|
|
#1021 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie leżakuje smacznie jak się przesunął to na pewno jest ok! po prostu jest zima i chce dłużej pospać
|
|
|
|
#1022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() idę zaraz na badanie krwi to sobie kupie proszę o kciuki żeby nareszcie to crp i leukocyty wyszły dobrze
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poplakalam sie ze smiechu... ahhh uwielbiam takie przygody my kobietki w ciazy musimy byc ze wszystkich stron otoczone troska i cierpliwoscia
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw sie usmialam, a potem wzruszylam
hehe ale zjedzone, zabrane... a Ty znow kulinarnie szalejesz... na dlugo zjezdzaja?! tez mam jutro wizyt(acj)ę... dwudniowke... sciskam co sil! ba!
|
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spanikowałam, bo pierwszy raz tak cicho siedział odkąd poczułam ruchy.
|
||
|
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
wiesz co , połóż się, napij herbaty, weź magnez jak masz i powinno przejsć, a jak boli bardzo mocno to do lekarza chyba najlepiej isć
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
niestety jestem w pracy :-( wzięłam magnez i się uspokoiło,zobaczymy na jak długo. a czym to może być spowodowane?
|
|
|
|
|
#1028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, a ja się witam w 28 tyg. i do tego wyspana - prawie 7 godzin!!! Cytat:
Cytat:
to 3 ciąża , i tylko w 2 robiłam 4d - i wiem już ,że to potem nie ma takiego znaczenia, po urodzeniu fotka nie staje się ważna w jakiś szczególny sposób - bo chce się mieć fotki już dzieciątka na urodzonego a to co było w brzuchu przechodzi na daaaleki plan ... zresztą moim zdaniem i tak pstryknięce 4d nie oddaje w pełni rzeczywistości - różni się i większość dzieci wygląda podobnie .... a więc to wszystko jest tu i teraz- jak kasa jest to można zrobić a jak nie to będzie też ok . teraz Ci będzie trochę żal ale potem zapomnisz..... Cytat:
znam to .... czasami mamy odwrotnie ..... Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
ehhh... mój mąż dzwoni co 5 minut czy się ciepło ubrałyśmy
... hahaha... zanim w ogóle pomyśleliśmy o ciąży zawsze powtarzał że ciąża to nie choroba i bd normalnie zyć a nie takie 'cudowanie' że nic się nie dzieje a dziewczyny tylko siedzą bo to wcale nie jest zdrowe - i tu się zgadzam... a teraz? ... ehhhh... tego nie wolno, tego też nie, tutaj uważaj, ubieraj buty z podkładka antypoślizgową itd itd. ruchy dziecka - jezu dokładnie wiem co czujecie! ja to przezywałam dwa dni temu wigilia - chryste tutaj u nas temat tabu połączony z wielkimi emocjami ... wkurza mnie to, bo święta są od radości i cieszenia się a nie myślenia gdzie co i jak |
|
|
|
|
#1030 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie!
U nas biało od rana pada śnieg Też nie mogłam spać w nocy.. dwa razy śnił mi się wypadek;/ Do tego wszystkiego się przeziębiłam więc łączę się z zasmarkanymi mamuśkami ![]() chciałam zrobić zdj brzucha ale mój aparat jakoś powiększa i stchórzyłam normalnie nie wyglądam jak pączek a na zdj. jak wieloryb.. od ost wizyty przytyłam tylko 1 kg ale mam pewną teorię.. waga mojego ginekologa to też chyba oszustka ![]() ale lubię ją za to ![]() Cytat:
zawsze mówi ogólnie "wszystko jest super" więc nie ma powodu do obaw choć nie ukrywam, że chciałabym tak szczegółowo wiedzieć.. serwuję dziś zupkę jarzynową i piersi z kurczaka z kapustą pekińską, kto ma smaka zapraszam |
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do świąt spędzanych oddzielnie, to faceci majat akie głupie pomysły!! Mój brat po swoim weselu stwierdił, że może jego zona niech spi u siebie w domu, a on pojedzie z nami do wynajętego hotelu Co do braku ruchów, to mi sie wydaje, ze ok 19-23 tygodnia lepiej czułam małego, a teraz jakby mnie...Tzn jakby był gdzies głębiej, bo brzuch az mi tak nie skacze tylko czuje bardziej w środku i to nie kopniaki, tylko jakby mi rybka przepłynęła i ogonem machnęła;] W ogóle jak tak czytam, że Wasze brzdące szaleją po kilka godzin non-stop, albo w nocy Wam spać nie dają to się martwię...Ja wszystkie noce przesypiam, w dzień to od czasu do czasu delikatne puknięcie, a tak 2-3 razy na dobę takie dłuższe serie, ze czuje pod reką, ale to też nie po kilkagodzin tylko kilka-kilkanaście minut...(najczesciej wieczorem po posiłku) Moze to za mało?? Wszystkim Wam tak dzieci szaleja na maksa?Mam się czym martwic? Wczoraj wieczorem po kolacji siedział cicho, zaczełam czuc niepokój, zjadłam kilka czekoladek merci i nic...Po 20 minutach zaczął dopiero się bująć i chyba czkawki dostał po słodkim;] Wczoraj mama mi kupiła torbę ciuszków ze szmateksu...sliczne Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-12-07 o 10:45 |
|
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=klementyna1;3801196 5]
Cytat:
|
|
|
#1033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. ![]() Cytat:
![]() i za Dragusi wyniki
|
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Byłam rano u babci i poczęstowała mnie czekoladkami, które dostała na imieniny. Były bez głównego opakowania i narysowana na papierku wiśnia otworzyłam i wrzuciłam całą do buzi i co... alkohol! I teraz mam straszne wyrzuty, że ją zjadłam chyba przez taką jedna mała czekoladke nic się nie stanie
|
|
|
|
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
u mnie dzis śniegu w nocy dowaliło już nie mógł poczekać do jutra bo jutro nie musze jechać do pracy a dziś nie dość że trzeba jechać w taką pogodę to jeszcze mnie czeka odśnieżanie samochodu po pracy bo ciągle pada![]() tak wiem pomarudziłam z rana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za to mieszkanie żebyście w końcu coś znaleźli Cytat:
|
|
|
#1036 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=klementyna1;3801196 5]
Cytat:
Mój maluch owszem warjuje na potęgę , nie daje spać , kopie jak chodzę nawet... ale w poprzednich moich ciążach aż tak nie miałam - owszem dzieci kopały ,wierciły się - ale żeby spać nie można było , to nie .... Nie masz się czym martwić absolutnie ... najważniejsze ,że czasami się odzywa nawet delikatnie , .---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
, nic przecież nie zrobisz. taka mała ilość .....na pewno nic się nie stanie o ile nie będziesz się częściej mylić .....Nie martw się
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki chciałam Wam jeszcze przypomnieć o ptakach zima...Jakos mam słabość do tych zwierzaków i zima zawsze staram sie je dokarmiać
Musze jeszcze męża zmobilizować do zrobienia karmnika jakos nie mogę się zmobilizowac z rana...łóżko niepościelone, talerze niepochowane, Mama w piżamie... Do roboty!! nestelle dzięki za uspokojenie...pomyliłam sie i teraz mój post cytuje sie jako Twój;p Mam andzieję, ze wszystko z Małym ok i ta no-spa, którą biore od początku ciązy nie wpłyneła na jego ruchy.... Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-12-07 o 10:44 |
|
|
|
|
#1038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O rany My zawsze razem, nawet jak dopiero zaczeliśmy mieszkać ze sobą, a byliśmy dość krótko ze sobą, bo chyba z 4 miesiące, a chłop pojechał do swojej rodziny na święta, ja miałam iść do swojej, ale w końcu strasznie się pochorowałam, a nie chciałam zarazić starszych dziadków i niemowlaczka siostry ciotecznej, więc musiałam zostać w domu, mój wsiadł w auto i przyjechał do mnie już w wigilię, żebym sama nie siedziała Ogólnie, my do teściów nie jeździmy na święta, ja mam pracę w której w sumie wiele tygodni w roku spędzam w delegacjach, i po 2 latach kursowania między naszym miejscem, a jego rodzicami byliśmy wykończeni i nie mieliśmy wcale czasu dla siebie. Więc 4 lata temu wprowadziliśmy system np wigilia u mojej rodzinki, a w I dzień świąt w samolot i tydzień wolnego w jakimś miłym miejscu i trochę czasu dla siebie W tym roku, też nie jedziemy, teściowie i ukochana Babcia TŻ do nas na weekend, a my potem do nich pewnie w styczniu skoczymy jakoś na weekend. Z tym że, my nie jesteśmy wierzący, teściowie i moja rodzina też nie szczególnie, święta robimy tak bardziej tradycyjnie żeby się spotkać i tyle, więc w sumie większej różnicy kiedy się spotkamy, w ten czy inny weekend nam nie robi ![]() Cytat:
) jak się krzątam to wiadomo nie czuję zazwyczaj, ale jak się położę przed lapkiem, albo z książką zjem / wypiję coś z cukrem to po 20-30 minutach nie ma opcji żeby coś nie puknął.
|
|
|
#1039 | |
|
Zakorzenienie
|
podwojna radocha!
![]() ![]() wcale sie nie dziwie... potega podswiadomosci... Co Ty! Kazda z nas inna, kazdy dziec inny. jeden flegmatyk, inny z pecherza trampoline robi. nie ma co porownywac... Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-07 o 10:42 |
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.babykick.pl/b/liczenie-kopniec/0?set=home Przeczytałam i sie wystraszyłam...10 ruchów w ciągu 2 godzin? szturchanie i budzenie dziecka, żeby się budziło? To mi zapaja o paranoje, jakbym tak chciała liczyc ruchy to bym ze stresu chyba umarła, bo mój czasem i 3-4 godziny sie nie rusza, albo kopnie raz czy dwa... dziwny ten artykuł?czy ja jestem dziwna?
|
|
|
|
|
#1042 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty spolecznik jestes
![]() Na wsi dokarmiam i jestem za. W moim miescie zas za zadne skarby swiata. Nienawidze golebi. Cytat:
![]() nie boj sie....
|
|
|
|
#1043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1044 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jest mu u mnie dobrze![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny
chwalę się com kupiłam wczoraj ![]() i tak po kolei body na długi i krótki rękaw w trzech rozmiarach, czapeczki, skarpetki i spodenki pieluchy tetrowe w żabki ![]() następne body na krótki rękaw, jedne 62/68 a drugie 74/80 no i jeszcze raz skarpetki w groszki- dla prawdopodobniej kobietki kupiłam wszystko w uniwersalnych kolorach w razie niespodzianki ![]() uparłam się na krótki rękaw bo przecież będzie już ciepło, choć dokupię coś cieplejszego na wyjścia
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
co do waszych zmartwień co można -czego nie i co się wypiło /zjadło niewiedząc ,że się jest w ciąży to ja się przyznam......
w 1 ciąży z kubusiem -NIE wiedząc nic o ciąży wypiłam kilka kieliszeczków wódki Jak się dowiedziałam o ciąży to chyba przypuszczacie jak się bałam i denerwowałam ...... jedyne usprawiedliwienie to ,to ,że to była ciąża nie planowana i nawet nie przypuszczałam ,że mogę w niej być ..... Na szczęście nic się nie stało i Kubuś jest zdrowy
|
|
#1047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musiałabyś ciągle siedziec z zegarkiem albo stoperem w ręku, kartką i długopisem. Zwariować można kiedy masz następne USG? moze dzidzia tak się ułożyła, że ma więcej miejsca i dlatego tak nie fika.
|
|
|
|
#1048 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
aż cięzko mi siedzieć fajnie ze w koncu piątek Joanna pytałam wcześniej ale chyba nie zauważyłaś jak jakościowo te mebelki co zamawialiście ?
|
|
|
#1049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do "nieświadomości" w ciązy odnośnie picia czy jedzenia to bez przesady dziewczyny przeciez przez zjedzenie cukierka z wódką której tam pewnie była minimalna ilość nic się nie stanie.
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

), a dziś kolejne wypieki na przyjazd teściów tamte już są pieśnią przeszłości - chłop zeżarł wszystkie, no ostatnie 6 zabrał do pracy

nawet w tym tyg. mówił, że jest już decyzja na 99% pozytywna, tylko jeszcze mąż ma pokazać jeden papierek i o widać jaka ona "pozytywna" była
no nic, człowiek się uczy na błędach.
ryczeć mi się chce
Muszę się mu poskarżyć, co to ma być..

05.07.2008
, nic przecież nie zrobisz. taka mała ilość .....na pewno nic się nie stanie o ile nie będziesz się częściej mylić