|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
dziewczyny, jak dziś zobaczyłam do kalendarza to padłam
cc- zbliża się wielkimi krokami, budzę się w nocy i panikuje ![]() a tak wogóle to dzień dobry leżę chora z zapaleniem oskrzeli i nie mam neta w pokoju dlatego nie jestem w stanie Was nadrobić,muszę schodzić do biura mój syn antybiotyk, mam nadzieję,że u mnie obejdzie się bez TZ nie ma, teściowa nawet ku....a nie zapyta czy herbate zrobić oj boli jak diabliale moja mamusi dziś przyjedzie z obiadkiem i zakupami Hosenko tak strasznie trzymam kciuki, nic się nie denerwuj będzie dobrze |
|
|
|
#1712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz kontakt z którąś z nas? koniecznie daj znać! buziaczki, nie martw się
|
|
|
#1713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o jedzeniu to ty mi nie mów na kluski z makiem calutenki rok czekam i chocby sie nawet zaczeło (odpukac) to najpierw musze je zjesc a potem moge jechac ![]() Cytat:
moj tak na początku robił- szedl sie kąpac a z wanny sie darł: przyhnies mi majtki, przynies koszulkę.... raz i drugi przyniosłam a za trzecim udałam ze nie slysze to sie przespacerował z armatką i już sie nauczył, ze zabiera sie ze sobą- a co to ja służąca??? pojedzona, wyspana musze sie isc ogarnąc bo w szlafroku siedze a wlosy wołają o pomstę do nieba.... strasznie mi sie przetłuszczają od połowy ciązy klepsze to nizby miały wypadac...Szajka- fajoska fryzurka ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Hosenko- czekamy na wiadomosci i mocno trzymamy kciuki Marsi- olej jedzę i sie kuruj bezstresowo, bo stres nie pomaga przy chorobie |
|||
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej Hosenko, trzymamy kciuki, daj znać jak już będziesz coś wiedzieć, bo się tu zadenerwujemy
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. Tż do pracy wyszedł,a ja jem śniadanko.
Muszę Was nadrobić,wczoraj mnie cały dzień nie było bo Mężuś urodzinki miał i co?? 8 stron mam do nadrobienia zaszalałyscie
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
ja juz po sniadanku. kupilam wczoraj w biedrze chleb z ziarnami - Janosik. jezusiu, jaki pyyyyyyycha wczoraj bylismy ostatni raz w SR, stomatolog przynudzala o zebach. mega nudny wykład. i na dodatek tak sie rozgadala ze to byly chyba najdluzsze zajecia ze wszystkich ośmiu ![]() jedna rzecz mnie zaskoczyła - ze dziecko powinno spac na niewysokiej podusi bo jak spi na płasko albo niedaj boze glowka jest nizej niz nozki to moze sie robic tyłozgiecie czegos tam co w konsekwencji moze prowadzic do tyłozgryzu ![]() po sr pojechallismy sprawdzic tusze do drukarki bo mi jakis błąd wyskakiwal i pan twierdzil ze oba sa do niczego i trzeba kupic nowki. a ze zamiennikow nie ma wiec za nowki (kolor+czarny) wyszłoby 240zł a ze moja drukarka pracuje juz 7 rok to pan stwierdzil ze lepiej już kupic sobie nowa drukarke, gdzie beda juz tusze w zestawie. no wiec pojechalismy do galerii i wrocilismy z nowa drukareczką ale jest superasna bo papier jest ładowany od dołu i ma dwustronny druk, a w starej musialam papier ladowac od gory (a stała na dolnej polce wiec wygibasy robilam niesamowite ) no i każdorazowo zmiana kartki przy dwustronnym druku. takze zakup sie udał ![]() w miedzy czasie wstapilam do rosmanka, kupilam sobie tego jelenia malego. bede miec do szpitala kupilam tez mleczko MM. jejciu jakie te mleka sa drogie!!! a jakby tylko takim mlekiem karmic to jedno opakowanie na 3-4 dni wystarcza no i na mikołajki zafasowałam sobie prezent - moje ulubione perfumki, bo byla na nie przecena ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ah, i zapomnialam sie pochwalić ![]() dzwonilam wczoraj do tej mojej slodkiej poradni zapytac sie o wyniki bo w piatek wzieli mi mocz i krew do badania i znow wszystko jest ok, tak jak u zdrowej osoby takze juz nie musze tam chodzić |
|
|
|
#1717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz kontakt do którejś z nas, żeby dać znać? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]A to w ogóle pochodzi od Chińczyków i zwie się TANGRAM popularne bardzo. Osobiście lubię PENTOMINO ![]() --------------- U fryzjera byłam [/QUOTE] |
|
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, to widac, ze dzien udany
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie chyba wybiore dzis na lumpy, cos malej podokupowac..... mam problem z czapka zimowa, nie wiem kompletnie gdzie by taka zakupic?? Nie chce jakiejs tandetnej z cekinkami czy innym dziadostwem... w hm bylam to nie bylo..... no i jakiw ogole noworodek ma obwod glowki??
|
#1720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że mama przyjeżdża
|
|||
|
|
|
#1721 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ile jest takich przypadkow, ze przez opieszalość, chec zaoszczedzenia, lenistwo itd cierpi niewinne, bezbronne dzieciatko. moze w koncu cos do tych lekarzy dotrze i beda bardziej rozważniejsi ![]() Cytat:
moj wazyl tyle 2 tyg temu w piatek wizyta, ciekawe ile mu sie teraz przytyło ![]() Cytat:
Wystawilam jej neutrala (że za droga przesyłka + jeden dzidzius był rozerwany i proszek był rozsypany), wiec uważam ze neutral zasłużony. z reszta napisalam ze reszta ok wiec i tak letko sie z nia obeszłam a ta co?! wytawila mi Mega negatywa najgorsze jest to ze ten negatyw jest nijak wspolmierny do mojego neutrala (chodzi mi o sam wpis, ton wypowiedzi itd), ale co tam - ja tylko kupuję, sprzedawac niczego raczej nie zamierzam ![]() na poprawe humoru, dzwonilo do mnie juz dzis 2 sprzedawcow bo czegos tam nie mieli, ja czegos nie wybralam itd, i chcieli sie dopytac dokladnie. to sie nazywa dbanie o klienta! |
||||
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda urodzil sie w Sylwestra ale ze to bylo ładnych paredziestat lat temu to nikt nie zwracal na takie bzdety (przepisy) uwagi i w dowodzie ma wpisana date 1 stycznia ![]() Cytat:
![]() a to Tantum Rosa to służy do mycia normalnie? czy tylko do psiukania,polewania? bo ja nigdy tego nie uzywalam... mozna to mieszac z jeleniem? |
||
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez dostałam kiedyś negatywa za to, że wystawiłam neutrala, ale tam jest możliwość komentarza tego i napisałam, że negatyw za błyskawiczną wpłatę czyli niesprawiedliwy jako zemsta za neutrala. Ja patrzę zawsze, czy negatywy są od kupujących czy sprzedających.
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, ja sie ide zdrzemnac, pol nocy nie spalam przez ta wizyte, do czwartku bede siedziec jak na szpilkach i taka lipa straszna..... jeszcze maz mi jedzie nz delegacje znowu jutro i smutno mi straszliwie
![]() Na dodatek jeszcze te plecy mnie tak dzisiaj bola ze ledwo chodze
|
#1727 | |
|
Wtajemniczenie
|
a kiedy się dowiesz pewnie?
ja też się martwię bardzo o Hosenkę mam nadzieję, że dlatego się nie oddzywa ze ma KTG. Ale tak sobie myślę, że dzidziuś się jej po boku wypychał i to czuła jako twardnienie, a on sobie po prostu spał słodko...---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
Mnie strasznie żebra bolą... |
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co mam robić? Miłego dnia wszystkim życzę
|
||
|
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i z tym l4 to juz w ogole, przeciez musi byc ciagłośc, to co ty masz zrobic, sama sobie wystawic, ludzie czasami sa bez wyobraźni zadzwon do niegoi sie zapytaj albo tza napuść niech on zadzwoni, bo tu trzeba krotko, twardo zwięźle i na temat. zadnego pitu , pitu. napisz u na kartce o co ma sie zapytac i niech dzwoniCytat:
widocznie ma taki dzien leniwy i nic mu sie nie chce....Cytat:
|
|||
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez ciagle zagladam tuzeby zobaczyc co u hosenki.... ale pewnie zanim ja przyjma zarejestruja ktg to mija troche czasu..... moja tez dzis leniwa od rana to moze jedno male szturchniecie czulam.... a w nocy snilo mi sie ze minal termin mojego porodu i nic a wszyscy tylko pytali i jak i jak
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
Hosenko, Pstryczku, nie zostawiaj tego tak. Ty dopelnilas wszystkich formalnosci, to oni zasluzyli na negatywa. Skomentuj to odpowiednio
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od jakiegos czasu mam taki suchy, meczacy kaszel i nie wiem co to i co na to poradzic ![]() a ty jak sie kurujesz? bierzesz jakies "leki"? |
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Wczoraj już nie miałam kiedy napisać po wizycie bo musiałam zahaczyć o rodziców i zakupy zrobić i wróciłam tak padnięta że nie miałam na nic ochoty.
Na wizycie wszystko ok. Serduszko bije jak należy, ginka mówi że jak na jej oko to już się odwróciła ( ale wszystkiego dokładanie dowiem się w sobotę na USG bo ona nie ma w swoim gabinecie). Wzięła mi posiew z pochwy i gdyby nic się nie działo to 2 stycznia następna wizyta. Trochę skróciła mi się szyjka, ale jest zamknięta mam więcej leżeć, wypoczywać itd. Mamy dziś z TŻtem 4 rocznicę naszych zaręczyn i miała być lasagne, świeczki itd., a mój TŻ musi gdzieś tam z ojcem jechać po silnik do auta mojego brata bo zatarł czy coś no a on jest za granicą i nie pojedzie a tylko do naszego auta wejdzie No nic jakoś to przeżyję. Zawiezie mnie do mamy żebym sama się tu nie nudziła. Lecę nadrabiać.
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to moge jeszcze komentarz do tego wystawić? bo ja niekumata jestem w te klocki. ten negatyw mnie rozdziewiczył, to mój pierwszy raz był |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem jak wróciłam do domu to mialam taki atak,że aż wymiotowałam na razie biorę inhalacje do nebulizatora i poza psikaniem gardła, kroplami do nosa, witaminą c nie mogę nic, w piątek mam kontrole jak nie pomoże to będzie antybiotyk mam nadzieję,że przejdzie, ale sama jestem sobie winna bo nie doleczyłam ostatniej infekcji |
|
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
słyszałyście ze kejt midelton jestw ciąży! pozazdrościła nam
![]() zobaczcie jakie cuda cudne, i to x 4!!! http://fakty.interia.pl/galerie/ciek...,1708722,1,271 ![]() http://fakty.interia.pl/galerie/nauk...,1708027,1,329 |
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie kasy za kuriera nie dostalam, ale od tteraz juz nie wysylam za pobraniem...
|
|
#1738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śliczny brzusio
|
|
#1739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heeeeej.
![]() Dopiero się obudziłam 20 minut temu. Ale dzisiaj udało mi się przynajmniej trochę pospać w nocy. Śniło mi się, że wyjechaliśmy do Australii... Może to nie byłby taki zły pomysł. Cytat:
Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Czekamy z niecierpliwością na wiadomości! Cytat:
To chyba najpiękniejsze, co może być. ![]() A teściowa to niezła sucz. ![]() Cytat:
Kluski z makiem? Co to jest? ![]() Pstryczku, zgłoś sprawę do allegro, postrasz ją, niech Ci anuluje te negatywy.
|
|||
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Darmowe badania na WZW c w Gdyni i Gdańsku
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

oj boli jak diabli

Tzn czuję co jakiś stwardnienie po prawej stronie gdzie dziecko jest ułożone, jakby pleckami przywierało do brzucha, ale nie czuję przesuwania się, czy wystawianej i chowanej stópki. Martwię się.
masz kontakt z którąś z nas? koniecznie daj znać! buziaczki, nie martw się
, a z drugiej - moja siostra miała dość ciężki poród, bardzo długi itp itd, a mówi, ze nawet nie wie, gdzie ma bliznę po nacięciu, nie widać jej i w niczym ona nie przeszkadza... A tam, w tym miejscu
na kluski z makiem calutenki rok czekam i chocby sie nawet zaczeło (odpukac) to najpierw musze je zjesc a potem moge jechac
TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju
) to wyparował z kutafonem na wierzchu, zadartym nosem, że niby Pan obrażony, bo musiałby poczekać minutę- pff. Niech mu jaja z zimna się zcofają z torby w podbrzusze
klepsze to nizby miały wypadac...

zaszalałyscie 

.

widocznie ma taki dzien leniwy i nic mu sie nie chce....