Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 01:06   #3961
anka_1984
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Witam ja, Tymuś i wielka przebita piękna trójka I tym samym mamy komplet zębów
za komplet zębów, a my mamy tylko 5 ząbków. MAły na pewno nie chce ząbkować teraz u dziadków... jak wróci, coś czuję, że wyjdzie 2. dwójka..

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Dziewczynki mam pytanie a propos wózków spacerowych..czaję się na Nunę Peep chyba kilka z was ma (Carmela?) polecacie? Zależy mi na wózku gdzie oparcie nie będzie takie półleżące tylko tak w miare żeby prosto mógł siedzieć z czasem?
No i jeszcze myślę o Baby Design Sprint lub Mini..ma któraś z was?
Co do wymienionych przez Ciebie wózków sie nie wypowiem, ale ja bardzo polecam Inglesina Trip - świetnie podbija na chodnikach, jest zwrotny można zrobić w miarę prosto oparcie.

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Anka dobrze, że masz takie babcie, z którymi możesz spokojnie zostawić dziecko na kilka dni. Ja mam obawy, żeby zostawić na kilka godzin Z teściową zupełnie inaczej patrzymy na świat, a w sprawie wychowywania dziecka też mamy zupełnie inne podejście. I na każdym kroku zgrzyty o różne rzeczy
I życzę powodzenia na egzaminach, gdybym kiedyś przeoczyła ten fakt!

Nocka u nas ciężka. Nie wiem, ile razy wstawałam i jak długo się nosiliśmy/przytulaliśmy/jedliśmy. W każdym razie zdążyłam w tym czasie przeczytać jeszcze z 70 stron "Kwiatu pustyni" (wciągnęło mnie) Wydaje mi się, że lewa trójka już się przebiła, tylko ta prawa jeszcze nie, ale trudno sprawdzić, bo on buzi nie otworzy.
Może to, że ja bardzo dobrze dogaduję się z teściami wyniak z faktu, że nie mieszkamy razem, jesteśmy niezależni pod względem finansowym.
Mały jest ich pierwszym wnukiem i są nim po prostu zachwyceni.
W dniu mojego wyjścia ze szpitala po porodzie zrobili nam dużą niespodziankę - przyjechali do nas. Ja o wypiesie dowiedziałam się 0 13, po 15 byłam w domu, oni radośni przyjechali przed 16 (decyzje o przyheździe podjeli podobno w 10 min) żeby zobaczyć wnusia, a to przecież ponad dwie godziny jazdy w jedną stronę, pobyli do 20 i wracali.
Od urodzenia teściu pytał kiedy przestanę karmić, żeby mogli wziac małego do siebie, itp.
Jednym słowem - złego złowa nie mogę powiedzieć!

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
1. Dzieki
2. Siostra TZta wie, że Melka jest smarkata. Ale chce przyjść w odwiedziny ze swoimi dziećmi, z których jedno przechodzi własnie zapalenie ucha "ale juz jej przechodzi" ...
Dwójka dzieciakow chodzi do szkoły, mogą mi dostarczyć różne ciekawe wirusy a Melka osłabiona

A może ja przesadzam? Nie mogę w sumie Melki odizolować od społeczeństwa, ale trzecia choroba w ciągu dwóch miesięcy trochę mnie wytracila z równowagi ...
Nie zgódz się na odwiedziny! Po co ryzykować?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hi

Na jutrzejsza imprezę wymyślałam mini pizzę
Każde dziecko będzie dobierało dodatki samo
Muffinki sowy z MoichWypiekow
Shake bananowy
I dużo przekasek
Telik - jestem pod wrażeniem ilości jedzenia, którą masz zamiar przygotować..

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Moje szczęścia
Słodziaki:lov e:, róznica ponad rok, a w wielkosci kolosalna.
Opis porodu bardzo dojrzały, na końcu płakać mi się chciało..

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Moi chłopcy już śpią, a ja mam czas coś skrobnąć.
Dzisiaj miałam zwariowany dzień. Na koniec jeszcze Tż nie dojechał z pracy i Domek musiał iść ze mną na angielski Akurat jakieś mniejsze dzieciaczki miały zajęcia, więc poczłapał tam i siedział z nimi czekając na tatusia. Tż wpadł po niego w połowie zajęć i zabrał łobuza do domu
Grunt to nauka języka od maleńkości...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Anka, do pedagoga mi daleko (studiowałam Zarządzanie i Inżynierię Produkcji+ Transport Lotniczy). Pracowałam trochę w firmie zajmującej się dofinansowaniami, wcześniej niepełnowymiarowa praca w TP, Cyfrowy Polsat, byłam nawet nianią Buldoga Angielskiego. Umysł ze mnie ścisły, ale dzieci zawsze lubiłam.
U Nas też wymiana garderoby, dopiero co przyszły bodziaki http://allegro.pl/disney-body-z-kr-r...775710571.html . Jeszcze z długim rękawem muszę coś kupić.
Czytając Twoje wypowiedzi odniosłam takei wrażenie, a Ty masz taki typowo ścisły zawód i chyba męski?

