale jak zobaczyłam tę książkę, to się nie mogłam oprzeć, bo przecież On żyje tą całą Barceloną i Messim, więc stwierdziłam, że coś takiego sprawiłoby mu radość. I zonk.
Jednak po prawie 11 latach związku nie znam mojego Męża na tyle dobrze

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-04, 10:18   #4721
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Teściowa wymyśliła, że mamy zadzwonić jak będziemy wychodzić z gabinetu i wtedy Oni od razu przyjdą.
A ja nie chcę tak. Potrzebuję chwili dla siebie i Męża. Nie wiadomo co usłyszymy- to wizyta z badaniem a'la genetycznym. Jeden wynik krwi mam chyba nieprawidłowy i stąd moje obawy.
A gdyby tego było mało to chyba przyciągną ze sobą jakąś ciotkę mojego Męża, której ja nawet nie znam, a Mężu to chyba z dwa lata nie widział...
będzie ok!! musi być
Stary 2012-12-04, 10:33   #4722
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Krystian?!?

Ja kupiłam ostatnio wypasioną maszynkę do golenia i to ma być na imieniny, mikołajki i święta. Ale jak zobaczyłam tę książkę, to się nie mogłam oprzeć, bo przecież On żyje tą całą Barceloną i Messim, więc stwierdziłam, że coś takiego sprawiłoby mu radość. I zonk.
Jednak po prawie 11 latach związku nie znam mojego Męża na tyle dobrze
Tak dokładnie No to mamy Tż o tym samym imieniu
Nie martw się wizytą, zobaczysz że wszystko będzie dobrze ja to wiem, Ty dziś też się przekonasz

Stary 2012-12-04, 10:36   #4723
nuna2
Zakorzenienie

uważam, że limit nieszczęść na wątku został zakończony i teraz będzie tylko lepiej.
Stary 2012-12-04, 10:49   #4724
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
na razie smaruję tylko zwykłą oliwką z baby dream, w dodatku tą dla niemowląt bo dla mam nie mogłam dostać
Może powinnam poszukać jakichś lepszych specyfików ????? tylko co tu wybrać
Co do Mszy to Twój Tż ma rację, w tym stanie lepiej nie idz, pomódl sie w domu albo idź na mszę jak będzie mniej ludzi. Ja teraz ledwo wytrzymuję w Kościele.. jakaś taka słaba się zrobiłam i muszę mieć miejsce siedzące
Dobrej nocy
Ja też smaruję oliwką ale tą dla mam, mam też emulsję ale wolę oliwkę
A co do wyboru specyfiku to ciężka spawa bo znam dziewczyny, które używały kremów za setki złotych i miały rozstępy i znam takie, które używały najzwyklejszych oliwek właśnie i nie mają ani jednego no i odwrotnie. W sumie jeśli masz mieć rozstępy to mieć je będziesz...
A co do mszy to faktycznie dobrze, że nie poszłam, M. stał przed kościołem, tyle było ludzi
Ja ostatnio byłam na mszy porannej na 7:00 i wytrzymałam 10 minut, musiałam wyjść
Cytat:
Ponadrabiam potem w domu, bo mi na kom niewygodnie sie strasznie czyta, zajrzalam sie tylko wyzalic ze daja mi konskie dawki lekow rozkurczowych. Plus te hormony co biore, dziecko bedzie nacpane :/ a jeszcze jak sie lekarz dowiedzial ze srednio co drugi dzien mnie boli to stwierdzil ze bede musiala je brac codziennie :/
Ech... współczuję Ci ale dobrze, że powiedziałaś o wszystkim, dobrze się Tobą zajmą przynajmniej
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Niedługo mykam na badania, musze dziś awidność toksoplazmozy zrobić- kolejne 80 zł bo robiłam już tokso 3 razy i zawsze mi niejednoznaczny wynik wychodzi Oby się okazało,że chorowałam przed ciążą, bo na ewentualne leczenie musiałabym jeździć do Łodzi

Cytat:

Będzie dobrze, zobaczysz
A mąż to łajza, choć podejrzewam, że mój też by nie piał z radości jakby dostał książkę mimo, że ostatnio stwierdził, że jego syn będzie jak Leo Messi

---
Dzień dobry

Wkurzyłam się od rana bo chciałam zjeść jogurt, który wczoraj kupiłam a okazał się zepsuty

Mężul pojechał do mojego chrzestnego kończyć kuchnię, nie mogę się doczekać efektu

A ja sobie chyba zamówię stoliczek pod lapka do łóżka na Mikołaja Już mam w sumie wybrany ale muszę jeszcze dokładnie popatrzeć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:53   #4725
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
tak wcześnie ? Dobranoc Śpiochu
niby wcześnie, ale zanim się posmarowałam, pogadaliśmy z TŻtem w łóżeczku to była 23
a dziś coś wstać nie mogłam. Niby wstałam o 7, zrobiłam bratu przelew i znów się położyłam obudziłam się o 8:20 ale dalej nie chciało mi się wstać i wstałam dopiero przed 10 poleniuchowałam trochę w łóżeczku

nie wiem co zrobić na obiad, może pizza? bo obiecałam TŻtowi ale jakoś nie było kiedy, a wszystkie składniki są w lodówce

Nie wydaje mi się żeby Meli się obraziła, też w sumie o tym pomyślałam ale ona przestała się odzywać chyba dwa dni po tym jak z nią rozmawiałyśmy o tym zachowaniu TŻta.
Dziewczyny może faktycznie z tymi telefonami to nie jest taki zły pomysł? nawet nie musimy udostępniać każda każdej ale np ja mam nuny, nuna ma mój i możemy się tak "poparować". Przynajmniej będziemy wiedziały że któraś urodziła

vil nie ważne że bierzesz leki, jak już kiedyś pisałam moja siostra przez calutką ciążę brała 19 tabletek dziennie!!! ale pamiętaj że to wszystko dla dobra dzieciaczka

karolina Witaj dobrze że z maleństwem wszystko ok
Stary 2012-12-04, 10:56   #4726
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
Nadrobiłam. Ufff

rozumiem, ja też po wizycie chcę być sama z mężem

nuna, ja im to powiedziałam. W ogóle jestem złą synową bo mówię jak coś mi nie pasuje.
A z braku objawów się ciesz, to nie jest powód do zmartwień!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
a to Łobuzy to zjedzcie im w sobotę prawie całego torta i niech w niedzielę przyjdą na resztki
lonely ja bym im nic nie zostawiła. Ich strata, tylko że mężowi zależy na ich obecności. Więc gotowa jestem na przełożenie na inną sobotę, ale niedzielę to oni mogą sobie wybić z głowy.

Cytat:
Napisane przez maarchewka
to może niech ciotka przesunie swoją imprezę... Też nie lubie takich sytuacji... Ja też nie cierpię jak mi się ktoś chce zwalić w niedziele, bo ja już powoli myślę o poniedziałku i muszę się na niego psychicznie przygotować, a nie zapiep.rz.ać w kuchni.. Zwłaszcza, że wcześniej ustaliliście termin...
to nawet nie jest ciotka męża (bo może łatwiej byłoby mi zrozumieć że impreza u siostry jest ważniejsza niż u syna), tylko kuzynka męża. i jak ją znam, to ona nawet nie wie że my w tym samym czasie planowaliśmy imprezę, więc nie winię jej. zobaczymy jeszcze co będzie - ja się wściekam, mężowi smutno (więc ja się wściekam na nich jeszcze bardziej), ale decyzję zostawiam mężowi. jeśli chce przekładać, niech przekłada.

ale ogólnie powściekałam się trochę, wywlokłam trochę na forum, zjadłam kiwi i banana i mi lepiej
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:59   #4727
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj zaczynamy 13-ty tydzień dziecko mi utyło trochę :P

Cytat:
dzień dobry kocham Cię już posmarowałam tobą chleb
jak ja dawno tego nie słyszałam

nuna i nie martw się, na pewno jest wszystko ok. Najwyższy czas żebyś zaczęła czuć się "błogo" bez żadnych objawów

xal brawa za 16tc
Stary 2012-12-04, 11:00   #4728
humpback
Zakorzenienie

lonely, szprotka wszystkiego najlpeszego dla waszych TŻ

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
Ja kupiłam ostatnio wypasioną maszynkę do golenia i to ma być na imieniny, mikołajki i święta
ja kupiłam to samo na tej samej zasadzie mężowi na urodziny

a Meli dalej się nie pojawiła?
Stary 2012-12-04, 11:02   #4729
axella
Zakorzenienie

GG do axella

dobry
witam się z mojej przeklętej pracy..
farelka ch**a daje i siędzę w 3xswetrze i wielkim szalu zawiązanym na pół twarzy..
później będzie czas na płaszcz...

spadł u mnie snieg, tony śniegu.. tata kochany dzwoni do mnie o 9tej i mói "zbieraj się i schodź na dół, wszystko stoi-zawioze Cię"
no i faktycznie okazało się,że ten super hiper snieg ubił się na błyszczący, świecący mega gładki lód.. i 20km/h to był max..

gdyby nie to,że mnie podwiózł nie zdązyłabym na bank..

dziś szefowa przyjdzie.. eh, już mi się nie chce z babą gadać :/

ale za to Pani z MB przywiozła moje zamówione grube(1ooden to grube???) rajty ciążowe i leginsy w moim rozmiarze, dłuuuuugo szukałą, z 3tyg
ale są, oby wypłątka spłynęła na konto i pójde kupić.

jutro start firmy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:02   #4730
nuna2
Zakorzenienie

ja dziś na obiad mam ziemniaki z kapusta ale będę lepic ruskie pierogi i najwyzej zamroze
Stary 2012-12-04, 11:06   #4731
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

A co do objawów to u mnie był ból piersi, który nagle i bardzo wcześnie minął, mdłości ale bez wymiotów, jedynie zła reakcja na niektóre potrawy i większość zapachów i w sumie też odeszło jak ręką odjął dość szybko (choć na lodówkę chyba do końca ciąży będę średnio reagowała choć jest lepiej). Ale ja się nie martwię Ja wiem, że wszystko będzie dobrze

u nas chyba pudliszkowa na obiad, wiem, wiem, krzyczałam, że dzień pudliszkowej jest w czwartek ale zostało mi tyle rosołu, że głowa mała a trochę mi się znudził

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
dobry
witam się z mojej przeklętej pracy..
farelka ch**a daje i siędzę w 3xswetrze i wielkim szalu zawiązanym na pół twarzy..
później będzie czas na płaszcz...

spadł u mnie snieg, tony śniegu.. tata kochany dzwoni do mnie o 9tej i mói "zbieraj się i schodź na dół, wszystko stoi-zawioze Cię"
no i faktycznie okazało się,że ten super hiper snieg ubił się na błyszczący, świecący mega gładki lód.. i 20km/h to był max..

gdyby nie to,że mnie podwiózł nie zdązyłabym na bank..

dziś szefowa przyjdzie.. eh, już mi się nie chce z babą gadać :/

ale za to Pani z MB przywiozła moje zamówione grube(1ooden to grube???) rajty ciążowe i leginsy w moim rozmiarze, dłuuuuugo szukałą, z 3tyg
ale są, oby wypłątka spłynęła na konto i pójde kupić.

jutro start firmy
Cześć

100 den to chyba takie dość grubawe

czekamy z niecierpliwością do jutra

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:06   #4732
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
przytulam mocno!! zrób coś tylko dla siebie, od razu Ci się humor poprawi
Stary 2012-12-04, 11:11   #4733
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
jutro start firmy
i niech jeszcze wypłata przyjdzie, a szefowa się nie czepia
Stary 2012-12-04, 11:16   #4734
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
i niech jeszcze wypłata przyjdzie, a szefowa się nie czepia
dziękuję

$ no już chyba musi być

a te pipe mam gdzieś, już mi przeszedł nerw..
najwyżej powiem co o tym myślę.. cho nie tak dosłownie jak zrobię to w ostatni dzień mojej pracy..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-04, 11:21   #4735
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
1.Ja też smaruję oliwką ale tą dla mam, mam też emulsję ale wolę oliwkę
A co do wyboru specyfiku to ciężka spawa bo znam dziewczyny, które używały kremów za setki złotych i miały rozstępy i znam takie, które używały najzwyklejszych oliwek właśnie i nie mają ani jednego no i odwrotnie. W sumie jeśli masz mieć rozstępy to mieć je będziesz...
2.A co do mszy to faktycznie dobrze, że nie poszłam, M. stał przed kościołem, tyle było ludzi
Ja ostatnio byłam na mszy porannej na 7:00 i wytrzymałam 10 minut, musiałam wyjść

3.Wkurzyłam się od rana bo chciałam zjeść jogurt, który wczoraj kupiłam a okazał się zepsuty
1. Też mi się wydaje, że jak ktoś ma mieć rozstępy to będzie miał i odwrotnie. Ale takie natłuszczanie brzuszka na pewno chociaż troszkę pomoże. Mam nadzieję, że rozstępy żadnej z nas nie dopadną
2. No i dobrze, że nie poszłaś na Mszę, tylko byś się wymęczyła. Tłumy nie są wskazane w naszym stanie.. a jeszcze tak wcześnie rano to zimno strasznie i niewyspana byś poszła
3.Ty to masz pecha z tymi nieświeżymi produktami.. jak nie serek wiejski to jogurt

Cytat:
lonely, szprotka wszystkiego najlpeszego dla waszych TŻ
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A co do objawów to u mnie był ból piersi, który nagle i bardzo wcześnie minął, mdłości ale bez wymiotów, jedynie zła reakcja na niektóre potrawy i większość zapachów i w sumie też odeszło jak ręką odjął dość szybko (choć na lodówkę chyba do końca ciąży będę średnio reagowała choć jest lepiej). Ale ja się nie martwię Ja wiem, że wszystko będzie dobrze
U mnie było podobnie, na początku ból piersi, brzucha i senność, jakiś czas po tym jak się okazało że jestem w ciąży (ok.7-8 tygodnia) przeszło zostały tylko mdłości sporadycznie i dolegliwości żołądkowe.. no i ten wilczy apetyt czasem jakiś zapach czy smak mnie odrzuci i czasem mi się słabo zrobi. A tak objawów nieeet

Axela- nie zacytowało mi Twojego postu nie wiem czemu
Kochanego masz tatusia.. Oby jutro interes ruszył pełną parą
a tą głupią babę olej, może niedługo będziesz miała tyle zamówień, że będzie mogła ją kopnąć

Stary 2012-12-04, 11:22   #4736
nuna2
Zakorzenienie

a jest gdzieś już link firmy??
Stary 2012-12-04, 11:23   #4737
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 11:24   #4738
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dziękuję za miłe słowa. Jeszcze tylko kciuki i powinno być dobrze.

Axella- gratuluję tej firmy! Koniecznie zapodaj linka jak zrobicie stronę. No i fanpage na fb zapodaj!

Sharp- coś dla siebie zrobię, ale chyba nie dzisiaj. Zresztą nie mam nawet pomysłu na to, co mogłoby mi sprawić radość. Na razie to chyba tylko bicie serduszka i słowa gina, że wszystko ok.

Hump- dzięki w imieniu tego niewdzięcznika zwanego moim Mężem

Poza tym ten wczorajszy wosk, to była pomyłka. Wzięłam inny niż dotychczas używałam i kuźwa jestem cała w czerwonych plamkach. Już widzę gina jak to zobaczy, a ja się chyba zapadnę pod ziemię

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-04, 11:24   #4739
axella
Zakorzenienie

GG do axella

nieeeeeeeeee no...
napisałam,że mi przeszło a po dwu minutowej rozmowie mam ochotę ją rozszarpać.
zachciało jej się ksero dowodu.na dziś.na teraz.
c**j ją obchodzi to,że ksero tu NIE MA.
jak mam to zrobic?!?!?!?!?!?!?!??!?! ?!?!?!

gdyby nie ciąża tę robotę rzuciłabym dziś, teraz.
to jest przegina.drzeć się,wyzywać i wymagać kur wa niemozliwego.

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-04, 11:25   #4740
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny a jak wy używacie oliwki?? bo jak na mokro to ona się nie wytrze z recznikiem??
witajcie rozstępy na cycach u mnie...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości