|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej
![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do reszty to też podobnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Fajnie, że wizyta w PL się udała. Zastanów się, serio chcesz tu wracac?? Ja bym wyjechała chętnie ![]() Brawo za tyle zębów!!! Wow, to chyba nasz zębowy przodownik ![]()
![]() |
#1384 |
Wtajemniczenie
|
U nas wielkie wydarzenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nie wyobrażam sobie mojej Hanci żeby teraz miała 10kg ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej ![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() ![]() Mam nadzieję, że kiedyś wybierzemy się razem na spacer z naszymi pociechami ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() Ale niestety to niewykonalne, bo mój mąż ma teraz sajgon w pracy i wraca b. póxno, a o 20 to mi się już nie chce biegac na cwiaczenia. Może spróbuję rano? ![]() ![]() Co do formy to ja jeszcze 2,5kg. Niewiele. Ale jak pocwiczę, to poczuję się dużo lepiej.
![]() |
#1386 |
Wtajemniczenie
|
A póki co takie ...
#1387 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1388 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak lekko niestety nie było... W końcu to dość duża zmiana dla takiego bobasa. Tzn. samo łóżeczko dobrze znał, nieraz go tam wkładałam, kiedy musiałam go na chwilę zostawić samego (chociażby iść wyrzucić pieluszkę i umyć ręce po przewijaniu), ale prawie nigdy tam nie spał. I teraz zaczęliśmy od spania w dzień. Przez tydzień go w łóżeczku kładłam, a na noc jeszcze w koszu, aż wreszcie i na noc w łóżeczku. W ogóle Kaj protestuje już dłuższy czas dość mocno przy usypianiu, nie wiem dlaczego ![]() ![]() Z innych nowości - obmyślam podawanie wody na czas mojej nieobecności, chciałabym już żegnać się ze smokiem ![]() onething, kupiłaś już ten kubek lovi 360? Jak Szymkowi się spodobał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() choćbym miała zmarszczek dostać od takiego uśmiechania to dla takich czapek warto ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej ![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() do takiego dziergania to trzeba mieć talent moja droga i umiejętności ![]() _agata lanie na goły tyłek Ci się należy!!! dlaczego tak późno powiedziałaś o tych kuponach - właśnie wyszłam z 6 parami balerinek i kupony mi się skończyły, a gdzie ciuchy dla siebie i dziecka?? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1390 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kism jak planujecie pożegnać smoka? Krystianek ciagnie smoka przed zaśnięciem później wypluwa i zabieram czasem zabieram jak zaśnie, ale na spacerach obywamy się bez i tak też zasypia ![]() ![]() Krystianek dziś skończył 21 tygodni byliśmy a szczepieniu i waży 7850 g, mierzyliśmy go sami i ma 68 cm ![]() Pani dr pozwoliła okładać go poduszkami, bo może siedzieć bo się dźwiga do siadania i głowa mu nie lata ![]() Jest na mm sama już nie wiem jak mu rozszerzać dietę. póki co męczymy same papko-zupki warzywne, zastanawiam się nad kaszkami, ale nie wiem czy jest sens już podawać... jedno wiem, już nie pójdę do tej pani... Troszkę liczyłam, że o rozszerzaniu diety pogadam ze szwagierkami - wszystkie mają małe dzieci w wieku 5-2 latka.. jedna dała od razu wszystko dziecku kaszki, zupki - bodajże 3 miesięcznemu... a druga zapytała czy podajemy dziecku czekoladę do polizania, żeby poznał smak ![]() ![]() ![]() noo i oczywiście dziecko sąsiadów 1 miesiąc starsze... już od dawna jest podpierane poduchami żeby siedziało .. więc ja też powinnam uczyć dziecko siedzieć ![]() ja się nie znam na dzieciach, mogę tylko powiedzieć że uważam..., że gdzieś czytałam, że lekarz uważa... ale jak ich dzieciom się krzywda nie stała to mojemu też nic nie grozi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-12-04 o 23:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki, pamiętacie mnie jeszcze?! Ależ zaniedbałam forum. Wstyd!!!
![]() Niuncia rośnie jak na drożdżach, jutro kończy 7 miesięcy. Matko!!! Ależ ten czas leci, a przecież jeszcze niedawno kopała mnie w brzuszku ![]() ![]() ![]() Sprobuje Was troszkę poczytać zeby sprawdzić co u Was słychać. ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Wlasnie przeczytałam, że Persephone jest w ciazy!!! Cuuuudnie!!! Gratuluje!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 | ||
Wtajemniczenie
|
rinco, te Twoje prace szydełkowe są po prostu śliczne!
Skąd bierzesz wzory? Cytat:
![]() fajne ![]() Cytat:
![]() Prosimy o zdjęcie Twojego cudownego Cuda ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1393 | ||
Zadomowienie
|
Wysłałam Ci wiadomość na priv
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja czekam na jedną pobudkę w nocy, żeby Szymona do łóżeczka wyeksmitować ![]() Karmienie cycem i dużo słodyczy ![]() Si ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mleko ściągam, słodycze jem i tyje ![]() Liczę na to, że coś się ruszy jak skończę ściągać. Podobno moja ciocia tyła dopóki karmiła swoim mlekiem, a jak skończyła to moment spadła z wagi. Persephone gratuluję jeszcze raz i trzymam kciuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej
![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() Gratuluje ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 |
Wtajemniczenie
|
Witam się po małej nieobecności.
Wyjazd udał nam się bardzo, dzieciaki się zintegrowały, my poimprezowaliśmy. No i Kraków, Kraków, Kraków... ![]() Antoś cudnie zniósł wojaże, Kraków zwiedzał w chuście, wyluzowany i kokietujący wszystkich ![]() Idę ogarniać chałupę trochę, jakieś pranie zrobię i zakupy potem. Postaram się nadrobić Was później. |
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
A już miałam o Ciebie pytać
![]()
![]() |
#1398 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam!
U nas dalej chorowito. Hania ma już chyba ropny katarek, żółte gluty wychodzą. Chyba wybierzemy się do lekarza. Ewunia - wreszcie się odezwałas ![]() ![]() ![]() Gaabbii - masz jeszcze siłę o 20 na aerobik? Wowwwww, ja wtedy już padam na p.y.s.k. i cwieczenia to ostatnia rzecz, o której myślę. No ale muszę coś z tym zrobic. Onething, natusiakac - to jednak dowodzi, że każdy człek to inny przypadek, jeżeli chodzi o karmienie cyckiem i spadaniem/przybieraniem na wadze. ![]() pola - fajnie, że wyjazd się udał. BTW - czy wygodnie jest Antosiowi w chuście jak masz na sobie zimową kurtkę, a on jest też zimowo ubrany? Nie potrafi,ę sobie tego trochę wyobrazic. I ostatnio też myślałam o chuście, może Hania byłaby wtedy trochę spokojniejsza?? ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Kabanosa nie daję, chrupek nie daję, czekolady też nie ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Patrzcie ![]() http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=41470
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-12-05 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1399 |
Zadomowienie
|
Zdjęcia??? Ach proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Krystianek złapał katar, wczoraj po szczepieniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jaka ślicznota ![]() Fajnie się umazała przyjedzeniu. Też mam taki śliniaczek ![]() Ja też się raczej nie sugeruję opinią innych. Kieruje się instynktem i wiem co jest dobre dla mojego dziecka. Wszystkie "dobre ciocie" niech swoje rady sobie wsadzą nie powiem gdzie. Ja nie komentuje postępowania innych i tego samego oczekuję ![]() A swoją drogą jak spieracie te plamy po jedeniu z ubranek i śliniaków? Ja mam całą masę białych ubrań i prawie wszystkie śliniaki też są białe i niestety nawet gotowanie nie pomaga na te okropne plamy, a sporej części ubrań mi szkoda że się zniszczyły |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | |
Rozeznanie
|
Hej!
Perse, jaki dobre wieści. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Super nowy wpis na blogu. ![]() ![]() Witaj! Fajnie że się odzywasz. ![]() izotropia rozumiem Cię doskonale. Wczoraj na imprezce rodzinnej wszyscy się prześcigali z opowieściami kto co kiedy dawał jeść. I ja słucham opowieści jak to 5-miesięczne dziecko karmili czarniną. Na zewnątrz zachowuję spokój a w myślach ![]() ![]() Tylko mnie denerwują jak mówią np. no daj jej sosu posmakować. I zgadzam się z Tobą. Super że trafiłam na to forum. Dzięki niemu czuję się bardziej świadomą mamą. ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- moniczka fajne te świąteczne ozdoby. ![]() ![]()
![]() |
#1403 |
Raczkowanie
|
Właśnie nie wiem, mąż przeciętny 180cm, ja niska, listonosz też raczej średniego wzrostu....
![]() Młody po wczorajszym szczepieniu dziwnie ochrypł, coś mu lekko charczy, ale nie wygląda na przeziębionego. Dzisiaj spacer sobie darujemy. Tak się wzięłam za wymywanie za meblami, aż mi coś w krzyżu strzeliło, muszę chyba poczekać na męża, bo mam jeszcze 3 szafki do odsunięcia, a nie chcę już się nadwyrężać Dziewczyny czym skutecznie wyczyścić zlewozmywak ze stali nierdzewnej??? Na moim wiecznie jest biały osad, coś niby kamień. Zlew po umyciu wydaje się super czysty, ale jak tylko wyschnie, to zaraz pojawia się ten biały osad. Też tak macie czy to wina zlewozmywaka? Dodam że soda i ocet sobie z tym nie radzi, mleczka do stali nierdzewnej też nic nie pomagają.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
My też mamy cały weekend już zajęty ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Co do zlewozmywaka, to ja szoruję Cifem z wybielaczem.
![]() |
#1405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kosztuje to to grosze, a czyni cuda! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1406 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
My dzis 7 miesiecy kończymy. Noce troszke lepsze 3-4 pobudki a nie jak ostatnio 10 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odnośnie wychowania chyba muszę rodzinkę ustawić - to moje dziecko ja wiem co jest dla niego dobre, czego potrzebuje i bez czego może się obyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Raczkowanie
|
Będę jutro próbować bo dziś już mi się nie chce bo sporo tego jest. Dzięki za rade
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.