|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Asia ja wychodze po 11 i wracam ok 13
przeprosiłam laktator maly spi twardo nia ma co go budzic, ale mi kapieEdytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-06 o 21:01 |
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Fabi uśnie, to wezmę się za nadrabianie. Ma bidulek gorączkę 38,1
Dałam mu czopka, póki co nie marudzi, ale TŻ przyszedł i go mizia. Biedny... W ogóle ma czerwoną rękę, bo na nogach tylko siniaki. Smaruję Altacetem, niech to szybko schodzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym pewnie nie wpadła na to, że to do wędlin, ale z tyłu opakowania (to było w kartonie) widnieją zdjęcia jakichś szynek parmeńskich, salami, chorizo itp. (bo że 'salumi' to peklowane produkty mięsne, to nie wiedziałam )Karolka110, tak sobie buszowałam po stronie "Dzieciowo mi" i natknęłam się na recenzję aktualnie używanych przeze mnie pieluch http://dzieciowo.pl/2012/02/pampers-...y-idealne.html Też właśnie je kupujesz? bo wygląda na to, że powinnyśmy korzystać, skoro takie niby świetne! ![]() (choć ja je kupuję głównie dlatego, że w drogeriach pod domem nie mam Simply Dry. Ale rzeczywiście - są ok) |
||
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierd. nie mam pytań
świat oszalał! Babcia mi właśnie opowiadała że szwagierka mojej kuzynki zarządziła by na mikołaja dla starszego syna rodzina złożyła się na gitarę - za 800zł ![]() dzieciak wnet będzie miał komunię więc pewnie będą składać się na quada a ja głupia cieszyłam się z czapeczki sówki dla Misia i zabawki do kąpieli ![]() aaaa jutro szczepienie!!!!!!!! trzęsę tyłkiem!!!
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu na rączce ma czerowne?sciągnęłm z tej bolącej piersi 100ml, w szoku jestem bo kiedys tyle z 2 nie nie odciagałam, nie wiem co mysleć
|
|
|
|
|
#426 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Jesteśmy po wizycie u neurologa. Z małym wszystko super Dostaliśmy co prawda skierowanie na usg przezciemiączkowe ale tylko po to żeby sprawdzić bo skoro już byłam to dała skierowanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale ciuszków i jakie ładne ![]() Cytat:
Cytat:
od razu ulga
|
||||
|
|
|
#427 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja lubię się przytulać do mojego męża i mówić, że jest dla mnie wazny, tego nigdy za dużo ![]() Pasztecik właśnie leży obok mnie Ja się boje dzieci wozić nieprzypięte. I sama bym nie pozwoliła swojego tak przewozić. Najwyżej będzie modelką ![]() Cytat:
![]() To niech maluje, a nie gada ![]() Cytat:
![]() Ja też nie widziąłam ŚLiczna![]() Cytat:
Ale za to to takie Wasze ![]() I jeszcze coś. Ja do fotelika samochodowego nie mam śpiworka bo wydaje mi się zbędny. Wolę użyć dwóch kocyków bo łatwiej je później ściągnąć ![]() Mam taki kocyk: http://allegro.pl/kocyk-z-mikrofibry...826073786.html POLECAM. Jest bardzo milutki i ciepły. Małego okrywam tym kocem i jak trzeba to na wierzch kładę drugi. Jest mu na 100% ciepło bo jak go wyciągam to zawsze ma plecy bardzo ciepłe, nie spocone, ale ciepłe. |
||||
|
|
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do pampków-też używam-są super, i będę stosować wymiennie z Active Fit, bo mam pełno kuponów na nie z Dm'u, Rossmana, Mullera... dzięki za link do maty, ale nie o ten mi chodziło aha-nie napisałaś jak u Ciebie wyglądał schemat rozszerzania diety ![]() ![]() a oto nasz plan dnia(od jakiegoś tygodnia): 5/6 pobudka -1 posiłek 170ml, śpimy dalej....tak do 8 w kołysce, dalej przenosiny do łóżka, aby kontrolować wciąż wypadający smoczek ![]() 9/10-2 posiłek 170ml, po którym następuje leżakowanie i rozglądanie się jakieś 0,5h potem leżakowanie pod karuzelką/gadanie/leżenie na brzuszku....tutaj następuje kupalek![]() 11/12-drzemka max.40minut. 13/14-3 posiłek 170 ml, po odbiciu chwila na uleżenie jedzonka, niekiedy patrząc na karuzelkę robi kupala nr2(zawsze pod karuzelą robi kupkę potem jeśli pogoda dopisuje następuje wyjście a na nim zwykle spanie....2,5-3h(tyle trwa spacer, spanie 80% czasu)po powrocie do domku leżenie na brzuszku 17/18-4 posiłek 170 ml, potem trochę aktywności i kolejna drzemka ok.40 min potem albo kąpiel+masaż+przebieranie do spania, albo przebieranie do spania+fikanki w pampku z tatusiem ![]() 19.30-szykowanie do spania+mały posiłek skłaniający do spania, czyli ok.90ml max.20-20.30 Lilutka śpi 23-dokarmienie na śpiocha 120ml....no i tak do 5/6
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-12-06 o 22:17 |
|
|
|
|
#429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam w maju komunię chrześniaka, który sobie wymyślił quada. Już mu zapowiedziałam, że nie ma opcji żebym dała na to pieniądze. Ale jego rodzice też są przeciwni, mały chce bo koledzy w zeszłym roku dostali |
||
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas nigdy tak nie było, co najwyżej lekka opuchlizna, no i NIGDY nie miała siniaków, aż mnie to zdziwiło!Co do planu dnia, to u nas wolna amerykanka jedyne co kontroluję, to porę kładzenia spać, ale i to nie zawsze.Ale Lu sama sobie zaczęła plan dnia ustalać. Budzi się koło 7, je i potem albo buszuje w łóżeczku albo na dywanie (to zależy od stopnia aktywności i mojej ochoty na wstawanie ), tak z godzinkę, potem drzemka do 9 - 9.30 i znowu szaleństwa, tak z godzinę - półtorej i znowu drzemka, jemy, idziemy na spacer, jak wracamy zwykle dosypia. I potem albo jeszcze wieczorem ma jedną drzemkę albo i nie, jeśli nie ma drzemki idzie spać koło 19.30, po drzemce najpóźniej o 21. Jak pójdzie spać wcześniej to koło 24.00 mamy pobudkę na jedzenie. Za to zawsze jest pobudka koło 4, też na jedzenie
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-06 o 21:31 |
||
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taki mu kupcie http://allegro.pl/quad-olbrzym-na-pe...815390487.html jejku, aż się boję co będzie za 8/9 lat
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
ahaaaaa
zapomniałam się pochwalić, że odebrałam moje fotoksiążki i nie wiem czy to fakt, że są tam fotki mojej Iskierki, czy że ja sama ją stworzyłam, ale podoba mi się ogromnie i jest ładnie wykonana, w niespełna tydzień i druga super wieść ok.18 grudnia ruszamy do Polski-na min.4 tygodnie, a jak się uda to na niemal 5 :brzydal :![]() Linka-dzięki za info nt. kombinezonu KappAhl, a ten z H&M Ci się nie podobuje??ja go chyba kupuję, bo nic innego nie ma
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Dziecię podnosi się na kolankach i wyprostowanych rączkach na kilkanaście sekund i w tym czasie kilka razy przesuwa tułów do przodu i do tyłu, a potem oczywiście pada na materac.
|
|
|
|
|
#434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas plan dnia to też różnie ale zwykle: 19 kąpiel, jedzenie i przed 20 dziecko już śpi w nocy jedzenie jest o 2 i później o 6 (lub tak jak tej nocy o 00.15 i później o 5 rano). Mały je co 3 lub 4h, częściej mu nie jestem w stanie nawet wcisnąć jedzenia więc nie próbuję ![]() Jedzenie o 8, zabawa i ok. 1,5-2h snu po którym znowu się bawimy. Jedzenie o 12 i schemat podobny z tym, że sen jest krótszy bo ok 40-60 minut. Jedzenie o 16 i podobnie jak wyżej. No i później o 19 kąpiel i od nowa ![]() Na spacery wychodzę różniej bo albo przed południem albo ok. 14. Zależy jaka pogoda. Przez ostatnie dni to nawet nie byłam na jakichś długich spacerach tylko byłam z młodym w ogrodzie na kilkadziesiąt minut (wczoraj to było tylko 10minut bo mały mi zasypiał i musiałam wracać bo go trzymałam na rękach). W planie trzeba uwzględnić różne inne zdarzenia - wizyty u lekarzy (na szczęście nie za często), odwiedziny (u nas goście lub my w gościach), wypady do sklepu (załatwiane często przy okazji spaceru). Cytat:
![]() Ja mam w maju 2013 komunię chrześniaka, a w maju 2014 chrześnicy |
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
aaa dostałam maila że wreszcie wysyłaja nam matę
![]() i dzis tez wysłali mi apaszke lamilou(tak kolejną ) i kubek doidy Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-06 o 21:51 |
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy kochanym ciotkom wizażowym za miłe słowa z okazji 4-miesięcznicy
jakie duże już te nasze dzieciaczki! SZOK!!!Co do naszego planu dnia to codziennie jest tak samo: budzi się ok 6-6:30, je ok 120ml, bawi się w łożeczku godzinę i potem dosypia ze mną w łózku do 8 lub 8:30, potem zabawa na macie, leżaczku/bujaczku i jedzonko o 10:00 apo nim drzemka, następnie znowu zabawa albo spacer i jedzonko ok 13:00. znowu drzemka, potem jedzenie o 15-16:00 i znowu drzemka potem o 18:00 włącza się maruda i przez godzinę postękuje, popłakuje i marudzi a my wtedy go nosimy, wozimy, zabawiamy, tańczymy...o 18:30 gdzieś rozbieram go i wkładam do łóżeczka -tam się bawi (ostatnio to odkryłam, że z "godziny marudy" pół godzinki jest w stanie się przebawić w łożeczku
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-12-06 o 21:50 |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
być może jeszcze chrzciny u znajomych... mikołaju gdzie ten worek pieniędzy o który prosiłam!!?? :coj est:
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Acha a ostatnio na posiłek o 12:00-13:00 dostaje warzywko. i powoli będziemy wprowadzać nowe rzeczy.
|
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Karolka ten z H&M jest ok, tylko, ze go nie ma w sklepie stacjonarnym.
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
moja kuzynka chyba daje 100zł
drugie dziecko tam jeszcze jest więc dla niego też pewnie coś. dla mnie to dziwne po prostu. Każdy daje to co uważa, za taką cenę jaką uważa a narzucanie jakoś mi nie leży. Ja nigdy nikomu nic nie będę chciała narzucać, nawet przyjścia do małego. Jak ktoś ma ochotę to proszę bardzo
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Zimą najlepiej kilkanaście minut po jedzonku. Tak, żeby nie ulał przy ubieraniu, ale żeby w czasie spaceru trawił, bo dzięki temu nie zmarznie. U dzieci, które już jedzą mięsko zalecane są zupki z mięskiem. Nie pamiętam, gdzie o tym czytałam, ale brzmi logicznie.
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ktore rozszerzaja diete i gotuja same sa tu takie?
co gotujecie waszym maluchom? moja na razie jadla tylko marchew z ziemniakiem marchew z dynia marchew z jablkiem jablko i na jutro jej zrobie jablko z gruszka ale nie wiem co jeszcze takie maluchy moga Edytowane przez chce_byc_mama Czas edycji: 2012-12-06 o 22:07 |
|
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Franiu, Franiu żyj nam w szczęściu 100 lat jak Wam idzie z warzywkami??smakuje Franiowi??ile zjada??my zaczynamy jutro
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu my wychodzimy tak 20 min - pół godziny po jedzeniu. Przez pierwsze 15 minut spaceru Luśka czasem się wierci, chociaż generalnie to ogląda sobie świat, a później idzie spać i śpi aż do powrotu do domu. Chyba że wychodzę na baaaardzo długo, to czasem pod koniec się budzi
|
#447 | |||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Smaż na tłuszczu, który się z tego mięsa wytopi, albo uparuj. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja w ogóle nie ogarnęłam tematu z tymi Mikołajkami, nawet nie zorientowałam się, że już grudzień, taka zakręcona ostatnio jestem
|
|||||||
|
|
|
#448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przed wyjściem krzyk na ubieranie czapki i kombinezonu
|
|
#449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kaszanka ze smalcem ![]() Cytat:
No to Nikiego dalej gonimy wagą ![]() Cytat:
Weź przywieź mi J. na tydzień, utuczę go i Wam oddam ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#450 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jaki kolor będziesz malować u Ami?![]() Cytat:
Fabi bawi się smoczkiem, nawet herbaty nie pije, bo nie umie. I dziwi się jak czasami coś z butli wyleci Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

maly spi twardo nia ma co go budzic, ale mi kapie
Dałam mu czopka, póki co nie marudzi, ale TŻ przyszedł i go mizia. Biedny... W ogóle ma czerwoną rękę, bo na nogach tylko siniaki. Smaruję Altacetem, niech to szybko schodzi 

)![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

od razu ulga 
), bawi się gdzieś do 22, znów je (tym razem mleko z kaszką jaglaną), ale że wciąż nie jest śpiąca, to grasuje dalej i zasypia koło północy.

Ja mam w maju komunię chrześniaka, który sobie wymyślił quada. Już mu zapowiedziałam, że nie ma opcji żebym dała na to pieniądze. Ale jego rodzice też są przeciwni, mały chce bo koledzy w zeszłym roku dostali 

) i kubek doidy