Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-05, 21:20   #271
wanilllka82
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

aaa jeszcze mate Linki brałam pod uwagę ale była niedostepna
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:26   #272
Vestis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

ja teraz doszłam do wniosku, że nie. Chyba, że ktoś bardzo ale to bardzo nie chce mieć dywanów a potrzebuje izolacji od podłogi. Ale ja jednak polecam dywan, u nas mata właściwie poszła już w odstawkę, Lu się na niej jednak ślizga i nie do końca jej wygodnie jak już zaczyna raczkowanie ćwiczyć. Zdecydowanie dywan sprawdza się o niebo lepiej - na nim to istne szaleństwo!
no to dobrze, że to przeczytałam, bo właśnie mam dylemat - kupować czy nie. I chyba odpuszczę, bo do tej pory też albo dywan, albo koc na ziemi i spokojnie wystarcza

Preferencje

Moje blogowanie - zapraszam
Vestis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:32   #273
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

U nas problemów z jedzeniem ciąg dalszy Dziś zjadł około 600 ml. Ostatni posiłek o 17 i śpi od 19:30 Jak jutro do południa będzie kiepsko jadł z butli, zrobię mu kaszki bezglutenowej i podam łyżeczką. Martwię się o tego mojego szkraba Humor ma dobry, nie widać, żeby coś mu dolegało, a jednak apetytu brak...

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Moja malutka kończy dzisiaj 5 miesięcy
sto lat dla Igusi

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a pozatym idziemy dziś do lekarza, znowu jest gorzej to już 8 dni
biedactwo malutkie

Cytat:
a może ja wyciągaj, przytulaj i odkładaj jak się uspokoi, przecież ona nie rozumie czemu ją na tak długo zostawiłaś dziecku trzeba budować poczucie bezpieczeństwa, musi wiedzieć że jesteś jak dzieje jej się krzywda
zgadzam się też tak robię.

Cytat:

Mi też się nie podobają, ale 5 miesięcy bujania po kilka godzin dziennie bardziej wykańcza niż niewyspanie
o kurcze, współczuję. Ale skoro nauczyła się bujania, to odzwyczajać trzeba ją stopniowo.

Cytat:
Co innego wymuszanie krzykiem czy udawanym płaczem (bo Lu już potrafi udawać płacz, ale matka się nie nabiera ) a co innego prawdziwe rozżalenie
no właśnie. Ja też obserwuję Leosia i wiem, kiedy po prostu marudzi, bo nie jest do końca zadowolony z jakiejś konkretnej sytuacji, a kiedy jest prawdziwy "alarm" i trzeba biec z pomocą.

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Dostałam hipoglikemii, dodam, że wcześniej nie miałam problemów z cukrem. Mam bardzo niski cukier, więc karmienie piersią kończę.
współczuję Mam nadzieję, że cukier szybko Ci się unormuje
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:34   #274
LadyMagnolia
Rozeznanie

Wyjdzie sobieczłowiek na parę godzin i nie może ogarnąc, co się w wątku dzieje..

Karolina

Wanilllko, ja też jestem przeciwniczką antybiotyków. Tyle,że czasami nie ma wyjścia.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, nie mam czasu, więc tak na sekundę Jesteśmy po szczepieniu, Fabi ma dobry humor. Waży 8750
Wo boshe, a ja myślałam, że mój jest ciężki
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was zniżyła już poziom łóżeczka?
Myśmy obniżyli, bo mamy dość gruby materac, a młody odpychał się od przewijaka i niebezpiecznie zbliżał się do wezgłowia łóżeczka główką, a to pomijając przewracanie się jest już dość niebezpieczne.

A o nowym foteliku myślimy już od jakiegoś czasu, ale w swoim się jeszcze jakoś mieści.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:40   #275
chmielinka
Zadomowienie

Tutaj jest więcej o przewożeniu dzieci zimą. Jak ktoś chce może sobie poczytać

Wiktoria współczuję, bo nie chciałabym kupować nowego fotelika na tym etapie... a te o więszym przedziale od 0 kg już w testach nie wypadają tak dobrze. Niestety

Ktoś pytał o foteliki o większym przedziale. Ja nie jeszcze nie zgłębiałam tego tematu, ale polecam zajrzeć na stronę fotelik.info może coś wpadnie w oko i jakieś opinie w internecie będą na temat wybranych fotelików

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:49   #276
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
byliśmy u lekarza młody dostał antybiotyk bo za długo już to trwa, osłuchowo dobrze, waham się czy mu go dawać, mam zaufanie do lekarza ale jakoś tak...
ogólnie to jestem zawiedziona, myślałam że kp uchroni nas przed antybiotykami a tu dupa, oczywiście nie żałuje że karmie i będę nadal
Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała jeszcze raz podanie antybiotyku... Moja Gosia też dostała kropelki do nosa z antybiotykiem (na katarek) i okazało się, że niekoniecznie trzeba je podać, wystarczyły zwykłe. Ale czasem ostatecznością są antybiotyki...

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Brawa dla męża, mój się nie podejmuje, ale mnie opieprzył

Cytat:
Hej, nie mam czasu, więc tak na sekundę Jesteśmy po szczepieniu, Fabi ma dobry humor. Waży 8750
duży chłop!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Pocieszę Cię, że mój 7 tygodni młodszy Alex, waży 8100
No i kolejny klopsik!

Ciekawe ile moja będzie miała . Mamy szczepienie 18 grudnia, Na ostatnim szczepieniu ważyła 5350 g i mierzyła 57 cm . A 8 grudnia Gośka skończy 4 miesiące!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:49   #277
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Tutaj jest więcej o przewożeniu dzieci zimą. Jak ktoś chce może sobie poczytać

Wiktoria współczuję, bo nie chciałabym kupować nowego fotelika na tym etapie... a te o więszym przedziale od 0 kg już w testach nie wypadają tak dobrze. Niestety

Ktoś pytał o foteliki o większym przedziale. Ja nie jeszcze nie zgłębiałam tego tematu, ale polecam zajrzeć na stronę fotelik.info może coś wpadnie w oko i jakieś opinie w internecie będą na temat wybranych fotelików

Hmmm, ja właśnie patrzyłam na fotelik.info i w przedziale 9-36 są fotelik z 4 więc całkiem dobrze Problem tylko z tym montażem tyłem do kierunku jazdy. A z tego co się orientuje to najbezpieczniej jak dziecko do 4rż jeździ tyłem. Więc taki fotelik na pewno powinno dać się tak zamontować.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:54   #278
nadalka
Zakorzenienie

Chmielinka z tego tekstu wynika żeby rozbierać dziecko tak? No w zimę to raczej ciężko zwłaszcza w zimnym samochodzie. Przecież ona by mnie zabiła krzykiem jak bym ją ubrała w domu w kombinezon, w samochodzie rozebrała i potem w samochodzie ubierała. I już sobie wyobrażam te kapiące z czoła krople potu...

U nas dzień dzisiaj w dechę
Stary 2012-12-05, 21:56   #279
Linka25
Zakorzenienie

Wanillko Twoja mata jest super

Waga Fabisia i Alexa mnie powaliła Nitko jak teraz karmisz? Tylko pierś czy mieszanie?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:58   #280
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Chmielinka z tego tekstu wynika żeby rozbierać dziecko tak? No w zimę to raczej ciężko zwłaszcza w zimnym samochodzie. Przecież ona by mnie zabiła krzykiem jak bym ją ubrała w domu w kombinezon, w samochodzie rozebrała i potem w samochodzie ubierała. I już sobie wyobrażam te kapiące z czoła krople potu...

przeczytałaś dokładnie? Tam napisali, że można dziecku założyć np. kurteczkę, ale "tyłem do przodu", jak dziecko już jest w foteliku zapięte.
Zapinanie w założonym kombinezonie kub kurtce grozi wysunięciem się dziecka z fotelika lub uderzeniem o elementy konstrukcyjne samochodu. I dokładnie opisali mechanizm, dlaczego tak się dzieje mimo ciasnego dociągnięcia pasów.
Dla bezpieczeństwa dziecka polecam przeczytać dokładnie ten artykuł

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 21:58   #281
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ileee? wow no gratulacje, to Ty mas zsmietane w piersiach oddałby chciaz koledze J. 500g
Cytat:
Dziękuję baaaaardzooooo za wszystkie kciuki- zadziałały
Torbiele się wchłonęły Asymetria komór nie zwiększyła się ale to już raczej się nie zmieni taka jego uroda, jak stwierdziła lekarka robiąca usg- ale jestem szczęsliwa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
super ciesze się razem z Wami

Co do fotelika, dobre opinie i etsty ma cybex pallas i my taki kupimy, ma wkłądke dla mniejszych dzieci, potme ja sie wyjmuje, oglądam w tv testy

wróciłam z treningu, troche sie wyzyłam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:07   #282
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Hmmm, ja właśnie patrzyłam na fotelik.info i w przedziale 9-36 są fotelik z 4 więc całkiem dobrze Problem tylko z tym montażem tyłem do kierunku jazdy. A z tego co się orientuje to najbezpieczniej jak dziecko do 4rż jeździ tyłem. Więc taki fotelik na pewno powinno dać się tak zamontować.
z tego co wiem to jest nowy fotelik recaro polaric który właśnie można montować tyłem do kierunku jazdy, ale jest drogi
Cytat:

ja tam nic takiego nie przeczytałam, ale tak jak pisałam wcześniej, ja Hani nie ubieram ani kurtki ani kombinezonu, tylko opatulam ciepłym kocem

Franuś
Stary 2012-12-05, 22:07   #283
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Że ile????
No i za dobry humor po szczepieniu

Młody waży tak ok. 7. Ale dodać do tego kombinezon i będzie prawie 9 Tylko, że mój jest wysoki, a szczupły. Będę go "przymierzać" do fotelików to się zobaczy jaki w końcu zakupimy Ale jak s jakieś typy to bardzo proszę
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Też zaczynam myśleć o foteliku, ale 9-36 Recaro. Mam nadzieję, że nie będę musiała mieć jakiegoś przejściowego jeszcze
R. 8 dni temu ważyła 6,6 kg, ale na pewno już rośnie wolniej.
Spojrzałam na testy i w kategorii 0-25 nie znalazłam niczego godnego uwagi.

Może powinnam kupić coś taniego z kategorii 0-18, a później przerzucić się np. na Recaro 9-36?

Blue - on jest dobry?

Cytat:
Żartujesz, prawda?

dla Marcinka.
Cytat:
Napisane przez Vestis Pokaż wiadomość
Ja się wczoraj chwaliłam małzowi, że synek po raz pierwszy zjadł trochę marchewki- zapytał czy dużo. Jak mu powiedziałam, że niecałą łyżeczkę to skomentował "widać, że nie umiesz go karmić, skoro tak mało". Ech ci faceci, najłatwiej stać z boku i udawać mądrego
Trzeba mu było uświadomić, że powinno się zaczynać od jednej. Pediatra mówiła, że mogę się kierować oznaczeniami wiekowymi na słoiczkach, ale zaczynać od jednej łyżeczki.
To, że my zaczynamy od 3, a zdaniem producentów można zacząć od kilku, wcale nie jest takie rozsądne.
Cytat:
Hehe, "sobie" kupiłam nową większą torbę do wózka
A masz parasolkę? Ciemny beż jest podobny do koloru wózka: http://allegro.pl/parasolka-do-wozka...783541006.html Na temat jakości się nie wypowiem, bo nie miałam okazji użyć. Mocowanie jest z plastiku i gumy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:09   #284
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Co do fotelika, dobre opinie i etsty ma cybex pallas i my taki kupimy, ma wkłądke dla mniejszych dzieci, potme ja sie wyjmuje, oglądam w tv testy
też go z mężem oglądaliśmy ostatnio i jak będziemy kupować większy to się raczej na niego zdecydujemy

lecę pod prysznic i do łóżka kolorowych!

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-12-05 o 22:11
Stary 2012-12-05, 22:14   #285
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Wanillko Twoja mata jest super

Waga Fabisia i Alexa mnie powaliła Nitko jak teraz karmisz? Tylko pierś czy mieszanie?
Przez chwilę karmiłam w sposób mieszany, a od jakiegoś miesiąca, mały znów jest tylko na piersi. Nie wiem, jak mi się to udało
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Żartujesz, prawda?
Chciałabym

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:14   #286
Irmusia81
Zakorzenienie

Leoś się przebudził i udało mi się wcisnąć mu 100ml mleka

Cytat:
Mielismy wczoraj niemiłą przygodę, jak obcinałam małemu paznokcie przez przypadek obcięłam kawałeczek opuszki krew się lała ale M nie płakał, ja się potwornie zdenerwowałam a mąż na mnie krzyczał, że zrobiłam mu krzywdę, jakbym zrobiła to specjalnie Na szczeście rano już było zagojone.
oj... a małż niech się nie wymądrza, tylko następnym razem sam obetnie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
przeprowadzamy sie!!!!!!!!!!!!!!
ale bedzie ciezko z kasa ale kit jakos damy rade!!1
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
powiedzial ze jak chce to sie przeprowadzimy, i teraz rozmawia z ta babka i udalo sie nam dostac 150£ voucher na farby itd!!!
wiec jakos sobie poradzimy!!!
super!

Cytat:
Hejka!
Nie ma wiewiórki
Miałam mieć dziś gościa o 8, ale dziecko jej zachorowało, więc pospałam dłużej.
Młoda pięknie wczoraj zjadła marchewkę z ziemniaczkiem, a wieczorem kaszkę z przetartym bananem. Widać naprawdę postęp. Poza tym od trzech dni kwiczy, jak papuga. No i przewraca się na brzuszek. Mocno się rozwinęła przez tych kilka dni. Coraz bardziej kontaktowa jest
dla Malutkiej
Stary 2012-12-05, 22:19   #287
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Przez chwilę karmiłam w sposób mieszany, a od jakiegoś miesiąca, mały znów jest tylko na piersi. Nie wiem, jak mi się to udało
To super Karmienie mieszane Wam nie namieszało
A możesz mi jeszcze napisać jak długo karmiliście się mieszanie? I ile mililitrów średnio Alex zjadał mm dziennie? Jestem ciekawa

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
super!
wiem jak to jest martwić sie, ze dziecko za mało je..
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:25   #288
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
też go z mężem oglądaliśmy ostatnio i jak będziemy kupować większy to się raczej na niego zdecydujemy

lecę pod prysznic i do łóżka kolorowych!
no konkretny jest

tez ide spac
Cytat:
fajnie, mój Jaś tez je malutko,przybiera malutko nie wiem cor obic, na razie zastosuje metode "tuczenia kaszką" i zobaczymydzis udało sie mu wcisnąc 70ml gęstej kaszy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:25   #289
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
z tego co wiem to jest nowy fotelik recaro polaric który właśnie można montować tyłem do kierunku jazdy, ale jest drogi

ja tam nic takiego nie przeczytałam, ale tak jak pisałam wcześniej, ja Hani nie ubieram ani kurtki ani kombinezonu, tylko opatulam ciepłym kocem
Ten fotelik nie jest porażająco drogi Kosztuje tylko 800zł
Tego Cybex Pallas oglądałam ale ja chcę żeby młody do ok. 4 r.ż. jeździł tyłem bo to jest najbezpieczniejsze dla główki.
Znalazłam fajny fotelik, który spełniał moje wymagania ale niestety nie ma europejskiej homologacji tylko z USA więc odpada.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:26   #290
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
no to melduję, że od dzisiaj oficjalnie przesiadamy się do spacerówki.

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
a nie mówiłam Wam że wczoraj po 22 dostałam info od kuzynki że urodziła synka troszkę przedwcześnie bo termin miała na koniec grudnia. Mały waży 2800 i jest zdrowiuśki
a miałam wczoraj po tel nie sięgać bo myślałam że to mało ważne
gratki!

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
co do napletka ma dzis popękany, serce mi sie kraje, na szczescie siusia i nie placze, za to ja tak

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Phdwa0 a smarujesz mu czymś siuśka? Mnie położna w pierwszym tyg. kazała robić okłady z rivanolu.
A na temat tej nawiedzonej lekarki się nie wypowiem
hmm, a po co?

Cytat:
n
aaa właśnie, mam tą kulę z lamaze do raczkowania, ona jest niby od 9 miesięcy, Lu już za nią gania po swojemu

teraz znowu szaleje "łażąc" po dywanie i gada przy tym jak najęta

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
dziewczyny karmiace piersią jadłyscie pizze z pieczarkami? Nic się nie działo maluchom?Mam straszną ochotę w końcu mały ma juz 3,5 miesiąca ale się boję
tak, Małemu nic nie jest po pieczarkach.
Stary 2012-12-05, 22:28   #291
chce_byc_mama
Zakorzenienie

nie no tekst PDHWAO o smietanie w cycach Sol mnie rozwalil

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:28   #292
pumas
Zakorzenienie

Witam was mamy !! Nadrobiłam, alleluja!!!!!!!!!!!!!!!

Na tapecie było usypianie u Nadalki - my borykamy się z podobnym problemem, jak nie takim samym. Mała od "nowości" usypiana jest na rękach i ani myśli to zmienić. Ja mam miękkie serce i dalej to robię mimo wielu prób i technik. Mam nadzieję, że z tego wyrośnie. Wiem jednak, jakie to uciążliwe, trudne i frustrujące, gdy dziecko kładzione do łóżeczka nagle opanowuje dziki szał. Ja nie umiem sobie z tym poradzić i spowrotem biorę ją na ręce i lulam. I tak w kółko. Czasem i 2 godziny. Dzisiaj tak było. Moja mama nosiła ją chyba z 2h. Nie wiła się, nie gaworzyła, po prostu się tuliła, aż zasnęła. No cóż, widocznie tego potrzebuje, chociaż uważam, że pora i czas powoli to zmieniać, nie to zdrowie

Sol, Fabiś wielki chłop, śmietana zamiast mleka !!!! Moja waży pewnie koło 7 kg, a są rówieśnikami hihi. Co chłop to chłop !

Wanilka, strasznie mi przykro, że tak się męczycie dalej z chorobą. Jeju, nie przeżyłam jeszcze nawet katarku B. więc nie wiem, co to znaczy chore dziecko w domu, współczuję. Ja bym jednak podała antybiotyk.
Matę wybrałaś ładną, myślę, że najładniejszą ze wszystkich. Ja jej nie brałam pod uwagę, bo chciałam największą
I uważam, że są one świetne gatunkowo i na pewno długo posłużą. Ja z racji posiadania psa z krótkim włosiem nie mogę mieć dywanów, mata to jakiś substytut dla dziecka.

Karolina, co za ulga!!!!!!! Tak się cieszę, że wszystko OK !!!!!!!!!!!

Mamka, świetnie, że udało Ci się przekonać tż do przeprowadzki

Agunia, poszalalaś z tymi książkami!!!!!!!! B. nie ma ani jednej kupionej przeze mnie... może pora i czas to zmienić? ALe nie... nie jestem taką zakupoholiczką!!!!!! Choć w empiku dzisiaj byłam i co nieco kupiłam, ale dla siebie ;(

Phdwao, widzisz efekty treningów ?? Ja ostatnio nie mam czasu i strasznie mi z tym źle, źle się fizycznie czuję, do tego popijam piwko wieczorami..... kilogramy te same, ale brzuchol chyba rośnie.

Olcia, cieszę się, że obejdzie się bez specjalistycznych leków i ten refluks jest delikatny. Karmisz małego butlą z tym smoczkiem kaszkowym? Moja dalej się dławi, dlatego kaszkę podaję jej w ciągu dnia łyżeczką, a na noc dalej dostaje samo mm.

Więcej nie pamiętam, wybaczcie.
Jutro ostatni dzień u rodziców. Przedłużyłam pobyt o jeden dzień, tak mi dobrze. Dzieckiem się rodzice zajmują prawie cały czas, ja odpoczywam, śpię po południu, dużo jem dobrych rzeczy i ogólnie psychicznie mam luz. Szkoda, że trza wracać... W piątek mamy pneumokoki i meningokoki.
Mała dostała od mikołaja (dziadków) nowe łóżeczko z baldachimem ;-) Stare turystyczne było kiszkowate, dlatego rodzice zainwestowali w drewniane, solidne.
W ogóle to powiem wam, że B. słabo śpi w nocy ostatnio. Budzi się co godzinę. To jakiś koszmar. Mama mnie zmienia w połowie nocy, bo widzi, że ledwo na oczy patrzę. Za to w dzień potrafi spać i 3-4 godziny jednym ciurkiem. To jest nienormalne, poprzestawiało jej się.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:29   #293
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
To super Karmienie mieszane Wam nie namieszało
A możesz mi jeszcze napisać jak długo karmiliście się mieszanie? I ile mililitrów średnio Alex zjadał mm dziennie? Jestem ciekawa [COLOR="Silver"]
Hmm... mm wprowadziłam jak mały miał jakieś 6 tygodni i zjadał go ok 200-300ml dziennie. Karmiłam go tak przez kolejnych 6 tygodni, czyli od 4 tygodni jest już tylko na piersi

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:32   #294
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz doszłam do wniosku, że nie. Chyba, że ktoś bardzo ale to bardzo nie chce mieć dywanów a potrzebuje izolacji od podłogi. Ale ja jednak polecam dywan, u nas mata właściwie poszła już w odstawkę, Lu się na niej jednak ślizga i nie do końca jej wygodnie jak już zaczyna raczkowanie ćwiczyć. Zdecydowanie dywan sprawdza się o niebo lepiej - na nim to istne szaleństwo!
Ja nie chcę mieć - jestem alergikiem. To u nas będzie problem jak zacznie się raczkowanie - tym bardziej, że podłogi były położone już jak się wprowadziliśmy i chyba pozostawia to nieco do życzenia. Nie chcę koca na ziemi, bo z łatwością go chwyci. Tylko te maty skip hop są mega drogie! Nie wiem co zrobić.

Cytat:

A jaki konkretnie? Montowany tyłem? (to jest u mnie podstawowy warunek)
Nie wiedziałam, że to zwiększa bezpieczeństwo. Sugerowałam się dobrym imieniem marki i testami na fotelik.info. Jeszcze nie zdecydowałam się na konkretny.

Cytat:
aaa jeszcze mate Linki brałam pod uwagę ale była niedostepna
Tylko Linka narzekała na wypadające elementy...

Cytat:

Muszę zgłębić temat. Nie miałam pojęcia, że nadal lepiej będzie, by jeździła tyłem. To nawet zła wiadomość dla mnie, bo nie będzie mogła siedzieć z przodu.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Może powinnam kupić coś taniego z kategorii 0-18, a później przerzucić się np. na Recaro 9-36?

Blue - on jest dobry?
Pytasz o foteliki firmy Recaro? Widziałam na żywo i wygląda super, w testach też wypada dobrze.

Cytat:

dla Malutkiej
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:35   #295
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
W ogóle to powiem wam, że B. słabo śpi w nocy ostatnio. Budzi się co godzinę. To jakiś koszmar. Mama mnie zmienia w połowie nocy, bo widzi, że ledwo na oczy patrzę. Za to w dzień potrafi spać i 3-4 godziny jednym ciurkiem. To jest nienormalne, poprzestawiało jej się.
pocieszę Cię, że to powinno minąć. Też przez to przechodziliśmy niedawno, ale już teraz Lu ładnie przesypia nocki. To był jakiś mega skok rozwojowy, bo widzę jak Lu się zmieniła, jak rozwinęła w momencie

Stary 2012-12-05, 22:36   #296
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was zniżyła już poziom łóżeczka?
u nas jeszcze nie ma takiej potrzeby

Cytat:
byliśmy u lekarza młody dostał antybiotyk bo za długo już to trwa, osłuchowo dobrze, waham się czy mu go dawać, mam zaufanie do lekarza ale jakoś tak...
ogólnie to jestem zawiedziona, myślałam że kp uchroni nas przed antybiotykami a tu dupa, oczywiście nie żałuje że karmie i będę nadal
szkoda... Leoś też dostał już antybiotyk mimo kp

Cytat:
Dziękuję baaaaardzooooo za wszystkie kciuki- zadziałały
Torbiele się wchłonęły Asymetria komór nie zwiększyła się ale to już raczej się nie zmieni taka jego uroda, jak stwierdziła lekarka robiąca usg- ale jestem szczęsliwa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
wspaniale!

Cytat:
Co do kp, to jest inwestycja długookresowa, mówi się o zmniejszonej zachorowalności na cukrzycę, choroby krążenia itd. w wieku dorosłym, także na pewno warto wiesz o tym zresztą.
ooo i to mnie motywuje do kontynuowania kp
Stary 2012-12-05, 22:39   #297
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie chcę mieć - jestem alergikiem. To u nas będzie problem jak zacznie się raczkowanie - tym bardziej, że podłogi były położone już jak się wprowadziliśmy i chyba pozostawia to nieco do życzenia. Nie chcę koca na ziemi, bo z łatwością go chwyci. Tylko te maty skip hop są mega drogie! Nie wiem co zrobić.
w takim przypadku mata sprawdzi się lepiej niż kocyk.
W ogóle jak dzieci zaczną się uczyć raczkować, to zapomnijcie o kocykach na podłodze, w momencie je pozwijają. Wtedy najlepiej jak dziecko ma szorstkie podłoże, które nie jeździ i o które można się zaprzeć.

Stary 2012-12-05, 22:39   #298
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Kobietki
My dzisiaj cały dzień w biegu. Rano spacer z małą, potem byliśmy u rodziców małża (wnusia dostała 100 z okazji 06.12), potem jeszcze na zakupach i jeszcze szłam na basen.

Małej od dziadków kupiliśmy matę piankową - taką jak ma wvictoria, ale z motywem Kubusia Puchatka.
Jak wróciliśmy do domu to mała na niej ćwiczyła. Położyłam ją na pleckach, a ona po sekundzie już była na brzuszku. Zdecydowanie dobry zakup.
Poza tym w realu widziałam taką zabawkę jak ma Pumcia (tą fioletową z wymownymi ustami)

KarolinaPW ogromnie się cieszę, że z małym wszystko dobrze

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-05, 22:42   #299
agunia82
Zakorzenienie

Zapomniałabym odnośnie fotelików. Dziewczyny, zanim kupicie koniecznie przymierzcie fotelik do samochodu! Bo może się okazać, że pasy są za krótkie i nie opinają danego fotelika

Stary 2012-12-05, 22:44   #300
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
wow!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mnie coś chorobą rozkłada rano obudził mnie ostry ból gardła, teraz już mam cały nos zatkany... mam nadzieję, ze synka nie zarażę
zdrówka!

Cytat:
pięknie!

Cytat:
Niektóre z was piszą, że wkładają dzieci do fotelików w kombinezonach, ale nie wiem czy wiecie, że nie powinno się tak robić, bo wtedy automatycznie zmniejsza się bezpieczeństwo dziecka w trakcie jazdy. Nigdy pasy nie będą odpowiednio napięte przy użyciu kombinezonu, jak bez, bo będą izolowane kombinezonem od ciała dziecka. Podczas jazdy przy mniejszej prędkości może to miec małe znaczenie, ale przy większej ma spore..... Ja wolę małą opatulić grubym kocem i osłonką...
hmm, ale przecież my też jeździmy w kurtkach, płaszczach i na to zapinamy pasy. Ten argument jakoś mnie nie przekonuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości