|
|
#271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
aaa jeszcze mate Linki brałam pod uwagę ale była niedostepna
|
|
|
|
#272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
U nas problemów z jedzeniem ciąg dalszy Dziś zjadł około 600 ml. Ostatni posiłek o 17 i śpi od 19:30 Jak jutro do południa będzie kiepsko jadł z butli, zrobię mu kaszki bezglutenowej i podam łyżeczką. Martwię się o tego mojego szkraba Humor ma dobry, nie widać, żeby coś mu dolegało, a jednak apetytu brak...sto lat dla Igusi biedactwo malutkie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#274 | |
|
Rozeznanie
|
Wyjdzie sobieczłowiek na parę godzin i nie może ogarnąc, co się w wątku dzieje..
Karolina Wanilllko, ja też jestem przeciwniczką antybiotyków. Tyle,że czasami nie ma wyjścia. Cytat:
![]() ![]() Myśmy obniżyli, bo mamy dość gruby materac, a młody odpychał się od przewijaka i niebezpiecznie zbliżał się do wezgłowia łóżeczka główką, a to pomijając przewracanie się jest już dość niebezpieczne. A o nowym foteliku myślimy już od jakiegoś czasu, ale w swoim się jeszcze jakoś mieści. |
|
|
|
|
#275 |
|
Zadomowienie
|
Tutaj jest więcej o przewożeniu dzieci zimą. Jak ktoś chce może sobie poczytać
Wiktoria współczuję, bo nie chciałabym kupować nowego fotelika na tym etapie... a te o więszym przedziale od 0 kg już w testach nie wypadają tak dobrze. Niestety ![]() Ktoś pytał o foteliki o większym przedziale. Ja nie jeszcze nie zgłębiałam tego tematu, ale polecam zajrzeć na stronę fotelik.info może coś wpadnie w oko i jakieś opinie w internecie będą na temat wybranych fotelików |
|
|
|
#276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
duży chłop!No i kolejny klopsik! ![]() Ciekawe ile moja będzie miała . Mamy szczepienie 18 grudnia, Na ostatnim szczepieniu ważyła 5350 g i mierzyła 57 cm . A 8 grudnia Gośka skończy 4 miesiące!
|
||
|
|
|
#277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmmm, ja właśnie patrzyłam na fotelik.info i w przedziale 9-36 są fotelik z 4 więc całkiem dobrze Problem tylko z tym montażem tyłem do kierunku jazdy. A z tego co się orientuje to najbezpieczniej jak dziecko do 4rż jeździ tyłem. Więc taki fotelik na pewno powinno dać się tak zamontować.
|
|
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
Chmielinka z tego tekstu wynika żeby rozbierać dziecko tak? No w zimę to raczej ciężko zwłaszcza w zimnym samochodzie. Przecież ona by mnie zabiła krzykiem jak bym ją ubrała w domu w kombinezon, w samochodzie rozebrała i potem w samochodzie ubierała. I już sobie wyobrażam te kapiące z czoła krople potu...
U nas dzień dzisiaj w dechę
|
|
|
|
#279 |
|
Zakorzenienie
|
Wanillko Twoja mata jest super
Waga Fabisia i Alexa mnie powaliła Nitko jak teraz karmisz? Tylko pierś czy mieszanie?
|
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapinanie w założonym kombinezonie kub kurtce grozi wysunięciem się dziecka z fotelika lub uderzeniem o elementy konstrukcyjne samochodu. I dokładnie opisali mechanizm, dlaczego tak się dzieje mimo ciasnego dociągnięcia pasów. Dla bezpieczeństwa dziecka polecam przeczytać dokładnie ten artykuł
|
|
#281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do fotelika, dobre opinie i etsty ma cybex pallas i my taki kupimy, ma wkłądke dla mniejszych dzieci, potme ja sie wyjmuje, oglądam w tv testy wróciłam z treningu, troche sie wyzyłam |
||
|
|
|
#282 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spojrzałam na testy i w kategorii 0-25 nie znalazłam niczego godnego uwagi. Może powinnam kupić coś taniego z kategorii 0-18, a później przerzucić się np. na Recaro 9-36? Blue - on jest dobry? Żartujesz, prawda? Cytat:
To, że my zaczynamy od 3, a zdaniem producentów można zacząć od kilku, wcale nie jest takie rozsądne. A masz parasolkę? Ciemny beż jest podobny do koloru wózka: http://allegro.pl/parasolka-do-wozka...783541006.html Na temat jakości się nie wypowiem, bo nie miałam okazji użyć. Mocowanie jest z plastiku i gumy. |
|||
|
|
|
#284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lecę pod prysznic i do łóżka kolorowych!
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-12-05 o 22:11 |
|
|
|
|
#285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym
|
|
|
|
|
#286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Leoś się przebudził i udało mi się wcisnąć mu 100ml mleka
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Malutkiej
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmienie mieszane Wam nie namieszało ![]() A możesz mi jeszcze napisać jak długo karmiliście się mieszanie? I ile mililitrów średnio Alex zjadał mm dziennie? Jestem ciekawa ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- super! wiem jak to jest martwić sie, ze dziecko za mało je.. |
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez ide spac ![]() fajnie, mój Jaś tez je malutko,przybiera malutko nie wiem cor obic, na razie zastosuje metode "tuczenia kaszką" i zobaczymy dzis udało sie mu wcisnąc 70ml gęstej kaszy
|
|
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kosztuje tylko 800zł ![]() Tego Cybex Pallas oglądałam ale ja chcę żeby młody do ok. 4 r.ż. jeździł tyłem bo to jest najbezpieczniejsze dla główki. Znalazłam fajny fotelik, który spełniał moje wymagania ale niestety nie ma europejskiej homologacji tylko z USA więc odpada. |
|
|
|
|
#290 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak, Małemu nic nie jest po pieczarkach.
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was mamy !! Nadrobiłam, alleluja!!!!!!!!!!!!!!!
Na tapecie było usypianie u Nadalki - my borykamy się z podobnym problemem, jak nie takim samym. Mała od "nowości" usypiana jest na rękach i ani myśli to zmienić. Ja mam miękkie serce i dalej to robię mimo wielu prób i technik. Mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Wiem jednak, jakie to uciążliwe, trudne i frustrujące, gdy dziecko kładzione do łóżeczka nagle opanowuje dziki szał. Ja nie umiem sobie z tym poradzić i spowrotem biorę ją na ręce i lulam. I tak w kółko. Czasem i 2 godziny. Dzisiaj tak było. Moja mama nosiła ją chyba z 2h. Nie wiła się, nie gaworzyła, po prostu się tuliła, aż zasnęła. No cóż, widocznie tego potrzebuje, chociaż uważam, że pora i czas powoli to zmieniać, nie to zdrowie ![]() Sol, Fabiś wielki chłop, śmietana zamiast mleka !!!! Moja waży pewnie koło 7 kg, a są rówieśnikami hihi. Co chłop to chłop ! Wanilka, strasznie mi przykro, że tak się męczycie dalej z chorobą. Jeju, nie przeżyłam jeszcze nawet katarku B. więc nie wiem, co to znaczy chore dziecko w domu, współczuję. Ja bym jednak podała antybiotyk. Matę wybrałaś ładną, myślę, że najładniejszą ze wszystkich. Ja jej nie brałam pod uwagę, bo chciałam największą I uważam, że są one świetne gatunkowo i na pewno długo posłużą. Ja z racji posiadania psa z krótkim włosiem nie mogę mieć dywanów, mata to jakiś substytut dla dziecka. Karolina, co za ulga!!!!!!! Tak się cieszę, że wszystko OK !!!!!!!!!!! Mamka, świetnie, że udało Ci się przekonać tż do przeprowadzki Agunia, poszalalaś z tymi książkami!!!!!!!! B. nie ma ani jednej kupionej przeze mnie... może pora i czas to zmienić? ALe nie... nie jestem taką zakupoholiczką!!!!!! Choć w empiku dzisiaj byłam i co nieco kupiłam, ale dla siebie ;(Phdwao, widzisz efekty treningów ?? Ja ostatnio nie mam czasu i strasznie mi z tym źle, źle się fizycznie czuję, do tego popijam piwko wieczorami..... kilogramy te same, ale brzuchol chyba rośnie. Olcia, cieszę się, że obejdzie się bez specjalistycznych leków i ten refluks jest delikatny. Karmisz małego butlą z tym smoczkiem kaszkowym? Moja dalej się dławi, dlatego kaszkę podaję jej w ciągu dnia łyżeczką, a na noc dalej dostaje samo mm. Więcej nie pamiętam, wybaczcie. Jutro ostatni dzień u rodziców. Przedłużyłam pobyt o jeden dzień, tak mi dobrze. Dzieckiem się rodzice zajmują prawie cały czas, ja odpoczywam, śpię po południu, dużo jem dobrych rzeczy i ogólnie psychicznie mam luz. Szkoda, że trza wracać... W piątek mamy pneumokoki i meningokoki. Mała dostała od mikołaja (dziadków) nowe łóżeczko z baldachimem ;-) Stare turystyczne było kiszkowate, dlatego rodzice zainwestowali w drewniane, solidne. W ogóle to powiem wam, że B. słabo śpi w nocy ostatnio. Budzi się co godzinę. To jakiś koszmar. Mama mnie zmienia w połowie nocy, bo widzi, że ledwo na oczy patrzę. Za to w dzień potrafi spać i 3-4 godziny jednym ciurkiem. To jest nienormalne, poprzestawiało jej się. |
|
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko Linka narzekała na wypadające elementy... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszę Cię, że to powinno minąć. Też przez to przechodziliśmy niedawno, ale już teraz Lu ładnie przesypia nocki. To był jakiś mega skok rozwojowy, bo widzę jak Lu się zmieniła, jak rozwinęła w momencie
|
#296 | |||
|
Zakorzenienie
|
u nas jeszcze nie ma takiej potrzeby
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jak dzieci zaczną się uczyć raczkować, to zapomnijcie o kocykach na podłodze, w momencie je pozwijają. Wtedy najlepiej jak dziecko ma szorstkie podłoże, które nie jeździ i o które można się zaprzeć.
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
My dzisiaj cały dzień w biegu. Rano spacer z małą, potem byliśmy u rodziców małża (wnusia dostała 100 z okazji 06.12), potem jeszcze na zakupach i jeszcze szłam na basen. Małej od dziadków kupiliśmy matę piankową - taką jak ma wvictoria, ale z motywem Kubusia Puchatka. Jak wróciliśmy do domu to mała na niej ćwiczyła. Położyłam ją na pleckach, a ona po sekundzie już była na brzuszku. Zdecydowanie dobry zakup. Poza tym w realu widziałam taką zabawkę jak ma Pumcia (tą fioletową z wymownymi ustami) KarolinaPW ogromnie się cieszę, że z małym wszystko dobrze |
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałabym odnośnie fotelików. Dziewczyny, zanim kupicie koniecznie przymierzcie fotelik do samochodu! Bo może się okazać, że pasy są za krótkie i nie opinają danego fotelika
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pięknie! ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

Humor ma dobry, nie widać, żeby coś mu dolegało, a jednak apetytu brak...
to już 8 dni
) a co innego prawdziwe rozżalenie
Jesteśmy po szczepieniu, Fabi ma dobry humor. Waży 8750