Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 09:36   #2071
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
ja kupilam kosmetyki rossmanowskie jak bedzie wszystko ok to bede je uzywac. myslalam o penaten ale to tez j&j a po nich kiedys dostalam takiego uczulenia ze pol roku sie leczylam u dermatologa ( po depilacji posmarowalam oliwka nogi) wiec omijam te kosmetyki z daleka...
Ciebie też uczuliła ta firma? Jakiś czas temu kazałam się TŻowi posmarować kremem z tlenkiem cynku - był w zestawie próbek z J&J, z niebieską nakrętką, bo wyskoczyło mu podrażnienie po goleniu - po tym kremie głupie podrażnienie zmieniło się w okropną wysypkę, która goiła się przez jakieś 1,5 tygodnia. :/ Od tamtej pory wiem, że ja osobiście tych kosmetyków nie kupię, bo jak mała odziedziczy skórę po tacie, to może się to skończyć u niej tak samo.

Meduzza, nie stresuj się. Nareszcie zobaczysz swojego maluszka, to jest powód do radości.

Ps. Też mamy zielony wózek, w zasadzie zielono-granatowy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:38   #2072
ezzo
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37971730]Ja mam pytanie do tych obcych przeglądających - miło się podgląda? Własnego życia nie macie? A co niektórych to już któryś raz tu widzę [/QUOTE]

Drogie mamusie, czuję, że to post skierowany do mnie.
Miło się Was podgladało przez ostatnie kilka miesięcy, pomijając właśnie dzień wczorajszy...
Sama jestem w 33 tyg ciąży i śledzę Was już od bardzo dawna, ale tyle piszecie, a ja nadal pracuję, że stwierdziłam, że i tak ciężko mi się będzie do Was wbić. Głupio wyszło, że w takich okolicznościach się przedstawiam, ale niech będzie To moja pierwsza ciąża, oczekujemy synka, wkrótce skończę 28 lat. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:41   #2073
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Meduza, wózeczek jak sie patrzy, bardzo elegancki i sprytnie wygląda i kolorek też fajny

śledzie w śmietanie pochlaniam jakby któras miała ochotę to mogę sie podzielic
a na deser mam pieczarki marynowane z biedrony

jak mnie wzięło na kwasne, szok
a ja tak ślęcze nad kanapką z serem żółtym...i jem..bo jem..dawaj no te śledzie...

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:42   #2074
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam
Przyszłam sie przywitać
Niedawno wstałam i idę zrobić śniadanko.

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
aha, wczoraj byłam na usg i mała waży już 1665 g
dla dzidziusia

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Siemano.
Ale sie czuje hmm..
Idę się szykować, za godzinke jade na spotkanie z położną, przy okazji sobie zobacze porodówke. Poza tym poszłam dzisiaj w nocy o 3 do wc a tam co? mysza, kurna jak się przestraszyłam, nie złapałam się za brzuch(jakoś ten zabobon został mi w głowie) ale normalnie uciekłam w podskokach, a ona taka malutka byłaaaaa.......mam nadzieje ze dzidzia sie nie przestraszyła az tak
Stary 2012-12-05, 09:43   #2075
BlackSanctum
Zakorzenienie

Magnoliss - witamy w naszych skromnych szeregach. Fantastycznie, że się Wam udało - i to podwójnie od razu. Tylko teraz stosuj się do zaleceń lekarza i nie wstawaj przypadkiem.

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Miło się Was podgladało przez ostatnie kilka miesięcy, pomijając właśnie dzień wczorajszy...
Sama jestem w 33 tyg ciąży i śledzę Was już od bardzo dawna, ale tyle piszecie, a ja nadal pracuję, że stwierdziłam, że i tak ciężko mi się będzie do Was wbić. Głupio wyszło, że w takich okolicznościach się przedstawiam, ale niech będzie To moja pierwsza ciąża, oczekujemy synka, wkrótce skończę 28 lat. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło.
Heeej. Nie bierz postu Szai do siebie, on nie był do nikogo personalnie skierowany.

Powiem Wam szczerze, że jak obserwowałam wczoraj listę obserwujących (masło maślane ), to widziałam tam zupełnie inne nicki, niż Wasze - nicki osób, które widuję na innych wątkach, zupełnie poza forum ciążowym, stąd mój osobisty wniosek, że niektórzy przyszli tu z ciekawości.
Stary 2012-12-05, 09:46   #2076
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a ja tak ślęcze nad kanapką z serem żółtym...i jem..bo jem..dawaj no te śledzie...
kurier już pojechał obiecał byc w pól godzinki

uciekam na razie, zajrze pozniej
mąż jedzie dzis do pracy na 12 także calutki dzien bede sama, posciel wrzuce do prania, kolderki i poduszki wyniose bo pięknie słonce swieci - uwielbiam takie wywietrzone

i chyba jeszcze raz przejrze torbę i poukladam ciuszki Małego

to milego dzionka i czekamy na wiadomosc od Ewulki.
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:47   #2077
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Debrah, ja mam prawie caly czas twardy lykam magnez i nospe, ale ginka paniki nie siala . Powiedziala tylko, ze trzeba go zmiekczyc zeby mala mogla sie przekrecic

Mnie uczula oliwka j&j, kupilam sobie z mysla o smarowaniu brzucha w ciazy, ale robil sie po niej czerwony i swedzacy teraz uzywam emulsji bd i jest o niebo lepiej wczesniej unikalam tego typu kosmetykow, ale teraz podobnie jak black mam zamiar kupic je dla malej

No i witam swiezo ujawnione mamusie
Stary 2012-12-05, 09:48   #2078
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny dawno mnie nie było, powód mąż w domu chory, ktory pracuje zdalnie, więc dostęp do internetu ograniczony, bo siedzi non stop i coś robi.
U mnie coraz ciężej hehe brzu mi znowu skoczył i mam 100 cm, jak tak dalej pójdzie to do porodu będę miała 130.
Wczoraj byłam na usg w szpitalu i się okazało, że mały nadal w poprzek leży, lekarz dał mu jeszcze 3 tygodnie jak nie to ustalimy termin cesarski i bedziemy czekać, może jednak jeszcze się przewróci. W sumie to już nie wiem co myśleć z 1 str chciałam naturalnie, a z 2 włączyła mi się panika i strach przed tym co bedzie - wcześniej tak nie miałam.
Mały spokojnie udawał grzecznego przez całe usg, waży 2 kg, serduszko ładnie bije

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:48   #2079
nancykenator
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, ja również przeglądam Wasze wpisy od jakiegoś czasu, dzięki Wam trochę usystematyzowałam informacje o kosmetykach, wyprawce itd itp. Miałam wcześniej napisać ale jakoś tak się nie składało, tak jakoś głupio pisać do osób, które mam wrażenie znają się dobrze ale mam nadzieję, że może mi to wybaczycie i przyjmiecie do Waszego grona? Byłoby mi bardzo miło
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 09:48   #2080
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziś mam USG, ostatnie miałam 12 tyg temu i strasznie się stresuję. Zwykle jestem luzak ale mam różne obawy: czy małe rośnie, czy jest na pewno dziewczynką (tylko raz mi tak powiedzieli), jak jest ułożone.... Biegunki dostałam z tego stresu. Na 15 jadę.... Ale wcześniej do endokrynologa.
Wczoraj wybraliśmy wózek:
http://www.babyactive.pl/wp-content/...so-n_1/11n.jpg
TŻ nie pozwolił żadnego niekoloru typu: vanilia czy szary no i stanęło na zieleni
Nie denerwuj się wizytą Ja tez miałam taką przerwę między usg a okazało się że mała rośnie zdrowo Trzymam kciuki za wizyte

A wózek bardzo mi się podoba
Cytat:
Napisane przez magnoliss Pokaż wiadomość
Dziękuje za bardzo miłe przyjęcie No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki. O dziecko staraliśmy się dosyć długo (oko 2,5 roku) i właściwie w momencie w którym najmniej bym się tego spodziewała udało się. Później jak poszłam potwierdzić ciąże do lekarza i dowiedziałam się że będą bliźniaki to prawdę mówiąc trochę się przeraziłam... Milion myśli w głowie jak sobie poradzimy itp, itd... Teraz już oczywiście bardzo się cieszymy ale nie ukrywam że i tak się boję bo to moje pierwsze dzieci i od razu z "grubej rury" . Na szczęście będę miała wiele rąk do pomocy.
Jak do tej pory ciążę znosiłam bardzo dobrze, ale niestety przez skurcze trafiłam dwa tyg. temu do szpitala było zagrożenie przedwczesnym porodem i teraz mam reżim łóżkowy ( w domu) bo w poniedziałek na wizycie u gina. dowiedziałam się że szyjka w tydzień skróciła mi się o 5 mm a w sobotę bedzie dopiero 30 tydz.
Witamy
Stary 2012-12-05, 09:51   #2081
mitabe
Rozeznanie

Idę spróbuje chociaż trochę was nadrobić.

Stary 2012-12-05, 09:52   #2082
badziabadzia
Zakorzenienie

Mitabe, a w ktorym jestes teraz tygodniu?
Stary 2012-12-05, 09:52   #2083
s i l v e r
Zakorzenienie

Aaaa no i dziś zaczęłam 34 tydz (wedlug gin 33)

Brzuchol-102cm
Waga-64
Stary 2012-12-05, 09:54   #2084
badziabadzia
Zakorzenienie

Silver, ja z taka waga zaczynalam
Stary 2012-12-05, 09:55   #2085
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Witamy serdecznie i zachęcamy do pisania
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Meduza, wózeczek jak sie patrzy, bardzo elegancki i sprytnie wygląda i kolorek też fajny

śledzie w śmietanie pochlaniam jakby któras miała ochotę to mogę sie podzielic
a na deser mam pieczarki marynowane z biedrony

jak mnie wzięło na kwasne, szok
Śledziom mówię stanowcze nie ale marynowane pieczareczki
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja również przeglądam Wasze wpisy od jakiegoś czasu, dzięki Wam trochę usystematyzowałam informacje o kosmetykach, wyprawce itd itp. Miałam wcześniej napisać ale jakoś tak się nie składało, tak jakoś głupio pisać do osób, które mam wrażenie znają się dobrze ale mam nadzieję, że może mi to wybaczycie i przyjmiecie do Waszego grona? Byłoby mi bardzo miło
Wybaczamy ale w zamian za to prosimy o częstsze udzielanie się
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dawno mnie nie było, powód mąż w domu chory, ktory pracuje zdalnie, więc dostęp do internetu ograniczony, bo siedzi non stop i coś robi.
U mnie coraz ciężej hehe brzu mi znowu skoczył i mam 100 cm, jak tak dalej pójdzie to do porodu będę miała 130.
Wczoraj byłam na usg w szpitalu i się okazało, że mały nadal w poprzek leży, lekarz dał mu jeszcze 3 tygodnie jak nie to ustalimy termin cesarski i bedziemy czekać, może jednak jeszcze się przewróci. W sumie to już nie wiem co myśleć z 1 str chciałam naturalnie, a z 2 włączyła mi się panika i strach przed tym co bedzie - wcześniej tak nie miałam.
Mały spokojnie udawał grzecznego przez całe usg, waży 2 kg, serduszko ładnie bije
Ważne że z maluszkiem wszystko dobrze a czy poród będzie naturalny czy cesarka to już mniej ważne przeżyjemy wszystko
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:00   #2086
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Ja też długo się zbierałam do tego żeby napisać do dziewczyn.Jestem tu dopiero miesiąc a już się zżyłam bardzo z wszystkimi i codziennie tu zaglądam i piszę.
Stary 2012-12-05, 10:01   #2087
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej. Napisz coś więcej o sobie.
Stary 2012-12-05, 10:02   #2088
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Silver, ja z taka waga zaczynalam
Ja zaczynałam z wagą 53
Stary 2012-12-05, 10:04   #2089
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje za bardzo miłe przyjęcie No więc jak już wcześniej pisałam będę miała bliźniaki. O dziecko staraliśmy się dosyć długo (oko 2,5 roku) i właściwie w momencie w którym najmniej bym się tego spodziewała udało się. Później jak poszłam potwierdzić ciąże do lekarza i dowiedziałam się że będą bliźniaki to prawdę mówiąc trochę się przeraziłam... Milion myśli w głowie jak sobie poradzimy itp, itd... Teraz już oczywiście bardzo się cieszymy ale nie ukrywam że i tak się boję bo to moje pierwsze dzieci i od razu z "grubej rury" . Na szczęście będę miała wiele rąk do pomocy.
Jak do tej pory ciążę znosiłam bardzo dobrze, ale niestety przez skurcze trafiłam dwa tyg. temu do szpitala było zagrożenie przedwczesnym porodem i teraz mam reżim łóżkowy ( w domu) bo w poniedziałek na wizycie u gina. dowiedziałam się że szyjka w tydzień skróciła mi się o 5 mm a w sobotę bedzie dopiero 30 tydz.
Ja też jestem z bliźniaków i mój mąż też jest z bliźniaków obydwoje urodziliśmy się przed terminem ja z bratem w 7 miesiącu a mąż z siostrą w 8 więc musisz być przygotowana na wcześniejszy termin. 30 tydzień to i tak jest dobrze bo takie dzieciątka można dzisiaj uratować a nie tak jak było 30 lat temu że były marne szanse na to. Głowa do góry wszystko będzie dobrze
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:09   #2090
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
U nas aura zimowa, ładnie patrzy się na leżący śnieg przez okno
Black - dobrze, że zrobiłaś ,,porządek" w klubie.
Lady - miałaś rację z tą poduszką kojcem, śpię na niej od 6 nocy i dopiero teraz się przyzwyczaiłam. Zawsze często się budziłam, a teraz z 2-3 razy i jest naprawdę wygodna.
Dziś mam ambitne plany żeby porobić porządki i poprasować choć część ciuszków dla dzidzi (czekają już od ponad 2 tyg.).
Witam nowe mamusie
Teraz uciekam do obowiązków. Miłego dnia życzę
No i trzymam kciuki za Ewulkę z Anią.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:09   #2091
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej hej. Napisz coś więcej o sobie.
Dzięki za przyjęcie . Jestem w 29 tyg., spodziewamy się synka - Kubusia , termin mam na 23 lutego (to z usg) albo na 15 lutego (z om). Cieszę się bardzo, bo to nasz pierwszy dzidziuś. Trochę się stresuję, myślę, że jak my wszystkie. Poza tym, to od wczoraj jestem na diecie ciążowo-cukrzycowej i marzę o czekoladzie.... Mieszkam w Krakowie, mam 26 lat
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:09   #2092
olimpka85
Raczkowanie

