Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 10:18   #3991
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Pięknie to wymysliłas

Biedna Zuza Ty zreszta tez
trochę się też boję, że w nocy pies by zeżarł te sztuczne ozdoby i się pochorował

marina pewnie jesteś już nerwowa przed przeprowadzką
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:20   #3992
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Marina no boi sie, już raz był i w zyciu sie tak nie darł, musiało go na prawdę boleć, dentystka sama sie wystraszyła, bo wyglądał tak jaby jakis atak dostał, siedział nie ruchomo i krzyczał z cełej siły.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:34   #3993
83monia
Zakorzenienie

my bedziemy miec zeszłoroczne plastiki kilka nowych dzieci sobie pokupowalo w castoramie (wsciekloróżowe gwiazdki, turkusowe sople, srebrne buławki i złote dzwonki), zrobilismy ozdoby z masy solnej (male) i je pomalowalismy, jeszcze mysle nad tymi cytrusami ale nie wiem czy to juz nie za pstrokato bedzie zrpbilabym tez jakis sznur z popkornu, ale czy mi tego dzeci nie zjedza?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 10:40   #3994
patik87
Zakorzenienie

Sarita dla cioteczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 011.jpg (112,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 021.jpg (128,4 KB, 67 załadowań)
Stary 2012-12-06, 10:47   #3995
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Spałam całe 3,5 godziny Przez swoją głupotę i męża, a w mniejszym stopniu przez Tymusia
Ale dziś mróz!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Moi chłopcy już śpią, a ja mam czas coś skrobnąć.
Dzisiaj miałam zwariowany dzień. Na koniec jeszcze Tż nie dojechał z pracy i Domek musiał iść ze mną na angielski Akurat jakieś mniejsze dzieciaczki miały zajęcia, więc poczłapał tam i siedział z nimi czekając na tatusia. Tż wpadł po niego w połowie zajęć i zabrał łobuza do domu

2. Brumku, zazdroszczę wigilii u siebie. U nas ten sam problem, nasze mieszkanie przystosowane dla dziecka, nie muszę co chwilę z anim biegać...
Też bym wolała u siebie, a tak musimy obskoczyć dwie wigilie Najpierw do teściów a później do moich rodziców. Za rok planuję zrobić u nas dla wszystkich (rodziców, siostry i teściów).

3. Mój szwagier stracił pracę Nie przedłużyli mu umowy... Póki czegoś nie znajdzie przyjedzie pracować do Tż-ta.
Kurcze akurat tak przed świętami go załatwił szef, siostra strasznie przeżywa
1. Chłopak będzie wiedzę od najmłodszych lat chłonął
2. My od lat, jeszcze przed ślubem, mamy wspólne Wigilie. Zawsze razem z moimi i jego rodzicami. Żeby nie było dwóch kolacji, pędzenia, niezadowolonych min jednych albo drugich i naszych wyrzutów sumienia...
3. Fatalna sprawa, bardzo współczuję jego rodzinie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Brumek gratuluję kompletu ząbeczków Tymka..już się może nie będzie męczył z tym..no i widać, że krzesełko się spodobało

Ja pracuję w przedszkolu i tylko czekam jakie świństwo do domu zniosę...chociaż oby nie..powiem wam, że teraz jak mam włąsne dziecko to zupełnie inaczej patrze na te moje przedszkolaki...od razu mam Morficzka przed oczami, jaki on będzie za te 2-3 lata....

Fajną masz pracę
No i będzie jak znalazł, jak trzeba będzie miejsca dla Morfika szukać w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A wczoraj mąż wrócił później z pracy i Patryk zwyczajnie nie zdążył się nim nacieszyć zanim przyszła pora snu i był tak zmęczony, że sam nie wiedział, co ze sobą zrobić. Chciał do zabawy wszystko, czym bawić się nie może, a jak nie dostał, to wył rozpaczliwym płaczem. A w tym domu dziecko nie może płakać, bo wszyscy wpadają w panikę. I zamiast dziecko się wyciszyć, to jeszcze gorzej było, ale akurat ja nie mam tu nic do powiedzenia W końcu jakoś udało mi się go na tyle uspokoić, żeby pojadł (UU) i poszedł spać.
Nocnych pobudek mniej niż poprzedniej nocy i nadal śpi Lewa trójka już wczoraj się przebiła.

Widziałyście tą reklamę akcji społecznej "Dziecko też człowiek"? http://www.kampaniespoleczne.pl/kamp...ieci_sa_ludzie
Ja bym miała ochotę napisać jeszcze "Ma prawo do płaczu, do złego humoru, do własnych pomysłów na zabawy..."
- Super, że kolejny ząb odhaczony Też się dziwię tej panice, jaką wywołuje w ludziach płacz dziecka. Ja jestem za żeby zawsze na płacz reagować. I to szybko, żadne tam wypłakiwanie się. Ale przeciez płącz to normalny sposób komunikowania się. Takie teksty starszego pokolenia typu"już nie płacz", "nie trzeba płakać" mnie wkurzają, bo prowadzą do skrywania własnych emocji. Ja przez takie gadanie mojej mamy wiele lat się zmagałam ze świadomym radzeniem sobie z emocjami.
Ale się namądrzyłam

- Widziałm JEstem bardzo za. W ogóle dzięki temu, że teraz jest rok korczakowski, sporo o nim i jego tezach poczytałam i jestem zachwycona. Poruszona - może to lepsze słowo. Moim zdaniem to był pionier. Zresztą na świecie jest jako taki postrzegany. Tylko u nas nikt nie wie o nim więcej niż to że napisał Króla Maciusia...

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
- ho, ho, ho czy są tu jakieś grzeczne dzieci

- brumku gratuluję kompletu ząbków Tymusia

- poza tym muszę się po raz kolejny pochwalić naszą nianią. dostało od niej dziecko na mikołajki farbki do malowania palcami i blok. żadnych tam "pierdząco-gadających" gadżetów już od wczoraj zaczęły z Hanią produkcję ozdób na choinkę. zrobiły mnóstwo aniołków, choinek i gwiadek z masy solnej (oczywiście Hanka ulepiła tylko kilka gniotków, ale liczy się fakt, że sie chciało niani z dzieckiem w kuchni brudzić).
- ja chyba nie, bo MIkołaj do mnie nie przyszedł u nas tylko do męża przyszedł
-
- świetna ta niania! naprawdę super, ze właśnie takie zajęcia wymyśla i tak się angażuje. aż mnie natchnęło do zrobienia czegoś fajnego z Tymciem
Stary 2012-12-06, 10:48   #3996
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejszy poranek
Zaraz pokażę mężowi, żeby go zawstydzić Bo proszę go o to od miesięcy Pewnie w końcu sama zrobię.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek Sara już super, wczoraj ostatnia dawka antybiotyku była, Jutro jedziemy do kontroli. Nie wiem czy z nią nie wyjdę dzisiaj na 10 minut na dwór, albo na taras. Ostatnio było plus 10 jak była na dworze...
O, jak dobrze, że przechodzi

JA bym łopatkę np. udusiła...

Cytat:
Wiecie co? patrze w sój kalendarz ciąży i patrze, patrze a ja zaczełam dzisiaj II trymest Już!!! kiedy i jak?

A jutro minie 2 lata jak dwiedziaąłm sie, ze jestem w ciazy z Martynka
Gratulacje Ponoć to najlepszy trymestr

U mnie wczoraj minęły dwa lata od momentu kiedy lekarz potwierdził ciążę

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
poza tematem, to postanowiłam, że w tym roku nie wyciagam starych, sztucznych ozdób choinkowych. będą suszone pomarańcze, szyszki, orzechy i może masa solna, którą pomaluje Kuba. do tego zrobimy z kuba łańcuch z wycinanki. tak to sobie wymyśliłam
U nas identycznie będzie
Z tych samych powodów POza tym chcę już zacząć wyrabiać w Młodym tradycję robienia samodzielnie ozdób na choinkę.

Biedna Zuz

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Brumekpisałas o placzacym dziecku...Ewke moi rodzice słysza od urodzenia prawie co noc a mieszkaja w domu obok i dzieli nas podwórko W szpitalu tylko moje dziecko płakało od rana do nocy, wiecej czasu spedziłam u pielegniarek i na korytarzu niz w pokoju bo inne matki zabijały nas wzrokiemEwka budzila wszystkich.

A moja mama wychodzi ze szpitala chyba w piatek, funduszy na operacje brak operuja tylko stany zagrazajace zyciu. Mamka ma 3 razy dziennie dozylnie antybiotyk i ma cierpliwie czekac na zwolnieniu do stycznia
- Dziewczyny, ja z tym płaczem to pisałam dlatego, że to był taki krzyk, jakiego nigdy wcześniej nie słyszałam. Podejrzewam, ze mimo kolek, Wasze dzieci wcale aż tak nie krzyczały. Nie tak...
W zeszłym roku też dziecko za ścianą w kółko płakało przeraźliwie. Ale to nie było to...
-: mdleje: Straszne to, co piszesz

Sara
-

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Mamad - a wstawisz zdjęcie tej boskiej deski w powiększeniu? Żebym mogła szczegóły podpatrzeć Bo pokazałam mężowi i chyba trochę go ruszyło
Stary 2012-12-06, 10:53   #3997
83monia
Zakorzenienie

ja tam bede miala mikolajki wieczorem a dzieci dostały po słodyczy: artur milky waya a kinga mala czekoladke. juz zjedli i pewnie nie pamietaja. w zzlobku i przedszkolu ponoc ma byc tez mikolaj.

Stary 2012-12-06, 10:56   #3998
myha82
Wtajemniczenie

BRUMKU a czemu tak krótko spałas? I dlaczego wine za to ponosicie Wy? Wiesz głodnemu chleb na mysli
PATIK Sara

My tez mamy deseczke z zamkami taka malutka, ale jest schowana. Zapomniałam o niej. jak ja maz zrobił nie było zainteresowania. Moze trzeba ja wyjac...MAMAD ale u Was to miszczostwo

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:05   #3999
pieleszka
Wtajemniczenie

moja Hania od nas dostała te nietoksyczne kredki, ale że niania coś przyniesie to się nie spodziewałam no i u mnie też mikołaj był u wszystkich (nawet niani zostawił czekoladki w kapciach ), tylko mnie jakoś ominął (mój TŻ jakoś nie z tych co to pomyślą choćby o czekoladce pod poduchę)... za to w pracy obdarowano mnie słodkimi mikołajami. już ze 3 pochłonęłam (te małe, goplanowskie). uwielbiam Telik Ty chyba też (dobrze kojarzę?)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:11   #4000
patik87
Zakorzenienie

pieeszka ja je love
Stary 2012-12-06, 11:16   #4001
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiejszy poranek
wow. super.zadowolony??klask i:

Więcej nie piję, a jak wypije, to kopa mi!. głowa mnie boli niemiłosiernie i dodatkowo @
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:20   #4002
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
BRUMKU a czemu tak krótko spałas? I dlaczego wine za to ponosicie Wy? Wiesz głodnemu chleb na mysli
PATIK Sara
Hihi, nawet mi to do głowy nie przyszło
Ja położyłam się o 2, bo pisałam do późna, korzystając, ze męża nie było w domu. A jak się tylko położyłam, to właśnie wrócił, chciał rozmawiać, no i w końcu zaczęliśmy czegoś jeszcze szukać w internecie i połozyliśmy się o 4.30. A o 7 Tymuś zaczął płakać No i potem jeszcze dospałam do 9.
Stary 2012-12-06, 11:21   #4003
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
pieeszka ja je love
no to jest nas więcej ja mam jeszcze kilka na biurku, ale do 14 znikną

w ogóle to ja kocham marcepana. i nadzienie marcepanowe. i w ogóle mogłabym żyć samym marcepanem

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 11:36   #4004
Lili 83
Zakorzenienie

Mamad świetnie to mężowi wyszło!
Pokazałam swojemu to się zastanowił i powiedział, że deske ma

Wklej zdjęcie jeszcze raz ale większe

Patik Sarita śliczna czarnulka. Zawsze ma takie głębokie spojrzenie

Co ja dzisiaj przeżyłam....
Wzięłam Radka na sanki, akurat mąż podjechał z trasy i zaczął go tak szybciej wozić. Radzik się cieszył bardzo. Niestety na zakręcie się przewrócił i wpadł buzią w śnieg.
Koszmar.
Kilka sekund miał taki bezdech, że myślałam że umre. I taki wzrok przerażony.
Po chwili zaczął tak strasznie płakać. Biedny

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hihi, nawet mi to do głowy nie przyszło
Ja położyłam się o 2, bo pisałam do późna, korzystając, ze męża nie było w domu. A jak się tylko położyłam, to właśnie wrócił, chciał rozmawiać, no i w końcu zaczęliśmy czegoś jeszcze szukać w internecie i połozyliśmy się o 4.30. A o 7 Tymuś zaczął płakać No i potem jeszcze dospałam do 9.
Taaa, teraz to się rozmową nazywa
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 12:04   #4005
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Elu 5000 ale trzeba mieć czas na zebranie tytułów i zrobienie ankiety
aaaaa. w sumie racje

Cytat:
Wiecie co? patrze w sój kalendarz ciąży i patrze, patrze a ja zaczełam dzisiaj II trymest Już!!! kiedy i jak?

ojej

Cytat:
Sarita dla cioteczek

Cytat:
moja Hania od nas dostała te nietoksyczne kredki, ale że niania coś przyniesie to się nie spodziewałam no i u mnie też mikołaj był u wszystkich (nawet niani zostawił czekoladki w kapciach ), tylko mnie jakoś ominął (mój TŻ jakoś nie z tych co to pomyślą choćby o czekoladce pod poduchę)... za to w pracy obdarowano mnie słodkimi mikołajami. już ze 3 pochłonęłam (te małe, goplanowskie). uwielbiam Telik Ty chyba też (dobrze kojarzę?)
to możemy sobie podać ręce...

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Mamad świetnie to mężowi wyszło!
Pokazałam swojemu to się zastanowił i powiedział, że deske ma

Wklej zdjęcie jeszcze raz ale większe

Patik Sarita śliczna czarnulka. Zawsze ma takie głębokie spojrzenie

Wzięłam Radka na sanki, akurat mąż podjechał z trasy i zaczął go tak szybciej wozić. Radzik się cieszył bardzo. Niestety na zakręcie się przewrócił i wpadł buzią w śnieg.
Koszmar.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Taaa, teraz to się rozmową nazywa
oj .... biedny... to niezłe emocje od rana...

nasz miał też nie dostać nic na Mikołaja, ale tż był w delegacji i wszedł gdzieś do sklepu (jakiegoś lewiatana czy coś po bułkę) i patrzy, stoi kosz pełen zabawek i kupił za 8,50 rzutki, ale te na piłki rzepowe. Prezent idealny, bo mamy rzutki na ścianie i Johny zawsze miauczy, że chce, a wiadomo, że nie może. To teraz ma własne chcialiśmy mu poszukać takich a tu same w ręce wpadły i to za 8 zeta
także rano był zachwycony
a na dodatek, ja mu mowię zanim rzuci raz, dwa trzy, baaach i potem brawo. Ja patrzę, a on sam : "tsy tsy tsy baaach" i potem "brawo" byłam w szoku, bo mój z tych niemówiących jest jeśli pamiętacie
ale on tylko z rana ma takie zrywy, w ciągu dnia milczy, albo w soim języku gada
ale zrobił nam tym mega prezent na Mikołaja

potem przyjechał dziadek to skoczyłam do tesco, ale oczywiście wszytsko już przebrane.
kupiłam mu tylko (bo dostał kasę od dziadków na mikołaja) rajstopy ocieplane za dychę dwupak takich spodni po ciele, coś jak getry za dwie dyszki (co prawda na dziale dziewczęcym, ale może mi wybaczy) ale nie są różowe granatowe, a drugie takie mikołajkowe w szaroczerwone paski. I jeszcze w h&m kupiłam rękawiczki za piątala i szalik polarowy ten przez głowę za piątala i takie porządne śniegowe rękawice za 2dyszki
tak piszę jak materialistka, ceny wszędzie, ale cieszę się z takich okazji i musze się pochwalić
i jeszcze mu kupiłam książeczkę o Bożym Narodzeniu z tych Obrazków dla malucha.
Stary 2012-12-06, 12:20   #4006
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest nas więcej ja mam jeszcze kilka na biurku, ale do 14 znikną

w ogóle to ja kocham marcepana. i nadzienie marcepanowe. i w ogóle mogłabym żyć samym marcepanem
o tak!!!

Stary 2012-12-06, 12:27   #4007
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry, mój but też pusty bo "Mikołaj" w delegacji.
Za to Hania miała wielką radochę jak zobaczyła paczki , rozdzierała je w dzikim szale- a byłam przekonana, że nie będzie wiedziała co zrobić.
Śnieg za oknem sypie jak szalony- pięknie jest.

Mamad, świetny prezent- dla tż się należą!
No i witamy przebitego białego potwora , może Patryk będzie już lepiej sypiał.

Patik, coś ściemniasz, przecież to Twoje zdjęcia.
Czyli znowu wychodzi,że mamy podobny gust ciuszkowy. Tylko mnie nie dobijaj, że w Tesco sporo tańsze.
Też mam taki smokowy plan, tylko ciężko się zabrać za realizację.

Anka, nie jeszcze nie miałam nic Disneya, chociaż w sumie to nie Disney tylko F&F na metce widnieje. Dziewczyny polecały ich bodziaki, więc chyba nie będzie źle. Dam znać jak się po praniu zachowały.
Co do studiów to faktycznie bardziej męskie, choć trochę dziewczyn na kierunku było- ja generalnie mam chyba mózg mężczyzny.

Pieleszko
, ale Ci się z nianią poszczęściło- świetna babka z Niej.

Iustyna, super plan. Już widzę tą choinkę oczami wyobraźni. I głupie pytanie- jak zawiesić orzechy?

Lili
, pewnie nie wiedział co się stało, bo raczej nie ma szans żeby go zabolało- zimowe ciuszki na pewno zamortyzowały upadek.

Flowerbombka, ja miałam Nunę przez parę miesięcy. Na plus była jej waga, małe gabaryty po złożeniu i świetny wygląd. Na minus ciężki dostęp do kosza, brak regulacji podnóżka. Reklamowałam ją przez hamulec który przestał działać. Niskie zawieszenie dawało o sobie znać, trzeba było się mocno schylać wsadzając dziecko do wózka (jestem wysoka). Niestety wózka idealnego raczej nie ma, zawsze się chyba znajdzie jakieś ale. Teraz mam Maclarena i też nie jestem w 100% z niego zadowolona.
Stary 2012-12-06, 12:43   #4008
patik87
Zakorzenienie

Mazrena my te body miałyśmy w sezonie wakacyjnym, chyba bez promocji kupowane, za 50 zł jak dobrze pamiętam.

Zamówiłam nową baterię, u innego sprzedawcy nadal nie ładuje to chyba coś nie gra z laptopem, ale co?
Stary 2012-12-06, 12:58   #4009
iustyna1
Wtajemniczenie

Marzena orzechy ( ja chyba będę przyklejała tym pistoletem do klejenia na ciepło i kokardkę):
http://zrob-to-samo.bloog.pl/id,3281...l?ticaid=6fa75

ta ostatnia choinka jest piękna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC0763.jpg (254,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg leszno-zywa-pachnaca-choinka-ustrojona-naturalnymi-ozdobami-2TEwMzE5Mj_o.jpg (169,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orzechy.jpg (132,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg monique%60s%20tree%201nagr.jpg (193,7 KB, 47 załadowań)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 13:01   #4010
83monia
Zakorzenienie

musze kupic chyba rafię...

http://www.edziecko.pl/rodzice/56,79...520_zl,,1.html czyli zarabiamy i oszczędzamy!!!

Stary 2012-12-06, 13:09   #4011
Lili 83
Zakorzenienie

Marzena też mi się nie wydaje żeby z bólu płakał. Tylko się tego śniegu przeraził na buzi
Jak łapkami wpadał w zaspę to też płakał ze strachu.
Ale straszne to było, nie wiedziałam co robić.

Wczoraj u Radka był Mikołaj
Czytałam/pokazywałam bajeczkę Radkowi i 3,5 letniemu bratankowi. Tę z częściami ciała. Bratanek pokazywał, ja szczęśliwa ale jak zobaczyłam, że Radek kuma i pokazuje poprawie prawie wszystko to się prawie poryczałam ze wzruszenia Taki jest już dorosły.
U mnie Mikołaja nie było, u męża też nie
Na gwiazdkę powinien być.
Stary 2012-12-06, 13:10   #4012
mamad1
Zadomowienie

Deseczka Może tym razem lepiej wyjdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mik3.jpg (48,4 KB, 55 załadowań)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 13:10   #4013
83monia
Zakorzenienie

nowy pomysł na ksiazke: Książka - do czytania, opowiadania i zabawy w teatr: "W dżungli", Wydawnictwo EneDueRabe, cena: 28 zł, http://www.badet.pl/go/_info/?id=47464&idc=

Stary 2012-12-06, 13:11   #4014
Lili 83
Zakorzenienie

Ela to super okazję tż znalazł z lotkami i najważniejsze, że mały zadowolony.

Ja nie byłam w Tesco, nawet nie wiedziałam, że takie promocje.
Szkoda.
Stary 2012-12-06, 13:17   #4015
myha82
Wtajemniczenie

Zjadłam czekoladowego Mikołaja

LILI mnie tez wzruszenie bierze jak patzre na moje duze dziecko

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 13:18   #4016
mamad1
Zadomowienie

znowu próbuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mik4.jpg (80,1 KB, 54 załadowań)
Stary 2012-12-06, 13:23   #4017
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Cześć

Melduje, że żyję. dziękuję za pamięć Patik, Marina, Marzena (jeśli kogoś pominełam przepraszam, przeleciałąm Was pobieżnie )
z ostatnim kolesiem, który tak mnie traktował zerwałam

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Czy czyjs potomek w dalszym ciagu nie spi? Jak mały Zbik??????Czy jestem sama w kupie i dlatego tak ciezko sie z niej wygrzebac
hehehehe widzę, że mój syn zasłynął z niespania powiem ci, że tak średnio 2-3 pobudki ma więc jeśli to kwalifikuje nas do kupy to dalej w niej jesteśmy bo kiedyś to po 15 razy wstawałam

Cytat:
Witamy, Zuzinek ma zapalenie gardła z ropą i z tej okazji antybiotyk. Gorączkę pod 39 stopni. O 16.00 zasnęła na kanapie w salonie przy hałasującym tż, telewizorze i włączonym świetle. Normalnie się wzięła i zasnęła.

Na szczęście Kuba zdrowy ( na razie :P ).
Ja mam katar - tak, tak - ZNOWU.

Zdrówka dla reszty.
ojjj biedna Zuzinka i ty też zdrówka Piękności moje

Cytat:
Dzisiejszy poranek
super!!!!

Cytat:

Isia ok, służba zdrowia, pożal się boshe..brak słów.
Sara też należy do "żbikowców" w spaniu. Chociaż ostatnie dwie noce ty "tylko " 2-3 pobudki na mm czy smoka. Postanowiłam, że ja wyjdą 3 to oduczamy smoka. ( używa go tylko do spania)

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
idę z Bartkiem do dentysty
odwagi

Cytat:
kurde oczy mi się zamykają. do 2.00 w nocy robiłam Zuzce okłady. strasznie gorączkowała.

poza tematem, to postanowiłam, że w tym roku nie wyciagam starych, sztucznych ozdób choinkowych. będą suszone pomarańcze, szyszki, orzechy i może masa solna, którą pomaluje Kuba. do tego zrobimy z kuba łańcuch z wycinanki. tak to sobie wymyśliłam
super sobie wymyśliłaś

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Koszmar.

ojj byle się do sanek nie zraził

co cię tak mało
Stary 2012-12-06, 13:47   #4018
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

co cię tak mało
Sama nie wiem. Zawsze coś mnie oderwie.

My w kupie od urodzenia, dwie noce przespane całe tylko.

Właśnie Radek wstał, to sobie posiedziałam
Sąsiad go traktorem obudził. Tak to jest. Dobrze, że chociaż zdążyłam obiad ugotować.

Mamad świetna ta deska, super, że mąż tak sznureczkami połączył zamki z kluczami. Pokażę swojemu, może by Radkowi takie zrobił
Stary 2012-12-06, 14:10   #4019
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
a widzisz, Ty masz całkiem inne podejście do teściów, i inaczej patrzysz na te sprawy.
Ja bym chyba zagryzła gdyby mi ktoś wparował i to bez zapowiedzi w dzień powrotu ze szpitala do domu.
I tekst kiedy przestanę karmić..- odebrałabym jako egoizm. I chyba niektóre z nas też by tak postrzegały wszystko.
I pewnie przez takie moje nastawienie konflikty powstają.
Patik ja też nie byłą bym zachwycona
Patryk też jest pierwszym wnukiem moich teściów i też mieli ochotę przejąć opiekę nad małym. Do dziś się zastanawiam, po co np. teściowa chciała zabrać małego na pierwszą noc do siebie? Bałą się go brać na ręce, ja karmiłam piersią...

Cytat:
Nieźle wspominam tez okres jeżdzenia autobusem-na sworze ok 35 stopni, oczywiscie autobus niskopodłogowy i spojrzenie starszych kobiet jak weszłam do autobusu-pewnie wpadła i foch ala nikogo nie widze. now reszcie na końcu autobusu znalazłam miejsce i co pod oknem . osoba siedzaca od zewnatrz zamiast sie przesunac odsuneła tylko nogi, zebym mogła sie jakos przecisnac (było ciezko). Wyladowałam na szybie jak wutobus ruszył No to sie pożaliłam.
Ja byłąm już w zaawansowanej ciąży i w autobusie usiadłam na miejscu dla uprzywilejowanych. Na jednym przystanku wsiadłą jakaś babcia, podchodzi do mnie i mówi, żebym jej zwolniłą miejsce, bo ona ma prawo do niego. Miałąm torebkę na kolanach, więc brzucha za bardzo widać nie było, ale wstałąm. Mina tej pani i innych pasażerów mówiła sama za siebie... Miejsca mi ustąpiłą inna pani, która siedziała obok, a ta której ja ustąpiłąm, wysiadłą na następnym przystanku...

Pieleszko Hania ma super nianię!

Cytat:

Ja się dowiedziałam 9 grudnia, choć już wcześniej miałąm przeczucia

Cytat:
kurde oczy mi się zamykają. do 2.00 w nocy robiłam Zuzce okłady. strasznie gorączkowała.

Myśmy takie ozdoby w hotelu robili - oprócz masy solnej
(A swoją drogą pewnie już tam się świąteczne szaleństwo zaczyna )

Patik nikt nie może mieć wątpliwości, że Sara to Twoja córka

Lili Radek pewnie nieźle się przestraszył
Patryk już wprawiony w lądowaniu buzią w liściach, śniegu

Ela za udane zakupy!

Dziękuję za wszystkie pochwały w imieniu męża
Stary 2012-12-06, 14:26   #4020
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Patik ja też nie byłą bym zachwycona
Patryk też jest pierwszym wnukiem moich teściów i też mieli ochotę przejąć opiekę nad małym. Do dziś się zastanawiam, po co np. teściowa chciała zabrać małego na pierwszą noc do siebie? Bałą się go brać na ręce, ja karmiłam piersią...

Ja byłąm już w zaawansowanej ciąży i w autobusie usiadłam na miejscu dla uprzywilejowanych. Na jednym przystanku wsiadłą jakaś babcia, podchodzi do mnie i mówi, żebym jej zwolniłą miejsce, bo ona ma prawo do niego. Miałąm torebkę na kolanach, więc brzucha za bardzo widać nie było, ale wstałąm. Mina tej pani i innych pasażerów mówiła sama za siebie... Miejsca mi ustąpiłą inna pani, która siedziała obok, a ta której ja ustąpiłąm, wysiadłą na następnym przystanku...
1) Jakoś w to nie wierzę, ale może chciała wziąć Patryka żebyś Ty odpoczęła?

2) Ja co prawda autobusami nie jeździłam, ale miałam kilka akcji w supermarketach przy kasach, gdzie kobieta na siłę się wepchała w kolejkę przede mną. Ja miałam już ogromny brzuch i ledwo łaziłam.
Niektórzy nie mają wyobraźni.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości