MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-07, 09:31   #1021
LiwkaO
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ooo rany, z tej całej porannej pobudki zapomniałam że dziś 24 tydzień !
Dziewczyny
No to toast colą

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hejka,
ja juz tez nie śpię. o 11 oficjalne nadanie tytułu także wstałam będę robić śniadanko bo mąż idzie ze mną

poza tym jak większość z Was boli mnie gardło ;(
ssam grzecznie tantum verde i piję dużo płynów coś jeszcze polecacie?
bo mam dziś 2 godziny korków to mi gardło padnie jak nic
UUuuu to miłej uroczystości

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Chyba osiwieję, jak moje dziecko szalało dzień i noc, tak wczoraj od około 20stej cisza, w nocy też, dziś jak wstałam to myślałam, że się popłaczę ze strachu Zjadłam śniadanie, przesunął się ze dwa razy, ale nie tak jak zawsze, ledwie co czułam i dalej cisza. Martwię się
Oj biedactwo pewnie leżakuje smacznie jak się przesunął to na pewno jest ok! po prostu jest zima i chce dłużej pospać
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 09:44   #1022
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
W dodatku mój mąż wpadł na "genialny" pomysł, żeby Wigilię spędzić oddzielnie - on u swoich, ja u swoich - bo inaczej się nie wyrobimy z jeżdżeniem po rodzicach.
co za durny pomysł

Cytat:
hejka,
ja juz tez nie śpię. o 11 oficjalne nadanie tytułu także wstałam będę robić śniadanko bo mąż idzie ze mną
wow

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
No to toast colą

idę zaraz na badanie krwi to sobie kupie

proszę o kciuki żeby nareszcie to crp i leukocyty wyszły dobrze

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 09:49   #1023
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hehe uwierz mi, po tych moich przygodach to się ucieszyłam jak je wyjęłam z piekarnika i dało się ugryźć bez połamania zębów Bałam się że będę nimi mogła jedynie w męża rzucać jak mnie wkurzy w ogóle wczoraj się zaczęłam sama siebie bać przy tych wypiekach ) Muszę się bardzie skupiać na tym co robię. Ale fakt, wyszły bardziej drożdżowe, niż kruche ( nie dziwne, brak masła no i za krótko w lodówce ), a dziś kolejne wypieki na przyjazd teściów tamte już są pieśnią przeszłości - chłop zeżarł wszystkie, no ostatnie 6 zabrał do pracy

No właśnie koment bardzo dobry, totalnie się uśmialiśmy wczoraj z chłopem jak mu opowiedziałam, moją wielką kuchenną przygodę, a jak mu pokazałam jak wyglądały ogrinaly Moderny, to mnie przytulił i troską powiedział "musisz na siebie uważać". Poczułam się jak jakiś czub

poplakalam sie ze smiechu... ahhh uwielbiam takie przygody
my kobietki w ciazy musimy byc ze wszystkich stron otoczone troska i cierpliwoscia
Stary 2012-12-07, 09:53   #1024
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie przytulił i troską powiedział "musisz na siebie uważać".
najpierw sie usmialam, a potem wzruszylam
hehe
ale zjedzone, zabrane...
a Ty znow kulinarnie szalejesz... na dlugo zjezdzaja?!
tez mam jutro wizyt(acj)ę... dwudniowke...

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
sciskam co sil!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
my kobietki w ciazy musimy byc ze wszystkich stron otoczone troska i cierpliwoscia
ba!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 09:55   #1025
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
nie martw sie. jeszcze ma duzo miejsca i sobie plywa jak dal znac - luzik. wdech-wydech!
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Oj biedactwo pewnie leżakuje smacznie jak się przesunął to na pewno jest ok! po prostu jest zima i chce dłużej pospać
Już zaczyna brykać, co za ulga Spanikowałam, bo pierwszy raz tak cicho siedział odkąd poczułam ruchy.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:01   #1026
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w ten śnieżny dzionek... od samego rana kuje (rwie) mnie podbrzusze. nie wiem co się dzieje trochę się martwię... wczoraj kupiłam okrycie kąpielowe 100x100 za 31 zł wraz z myjką. po powrocie z pracy wstawię foto.
wiesz co , połóż się, napij herbaty, weź magnez jak masz i powinno przejsć, a jak boli bardzo mocno to do lekarza chyba najlepiej isć