Black ja dostalam takich bialych plam na nogach potem po masciach zeszlo ale dlugo musialam stosowac zele do mycia i balsamy z apteki kupa kasy na to poszla, potem przerzucilam sie na bialego jelenia i tym sie myje i nawet na nim nogi gole, proszek do prania tez bialy jelen.
a nigdy nie mialam zadnych uczulen ani alergii.
wogole to j&j poprostu ma dobry marketing i tyle,choc komus oczywiscie moze sluzyc

witam wszystkie nowe mamusie!!!
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:12   #2093
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny : jakie są Wasze brzuchy, miękkie przez większość czasu? Boli Was coś jak wstajecie, chodzicie itp??
Chyba ten mój brzuch coś za często jest twardy. Skurczy nie mam, po prostu jest twardy. I często mam potrzebę się wysiusiać z przekonaniem, że to coś pomoże, bo czuję taki ucisk...macie podobnie?
No mój też tak twardnieje, szczególnie wtedy jak się zmęcze i właśnie chodze siku co 5 minut ... biorę magnez systematycznie więc to może Mała mi się tak układa...

Cytat:
Myślę że ten post dotyczy również poniekąd mnie. Otóż jestem w ciąży i mam termin na luty, ale myślę że urodzę wcześniej bo będę miała bliźniaki. Nie udzielam się na forum ponieważ najzwyczajniej w świecie nie miałam na to czasu a później ciężko się wybić w rozmowy dziewczyn, które już dobrze się znają. Wasze rady zwłaszcza niektóre są bardzo cenne i pomocne zwłaszcza że jesteśmy na podobnym etapie ciąży i dlatego Was sobie podczytuje a nie dlatego że "nie mam własnego życia" Poza tym forum jest publiczne i dostępne dla wszystkich...
Witaj
Miło mieć w naszym gronie bliźniaki
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Siemano.
Ale sie czuje hmm..
Idę się szykować, za godzinke jade na spotkanie z położną, przy okazji sobie zobacze porodówke. Poza tym poszłam dzisiaj w nocy o 3 do wc a tam co? mysza, kurna jak się przestraszyłam, nie złapałam się za brzuch(jakoś ten zabobon został mi w głowie) ale normalnie uciekłam w podskokach, a ona taka malutka byłaaaaa.......mam nadzieje ze dzidzia sie nie przestraszyła az tak
o mammoooo !
Chyba bym rozwaliła krzykiem cały blok!
Ja kiedyś jak pojechałam do rodziców to tez miałam podobną sytuację tyle że z pająkiem....
Idę sobie siusiu , sikam , wstaje ,wrzucam papier do środka a tam centralnie na Środku siedzi sobie pająk! Taki ogromny czarny i owłosiony, jakbyśmy mieszkali w Australii to bym pomyślała że to tarantula... to był szok !
Cytat:
Witaj
Powiedz coś wiecej o sobie

Cytat:
Przyjmiemiy
Tylko napisz coś wiecej

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Aaaa no i dziś zaczęłam 34 tydz (wedlug gin 33)

Brzuchol-102cm
Waga-64
Idziemy łeb w łeb ja też dziś 34

Witam z rana
Noc miałam nie zbyt ciekawą, ciągle w głowie milion nieprzyjemnych myśli, i sny takie których nikomu nie życzę.... za bardzo chyba wszystkim się przejęłam.
A dziewczyny o co chodzi z tym klubem, wczoraj jeszcze był tam ten temat a dziś zniknął? Coś nie tak? Jak coś to napiszcie mi na PW.

Kurdę mąż za 2 dni ma urodziny a jeszcze prezent nie przyszedł do niego... coś poczta polska przed świętami zaczyna szwankować , oby doszło do piątku
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:13   #2094
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witajcie
my dzis zaczelismy dzien od niespodzianki - mamy snieg. tutaj to cos bardzo zadkie. tz zglosil lod na drodze i 3 samchody w rowie. mam nakaz jazdy droga okrezna, ale bez zakretow. moj samochod ma przynajmniej dwie zimowki na napedzie wiec tak zle nie mam. normalnie tutaj jezdzi sie na letnich oponach. mam tylko nadzieje, ze ja bede musiala ruszyc samochod za kilka godzin to juz bedzie po najgorszym
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:18   #2095
szklanka19
Zadomowienie

Cześć

Widzę, że mamy nowe mamusie - witajcie

U mnie też klasyk, zasnęłam po 2, a przed 6 już nie spałam. Dzisiaj mój mąż zaczyna remont sypialni i musiałam się przenieść z moim majdanem. Szkoda tylko, że nie mogę pomóc w niczym

Black to powodzenia w załatwianiu spraw drukarniowych

Meduza kciuki za wizytę! Nie piszę, żebyś się nie stresowała bo ja też latałam jak osika przed tym usg

Pstryczku jeszcze co do wczorajszej apteczkowej wyprawki to przypomniał mi się jeszcze olejek kminkowy. Ponoć dobry przy kolkach. Trzeba wziąć troszkę kropelek, niewiele i smarować brzuszek maluszka. Potem ciepło ubrać i położyć na brzuszku. Kiedyś wyczytałam na jakimś wątku, że działa.

No i teraz powiedzcie mi czy przegapiłam czy Iwfka i Sara się nie odzywały dawno?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:23   #2096
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
Black ja dostalam takich bialych plam na nogach potem po masciach zeszlo ale dlugo musialam stosowac zele do mycia i balsamy z apteki kupa kasy na to poszla, potem przerzucilam sie na bialego jelenia i tym sie myje i nawet na nim nogi gole, proszek do prania tez bialy jelen.
a nigdy nie mialam zadnych uczulen ani alergii.
wogole to j&j poprostu ma dobry marketing i tyle,choc komus oczywiscie moze sluzyc

witam wszystkie nowe mamusie!!!
Niby firma z długim stażem na rynku, a takie niemiłe niespodzianki sadzą, kiedyś mieli na pewno lepsze te kosmetyki, mniej chemiczne...

Mój TŻ też nie ma żadnych uczuleń, alergii ani nic, a jednak straszliwie go po tym wysypało, wolę nie wiedzieć, co się znajduje w tym kremie.
Stary 2012-12-05, 10:32   #2097
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja nie wiem juz co mam zryc zeby ten cukier nie wychodzil wysoki :/
Zjadlam na sniadanie 2 kromki razowca z szynka, serem i ogorem oraz 2 lyzki musli ze szklanka mleka i co? I KURNA 170 cukier po godzinie Moze sie podnosi ze stresu bo przed kazdym kluciem cholera mnie bierze.

Snila mi sie dzis Toska, juz chodzila. Byla takim pieknym, malym, rozowym prosiaczkiem
Mogę ci jedno napisać z doświadczenia męża na diecie, nie wolno mieszać produktów, jeżeli jesz kanapkę z wędliną to tylko warzywa do tego, jak z serem to z serem, jak musli to musli. Jedz w odstępach czasu te produkty.
Mogę podać dobry przepis na sniadanie, mąż je tonami:
Jogurt z pestkami dyni, słonecznika, orzechami włoskimi lub laskowymi, do tego zórawina żeby słodsze w smaku było.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
mnie poprostu taki niepokój ogarnął...a kiedys tak chciałam cesarkę...ze strachu przed bólem...teraz tak się boję że malutki się nie odkręci....
Mi się właśnie też strach włączył, jakoś nie brałam po uwagę cesarski nawet a teraz panikuje.

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Mitabe, a w ktorym jestes teraz tygodniu?
Właśnie dzisiaj zaczęłam 34

Dziewczyny nie wiem dokładnie co się działo ostatnio na forum, aż mi się humor popsuł i mętlik w głowie

Stary 2012-12-05, 10:34   #2098
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Mi się właśnie też strach włączył, jakoś nie brałam po uwagę cesarski nawet a teraz panikuje.

Właśnie dzisiaj zaczęłam 34

Dziewczyny nie wiem dokładnie co się działo ostatnio na forum, aż mi się humor popsuł i mętlik w głowie
Nie martw się, jedziemy na tym samym wózku, będzie dobrze. Badziabadzia ma to samo.

Napisałam Ci wiadomość prywatną, co się stało - nie piszemy o tym na forum ogólnym, bo H. o to prosiła.
Stary 2012-12-05, 10:35   #2099
scotasia
Wtajemniczenie

Hej...
Cytat:
Ja nie mam nic dla siebie do szpitala poza szlafrokiem.

Dziewczyny : jakie są Wasze brzuchy, miękkie przez większość czasu? Boli Was coś jak wstajecie, chodzicie itp??
Chyba ten mój brzuch coś za często jest twardy. Skurczy nie mam, po prostu jest twardy. I często mam potrzebę się wysiusiać z przekonaniem, że to coś pomoże, bo czuję taki ucisk...macie podobnie?
Cytat:
No właśnie, mój jeszcze przybiera różne kształty, ale to pewnie zależy jak mała się ułoży. W ogóle wydaje mi się, że ona mocno przeszkadza mojemu żołądkowi i jelitach w pracy, mam wrażenie, że zatrzymują mi się gazy - od tego też może być twardszy brzuch - można w ciąży espumisan albo coś w podobie?
Ja tez czesto mam twardy brzuch, zwłaszcza wieczorami. Biore 3xdziennie magnez, czasem wiecej, jak mi twardnienie nie mija. Ale mysle, ze gazy tez moga byc powodem. Mam wrazenie, ze moje jelita sa calkiem zgniecione gdzies po bokach brzucha i ciezko im dzialac. Kilka razy nawet mialam takie dziwne skurcze ze strony jelit, ale ja od zawsze mam z nimi problemy;/
Witam nowe mamusie Ciezko sie czasem wbic w temat, wiem cos o tym. Ale trzeba probowac

Cytat:
Dzięki za przyjęcie . Jestem w 29 tyg., spodziewamy się synka - Kubusia , termin mam na 23 lutego (to z usg) albo na 15 lutego (z om). Cieszę się bardzo, bo to nasz pierwszy dzidziuś. Trochę się stresuję, myślę, że jak my wszystkie. Poza tym, to od wczoraj jestem na diecie ciążowo-cukrzycowej i marzę o czekoladzie.... Mieszkam w Krakowie, mam 26 lat
OO to podobnie jak ja, tylko ze tp z om mam na 23, a z ost usg na 15.02 i tez czekamy na synka.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-05 o 10:37
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 10:37   #2100
magnoliss
Raczkowanie

Cytat:
Ja też jestem z bliźniaków i mój mąż też jest z bliźniaków obydwoje urodziliśmy się przed terminem ja z bratem w 7 miesiącu a mąż z siostrą w 8 więc musisz być przygotowana na wcześniejszy termin. 30 tydzień to i tak jest dobrze bo takie dzieciątka można dzisiaj uratować a nie tak jak było 30 lat temu że były marne szanse na to. Głowa do góry wszystko będzie dobrze
dzięki za słowa otuchy no właśnie dużo rzeczy mi jeszcze brakuje dla maluszków i teraz mąż musi sam naginać i kupować trochę żałuje,że nie zrobiłam tego wcześniej, "mądry Polak po szkodzie"
magnoliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości