|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Witam
![]() Heh kurde musze no muszę Szymonek właśnie zasnał pierwszy raz w życiu na brzuszku ![]() Dzis bylismy na szczepieniu Szymon waży 7220 ![]() ![]() Filipek tez dzis był na szczepieniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
Z ubieraniem...wykończyć się można, ale na szczęście Mała nie płacze ![]() Dajecie coś swoim pociechom przeciw...hmmm..jak to nazwać...no żeby przeziębienie je nie brało??? Coś np. jak dla nas rutinoscorbin... Myślicie, że Cebion jest ok? Ja Niuncie hartuje spacerkami więc przydałoby się jakoś zabezpieczyć. Co do basenu to my chodzimy na taki zwykły basen z tym, że Małą daje do brodzika dla dzieci. Bardzo jej się spodobało w wodzie. Jeszcze ją nie wsadzę do wody, a ta już nóżkami rusza do pływania ![]() Jest tu jakis bąbelek, który potrafi pływać??? Nie wiem jak się za to zabrać żeby pływała sama juz bez kółka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Zadomowienie
|
Liwka dziś skończyła 7 mies,I w prezencie chyciła mega katar.Całą noc płakała Nie mogłam jej uspokoić,gorączki odpukać Nie ma.Byłam u lekarza przepisała sòl miesiąc:,fenistil,pulmex baby I witamina c,Nie wiem jak tą noc przeżyje dziś spałam godz tak mi szkoda liwki Nie może odechu chycic
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Liwka tak samo Nie płacze przy ubieraniu czegokolwiek,mam pytanko liwka Nie chce przez ten katar Nie chce jesc zupki I deserku Jedzie na mleku I wodzie co o tym sadzicie?
NASZ ŚLUB UJĘTY NA ZDJECIACH http://fotoarkadiusz.blogspot.com/20...snia-2010.html Edytowane przez rozowa1987 Czas edycji: 2012-12-05 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
Witam się z piwkiem
![]() Usprawiedliwiam się: staram się czytać, ale mam bardzo mało czasu, bo za dwa tygodnie przeprowadzka, więc teraz na gwałt: malowanie, panele, meble, żyrandole, listwy i nie wiadomo, co jeszcze... Ręce opadają, a kasa się kończy, więc święta ubogie, ale na swoim ![]() Ale dziś musiałam napisać, ponieważ Dawidek ma PÓŁ ROCZKU!!!! ![]() ![]() ![]() Jak patrzę na te wszystkie zdjęcia naszych dzieciaczków, to aż się wzruszam. Tyle wspaniałych istotek jest od niedawna na tym świecie i wszystkie takie słodziutkie, a przede wszystkim kochane!!! To jest powód do radości przy tylu troskach dnia codziennego. Również przesyłam zdjęcia mojego półrocznego synka, którego kocham nad życie i nie wyobrażam sobie, żeby nie miało go być teraz z nami. Zawsze, jak wracam do domu, wita mnie takim szerokim uśmiechem, że aż się płakać chce z radości. Aż chce się żyć ![]() Coś tak melancholijnie dzisiaj... |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Macie jakiś ciekawy przepis niedrogi na chińszczyzne?
![]() |
#1417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-12-05 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie nic, podcięłam trochę i bardziej wyeksponowałam grzywkę ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Wtajemniczenie
|
ach dziękuję
![]() pięknie ![]() Najfajniejsze jest zdjęcie z pieskiem ![]() Cytat:
A najlepiej z takimi rzeczami radzi sobie coca-cola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za rady, cif nie radzi sobie z moim brudem
![]() Tego preparatu fist nigdzie nie widziałam, ale poszukam, może on coś zaradzi. Mąż twierdzi że ja po prostu za często ten zlew czyszczę i dlatego taki się zrobił, a może po prostu za często go używam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37968028]Hej
![]() ![]() Czyli jeszcze tylko... 32 tygodnie ![]() cudowana wiadomość! ![]() Cytat:
![]() U mnie forma lepsza niż przed ciaza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zadomowienie
|
pare dni temu poszłam po wózek do piwnicy bo chciałam iść z liwią na spacer a tam patrze pogryziony przez szczury,na szczęście pogryzły tylko szelki i wkładkę w spacerówce.Nie muszę mówić jak szybko uciekłam,teraz nosze wózek ważący 15 kg plus liwie 8,5 kg na 4 piętro.to wina sąsiada który ma otwarte okno w piwnicy,idiota.
#1423 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() pozaznaczałam sobie wczoraj posty do cytowania, po czym... ZALAŁAM KLAWIATURĘ yerbą ![]() ![]() ![]() No w każdym razie trochę mi się nie chce zaznaczać drugi raz... ![]() Z tego co pamiętam... dziewczyny, śliczne dzieciaki!! Gaabbi, fajnie że udaje Ci się z wielorazówkami. Nam najbardziej sprawdzają się otulacze blueberry, kupowaliśmy chyba w krainie pieluszek. Są jednorozmiarowe, Antek ich używa od drugiego czy trzeciego miesiąca. I nic nigdy nie przeciekło w nich (a kupichy mu się zdarzały porządne ![]() Rinco, przepiękne te czapuchy Twoje!! Ja zrobiłam ostatnio dla męża, wydawało mi się, że będzie dobra, ale okazało się że jest niewiele za duża na Antka ![]() Perse, cudnie, że serduszko widziałaś. Trzymam kciuki za Was ![]() nacia_n, powodzenia przy przeprowadzce. I brawa za pół roczku ![]() Sweetjoy, może to kamień jest na tym zlewie? Ocet jest też bardzo skuteczny moniczka, odnośnie noszenia w chuście. Już chyba kiedyś pisałam, że do chusty nie ubieram go w kombinezon, byłoby za gorąco nam ![]() Co do Sylwestra, my jedziemy w Beskid Niski (myśleliśmy przez chwilę o świetokrzyskich, bo część dojeżdża ze śląska, a część z lublina, ale w Beskidach fajniejszy klimat jednak ![]() A, przy zakłądaniiu kombinezonu, Antek nie płacze w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zadomowienie
|
Rinco- ile cie taka czapka wynosi mniejwięcej?
#1425 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawidek cudny ![]() Gdzie to się przeprowadzacie?? ;> Współczuję trochę, bo przeprowadzka z małym dzieciątkiem pewnie będzie niełatwa. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() Jak to zdezynfekowałas?? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Tak wogóle to dzień dobry! Hania ma jeszcze katarzysko , ale poszłam z nią na spacer, na 40 minut, żeby pooddychała siarczystym powietrzem. Miałam pietra, bo wszędzie jest lód!!!!
![]() |
#1426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
Witam.
My dziś byliśmy na rehabilitacji, już wszystko ok, ale chodzić muszę ![]() Byłam też w pracy po ustawę i zmiani i za miesiąc wracam ![]() To jest produkt biedronki, więc tam musisz się udać |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki, kupię następnym razem i wypróbuję. Dla uściśnienia, zlew myję bez problemu ze wszystkich zanieczyszczen. Chodzi mi o pozbycie się osadu z kamienia, który się pojawia jak zlew jest suchy Dzięki za wszystkie porady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam dwa pytania
![]() Do tych które używają pieluszek dada. Czy wasze dzieci też mają mokre dupki?bo te pieluszki tak jakby nie wchłaniały siuśków i Antoś jest mokry. Nie zdażało się nam to w huggies'ach, a kupiłam na próbę dady i klops. A wzięłam aż 4 paczki tych pieluch bo po 22.99zł były ![]() Pytanie do wszystkich. Wczoraj kupowałam Antosiowi zupki w słoiczkach (na wyjścia używamy poza domem) i zauważyłam, że jest z bobovity zupka pomidorowa. Czy myślicie, że jeśli mam kilka słoików wiejskich nie pryskanych pomidorów to mogę mu sama ugotować pomidorową czy lepiej nie ryzykować? |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
A jeszcze jedno pytanie jak "rozebrać" i przygotować dynie? dziś dostane całą i nie bardzo wiem jak się za to zabrać
She_87 ja to jestem pewna, że rozstanie zniose gorzej niz Antos, lubie swoją pracę, ale tak mi żal tego małego aniołka zostawiać ![]() Edytowane przez natusiakac21 Czas edycji: 2012-12-06 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Rozeznanie
|
Dynię robiłam tak: Pokroiłam na części, obrałam ze skóry (oj, ciężko było!) pokroiłam na kawałeczki, wrzuciłam do dużego garnka, podlałam troszeczkę wodą i gotowałam aż zmiękło. Potem wszystko zblendowałam, wpakowałam do słoiczków i pasteryzowałam ok. 20 minut. Część dyni po prostu zamroziłam. Będę wyciągać później po kilka kosteczek.
![]()
#1434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie na schemacie i w słoiczkach co innego. Nie wiem właśnie jak to jest. Ja dawałam banana ze sloiczka a póżniej przeczytaąlm ze po 8. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam zamiar wysuszyć pestki ale nie chciało mi się ich wygrzebywać z tego miąższu. ![]() ![]() Co do słoiczków. Producenci wszystko napiszą żeby sprzedać. Jak niedawno pokazywane tu jogurciki po 6 miesiącu. Ja chyba będę się trzymać tego planu wprowadzania z oseska. ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Tak mi się jeszcze nasunęło pytanie. Oczywiście myślami już wybiegam naprzód. Jakie mięsko podajecie swoim dzieciaczkom? Jak to u Was wygląda technicznie? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Rozeznanie
|
śliczne zdjęcia wrzucacie cudnych dzieciaczków
![]() my dziś po szczepieniu , mala trochę zapłakała ale po min już był spokój ![]() waży 8500 ![]() w miesiąc przybrała 700 gr ![]() jak tak dalej pójdzie to lada moment jej nie wniosę na to 3 piętro ![]() ![]() a co do zlewów- to chyba niektóre już tak mają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam wiejskiego kurczaka, oddzieliłam chude mięso z udek od kości, pokroiłam razem z cycami w kostkę. Wrzuciłam na niewielką ilość wrzątku, ugotowałam ok. 20 minut, odcedziłam i zmiksowałam dolewając niewielką ilość świeżej wody. Poporcjowałam w silikonowych foremkach na lód, wyszło mi w każdej około 10-12 g. Zawinęłam to w folię spożywczą i całe foremki zamroziłam. Później przełożyłam te kostki do pudełka i takie trzymam w zamrażalniku. Na jedną porcję obiadu mam jedną taką kostkę. Jak przygotowuję obiad to jedną kostkę wrzucam na odrobinę wrzątku, dosłownie 3-4 łyżki na dnie małego garnuszka i to zagotowuję (mięso zamrożone trzeba zagotować przed podaniem dziecku), dokładam wcześniej ugotowaną zupkę, chwilę grzeję, miksuję, dodaję masło i gotowe ![]() A jak chcę dodać do obiadu (mam taką bazę, zawsze więcej gotuję i zamykam w słoiki na cały tydzień: marchew, por, pietruszka) inne warzywa, np. brokuły, kalafiora, kukurydzę, groszek fasolkę... to gotuję to chwilę w odrobinie wody, dodaję tego zamrożonego kurczaka/rybę/królika, dodaję zupkę i dalej jak wyżej ![]() ![]() Tak samo przygotowałam rybę i królika. Tylko rybę gotowałam krócej, ok. 5 minut.
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Rozeznanie
|
_agata dzięki za opis.
![]() Rozumiem że królika i rybę też mroziłaś w tych sylikonach, tak? A jakby taką papkę z mięskiem zamknąć w słoiczkach i pasteryzować? Można tak? Chodzi mi o to że jak wrócę do pracy to nie chcę jeszcze teściowej obarczać gotowaniem dla małej. Tym bardziej po jej opowieściach jak to ona swoim chłopakom dawała normalne sosy. :/ To znaczy z jednej strony nie chcę jej robić roboty a z drugiej strony wolę to z powyższych przyczyn zrobić sama. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.