A miałaś wcześniej bodziaki Disney'a? Ja nie wiem, czy trafiłam na kiepską jakość, czy one zawsze się tak bardzo mechacą? Czekam na opinie.

Agawo - macie pecha z tym samochodem, dobrze, że Tż-owi się nic nie stało.

Isiok - to przykre, że mama musi czekać, i po co my opłącamy te wszyskie ZUS-y? Jak jest potrzeba to brak miejsc albo trzeba je kupić
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 07:32   #3962
jacieeeee
Wtajemniczenie

Znowu zapale swiatlo czy Agni mnie uprzedzi?
Dzien dobry

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:01   #3963
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Patryk jeszcze śpi! Naprawdę! Tata w końcu nie doczekał się, kiedy wstanie, bo chciał zobaczyć jego reakcję na prezenty od Mikołąja i pojechał do pracy (na szczęście nie musi być punkt 8. w pracy)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:09   #3964
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Jedyne co się dzieciom moze stać po opieką dziadków - totalne rozpuszczenie Nic poza tym Ja moge bez żadnych wątpliwości powierzyć małego opiece rodziców i teściów. Wiem, że o niego dbają, a on jakoś specjlanie chyba nie tęskni. Dzisiaj z małym "rozmawiałam" przez telefon, a on na wszystkie pytania odpowiadał nie Jak się spytałam gdzie jest synek mamy - to pokazywał na siebie (to wiem z relacji teściowej). Jak się z mówiłam pap - to się śmiał, ale te nasz dzieci już kontaktowe

A jakie studia podyplomowe robisz teraz? JA chciałabym też zrobić, ale na razie muszę skończyć zdawać egz - a to, patrząc opytmistycznie zajmnie mi 2 lata
Myha - a chesz rozpocząć zdawać egz na bieglego we wrześniu, czy to jakieś późniejsze plany?
Czy firma w której pracujesz, jest badana?
za trzonowca!
ja robie podyplomówke z Rachunkowosci i fianansó, zeby miec uprawnienia do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych robie to tak trioche na skróty
Co do egzaminów na biegłego to na peno nie we wrześniu bo od czerwca bede mama drugiego szkraba ic hyba nie podołam. Zreszta w czerwcu bede zdawała egzaminy z podyplomówki i broniła pracy. Co za duzo to niezdrowo. Biegły tosa plany na przyszłosc. Moja firma aktualnie nie ma obowiazku badania pzrez biegłego, ale mimo to w tym roku bedziemy badani bo tak sobie zarzyczyła Rada Nadzorcza (w przysżłym roku wybory )

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Czy czyjs potomek w dalszym ciagu nie spi? Jak mały Zbik??????Czy jestem sama w kupie i dlatego tak ciezko sie z niej wygrzebac

Ewka budzi sie nadal 102913299817 razy.............nie mam juz sił.................

Brumekpisałas o placzacym dziecku...Ewke moi rodzice słysza od urodzenia prawie co noc a mieszkaja w domu obok i dzieli nas podwórko W szpitalu tylko moje dziecko płakało od rana do nocy, wiecej czasu spedziłam u pielegniarek i na korytarzu niz w pokoju bo inne matki zabijały nas wzrokiemEwka budzila wszystkich.

A moja mama wychodzi ze szpitala chyba w piatek, funduszy na operacje brak operuja tylko stany zagrazajace zyciu. Mamka ma 3 razy dziennie dozylnie antybiotyk i ma cierpliwie czekac na zwolnieniu do stycznia
Przykro mi z powodu mamy. To jest chore co sie dzieje w naszej słuzbie zdrowia
Co do nieprzespanych nocy to u mnie tfu, tfu od 2 dni jest ok ale bywaja jeszcze takie noce, ze wstaje miliony razy. Najgorsze sa jednak napady furii w wykonaniu mojego dziecka. ZCasami siedze na łóżku i jestem przerazona. Nie da sie ani dotknac, ani wziasc na rece. Tupie, ciagnie sie za włosy albo uszy i krzyczy. nie wiem dlaczego i najgorsze nie wiem jak jej pomóc bo ona mojej pomocy nie chce.

Płaczace dziecko-niestety mieliśmy watpliwa "przyjemnośc" doswiadczania kolek. Miałam myśli w głowie czy przypadkiem sasiedzi nie wezwa opieki społecznej bo Martyna potrafiła sie niesamowicie drzec jako niemowlak.i pewnie jak ktos słyszał zza sciany ten płacz mógł pomyslec dlaczego nikt jej nie pomaga a ja ja ciagle tuliłam, przytulałałam, płakałam nieraz z nia z bezsilnosci...

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

IUSTYNA

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Ktos pytał o cieżarne- cieżarna czuje sie bardzo dobrze. je za 5 innych objawów ciazowych brak. no z wyjatkiem rosnacego brzucha. jedynie od wczoraj dokucza mi mega ból głowy i nie moge sie nafaszerwoac tabletkami. Wziełam wczoraj jeden apap ale w zasadzie nie pomógł. najgorsze w tym jest to, ze nie mam kiedy sobie polezec i odpoczac bo jak wróce z pracy trzeba zajac sie Martyna.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:17   #3965
mamad1
Zadomowienie

Aania ale się Wam udało z tą kasą!

Iustyna zdrówka!

Brumek Tymek pewnie taki typ jak Patryk- na siedzenie nie ma czasu Nawet jeść to wolałby w biegu

Isiaok brak słów na naszą służbę zdrowia

A wczoraj mąż wrócił później z pracy i Patryk zwyczajnie nie zdążył się nim nacieszyć zanim przyszła pora snu i był tak zmęczony, że sam nie wiedział, co ze sobą zrobić. Chciał do zabawy wszystko, czym bawić się nie może, a jak nie dostał, to wył rozpaczliwym płaczem. A w tym domu dziecko nie może płakać, bo wszyscy wpadają w panikę. I zamiast dziecko się wyciszyć, to jeszcze gorzej było, ale akurat ja nie mam tu nic do powiedzenia W końcu jakoś udało mi się go na tyle uspokoić, żeby pojadł (UU) i poszedł spać.
Nocnych pobudek mniej niż poprzedniej nocy i nadal śpi Lewa trójka już wczoraj się przebiła.

Widziałyście tą reklamę akcji społecznej "Dziecko też człowiek"? http://www.kampaniespoleczne.pl/kamp...ieci_sa_ludzie
Ja bym miała ochotę napisać jeszcze "Ma prawo do płaczu, do złego humoru, do własnych pomysłów na zabawy..."
Stary 2012-12-06, 08:21   #3966
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Witamy, Zuzinek ma zapalenie gardła z ropą i z tej okazji antybiotyk. Gorączkę pod 39 stopni. O 16.00 zasnęła na kanapie w salonie przy hałasującym tż, telewizorze i włączonym świetle. Normalnie się wzięła i zasnęła.

Na szczęście Kuba zdrowy ( na razie :P ).
Ja mam katar - tak, tak - ZNOWU.

Zdrówka dla reszty.
o jej. Zdrowka dla ciebie i Zuzy.

Cytat:
Żaden pracodawca nie jest zadowolony, bo musi szukać zastępstwa albo rozłożyć prace na innych pracowników, co jest bardzo trudne.
Przypomniałaś mi o porannych mdłościach... Oby szybko u Ciebie przeszły... Jak pójdziesz na zwonienie do Marysia będzie z Tobą czy nadal będziesz dawać do żłobka?
u nas jest tak, ze jak wiadomo ze dlugo nie bedzie pracownika zatrudniaja na jego miejsce na zastepstwo innego. Wiec po 30 dniach zwolnienia, juz maja pracownika za mnie.
Jak pojde na zwolnienie Marysia do zlobka bedzie chodzic, na krocej, ale chodzic bedzie, bo szkoda miejsca zeby przepadlo. Jak sie raz udalo. Zreszta ona juz chetnie tam chodzi, jak wchodzimy do szatni, to sama sciaga buty, rekawiczki, aby szybciej, zeby mogla juz isc do dzieci. A ja w tym czasie bede miala chwile na odpoczynek, ogarniecie chalupki i ugotowanie obiadku.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:46   #3967
pieleszka
Wtajemniczenie

ho, ho, ho czy są tu jakieś grzeczne dzieci

mikołajkowo mi od rana

justynka zdrówka dla Was!!
oliweczko za opis porodu (wzruszyłam się..), a dzieciaczki masz cudne
mamad co tam się u ciebie dzieje??
Aaniu to miło, jak ktoś tak zadba. się należą pracownikom w tym sklepie
brumku gratuluję kompletu ząbków Tymusia
Agawoo dobrze, że nuic się nie stało TŻ!
alibany super, że wrażenia z pracy pozytywne

moje dziecko wczoraj miało dzień pt. "jestem marudą". no ale wspaniałomyślnie jej to wybaczam, bo to wszystko przez te szczepienie. marudziła, nie chciała się bawić, temp. lekko ponad 37 cały dzień...ale i tak zasnęła standardowo przed 22 za to noc już dużo lepsza. bez takich wrzasków i płaczu. kilka pobudek na jedzonko. i tutaj szacun dla mam karmiących MM od maleńkości. podziwiam za to wstawanie i robienie mleka. ja tak wstaje dopiero kilka dni i to maks 2 razy i wędruję do kuchni robić butlę i to dla mnie mega wysiłek. a jak dawałam małej UU to tylko wystarczyło ją przytulić i można było dalej spać odstawiamy się pomalutku od nocnego jedzenia (a raczej nocnego wiszenia na UU i tarmoszenia dydów, bo to nie było już jedzonko). jakoś nam to idzie. mala jakoś przekonała się do MM i teraz sama woła, że chce mniam mniam

poza tym muszę się po raz kolejny pochwalić naszą nianią. dostało od niej dziecko na mikołajki farbki do malowania palcami i blok. żadnych tam "pierdząco-gadających" gadżetów już od wczoraj zaczęły z Hanią produkcję ozdób na choinkę. zrobiły mnóstwo aniołków, choinek i gwiadek z masy solnej (oczywiście Hanka ulepiła tylko kilka gniotków, ale liczy się fakt, że sie chciało niani z dzieckiem w kuchni brudzić). dzisiaj zaczną ich ozdabianie-właśnie tymi farbkami. potem będą wiązać na sznureczki i takie tam. mimo, że Hania jeszcze malutka na takie atrakcje to i tak się cieszę, że niania jakoś dba o jej rozwój poprzez takie zajęcia, a nie tylko odwala swoją robotę (w sensie przewinie, nakarmi i wyprowadzi na spacer).

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:51   #3968
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas też był Mikolaj zostawił w Lilki bucie kilka drobnych slodkosci

Dziś czeka mnie dzień jeżdżenia po niemieckich urzędach... jak ja to lubie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 08:53   #3969
myha82
Wtajemniczenie

PIELESZKA masz super nianie ja to sie boje tak esperymentowac z Martyna bo boje sie pobojowiska w domu albo, ze ona bedzie chciała koniecznie spróbowac tej masy solnej.

Mnie zrobienie mleka w nocy zajmuje chwilke. na 20 sekund do mikrofali woda i juz. Albo woda o idealnej tempetaurze w termosie tez jest dobrym patentem.

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-06, 09:12   #3970
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
PIELESZKA masz super nianie ja to sie boje tak esperymentowac z Martyna bo boje sie pobojowiska w domu albo, ze ona bedzie chciała koniecznie spróbowac tej masy solnej.

Mnie zrobienie mleka w nocy zajmuje chwilke. na 20 sekund do mikrofali woda i juz. Albo woda o idealnej tempetaurze w termosie tez jest dobrym patentem.
przekaże pani Ani ja popołudniami to jestem zbyt "wypompowana" pracą żeby takie zajęcia z Hanią odbywać, poza tym jest zawsze milion innych rzeczy do zrobienia, wiadomo jak to w domu. a pani Ania ma czas i ochotę to się tak fajnie "bawią" razem w planach jest jeszcze przygotowanie kartek świątecznych ozdabianych Haniowymi łapkami no a na lodówce już od poniedziałku wisi pierwszy list do Św. Mikołaja wykonany przez nianię i Hanię

a co do mleka to ja nie mam mikrofali mam przegotowana wodę i po prostu chwilkę ja podgrzewam na kuchence.sam fakt, że muszę wyleźć z łóżka i iść aż do kuchni mnie denerwuje przy karmieniu UU brałam małą z łóżeczka, a potem jak zaczęła spać z nami to w ogóle nie musiałam nóg spod kołdry wyjmować

Stary 2012-12-06, 09:18   #3971
myha82
Wtajemniczenie

PIELESZKO ja tez jak karmiłam UU to byłam można powiedziec wyspana. dawałam jej tylko cyca i a ja szłam dalej spac.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

PIELSZKO dzieki za zaproszenie na FB

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-12-06 o 09:17
Stary 2012-12-06, 09:21   #3972
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Marina A myślałas o reaktywacji na studia?Moze babcia by sie zajela Igim? Z tego co widze to ciezko w waszym rejonie o prace ale moze cos dorywczego?Chyba,ze nie masz co liczyc na ich opieke?Trzymam kciuki zeby wszystko Wam sie powoli wyprostowało
[B]
Nie da rady, finansowo nie udziwigniemy tematu, a babcia i dziadek nie są zbyt skorzy do bawienia dziecka, poza tym pracują. Nie mam co liczyć na pomoc. Jak pójdzie do przedszkola to wtedy pomyślę, teraz nie mam możliwości.
Dzięki!

Zuz zdrowia! i inne maluchy oczywista też.

Igor ok ( tfu tfu ) wczoraj miał jeszcze stan podgorączkowy. To najważniejsze.

U nas oczywiście nie ma mikołaja, ani od dziadków jednych, ani od drugich. Od nikogo. Po co kupić coś wnukowi.
My nie mamy pieniędzy, ale jakbym miała cokolwiek, to na pewno bym małemu coś kupiła. Może w przyszłym roku się uda.

Ja jak zawsze mam depresję.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

od chrzestnych oczywista też nie ma, ale tutaj nie mam żadnych pretensji, bo sama mam dwóch chrześników, ale się nimi nie interesuje szczerze powiedziawszy, zresztą jak zostałam chrzestną miałam 16 i 17 lat, więc żaden ze mnie był materiał na chrzestną. Zresztą i tak nie mam za co kupić im cokolwiek, ani za co pojechać, ani za co zadzwonić
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:22   #3973
mamad1
Zadomowienie

Dzisiejszy poranek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mik.jpg (32,5 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mik2.jpg (28,5 KB, 73 załadowań)
Stary 2012-12-06, 09:24   #3974
pieleszka
Wtajemniczenie

Mamad boski prezent!!! to chyba taty robota???

Stary 2012-12-06, 09:24   #3975
mamad1
Zadomowienie

Chyba za bardzo zdjęcia zmniejszyłam
Stary 2012-12-06, 09:26   #3976
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Może to, że ja bardzo dobrze dogaduję się z teściami wyniak z faktu, że nie mieszkamy razem, jesteśmy niezależni pod względem finansowym.
Mały jest ich pierwszym wnukiem i są nim po prostu zachwyceni.
W dniu mojego wyjścia ze szpitala po porodzie zrobili nam dużą niespodziankę - przyjechali do nas. Ja o wypiesie dowiedziałam się 0 13, po 15 byłam w domu, oni radośni przyjechali przed 16 (decyzje o przyheździe podjeli podobno w 10 min) żeby zobaczyć wnusia, a to przecież ponad dwie godziny jazdy w jedną stronę, pobyli do 20 i wracali.
Od urodzenia teściu pytał kiedy przestanę karmić, żeby mogli wziac małego do siebie, itp.
Jednym słowem - złego złowa nie mogę powiedzieć!
a widzisz, Ty masz całkiem inne podejście do teściów, i inaczej patrzysz na te sprawy.
Ja bym chyba zagryzła gdyby mi ktoś wparował i to bez zapowiedzi w dzień powrotu ze szpitala do domu.
I tekst kiedy przestanę karmić..- odebrałabym jako egoizm. I chyba niektóre z nas też by tak postrzegały wszystko.
I pewnie przez takie moje nastawienie konflikty powstają.
A teście podzielają twoje metody wychowawcze? karmią jak chcesz, nie przegrzewają itp?

Marzena my mamy identyczne body kupione w tesco z f&f, powaga.

Brumek Sara już super, wczoraj ostatnia dawka antybiotyku była, Jutro jedziemy do kontroli. Nie wiem czy z nią nie wyjdę dzisiaj na 10 minut na dwór, albo na taras. Ostatnio było plus 10 jak była na dworze...

Isia ok, służba zdrowia, pożal się boshe..brak słów.
Sara też należy do "żbikowców" w spaniu. Chociaż ostatnie dwie noce ty "tylko " 2-3 pobudki na mm czy smoka. Postanowiłam, że ja wyjdą 3 to oduczamy smoka. ( używa go tylko do spania)

Pieleszka szacun dla niani Ani, naprawdę. Mi by się nie chciało, i zawsze wymówka że Sara za mała na takie zabawy. I więcej przy tym bałaganu niż zainteresowania.

Ania ooo miłe zachowania mile widziane u cieżarnych

Alibany super super, wszystko się układa, czyli się ogarniasz

Telik udanej imprezy . Podziwiam Cię, ze się chce. Korzystasz z życia, i dobrze ! ( ja bym znajomych nie miała na takie imprezy )

Sara dostała od teściów konia na biegunach. W pokoju już nie ma miejsca żeby nogę postawić.
Mam problem (a): co mogę zrobić na obiad z łopatki? ( nie umiem robić mięsa w sosie własnym) ? help
Stary 2012-12-06, 09:27   #3977
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Mamad boski prezent!!! to chyba taty robota???
Tak Pokazałam mu na tym blogu zdjęcie i bardzo sobie to wziął do serca, a że sam ma pracę, która wymaga od niego dokładności, więc wszystko wygląda tak jak wygląda
Stary 2012-12-06, 09:28   #3978
myha82
Wtajemniczenie

MARINKO
MAMAD ekstra prezent

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-06, 09:31   #3979
Marina1
Zakorzenienie

mamad ale czad. Naprawdę, rewelka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-12-06, 09:31   #3980
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
ja robie podyplomówke z Rachunkowosci i fianansó, zeby miec uprawnienia do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych robie to tak trioche na skróty
Co do egzaminów na biegłego to na peno nie we wrześniu bo od czerwca bede mama drugiego szkraba ic hyba nie podołam. Zreszta w czerwcu bede zdawała egzaminy z podyplomówki i broniła pracy. Co za duzo to niezdrowo. Biegły tosa plany na przyszłosc. Moja firma aktualnie nie ma obowiazku badania pzrez biegłego, ale mimo to w tym roku bedziemy badani bo tak sobie zarzyczyła Rada Nadzorcza (w przysżłym roku wybory )

Przykro mi z powodu mamy. To jest chore co sie dzieje w naszej słuzbie zdrowia
Co do nieprzespanych nocy to u mnie tfu, tfu od 2 dni jest ok ale bywaja jeszcze takie noce, ze wstaje miliony razy. Najgorsze sa jednak napady furii w wykonaniu mojego dziecka. ZCasami siedze na łóżku i jestem przerazona. Nie da sie ani dotknac, ani wziasc na rece. Tupie, ciagnie sie za włosy albo uszy i krzyczy. nie wiem dlaczego i najgorsze nie wiem jak jej pomóc bo ona mojej pomocy nie chce.

Płaczace dziecko-niestety mieliśmy watpliwa "przyjemnośc" doswiadczania kolek. Miałam myśli w głowie czy przypadkiem sasiedzi nie wezwa opieki społecznej bo Martyna potrafiła sie niesamowicie drzec jako niemowlak.i pewnie jak ktos słyszał zza sciany ten płacz mógł pomyslec dlaczego nikt jej nie pomaga a ja ja ciagle tuliłam, przytulałałam, płakałam nieraz z nia z bezsilnosci...

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

IUSTYNA

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Ktos pytał o cieżarne- cieżarna czuje sie bardzo dobrze. je za 5 innych objawów ciazowych brak. no z wyjatkiem rosnacego brzucha. jedynie od wczoraj dokucza mi mega ból głowy i nie moge sie nafaszerwoac tabletkami. Wziełam wczoraj jeden apap ale w zasadzie nie pomógł. najgorsze w tym jest to, ze nie mam kiedy sobie polezec i odpoczac bo jak wróce z pracy trzeba zajac sie Martyna.
co do bólów głowy w ciazy, ja tak miałam, powodem było cisnienie byt niskie, ginekolog mi kazal wypijaz ze dwie kawy ale normalne nie jakis tam szatan, i jak ręką odjał

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Nie da rady, finansowo nie udziwigniemy tematu, a babcia i dziadek nie są zbyt skorzy do bawienia dziecka, poza tym pracują. Nie mam co liczyć na pomoc. Jak pójdzie do przedszkola to wtedy pomyślę, teraz nie mam możliwości.
Dzięki!

Zuz zdrowia! i inne maluchy oczywista też.

Igor ok ( tfu tfu ) wczoraj miał jeszcze stan podgorączkowy. To najważniejsze.

U nas oczywiście nie ma mikołaja, ani od dziadków jednych, ani od drugich. Od nikogo. Po co kupić coś wnukowi.
My nie mamy pieniędzy, ale jakbym miała cokolwiek, to na pewno bym małemu coś kupiła. Może w przyszłym roku się uda.

Ja jak zawsze mam depresję.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

od chrzestnych oczywista też nie ma, ale tutaj nie mam żadnych pretensji, bo sama mam dwóch chrześników, ale się nimi nie interesuje szczerze powiedziawszy, zresztą jak zostałam chrzestną miałam 16 i 17 lat, więc żaden ze mnie był materiał na chrzestną. Zresztą i tak nie mam za co kupić im cokolwiek, ani za co pojechać, ani za co zadzwonić

rozumie Cię doskonale co czujesz, ja tez studia przerwałam bo raz brak kasy a dwa nie ma z kim dzieci zostawić.
Co do mikołaja, moje też nic nie dostały, nie jestes sama
Bartkowi tylko w przedszkolu paczkę za 20 zł wykupiłam. Mały i tak jeszcze nie pamięta. Z dzidkami uzgodnilismy że prezenty będą pod choinkę.

Ja podchodzę do wszystkiego w ten sposób, ze zycie zmienne jest, przecież nie możliwe zeby zawsze było tak ciezko, kiedyś musi sie los odwrócic. Rok temu mogłam pozwolic sobie na wiele, teraz no cóż nóż na gardle, ale trzeba myśleć pozytywnie.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:36   #3981
myha82
Wtajemniczenie

ANiA no własnie Patik mi przypomniał-fajnie, ze tak cie potraktowali w sklepie Ja tez tak miałam z Martyna. Specjalnie dla mnie otworzyli kase i wiecie co? Przede mnie chciał sie wryc koles bo on ma tylko dwie rzeczy. byłam szybsza mimo mega brzucha Oczywiscie posłałam mu spojrzenie pełne pogardy a TŻ odpowiednio skomentował. W sumie to był jeden jedyny raz jak miałam pierwszeństwo przy kasie.
Nieźle wspominam tez okres jeżdzenia autobusem-na sworze ok 35 stopni, oczywiscie autobus niskopodłogowy i spojrzenie starszych kobiet jak weszłam do autobusu-pewnie wpadła i foch ala nikogo nie widze. now reszcie na końcu autobusu znalazłam miejsce i co pod oknem . osoba siedzaca od zewnatrz zamiast sie przesunac odsuneła tylko nogi, zebym mogła sie jakos przecisnac (było ciezko). Wyladowałam na szybie jak wutobus ruszył No to sie pożaliłam.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

MARINKO, BARTESSA moja Martyna tez nic nie dostała. Na gwiazdke jej moze cos kupie

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-06, 09:38   #3982
jacieeeee
Wtajemniczenie

Pieleszko świetna ta Twoja niania Ja często mam wyrzuty sumienia, że jak wracam z pracy to nie mam siły na "twórcze" zabawy z Dominikiem
Mamad boski prezent. Chyba poproszę dziadziusia żeby zrobił Domkowi

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:43   #3983
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
a widzisz, Ty masz całkiem inne podejście do teściów, i inaczej patrzysz na te sprawy.
Ja bym chyba zagryzła gdyby mi ktoś wparował i to bez zapowiedzi w dzień powrotu ze szpitala do domu.
I tekst kiedy przestanę karmić..- odebrałabym jako egoizm. I chyba niektóre z nas też by tak postrzegały wszystko.
I pewnie przez takie moje nastawienie konflikty powstają.
A teście podzielają twoje metody wychowawcze? karmią jak chcesz, nie przegrzewają itp?

Pieleszka szacun dla niani Ani, naprawdę. Mi by się nie chciało, i zawsze wymówka że Sara za mała na takie zabawy. I więcej przy tym bałaganu niż zainteresowania.

Mam problem (a): co mogę zrobić na obiad z łopatki? ( nie umiem robić mięsa w sosie własnym) ? help
w tej kwestii mam bardzo podobne podejście do Ciebie Patiku: ja bym się wściekła jakby mi przyjechali w ten sam dzień, zaraz po moim powrocie ze szpitala! oczywiście im bym nie powiedziała, ale mężowi to bym nagadała dosadnie co o tym myślę moi na szczęście zapowiedzieli się po kilku dniach no i tekst o przestaniu karmienia też by mnie wkurzył jak u mnie ktoś rzucał podobny to potrafiłam odpowiedzieć, że dopóki samo dziecko nie zażąda zostania na noc SAMEMU u babci to ja go nie zostawię i kończyło się "głupie" gadanie. z tym, że ja aż tak bardzo takich zachowań nie biorę do siebie. coś mnie zirytuje, zdenerwuje to to odpowiednio skomentuję (albo i nie ) i tyle. teściów nadal lubię, szanuję

co do zajęć: wiadomo, że dziecko za długo nie usiedzi w miejscu i nie zajmie lepieniem figurek przez godzinkę, ale i tak podobno Hani się podobało lepienie

a co do łopatki-masz ją w czym zmielić?? a jeśli nie to może ją upiecz tak jak karkówkę(tylko nie jestem, pewna czy można piec łopatkę )

Edytowane przez pieleszka
Czas edycji: 2012-12-06 o 09:47
Stary 2012-12-06, 09:49   #3984
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
w tej kwestii mam bardzo podobne podejście do Ciebie Patiku: ja bym się wściekła jakby mi przyjechali w ten sam dzień, zaraz po moim powrocie ze szpitala! oczywiście im bym nie powiedziała, ale mężowi to bym nagadała dosadnie co o tym myślę moi na szczęście zapowiedzieli się po kilku dniach no i tekst o przestaniu karmienia też by mnie wkurzył jak u mnie ktoś rzucał podobny to potrafiłam odpowiedzieć, że dopóki samo dziecko nie zażąda zostania na noc SAMEMU u babci to ja go nie zostawię i kończyło się "głupie" gadanie. z tym, że ja aż tak bardzo takich zachowań nie biorę do siebie. coś mnie zirytuje, zdenerwuje to to odpowiednio skomentuję (albo i nie ) i tyle. teściów nadal lubię, szanuję

co do zajęć: wiadomo, że dziecko za długo nie usiedzi w miejscu i nie zajmie lepieniem figurek przez godzinkę, ale i tak podobno Hani się podobało lepienie

a co do łopatki-masz ją w czym zmielić?? a jeśli nie to może ją upiecz tak jak karkówkę(tylko nie jestem, pewna czy można piec łopatkę )
ja dzisiaj tez własnie kupiłam łopatkę, zmieliłam w maszynce do miesa i bedą kotlety.
Stary 2012-12-06, 09:49   #3985
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy, Zuzinek ma zapalenie gardła z ropą i z tej okazji antybiotyk. Gorączkę pod 39 stopni. O 16.00 zasnęła na kanapie w salonie przy hałasującym tż, telewizorze i włączonym świetle. Normalnie się wzięła i zasnęła.

Na szczęście Kuba zdrowy ( na razie :P ).
Ja mam katar - tak, tak - ZNOWU.

Zdrówka dla reszty.
mam cudowny lek na katar - przekrojona na pół cebula zezaca np. na parapecie przez noc jak pisz. smierdzi, w oczy nie szczypie, ale w koncu i zatoki po takiej nocy odetkalo. i wdze ze kindze tez juz lepiej po takiej domowej kuracji. nie wiem ile w tym przypadku a ile prawdy. cebula po nocce do wyrzucenia.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 09:54   #3986
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

idę z Bartkiem do dentysty
Stary 2012-12-06, 10:00   #3987
myha82
Wtajemniczenie

Wiecie co? patrze w sój kalendarz ciąży i patrze, patrze a ja zaczełam dzisiaj II trymest Już!!! kiedy i jak?

A jutro minie 2 lata jak dwiedziaąłm sie, ze jestem w ciazy z Martynka

Martynka

Natalka
Stary 2012-12-06, 10:03   #3988
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość

1.rozumie Cię doskonale co czujesz, ja tez studia przerwałam bo raz brak kasy a dwa nie ma z kim dzieci zostawić.
Co do mikołaja, moje też nic nie dostały, nie jestes sama
Bartkowi tylko w przedszkolu paczkę za 20 zł wykupiłam. Mały i tak jeszcze nie pamięta. Z dzidkami uzgodnilismy że prezenty będą pod choinkę.

2.Ja podchodzę do wszystkiego w ten sposób, ze zycie zmienne jest, przecież nie możliwe zeby zawsze było tak ciezko, kiedyś musi sie los odwrócic. Rok temu mogłam pozwolic sobie na wiele, teraz no cóż nóż na gardle, ale trzeba myśleć pozytywnie.
1. No to podobna sytuacja ze studiami, jak nie identyczna. No cóż, powiem Ci szczerze, że już przeebolałam, na początku było mi szkoda, ale co zrobić.
Właśnie, mały i tak nie wie o co chodzi, dlatego od tego nie odczuje.
U nas pod choinkę tez nie ma prezentów. Ale ja, jak tylko będę w stanie coś mu kupić za rok fajnego pod choinkę to kupię, i nie będzie mnie obchodzić czy inny kupi czy nie.

2. Ja póki co mam ciągle do dupy . Ale jakoś to będzie. Ja zawsze myślę tak - inni mają dużo gorzej.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Bartek boi się dentysty?

Mam dzisiaj nerwa strasznego, na dziecku się wyładowuję w sensie drę, niedobrze.
Stary 2012-12-06, 10:11   #3989
iustyna1
Wtajemniczenie

kurde oczy mi się zamykają. do 2.00 w nocy robiłam Zuzce okłady. strasznie gorączkowała.

poza tematem, to postanowiłam, że w tym roku nie wyciagam starych, sztucznych ozdób choinkowych. będą suszone pomarańcze, szyszki, orzechy i może masa solna, którą pomaluje Kuba. do tego zrobimy z kuba łańcuch z wycinanki. tak to sobie wymyśliłam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:13   #3990
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde oczy mi się zamykają. do 2.00 w nocy robiłam Zuzce okłady. strasznie gorączkowała.

poza tematem, to postanowiłam, że w tym roku nie wyciagam starych, sztucznych ozdób choinkowych. będą suszone pomarańcze, szyszki, orzechy i może masa solna, którą pomaluje Kuba. do tego zrobimy z kuba łańcuch z wycinanki. tak to sobie wymyśliłam
Pięknie to wymysliłas

Biedna Zuza Ty zreszta tez

Martynka

Natalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości