Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-06, 19:42   #2671
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Pstryczku ja tez mam zawsze ogolna analize moczu. Tam jest punkt: flora bakteryjna. Zawsze mialam: nieliczne i było ok. Moze gdyby w tym miejscu było:liczne to wtedy ginka kazalaby zrobic jakies konkretne badania.. ?
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:43   #2672
ezzo
Zadomowienie

Witajcie ponownie
Biorąc pod uwagę to,że na forach internetowych nigdy nie byłam zbyt aktywna przyznam, że czuję się trochę jak zestresowana nastolatka chcąc się wkręcić w dyskusje
Zmobilizowana waszymi dyskusjami również jestem na etapie pakowania torby dla siebie, dzisiaj włożyłam do niej pierwsze rzeczy, brakuje mi jeszcze kilku kosmetyków i będzie można wrzucić do szafy.
Pochwalę się również, że dzisiaj dotarło łóżeczko, które jest prześliczne, marzyliśmy o takim z mężem od momentu jak się dowiedzieliśmy, że zostaniemy rodzicami.
Coraz częściej wspominacie o samym porodzie, ja jestem ogromną panikarą, lekarzy boję się bardziej niż ognia, jeszcze niedawno mdlałam przy pobraniu krwi, ale od kilku miesięcy pracuję nad sobą i dzień w dzień wmawiam sobie, że dam sobie radę, poczytuje sobie trochę o hypno birth, nie wiem czy któraś z was słyszała o programie łagodny poród?
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:46   #2673
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Witajcie ponownie
Biorąc pod uwagę to,że na forach internetowych nigdy nie byłam zbyt aktywna przyznam, że czuję się trochę jak zestresowana nastolatka chcąc się wkręcić w dyskusje
Zmobilizowana waszymi dyskusjami również jestem na etapie pakowania torby dla siebie, dzisiaj włożyłam do niej pierwsze rzeczy, brakuje mi jeszcze kilku kosmetyków i będzie można wrzucić do szafy.
Pochwalę się również, że dzisiaj dotarło łóżeczko, które jest prześliczne, marzyliśmy o takim z mężem od momentu jak się dowiedzieliśmy, że zostaniemy rodzicami.
Coraz częściej wspominacie o samym porodzie, ja jestem ogromną panikarą, lekarzy boję się bardziej niż ognia, jeszcze niedawno mdlałam przy pobraniu krwi, ale od kilku miesięcy pracuję nad sobą i dzień w dzień wmawiam sobie, że dam sobie radę, poczytuje sobie trochę o hypno birth, nie wiem czy któraś z was słyszała o programie łagodny poród?
Nie słyszałam.Co to takiego??
Stary 2012-12-06, 19:51   #2674
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ja dzis zaczynam 34 tydzien, to juz czas mysle o torbie do szpitala?

Pstryczku, juz tak malo czasu do konca, ze ja sobie daruje
Kochana, z takimi wynikami to Ty powinnaś mieć zakaz przebywania w promieniu 100m od laboratorium

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mam zawsze robione ogólne. I za każdym razem pisało na wyniku ze mam liczne a czasem nieliczne bakterie. Teraz pierwszy raz nie pisze nic o żadnych bakteriach. Uffff. Ale brałam furagin,może pomógł.

Widocznie nie masz żadnych bakterii-szczęściaro
dzieki za odp, bo juz myslalam ze cos z tym badaniem nie tak
silver, czy ja wiem czy taka szczesciara bakterii nie mam ale za to co innego, o wiele groźniejszego
dzis biore ostatnia globulinę, mam nadzieję ze to pomogło i wykurzyły dziada na zbity pysk

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:52   #2675
ezzo
Zadomowienie

To program, który poprzez warsztaty, lub płyty, które można zakupić przygotowuje psychicznie kobietę poprzez hipnozę do właśnie łagodniejszego porodu. Chodzi mi dokładnie o ten program ( łagodnyporód.pl) , widziałam tez na allegro można zakupić takie używane płyty + książka.
A tu też jest troche informacji na ten temat: http://puellanova.pl/lagodny-porod-jak-rodzic-bez-bolu/
Stary 2012-12-06, 19:53   #2676
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
silver, czy ja wiem czy taka szczesciara bakterii nie mam ale za to co innego, o wiele groźniejszego
dzis biore ostatnia globulinę, mam nadzieję ze to pomogło i wykurzyły dziada na zbity pysk
No fakt...to żem palnęła
Stary 2012-12-06, 19:53   #2677
badziabadzia
Zakorzenienie

Scotasia, jakby wyszly liczne to moglaby na posiew skierowac, zebynsprawdzic jakie dokladnie sa te bakterie
Stary 2012-12-06, 19:57   #2678
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a bo ja najbardziej przybierałam na wadze do połowy 7 miesiąca. A teraz stop. I tak mam jakies 14-15 na plusie Przy Karince też przez ostatnie 2,5 miesiąca ja nie tyłam, tylko dziecko przybierało...
Ja tak samo, przybierałam do 28 tc. (+ 16 kg ), później opr.od gina i teraz od m-ca nie przytyłam nic. Co prawda kosztowało mnie to trochę wysiłku, ale z każdym dniem jest coraz łatwiej.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
niedobroty narobiły mi smaku na fryty z piekarnika
Też bym zjadła, ale o tej godz.to byłoby zabójstwo. Może jakiś dzień zaszaleje i zrobię sobie na obiad.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Szukam przepisu na dobrą sałatkę na święta, coś nietypowego, ale prostego i z niewyszukanych składników. Mam imieniny więc troszkę gości będzie. Może jakieś propozycje? tylko błagam nie gyros i nie ze śledziami...
E_vel Ty to masz talent do wypieków i ich dekoracji. Pierniki cud.
Ode mnie przepis na mało spotykaną sałatkę, b.szybką i smaczną (o ile ktoś lubi na słodko):
- paluszki krabowe x 2 (na pewno są w Tesco)
- ananas 1 puszka
- seler naciowy 1 op.
- majonez, sól, pieprz.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o rajusiu, w sumie Ty juz wiesz jak to jest, ja wole raczej o tym nie myslec.......
No właśnie nie wiem, bo z córką miałam planową cesarkę, więc nie wiem co to poród sn.
Teraz chodzę do SR, codziennie ćwiczę oddychanie przeponą i od dzisiaj zaczęłam chodzić na jogę dla ciężarnych. Położna jest super babeczką, fajnie można z nią pogadać. To wszystko tak mnie uspokoiło, że czuję się jak w blokach startowych i czekam na sygnał

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
gratuluje wynikow, ciekawe jak moja hemoglobina, ostatnio bylo 11,5 i ginka kazala mi odstawic zelazo. Mam nadzieje, ze nie spadla
Ja mam kiepściutkie wyniki, nie mieszczę się nawet w tych normach ciążowych. Czułam się b.osłabiona i zmęczona (teraz troszkę lepiej), ale gin. o żelazie nic na razie nie mówił, tylko powiedział że z takimi wynikami nie mogę się czuć dobrze Ja kie żelazo brałaś i w jakich ilościach ? Kupiłam sobie Ascofer, ale na własną rękę trochę boję się brać.

Miałam już zrobione te 3 usg refundowane przez nasz kochany NFZ i jestem ciekawa czy jeszcze do końca ciąży gin. mi jakieś zrobi. Jak nie - to pójdę prywatnie, bo na niego niestety nie działają maślane oczy
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 19:57   #2679
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To program, który poprzez warsztaty, lub płyty, które można zakupić przygotowuje psychicznie kobietę poprzez hipnozę do właśnie łagodniejszego porodu. Chodzi mi dokładnie o ten program ( łagodnyporód.pl) , widziałam tez na allegro można zakupić takie używane płyty + książka.
A tu też jest troche informacji na ten temat: http://puellanova.pl/lagodny-porod-jak-rodzic-bez-bolu/
hipnoza! o noł, dziekuje bardzo. w zyciu bym sie na to nie pisała, a juz w ciązy tym bardziej
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
No fakt...to żem palnęła
spox i tak nie mam co narzekac

Stary 2012-12-06, 19:58   #2680
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
a to ciekawe, nie slyszalam o tym

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Scotasia, jakby wyszly liczne to moglaby na posiew skierowac, zebynsprawdzic jakie dokladnie sa te bakterie
Tak własnie myslalam

Suzi od 20 tyg bralam tardyferon (chyba 2xdziennie), ale nie było poprawy. Ginka kazala mi zmienic na sorbifer (2 albo 3 x dziennie, juz nie pamietam) i w ciagu jakichs 4-5 tyg brania podskoczyly mi wyniki z 11,0 na 11,5. I kazala odstawic, bo mowi, ze przy braniu zelaza jest "efekt odbicia" czy jakos tak. Ze niby samo moze podskoczyc. W przyszlym tyg bede robic morfo wiec sie przekonam.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-06 o 20:02
Stary 2012-12-06, 20:01   #2681
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
hipnoza! o noł, dziekuje bardzo. w zyciu bym sie na to nie pisała, a juz w ciązy tym bardziej

spox i tak nie mam co narzekac
Wydaję mi się nie chodzi o taką prawdziwą hipnozę, nie jestem psychologiem, ale chyba ciężko byłoby się w coś takiego samemu wprowadzić, z tego co do tej pory wyczytałam w tym wszystkim chodzi o nauczenie się wprowadzenie samej siebie w stan relaksu, który ma pomóc w porodzie
Stary 2012-12-06, 20:02   #2682
Kija80
Zadomowienie

Czy te wkłady z usztywnianych rożków Wam nie śmierdzą? Pytam bo pamiętam jak kupiłam sobie taki przy młodym, nie wiem jakiej firmy ale dość dużo za niego dałam, po czym musiałam wkład wywalić bo tak strasznie mi ten kokos czy co to było śmierdział i nie chciał się wywietrzyć. I teraz mam dylemat, wtedy w końcu i tak nie korzystałam z rożka bo cały czas było 30-35 stopni i dziecko leżało roznegliżowane pod samą pieluszką, ale teraz w zimie może by było przyjemniej (a na pewno cieplej) w takim rożku? Z drugiej strony jak mam wywalić wkład i używać jako rożek nieusztywniany to może lepiej od razu kupić nieusztywniany, będzie taniej... Może po prostu trafiłam na jakiś felerny egzemplarz bo jakoś nigdzie nie spotkałam się z opinią że takie wkłady mogą śmierdzieć? O ile pamiętam to nie był zapach stęchlizny czy czegoś w tym rodzaju, raczej sam w sobie miał nieprzyjemny zapach, odniosłam wrażenie że "fabrycznie" tak ma być
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:03   #2683
ewadylewska
Zadomowienie

kurcze, a monitor oddechu kupujecie? czytałam, że przydatne, ale drogawe...
Stary 2012-12-06, 20:06   #2684
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Czy te wkłady z usztywnianych rożków Wam nie śmierdzą?
ja mam nowke z kokosem i nic nie czuje. moze taki ci sie trafił

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
ja chyba kupie, ale to blizej porodu

Stary 2012-12-06, 20:06   #2685
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Mam, dla mnie przydatne, AngelCare, drogi jak byk, 2 lata temu dałam za niego 350 zł.

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-12-06 o 20:07
Stary 2012-12-06, 20:07   #2686
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym się chyba bała że mi się będą włączać fałszywe alarmy bo to się podobno często zdarza, chociaż z autopsji tematu nie znam. Myślę że kupiłabym przy dziecku z problemami, np. wcześniaku (najwyżej bym od czasu do czasu niepotrzebnie umierała ze strachu ale zawsze to jakieś zabezpieczenie), gdzie byłoby większe ryzyko że się coś może podziać, ale przy normalnym zdrowym dziecku to raczej nie...

--------------
O, już mi wchodzą cytaty
Stary 2012-12-06, 20:08   #2687
pstryczek84
Zakorzenienie

Oki laski, ja zmykam do wanny przyciachac bozence czuprynę
trzymajcie jutro kciuki za wizytę, co by z maluszkiem było wszystko ok, no i zeby nie przytył tak jak ostatnio
Przespanej nocy Wam życzę

Stary 2012-12-06, 20:09   #2688
scotasia
Wtajemniczenie

Jeszcze nie przemyslalam sprawy monitora.. A czy ktoras z Was decyduje sie na pobranie krwi pepowinowej?
Stary 2012-12-06, 20:09   #2689
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość

No właśnie nie wiem, bo z córką miałam planową cesarkę, więc nie wiem co to poród sn.
Teraz chodzę do SR, codziennie ćwiczę oddychanie przeponą i od dzisiaj zaczęłam chodzić na jogę dla ciężarnych. Położna jest super babeczką, fajnie można z nią pogadać. To wszystko tak mnie uspokoiło, że czuję się jak w blokach startowych i czekam na sygnał
ooo a myslalam ze sn i dlatego tak napisalam jeeeeeju a cwiczycie miesnie kegla? ja zapominam ciągleeeee....

Cytat:
niee ja nie kupuje, dzidzia bedzie obok mnie tzn łożeczko bedzie obok mojego łózka wiec raczej sensu nie ma.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:18   #2690
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
ooo a myslalam ze sn i dlatego tak napisalam jeeeeeju a cwiczycie miesnie kegla? ja zapominam ciągleeeee....

niee ja nie kupuje, dzidzia bedzie obok mnie tzn łożeczko bedzie obok mojego łózka wiec raczej sensu nie ma.
Z tym ćwiczeniem mięśni Kegla to kiepsko mi idzie, jakoś zapominam o tym.
Delicjanko, ja też mam łóżeczko obok naszego łóżka w sypialni. Gdyby - odpukać - dziecko zapadło w bezdech to nie usłyszałabyś tego. Ale nie ma co się nakręcać. Ja po prostu miałam taką potrzebę żeby kupić ten monitor dla swojego spokoju.
Stary 2012-12-06, 20:18   #2691
Kija80
Zadomowienie

Kevin znowu sam, ciekawe czy w święta będą powtórki? Jak mają być święta bez Kevina to ja się tak nie bawię Co to k... ma być, w andrzejki jedynka, w mikołajki dwójka, a co ja w święta będę oglądać??? Chyba że Kogel mogel puszczą
Stary 2012-12-06, 20:25   #2692
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Z tym ćwiczeniem mięśni Kegla to kiepsko mi idzie, jakoś zapominam o tym.
Delicjanko, ja też mam łóżeczko obok naszego łóżka w sypialni. Gdyby - odpukać - dziecko zapadło w bezdech to nie usłyszałabyś tego. Ale nie ma co się nakręcać. Ja po prostu miałam taką potrzebę żeby kupić ten monitor dla swojego spokoju.
ja wole się wlasnie nie nakręcać, chociaż wiem, znam siebie, bede sprawdzać co chwile dzidzie, ale takie urządzenie i tak mi nic nie da.

Cytat:
Kevin znowu sam, ciekawe czy w święta będą powtórki? Jak mają być święta bez Kevina to ja się tak nie bawię Co to k... ma być, w andrzejki jedynka, w mikołajki dwójka, a co ja w święta będę oglądać??? Chyba że Kogel mogel puszczą
W tamtym roku, była walka o Kevina zeby byl w swięta bo juz polsat nie chciał, więc zapewne w tym roku specjalnie łajdaki dali wcześniej żeby nie było.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-06, 20:26   #2693
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
trzymajcie jutro kciuki za wizytę, co by z maluszkiem było wszystko ok, no i zeby nie przytył tak jak ostatnio
Przespanej nocy Wam życzę
powodzenia na jutrzejszej wizycie. I spokojnej nocy

Cytat:
ja nieee.Tez zapominam ciągle.

Cytat:
Stary 2012-12-06, 20:33   #2694
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
byłam na cwiczeniach, wiecie co mi baba powiedziala, ta która mi robila problemy z podpisem o indywidualne?
bo pytala sie na kiedy termin to mowie jej ze koniec grudnia poczatek stycznia a ona ze o a moze wigilia a ja mowie, oby nieee a ona czemu a ja ze no bo juz sie nastawilam na jedzonko, a ona ze coooooooo Ty to juz wtedy nie jedz, zrob sobie plynna diete! bo jak nie to cie czeka lewatywa!! a ja mowie ze no teraz to juz wszedzie raczej zalecają a ona ze nie! ja sie nie zgodzilam ja na wlasna odpowiedzialnosc itd. a ja mowie ze no jak pani dr na wlasna odpowiedzialnosc to co innego, ja to bede sie zalecac raczej do tych wymagan a ona mowi ze ale lepiej zebys jadla budyn i jogurty : hahaha: no ręce mi opadły
Ja też mam w szkole taką babę, pani psycholog od siedmiu boleści, która jak zobaczy jakąś dziewczynę w ciąży to przez całe zajęcia daje dobre rady.
Np żeby spać z dzieckiem do 6 roku życia, nie zmuszać dziecka do robienia do nocnika , ona uważa że dziecko samo wie kiedy ma przestać nosić pieluchę chocby mialo mieć 7 lat... smoczków absolutnie bo będzie miało spaczoną psychikę,rodzic to tylko w domu w wannie, wózek absolutnie bez sensu i wiele wiele innych dobrych rad ....

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jeszcze został mi do kupienia tylko kocyk jakiś cieplejszy. Wklejajcie linki jakie kupiłyście kocyki, może mi to pomoże w decyzji
Mi się ten podoba :
http://allegro.pl/eko-kocyk-bawelnia...717177913.html

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej
więc sprawa mojego porodu nadal nieprzesądzona - póki co ortopedka nie widzi żadnych przeciwwskazań do sn, ale wszystko może się zmienić, nie jest powiedziane, że uda mi się urodzić naturalnie i oczywiście mogą mnie w trakcie przez te plecy wywieźć na cc.
Jakby z tymi plecami mi się pogorszyło to mam przyjść jeszcze przed porodem i wtedy mi wypisze wskazanie na cc, zresztą widziała moje nastawienie i powiedziała, żebym oczywiście spróbowała sn, a gdyby już było naprawdę tragicznie pod koniec ciąży to wtedy do niej przyjść.
Więc dalej czekać i czekać.

Ja w ogóle nie czuję, żebym miała za chwilę w sumie rodzić - przecież tak naprawdę zostało trochę ponad 5tygodni, w tym czasie wszystko może się zdarzyć, nie czuję w ogóle tego ;>

Obiecałam sobie, że dzisiaj spakuję torbę ;] hm hm, chyba mi to nie wyjdzie
Wiesz co .. ja się w sumie nie znam i tak na prawdę to nie mam zdania co jest lepsze czy cc czy sn. ALe podam przykład mojej znajomej, która miała problemy z kręgosłupem przed ciążą i w trakcie, jak zaczęła rodzić sn i wzięła znieczulenie to wtedy wiadomo zniecuzliło ją od pasa w dół ale też na górze strasznie plecy ją bolały i nie miała siły w ogóle przeć a lekarze konowały nie wzięłi jej wtedy na cesarkę i Mały urodził się z połowiczną zamartwicą, 0 ptk w skali, no ale dziś na szczęście biega i w ogóle nie widać po nim że taki słaby sie urodził.
Także wydaje mi się że jeśli nie dostaniesz skierowanie na cc to poproś o taki druczek żeby w razie Wu robili Ci cesarke, ja mam coś takiego od okulisty , że jak będzie zbyt duzy wysiłek i nie bedę dawała rady to mają mi robić cc.
Ale trzymam kciuki żeby Ci te dolegliwości bólowe minęły

Cytat:

.
Ja czasem sobie poćwiczę i pomasuje kroczek
A i przysiady ponoć pomagają uelastycznić te mięśnie .

No w końcu Was trochę nadrobiłam. Dziś mąż na nocke poszedł więc dzień spędzaliśmy razem. Kupiliśmy sobie wspólny prezent mikołajkowy-radio w stylu retro do kuchni i nawet choinkę ubraliśmy , wiem że to wcześnie ale jakoś tak nas naszło.
A jutro urodziny mego męża i też pewnie zabiegana będę. Jako że nie mam piekarnika to musiałam kupić tort, jeszcze tylko coś wymyślic na kolacje hmmm ale co?
Macie jakiś pomysł na dobra kolacyjkę aby zaspokoić męski głód?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:39   #2695
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Kochana ja tak mam od 2 tygodni jeszcze tylko w poniedziałek i koniec mam nadzieje

To trzeba coś składac takiego w zusie bo ja nic oczywiscie nie wiem dopiero teraz za grudzień mi bedzie zus płacił czyli w styczniu to jest jakiś gotowy druk czy cuś???
też masz remont? masakra remont i mieszkanie w jednym domu to porażka
do zusu powinien zakład pracy złożyć

a co do lodówki, to mi kiedyś też tak śmierdziało, że jak otworzyłam ,to na cały pokój, a nic tam takiego nie było; włożyłam pudełeczko z sodą oczyszczoną i pomogło, teraz co jakis czas wymieniam i nic nie czuć

Cytat:
a i jak to jest z tym ułożeniem dzidzi, wiem że trzeba przekładać główke z boku na bok, zeby chyba uszka nie były odstające?;p
a to nie chodzi raczej o odkształcenie głowki, a nie o uszka? co do uszek, to jak byłam mała, to zawsze na podwinietych uszach leżałam i mama już w akcie desperacji plastrem mi przykleiła na noc no ale odstające i tak mam

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Jak ja sie ciesze, ze wypłatę dostaje od pracodawcy i nie mam takich problemow. Firma, w ktorej pracuje, zatrudnia mniej niz 20 osob i w akiej sytuacji oni mi placa a zus im zwraca
jak jest ponad 20 pracowników, to płaci firma

Cytat:
mnie też to czeka, bo wizyta też jutro

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:41   #2696
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

A jutro urodziny mego męża i też pewnie zabiegana będę. Jako że nie mam piekarnika to musiałam kupić tort, jeszcze tylko coś wymyślic na kolacje hmmm ale co?
Macie jakiś pomysł na dobra kolacyjkę aby zaspokoić męski głód?
Hmm, ale w sensie że tak do jedzenia??
Stary 2012-12-06, 20:46   #2697
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
fajny, też mi się spodobał

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:46   #2698
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam w szkole taką babę, pani psycholog od siedmiu boleści, która jak zobaczy jakąś dziewczynę w ciąży to przez całe zajęcia daje dobre rady.
Np żeby spać z dzieckiem do 6 roku życia, nie zmuszać dziecka do robienia do nocnika , ona uważa że dziecko samo wie kiedy ma przestać nosić pieluchę chocby mialo mieć 7 lat... smoczków absolutnie bo będzie miało spaczoną psychikę,rodzic to tylko w domu w wannie, wózek absolutnie bez sensu i wiele wiele innych dobrych rad ....

A i przysiady ponoć pomagają uelastycznić te mięśnie .

przysiady, o nieeeeeeee nieeeeeeee to bym przecież jeden zrobiła i wiecej bym nie wstała

a tak powaznie, dzisiaj ledwo weszlam na 2 piętro...
a we wtorek musialam na piechote isc na 8... winda sie popsuła.. myslalam ze tam polegne..

noo to Twoja babka by się pewnie dogadala z tą moją babą...
moja lubi oglądać przez okno gołębie i puszczać przy tym relaksującą muzę

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
też masz remont? masakra remont i mieszkanie w jednym domu to porażka
do zusu powinien zakład pracy złożyć

a co do lodówki, to mi kiedyś też tak śmierdziało, że jak otworzyłam ,to na cały pokój, a nic tam takiego nie było; włożyłam pudełeczko z sodą oczyszczoną i pomogło, teraz co jakis czas wymieniam i nic nie czuć

a to nie chodzi raczej o odkształcenie głowki, a nie o uszka? co do uszek, to jak byłam mała, to zawsze na podwinietych uszach leżałam i mama już w akcie desperacji plastrem mi przykleiła na noc no ale odstające i tak mam

o tez chodzi o główke, ale zapomnialam napisać, przypomniało mi się po prostu jak tzta kolegi synek leżał na jednym boczku i ciągle uszko mu się tak hmm zawijało tak smiesznie to wyglądało, ale na szczeście wszystko ok z uszkiem ma

ooo a u mnie w sobote tzt bedzie malował pokój, tzn on mysli ze nie bedzie malował ale będzie ;p nie ma to tamto !:p chociaż w tamtym roku było malowanie i remoncik robiliśmy naszego pokoju, a i klamka się popsuła trza kupić, musze zapisać

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-06, 20:47   #2699
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, ale w sensie że tak do jedzenia??
Tak , bo na nie jedzenie to mam już pomysł
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-06, 20:52   #2700
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej hej.
Dopiero jakiś czas temu wróciłam z miasta. Padam. Jak chodzę, to mam wrażenie, że mam kołki w miednicy, które nie pozwalają mi nią ruszać - jestem sztywna, jakbym była z kartonu. Ale przynajmniej poczyniłam kilka zakupów dla malutkiej.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37995804]
Ja bym mu może i wybaczyła wyzwiska, ale tego, że usłyszałam stek wylgaryzmów łącznie z cudownym na koniec "wypier....laj" - wykrzyczanym przy Agatce - nigdy. Dziecko w szoku, myła w łazience zęby, wzięłam pod pachę bo nie bardzo wiedziałam, co zrobić. Ryczałam jak durna, mała wystraszona bo tego nie ogarniała, tłumaczyłam że mam katar i dlatego łezki lecą. A wiecie, o co zostałam potraktowana jak szmata? O to, że wczoraj wwłosy farbowałam i na drzwiach znalazł kropeczkę z farby - grubości 1mm na 3mm. Nie chcę go widzieć na oczy, wracałam z przedszkola i się minęliśmy, obcy człowiek. Ja nie pozwolę by dzieci wychowywały się w takiej atmosferze. Że nie wspomnę już, że to regularna przemoc domowa.
[/QUOTE]

Mam nadzieję, że coś się poprawi (a może już się poprawiło?).

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Mojej kuzynki córka ma 2,5 roku i waży 27 kg!
Ło matko, to moja siostrzenica ma 2 latka i waży chyba... 15? Czy 16? I nie jest najchudsza.

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Wpisany mam wg OM, a z usg wychodzi 22.01.
Ja bym się tym z USG nie sugerowała, bo wiadomo, kiedy miałaś miesiączkę, nie mogłaś mieć owu przed nią... Za duża ta rozbieżność. Potem dzieci różnie rosną i dlatego lekarze radzą trzymać się tego terminu z OM albo z 12. tygodnia...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości