|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
ale masz racje, najwazniejsze zeby z maluszkiem bylo ok. na plec poczekamy. w sumie to ostatnio doszlam do wniosku, ze nawet przy porodzie mogliby mi powiedziec hehe.---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
za 2 tyg wejde tylko po zwolnienie. a dzisiejszy termin mial byc po 3 tyg (12go), ale lekarz jest na urlopie, wiec przesunely mi babki w recepcji na 6go. nastepnym razem wiem, ze w takiej sytuacji mam poprosic pozniej, a nie wczesniej. wtedy nie bede biegala jak kot z pecherzem :P niestety, ale tak jak pisalam mnie trzymaja terminy zusowskie
|
||
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
moje prenatalne trwało 1,5 h godziny, ale to czas całej wizyty, a byłam wtedy u tego gin pierwszy raz więc badał mnie też na fotelu, ważył, robił dokumentację itd. itp. a USG dość długo trwało, bo bardzo dokładnie to wszystko mierzył i się przyglądał, może dlatego, że on jest zwolennikiem mniejszej ilości USG i jak już robi to tak dłużej a normalne wizyty bez usg, tylko samolot, tętno, ważenie, gadki i skierowania na badania to około 20-25 minut tak to u mnie wygląda
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może ja chodzę do jakiś ekspresowych lekarzy bo u gina też mi schodzi max 10 minut.. włącznie z badaniem.. A mierzenie ważenie mam oddzielnie u położnej, ale to chwila wskakuje na wagę, potem mi zakłada ciśnieniomierz.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-06 o 18:26 |
|
|
|
|
#514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak tylko zauważyłam. Mam znajomą, której siostra wzięła na chrzestnego jej chłopaka, teraz ex. Trochę kicha, bo teraz jest na niego skazana, a bardzo nie chciałaby go już widywać... ale różnie to w życiu bywa ![]() Ja mam dobre "kontakty" z byłymi, czyli "cześć" jak się widzimy i może parę słów na ulicy - czyli bardzo rzadko przypomniało mi się jak kiedyś moja kumpela chciała się rozstać ze swoim facetem z którym też są już z 8-9 lat, i za każdym razem porównywała nowego z tym starym... no i dalej ze sobą są
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że dzisiaj dzień naszych TŻtów
![]() Inna, współczuję zachowania TŻta, może jednak mu się odmieni i się uspokoi. Kompletnie nie mam doświadczenia w sprawach "problematycznych koleżanek z pracy". U mnie zazdrość odzywa się przeważnie, gdy jakaś kursantka mi TŻta molestuje na fb czy smsami (jest instruktorem), ale wiem, że on nigdy nie jest zainteresowany. To raczej ja byłam ta flirciara zawsze, ale przeszło... ![]() Chociaż jak tak patrzę to też niezłe rewelacje przechodziliśmy przez 7 wspólnych lat, ale dało radę i teraz jest uroczo
|
|
|
|
#516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie licząc pierwszej wizyty bo ta byłaaaa bardzo długa. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
Nie no my akurat mamy stały kontakt. A co do tego, że się nie wyobraża. Hmm ja myślałam, że już nic lepszego niż on to mi się nie przytrafi. Przystojny, zaradny, sportowiec, opiekuńczy, ale szczerze przechodziliśmy swój związek. Tak jak mi wszyscy mówili, za szybko zaczęliśmy być ze sobą. Przeżyliśmy chyba wszystko co się dało. Później byli jacyś, ale to nie było to, bo nie byli tacy jak ja tego oczekiwałam, ale nie żałuję, że z Nim byłam, nie żałuję, że się rozstaliśmy bo mój R. jest dla mnie ideałem choć nie on był powodem rozstania. Jego poznałam w odpowiednim momencie gdy już wiedziałam, że jestem gotowa na nowy związek, wiedziałam, że byłego tak naprawdę przestałam kochać x czasu temu tylko się bałam sama sobie przyznać do tego. Było minęło, każdy ma swoją historię
|
|
#517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raczej myslę, że my sie możemy zbyt wiele po wizytach spodziewać czytając neta i relacje innych a jednak lekarze wiedzą co robić a jak jest wszystko ok to o czym lekarz ma sie rozwodzić. No ale grunt, żeby był skrupulatny a nie taśmociąg![]() Cytat:
Później rozmawiamy, pytamy i nara do domu Bardzo fajne, indywidualne podejście, jeszcze żaden lekarz tak dobrze mnie nie traktował a mam porównanie z nfz z czasów pierwszego roku studiów i liceum, później luxmedem no i teraz prywatna praktyka tej lekarki to niebo a ziemia w porównaniu z dwiema pozostałymi opcjami (nfz głównie terminy masakra, luxmed brak indywidualnego podejścia, na pewno gdyby coś mi sie działo nie chciałabym tam chodzić).
|
||
|
|
|
#518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
szczerze nienawidzę służby zdrowia, białych kitli i wszystkiego, co związane z lekarzami. Cieszę się że teraz w tej klinice trafiłam na tak superowego lekarza, u niego jestem mega długo bo ok 40 minut. A pierwsze prenatalne miałam ok 20 minut, wystarczyło, żeby sprawdzić wszystko.masakra, tak mnie dzisiaj kłuje i ciągnie brzuch, rano mega awantura z tżem.... może to to........ faceci są czasem do bani |
||
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza
|
#520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mikołajkowe gaduły!
miałam dzisiaj super ważną kontrole w pracy i chyba poszło dobrze. Cały stres ze mnie zlazł co się objawiło potężnym apetytem ![]() W pracy odwiedził nas mikołaj ze śnieżynką a mój prywatny mikołaj jeszcze nie wrócił z roboty i czekam ![]() Cytat:
jak wszyscy to wszyscy Vil w którym teraz dokładnie jesteś tygodniu i ile dni ? czemu powiedzieli , że za wcześnie na połówkowe ? ze niby czego dokładnie nie zobaczą i ocenią ? Ja mam połówkowe 28.12 bedzie to dokładnie 19 tydzień, 1 dzień, (specjalnie robie to w 19 + a nie 20) i podobno wszystko wtedy ocenią i no problem. chyba i tak najbardziej czas jest ważny w 12 tygodniu dla badania NT
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas chyba takich nie ma Mój sobie umawia pacjentki co 15 minut ale jak trzeba by dłużej to nie wygoni z gabinetu Przychodzę, pyta co słychać, jak się czuję, bierze wyniki, wpisuje sobie do komputera i do karty ciąży, później ja wskakuję na fotel, szybkie badanie, ważenie, ciśnienie i kilka minut USG, później jeszcze jakieś zalecenia, odpowiada na dodatkowe pytania... No i najważniejsza sprawa, coś czego u innych nie było - cały czas mówi co robi, co sprawdza, jak to wygląda czy jest w porządku. Bo inni badali, sprawdzali i milczeli Także ja jestem zadowolona i nie czuję sie zbywana przez niego ale nie pogardziłabym dłuższymi wizytami (no i tutaj mamy to o czym pisałaś sugerowanie się kimś innym ).
|
|
|
|
|
#522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc nigdy nic nie wiadomo ![]() Dobrze, że moi mnie natrętnie nie wypytują. Jak Cię Twoi będą nadal męczyć to powiedz im, że wszystko w swoim czasie a ciekawość to pierwszy stopień do piekła 3mam kciuki za wymarzoną płeć ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie wkurzają jedni znajomi a zwłaszcza ONA ciągle się wypytuje, ciągle mi spogląda na brzuch, ciągle gada o ciąży, bez przerwy! Ostatnio spotkała mojego M. i z daleka wołała czy już znamy płeć No i pogadałam z nią parę minut, ciągle nadawała o mojej ciąży. Ja nie wiem ale jak miałam ciężarne koleżanki i widziałam, że niespecjalnie chcą o tym mówić to nie wypytywałam Ja się tutaj z Wami wygadam i nie potrzebuję całemu światu trąbić o mojej ciąży A ostatnio byłam u małża na meczu i usiadłam obok dziewczyny kolegi z klubu, też jest w ciąży, termin na początek czerwca. Widziałam się z nią 15 minut a ona chyba 150 razy użyła słowa "ciąża" w rozmowie |
|
|
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
nie radze sobie
przepraszam wiecej nie bede pisac
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#526 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja dalszym znajomym nawet nie mówiłam o ciąży, nawet jak się widziałam gdzieś. ale moja babcia nadrabia za mnie, w rozmowach ze mną to ma teraz tylko jeden temat ![]() mama na mnie nakrzyczała że jutro chcę jechać autobusem i mi ma fundnąć taksówkę do i od lekarza. fajnie, ale qrde, nie wiem czy nie przesada to będzie ... Meli pisz, pisz, zaglądaj Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-06 o 19:42 |
|||
|
|
|
#527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też dostałam taką torebke od papmpersa, ale stwierdziłam,że ta płyta to lipna![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
za wizyte
|
||
|
|
|
#528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
super
|
||
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana pisz, wyżal się, wygadaj ja wiem, że to w żaden sposób nie pomoże, ale będziemy z Tobą! Brakuje nam tu Ciebie...
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem
niby jak leżę, to nie boli, ale jakąś godzinę temu lekko pobolewało przez chwilę. wstawałam do obiadu, nie bolało, a teraz się chciałam dźwignąć lekko do góry to myślałam że umrę. spanikowana jestem strasznie bo nie wiem o co chodzi byle do jutra ... ale boję się, że na usg nic nie wyjdzie, a potem w weekend znów będzie gorzej
|
|
|
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na pewne rzeczy nie mamy wpływu, byłam dziś na pogrzebie, tego znajomego co tak tragicznie zginął, 35 lat, mały synek został, wielka tragedia zwłaszcza ze względu na okoliczności, ale to siła wyższa, nie nasza... |
|
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dieta podobna do mojej
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Meli jeśli będziesz czuła potrzebę to pisz
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
tak bardzo sie zzylam z wami
![]() nie wyobrazam sobie zycia dalej, bez niego. Mimo wszystko wiedzialam ze dam rade dla Niego. A oni mi go zabrali. to takie niesprawiedliwe. Nie wiem jaka przyczyna, jakies wyniki maja byc na poczatku tygodnia ale co moglo byc nie tak???? przeciez czulam go widzialam a teraz? Jestem teraz w rodzinnym domu, nie wyobrazam sobie wrocic do gdyni i normalnie funkcjonowac. Wszyscy widzieli mnie z brzuchem, wiedzieli jak sie ciesze a teraz?? nie mam nic Wszystkie plany, cale moje marzenia przestaly istniec.
|
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
nie było mnie chwilkę a tu tyle nieszczęscia sie wydarzyło tak bardzo mi przykro to nie wyobrażalna strata dla każdej matki
|
|
|
|
#538 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie dobrze!!musi być!!![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Pisz kiedy chcesz i ile chcesz!!!!!!!
|
||
|
|
|
#539 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też 20 minut genetyczne trwało a cała wizyta ponad godzinę![]() Cytat:
![]() Cytat:
zmieniaj temat albo olewaj![]() Cytat:
za jakiś czas na pewno dojdziesz do siebie a teraz jak najbardziej wypłacz się i wyrzuć z siebie emocje. Mam nadzieję, że bliscy Cię wspierają.
Edytowane przez Lublana Czas edycji: 2012-12-06 o 20:10 |
|||||
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
Meli ale to zrobili Ci USG w szpitalu?
Ile dziewczyn tu miało krwawienia i to zawsze był jakiś krwiak. Nie wiem jak to dokładnie było u Ciebie, ale takie są procedury, czy dwóch lekarzy potwierdziło, że Ksaweremu nie bije serduszko? Kochana, może napisz do elizy, może pomoże Ci co i jak by pochować go
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

ja jestem w 18t i 6d - i mój gin też nie chce zgadywać i jakoś nie narzekam 
ale wiem, wiem, już rozmawiałyśmy na ten temat

a normalne wizyty bez usg, tylko samolot, tętno, ważenie, gadki i skierowania na badania to około 20-25 minut 

a mój prywatny mikołaj jeszcze nie wrócił z roboty i czekam 

Ja się tutaj z Wami wygadam i nie potrzebuję całemu światu trąbić o mojej ciąży
jakos mi teraz nijak. moj tz sie smieje, ze sie smuce, a moglam go o wszystko pytac, (placisz, wiec pytaj!) tylko jak tam wchodze to o wszystkm zapominam, a jak juz pytam to i tak mi nic sie nie dowiaduje, bo na wszystko jeszcze czas.

od początku ciąży ze 2 - 2,5 kg przy dobrych wiatrach....... już po wizycie zaserwowałam mu mielone z ryżem i surówką, a po jakimś czasie wcięłam 2 gruszki