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:05   #1027
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolci Pokaż wiadomość
wiesz co , połóż się, napij herbaty, weź magnez jak masz i powinno przejsć, a jak boli bardzo mocno to do lekarza chyba najlepiej isć
niestety jestem w pracy :-( wzięłam magnez i się uspokoiło,zobaczymy na jak długo. a czym to może być spowodowane?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:08   #1028
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
a ja się witam w 28 tyg. i do tego wyspana - prawie 7 godzin!!!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
nie mogę spać, mam dołka wieczorem był u mnie Mikołaj, przyniósł prezencik a potem złe wieści. Nie dostaniemy kredytu na mieszkanie. Jestem strasznie zła, bo straciliśmy tyle czasu ciągnęło się to już od końcówki sierpnia-początku września i ciągle słyszeliśmy od doradcy, że już jest wstępna decyzja na tak, tylko trzeba jeszcze jakiś dokument donieść nawet w tym tyg. mówił, że jest już decyzja na 99% pozytywna, tylko jeszcze mąż ma pokazać jeden papierek i o widać jaka ona "pozytywna" była wkurza mnie takie mydlenie oczu, powiedziałby od razu ze mamy marne szanse i przynajmniej byśmy wiedzieli na czym stoimy szkoda, że wcześniej z Wami nie porozmawiałam i nie wiedziałam, że ci doradcy to taka beznadziejna sprawa no nic, człowiek się uczy na błędach.
Teraz zupełnie nie wiem co robić, w tym mieszkaniu które teraz wynajmujemy nie możemy zostać, bo nie ma najmniejszych warunków żeby być tu z dzieckiem ryczeć mi się chce
.... , tak jak dziewczyny radzą odwiedż banki osobiście .....
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
bry
dziewczyny u nas leci ... cały czas się zastanawiamy nad 4d ale cena mnie trzyma ... jednak 250zł to strasznie dużo drugie tyle i mamy coś dla małej... a jeszcze wózek trzeba kupić ... ehhhh....
.. ja napiszę tak - z własnego doświadczenia i tylko wg mnie :
to 3 ciąża , i tylko w 2 robiłam 4d - i wiem już ,że to potem nie ma takiego znaczenia, po urodzeniu fotka nie staje się ważna w jakiś szczególny sposób - bo chce się mieć fotki już dzieciątka na urodzonego a to co było w brzuchu przechodzi na daaaleki plan ... zresztą moim zdaniem i tak pstryknięce 4d nie oddaje w pełni rzeczywistości - różni się i większość dzieci wygląda podobnie .... a więc to wszystko jest tu i teraz- jak kasa jest to można zrobić a jak nie to będzie też ok . teraz Ci będzie trochę żal ale potem zapomnisz.....
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Obudził mnie o 4 mąż, który próbował się do mnie dobierać. Tylko, że zanim wróciłam do łóżka to już zasnął.

znam to .... czasami mamy odwrotnie .....
Cytat:
Dziewczyny

Cytat:
hejka,
ja juz tez nie śpię. o 11 oficjalne nadanie tytułu

Cytat:
Poczułam się jak jakiś czub

Cytat:

Stary 2012-12-07, 10:13   #1029
myaja
Rozeznanie

ehhh... mój mąż dzwoni co 5 minut czy się ciepło ubrałyśmy ...
hahaha... zanim w ogóle pomyśleliśmy o ciąży zawsze powtarzał że ciąża to nie choroba i bd normalnie zyć a nie takie 'cudowanie' że nic się nie dzieje a dziewczyny tylko siedzą bo to wcale nie jest zdrowe - i tu się zgadzam... a teraz? ... ehhhh... tego nie wolno, tego też nie, tutaj uważaj, ubieraj buty z podkładka antypoślizgową itd itd. kocham to jak się o nas troszczy ... on zawsze taki był ale teraz jeszcze chwila i będzie nas na rękach nosić

ruchy dziecka - jezu dokładnie wiem co czujecie! ja to przezywałam dwa dni temu ... pomogły słodycze, leżenie plackiem, głębokie oddechy przeponą i muzyka mozarta - wszystko na raz po 2 minutach był taniec w brzuchu

wigilia - chryste tutaj u nas temat tabu połączony z wielkimi emocjami ... masakra... ja nie wiem co to będzie a tu święta tuż tuż ...
wkurza mnie to, bo święta są od radości i cieszenia się a nie myślenia gdzie co i jak wkurze się to zostanę w domu z mężusiem albo pojedziemy do babci!
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:16   #1030
jolanT
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie!

U nas biało od rana pada śnieg
Też nie mogłam spać w nocy.. dwa razy śnił mi się wypadek;/
Do tego wszystkiego się przeziębiłam więc łączę się z zasmarkanymi mamuśkami

chciałam zrobić zdj brzucha ale mój aparat jakoś powiększa i stchórzyłam normalnie nie wyglądam jak pączek a na zdj. jak wieloryb..
od ost wizyty przytyłam tylko 1 kg najpierw 2 kg do tyłu a potem dwa do przodu i tak jakbym stała w miejscu..
ale mam pewną teorię.. waga mojego ginekologa to też chyba oszustka
ale lubię ją za to

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość

Na połówkowym? A kiedy jest robione usg połówkowe? I na czym ono polega? Ja nic takiego nie miałam, a jak miałam to nawet nie zostałam powiadomiona. Troche się zezłościłam, ten mój ginekolog powoli mnie wkurza, na internecie przeczytałam, że polega ono na dokładnym obejrzeniu płodu (głowki itd) i że trwa dłuzej niż 15 min i jest robione w 22 tyg tak? Mi ginekolog nic takiego jeszcze nie robił a jestem w 28 tygodniu.. Nie rozumiem Muszę się mu poskarżyć, co to ma być..
ja też nie miałam.. mój ginekolog ani nie wspomniał ale jakoś mnie to nie martwi bo ja wierzę, że wszystko jest w porządku!
zawsze mówi ogólnie "wszystko jest super" więc nie ma powodu do obaw choć nie ukrywam, że chciałabym tak szczegółowo wiedzieć..

serwuję dziś zupkę jarzynową i piersi z kurczaka z kapustą pekińską, kto ma smaka zapraszam

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:18   #1031
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
o
raport z mojego badania wynosi 3 strony razem z wykresami .

jestem w 3 ciąży i zawsze miałam te badania. ale wiem ,że istnieją lekarze którzy nawet o tym nie wspomną albo zrobią zwykłe usg a'la połówkowe .
Ja poszłam na połówkowe do innego lekarza niz mój (nie ma uprawnień na USG, chociaz je robi;p) I zbadał serce, głowkę, pępowine, itp, ale to nie było takie obszerne badanie...Trwało z 15 minut, ale opis ma pół strony i żadnych wykresów,,,+opis, że u mnie z narzadami wszystko ok. Chyba zalezy od lekara, sprzetu i ceny...Moje kosztowało 100zł i mamy 2 zdjęcia 3D

Co do świąt spędzanych oddzielnie, to faceci majat akie głupie pomysły!! Mój brat po swoim weselu stwierdił, że może jego zona niech spi u siebie w domu, a on pojedzie z nami do wynajętego hotelu Na co mama, ze chyba se jaja zrobi, że sa przeciez juz malzenstwem, ze to ich noc poslubna i że teraz nie ma juz , że każdy u swoich rodziców tylko razem

Co do braku ruchów, to mi sie wydaje, ze ok 19-23 tygodnia lepiej czułam małego, a teraz jakby mnie...Tzn jakby był gdzies głębiej, bo brzuch az mi tak nie skacze tylko czuje bardziej w środku i to nie kopniaki, tylko jakby mi rybka przepłynęła i ogonem machnęła;]
W ogóle jak tak czytam, że Wasze brzdące szaleją po kilka godzin non-stop, albo w nocy Wam spać nie dają to się martwię...Ja wszystkie noce przesypiam, w dzień to od czasu do czasu delikatne puknięcie, a tak 2-3 razy na dobę takie dłuższe serie, ze czuje pod reką, ale to też nie po kilkagodzin tylko kilka-kilkanaście minut...(najczesciej wieczorem po posiłku) Moze to za mało?? Wszystkim Wam tak dzieci szaleja na maksa?Mam się czym martwic? Wczoraj wieczorem po kolacji siedział cicho, zaczełam czuc niepokój, zjadłam kilka czekoladek merci i nic...Po 20 minutach zaczął dopiero się bująć i chyba czkawki dostał po słodkim;]

Wczoraj mama mi kupiła torbę ciuszków ze szmateksu...sliczne Ale na razie ich nie piorę, poczekam jeszcze z 1,5 miesiaca na razie sa w siacie i czekaja na właściciela;p

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:45
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:25   #1032
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=klementyna1;3801196 5]
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Co do świąt spędzanych oddzielnie, to faceci majat akie głupie pomysły!! Mój brat po swoim weselu stwierdił, że może jego zona niech spi u siebie w domu, a on pojedzie z nami do wynajętego hotelu Na co mama, ze chyba se jaja zrobi, że sa przeciez juz malzenstwem, ze to ich noc poslubna i że teraz nie ma juz , że każdy u swoich rodziców tylko razem
o boże , padłam ....
Stary 2012-12-07, 10:26   #1033
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a Ty znow kulinarnie szalejesz... na dlugo zjezdzaja?!
tez mam jutro wizyt(acj)ę... dwudniowke...
Też na dwa, hehe dwudniówka, brzmi jak jelitówka, albo coś innego co jakoś trzeba przejść .

Cytat:
cześć ,

i za Dragusi wyniki
Stary 2012-12-07, 10:27   #1034
monicca1989
Zakorzenienie

Witajcie
Byłam rano u babci i poczęstowała mnie czekoladkami, które dostała na imieniny. Były bez głównego opakowania i narysowana na papierku wiśnia otworzyłam i wrzuciłam całą do buzi i co... alkohol! I teraz mam straszne wyrzuty, że ją zjadłam chyba przez taką jedna mała czekoladke nic się nie stanie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:27   #1035
Malpka
Zakorzenienie

hej
u mnie dzis śniegu w nocy dowaliło już nie mógł poczekać do jutra bo jutro nie musze jechać do pracy a dziś nie dość że trzeba jechać w taką pogodę to jeszcze mnie czeka odśnieżanie samochodu po pracy bo ciągle pada
tak wiem pomarudziłam z rana
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

wcześnie rano wstałam do lekarza.. macica, płyn owodniowy, łożysko i przede wszystkim mój bąbelek w porządku! ufff
jestem o niebo spokojniejsza!
także mój "prezent" na Mikołaja to zdrowie mojej rodziny, w szczególności mojego dziecka!
jestem jeszcze trochę poddenerwowana ale mam nadzieję, że zapomnę o tym jak najszybciej..
z tego wszystkiego mąż wziął dzień wolnego i wykorzystaliśmy okazję by zrobić pierwsze zakupy dla bobaska i roztrwoniłam 50euro lekką ręką..
jak znajdę chwilę to jutro pokażę Wam moje zdobycze..

dziękuję, że jesteście ze mną
pozdrawiam mamusie!

Cytat:

Jadę oczywiście co robić pięknym popołudniem po pracy? Oglądać kolejne mieszkanie... Z coraz większym zrezygnowaniem :/
Więc doczytam resztę później.
za to mieszkanie żebyście w końcu coś znaleźli

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Czytałam Was cały dzień ale nic nie pisze bo ledwo żyje, obudziłam sie z katarem i okropnym bólem gardła a najgorsze to jest kichanie bo sie cała spinam, a 15 minut nie ma przerwy bez kichania, cały czas mnie tylko słychać jak kicham. W dodatku teraz mamy w domu goraco nie ma czym oddychać, i jeszcze kurz z remontu , śmierdzi ta gładź, chyba dzis umre.... juz sobie wyobrażam moje gardło rano ;(
zdrówka życze
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:33   #1036
nestelle
Zakorzenienie

[QUOTE=klementyna1;3801196 5]
Cytat:
Co do braku ruchów, to mi sie wydaje, ze ok 19-23 tygodnia lepiej czułam małego, a teraz jakby mnie...Tzn jakby był gdzies głębiej, bo brzuch az mi tak nie skacze tylko czuje bardziej w środku i to nie kopniaki, tylko jakby mi rybka przepłynęła i ogonem machnęła;]
W ogóle jak tak czytam, że Wasze brzdące szaleją po kilka godzin non-stop, albo w nocy Wam spać nie dają to się martwię...Ja wszystkie noce przesypiam, w dzień to od czasu do czasu delikatne puknięcie, a tak 2-3 razy na dobę takie dłuższe serie, ze czuje pod reką, ale to też nie po kilkagodzin tylko kilka-kilkanaście minut...(najczesciej wieczorem po posiłku) Moze to za mało?? Wszystkim Wam tak dzieci szaleja na maksa?Mam się czym martwic? Wczoraj wieczorem po kolacji siedział cicho, zaczełam czuc niepokój, zjadłam kilka czekoladek merci i nic...Po 20 minutach zaczął dopiero się bująć i chyba czkawki dostał po słodkim;]
Nie powinnyśmy się porównywać .... każda ciąża jest inna i tyle .
Mój maluch owszem warjuje na potęgę , nie daje spać , kopie jak chodzę nawet... ale w poprzednich moich ciążach aż tak nie miałam - owszem dzieci kopały ,wierciły się - ale żeby spać nie można było , to nie ....
Nie masz się czym martwić absolutnie ... najważniejsze ,że czasami się odzywa nawet delikatnie , .

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witajcie
Byłam rano u babci i poczęstowała mnie czekoladkami, które dostała na imieniny. Były bez głównego opakowania i narysowana na papierku wiśnia otworzyłam i wrzuciłam całą do buzi i co... alkohol! I teraz mam straszne wyrzuty, że ją zjadłam chyba przez taką jedna mała czekoladke nic się nie stanie
.... już po , nic przecież nie zrobisz. taka mała ilość .....na pewno nic się nie stanie o ile nie będziesz się częściej mylić .....
Nie martw się .
Stary 2012-12-07, 10:38   #1037
klementyna1
Zakorzenienie

Dziewuszki chciałam Wam jeszcze przypomnieć o ptakach zima...Jakos mam słabość do tych zwierzaków i zima zawsze staram sie je dokarmiać Musze jeszcze męża zmobilizować do zrobienia karmnika

jakos nie mogę się zmobilizowac z rana...łóżko niepościelone, talerze niepochowane, Mama w piżamie... Do roboty!!

nestelle dzięki za uspokojenie...pomyliłam sie i teraz mój post cytuje sie jako Twój;p
Mam andzieję, ze wszystko z Małym ok i ta no-spa, którą biore od początku ciązy nie wpłyneła na jego ruchy....

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:44
Stary 2012-12-07, 10:39   #1038
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

O rany My zawsze razem, nawet jak dopiero zaczeliśmy mieszkać ze sobą, a byliśmy dość krótko ze sobą, bo chyba z 4 miesiące, a chłop pojechał do swojej rodziny na święta, ja miałam iść do swojej, ale w końcu strasznie się pochorowałam, a nie chciałam zarazić starszych dziadków i niemowlaczka siostry ciotecznej, więc musiałam zostać w domu, mój wsiadł w auto i przyjechał do mnie już w wigilię, żebym sama nie siedziała

Ogólnie, my do teściów nie jeździmy na święta, ja mam pracę w której w sumie wiele tygodni w roku spędzam w delegacjach, i po 2 latach kursowania między naszym miejscem, a jego rodzicami byliśmy wykończeni i nie mieliśmy wcale czasu dla siebie. Więc 4 lata temu wprowadziliśmy system np wigilia u mojej rodzinki, a w I dzień świąt w samolot i tydzień wolnego w jakimś miłym miejscu i trochę czasu dla siebie

W tym roku, też nie jedziemy, teściowie i ukochana Babcia TŻ do nas na weekend, a my potem do nich pewnie w styczniu skoczymy jakoś na weekend. Z tym że, my nie jesteśmy wierzący, teściowie i moja rodzina też nie szczególnie, święta robimy tak bardziej tradycyjnie żeby się spotkać i tyle, więc w sumie większej różnicy kiedy się spotkamy, w ten czy inny weekend nam nie robi

Cytat:
Mi się wydaje, że wcześniej jakoś może było się bardziej wyczulonym na każde małe plumknięcie ? poza tym dziecko ma tam sporo miejsca, więc wystarczy że się nieco przemieści i już mnie czuć, ja czuję ale nie tak żeby mnie budził ( na szczęście ! im później tym lepiej ) jak się krzątam to wiadomo nie czuję zazwyczaj, ale jak się położę przed lapkiem, albo z książką zjem / wypiję coś z cukrem to po 20-30 minutach nie ma opcji żeby coś nie puknął.
Stary 2012-12-07, 10:40   #1039
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
podwojna radocha!

Cytat:
Też nie mogłam spać w nocy.. dwa razy śnił mi się wypadek;/
wcale sie nie dziwie... potega podswiadomosci...

Cytat:
Mam się czym martwic?
Co Ty! Kazda z nas inna, kazdy dziec inny. jeden flegmatyk, inny z pecherza trampoline robi. nie ma co porownywac...

Cytat:
Też na dwa, hehe dwudniówka, brzmi jak jelitówka, albo coś innego co jakoś trzeba przejść
i tak sie czuje.... choc staram sie nastawiac pozytywnie. i zlac wszytskie komentarze "ja bym tak nie mogla" (w sensie lezec )

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-12-07 o 10:42
Stary 2012-12-07, 10:48   #1040
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Witajcie
nie sądzę, żeby coś się stało, to na prawdę minimalna ilość %. równie dobrze w restauracji czy u kogoś można zjeść coś robionego z dodatkiem alko i nawet o tym nie wiedzieć, a przecież nie wszystkie % wyparowują. ja bym się taką ilością zupełnie nie przejmowała. żeby nie było, jestem przeciwniczką alko w ciąży, ale raz na długi czas gdyby się trafiło w czekoladce czy jakimś daniu to nie miałabym oporów.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 10:56   #1041
klementyna1
Zakorzenienie

http://www.babykick.pl/b/liczenie-kopniec/0?set=home Przeczytałam i sie wystraszyłam...10 ruchów w ciągu 2 godzin? szturchanie i budzenie dziecka, żeby się budziło? To mi zapaja o paranoje, jakbym tak chciała liczyc ruchy to bym ze stresu chyba umarła, bo mój czasem i 3-4 godziny sie nie rusza, albo kopnie raz czy dwa... dziwny ten artykuł?czy ja jestem dziwna?
Stary 2012-12-07, 11:01   #1042
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki chciałam Wam jeszcze przypomnieć o ptakach zima...
Ty spolecznik jestes

Na wsi dokarmiam i jestem za. W moim miescie zas za zadne skarby swiata. Nienawidze golebi.

Cytat:
http://www.babykick.pl/b/liczenie-kopniec/0?set=home Przeczytałam i sie wystraszyłam...
ale na to jeszcze mamy czas
nie boj sie....

Stary 2012-12-07, 11:05   #1043
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie
Spokojnie, na pewno nic się nie stało ! Tak jak mówi nestelle, więcej złego z Twojego stresu niż z tej ilości alko

Cytat:
http://www.babykick.pl/b/liczenie-kopniec/0?set=home Przeczytałam i sie wystraszyłam...10 ruchów w ciągu 2 godzin? szturchanie i budzenie dziecka, żeby się budziło? To mi zapaja o paranoje, jakbym tak chciała liczyc ruchy to bym ze stresu chyba umarła, bo mój czasem i 3-4 godziny sie nie rusza, albo kopnie raz czy dwa... dziwny ten artykuł?czy ja jestem dziwna?
Ale to dopiero od 28 tygodnia.
Stary 2012-12-07, 11:05   #1044
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
cześć ,
lasencje DZIĘKUJĘ za kciuki !!! ginka mnie przyjmie we wtorek ! pewnie będzie niezła obsuwa przez takie wciskanie ale trudno .

dzisiaj spałam uwaga - do 3 !!! Obserwuje - pisałaś ,że dzieci śpią 20 godzin - składam skargę !!!! Moje nie śpi na pewno - z zegarkiem(a raczej telefonem) sprawdzałam - urwis warjuje w nocy prawie regularnie co 15 min - i to ostro ! aż do 6 . od 6-7 spokój a potem znowu .... nawet jak zakupy robię .... czuję w dzień, w nocy , jak śpię , nawet jak poszłam siusiu .... Mój brzuch żyje swoim życiem ......
I daję słowo - to 3 dzieciątko moje ale najbardziej energiczne w brzuchu !!!!
I jeszczę się pożalę , niedosyć ,że mało spałam, to auto mi nawaliło - skrzynia biegów .... pewnie za 2 dni naprawią ale części do tego liczone w tysiącach ..... , a ja za dzieci dopiero co zapłaciłam - przedszkole ,baseny piłka ,angielski .... buty im kupiłam , kurtki , a mamy jeszczę budowę .... no i gwiazdka ..... wszyscy teraz mieli imieniny - brat, mama ,ja , w niedzielę tata , mój tż w gwiadkę, a na początku przyszłego roku ma 30 urodziny .....
Czy gwiazdor przynosi też worki z pieniędzmi ???

idę nadrabiać ...........
mój maluch też taki aktywny mam nadzieję, że jest mu u mnie dobrze

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Wczoraj przejrzałam w końcu ciuszki, które z miesiąc temu wzięłam od dziewczyny (od której kupiłam też wózek). Po przebraniu wyszło 150 sztuk śpioszków, koszulek, bluzeczek, spodenek, kurteczek i nie wiem jeszcze czego. Do tego 16 par bucików, czapeczki, skarpetki, rękawiczki. 40 sztuk od 0-3 m-cy, a tak to większość 3-6-9 m-cy, troszkę na 12 m-cy i więcej, niektóre naprawdę fajowe. Muszę jeszcze za to zapłacić, a pojęcia nie mam ile (ta dziewczyna też nie wie jak to wycenić, więc pewnie to ja będę musiała coś zaproponować). Patrzyłam na allegro po ile takie zestawy chodzą, to są zestawy po 50 sztuk za 100 zł, ale są i po 300 zł. Macie jakiś pomysł? Pamiętam że któraś z Was (chyba Leonikowa) kupowała od znajomej taką hurtową ilość, ale nie pamiętam ile płaciła...
ja płaciłam 600 zł za 95 szt.

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza.

Na bóle brzucha polecił mi brać magnez i No-spę, ale zastrzegłam, że będę je brać tylko wtedy kiedy będzie mnie boleć jak ostatnio (tak, że nie mam siły chodzić). Zapisał mi też czopki ziołowe na hemoroidy, ale powiedział bym się nie martwiła, bo to normalne. Zalecił również basen i spacery, a także dużo płatków owsianych i ruchu.

Brzuszek mam miękki, macica palec nad pępkiem, szyjka twarda i wszystko w porządeczku. Do tego skierowanie na glukozę- stwierdził, że mały oszaleje jak dawkę dostanie, hehe.

W drodze powrotnej nakupiłam sobie owoców do sałatki. No to mały- rośniemy dalej )

Cytat:
to ja znowu powiode mamusie na pokuszenie
upieklam rogaliki z ciatsta krucho-drożdżowego - z przepisu mojej babci
jadlam je jeszcze jako dziecko, i do kilku lat samodzielnie je pieke

przepis dziecinnie prosty, latwy w wykonaniu - a smak

sa wielkosci ciasteczka, w srodku puszyste
Cytat:
pewnie, ze sie podziele - tylko prosze pamietac, ze to tajny babciny przepis i przechowywac ostroznie

- 1/2 kg maki posiekac z 25 dag masla
- 5 dag drozdzy rozpuscic z 3 lyzkami cukru, dodac do nich 5 lyzek mleka
- rozczyn drozdzy dodac do maki, do tego 2 cale jaja, plaska lyzeczke proszku do pieczenia i szczypte soli

- zagniesc ciasto (kilka mnut) i wlozyc na 2-3 godziny do lodowki
- z ciasta robic male kulki i walkowac w rece (formowac) na male rogaliki (ja robie takie tylko podluzne, len jestem)
- obtoczyc je w cukrze (dookola, gdyz w ciescie prawie nie ma cukru)
- wykladac na blache wylozona papierem
- piec ok. 20 minut w 180 stopniach.

z porcji wychodzi ok. 60 rogalikow (2 blachy po 30 sztuk)

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

zdrowiej szybko
Moderna ja Cię chyba zaadoptuje

Cytat:
dobra nadrobiłam
wróciłam z wizyty wszystko dobrze !
mój synek waży już 1370 gram! i wymiary odpowiadają 29 tyg co by wskazywało na 21 luty termin masakra albo urodzę kloca albo sporo przed terminem .
udko ma 55,9 mm czyli cała noga ok 11-12 cm
leży główką w dół, nogi ma po lewej stronie żeber czy tak jak myślałam to on mi tam smyra.
i okazało się że mam łożysko z przodu! czyli niby słabiej ruchy czuje tak? jak to jest słabo to ciekawe jak jest mocno
serduszko puka 144 razy na minute. widziałam rączki, stópki, dziurki w nosie, pan doktor ( ja nie ) widział nawet powieki

jestem happy
Super duży chłopak

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
bezsensu mnie sie juz na 1 wizycie pytała czy potrzebuje zwolnienia, jak przez kilka wizyt jej odpowiadalam ze nie to teraz nie pyta ale jakbym poprosiła na pewno by dała
moja ginka podobnie, też od razu proponowała l4

Cytat:

ale jak to srodkiem do mycia? masz na mysli puscic pusta zmywarke? i jaki to plyn do mycia?

ja nigdy tak nie robilam

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

prezent swiateczny?
pochwal sie pozniej zdjeciami
tak najlepiej raz w miesiącu puścić zmywarkę z tym płynem i będzie Ok

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dzięki moje kochane

no to mamy klocki

no leżę, leżę
raz tylko byłam na dworze w sobotę :/
i parę dni temu po farby, ale castoramę mam za ulicą, a jechaliśmy autem
także cały czas w domu jestem :/

Wiecie jakiego mam doła, aż się popłakałam.
Mieliśmy iść razem po Julcię do przedszkola, ona miała tam mikołaja i chciałam posłuchać jej opowieści.
Potem mieliśmy jechać do teściów i mają być wszyscy i dziadek (teściu) przebrany za mikołaja. Dzieciaki (3) miały dostawać prezenty.
Niestety zostałam w domu, bo fatalnie się czuję nie chciałam zarażać.
Tak mi zależało by być w ten dzień z moją córcią, świętować, widzieć uśmiech na jej twarzy a tak siedzę sama w domu.
Potem Julcia idzie do babci i tam kolejne prezenty dla niej, a ja zobaczę ją przed 20:00 jak przyjdzie do domu i zaraz będzie szła spać.
Rano dostała od nas prezent, ale mam dla niej jeszcze jeden zapakowany, więc tyle się nacieszę.
Ale tak chciałam świętować razem z nią

(i znowu ryczę ehh)

Cytat:
Na poprawę humoru chyba sobie zrobie murzynka Mam takie pytanie, czemu na niektórych usg tak pięknie widać bobaska, rysy twarzy, no wszystko pięknie, a u mnie na usg jakieś takie zamazane i prawie nic nie widać Ostatnio któraś z was dodała zdjęcie buźki dzidzi i wszystko było tak wyraziste. Dodam zdjęcie swojej dzidzi z 22 tygodnia ( teraz jestem w 28) i nie wydaje wam sie ze jest rozmazane? I że ma długą szyje? W sumie wtedy dzidzia sie poruszała do góry to może dlatego, ale reszta zdjec z usg też jest taka zamazana
piękny maluszek

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 11:06   #1045
jolanT
Zadomowienie

dziewczyny
chwalę się com kupiłam wczoraj

i tak po kolei
body na długi i krótki rękaw w trzech rozmiarach, czapeczki, skarpetki i spodenki
pieluchy tetrowe w żabki
następne body na krótki rękaw, jedne 62/68 a drugie 74/80
no i jeszcze raz skarpetki w groszki- dla prawdopodobniej kobietki

kupiłam wszystko w uniwersalnych kolorach w razie niespodzianki
uparłam się na krótki rękaw bo przecież będzie już ciepło, choć dokupię coś cieplejszego na wyjścia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0485.jpg (36,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0486.jpg (35,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0488.jpg (35,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0490.jpg (39,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0491.jpg (42,0 KB, 18 załadowań)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 11:07   #1046
nestelle
Zakorzenienie

co do waszych zmartwień co można -czego nie i co się wypiło /zjadło niewiedząc ,że się jest w ciąży to ja się przyznam......
w 1 ciąży z kubusiem -NIE wiedząc nic o ciąży wypiłam kilka kieliszeczków wódki , brałam przez jakiś czas tablet.hormonal. , i miałam szczepienie przeciw tężcowi ......... dodatkowo 2 tyg. przed zajściem rzuciłam palenie .....
Jak się dowiedziałam o ciąży to chyba przypuszczacie jak się bałam i denerwowałam ...... jedyne usprawiedliwienie to ,to ,że to była ciąża nie planowana i nawet nie przypuszczałam ,że mogę w niej być .....
Na szczęście nic się nie stało i Kubuś jest zdrowy ....
Stary 2012-12-07, 11:08   #1047
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez przesady musiałabyś ciągle siedziec z zegarkiem albo stoperem w ręku, kartką i długopisem. Zwariować można kiedy masz następne USG? moze dzidzia tak się ułożyła, że ma więcej miejsca i dlatego tak nie fika.

Stary 2012-12-07, 11:11   #1048
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
W dodatku mój mąż wpadł na "genialny" pomysł, żeby Wigilię spędzić oddzielnie - on u swoich, ja u swoich - bo inaczej się nie wyrobimy z jeżdżeniem po rodzicach.
no rzeczywiście pomysł "genialny"

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Cześć!

nie mogę spać, mam dołka wieczorem był u mnie Mikołaj, przyniósł prezencik a potem złe wieści. Nie dostaniemy kredytu na mieszkanie. Jestem strasznie zła, bo straciliśmy tyle czasu ciągnęło się to już od końcówki sierpnia-początku września i ciągle słyszeliśmy od doradcy, że już jest wstępna decyzja na tak, tylko trzeba jeszcze jakiś dokument donieść nawet w tym tyg. mówił, że jest już decyzja na 99% pozytywna, tylko jeszcze mąż ma pokazać jeden papierek i o widać jaka ona "pozytywna" była wkurza mnie takie mydlenie oczu, powiedziałby od razu ze mamy marne szanse i przynajmniej byśmy wiedzieli na czym stoimy szkoda, że wcześniej z Wami nie porozmawiałam i nie wiedziałam, że ci doradcy to taka beznadziejna sprawa no nic, człowiek się uczy na błędach.
Teraz zupełnie nie wiem co robić, w tym mieszkaniu które teraz wynajmujemy nie możemy zostać, bo nie ma najmniejszych warunków żeby być tu z dzieckiem ryczeć mi się chce
tak jak dziewczyny radzą wybierzcie sie sami do banków bez żadnych doradców

Cytat:
Dziewczyny

Cytat:
poza tym jak większość z Was boli mnie gardło ;(
ssam grzecznie tantum verde i piję dużo płynów coś jeszcze polecacie?
bo mam dziś 2 godziny korków to mi gardło padnie jak nic
bidula zdrowiej szybko może płukanie szalwią?

Cytat:
No właśnie koment bardzo dobry, totalnie się uśmialiśmy wczoraj z chłopem jak mu opowiedziałam, moją wielką kuchenną przygodę, a jak mu pokazałam jak wyglądały ogrinaly Moderny, to mnie przytulił i troską powiedział "musisz na siebie uważać". Poczułam się jak jakiś czub

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
witam się w ten śnieżny dzionek... od samego rana kuje (rwie) mnie podbrzusze. nie wiem co się dzieje trochę się martwię... wczoraj kupiłam okrycie kąpielowe 100x100 za 31 zł wraz z myjką. po powrocie z pracy wstawię foto.
powiem ci ze mnie tez dziś coś brzuch boli aż cięzko mi siedzieć fajnie ze w koncu piątek

Joanna pytałam wcześniej ale chyba nie zauważyłaś jak jakościowo te mebelki co zamawialiście ?
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-07, 11:12   #1049
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny
chwalę się com kupiłam wczoraj

i tak po kolei
body na długi i krótki rękaw w trzech rozmiarach, czapeczki, skarpetki i spodenki
pieluchy tetrowe w żabki
następne body na krótki rękaw, jedne 62/68 a drugie 74/80
no i jeszcze raz skarpetki w groszki- dla prawdopodobniej kobietki

kupiłam wszystko w uniwersalnych kolorach w razie niespodzianki
uparłam się na krótki rękaw bo przecież będzie już ciepło, choć dokupię coś cieplejszego na wyjścia
śliczne, bardzo delikatne kolory

Co do "nieświadomości" w ciązy odnośnie picia czy jedzenia to bez przesady dziewczyny przeciez przez zjedzenie cukierka z wódką której tam pewnie była minimalna ilość nic się nie stanie.

Stary 2012-12-07, 11:12   #1050
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
O rany My zawsze razem, nawet jak dopiero zaczeliśmy mieszkać ze sobą, a byliśmy dość krótko ze sobą, bo chyba z 4 miesiące, a chłop pojechał do swojej rodziny na święta, ja miałam iść do swojej, ale w końcu strasznie się pochorowałam, a nie chciałam zarazić starszych dziadków i niemowlaczka siostry ciotecznej, więc musiałam zostać w domu, mój wsiadł w auto i przyjechał do mnie już w wigilię, żebym sama nie siedziała
ooooch .... słodkie
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Moderna ja Cię chyba zaadoptuje

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości