|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ale sie wyspalam. Moja córka ostatnio przesypia całe noce w swoim łóżeczku ( nie chwale oczywiscie) Madziulka nigdy nie szukałam w necie koleżanek. Pisać mam z kim ( choćby z Wami). Brakuje tylko czasami z kims sie spotkac tak na żywo. Gdzies wyjść itp. Jak tam szczepienie? Udało sie ? Na co jeszcze szczepilas? Wiktoria juz we wrześniu miała ostatnia dawkę. Marzena usmialam sie trzeba było sie upomnieć o naklejke. Brumku dobre rozwiazanie. Ja tez wole u siebie w domu bo tak jak ty mam przystosowane mieszkanie dla dziecka. Moge ja spuścić z oka na chwile i wiem ze nic sie nie stanie. Eveewe fajne zakupki. F&F dobre gatunkowo rzeczy maja. Pisałam wyżej ze Wiki dobrze śpi ale za to mamy problem z jedzeniem. Nie mam pojęcia co jej dawać na śniadanie. Kaszy nie, kanapki nie. Mleko tez ostatnio Bee. Jedyne co jada to jogurty. No ale na samych jogurtach to dlugo nie pociągnie. Mam wrażenie ze głodna jest. |
|
|
|
#3902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Ja tez nie boje sie, ze Martyna zrobi sobie u nas w domu. Zabezpieczyłam wszytsko co sie da. Pomieszczenia do których nie moze wejsc sa pozamykane zawsze. Moge ja spuścic z oka. No chyba, ze zacznie włazic na meble co ostatnio czyniła. Za to jak pojade do moich rodziców czy teśiów musze co chwile na nia patrzec a bo to kontakt nie zabezpieczony a to jakies przedmioty na pólkach, które moze stłuc.
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- STRONCZKU nie pomoge bo u nas wciaz dominuje mleko. Po przebudzeniu dostaje butle i po krzyku. Zreszta ona sama domaga sie butelki. |
|
|
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Bombka, witaj
Rozumiem Cię, mam tak samo. Wstaję koło 5:30, szykuję się do pracy, jak dzidziuś się w tym czasie obudzi to robie mlesio i karmię, i jeszcze biegnę do sklepu po pieczywo, żeby TZ nie musial targać dzidziusi. Potem jadę do pracy, wracam koło 17:30 - 18:00, coś jem albo i nie i zajmuję się dzidziusią. Potem kąpiel i zazwyczaj dzidziuś nie idzie spac, tylko bawi sie do 21-22. Jak już się uśpimy, to nie mam siły na nic. Ale coś trzeba w domu porobić, poprasować itp. i północ mnie zastaje. I potem chwila spania, wstawanie w nocy, i o 5:30 od nowa ta sama historia ... Na wizaż mam czas tylko w pracy i to nie zawsze Cytat:
![]() Cytat:
Zycie na świeczniku nie jest fajne, ale to już przechodzi ludzkie pojęcie. Cytat:
|
|
|
#3904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 pobudki to prawie jak "wcale nie wstawałam" To obie dziś pospałyśmyMy na dniach wybieramy się do fryzjera, bo obaj panowie zarośli. I Dominik i tż, a na święta muszą się jakoś prezentować. Cytat:
![]() Dominik od jakiegoś czasu już śpi na poduszce, bo też zauważyłam ze tak mu wygodniej. Właśnie muszę mu jakąś kupić do łóżeczka, bo swoją ma dość płaską.
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no tak schrony rzekomo budowane są w ogromnych ilościach w USA. ![]() a co do mdłości, to wiesz nawet nie fakt, że ona leży w szpitalu bo ma mdłości(ponoc to jakaś gorsza odmiana), ale fakt że jest poniżej 12 tygodni w ciąży i jej służba zdrowia pomaga,a takim zwykłym obywatelom- nie, bo w UK nie uznaje się ciąży do 12 tygodnia. dopiero wtedy są spotkania z położną itd.. i kolejny raz potwierdza się, że są RÓWNI i RÓWNIEJSI ![]() A TAK TAK TAK
|
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech się Kate przyzwyczaja, bo później będzie już tylko gorzej U mnie w Tesco system niestety zawiesił sie i bonów nie przyjmowali, także nici z zakupów ![]() Idziemy dziś tu: http://akademia-kleksa.pl/index.php/public/rekrutacja |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj Wlasnie na ten temat debatowalam z mężem. W koncu stwierdził ze ona jest człowiekiem wyższego gatunku, płynie w niej błękitna krew ( akurat w nuej nie plynie) nie zgadzam sie z tym. Niczym sie nie różni ode mnie. miała tylko Troche szczescia ( lub nieszczęścia) ze spotkała księcia. |
|
|
|
|
#3908 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEE a w którym miejscu to Tesco z ciuszkami?
|
|
|
|
#3909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kilka razy popisałyśmy i teraz spotykamy się na kawce, spacerach itp. Bardzo mi takich spotkań brakowało..
|
|
#3910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to, ze pochylili sie nad nia we wczesnej ciazy-no ców. moze trafiła na Polskich lekarzy |
|
|
|
|
#3911 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam ja, Tymuś i wielka przebita piękna trójka I tym samym mamy komplet zębów Cytat:
Podobno pneumokoki sa najbardziej bolesne, ale że aż tak to sie nie spodziewałam... Może ból bólem, a stres przede wszystkim nie dał Hani spać ![]() Ja zawsze dla Tymcia sama sobie biorę nalepkę dzielnego pacjenta, bo nikt nam nie proponuje, a widzę, ze stoją na biurku lekarki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No, za parę lat i do tego dobijemy ![]() Cytat:
- U nas też reklamy jakieś są, ale tak dowcipnie. Nie ma żadnej paniki, nikt w to nie wierzy. Za to w Stanach słyszałam, ze faktycznie jakaś paranoja. U Was tez, tak? Obłęd ![]() - Nawet nie wiedziałam, że ona jest w ciąży. Myha - Martynka chyba nie do końca przekonana do cytrusów
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
To do przeżycia
Widziałam wyżej, że przygotowania podzielisz na gości, więc Tylko pewnie sprzątanie na Twojej głowie zostanie, ale to juz pikuś Tymuś pomoże
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Dziś zostałam sama na włościach w pracy (kierownictwo na konferencjach) więc mam chwilkę na wizaz ![]() Co do końca świata ja nie wierzę i się nie bunkruje hehe...a nawet gdyby to z wtulonym we mnie synusiem wszystko zniosę.. Cytat:
Generalnie on jest całkiem normalny tylko z tymi imionami mu coś odbija.. Agawoo najgorsze jest to że tak mało czasu mamy dla maleństw naszych..dobrze że karmię UU to godzinę wczesniej wychodzę..a często gęsto od przystanku do domu biegnę żeby być jak najszybciej z nim.. Pieleszka biedna Hania po tym szczepieniu... Dziewczynki mam pytanie a propos wózków spacerowych..czaję się na Nunę Peep chyba kilka z was ma (Carmela?) polecacie? Zależy mi na wózku gdzie oparcie nie będzie takie półleżące tylko tak w miare żeby prosto mógł siedzieć z czasem? No i jeszcze myślę o Baby Design Sprint lub Mini..ma któraś z was? |
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż u nas też strajk głodowy. Już 4 dzień. Aż się dziwię czym on żyje, bo wypije dwa łyki mleka i koniec, nie chce I to tak leniwie, a zawsze intensywnie ciągnął.Cytat:
), podawanie do stołu i szykowanie części żarełka. Ale wybiorę sobie to, co lubię najbardziej robić. Resztę zwalę na mamę i teścia: D---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Pamiętacie małą Lenkę, której nie mogli zdiagnozować? Ostatnio się jej poprawiło, wiele tygodni było dobrze. A wczoraj jej mama napisała, ze Lenka umiera ((https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630417&page=18
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
BRUMKU nie moge takich historii czytac. ostatnio ogladałam reportaz o tym medaliście i jego bliźniaczkach. ryczałam jak bóbr
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super się składa, super lekki, wszędzie pojedzie, nie mieliśmy najmniejszych problemów ani na chodnikach, ani na kamienistych drogach w parkach, ani na plaży. |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Z innej beczki - suszyłam któraś z Was plasterki pomarańczy w suszarce? Takiej do grzybów? Ja dotąd w piekarniku to robiłam, ale kusi mnie, żeby pożyczyć od mamy suszarkę i spróbować. Tylko nie wiem czy efekt będzie taki fajny, bo nigdy się tym wynalazkiem nie posługiwałam.
A tu dla śmiechu: http://dzieciowo.pl/2012/12/top-list...-rodzicow.html
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Oliweczko ja super, że już w domu jesteście!
Ale przeboje z tymi szczepieniami... Wspólczuję kredytów. My nie mamy, więc mogę sobie pozwolić na zostanie z dzieckiem w domu, ale z drugiej strony "płacę" za mieszkanie z teściami... Brumek fajne krzesełko Gratuluję ząbka! ![]() Anka dobrze, że masz takie babcie, z którymi możesz spokojnie zostawić dziecko na kilka dni. Ja mam obawy, żeby zostawić na kilka godzin Z teściową zupełnie inaczej patrzymy na świat, a w sprawie wychowywania dziecka też mamy zupełnie inne podejście. I na każdym kroku zgrzyty o różne rzeczy![]() I życzę powodzenia na egzaminach, gdybym kiedyś przeoczyła ten fakt! Eve świetne zakupy Ci się udały! Ja wczoraj wpadłam na ciuchy (z Małym to zawsze są ekspresowe zakupy, bo on, jako przedstawiciel męskiej części społeczeństwa, za zakupami nie przepada) i kupiłam Patrykowi polarek, bluzę i autko za całę 3 zł (całą drogę trzymał go mocno, co jakiś czas pokazywał na niego i mówił "mama"). W ogóle to mój syn uwielbia auta. Może bez przerwy oglądać przejeżdżające samochody (mówi nawet 'dzik" na dźwig i "trrr" na tiry), a w domu też ciągle czymś jeździ "brrrrr" (i to jedyna rzecz, którą potrafi się kilka minut zająć). Nocka u nas ciężka. Nie wiem, ile razy wstawałam i jak długo się nosiliśmy/przytulaliśmy/jedliśmy. W każdym razie zdążyłam w tym czasie przeczytać jeszcze z 70 stron "Kwiatu pustyni" (wciągnęło mnie) Wydaje mi się, że lewa trójka już się przebiła, tylko ta prawa jeszcze nie, ale trudno sprawdzić, bo on buzi nie otworzy.
|
|
|
|
#3919 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
![]() może być a jak na teraz? ![]() Cytat:
Cytat:
hahahahah za to z ciebie miałam polewkę nie no ja bym się upomniała o naklejkę Cytat:
![]() my mamy w sobotę mikołaja mój szwagier się przebiera mój tż będzie diabłem będzie 9 dzieciaków potem jeszcze pójdą po sąsiadach bo sobie zamówili szwagra co by ich też odwiedził![]() Cytat:
Cytat:
co zrobili
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
przeczytałam i zapomniałam
![]() wybaczcie w ogóle jakaś dziwna jestem dziś musiałam sprawdzić u siebie w profilu czy ja to juz pisałam dziś czy nie... ale dostałam @ może to dlatego mały śpi ja gotuję zupę i nie pamiętam co chciałam napisać...
|
#3921 |
|
Wtajemniczenie
|
MAMD wysłałas mi zaporszenie na FB a ja je przez przypadek skasowałam. Zrehabilitowałam sie i wysałm ci zaproszenie ode mnie
![]() Co do babc to maoja mama super zajmuje sie Martyna wiec nie mam żadnych obaw, zeby powierzyc jej opieke na dłuzej. W perspektywie wiosenno-letniej jest opieka całoweekendowa bo nie chce, zeby Martyna przez to, ze ejstem w ciazy i, ze pojawi sie nowy członek rodziny musiaął zrezygnowac z jeżdzenia na działke. Chociaz nie wiem jak ja sobie poradze z tak długa rożłaka. Co do tesiowej to myśle, ze wiele rzecyz by podwazała ostatnio mówie do niej gzrecznie, zeby starała sie uwarzac na to co mówi przy małej bo ona teraz chłonie wszytsko jak gabka. Chodzi mi o przekleństwa bo moja teściowa lubi sobie porzucac mięsem A ona na to, że przeciez ona jest jeszcze mała i nic nie rozumie no żesz... A nie mogła powiedziec "ok, postaram sie".
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- mycha - mogła "ku.wa, postaram sie" powiedziec
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
ja np suszone pomarańcze wieszam na choince. Cudnie wygladaja. tylko ja ide na łatwizne i kupuje gotowce
|
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
1. Dzieki
2. Siostra TZta wie, że Melka jest smarkata. Ale chce przyjść w odwiedziny ze swoimi dziećmi, z których jedno przechodzi własnie zapalenie ucha "ale juz jej przechodzi" ... Dwójka dzieciakow chodzi do szkoły, mogą mi dostarczyć różne ciekawe wirusy a Melka osłabiona A może ja przesadzam? Nie mogę w sumie Melki odizolować od społeczeństwa, ale trzecia choroba w ciągu dwóch miesięcy trochę mnie wytracila z równowagi ...
|
|
#3925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-w sumie to dobrze bo to samo zdrowie (ja robie z tartym jablkiem, gruszka, malinami)---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() U nas tez rano jeszcze butla króluje(ale za godz. juz jest gotowy na sniadanko ), to miłośc Boryska ogromna, jak ja widzi to az podskakuje
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-05 o 14:15 |
||
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku pewnie zeby, dlatego strajkuje. Dziwi mnie tylko ze nocki ostatnio spokojne.
DDewik dziekuje. Musze spróbować z ta owsianka. Dziec śpi. Wypila dosłownie trzy lyki mleka a ja ide cos porobie
|
|
|
|
#3927 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i Ty również.Boryskowi jeszcze 4 ząbków brakuje na dole-2 i 3 U nas nie ma takich naklejek, nigdy Borys nie dostał ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
(a czemu nie chcesz w piekarniku suszyć?(wieczorkiem jak Tymek pójdzie spac np.)Teraz jak bym pracowała to bym była w szale robienia ozdób świątecznych na kiermasz(w Wielkanoc juz mnie nie ominie ).
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-05 o 14:21 |
||
|
|
|
#3928 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hi
Pisze z domku Bo moja mam chora więc dziś spędzamy razem dzionek Może i dobrze bo i ja sie troszkę wykuruje Cytat:
Biedni wy z tymi zębami Ale fajnie ze to już ostatni z tego rzutu Lykam aspirynke i meeeega dawkę wit. c Aha miałam Ci pisać ze u nas pierwsza 3 w natarciu Cytat:
![]() Cytat:
A czemu 2 noce nie dostawała UU Odstawiacie sie? Cytat:
Dziękuje za życzenia zdrówka Od razu mi lepiej Na jutrzejsza imprezę wymyślałam mini pizzę Każde dziecko będzie dobierało dodatki samo Muffinki sowy z MoichWypiekow Shake bananowy ![]() I dużo przekasek
|
|
#3929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
TZ rozbił samochód
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Rozumiem Cię, mam tak samo. Wstaję koło 5:30, szykuję się do pracy, jak dzidziuś się w tym czasie obudzi to robie mlesio i karmię, i jeszcze biegnę do sklepu po pieczywo, żeby TZ nie musial targać dzidziusi.

Potem przez tydzień się stresuje "zachoruje dziecko, czy nie zachoruje"...
Poza tym na jej miejscu to źle bym się czuła gdyby cała wielka Brytania gadała o tym ile i jak wymiotuję. wrrrrrr...
3 pobudki to prawie jak "wcale nie wstawałam" 

niech się Kate przyzwyczaja, bo później będzie już tylko gorzej
zębole

ale naklejkę dzielnego pacjenta dzierżyła z dumą w dłoni jakby się należało.