Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-04, 09:06   #1711
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

dziewczyny, jak dziś zobaczyłam do kalendarza to padłam
cc- zbliża się wielkimi krokami, budzę się w nocy i panikuje

a tak wogóle to dzień dobry
leżę chora z zapaleniem oskrzeli i nie mam neta w pokoju dlatego nie jestem w stanie Was nadrobić,muszę schodzić do biura

mój syn antybiotyk, mam nadzieję,że u mnie obejdzie się bez mam nakaz leżenia, jakieś inhalacje i pierdoły
TZ nie ma, teściowa nawet ku....a nie zapyta czy herbate zrobić oj boli jak diabli
ale moja mamusi dziś przyjedzie z obiadkiem i zakupami

Hosenko tak strasznie trzymam kciuki, nic się nie denerwuj będzie dobrze
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:08   #1712
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czekam, aż się TŻ obudzi i jedziemy do szpitala - od wczoraj nei czuję ruchów dziecka Tzn czuję co jakiś stwardnienie po prawej stronie gdzie dziecko jest ułożone, jakby pleckami przywierało do brzucha, ale nie czuję przesuwania się, czy wystawianej i chowanej stópki. Martwię się.
kochana, trzymamy kciuki! masz kontakt z którąś z nas? koniecznie daj znać! buziaczki, nie martw się

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:18   #1713
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

No moja też tak robi - czasem dokładnie czuję, jak mi wbija nóżki w prawy bok, a z lewej ma plecki. Najgorsza jednak ta główka w żebrach, to jest niezbyt przyjemne.
kochana, Twoja ułożona opprzecznie a mnie synus nogami zebra wypycha... to jest dopiero przyjemnosc
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jeju, ja też mam wizję tego suto zastawionego stołu wigilijnego - ryby, śledzie, sałatki, ciasta...

No właśnie ja też się tego z jednej strony obawiam , a z drugiej - moja siostra miała dość ciężki poród, bardzo długi itp itd, a mówi, ze nawet nie wie, gdzie ma bliznę po nacięciu, nie widać jej i w niczym ona nie przeszkadza... A tam, w tym miejscu nic się nie zmieniło, jest dalej tak samo.
Czytałam różne opowieści typu "psiocha jak wiadro po porodzie" , ale to są czyste prowokacje, lub piszą to desperatki, które chcą nastraszyć inne kobitki. Nie ma co się przejmować.

Jak mówi Deli, damy radę. Wszystkie. Niedługo będziemy po i szybko zapomnimy o jakimkolwiek bólu, bo nasze szkraby nam to wynagrodzą.
jak bedą tżty to zawsze mogą sobie u gienia zamówic ciasniejszą dziurkę
a o jedzeniu to ty mi nie mów na kluski z makiem calutenki rok czekam i chocby sie nawet zaczeło (odpukac) to najpierw musze je zjesc a potem moge jechac
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jeśli się nie odezwę w ciągu 24 godzin, to pewnie siedzę w ciupie TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju ) to wyparował z kutafonem na wierzchu, zadartym nosem, że niby Pan obrażony, bo musiałby poczekać minutę- pff. Niech mu jaja z zimna się zcofają z torby w podbrzusze dupek
moja droga, co sie denerwujesz, to przeciez on fiutka wietrzył a nie ty z goła dupką latałas moj tak na początku robił- szedl sie kąpac a z wanny sie darł: przyhnies mi majtki, przynies koszulkę.... raz i drugi przyniosłam a za trzecim udałam ze nie slysze to sie przespacerował z armatką i już sie nauczył, ze zabiera sie ze sobą- a co to ja służąca???

pojedzona, wyspana meliske sobie z mężem chlapnelismy przed północą i ja niedawno wstałam a on jeszcze lula faktycznie pomaga na niespanie- tylko trzeba pic gorącą tylko na siku sie budziłam i szłam z zamkniętymi oczami
musze sie isc ogarnąc bo w szlafroku siedze a wlosy wołają o pomstę do nieba.... strasznie mi sie przetłuszczają od połowy ciązy klepsze to nizby miały wypadac...

Szajka- fajoska fryzurka fajna kobitka z ciebie

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Hosenko- czekamy na wiadomosci i mocno trzymamy kciuki

Marsi- olej jedzę i sie kuruj bezstresowo, bo stres nie pomaga przy chorobie mamusia cie dopiesci, tzt niedługo wróci, jeszcze troszke i bedzie dzidzius a potem na swoje sciskamy
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:36   #1714
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Ojej Hosenko, trzymamy kciuki, daj znać jak już będziesz coś wiedzieć, bo się tu zadenerwujemy

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:36   #1715
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam sie z rana. Tż do pracy wyszedł,a ja jem śniadanko.
Muszę Was nadrobić,wczoraj mnie cały dzień nie było bo Mężuś urodzinki miał i co?? 8 stron mam do nadrobienia zaszalałyscie
Stary 2012-12-04, 09:39   #1716
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laski!
ja juz po sniadanku. kupilam wczoraj w biedrze chleb z ziarnami - Janosik. jezusiu, jaki pyyyyyyycha

wczoraj bylismy ostatni raz w SR, stomatolog przynudzala o zebach. mega nudny wykład. i na dodatek tak sie rozgadala ze to byly chyba najdluzsze zajecia ze wszystkich ośmiu
jedna rzecz mnie zaskoczyła - ze dziecko powinno spac na niewysokiej podusi bo jak spi na płasko albo niedaj boze glowka jest nizej niz nozki to moze sie robic tyłozgiecie czegos tam co w konsekwencji moze prowadzic do tyłozgryzu

po sr pojechallismy sprawdzic tusze do drukarki bo mi jakis błąd wyskakiwal i pan twierdzil ze oba sa do niczego i trzeba kupic nowki.
a ze zamiennikow nie ma wiec za nowki (kolor+czarny) wyszłoby 240zł a ze moja drukarka pracuje juz 7 rok to pan stwierdzil ze lepiej już kupic sobie nowa drukarke, gdzie beda juz tusze w zestawie.
no wiec pojechalismy do galerii i wrocilismy z nowa drukareczką
ale jest superasna bo papier jest ładowany od dołu i ma dwustronny druk, a w starej musialam papier ladowac od gory (a stała na dolnej polce wiec wygibasy robilam niesamowite ) no i każdorazowo zmiana kartki przy dwustronnym druku. takze zakup sie udał
w miedzy czasie wstapilam do rosmanka, kupilam sobie tego jelenia malego. bede miec do szpitala
kupilam tez mleczko MM. jejciu jakie te mleka sa drogie!!! a jakby tylko takim mlekiem karmic to jedno opakowanie na 3-4 dni wystarcza no i na mikołajki zafasowałam sobie prezent - moje ulubione perfumki, bo byla na nie przecena

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Ah, i zapomnialam sie pochwalić
dzwonilam wczoraj do tej mojej slodkiej poradni zapytac sie o wyniki bo w piatek wzieli mi mocz i krew do badania i znow wszystko jest ok, tak jak u zdrowej osoby takze juz nie musze tam chodzić

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:50   #1717
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja miałam wizytę w sobotę. też +20,5 kg w początku 38 tyg. A wczoraj na uczelni nikt mi nie wierzył, że tyle przytyłam. Pytali, czy ćwiczę, bo jestem ruchliwa. A że za 3 tyg mam termin to już nikt mi nie uwierzył.
Ja tez w początku 36 tyg. miałam szyjkę skrócona, wtedy już ma prawo się skracać. Mi lekarz mówił teraz na wizycie, że jeszcze szyjkę mam z tyłu - nie wiem co to oznacza.
Termin mam na 23 grudnia, wizytę ostatnią 20 i wtedy okaże się co będziemy robić dalej. No, chyba że na KTG coś wyjdzie nie tak to CC mnie czeka. Zapisów nie mam idealnych, bo mała ma wysokie tętno.
to w każdej chwili możemy czekać na wiadomości o rozpoczętej akcji Masz kontakt do którejś z nas, żeby dać znać?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37954432]A to w ogóle pochodzi od Chińczyków i zwie się TANGRAM popularne bardzo. Osobiście lubię PENTOMINO

---------------
U fryzjera byłam [/QUOTE]

ładna fryzurka, a kolorek też robiłaś czy to Twój naturalny? Ja mam zamiar na święta się farbnąć, ale zawsze to robię sama w domu
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:50   #1718
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pstryczku, to widac, ze dzien udany
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 09:56   #1719
bokeh
Zakorzenienie

