Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 18:15   #511
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nie wkurzaj się ja jestem w 18t i 6d - i mój gin też nie chce zgadywać i jakoś nie narzekam a też chodzę prywatnie, więc Ty tym bardziej nie powinnaś, bo masz troszkę młodszą ciąże, cierpliwości różni są lekarze, jedni mówią wcześniej drudzy później. Mój też pracuje w szpitalu w, którym będę rodzić, ma mnóstwo pacjentek i dobre opinie, wiem, że jak za 2 tyg. powie mi jaka płeć to na pewno się nie pomyli Wiadomość płci - nie jest dla mnie najważniejsza, najważniejsze dla mnie to jest to, żeby było zdrowe
dokladnie tak, tylko cisnienie mam, bo znajome, ktore maja terminy po mnie juz wiedza "mniej wiecej". po kazdej wizycie dzwoni do mnie rodzina, wypytuje czy wszystko ok i czy juz znam plec...troche mnie to meczy ale masz racje, najwazniejsze zeby z maluszkiem bylo ok. na plec poczekamy. w sumie to ostatnio doszlam do wniosku, ze nawet przy porodzie mogliby mi powiedziec hehe.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
i to naprawdę brzmi jak naciąganie na kasę ale wiem, wiem, już rozmawiałyśmy na ten temat
nie nie za 2 tyg wejde tylko po zwolnienie. a dzisiejszy termin mial byc po 3 tyg (12go), ale lekarz jest na urlopie, wiec przesunely mi babki w recepcji na 6go. nastepnym razem wiem, ze w takiej sytuacji mam poprosic pozniej, a nie wczesniej. wtedy nie bede biegala jak kot z pecherzem :P niestety, ale tak jak pisalam mnie trzymaja terminy zusowskie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:19   #512
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

ja byłam prywatnie na tym prenatalnym czy jak to się nazywa i mi wszystko zmieżyli w 5 minut, po 7 minutach wyszłam..
Szybki ten twój gin moje prenatalne trwało 1,5 h godziny, ale to czas całej wizyty, a byłam wtedy u tego gin pierwszy raz więc badał mnie też na fotelu, ważył, robił dokumentację itd. itp. a USG dość długo trwało, bo bardzo dokładnie to wszystko mierzył i się przyglądał, może dlatego, że on jest zwolennikiem mniejszej ilości USG i jak już robi to tak dłużej a normalne wizyty bez usg, tylko samolot, tętno, ważenie, gadki i skierowania na badania to około 20-25 minut tak to u mnie wygląda
Stary 2012-12-06, 18:25   #513
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Szybki ten twój gin moje prenatalne trwało 1,5 h godziny, ale to czas całej wizyty, a byłam wtedy u tego gin pierwszy raz więc badał mnie też na fotelu, ważył, robił dokumentację itd. itp. a USG dość długo trwało, bo bardzo dokładnie to wszystko mierzył i się przyglądał, może dlatego, że on jest zwolennikiem mniejszej ilości USG i jak już robi to tak dłużej a normalne wizyty bez usg, tylko samolot, tętno, ważenie, gadki i skierowania na badania to około 20-25 minut tak to u mnie wygląda
to nie był mój gin. To byla babka, która zajmuje się USG.. Nie wiem jaki ona ma tytuł.. I robiła mi tylko USG wraz z tymi pomiarami co trzeba - przegroda nosowa itp

ale może ja chodzę do jakiś ekspresowych lekarzy bo u gina też mi schodzi max 10 minut.. włącznie z badaniem.. A mierzenie ważenie mam oddzielnie u położnej, ale to chwila wskakuje na wagę, potem mi zakłada ciśnieniomierz..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-06 o 18:26
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:31   #514
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
heh no wiesz był w moim życiu przez 1/3 jego dzień w dzień czyli przez 7 lat (wtedy) . A znamy się od 14. Jestem matką chrzestną u jego siostry, bo to moja przyjaciółka. Mamy dobry kontakt, nie jest on dla mnie tematem tabu, a na swojego obecnego nie mam co powiedzieć złego, bo my się nawet nie kłócimy, a z tamtym byśmy się prawie pozabijali
Nie jest dla mnie to dziwne, że o nim wspominam bo tak jak mówię, on dalej jest w moim życiu obecny czy chcę czy nie
nie no spoko tak tylko zauważyłam. Mam znajomą, której siostra wzięła na chrzestnego jej chłopaka, teraz ex. Trochę kicha, bo teraz jest na niego skazana, a bardzo nie chciałaby go już widywać... ale różnie to w życiu bywa

Ja mam dobre "kontakty" z byłymi, czyli "cześć" jak się widzimy i może parę słów na ulicy - czyli bardzo rzadko , jakieś życzenia na Fb. Z tym, że te wcześniejsze związki to taka dzieciniada była, bo ja jestem z moim lubym 7,5 roku, od 17 roku życia przypomniało mi się jak kiedyś moja kumpela chciała się rozstać ze swoim facetem z którym też są już z 8-9 lat, i za każdym razem porównywała nowego z tym starym... no i dalej ze sobą są , zaręczeni, ślub zaplanowany itd. Wiem, że 7,5 roku to nie całe życie, ale ja nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym, chyba tak samo cały czas porównywałabym go do mojego cudownego M.
Stary 2012-12-06, 18:32   #515
adunia89
Zadomowienie

Widzę, że dzisiaj dzień naszych TŻtów
Inna, współczuję zachowania TŻta, może jednak mu się odmieni i się uspokoi. Kompletnie nie mam doświadczenia w sprawach "problematycznych koleżanek z pracy".
U mnie zazdrość odzywa się przeważnie, gdy jakaś kursantka mi TŻta molestuje na fb czy smsami (jest instruktorem), ale wiem, że on nigdy nie jest zainteresowany. To raczej ja byłam ta flirciara zawsze, ale przeszło...
Chociaż jak tak patrzę to też niezłe rewelacje przechodziliśmy przez 7 wspólnych lat, ale dało radę i teraz jest uroczo

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:39   #516
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
to nie był mój gin. To byla babka, która zajmuje się USG.. Nie wiem jaki ona ma tytuł.. I robiła mi tylko USG wraz z tymi pomiarami co trzeba - przegroda nosowa itp

ale może ja chodzę do jakiś ekspresowych lekarzy bo u gina też mi schodzi max 10 minut.. włącznie z badaniem.. A mierzenie ważenie mam oddzielnie u położnej, ale to chwila wskakuje na wagę, potem mi zakłada ciśnieniomierz..
U mnie też tyle, no może z 15
Nie licząc pierwszej wizyty bo ta byłaaaa bardzo długa.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
nie no spoko tak tylko zauważyłam. Mam znajomą, której siostra wzięła na chrzestnego jej chłopaka, teraz ex. Trochę kicha, bo teraz jest na niego skazana, a bardzo nie chciałaby go już widywać... ale różnie to w życiu bywa

Ja mam dobre "kontakty" z byłymi, czyli "cześć" jak się widzimy i może parę słów na ulicy - czyli bardzo rzadko , jakieś życzenia na Fb. Z tym, że te wcześniejsze związki to taka dzieciniada była, bo ja jestem z moim lubym 7,5 roku, od 17 roku życia przypomniało mi się jak kiedyś moja kumpela chciała się rozstać ze swoim facetem z którym też są już z 8-9 lat, i za każdym razem porównywała nowego z tym starym... no i dalej ze sobą są , zaręczeni, ślub zaplanowany itd. Wiem, że 7,5 roku to nie całe życie, ale ja nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym, chyba tak samo cały czas porównywałabym go do mojego cudownego M.

Nie no my akurat mamy stały kontakt.
A co do tego, że się nie wyobraża. Hmm ja myślałam, że już nic lepszego niż on to mi się nie przytrafi. Przystojny, zaradny, sportowiec, opiekuńczy, ale szczerze przechodziliśmy swój związek. Tak jak mi wszyscy mówili, za szybko zaczęliśmy być ze sobą. Przeżyliśmy chyba wszystko co się dało. Później byli jacyś, ale to nie było to, bo nie byli tacy jak ja tego oczekiwałam, ale nie żałuję, że z Nim byłam, nie żałuję, że się rozstaliśmy bo mój R. jest dla mnie ideałem choć nie on był powodem rozstania. Jego poznałam w odpowiednim momencie gdy już wiedziałam, że jestem gotowa na nowy związek, wiedziałam, że byłego tak naprawdę przestałam kochać x czasu temu tylko się bałam sama sobie przyznać do tego.
Było minęło, każdy ma swoją historię

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 18:44   #517
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
raczej chodzilo mi o to, ze nie zawsze na nfz znaczy gorzej. zalezy gdzie sie trafi. ja chodzilam dlugo do swietnej lekarki, miala nowoczesny sprzet i bylam bardzo zadowolona. niestety juz w Bielsku nie przyjmuje. w ciazy zdecydowalam sie na wizyty prywatne, bo z nfz mialam problemy od samego poczatku. chodzilo mi raczej o to, ze ja zaplacilam te 100zl, a dowiedzialam sie tyle, co nasza kolezanka na nfz i nasze wizyty wygladaly podobnie.
u mnie pewnie lekarz nie mial nic nowego do powiedzenia, bo bylam u niego 2 tyg temu i za dwa znow przyjde...
a to się zgadzamyraczej myslę, że my sie możemy zbyt wiele po wizytach spodziewać czytając neta i relacje innych a jednak lekarze wiedzą co robića jak jest wszystko ok to o czym lekarz ma sie rozwodzić. No ale grunt, żeby był skrupulatny a nie taśmociąg

Cytat:
ja zawsze chodzę z mężem, siedzimy u ginki ok.1-1,5h. Najpier mierzy mi ciśnienie, później patrzy na wyniki badań, później waga, badanko i wio na leżankę do usg i patrzymy na naszą córeczkę jak fika a ginka mierzy co trzeba i opowiada co jest co i dlaczego jest tak a nie inaczej i dlaczego jest ważne itp.Później rozmawiamy, pytamy i nara do domuBardzo fajne, indywidualne podejście, jeszcze żaden lekarz tak dobrze mnie nie traktował a mam porównanie z nfz z czasów pierwszego roku studiów i liceum, później luxmedem no i teraz prywatna praktyka tej lekarki to niebo a ziemia w porównaniu z dwiema pozostałymi opcjami (nfz głównie terminy masakra, luxmed brak indywidualnego podejścia, na pewno gdyby coś mi sie działo nie chciałabym tam chodzić).
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:10   #518
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

na ścianie przedniej jest ok, ja tak mam i ginka mówiła, że jest ok. Mówiła też, że zwykle jest na tylniej.
A wagą się nie przejmuj, bo to jest takie pi razy oko
lepiej jest jak jest na tylnej ścianie. Ja mam na przedniej i dodatkowo przy samej szyjce i przez to mam tak ciężką ciążę....

Cytat:
a to się zgadzamyraczej myslę, że my sie możemy zbyt wiele po wizytach spodziewać czytając neta i relacje innych a jednak lekarze wiedzą co robića jak jest wszystko ok to o czym lekarz ma sie rozwodzić. No ale grunt, żeby był skrupulatny a nie taśmociąg

ja zawsze chodzę z mężem, siedzimy u ginki ok.1-1,5h. Najpier mierzy mi ciśnienie, później patrzy na wyniki badań, później waga, badanko i wio na leżankę do usg i patrzymy na naszą córeczkę jak fika a ginka mierzy co trzeba i opowiada co jest co i dlaczego jest tak a nie inaczej i dlaczego jest ważne itp.Później rozmawiamy, pytamy i nara do domuBardzo fajne, indywidualne podejście, jeszcze żaden lekarz tak dobrze mnie nie traktował a mam porównanie z nfz z czasów pierwszego roku studiów i liceum, później luxmedem no i teraz prywatna praktyka tej lekarki to niebo a ziemia w porównaniu z dwiema pozostałymi opcjami (nfz głównie terminy masakra, luxmed brak indywidualnego podejścia, na pewno gdyby coś mi sie działo nie chciałabym tam chodzić).
masakra, ja bym w żadnym gabinecie lekarskim tyle nie wytrzymała szczerze nienawidzę służby zdrowia, białych kitli i wszystkiego, co związane z lekarzami. Cieszę się że teraz w tej klinice trafiłam na tak superowego lekarza, u niego jestem mega długo bo ok 40 minut. A pierwsze prenatalne miałam ok 20 minut, wystarczyło, żeby sprawdzić wszystko.

masakra, tak mnie dzisiaj kłuje i ciągnie brzuch, rano mega awantura z tżem.... może to to........ faceci są czasem do bani
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:11   #519
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ale cisza

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-06, 19:11   #520
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej Mikołajkowe gaduły!
miałam dzisiaj super ważną kontrole w pracy i chyba poszło dobrze. Cały stres ze mnie zlazł co się objawiło potężnym apetytem
W pracy odwiedził nas mikołaj ze śnieżynką a mój prywatny mikołaj jeszcze nie wrócił z roboty i czekam

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Jenny !!! proszę o dopisek na pierwszej str odnośnie wizyty 19stego że połówkowe, jakoś dostojniej brzmi i fajnie będzie wyglądać, bo będą trzy w tym samym dniu
Jenny dopisz i mnie ja 19stego jak wszyscy to wszyscy

Vil w którym teraz dokładnie jesteś tygodniu i ile dni ? czemu powiedzieli , że za wcześnie na połówkowe ? ze niby czego dokładnie nie zobaczą i ocenią ?

Ja mam połówkowe 28.12 bedzie to dokładnie 19 tydzień, 1 dzień, (specjalnie robie to w 19 + a nie 20) i podobno wszystko wtedy ocenią i no problem. chyba i tak najbardziej czas jest ważny w 12 tygodniu dla badania NT
Stary 2012-12-06, 19:14   #521
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Za każdym razem tak długo? No to nieźle U nas chyba takich nie ma
Mój sobie umawia pacjentki co 15 minut ale jak trzeba by dłużej to nie wygoni z gabinetu
Przychodzę, pyta co słychać, jak się czuję, bierze wyniki, wpisuje sobie do komputera i do karty ciąży, później ja wskakuję na fotel, szybkie badanie, ważenie, ciśnienie i kilka minut USG, później jeszcze jakieś zalecenia, odpowiada na dodatkowe pytania...
No i najważniejsza sprawa, coś czego u innych nie było - cały czas mówi co robi, co sprawdza, jak to wygląda czy jest w porządku. Bo inni badali, sprawdzali i milczeli

Także ja jestem zadowolona i nie czuję sie zbywana przez niego ale nie pogardziłabym dłuższymi wizytami (no i tutaj mamy to o czym pisałaś sugerowanie się kimś innym ).

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:20   #522
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
dokladnie tak, tylko cisnienie mam, bo znajome, ktore maja terminy po mnie juz wiedza "mniej wiecej". po kazdej wizycie dzwoni do mnie rodzina, wypytuje czy wszystko ok i czy juz znam plec...troche mnie to meczy ale masz racje, najwazniejsze zeby z maluszkiem bylo ok. na plec poczekamy. w sumie to ostatnio doszlam do wniosku, ze nawet przy porodzie mogliby mi powiedziec hehe.[COLOR="Silver"]
heheh, czytałam o takim przypadku u jednej z wizażanek, że miał być chłopak, a wyszło dziewczę więc nigdy nic nie wiadomo
Dobrze, że moi mnie natrętnie nie wypytują. Jak Cię Twoi będą nadal męczyć to powiedz im, że wszystko w swoim czasie a ciekawość to pierwszy stopień do piekła 3mam kciuki za wymarzoną płeć

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:

no ale to i tak krótko faktycznie..., ja dziś spisałam listę pytań i skrupulatnie odhaczałam
Stary 2012-12-06, 19:23   #523
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
heheh, czytałam o takim przypadku u jednej z wizażanek, że miał być chłopak, a wyszło dziewczę więc nigdy nic nie wiadomo
Dobrze, że moi mnie natrętnie nie wypytują. Jak Cię Twoi będą nadal męczyć to powiedz im, że wszystko w swoim czasie a ciekawość to pierwszy stopień do piekła 3mam kciuki za wymarzoną płeć
a ile jest takich przypadków

mnie wkurzają jedni znajomi a zwłaszcza ONA ciągle się wypytuje, ciągle mi spogląda na brzuch, ciągle gada o ciąży, bez przerwy! Ostatnio spotkała mojego M. i z daleka wołała czy już znamy płeć M. jej powiedział, że nie, że 10.12 mamy wizytę to może się dowiemy. Dziś ją spotkaliśmy w sklepie i to samo, z daleka drze ryja i pyta jaka płeć i czy już po wizycie
No i pogadałam z nią parę minut, ciągle nadawała o mojej ciąży. Ja nie wiem ale jak miałam ciężarne koleżanki i widziałam, że niespecjalnie chcą o tym mówić to nie wypytywałam Ja się tutaj z Wami wygadam i nie potrzebuję całemu światu trąbić o mojej ciąży

A ostatnio byłam u małża na meczu i usiadłam obok dziewczyny kolegi z klubu, też jest w ciąży, termin na początek czerwca. Widziałam się z nią 15 minut a ona chyba 150 razy użyła słowa "ciąża" w rozmowie

Stary 2012-12-06, 19:32   #524
Meliitele
Zakorzenienie

nie radze sobie dlaczego mi sie to przytrafilo? dlaczego ja? przeciez tak bardzo chcialam ksawcia, tak bardzo go kocham a on mnie sama zostawil, zylam dla niego.

przepraszam wiecej nie bede pisac

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:37   #525
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
wróciliśmy... badań nam nie zrobili, bo "za wcześnie" i połowy rzeczy nie byłoby możliwości sprawdzić. wyznaczyli nam termin na 19stego. zła trochę jestem, bo przy rejestracji kobieta pytała o termin itp i myślałam, że tak wyznacza, żeby było ok ....
ale to najmniejszy problem. wracając zrobiliśmy malutkie zakupy, a mnie po kilku min zaczął boleć ten brzuch .... jak wysiedliśmy pod domem, to nie byłam w stanie wejść po schodach. zadzwoniłam przerażona do mojej gin, najpierw kazała jechać od razu do szpitala, ale powiedziałam jej, że jak leżę to przestaje, to kazała leżeć i nie wstawać i spróbować dojechać do niej jutro ... a jakby bolało przy leżeniu też, to do szpitala.
masakra ... nie wiem, czy aż tak można sobie coś ponaciągać, czy to coś złego ...
oj kochana mam nadziej ze już lepiej się czujesz??
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:39   #526
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
vil a miałaś badania HCV robione? może tego im brakuje, albo mają jakiś wątpliwy wynik i nie wiedzą czy jesteś odporna czy nie
no właśnie lekarz mówił, że zrobią, i zamiast wyniku takie coś napisali ... zobaczymy co moja gin na to jutro powie...

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Vil w którym teraz dokładnie jesteś tygodniu i ile dni ? czemu powiedzieli , że za wcześnie na połówkowe ? ze niby czego dokładnie nie zobaczą i ocenią ?

Ja mam połówkowe 28.12 bedzie to dokładnie 19 tydzień, 1 dzień, (specjalnie robie to w 19 + a nie 20) i podobno wszystko wtedy ocenią i no problem. chyba i tak najbardziej czas jest ważny w 12 tygodniu dla badania NT
u mnie jest 19 tydzień i 6 dni. nie wiem dokładnie, na co za wcześnie, nie tłumaczył. byłam przekonana, że termin dobry, czytałam, że się je robi między 18 a 22 tygodniem, moja gin mówiła, żeby najlepiej zrobić w 20 tygodniu, a oni sami mnie na taki termin umówili ...

Cytat:
A ostatnio byłam u małża na meczu i usiadłam obok dziewczyny kolegi z klubu, też jest w ciąży, termin na początek czerwca. Widziałam się z nią 15 minut a ona chyba 150 razy użyła słowa "ciąża" w rozmowie
uwielbiam takich ludzi ja dalszym znajomym nawet nie mówiłam o ciąży, nawet jak się widziałam gdzieś.
ale moja babcia nadrabia za mnie, w rozmowach ze mną to ma teraz tylko jeden temat

mama na mnie nakrzyczała że jutro chcę jechać autobusem i mi ma fundnąć taksówkę do i od lekarza. fajnie, ale qrde, nie wiem czy nie przesada to będzie ...

Meli pisz, pisz, zaglądaj ja się od kilku dni żalę, że zaś ciągle problemy, wiem że nieporównywalne do Twoich ... to jest niesprawiedliwe strasznie. tak pokochałaś Ksawcia, i takie coś .... nie ogarniam tego, że było wszystko ok, a tu nagle takie rzeczy ....... mówili Ci coś dokładniej jaki mógł być powód?

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-12-06 o 19:42
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:41   #527
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
i po wizycie. szybko i jakos tak nijak. niby fajnie, ze wszystko ok, a z drugiej strony nic nowego nie wiem...ehh. weszlam do gabinetu, cisnienie, waga, jak sie pani czuje, prosze sie polozyc i odslonic brzuszek. to po co ja nogi golilam...hehehe. w ogole mnie nie bada na fotelu, a jak jakis stan zapalny albo cos? usg: mierzyl, milczal, w sumie to nawet mi nie pokazal. wszystko w porzadku, dzidzius rosnie, to jakis 15 tydzien wedlug usg. dostalam jakis smieszny wydruk, ale zamiast dziecka tabelka z roznymi pomiarami, z ktorych nic nie da sie wywnioskowac jedyne co wyczytalam to lozysko na scianie przedniej. pytalam o plec, ale nie chcial nic powiedziec, stwierdzil, ze za wczesnie, ze moze kolo 20 tygodnia cos bedzie widac. na nastepnej wizycie zleci mi kolejne badania, bo do tej pory tylko raz je robilam. wizyta ekspresowa 100zl w dupie :P L4 nie mogl wypisac, bo mam do 12go (przesuneli wizyte), wiec kolejna wizyta 17go i wtedy dostane zwolnienie od 12go...ciekawe czy znow bede musiala placic. kurcze chodze do niego co 2 tyg. i zupelnie nie widze w tym sensu jakos mi teraz nijak. moj tz sie smieje, ze sie smuce, a moglam go o wszystko pytac, (placisz, wiec pytaj!) tylko jak tam wchodze to o wszystkm zapominam, a jak juz pytam to i tak mi nic sie nie dowiaduje, bo na wszystko jeszcze czas.
na koniec fajna pani z recepcji zapytala czy to brzuszek ciazowy (czyli widac!!!) i dostalam 5 torebek od pampersa - wewnatrz broszkurka, plyta cd i pieluszka. stwierdzila, ze mam sobie pieluszki odlozyc no i tyle...znow wiem, ze nic nie wiem
ale najwazniejsze, ze wszystko ok
najważniejsze że wszytko ok ja też dostałam taką torebke od papmpersa, ale stwierdziłam,że ta płyta to lipna

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
później Was nadrobię chcę tylko napisać, że na wizycie wszytsko super

maluszek zdrowy, tp na 16.06, płci nie zgadywał
za wizyte
Stary 2012-12-06, 19:42   #528
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
nie radze sobie dlaczego mi sie to przytrafilo? dlaczego ja? przeciez tak bardzo chcialam ksawcia, tak bardzo go kocham a on mnie sama zostawil, zylam dla niego.

Meli pisz!!! Pisz i nie przepraszaj!!!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:46   #529
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
do tej pory mialam L4 wlasnie tak na 21 dni max. chodzilam co 3 tygodnie, co miesiac na wizyte i wszystko nam sie ladnie pokrywalo. nie wiem czy moze wystawic na dluzej.
mi ginka zwolnienie wystawia od wizyty do wizyty czyli tak na 5 tyg...ciekawe czy mi dalej tak bedzie wystawiać??

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Ja już po wizycie.. nie miałam USG, ale posłuchałam jak serduszko bije dziecku Poza tym przebadał mnie na samolocie, wszystko Ok, macica dobrze uformowana.Umówiliśmy się za 2 tyg. na połówkowe czyli na 20 grudnia chciałam koniecznie przed Wigilią a nie po , wtedy już będzie USG i najprawdopodobniej dowiemy się jaka płeć, o ile dziecinka nie odwróci się od swoich rodzicieli dupką oby nie, bo inwestuje w 3d za 200zł
super
Stary 2012-12-06, 19:47   #530
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana pisz, wyżal się, wygadaj ja wiem, że to w żaden sposób nie pomoże, ale będziemy z Tobą!
Brakuje nam tu Ciebie...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-12-06, 19:49   #531
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Mikołaj był, ryku nie było
Ale minę miał przejętą i zero uśmiechu.
No ale cóż, pierwszy mikołaj w życiu

Zobaczę co się wydarzyło
ale fajnie
Stary 2012-12-06, 19:50   #532
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
oj kochana mam nadziej ze już lepiej się czujesz??
nie wiem niby jak leżę, to nie boli, ale jakąś godzinę temu lekko pobolewało przez chwilę. wstawałam do obiadu, nie bolało, a teraz się chciałam dźwignąć lekko do góry to myślałam że umrę. spanikowana jestem strasznie bo nie wiem o co chodzi byle do jutra ... ale boję się, że na usg nic nie wyjdzie, a potem w weekend znów będzie gorzej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:51   #533
katherine271
Raczkowanie

Cytat:

Meli, dlaczego masz nie pisać? i przepraszasz, nie ma za co, przecież byłaś tu cały czas i teraz też możesz napisać co Ci lezy na sercu. Czy lekarz lub w szpitalu coś Ci powiedzieli, jakąś przyczynę tego co się stało? może to zabrzmi banalnie ale musisz uwierzyć że będzie lepiej, ja przeszłam to samo i wiem dokładnie jak to jest więc nie mówię tylko teoretycznie, ten wielki ból nabierze w końcu innego wymiaru

na pewne rzeczy nie mamy wpływu, byłam dziś na pogrzebie, tego znajomego co tak tragicznie zginął, 35 lat, mały synek został, wielka tragedia zwłaszcza ze względu na okoliczności, ale to siła wyższa, nie nasza...
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:53   #534
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
, 2 tyg. szybko zleci Ponad 4 miesiące wytrzymałam bez tej wiedzy to i te 14 dni przeżyje Niech bobasek sobie rośnie spokojnie, bo coś mało tyje jego mama od początku ciąży ze 2 - 2,5 kg przy dobrych wiatrach....... już po wizycie zaserwowałam mu mielone z ryżem i surówką, a po jakimś czasie wcięłam 2 gruszki
no na takiej diecie to bedzie rosło maleństwo jak na drożdżach dieta podobna do mojej
Stary 2012-12-06, 19:53   #535
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
mi ginka zwolnienie wystawia od wizyty do wizyty czyli tak na 5 tyg...ciekawe czy mi dalej tak bedzie wystawiać?
Moje znajome zawsze dostawały L4 na miesiąc

Meli jeśli będziesz czuła potrzebę to pisz

Stary 2012-12-06, 19:54   #536
Meliitele
Zakorzenienie

tak bardzo sie zzylam z wami
nie wyobrazam sobie zycia dalej, bez niego. Mimo wszystko wiedzialam ze dam rade dla Niego. A oni mi go zabrali. to takie niesprawiedliwe.
Nie wiem jaka przyczyna, jakies wyniki maja byc na poczatku tygodnia ale co moglo byc nie tak???? przeciez czulam go widzialam a teraz?
Jestem teraz w rodzinnym domu, nie wyobrazam sobie wrocic do gdyni i normalnie funkcjonowac. Wszyscy widzieli mnie z brzuchem, wiedzieli jak sie ciesze a teraz?? nie mam nic
Wszystkie plany, cale moje marzenia przestaly istniec.

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:58   #537
becik_4
Zadomowienie

Cytat:

nie było mnie chwilkę a tu tyle nieszczęscia sie wydarzyło tak bardzo mi przykro to nie wyobrażalna strata dla każdej matki
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:01   #538
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem niby jak leżę, to nie boli, ale jakąś godzinę temu lekko pobolewało przez chwilę. wstawałam do obiadu, nie bolało, a teraz się chciałam dźwignąć lekko do góry to myślałam że umrę. spanikowana jestem strasznie bo nie wiem o co chodzi byle do jutra ... ale boję się, że na usg nic nie wyjdzie, a potem w weekend znów będzie gorzej
bedzie dobrze!!musi być!!

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:

Melii jak potrzebujesz się wygadać to po to jesteśmy!!My wysłuchamy, postaramy się pocieszyć Pisz kiedy chcesz i ile chcesz!!!!!!!
Stary 2012-12-06, 20:08   #539
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
lepiej jest jak jest na tylnej ścianie. Ja mam na przedniej i dodatkowo przy samej szyjce i przez to mam tak ciężką ciążę....
no to mi nie nachodzi na szyjkę a mam z przodu i ginka powiedziała, że jest ok, więc jej wierzę. A Tobie może się jeszcze z szyjki przesunąć

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
masakra, ja bym w żadnym gabinecie lekarskim tyle nie wytrzymała szczerze nienawidzę służby zdrowia, białych kitli i wszystkiego, co związane z lekarzami. Cieszę się że teraz w tej klinice trafiłam na tak superowego lekarza, u niego jestem mega długo bo ok 40 minut. A pierwsze prenatalne miałam ok 20 minut, wystarczyło, żeby sprawdzić wszystko.
nam szybko zlatuje, bo gaduły jesteśmy, jeszcze coś pożartujemy, troche jak w kawiarnia wystrój tam jest pomarańczowo-czekoladowy, więc milusiu mnie też 20 minut genetyczne trwało a cała wizyta ponad godzinę

Cytat:
Za każdym razem tak długo? No to nieźle U nas chyba takich nie ma
Mój sobie umawia pacjentki co 15 minut ale jak trzeba by dłużej to nie wygoni z gabinetu
Przychodzę, pyta co słychać, jak się czuję, bierze wyniki, wpisuje sobie do komputera i do karty ciąży, później ja wskakuję na fotel, szybkie badanie, ważenie, ciśnienie i kilka minut USG, później jeszcze jakieś zalecenia, odpowiada na dodatkowe pytania...
No i najważniejsza sprawa, coś czego u innych nie było - cały czas mówi co robi, co sprawdza, jak to wygląda czy jest w porządku. Bo inni badali, sprawdzali i milczeli

Także ja jestem zadowolona i nie czuję sie zbywana przez niego ale nie pogardziłabym dłuższymi wizytami (no i tutaj mamy to o czym pisałaś sugerowanie się kimś innym ).
no długo, bo tk jakoś schodzi i się rozgadujemy, ona jest dokładna i się nie spieszy. A mało nie płacimy, chyba, ze dlatego nas tak kasuje, bo tyle siedzimyale nasze wizyty z tego co piszesz wyglądaja podobnie

Cytat:
a ile jest takich przypadków

mnie wkurzają jedni znajomi a zwłaszcza ONA ciągle się wypytuje, ciągle mi spogląda na brzuch, ciągle gada o ciąży, bez przerwy! Ostatnio spotkała mojego M. i z daleka wołała czy już znamy płeć M. jej powiedział, że nie, że 10.12 mamy wizytę to może się dowiemy. Dziś ją spotkaliśmy w sklepie i to samo, z daleka drze ryja i pyta jaka płeć i czy już po wizycie
No i pogadałam z nią parę minut, ciągle nadawała o mojej ciąży. Ja nie wiem ale jak miałam ciężarne koleżanki i widziałam, że niespecjalnie chcą o tym mówić to nie wypytywałam Ja się tutaj z Wami wygadam i nie potrzebuję całemu światu trąbić o mojej ciąży

mnie baw to, ze niektórzy chyba uważają, że mi coś do mózgu nasrało i nie da się ze mną o niczym inym niż ciąża pogadać i sama musze zmieniac temata o czym tu mówić? Dobrze się czujesz? Tak. Znacie płeć? Znamy. Imię? Jest. I po co drążyć?zmieniaj temat albo olewaj

Cytat:

pisz jeśli ma Ci to pomóc się z tym uporać za jakiś czas na pewno dojdziesz do siebie a teraz jak najbardziej wypłacz się i wyrzuć z siebie emocje. Mam nadzieję, że bliscy Cię wspierają.

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2012-12-06 o 20:10
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:09   #540
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Meli ale to zrobili Ci USG w szpitalu?
Ile dziewczyn tu miało krwawienia i to zawsze był jakiś krwiak.
Nie wiem jak to dokładnie było u Ciebie, ale takie są procedury, czy dwóch lekarzy potwierdziło, że Ksaweremu nie bije serduszko?
Kochana, może napisz do elizy, może pomoże Ci co i jak by pochować go

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości