|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
więc mnie to dziwi
|
|
|
|
|
#572 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
u mnie myśleli że to krwiak, ale jednak nie był, tylko to łożysko. Nie zawsze musi być krwiak.
Ale dajcie spokój dziewczyny, bądźmy dobrej myśli, współczucie to oczywiście naturalna reakcja, ja też się poryczałam dzisiaj czytając posty dziewczyn, ale nie możemy tego odnosić do siebie, nam się to nie musi przydarzyć! A jeśli się przydarzy.... coż, nie mamy na to ŻADNEGO wpływu. Zamartwianie się i płacz może tylko pogorszyć wszystko. Pamiętajcie, że mamy teraz z dzidziusiem praktycznie wszystko wspólne, tyle samo adrenaliny ile przepłynie przez nasz krwiobieg dotrze również do dzidziusia, więc chrońmy je... ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- no wodpcznie ma tak przykre życie, że musi się innymi interesować. To zawsze tak jest, uwierz. |
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie wymyśliłam, że już dzisiaj nic nie piję to może wytrzymam do 6tej, to będzie świeży
a jak wcześniej to chyba dam ten wcześniejszy, bo piszą na necie, że ma być 5h od ostatniego sikania i powiem na wynikach lekarce, że to był ten pierwszy nocny. Najwyżej da nastepne skierowanie albo wytłumaczy co i jak.
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie tutaj od ostatniej wizyty, więc przeżyłam dziś niemały szok.
Meli, bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie jak musi Ci być ciężko. W ogóle nie wyobrażam sobie tej sytuacji. Kurcze...20 tydzień wydaje mi się już taki bezpieczny. 15 już mi się taki wydaje. Ech..... Chciałam też prosić o dopisanie moich wizyt, bo zauważylam, że nie są wpisane na 1-szej stronie: 17.12- zwykła wizyta kontrolna u ginekologa 18.12 - 1-sze prenatalne 17.01 - kolejna wizyta u prywatnego ginekologa Obecnie chodzę do dwóch bo nie mogę się zdecydować czy prywatnie czy chodzić do tego z pakietu z Medicover. Obie Panie są miłe, no i w Medicoverze mam za darmo wszelkie badania etc., ale za to prywatnie widzę, że Pani jakoś tak bardziej zwraca uwagę jakie badania powinnam robić i to dzięki niej idę z listą tych badań i proszę Panią z Medicover o wystawienie skierowań.
|
#575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#577 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie najdluzej zajelo nam przegladanie imion, ktore tam sa wyjatkowo WYSZUKANE borysław, gniewomysł, bożydar i inne takie kwiatki.Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- piekne zdjecie, faktycznie sprzet usg musza miec niezly ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
tyle czasu walczyc, hehe. ale cudnie mu sie te oczka zamykaja!---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- wypilam koktajl truskawkowo-bananowy polecany tutaj i musze powiedziec, ze jestescie boskie prawie jak w sezonie truskawkowym. mniaaaam. a teraz ide jeszcze cos obejrzec w tv i spac. do jutra!
|
|||
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam właśnie pół pomelo i za chwilę pęknę
|
|
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chcialam więcej nadrobić, ale padam na twarz ![]() ide więc spać.. dobranoc |
||
|
|
|
#580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kończę serial i się kładę
|
|
|
|
|
#582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziecku trzeba stworzyć odpowiednie warunki do rozwoju ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
#583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
wg nich przecież już zarodek to NOWE ŻYCIE, są przeciwni aborcji, a dziecko urodzone miesiąc przed terminem nie chce pochować?! to już przesada
|
|
#585 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A co tu się działo ciekawego, jak Colorblue ? Jak wizyty dziewczyn ? spróbuję choć troszkę nadrobić... ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:14 ---------- Strasznie duużo napisałyście przez cały dzień.. ledwo dałam rade ale troszkę ponadrabiałam... Colorblue- ufff kamień z serca Zachowanie lekarza faktycznie dziwne, choć ja bym jednak wywnioskowała że to dziewczynka. Ale lepiej się nie nastawiaj.. Meli pisz i nie przepraszaj... jeśli w jakiś sposób możemy Ci ulżyć to pisz. Twój Aniołek jest już w niebie i na pewno czuwa nad Tobą z góry. Kiedyś przyjdzie czas ukojenia smutku... ![]() Eliza- współczuję Ci z całego serca, tak jak wszystkim Mamom w takiej sytuacji... Rozumiem, że jesteś przepełniona smutkiem i żalem.. ale chyba troszkę jesteś niesprawiedliwa oceniając inne mamy które tego nie doświadczyły. Na świecie jest wiele tragedii i każdy swoje przeszedł. Ja też wiele przeszłam, ale nie każdy też chce opowiadać o traumach swego życia... Rozumiem, że każdy uśmierza swój ból na swój sposób, dlatego dalej nie będę drążyła tematu. Ogromne wyrazy współczucia i modlitwa z mojej strony dla Waszych Aniołków... ale nie oceniajcie innych gorzej dlatego bo nie doświadczyły jakiejś konkretnej traumy.. albo dlatego że maja swój punkt widzenia... ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, że mnie nie było przy tych dyskusjach bo mogłabym duuuużo sytuacji przytoczyć... niefajnych sytuacji, które kosztowały mnie sporo nerwów. Ale wszystkie przez te głupie baby.. to one spiskują a Faceci często nie są świadomi... ![]() Cytat:
wsółczuję, mnie też często wykańczają te migreny ![]() Cytat:
![]() Masz jakieś wsparcie od bliskich? jak kontakt z T.? Dobrze, że wszystkie dzisiejsze wizyty zakończyły się pozytywnie ![]() Mysia śliczny Maluszek ![]() Przepraszam, że tak chaotycznie nadobiłam, ale już padam ze zmęczenia... Miało być tego więcej ale gdzieś się zapodziało ![]() uciekam się myć i spać |
||||||
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie śpiochy
![]() Udało mi się wytrzymać z sikaniem do rana, lecę na badania po drodze do pracy. Chyba padnę z głodu ...
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
ano
miesiąc temu kupili i nawet mi przez brzuch pięknie pomierzył, a spodziewałam się dowcipnego:P
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje udanych wizyt
![]() ![]() Melli strata dziecka jest niewyobrażalna... mi zawsze rodzice mówią, że nie ma nic gorszego, niż przezyć własne dziecko.... Ufam w to, że Pan Bóg wie, co robi... nic juz nie bedzie takie samo-to fakt... Ale wzmocni Cię to psychicznie... pisz do nas jak najczęściej.... ![]() ja dziś kończę 12 tydzień wdg OM. według USg jest to 12t i 6 dzień ![]() tak więc 13 tydzień wita
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
rosną maluszki
Ale ja na razie nie zmieniam terminu Bo pewnie jeszcze sie coś zmieni![]() ale się zimka u mnie zrobiła
|
#592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzień dobry
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja
Zimno na dworze, śnieg pada, niechce się wychodzić z domu...ale mus to mu ![]() dziś Tż ma wolne ![]() Miłego plotkowania, nadrobie was wieczorkiem |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
jem śniadanie, mocz nazbierany (swoją drogą, jestem dumna! piękny kolor w końcu, a nie to ciemne coś... a wczoraj wypiłam niecały litr
co jak na mnie to duuużo!)jeszcze zdążyłam się poryczeć oczywiście... nie wyobrażam sobie przechodzić tego, co nasze aniołkowe mamusie nie chcę...ciekawe, co powie lekarz na mój temat. pewnie będzie znów mały opieprz kurrrrrrde! właśnie mi się kawałek zęba ułamał!!! i tak był do niczego, kanałowo leczony, no ale se był, a teraz mi ta ostra krawędź drażni dziąsło... ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- ![]() borysław - borek, boro... gniewomysł - gniewuś, gnidek bożydar - no nie znacie kabaretu??? bożo, bożo wporzo! z każdego goofna da się wyjść
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- U mnie tak sypie, że świata nie widać. Jeszcze TŻ z rana wygoniłam do Łodzi do manu po prezenty (jedyne 45 km w jedną stronę ![]() ) a sama leżę i gniję
|
|
#596 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie nie korzystam codziennie z netu i ciężko Was nadrobić Poczytałam trochę na starym wątku. Najbardziej poruszyło mnie jak zobaczyłam na pierwszej stronie aniołka Melitele 20tc matko, co za tragedia. Nawet nie wiem co tu napisać. Nic nie zastąpi tego dziecka, ale wierzę że z czasem żal i ból ustąpią Cytat:
zastanów się współczuje wspomnień ze świąt. Te teraz będą piękne, a kolejne to już wogóle Ja od ślubu święta spędzam tylko z rodziną Tż i tak jest lepiej. Moim zdaniem lepiej spędzać święta z osobami o podobnym podejściu. Moja rodzina jest mega kościelna a ja nie, więc nareszcie nie musze wysłuchiwać ich kazań o tym że powinnam wrócić na łono kościołą obecne świeta kojarzą mi się z prawdziwą choinką i dobrym jedzeniem ![]() Cytat:
Pączek śliczny a do Londynu na długo? wspaniałe miasto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
będziesz miała nowe plany, nowe marzenia, a Twój Aniołek będzie Cie wspierał Później napiszę do Ciebie na priva ![]() Cytat:
a ja mam wizytę na 21.12 usg połówkowe jak te 2 tygodnie na zwolnieniu szybko minęły szok, ale ciesze się ze wreszcie wyjdę na miasto, porobię zakupy, prezenty, wrócę do pracy normalnie się cieszę
|
|||||
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- ech... a moje meble już idą 8 tyg;/ trafi mnie;/ dzwoniłam wczoraj do sklepu mówią, że dziś dostawa do nich a ja się pytam: a do nas?? zalezy czy przyjdą rano czy po południu to już wiem, że dziś nie będzie a facet obiecał, że będą do czwartku na 100%. Chyba =tam zajadę:/
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Piątkowe dzień dobry!
Witam się pochłaniając kolejny dzień kanapki z pasztetem i ogórem i spełniając w ten sposób moje małe kulinarne pragnienie Muszę nauczyć moje dziecię innych smaków niż smak kanapki z żółtym serem ![]() Wierząc w jakieś tam zabobony, to smak na ogóra konserwowego wróży chyba chłopca, co?!? A co jak ja mam smaki i na ogóry i na słodkie ![]() I wiecie co- mój Meżu poszedł dzisiaj sam, z własnej nieprzymuszonej woli godzinę wcześniej do pracy. Uwaga! Na 3:30- bo woli wcześniej pójść i wrócić normalnie niż zostać dłużej Ja to chyba bym jednak wolała godzinkę dłużej pospać
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
według mojego lekarza tak. Powiedział, że innej daty już nie usłyszę, a to kiedy dziecko przyjdzie na świat to jest +/- tydzień, ale po wielkości już tego się nie stwierdzi bo niektóre dzieci ważą 3 kg a inne 4 kg. A moje TŻ z tatą składają już eee jutro będzie tydzień... ale chociaż tyle, że są, a co do Waszej firmy to niepoważna jest.
|
|
#600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zapomniałam- dla dziś wizytujących!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

07.07.2012
w sumie najdluzej zajelo nam przegladanie imion, ktore tam sa wyjatkowo WYSZUKANE
prawie jak w sezonie truskawkowym. mniaaaam. a teraz ide jeszcze cos obejrzec w tv i spac. do jutra!

zmieniaj temat albo olewaj

wg nich przecież już zarodek to NOWE ŻYCIE, są przeciwni aborcji, a dziecko urodzone miesiąc przed terminem nie chce pochować?! to już przesada
Co ja ostatnio mam z tym spaniem ?

ale dobra jakość wykonania
dla dziś wizytujących!