A ja sie chyba wybiore dzis na lumpy, cos malej podokupowac..... mam problem z czapka zimowa, nie wiem kompletnie gdzie by taka zakupic?? Nie chce jakiejs tandetnej z cekinkami czy innym dziadostwem... w hm bylam to nie bylo..... no i jakiw ogole noworodek ma obwod glowki??
Stary 2012-12-04, 10:00   #1720
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
)

jeśli się nie odezwę w ciągu 24 godzin, to pewnie siedzę w ciupie TŻ mnie tak w**rwił!!! Debil się obraził, bo stukał z łazienki, a ja nie przyszłam,bo rozmawiałam przez telefon. Zamiast poczekać (ręcznik mu podać z pokoju ) to wyparował z kutafonem na wierzchu, zadartym nosem, że niby Pan obrażony, bo musiałby poczekać minutę- pff. Niech mu jaja z zimna się zcofają z torby w podbrzusze dupek

Cytat:
Czekam, aż się TŻ obudzi i jedziemy do szpitala - od wczoraj nei czuję ruchów dziecka Tzn czuję co jakiś stwardnienie po prawej stronie gdzie dziecko jest ułożone, jakby pleckami przywierało do brzucha, ale nie czuję przesuwania się, czy wystawianej i chowanej stópki. Martwię się.
daj koniecznie znać co i jak... Może Mały po prostu odpoczywa?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

leżę chora z zapaleniem oskrzeli i nie mam neta w pokoju dlatego nie jestem w stanie Was nadrobić,muszę schodzić do biura

mój syn antybiotyk, mam nadzieję,że u mnie obejdzie się bez mam nakaz leżenia, jakieś inhalacje i pierdoły
TZ nie ma, teściowa nawet ku....a nie zapyta czy herbate zrobić oj boli jak diabli
a na którego w końcu masz wyznaczoną CC? dużo zdrówka Wam życzę Dobrze, że mama przyjeżdża
Stary 2012-12-04, 10:01   #1721
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość

Termin mam na walentynki ale..moze lepiej się wcześniej przygotować?

Ah dziewczyny. Jeżeli ja mam mieć cc to wcześniej mnie do szpitala położą?
Znajoma powiedziała ze pewnie tak ze 2 tyg wcześniej zwłaszcza że cukrzyca dochodzi?
Jak myślicie?>
do cc zazwyczaj umawiasz sie na konkretny dzien i godzine no chyba ze zacznie sie dziać cos niespodziewanego wczesniej.... ale generalnie cc jest zazwyczaj robione jakis czas przed terminem. to wszystko jest do uzgodnienia z lekarzem. a ty juz wiesz ze bedziesz miec cc?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
W interwencji na polsacie mówią o tych dzidziusiach tego sztangisty co kazali jej rodzić sn....a powinna cc...
I bardzo dobrze ze ta sprawa jest nagłaśniania!!!
Ile jest takich przypadkow, ze przez opieszalość, chec zaoszczedzenia, lenistwo itd cierpi niewinne, bezbronne dzieciatko. moze w koncu cos do tych lekarzy dotrze i beda bardziej rozważniejsi

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Halo laski! ja już po wizycie juz pisze co i jak
Tak więc dzidziusia zdrowa, nic się z nią nie dzieje waży 2750 !!
no i gin powiedziała że nie donoszę raczej do terminu. Łożysko mam już III stopnia tak więc jest dojrzałe. Pytanie tylko czy donoszę chociaż do stycznia. Mam nadzieje że jeszcze sie załapie na świąteczne jedzonko!!
aa i troszke mam skróconą szyjkę, ale nie musze leżeć itd tylko żyć jak dotychczas;p
Dostałam namiar na położną, bo chce mieć ją ciągle przy sobie. Co tam jeszcze hmm.. kolejna wizyta 21.12

a no i tak jak pisałam wcześniej, że pewnie 20kg na plusie.
Dokładnie równe 20kg..

moj wazyl tyle 2 tyg temu w piatek wizyta, ciekawe ile mu sie teraz przytyło

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a tak w ogóle, to olał mnie sprzedawca na allegro, bo już w tamtym tygodniu pisałam do niego prośbę o sprecyzowanie kolory tapety, bo nie jestem pewna, czy ona pod beżowy podchodzi i nawet nie raczył odpisać a wg was ta w pasy o numerze 2251-15 jest beżowa? http://allegro.pl/e-tapety-pl-tapeta...776241344.html bo na moim lapku ona jakoś tak mi czasem pod fiolet podchodzi
u mnie tez widze taki jasny fiolet, nawet bardziej róż. jak nie jestes pewna to lepiej nie kupuj, poszukaj czegos w normalnym sklepie.Ciebie sprzedawca olał a wiecie co zrobiła Mycha!?!
Wystawilam jej neutrala (że za droga przesyłka + jeden dzidzius był rozerwany i proszek był rozsypany), wiec uważam ze neutral zasłużony. z reszta napisalam ze reszta ok wiec i tak letko sie z nia obeszłam a ta co?! wytawila mi Mega negatywa a ze zakupow bylo sporo to mam na koncie teraz ok 20 negatywow
najgorsze jest to ze ten negatyw jest nijak wspolmierny do mojego neutrala (chodzi mi o sam wpis, ton wypowiedzi itd), ale co tam - ja tylko kupuję, sprzedawac niczego raczej nie zamierzam
na poprawe humoru, dzwonilo do mnie juz dzis 2 sprzedawcow bo czegos tam nie mieli, ja czegos nie wybralam itd, i chcieli sie dopytac dokladnie. to sie nazywa dbanie o klienta!

Stary 2012-12-04, 10:01   #1722
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A ja sie chyba wybiore dzis na lumpy, cos malej podokupowac..... mam problem z czapka zimowa, nie wiem kompletnie gdzie by taka zakupic?? Nie chce jakiejs tandetnej z cekinkami czy innym dziadostwem... w hm bylam to nie bylo..... no i jakiw ogole noworodek ma obwod glowki??
przeważnie około 38 cm. Najlepiej to sobie pójdź do zwykłego sklepu dziecięcego, nie koniecznie firmowego to coś znajdziesz...
Stary 2012-12-04, 10:01   #1723
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie to same zimowe imprezy: teraz w 1 dzień swiąt mamy chrzciny u bratanka, w nowy rok urodziny bratanicy i mojego ojca, 22 stycznia moja chrzesnica ma urodziny.
Oczami wyobraźni widzę to jedzenie
O, moj tatulek tez ma w Nowy Rok urodziny co prawda urodzil sie w Sylwestra ale ze to bylo ładnych paredziestat lat temu to nikt nie zwracal na takie bzdety (przepisy) uwagi i w dowodzie ma wpisana date 1 stycznia

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Ja do mycia do szpitala zapakowałam płyn do higieny intymnej taki jak w domu używam z ziaji różowy. Do niego jestem przyzwyczajona. Po umyciu będę psikać krocze octeniseptem. Podobno u nas w szpitalu też to polecają do stosowania. Tantum rosa też mam, ale to najwyżej sobie zostawię do stosowania w domu, bo ze względu na to, że trzeba sobie płyn rozrabiać to trochę nie wygodne do szpitala jak dla mnie, choć w sumie można sobie rozrobić i wlać do jakieś buteleczki z atomizerem, tak żeby się dało psikać.
O, Ty to masz łeb nie od parady kobieto widocznie Tobie jeszcze kilka szarych komorek w mozgu zostało, bo u mnie to juz wiatr tam tylko hula

a to Tantum Rosa to służy do mycia normalnie? czy tylko do psiukania,polewania? bo ja nigdy tego nie uzywalam... mozna to mieszac z jeleniem?

Stary 2012-12-04, 10:05   #1724
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a na którego w końcu masz wyznaczoną CC? dużo zdrówka Wam życzę Dobrze, że mama przyjeżdża
albo 26.12 albo 2.01

kurde ale się martwię o tę naszą Hosenkę
Stary 2012-12-04, 10:06   #1725
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
moj wazyl tyle 2 tyg temu w piatek wizyta, ciekawe ile mu sie teraz przytyło

u mnie tez widze taki jasny fiolet, nawet bardziej róż. jak nie jestes pewna to lepiej nie kupuj, poszukaj czegos w normalnym sklepie.Ciebie sprzedawca olał a wiecie co zrobiła Mycha!?!
Wystawilam jej neutrala (że za droga przesyłka + jeden dzidzius był rozerwany i proszek był rozsypany), wiec uważam ze neutral zasłużony. z reszta napisalam ze reszta ok wiec i tak letko sie z nia obeszłam a ta co?! wytawila mi Mega negatywa a ze zakupow bylo sporo to mam na koncie teraz ok 20 negatywow
najgorsze jest to ze ten negatyw jest nijak wspolmierny do mojego neutrala (chodzi mi o sam wpis, ton wypowiedzi itd), ale co tam - ja tylko kupuję, sprzedawac niczego raczej nie zamierzam
na poprawe humoru, dzwonilo do mnie juz dzis 2 sprzedawcow bo czegos tam nie mieli, ja czegos nie wybralam itd, i chcieli sie dopytac dokladnie. to sie nazywa dbanie o klienta!
ja mam wizytę w czwartek Ja tez dostałam kiedyś negatywa za to, że wystawiłam neutrala, ale tam jest możliwość komentarza tego i napisałam, że negatyw za błyskawiczną wpłatę czyli niesprawiedliwy jako zemsta za neutrala. Ja patrzę zawsze, czy negatywy są od kupujących czy sprzedających.
Stary 2012-12-04, 10:07   #1726
LadyWhisper
Zakorzenienie

Eh, ja sie ide zdrzemnac, pol nocy nie spalam przez ta wizyte, do czwartku bede siedziec jak na szpilkach i taka lipa straszna..... jeszcze maz mi jedzie nz delegacje znowu jutro i smutno mi straszliwie
Na dodatek jeszcze te plecy mnie tak dzisiaj bola ze ledwo chodze

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:11   #1727
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
albo 26.12 albo 2.01

kurde ale się martwię o tę naszą Hosenkę
a kiedy się dowiesz pewnie?
ja też się martwię bardzo o Hosenkę mam nadzieję, że dlatego się nie oddzywa ze ma KTG. Ale tak sobie myślę, że dzidziuś się jej po boku wypychał i to czuła jako twardnienie, a on sobie po prostu spał słodko...

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Eh, ja sie ide zdrzemnac, pol nocy nie spalam przez ta wizyte, do czwartku bede siedziec jak na szpilkach i taka lipa straszna..... jeszcze maz mi jedzie nz delegacje znowu jutro i smutno mi straszliwie
Na dodatek jeszcze te plecy mnie tak dzisiaj bola ze ledwo chodze
nie martw się, napewno będzie dobrze i Piotruś zdrowiutki się urodzi. Jak się masz tak martwic to się umów z innym lekarzem przed świętami albo między świętami a nowym rokiem, przecież ktoś przyjmuje. Ja się w czwartek dowiem kiedy mam wizytę następną, ale podejrzewam, że każe mi przyjść 21, bo on w 9 miesiącu co 2 tygodnie robi wizyty.
Mnie strasznie żebra bolą...
Stary 2012-12-04, 10:12   #1728
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
czekamy na wiadomości

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja też bym poszła,dla siebie jeszcze jakieś większe koszulki zneleźć i tak z ciekawości połazić a co mam robić?

Miłego dnia wszystkim życzę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:22   #1729
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hello

Jestem po wizycie, jeszcze na malych zakupach bylismy z mezem potem do mamy..... No i zawiodlam sie strasznie na moim ginekologu tzn myslalam, ze skoro to juz koncowka ciazy to powie co i jak, czego sie spodziewac nie wiem, jakies takie wyobrazenia mialam, w kazdym razie wzial posiew, zbadal na fotelu, szyjka sie nie skraca glowka wysoko, przepisal leki i.....kazal sie umowic za 4tyg generalnie to jest wtedy 31grudnia, on nie przyjmuje, wiec wizyta dopiero 7 stycznia...... za 5tyg!!! L4 mam do 31stycznia wiec dupa straszliwa :/ umowilam sie na 2go stycznia do innego lekarza i zobaczymy. Usg nie robil wiec nie wiem co u Maluszka ile wazy itd

No i najgorsze - w czwartek mam wizyte u ortopedy zeby ocenil, czy nadaje sie na porod sn, czy jednak cc tak sie balam tej pieronskiej cc myslalam ze urodze naturalnie a tu jednak jest mozliwosc, ze przez te plecy cc....... Tak se mysle, ze moglam nic nie mowic o tych bolach...... Dolka mam
ojojoj, to lekarz zawalił na całej linii moim zdaniem. lekcewazace podejscie do pacjenta no i z tym l4 to juz w ogole, przeciez musi byc ciagłośc, to co ty masz zrobic, sama sobie wystawic, ludzie czasami sa bez wyobraźni zadzwon do niegoi sie zapytaj albo tza napuść niech on zadzwoni, bo tu trzeba krotko, twardo zwięźle i na temat. zadnego pitu , pitu. napisz u na kartce o co ma sie zapytac i niech dzwoni

Cytat:
wszystko bedzie dobrze, widocznie ma taki dzien leniwy i nic mu sie nie chce....
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Dziewczyny doradzcie mi

chce kupic album na chrzciny dla chrzesnicy i powiedzcie mi ktory sie Wam bardziej podoba rozwazam:

http://allegro.pl/sliczny-album-rozo...842275858.html

i

http://allegro.pl/rozowy-album-kokar...829478263.html
Mi osobiscie bardziej podoba sie ten z guziczkami, ale mowie to z perspektywny dorosłej osoby, dla dziewczynki wybralabym ten drugi - wiesz, korona, kucyk no i wstążeczka małe laski na to lecą

Stary 2012-12-04, 10:22   #1730
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
przeważnie około 38 cm. Najlepiej to sobie pójdź do zwykłego sklepu dziecięcego, nie koniecznie firmowego to coś znajdziesz...
Wlasnie jak sie mieszka w wiekszym miescie to ciezko o zwykle sklepy to jest lipa same jaakies firmowe a jak trzeba cos zwyklego tanszego to trzeba odwiedzac pobliskie miasta np w chorzowie lub sosnowcu pelno takich zwyklych sklepow z butami czy ciuchami a unas same hm vero moda orsay itp....

No ja tez ciagle zagladam tuzeby zobaczyc co u hosenki.... ale pewnie zanim ja przyjma zarejestruja ktg to mija troche czasu..... moja tez dzis leniwa od rana to moze jedno male szturchniecie czulam.... a w nocy snilo mi sie ze minal termin mojego porodu i nic a wszyscy tylko pytali i jak i jak
Stary 2012-12-04, 10:26   #1731
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Hosenko,

Pstryczku, nie zostawiaj tego tak. Ty dopelnilas wszystkich formalnosci, to oni zasluzyli na negatywa. Skomentuj to odpowiednio
Stary 2012-12-04, 10:28   #1732
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

marsi, a skad wiesz ze to oskrzela? bylas u lekarza?
ja od jakiegos czasu mam taki suchy, meczacy kaszel i nie wiem co to i co na to poradzic
a ty jak sie kurujesz? bierzesz jakies "leki"?

Stary 2012-12-04, 10:28   #1733
adusia1554
Rozeznanie

Witam. Wczoraj już nie miałam kiedy napisać po wizycie bo musiałam zahaczyć o rodziców i zakupy zrobić i wróciłam tak padnięta że nie miałam na nic ochoty.

Na wizycie wszystko ok. Serduszko bije jak należy, ginka mówi że jak na jej oko to już się odwróciła ( ale wszystkiego dokładanie dowiem się w sobotę na USG bo ona nie ma w swoim gabinecie).
Wzięła mi posiew z pochwy i gdyby nic się nie działo to 2 stycznia następna wizyta. Trochę skróciła mi się szyjka, ale jest zamknięta mam więcej leżeć, wypoczywać itd.

Mamy dziś z TŻtem 4 rocznicę naszych zaręczyn i miała być lasagne, świeczki itd., a mój TŻ musi gdzieś tam z ojcem jechać po silnik do auta mojego brata bo zatarł czy coś no a on jest za granicą i nie pojedzie a tylko do naszego auta wejdzie
No nic jakoś to przeżyję. Zawiezie mnie do mamy żebym sama się tu nie nudziła.

Lecę nadrabiać.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:32   #1734
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Pstryczku, nie zostawiaj tego tak. Ty dopelnilas wszystkich formalnosci, to oni zasluzyli na negatywa. Skomentuj to odpowiednio
boje sie ze mnie jeszcze sądem postraszy, bo ta baba jakaś nieokiełznana ponoć jest
a to moge jeszcze komentarz do tego wystawić? bo ja niekumata jestem w te klocki.
ten negatyw mnie rozdziewiczył, to mój pierwszy raz był

Stary 2012-12-04, 10:36   #1735
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
marsi, a skad wiesz ze to oskrzela? bylas u lekarza?
ja od jakiegos czasu mam taki suchy, meczacy kaszel i nie wiem co to i co na to poradzic
a ty jak sie kurujesz? bierzesz jakies "leki"?
tak byłam wczoraj u lekarza, tzn poszłam z moim synem a lekarka powiedziała,że jej się nie podoba moj kaszel i zbadała mnie tez

potem jak wróciłam do domu to mialam taki atak,że aż wymiotowałam

na razie biorę inhalacje do nebulizatora i poza psikaniem gardła, kroplami do nosa, witaminą c nie mogę nic, w piątek mam kontrole jak nie pomoże to będzie antybiotyk
mam nadzieję,że przejdzie, ale sama jestem sobie winna bo nie doleczyłam ostatniej infekcji
Stary 2012-12-04, 10:39   #1736
pstryczek84
Zakorzenienie

słyszałyście ze kejt midelton jestw ciąży! pozazdrościła nam

zobaczcie jakie cuda cudne, i to x 4!!!
http://fakty.interia.pl/galerie/ciek...,1708722,1,271

ja pierdziu- breloczek do telefonu!
http://fakty.interia.pl/galerie/nauk...,1708027,1,329

Stary 2012-12-04, 10:43   #1737
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
boje sie ze mnie jeszcze sądem postraszy, bo ta baba jakaś nieokiełznana ponoć jest
a to moge jeszcze komentarz do tego wystawić? bo ja niekumata jestem w te klocki.
ten negatyw mnie rozdziewiczył, to mój pierwszy raz był
Oczywiscie ze mozesz, jakim sadem za co??? Daj spokoj, ja kiedys mialam taka sytuacje ze sprzedawalam psp i facet zalicytowal wygral wybral opcje za pobraniem to bylo jakos kolo 11 rano ja bylam w pracy ten dzien i nastepny i on wyslal mi maila zebym mu od razu wyslala ta paczke bo to dla syna na ur.... no sory moze mialam sie zwolnic z pracy zeby mu to wyslac wyslalam jakos nastepnego dnia poznym popoludniem i po jakims tyg ta paczka wrocila do mnie z poowodu ze ten facet jej nie chcial przyjac, napisalam mu maila co o nim mysle i wystawilam negatywa na co on mi tez tylko ja mialam 70 komentarzy on chyba 3 i potem wyslal prosbe o anulowanie komentarzy ale sie nie zgodzilam oczywiscie kasy za kuriera nie dostalam, ale od tteraz juz nie wysylam za pobraniem...
Stary 2012-12-04, 10:49   #1738
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Mamusie!
Witam się w 36 tyg, czyli w 9 miesiącu
jeszcze 2 tyg i mały bedzie donoszony...
Cytat:
Dzień dobry I my się witamy w 9 miesiącu
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
a w ogóle, to wczoraj zaczęłam 32. tydzień, czyli co... 8 miesiąc?!
Cytat:
Zatem i ja witam się w 9 miesiącu strasznie zleciało ...
Gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Dziewczynki wrzucam swój brzuszek, 32 tydz 4 dni i lece kończyć zupkę ogórkową
śliczny brzusio
Stary 2012-12-04, 10:49   #1739
BlackSanctum
Zakorzenienie

Heeeeej.
Dopiero się obudziłam 20 minut temu. Ale dzisiaj udało mi się przynajmniej trochę pospać w nocy. Śniło mi się, że wyjechaliśmy do Australii... Może to nie byłby taki zły pomysł.

Cytat:
Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Czekamy z niecierpliwością na wiadomości!

Cytat:
Kochana, panika paniką, ale zobacz, jak niewiele zostało do przyjścia Twojego maleństwa na świat. To chyba najpiękniejsze, co może być.
A teściowa to niezła sucz.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
kochana, Twoja ułożona opprzecznie a mnie synus nogami zebra wypycha... to jest dopiero przyjemnosc

jak bedą tżty to zawsze mogą sobie u gienia zamówic ciasniejszą dziurkę
a o jedzeniu to ty mi nie mów na kluski z makiem calutenki rok czekam i chocby sie nawet zaczeło (odpukac) to najpierw musze je zjesc a potem moge jechac
Domyślam się, że kopy w żebra są jeszcze gorsze, niż główka.

Kluski z makiem? Co to jest?

Pstryczku, zgłoś sprawę do allegro, postrasz ją, niech Ci anuluje te negatywy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-04, 10:51   #1740
pstryczek84
Zakorzenienie

Darmowe badania na WZW c w Gdyni i Gdańsku
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości