|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
trochę się też boję, że w nocy pies by zeżarł te sztuczne ozdoby i się pochorował
![]() marina pewnie jesteś już nerwowa przed przeprowadzką
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Marina no boi sie, już raz był i w zyciu sie tak nie darł, musiało go na prawdę boleć, dentystka sama sie wystraszyła, bo wyglądał tak jaby jakis atak dostał, siedział nie ruchomo i krzyczał z cełej siły.
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
my bedziemy miec zeszłoroczne plastiki
kilka nowych dzieci sobie pokupowalo w castoramie (wsciekloróżowe gwiazdki, turkusowe sople, srebrne buławki i złote dzwonki), zrobilismy ozdoby z masy solnej (male) i je pomalowalismy, jeszcze mysle nad tymi cytrusami ale nie wiem czy to juz nie za pstrokato bedzie zrpbilabym tez jakis sznur z popkornu, ale czy mi tego dzeci nie zjedza?
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Sarita dla cioteczek
|
#3995 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Spałam całe 3,5 godziny Przez swoją głupotę i męża, a w mniejszym stopniu przez Tymusia ![]() Ale dziś mróz! Cytat:
Chłopak będzie wiedzę od najmłodszych lat chłonął ![]() 2. My od lat, jeszcze przed ślubem, mamy wspólne Wigilie. Zawsze razem z moimi i jego rodzicami. Żeby nie było dwóch kolacji, pędzenia, niezadowolonych min jednych albo drugich i naszych wyrzutów sumienia... 3. Fatalna sprawa, bardzo współczuję jego rodzinie ![]() Cytat:
Fajną masz pracę No i będzie jak znalazł, jak trzeba będzie miejsca dla Morfika szukać w przedszkolu ![]() Cytat:
Ale się namądrzyłam - Widziałm ![]() Cytat:
![]() - - świetna ta niania! naprawdę super, ze właśnie takie zajęcia wymyśla i tak się angażuje. aż mnie natchnęło do zrobienia czegoś fajnego z Tymciem
|
|
#3996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zaraz pokażę mężowi, żeby go zawstydzić
Bo proszę go o to od miesięcy Pewnie w końcu sama zrobię.Cytat:
JA bym łopatkę np. udusiła... Cytat:
![]() U mnie wczoraj minęły dwa lata od momentu kiedy lekarz potwierdził ciążę ![]() Cytat:
Z tych samych powodów POza tym chcę już zacząć wyrabiać w Młodym tradycję robienia samodzielnie ozdób na choinkę.Biedna Zuz ![]() Cytat:
W zeszłym roku też dziecko za ścianą w kółko płakało przeraźliwie. Ale to nie było to... -: mdleje: Straszne to, co piszesz ![]() Sara - ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Mamad - a wstawisz zdjęcie tej boskiej deski w powiększeniu? Żebym mogła szczegóły podpatrzeć Bo pokazałam mężowi i chyba trochę go ruszyło
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam bede miala mikolajki wieczorem
|
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
BRUMKU a czemu tak krótko spałas?
I dlaczego wine za to ponosicie Wy? Wiesz głodnemu chleb na mysli PATIK Sara My tez mamy deseczke z zamkami taka malutka, ale jest schowana. Zapomniałam o niej. jak ja maz zrobił nie było zainteresowania. Moze trzeba ja wyjac...MAMAD ale u Was to miszczostwo |
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Hania od nas dostała te nietoksyczne kredki, ale że niania coś przyniesie to się nie spodziewałam
), tylko mnie jakoś ominął (mój TŻ jakoś nie z tych co to pomyślą choćby o czekoladce pod poduchę)... za to w pracy obdarowano mnie słodkimi mikołajami. już ze 3 pochłonęłam (te małe, goplanowskie). uwielbiam Telik Ty chyba też (dobrze kojarzę?)
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
pieeszka ja je love
|
#4001 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja położyłam się o 2, bo pisałam do późna, korzystając, ze męża nie było w domu. A jak się tylko położyłam, to właśnie wrócił, chciał rozmawiać, no i w końcu zaczęliśmy czegoś jeszcze szukać w internecie i połozyliśmy się o 4.30. A o 7 Tymuś zaczął płakać No i potem jeszcze dospałam do 9.
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
no to jest nas więcej
ja mam jeszcze kilka na biurku, ale do 14 znikną w ogóle to ja kocham marcepana. i nadzienie marcepanowe. i w ogóle mogłabym żyć samym marcepanem
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamad świetnie to mężowi wyszło! ![]() Pokazałam swojemu to się zastanowił i powiedział, że deske ma Wklej zdjęcie jeszcze raz ale większe ![]() Patik Sarita śliczna czarnulka. Zawsze ma takie głębokie spojrzenie Co ja dzisiaj przeżyłam.... Wzięłam Radka na sanki, akurat mąż podjechał z trasy i zaczął go tak szybciej wozić. Radzik się cieszył bardzo. Niestety na zakręcie się przewrócił i wpadł buzią w śnieg. Koszmar. Kilka sekund miał taki bezdech, że myślałam że umre. I taki wzrok przerażony. Po chwili zaczął tak strasznie płakać. Biedny ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nasz miał też nie dostać nic na Mikołaja, ale tż był w delegacji i wszedł gdzieś do sklepu (jakiegoś lewiatana czy coś po bułkę) i patrzy, stoi kosz pełen zabawek i kupił za 8,50 rzutki, ale te na piłki rzepowe. Prezent idealny, bo mamy rzutki na ścianie i Johny zawsze miauczy, że chce, a wiadomo, że nie może. To teraz ma własne ![]() także rano był zachwycony ![]() a na dodatek, ja mu mowię zanim rzuci raz, dwa trzy, baaach i potem brawo. Ja patrzę, a on sam : "tsy tsy tsy baaach" i potem "brawo" ![]() ale on tylko z rana ma takie zrywy, w ciągu dnia milczy, albo w soim języku gada ale zrobił nam tym mega prezent na Mikołaja potem przyjechał dziadek to skoczyłam do tesco, ale oczywiście wszytsko już przebrane. kupiłam mu tylko (bo dostał kasę od dziadków na mikołaja) rajstopy ocieplane za dychę dwupak takich spodni po ciele, coś jak getry za dwie dyszki (co prawda na dziale dziewczęcym, ale może mi wybaczy ) ale nie są różowe granatowe, a drugie takie mikołajkowe w szaroczerwone paski. I jeszcze w h&m kupiłam rękawiczki za piątala i szalik polarowy ten przez głowę za piątala i takie porządne śniegowe rękawice za 2dyszki ![]() tak piszę jak materialistka, ceny wszędzie, ale cieszę się z takich okazji i musze się pochwalić ![]() i jeszcze mu kupiłam książeczkę o Bożym Narodzeniu z tych Obrazków dla malucha.
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, mój but też pusty bo "Mikołaj" w delegacji.
![]() Za to Hania miała wielką radochę jak zobaczyła paczki , rozdzierała je w dzikim szale- a byłam przekonana, że nie będzie wiedziała co zrobić. Śnieg za oknem sypie jak szalony- pięknie jest. Mamad, świetny prezent- dla tż się należą! No i witamy przebitego białego potwora ![]() Patik, coś ściemniasz, przecież to Twoje zdjęcia. ![]() Czyli znowu wychodzi,że mamy podobny gust ciuszkowy. Tylko mnie nie dobijaj, że w Tesco sporo tańsze. ![]() Też mam taki smokowy plan, tylko ciężko się zabrać za realizację. ![]() Anka, nie jeszcze nie miałam nic Disneya, chociaż w sumie to nie Disney tylko F&F na metce widnieje. Dziewczyny polecały ich bodziaki, więc chyba nie będzie źle. Dam znać jak się po praniu zachowały. ![]() Co do studiów to faktycznie bardziej męskie, choć trochę dziewczyn na kierunku było- ja generalnie mam chyba mózg mężczyzny. Pieleszko, ale Ci się z nianią poszczęściło- świetna babka z Niej. Iustyna, super plan. Już widzę tą choinkę oczami wyobraźni. ![]() Lili, pewnie nie wiedział co się stało, bo raczej nie ma szans żeby go zabolało- zimowe ciuszki na pewno zamortyzowały upadek. ![]() Flowerbombka, ja miałam Nunę przez parę miesięcy. Na plus była jej waga, małe gabaryty po złożeniu i świetny wygląd. Na minus ciężki dostęp do kosza, brak regulacji podnóżka. Reklamowałam ją przez hamulec który przestał działać. Niskie zawieszenie dawało o sobie znać, trzeba było się mocno schylać wsadzając dziecko do wózka (jestem wysoka). Niestety wózka idealnego raczej nie ma, zawsze się chyba znajdzie jakieś ale. Teraz mam Maclarena i też nie jestem w 100% z niego zadowolona.
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Mazrena my te body miałyśmy w sezonie wakacyjnym, chyba bez promocji kupowane, za 50 zł jak dobrze pamiętam.
Zamówiłam nową baterię, u innego sprzedawcy nadal nie ładuje to chyba coś nie gra z laptopem, ale co?
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzena orzechy ( ja chyba będę przyklejała tym pistoletem do klejenia na ciepło i kokardkę):
http://zrob-to-samo.bloog.pl/id,3281...l?ticaid=6fa75 ta ostatnia choinka jest piękna
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
musze kupic chyba rafię...
http://www.edziecko.pl/rodzice/56,79...520_zl,,1.html czyli zarabiamy i oszczędzamy!!! |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena też mi się nie wydaje żeby z bólu płakał. Tylko się tego śniegu przeraził na buzi
![]() Jak łapkami wpadał w zaspę to też płakał ze strachu. Ale straszne to było, nie wiedziałam co robić. Wczoraj u Radka był Mikołaj Czytałam/pokazywałam bajeczkę Radkowi i 3,5 letniemu bratankowi. Tę z częściami ciała. Bratanek pokazywał, ja szczęśliwa ale jak zobaczyłam, że Radek kuma i pokazuje poprawie prawie wszystko to się prawie poryczałam ze wzruszenia U mnie Mikołaja nie było, u męża też nie ![]() Na gwiazdkę powinien być. |
|
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Deseczka
Może tym razem lepiej wyjdzie
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
nowy pomysł na ksiazke: Książka - do czytania, opowiadania i zabawy w teatr: "W dżungli", Wydawnictwo EneDueRabe, cena: 28 zł, http://www.badet.pl/go/_info/?id=47464&idc=
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Ela to super okazję tż znalazł z lotkami
i najważniejsze, że mały zadowolony.Ja nie byłam w Tesco, nawet nie wiedziałam, że takie promocje. Szkoda. |
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam czekoladowego Mikołaja
![]() LILI mnie tez wzruszenie bierze jak patzre na moje duze dziecko |
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
znowu próbuję
|
|
|
|
#4017 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojj byle się do sanek nie zraził ![]() co cię tak mało
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem. Zawsze coś mnie oderwie.
My w kupie od urodzenia, dwie noce przespane całe tylko. Właśnie Radek wstał, to sobie posiedziałam Sąsiad go traktorem obudził. Tak to jest. Dobrze, że chociaż zdążyłam obiad ugotować. Mamad świetna ta deska, super, że mąż tak sznureczkami połączył zamki z kluczami. Pokażę swojemu, może by Radkowi takie zrobił
|
|
|
|
#4019 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Patryk też jest pierwszym wnukiem moich teściów i też mieli ochotę przejąć opiekę nad małym. Do dziś się zastanawiam, po co np. teściowa chciała zabrać małego na pierwszą noc do siebie? Bałą się go brać na ręce, ja karmiłam piersią... Cytat:
Pieleszko Hania ma super nianię! Cytat:
![]() Ja się dowiedziałam 9 grudnia, choć już wcześniej miałąm przeczucia ![]() Cytat:
Myśmy takie ozdoby w hotelu robili - oprócz masy solnej ![]() (A swoją drogą pewnie już tam się świąteczne szaleństwo zaczyna )Patik nikt nie może mieć wątpliwości, że Sara to Twoja córka Lili Radek pewnie nieźle się przestraszył Patryk już wprawiony w lądowaniu buzią w liściach, śniegu ![]() Ela za udane zakupy!Dziękuję za wszystkie pochwały w imieniu męża
|
||||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2) Ja co prawda autobusami nie jeździłam, ale miałam kilka akcji w supermarketach przy kasach, gdzie kobieta na siłę się wepchała w kolejkę przede mną. Ja miałam już ogromny brzuch i ledwo łaziłam. Niektórzy nie mają wyobraźni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

zrpbilabym tez jakis sznur z popkornu, ale czy mi tego dzeci nie zjedza?
Najpierw do teściów a później do moich rodziców. Za rok planuję zrobić u nas dla wszystkich (rodziców, siostry i teściów).
Chłopak będzie wiedzę od najmłodszych lat chłonął 
Pewnie w końcu sama zrobię.
operuja tylko stany zagrazajace zyciu. Mamka ma 3 razy dziennie dozylnie antybiotyk i ma cierpliwie czekac na zwolnieniu do stycznia

I dlaczego wine za to ponosicie Wy?
klask i: